Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Το δάχτυλο με την κουκούλα


Στα μπλόκα της γερμανικής κατοχής, μπροστά από τους άνδρες που ήταν αραδιασμένοι με τη σειρά στον τοίχο, ένα δάχτυλο κρυμμένο σε κουκούλα, αργά αλλά σταθερά περνούσε και σημάδευε. Όταν τέλειωνε το πρώτο μέρος της ιεροτελεστίας, ερχόταν ένα καμιόνι, φόρτωνε τους άνδρες και τους μετέφερε μπροστά σε ένα άλλο τοίχο. Τότε, ένα άλλο δάχτυλο, αυτό χωρίς κουκούλα, μα με κράνος, τους ξανασημάδευε, και κάτω από τον ξερό κρότο των όπλων που εκπυρσοκροτούσαν ολοκληρωνόταν η δεύτερη και τελευταία πράξη της συμφωνίας του θανάτου.

Αρκετοί από τους κουκουλοφόρους με το τεντωμένο δάχτυλο δεν πρόκαναν να έχουν ευτυχισμένο τέλος. Κάποιοι, αργότερα, τους σημάδεψαν κι αυτούς. Μα πριν τους σημαδέψουν, στάθηκαν πρώτα και τούς έφτυσαν, με σάλιο που έβγαινε από βαθιά, απ’ το στομάχι.

Χθες, μια νέα φουρνιά Ελλήνων, πιστά σκυλιά κατακτητών, τρεις γενιές μετέπειτα, θυμάται τις κουκούλες, και ντύνει μ’ αυτές ξανά το δάχτυλο των διοικήσεων 151 οργανισμών, με εντολή να σημαδέψουν και να εκτελέσουν. Αν το κάνουν, θα έχουμε αργότερα να λέμε ότι η ιστορία η πουτάνα, επαναλήφθηκε σαν τραγωδία, όχι μισή μα σ' όλες της τις πράξεις.


3 σχόλια:

http://eparistera.blogspot.com/ είπε...

Α cynical! Αφού πρέπει να σωθεί η πατρίδα τι να κάνουν οι άνθρωποι; Ούτως ή άλλως για κάτι τέτοια δε θα έχουν πολύ μεγαλύτερους μισθούς από τους υπόλοιπους με το νέο μισθολόγιο; Το επάγγελμα είναι και ανθυγιεινό και γι αυτό θα παίρνουν το νέο μεγάλο επίδομα όταν θα κόβονται όλα τα υπόλοιπα.

Greek Rider είπε...

Αν υπήρχε ανάγκη για θυσίες ώστε να σωθεί η χώρα θα έπρεπε αυτό na αποδεικνυόταν από τον τρόπο που θα γινόταν π.χ. μόνο με κλήρωση και όχι στοχοποιώντας τους ΔΕ και τους ΥΕ.

Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι τι νομίζουν ότι θα μείνουν στην απέξω; Ότι αυτοί την γλίτωσαν και οι άλλοι μόνο ήταν οι "κακοί";....

Αν συνεχίσει αυτή η διαδικασία του χρόνου θα έρθει και η σειρά τους.

Με την λογική που έχουν πάρει τα πράγματα όλους θα τους πάρει η μπάλα αργά ή γρήγορα.

nxen είπε...

Τα τότε καθάρματα είχανε συναίσθηση του τι κάνανε και γι' αυτό φορούσανε κουκούλα.

Οι σημερινοί πιό πολύ με τον δρα Μέγκελε μοιάζουνε στην αποβάθρα του Μπίρκεναου: εσείς από 'δώ για "εργασία" και λίγες μέρες ζωής ακόμα. Οι άλλοι από 'κεί, κατ' ευθείαν για εξόντωση.