Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Τα Κβάντα του Έρωτα


Σ’ αυτή τη ζωή υπάρχουν πράγματα που μπορούν να μετρηθούν και άλλα που βρίσκονται εκτός δικαιοδοσίας των μετρητικών μηχανισμών. Για παράδειγμα, μπορούμε να μετρήσουμε το βάρος, το μήκος, τη μάζα, το φορτίο, τις αποστάσεις κ.α., σε άλλα πράγματα μπορούμε να μετρήσουμε μόνο διαφορές, όπως είναι η εντροπία και το δυναμικό, ενώ κάποια άλλα τα αποδεχόμαστε στο περίπου, χωρίς να έχουν ακόμα εφευρεθεί κάποιες μέθοδοι ποσοτικής αποτίμησής τους.

Αν, για παράδειγμα ρωτήσουμε τον καλό μας πόσο μας αγαπά, το πιο πιθανό είναι να απαντήσει «τόσο». Πόσο όμως είναι το «τόσο»; Πόσο ευχαριστημένοι μένουμε αναγκάζοντάς τον να τεντώνει στην έκταση, έως εκεί που δεν παίρνει άλλο πια, τα χέρια του ή να προσθέτει όλο και πιο πολλά όμικρον στη λέξη «τόσοοοοο» στα γράμματά του; Ό,τι και να κάνει, δεν υπάρχει κάποιος αντικειμενικός τρόπος να πειστούμε ότι μας αγαπάει πιο πολύ απ’ την Τασία που τον γυροφέρνει, και να αποκτήσουμε έτσι την πολυπόθητη εσωτερική μας ηρεμία.

Η εποχή μας, που έχει την τάση να κατατάσσει, να ομαδοποιεί, να ιεραρχεί και να διαβαθμίζει, πλέον, με τρόπο ποσοτικό πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και συναισθήματα, που έως πρόσφατα κινούνταν στο χώρο του άϋλου και αποτιμώντο με κριτήρια ποιοτικά και σχετικά ασαφή, δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω και το συναίσθημα του Έρωτα, αυτό που ο μη ακριβής προσδιορισμός του μεγέθους του αποτελεί πρόξενο μεγάλης ψυχικής αστάθειας και βασανιστικής αϋπνίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, δεν έχουμε παρά να προσφύγουμε στα φώτα της Επιστήμης, η οποία αντί να τρέχει τριάντα και βαλε χρόνια να κβαντώνει με το στανιό και ανεπιτυχώς το πεδίο της βαρύτητας, [πράγμα που θα άνοιγε το δρόμο για την ενοποίηση των θεμελιωδών δυνάμεων], θα μπορούσε κάλλιστα να επιδοθεί σε κάτι απείρως χρησιμότερο, όπως ο ποσοτικός προσδιορισμός του μεγέθους του έρωτα για να λύσει επί τέλους τα βασανιστικά άγχη των πανταχού ερωτευμένων.

Η πρόταση που θέλω να καταθέσω είναι ότι υπάρχει τρόπος να το αποτιμήσουμε με την εισαγωγή αντίστοιχων κβάντων (όπως π.χ. τα κβάντα ενέργειας), υπό την προϋπόθεση ότι ο Έρωτας:

1. συνιστά ενεργειακό πεδίο εντός του οποίου και ανταλλάσσεται ανάμεσα στους άμεσα ενδιαφερόμενους με τη βοήθεια στοιχειωδών σωματιδίων, των κβάντων του Έρωτα, και

2. ότι η κβάντωση μπορεί να επιτευχθεί με τις γνωστές μαθηματικές μεθόδους.

Για ιστορικούς λόγους, η σχέση Αγάπης με κβάντωση είναι πολύ παλιά, αρκεί να σας θυμίσω τους στίχους «..λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω..» από δημοφιλές άσμα περασμένης εποχής, οι οποίοι καταδεικνύουν τον λαϊκό προϊδεασμό για το κβαντικό υπόστρωμα της Αγάπης, εφ’ όσον τα ψίχουλα, σαν αυτόνομες μετρητικές μονάδες αποτελούν τον προσφορότερο τρόπο εκλαΐκευσης του φαινομένου της κβάντωσης στον γενικό και αμύητο πληθυσμό.

Από την άλλη μεριά, η Αγάπη είναι και κύμα. Θα έχετε προφανώς ακούσει, αλλά κυρίως νοιώσει την έκφραση «ένα ζεστό κύμα αγάπης ήρθε και με πλημμύρισε», πράγμα που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τον κυματο-σωματιδιακό δυϊσμό, η Αγάπη δεν μπορεί παρά να ανήκει στο Κβαντικό Βασίλειο.

ΟΛΙΓΗ ΦΥΣΙΚΗ
Για να πάρουμε μια ιδέα περί κβαντικών πεδίων θα σας αναφέρω ότι στη φύση τα σώματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας τα κατάλληλα μποζόνια-σωματίδια τα οποία διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της αλληλεπίδρασης. Οι βασικές αλληλεπιδράσεις στη φύση είναι τέσσερις: ηλεκτρομαγνητικές, βαρυτικές, ασθενείς και ισχυρές πυρηνικές, η δε έννοια του πεδίου εισήχθη για να αποφύγουμε την ενοχλητική εκδοχή της ακαριαίας δράσης που ως γνωστόν απαγορεύεται από την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας του Einstein. Για παράδειγμα στην περίπτωση των ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων δια των οποίων αλληλεπιδρούν φορτισμένα σωματίδια, τα σωματίδια-μποζόνια που ανταλλάσσονται και καθιστούν δυνατή την αλληλεπίδραση, είναι τα γνωστά μας φωτόνια. Οι βαρυτικές αλληλεπιδράσεις πραγματοποιούνται με την ανταλλαγή βαρυτονίων (που ακόμα τα ψάχνουμε), ενώ στις ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις που υφίστανται ανάμεσα στα quarks η αλληλεπίδραση γίνεται με την ανταλλαγή των γλουονίων. Στις ασθενείς, τα αντίστοιχα μποζόνια είναι τα W και Ζ τα οποία και βρήκαμε.

Με την μικρή αυτή εισαγωγή το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει αρκετά, ενώ με την επίκληση της Θεωρίας των Φερομονών, νομίζω ότι το θέμα θα έχει πλήρως διασαφηνισθεί.

Είναι γνωστό ότι κάποια είδη ζώων εκλύουν ορισμένου τύπου ορμόνες, τις φερομόνες, μεγάλα μη πτητικά μόρια, δια μέσου των οποίων ανταλλάσσουν με τα όμοιά τους χημικά σήματα και πληροφορίες, ανάμεσα στα άλλα και την ερωτική τους διάθεση. Χάρις όμως τις φιλότιμες προσπάθειες των βιολόγων, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα εντοπισμού του αντίστοιχου οργάνου ανίχνευσης φερομονών στον άνθρωπο, (Vomeronasal Organ, VNO), συνεχίζουν ακάθεκτοι να ερευνούν, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, όχι όμως και στο τέρμα, ως προς την κατανόηση του τρόπου δράσης και ανταλλαγής τους.

Η θεωρία που εισηγούμαι, δηλαδή η εισαγωγή ενός κβαντικού ερωτικού πεδίου, εντός του οποίου ο έρωτας ανάμεσα στα άτομα διαμεσολαβείται από την ανταλλαγή πακέτων μορίων φερομονών, νομίζω πως πρόκειται να λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Στην περίπτωση αυτή, νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε έναν ακριβή ΠΟΣΟΤΙΚΟ προσδιορισμού του ερωτικού περιεχομένου μιας σχέσης, και να απαλλάξουμε από την αγωνία τους απανταχού ερωτευμένους.

Τι μεγαλύτερη υπηρεσία θα μπορούσε να προσφέρει η Επιστήμη στον Άνθρωπο;

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε ειναι να αφήσουμε τα παάγματα ως έχουν.
Γιατί στον Ερωτα το τόσο οσο καί ναναι δεν είναι ποτέ αρκετό.

Spyros Vlahos είπε...

Σαν μικρή συνεισφορά στο απείρου διεισδυτικότητας πόνημα, τολμώ να αναφέρω :
Το σωματίδιο ανταλλαγής του Έρωτα θα μπορούσε να ονομαστεί (πρωτότυπα) "ερωτόνιο". Όμως εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν αποτελείται από τα ίδια quarks στα δυο φύλλα.
Εξηγούμαι.
Στο αντρικό φύλλο έχουμε τα quarks "μπουστόνιο" (που αφορά το μέγεθος και το σχήμα του γυναικείου στήθους), "πρωκτόνιο" (και περιγράφει την πίσω πλευρά της γυναικείας όψης), "μαουθόνιο" (περιγράφει την ταχύτητα εκφοράς λόγου - λαϊκά πολυλογία), και "μπλοντόνιο" (περιγράφει την σύλληψη κι εκτέλεση συλλογισμών).
Στο γυναικείο φύλλο δεν ξέρω τα quarks που απαρτίζουν το "ερωτόνιο" και θα ήθελα να μάθαινα.
Υμέτερος Σπ Βλάχος

Xavier είπε...

Και τι θα απογίνουν τα one night stands; Τι θα απογίνουν αυτές οι σχέσεις που βοηθάνε τους ανθρώπους να ξεπεράσουν ένα μεγάλο έρωτα, να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους ή τέλος πάντων να περάσουν το χρόνο τους μέχρι να είναι έτοιμοι να αναζητήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν;

Τι δουλειά θα κάνουν μετά οι προικοθήρες και οι μικρές που κυνηγάνε πλούσιους παπούδες. Πως θα κρύβονται τέλος πάντων ποταπά συναισθήματα όπως η ανάγκη για sex ή για χρήματα, με τη μάσκα του έρωτα;

Καταλαβαίνεις το κίνδυνο που θα είχε για την κοινωνία, η δυνατοτητα μέτρησης του έρωτα...

cynical είπε...

Αυτό λέω και γω, κ. Ντε Προφούντις. Ποτέ ενα "τόσο" δεν φτάνει, όσα ομικρον και να προσθεσουμε. Ειδικά που με το πληκτρολογιο τα πραγματα είναι πολύ ευκολα. Γιαυτο και εισηγούμαι μια ακριβέστερη μέθοδο.

Swell είπε...

Kαλημέρα Αλσήνικαλ, δεν ξέρω ποιά μεγαλύτερη υπηρεσία θα μπορούσε να προσφέρει η επιστήμη στον Άνθρωπο. Ξέρω όμως ποιά μεγάλη υπηρεσία μπορείς να προσφέρεις εσύ στον Έλληνα. Να αναφερθείς στην επόμενη ανάρτησή σου στη σχέση Μαλακίας και κβάντωσης. Για να δει και να μάθει ο Έλληνας που πορεύεται.

cynical είπε...

Δεν το συζητάω!. "Ερωτόνιο" είναι ό,τι πιο κατάλληλο. Αλλά θα ηθελα να ξεκαθαρισω κάτι και να δω αν συμφωνεις. Η θεωρια μου λεει ότι τα ερωτόνια που θα ανταλλάσσονται αναμεσα στους ερωτευμενους και τα οποια θα μπορεί να συλλαβει ενας ανιχνευτης και να τα απαριθμήσει, θα πρεπει να ειναι στοιχειωδη, οπως συμβαινει και με τους αλλους φορεις δυναμεων, (φωτόνια, γλουόνια κ.λ.π.).

Η δική σου, πιο συνθετη, παραλλαγή προβλέπει την υπαρξη δυο ειδών σωματιδιων ανταλλαγής, το male-ερωτονιο και το female-ερωτονιο με αναλογη σύσταση από quarks. (πολλά quarks ομως χρησιμοποιείς βρε spyro) Για αρχή η θεωρια πρεπει να ειναι απλή.

Για να female-ερωτονια θα προτεινα τα εξης quarks: "πιστονιο" (περιγράφει την πιστη, οχι βεβαια τη θρησκευτική), το "τεντερονιο" (που περιγράφει την τρυφεροτητα) και το εύλογο "σεξονιο".

Η θεωρια φυσικά και επιδεχεται διορθωσεις.

cynical είπε...

Άκου να δεις, τι πάθαμε! Κοιτάω να φέρω τη διαφάνεια στις σχεσεις Xavier, και κατ' επέκταση στην κοινωνια, και κανεις δεν την αποδέχεται!
Ξεπέτα θέλετε κύριε ή κυρία; ΟK. Αλλά να το ξέρουμε και οι δυο και να συμφωνούμε.
Θέλετε να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας μετά από μια μεγάλη χυλόπιττα; Και βεβαιως να σας βοηθησουμε, αρκει να το ξέρουμε...
Γιατι επιμενετε να συντηρούνται δράματα από ασυμβατοτητα προσδοκιών; Επωφελειται τελικά κανένας;
Καλη σου μέρα. Και ξανασκέψου το!

cynical είπε...

Αλσουέλ, η μαλακία είναι διάχυτη. Είναι κυμα, είναι ρευστή, ειναι παντού. Πως να τη δαμάσεις και να τη κβαντώσεις; Και η επιστήμη έχει τα όριά της!
Καλή σας μερα και μην τρεφετε μεγάλες προσδοκιες.

Xavier είπε...

Αγαπητή Cynical, εγώ μαζί σου είμαι, αλλά η διαφάνεια στις ανθρώπινες σχέσεις είναι για τους λίγους κυνικούς. Οι περισσότεροι προτιμούν τις αυταπάτες.

cynical είπε...

Προφανώς και δεν τα λέω για σένα Xavier. Με τον στρουθοκαμηλισμό απλώς κερδιζεται χρονος. Και σ' αυτο το διαστημα οι περισσοτεροι ελπιζουν σε καποιο θαυμα.

nelly είπε...

βρε λες γιαυτο να μην ερωτευομαι? Επειδη οι αντρες φορουν αρωματα κι αποσμητικα και καλυπτουν τις φερομονες? Αμ...ετσι εξηγειται...

(παντως αν ειναι απο δω και περα οποιος με πλησιαζει ερωτικα να βρωμαει προκειμενου να τον ερωτευτω...οχι..προειδοποιω...ας μην τολμησει...διοτι κι η ιδρωτιλα-μασχαλιλα μεχρις ενος σημειου δρουν καταλυτικα)

Λοιπον,για να σοβαρευτω...θεωρω πως οι φερομονες μονο με το σεξ εχουν να κανουν κι οχι με το συναισθημα,απλα γεννουν αναγκη για σεξουαλικη συνευρεση,κατι που συμβαινει κατα κορον στα ζωα που αλληλομυριζονται ολη την ωρα.Μη μπερδευουμε τις ορμονες που η φυση μας εδωσε για αναπαραγωγη με ποταπα συναισθηματα,ερωτες,αγαπες κτλ...

ΥΓ:εγραψες παλι με τα μποζονια-σωματιδια!Να ξερεις,απο δω και περα μονο με τα μποζονια-σωματιδια θα ασχολουμαι.Μποζονια,μποζονια,
μποζονια,μποζονια(α...γεμιζει το στομα σου!)

Nomad είπε...

εν ξέρω τι λετε, εγώ παντως πολλαπλασιάζομαι με καταβολάδες και δε με αφορά το θέμα.

Θεωρητικά μιλώντας, η πρέπουσα απάντηση στο "πόσο με αγαπας ρε; " είναι "42"

Για τα αγαπόνια δεν έχω γνώμη καθότι πολύ μικρά, να μεγαλώσουν πρώτα και βλέπουμε.

@Νελλυ ξεχασες τις πατούσες.

cynical είπε...

Tι βλέπω κ. Νελλη, ξαναγυρισαμε στην παλια καλή φωτογραφια; Να περιμενουμε μετά και τα 3 γουρουνάκια;
Ίσως να υπάρχει καποιο defect στο κβαντικό σου πεδίο Νέλλη και δεν ερωτευεσαι.

Τώρα που βρηκα ευκαιρία θα ξεσπάσω και θα το πω: αυτοί που μιλουν για ενεργειακά πεδια που μπλοκαρουν και ξεμπλοκάρουν και χρεωνουν ενα σκασμό λεφτά για να στα ισορροπίσουν, πιο καλοί είναι απο μένα; Αντε μη τα πάρω και βγω στο μειντάνι με κανενα κβαντοσκοπιο να βγαλω και κανενα φραγκο να παω διακοπες! Εδω ολοκληρη θεωρια εχω εκπονησει.

Μποζονιο, ειναι το πιο in σωματιδιο. Άμα βρουνε στο Cern και το Higgs μποζονιο να δεις ποσο πρωτοπορια θα ειμαστε!

cynical είπε...

Ενδιαφερον το θεμα που θιγεις Νομάδα. Ισως σκεφτώ την επεκταση της θεωριας στην συναισθηματική ζωή των φυτών. Αυτο θα ειναι πραγματικο breakthrough.
Δε μου λες το "42" είναι βρισιά ή να το λέω άφοβα;

Αν μεγαλώσουν τα αγαπόνια θα είναι και αργοκίνητα. Ώσπου να βρουν το στόχο τους, αυτος θα εχει φυγει. Άσε που μπορεί να παθουν και altzheimer, γι' αλλού να ξεκινούν κι αλλού να βρισκονται.

nelly είπε...

nomad,
δεν τις ξεχασα τις πατουσες.ΓΙα να ειμαι ειλικρινης η ποδαριλα ειναι αλληλενδετη με την ιδρωτιλα και τη μασχαλιλα(αποτελουν τριπτυχο,ενιαιο και αδιαιρετο σαν την αδιαιρετη Αγια Τριαδα ενα πραγμα)

Δεν την ανεφερα,ωστοσο,για να περισωσω κατι απο τη χαμενη θηλυκοτητα που απεπνεε το σχολιο μου...

cynical,
ορμα!Για να πω την αμαρτια μου,ενα φεγγαρι μου ειχε περασει απ το μυαλο να γινω καφετζου αλλα κολλησα φοβουμενη το ποινικα κολασιμο της πραξης.Ξερεις τι ταλεντο εχω στο να λεω τον καφε?


Εισαι να φτιαξουμε (παρανομο)στεκι που εσυ θα αναλυεις τα σωματιδια και την αυρα κι εγω θα λεω τον καφε?

Σε περιπτωση που γινει αυτο,NOmad,θα χρειαστω την καμηλα σου(με το αζημιωτο βεβαια)για να πεισω οτι εμαθα την Τεχνη μου στην Ανατολη.

Nomad είπε...

Κοίτα κυνική, το 42 δεν μπορεί να είναι υβρις, δεδομένου ότι αποτελεί ΤΗΝ απάντηση για το νόημα των παντων και τη δημιουργία τοπυ σύμπαντος. (Θες ρεπετισιόν στην επιστημονική σου φαντασία λεμε :Ρ )

(οχι αυτή που γραφεις εσύ, αυτή που διαβάζεις απο αλλους, πχ Χαρλαν Ελισον, γαλαξίας ωτοστόπ κλπ, για τον Ντικ θα πουμε αλλη φορά, σημειολογικά παντως θα ταίριαζε κι εδω λογω ονοματος, εχε τι είπα παλι!)

Για την ενηλικίωση των αγαπονίων έχω να πω οτι...το ξεχασα γμτ.

Να σου πω, κανε μου λίγη προπαγανδα να με ερωτευτεί η νελλη και να μη τη θέλω. Πες της τι ομορφα που μυρίζουν οι φεροπατούσες μου πχ.

Ε καλή μου επιστημόνισσα;

cynical είπε...

Μπραβο Νελλη με την επιχειρηματικότητά σου. Άσε που μπορούμε να βρουμε και ευκολα χρηματοδοτηση, καθ' ότι νεες ελληνιδες επιστημονισσες!

Τι παράνομο καλε! Καρα-νομιμο θα το κανουμε. Τοσα χρονια που σπουδαζα θα τα κρυψω; Ολα τα πτυχια φάτσα! (και ο τιμοκαταλογος, φυσικα)

nelly είπε...

"Να σου πω, κανε μου λίγη προπαγανδα να με ερωτευτεί η νελλη και να μη τη θέλω."

Θες ρεπετισιόν στην επιστημονική σου φαντασία λεμε :Ρ )

cynical είπε...

Κοιταξε @Νομαδα, την φαντασια μου παντα μου τη δέσμευε η ρημαδα η επιστημη. Αλλά το ωτοστοπ του γαλαξια το εχω στο σπιτι και μαντευω οτι θα βρω εκει περα την απαντηση. Κατι μου θυμιζει τωρα που το λες...Ηταν καποτε cult αναγνωσμα καθε φυσικου. Μπας και εισαι κρυπτοφυσικος και συ;

@Νέλλη μου, κάνε κάτι γιαυτο το παιδι τον Νομαδα που σε θερμοπαρακαλαει να του ριξεις μια ματια, να μυρισεις έστω λιγο απο τις φερομόνες του;
Ειναι καλο παιδι. Τοσο καιρο που περναει από δω, ούτε λάσπες εφερε μεσα, ουτε έσπασε κανενα βαζο.


(@Νομάδα, καλά δεν τα είπα; Τώρα κατέβαινε τη μίζα!)

Nomad είπε...

Μα γιατι Νελλη με πληγώνεις; Αφου θα σου δείξω τα σουπερ μποζόνια λεμε!

(Οκ Κυνική, αλλα 10%+ ΦΠΑ επι των πωλήσεων του πρώτου χρόνου, παραπανω δε βγαίνω)

nelly είπε...

νομαδ,
καλα...αν ειναι να υποστω την ιδρωτιλα σου κοιτα να μην εχεις φαει την καμηλα σου πρωτα...

cynical είπε...

Οκ. Νομαδα It's a deal!. Αλλά πες μου θα εμπορεύεσαι μποζονια;

cynical είπε...

Η Νέλλη η καμηλα δεν γεννιέται παστουρμας. Γινεται.

Nomad είπε...

Γιατί δηλα΄δή; Τι έχουν τα μποζόνια; Εδώ ολόκληρο σερν εμπορεύεται μπιγκ μπανγκ κι εφτιαξε αυτό το στρογγυλό λουκουμά γιγαντιαίων διαστάσεων να πιάσει τα χιγκς, εγω δε θα πουλαω μποζόνια;
(Μπαι δε γουέι, μηπως θυμασαι πότε θα γίνει το πείραμα; Να ξερω να προετοιμαστώ για τη δευτέρα παρουσία, να βαλω κατι καλύτερο, να κανω μποτέ, κλπ. )

(Τωρα σκεφτηκα επίσης να ντυθώ και μποζο να ταιριάζω με το προιόν)

Νελλυ τα είπαμε τα συμφωνήσαμε.
(Για να μην έχουμε θέματα ιδρώτα προτείνω να γνωριστούμε στο ντους)

Greek Rider είπε...

Χτες συζητούσα με ένα φίλο ότι αυτό που διαχωρίζει τον έρωτα από το σέξ είναι μόνο ένα φερμουάρ.

Alexandros είπε...

Γεια σου cynical. Πολύ καλό το ποστ σου, ως συνήθως! Θα προτιμούσα οι έρευνες (αν ποτέ γίνουν...) να κινηθούν προς την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Κάπου διάβασα ότι τα ποσοστά καταθλιπτικών είναι αρκετά ανεβασμένα. Ο έρωτας είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο προκαλεί στιγμές ευτυχίας. Μετά έρχεται η κατάθλιψη...
Όρισμένα σχόλια ήταν ιδιαίτερα εμπνευσμένα και χιουμοριστικα!
Την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Κβαντικά κύματα???, φερορμόνες??? έρωτες??????
Καλέ Cynical,δεν θα σε ξαναστήσουμε στα βλογολόγια.Κάτι σε πείραξε.
Sorry ε;;;;
Γαμώτο δεν έχω και μούτρα να σου προτείνω γιατρό νοσοκομείο

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω για -όνια και -όνες και τα επιστημονικά σας με αποπροσανατολίζουν

γνωρίζω μόνον πως η σωστή απάντηση στην αιώνια ερώτηση είναι "till the end of time" κι αφήστε τον/την να αναρωτιέται σε ποιά θεωρία χρόνου αναφέρεστε

Spyros Vlahos είπε...

Επανερχόμενος και διαβάζοντας ενδελεχώς τα female quarks βλέπω μια έλλειψη του (κατά τη γνώμη μου) πολύ απαραίτητου "χρηματόνιου".
Αν ο έρωτας, βέβαια, έχει πέσει σε φάση συντονισμού με την κατάσταση "πουλιέμαι όσο όσο".
Θά 'θελα να διερευνήσεις την αντίστοιχη κατάσταση των σωματιδίων "εξαύλωση" όπου σωμάτιο κι αντισωμάτιο δίνουν φωτόνια.
Τι θα συνέβαινε στην περίπτωση δυο ερωτονίων (male και female) που θα συγκρούονταν;
Φυσικά και η "δίδυμη γέννηση" θα έπρεπε να ξεκαθαριστεί.

Ορίστε, κόφτε όποιο quark σας γουστάρει.

Spyros Vlahos είπε...

Greek Rider,
ανοιχτό το φερμουάρ; Και που είναι ο έρωτας από μεσα από το φερμουάρ ή απέξω. Και τι φύλο κρύβει το φερμουάρ; Δυο φερμουάρ (για δυο φύλα) δε θά 'ταν καλύτερα;

cynical είπε...

Καλημέρα Νομάδα.
Δεν με έχουν ακομα πληροφορησει απο το Cern για το ποτε θα γινει το πειραμα. Πάντως εχουν σπευσει να με ενημερωσουν χιλιαδες ανησυχούντων πολιτών ότι μολις γινει το πειραμα, μια ολομαυρη τρυπα θα εγκατασταθει πανω απο τη ράχη της Γενευης(;), της Ευρώπης(;), του κόσμου(;), (θα σε γελασω) και θα μας καταπιεί.

Οπότε, βάλε κάτι πρόχειρο, ριξε και κανενα ζακετάκι, μπορεί να κανει κρυο μεσα στη μαυρη τρυπα.

cynical είπε...

Greek Rider,καλημερα. Το φερμουάρ αποκτά διαφορετικη σημασια αναλογα με την συναφεια του σεξ και του ερωτα. Αν συνυπάρχουν τοτε το φερμουαρ ειναι απλά ενα χρηστικο αντικειμενο, αν όχι, τοτε ενδυεται πληθος συμβολικών σημασιων, τοσων ώστε να γραφονται βιβλια και να γεμιζουν βιβλιοθηκες.

cynical είπε...

Καλημέρα Αλέξανδρε. Νομιζω ότι εχω συλλάβει τη μεθοδο για την καταπολέμιση της κατάθλιψης.

Μόλις θα διαπιστώνουμε ελάττωση της ροής των ερωτονιων, θα αντιστρέφουμε την polarity του κβαντικού πεδιου ώστε να αποκαταστήσουμε την σωστή κλίση (gradient) και αρχική ροή.

Πέρα από πλάκα, η κατάθλιψη, και οχι μονο μετά από εναν χαμενο ερωτα, είναι μεγάλο προβλημα. Και οχι μονο ψυχολογικό αποκομμένο απο την τρέχουσα κοινωνική διάρθρωση. Θα τόχω στο μυαλό μου...Σ΄ευχαριστω που το ανακινησες.

cynical είπε...

LLS, ξύπνααααα! Έφτασε καλοκαίρι. Πρεπει να παμε φτιαγμενοι και προπαντος ενημερωμενοι στις διακοπες. Kαι αν δεν ξερουμε τις νεες ερωτικες θεωριες πώς θα αξιοποιήσουμε το δυναμικό μας;;

Και χωρις λιγο κβαντο για αλατοπιπερο, δεν λέει καμιά τους!

Είσαι ο μοναδικος πάντως που του αρεσει το ΕΣΥ. Πες μου ποτε γιορτάζεις να σου κανω δωρο κονκαρδες που να λενε "I Love ESY".

cynical είπε...

κ. Κ.Κ. Μοίρη καλημέρα σας. Μα με το "Till the end of time" δεν λύνεται κανενα προβλημα. Ο απαιτητικος εραστής που θα ζητησει την ποσοτικοποιηση του "τοσοοοο", θα ζητησει ομοίως, και με το δίκιο του, την οριστικοποίηση του "Πότε". Και με τον χρονο καλύτερα "ου Μπλέξεις"

cynical είπε...

Σπύρο το φερμουάρ έχει σαφως φύλο. Άλλο το ανδρικό, (παντελονι), άλλο το γυναικειο (φορεμα). Το ένα, στο παντελονι, συμβολικά πάντα, προδιαθετει σε βια, το άλλο, στο φορεμα, σε λαγνεια.

Δεν βιώνονται τα ιδια συναισθηματα ανοιγοντας το ενα ή το άλλο.

cynical είπε...

Σπύρο καλημέρα. Με τη φτώχια που κυκλοφορεί και τo quark-χρηματονιο αρχίζει να εκλείπει. Όσες το ψαχνουν ματαιοπονούν, τοσο δυσεύρετο έχει γινει.

Η δική μου θεωρια Σπύρο περιεχει ενα μονο αφυλο-ερωτονιο, διοτι οι εξισωσεις ειναι απλούστερες έτσι. Οι ερωτικές διακυμάνσεις σε αυτο το μοντέλο εξηγούνται με την διακύμανση της ροής των ερωτονίων.

Η δική σου θεωρια εισαγει μια επί πλεον παράμετρο, το φυλο των ερωτονιων-μποζονιων. Φυσικά μεσω της συγκρουσης των male-female μπορεί να εξηγησει την ενίσχυση ή αποδυνάμωση του ερωτικου πεδιου με μια σειρα από creator και annihilator τελεστές. Τότε όμως Σπύρο πρέπει να περάσουμε στη δεύτερη κβάντωση, οπότε δεν είμαι σιγουρη αν μπορούμε να τη χειριστούμε!

Το καλοκαιράκι που θα ειναι κλειστά τα σχολεια, όταν θα πηγαίνεις για ψάρεμα, ρίχνε και μια δευτερη κβάντωση για ποικιλία.

Spyros Vlahos είπε...

Όπως λέμε "και της έριξα,δικέ μου, μια κβάντωση που είδε τον ουρανό σφοντύλι";
Δεν είναι λίγο vulgar οι συνειρμοί ή είναι το μυαλό του beholder έτοιμο για καθαριστήριο;

Left Liberal Synthesis είπε...

Μιλάμε δεν καταλαβαινόμαστε ούτε με αυτόματη μετάφραση!!
Εγω το Εσυ??
Και Θεωρίες για το δυναμικό??
Και εγώ νόμιζα ότι θετικό αρνητικό και τσαφ!!
Ποιά θεωρία, άμα κλείνει το κύκλωμα

cynical είπε...

Είδες Σπύρο, πόσο πλουτίζει το ερωτικό λεξιλόγιο η Φυσική; Καλά, αμα της ριξεις και μια δεύτερη και τρίτη κβάντωση, εκει θα έρθει η συντέλεια του κόσμου! Αχ, τι κανουν αυτές οι μαυρες τρύπες!

cynical είπε...

Συγνώμη αν σας αδικησα κ. LLS, σχετικά με το ποιο μπαινει πρωτο το ΕΣΥ ή το ΕΓΩ.
Μια θεωρια μετρησης τολμησα να προτείνω, για την εξυπηρετηση της ανθρωπότητας, και ως συνηθως δεν βγάλαμε κανενα πρακτικό όφελος.