Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Δυο δυο στον Κορυδαλλό



Αυτές τις άγιες μέρες των εορτών, κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται πίσω από τα σίδερα των φυλακών και δεν μπορούνε να χαρούν όπως εμείς οι υπόλοιποι, μπροστά στο αναμμένο τζάκι και στο γεμάτο τραπέζι, μ' όλα τα καλά του θεού και της παναγιάς. Βέβαια όχι όλοι εξ αυτών. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει κοντά του τα περισσότερα μέλη της οικογενείας του και γιαυτό ο πόνος μετριάζεται. Σαν το σπίτι του δηλαδή, μόνο λιγάκι πιο άβολα. Ο κ. Ψωμιάδης γιόρτασε μετά του υιού αυτού, πράγμα που δεν είχε καταφέρει καμιά πρωτοχρονιά ως τα τώρα. Έχει κι ένα καλό ο Κορυδαλλός· φέρνει τις οικογένειες πιο κοντά. Ο κ. Λαυρεντιάδης, ο κ. Γαβαλάς και οι λοιποί προς το παρόν μόνοι, αν και ο τελευταίος το χάρηκε ιδιαίτερα μιας και είχε αρχίσει τελευταία να βαριέται τις συνήθεις εξαλλοσύνες των ρεβεγιόν. Άλλωστε, για ανθρώπους ενεργητικούς που ψάχνουν συνέχεια συγκινήσεις, ο Κορυδαλλός,, είναι όπως και να το κάνουμε μια δυνατή εμπειρία.

Οι ατυχείς αυτοί συνάνθρωποί μας βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν για μικρά ή μεγάλα οικονομικά εγκλήματα, για μίζες που πήραν και δεν τις δήλωσαν, για παιχνίδια που έστησαν και για λεφτά που εισέπραξαν και δεν δήλωσαν, για τράπεζες που έκλεψαν και δεν δήλωσαν τα κλοπιμαία, αν και γιαυτά μερίμνησε κάποιος καλός φύλακας άγγελος υπουργός ώστε να μην τους καταλογιστούν, για φόρους που δεν απέδωσαν και για ΦΠΑ που κατακράτησαν. Τελευταία δε, όπως ανεγράφη στην έγκυρη εφημερίδα “Espresso”, και η κ. Ματσούκα προσεκλήθη εκ των αρχών για να συμμετάσχει στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του ως άνω ιδρύματος, λόγω εκκρεμών υποθέσεων με την εφορία.

Και όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Στουρνάρας στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, ο Κορυδαλλός προτίθεται να ανοίξει τις πύλες του και για πολλούς περισσότερους, οι οποίοι αποστερούν το κράτος από φορολογικά έσοδα.

Ανάμεσα σε αυτούς που αποστέρησαν το δημόσιο από πάρα πολλά έσοδα, -όσα οι προηγούμενοι και όσα όλοι οι επόμενοι μαζί-, ήταν και οι κ.κ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, οι οποίοι εσκεμμένα, (γιαυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία καθ΄όσον υπάρχουν αμέτρητες προσωπικές μαρτυρίες καταγεγραμμένες σε ισάριθμα βιδεος), εξαφάνισαν από προσώπου γης τις πλέον πλουτοπαραγωγικές πηγές της πατρίδας μας. Και ενώ, πολύ σωστά ήδη ετοιμάζεται δωμάτιο ευάερο και ευήλιο στον Κορυδαλλό για τον ένα εξ αυτών, για τον άλλο η συγκυβέρνηση ετοιμάζει επιλεκτική μεταχείριση, η οποία ομολογώ ότι έχει σκανδαλίσει όλους τους εγκλείστους για τα ίδια, αν και μικρότερης εμβέλειας, αδικήματα.  

Φυσικά όπως έχουν τα πράγματα, είτε και οι δυο θα περάσουν την πόρτα του Κορυδαλλού, είτε κανένας εξ αυτών, διότι το αδίκημα της αλλοίωσης της λίστας δεν είναι δυνατόν να αποδειχτεί σε κανένα δικαστήριο, παρά μονάχα κατόπιν μαρτυρίας του ίδιου του δράστη, πράγμα που θα ήταν εντελώς ανόητο απ' τη μεριά του να το κάνει. 

Τα μόνα αδικήματα, τα οποία είναι δυνατόν να καταλογιστούν είναι αυτά της υπεξαίρεσης δημοσίου εγγράφου και της συνέργειας σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή. Για τα οποία υπεύθυνος είναι τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Βενιζέλος.

Αυτά.
   

18 σχόλια:

spiral architect είπε...

... Στον διάλογο, λοιπόν, περί ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, πρέπει να ξεχωρίσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο διανομής του. Το ηλεκτρικό ρεύμα -παρά τα όσα ισχυρίζονται οι σκανδαλωδώς αμειβόμενοι και μηδέποτε εργαζόμενοι συνδικαλιστές, σαν τον κ. Φωτόπουλο- δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν είναι σημαντικότερο π.χ. από το ψωμί, το οποίο διανέμεται διά της αγοράς, και μπορεί να παραχθεί πλέον από όλους όσοι έχουν στον ήλιο επιφάνεια. ...

Ετσι λοιπόν γεμίζουν οι διάφορες λίστες Λαγκάρντ:

Η λίστα Λαγκάρντ –εκτός όλων των άλλων- ξεβρακώνει και δημοσιογράφους. Η αρχή έγινε με τον λαλίστατο Πάσχο Μανδραβέλη, ο οποίος δεν έχει γράψει ούτε λέξη για τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Εντελώς συμπτωματικά, η σύζυγος του κ. Μανδραβέλη –η οποία είχε διοριστεί στο ΙΚΑ Κοζάνης- ήταν ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. ...

Αλλά καθότι έχουν γνώσιν οι φύλακες, μ' αυτά και με τ' άλλα κάποτε θα γεμίσουν στρατόπεδα.
(οι φυλακές θα είναι passé)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη cyical,

Καλη Χρονια,

Σε 58 μερες αρχιζει η ανοιξη.

Ευχομαι και της χωρας.

Αφωτιστος Φιλελλην

ΥΓ Περιμενω την θεμελιωση μιας φυλακης για... VIP. Θα ειναι χρησιμη.

Διαφορετικα, να ψηφισθει νομος για ιδιωτικες φυλακες, οπως Αμερικη.Κατασχεθεν ξενοδοχειο στο κτιριο-φυλακειο της Εθνικης η αλλης συστημικης τραπεζας, μετατρεπεται σε φυλακη.

Παντα βλεπω την κριση ως ευκαιρια.

cynical είπε...

καλη χρονια Αφωτιστε!

Τι να τους κανει η φυλακη! Αστους ελευθερους, κατασχεσε τα περιουσιακα τους στοιχεια και δωστους μια δουλεια με τον κατωτατο μισθο να ζησουν, χωρις φυσικα να μπορουν να την αλλαξουν. Αυτο θα ειναι αρκετο.

ΕΙναι αληθεια οτι οι ιδ. φυλακες πρεπει να περασουν σε ιδ. χερια. ΕΙναι σκανδαλο να μενουν δημοσιες. Γιατι δηλαδή να ιδιωτικοποιουνται ολα τ' αλλα και αυτες οχι; Μισες ιδιωτικοποιησεις;

Οχι, οχι. Εμεις τα θελουμε ολα ιδιωτικα!

cynical είπε...

Καλα, τον ειχαν που τον ειχαν τον Πασχο εδω και καιρο στο καναβατσο, τωρα ειδικα τον αποτελειωσαν. Δεν νομιζω οτι θα μπορεσει να παρει ξανα κεφαλι. Μαλλον γρηγορα για συνταξη τον βλεπω.

Ειχε πια καταντησει γραφικος, κατι σαν Αδωνη και Θωδη. Κριμα, τωρα με ποιον θα ασχολουμαστε;

cynical είπε...

Εν οψει την υποθεσης Παπακωνσταντινου, προτεινω να ξαναδιαβαστεί το

Το Λυκόφως των Ελίτ


ειδικα η τέταρτη παράγραφος.

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Καλή χρονιά cynical!

Θέλουμε κι άλλα!!

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

"Το Λυκόφως των Ελίτ" δεν συνεργάζεται,
βρίσκεται όμως εδώ:
http://e-cynical.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html

cynical είπε...

Καλή χρονιά, τρομερό παιδί!

Τωρα που στριμώχνεται ο Μπενυ, θα ακουσουμε να ξεσττομιζει διαφορα ωραια. θα μάς ανεβασει το κεφι!


Ανώνυμος είπε...

Χρόνια καλά κατ αρχήν (όσο γίνεται)

Βαρέθηκα να διαβάζω για απατεώνες, λαμόγια, κλέτες και της παναγιάς τα μάτια, καλή ώρα σαν της ανάρτησης και να επιμένουν οι αναρτήσαντες να τους αποκαλούν με το κ. μπροστά απ το σκατοόνομά τους.
Προς τι οι ευγένειες;
Ένα σκέτο ποντικομαμής και μπουχέσας, θα έδειχνε έλλειψη καλλιέργειας;
Ε, εγώ είμαι ακαλλιέργητος.
Οι ευγένειες μας μάραναν, τα "δεν θα κατέβω στο επίπεδό σου" και "η σιωπή μου προς απάντησή σου"...

mbiker

spiral architect είπε...

Οι 10 καλύτερες στιγμές του αγαπημένου μας δημοσιογράφου για τη χρονιά που μας πέρασε.
- Να μού προσέχετε τον Γιωργάκη τον Κλούνη!
- Θάνατος τους ΔΥ και στους συνδικαλιστές!
- Σας χέζω όλους, πάω για Πούλιτζερ!

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

πού χάθηκε το σχολιάκι μου; σπαμαρίστηκε;

cynical είπε...

mbiker,

υπαρχει αρκετη δοση ειρωνιας στο ποστ. Ετσι θα πρεπει να δεις και τις προσφωνησεις, και οχι στην κυριολεξια τους.

Καλη χρονια!

cynical είπε...

mbiker,

υπαρχει αρκετη δοση ειρωνιας στο ποστ. Ετσι θα πρεπει να δεις και τις προσφωνησεις, και οχι στην κυριολεξια τους.

Καλη χρονια!

cynical είπε...

L' Enfant,

εχω βρει μονο 3 σχολια δικα σου στο e-mail box και κανενα στα σπαμ.

Αν το εστειλες χθες, και δεν το ειδα, το εχει φαει ο μαυρος φιδης. Αν το εστειλες σημερα, δεν το βρηκα, τωρα που ανοιξα το μειλ.

Συγνωμη αν δεν το προσεξα και το εσβησα.





L'Enfant de la Haute Mer είπε...

το έγραψα χτες... και λέγαμε για τον Μπένυ που ξεφούρνισε χτες κάτι για να μας ανεβάσει το κέφι και την λίμπιντο..τώρα δεν το βρίσκω εκεί που το είχα βρει, το στέλνω από αλλού:
http://www.ert.gr/politiki/item/28694-PASOK-Chydaia-epithesh-ths-Chryshs-Ayghs-kata-toy-K-Papoylia
κι ελπίζω να μην το φάει κι αυτό ο φίδης!
:))

cynical είπε...

Οσο και να προσεχω, ολο και καποιο σχολιο μπορει να διαφυγει. Εψαξα παλι τα παλια και δεν το βρηκα μεσα. Εκτος απο τον μαυρο φιδι, δεν ξερω τι αλλο να υποθεσω.

Ναι, αυτο το κρατος δικαιου βγαζει ματι! Αντε, παει κι ο Βενιζελος! Κριμα το παιδι. Ποσο τον λυπαμαι, αν σκεφτεις και τι δεν σκαρφίστηκε για ν' ανεβει ψηλα, και που δεν χωθηκε, και πώς ολα τα προγραμματισε μεχρι τελευταις κεραιας, και τωρα ολα του γκρεμιζονται.

Να δεις που η Μπακατσέλαινα θα του δωσει πασαπορτι και θα τον πεταξει κι εξω από το λογαριασμό με τα 3 εκ. Αχ, δεν θελω να δω αυτόν τον ξεπεσμο!

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

κι εγώ δεν θέλω, αλλά είναι να μην του τύχει του ανθρώπου..

cynical είπε...

Δεν φτανει που τα εκανε οπως τα κανε, εχει και τον Λακοπουλο από τα ΝΕΑ που θελοντας να τον σωσει, τον χαντακωνει ακομα παραπάνω. Η λύσσα του ΔΟΛ να τον βγαλει λαδι, αλλά κοιτα με τι χοντροειδη τροπο!

To αρθρο ειναι "Ο Βενιζελος δεν εσβησε τη λιστα", το οποιο εχει ανεβασει και το tvxs.