Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Σσσς… Οι Γερμανοί κοιμούνται!







Εδώ και περίπου ένα χρόνο, η Ευρωζώνη και τα όργανά της το παίζουν καθυστερήσεις, όχι ότι δεν το έκαναν και προηγουμένως, (όλοι θυμόμαστε το περίφημο «τενεκεδάκι», που μόλις και με τα βίας ρόλαρε μπροστά, από σύνοδο σε σύνοδο κορυφής), αλλά αυτή τη φορά το «τενεκεδάκι» αντί για μπροστά, ρολάρει προς τα πίσω αψηφώντας το μόνο σταθερό σ’ αυτό τον κόσμο, το Νόμο της Βαρύτητας.

Ο λόγος είναι οι Γερμανικές εκλογές, και η διατήρηση της ηρεμίας των αποχαυνωμένων γερμανών ψηφοφόρων, ώστε να ξαναψηφίσουν Μέρκελ.


-Θα προχωρήσει η τραπεζική ένωση;
-Ναι, όχι όμως τώρα, αλλά μετά τις Γερμανικές εκλογές.

-Θα κουρευτεί το ελληνικό χρέος;
-Δεν ήρθε ακόμα η ώρα. Θα δούμε μετά τις Γερμανικές εκλογές.

-Πώς θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη;
-Θα δούμε, μετά τον Σεπτέμβριο, όταν με το καλό θα έχουν τελειώσει οι Γερμανικές εκλογές.


Ενώ είναι φανερό, και εκ πρώτης όψεως λογικό, η στοργική μητέρα Μέρκελ να καθυστερεί τη λήψη άμεσων  αποφάσεων που θα δυσαρεστήσουν το πιστό της ποίμνιο, αποφάσεις που ουσιαστικά συνεπάγονται την εις βάρος του φορολογική αφαίμαξη, προς όφελος των ανάξιων να βοηθηθούν Νοτίων, εν τούτοις ερωτήματα εγείρονται σχετικά με το κατά πόσον οι Γερμανοί πείθονται από τις προσπάθειες της γερμανικής ηγεσίας να δημιουργήσει κλίμα τεχνητού εφησυχασμού.

Αν η Γερμανία ήταν μια αποκλεισμένη χώρα αυτό θα μπορούσε να ισχύει. Αλλά επειδή δεν είναι και επειδή ο αχός από τον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με το τι πρόκειται να διαμειφθεί μετά τις εκλογές φτάνει αμείωτος και προς τα  μέσα, δυο τινά μπορούν να συμβαίνουν: είτε η Καγκελάριος είναι «μανούλα» στις γητειές  ώστε να αποκοιμίζει ολόκληρη τη χώρα της, είτε οι Γερμανοί είναι επιρρεπείς στην αποχαύνωση και το παραμύθι.

Επειδή, δυσκολεύομαι να πιστέψω, είτε το ένα, είτε το άλλο, αναρωτιέμαι, προς τι όλη αυτή η φαρσοκωμωδία στην οποία προφανώς συμπράττουν στον ίδιο βαθμό, τόσο οι θύτες όσο και τα προς εξαπάτηση θύματα. 

Δυστυχώς, η πολιτική περισσότερο από ποτέ στηρίζεται εν γνώσει της στην τέχνη της εξαπάτησης, έστω και με αυτό τον τόσο χονδροειδή τρόπο, για να δρέπει πλειοψηφίες από τα πλέον αδαή, αμόρφωτα, και καθυστερημένα πνευματικά και κοινωνικά στρώματα.





3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Πίκρα που σε διακατέχει ε;
Έλα όμως που η τέχνη της εξαπάτησης δεν απευθύνεται στα "πλέον αδαή, αμόρφωτα, και καθυστερημένα πνευματικά και κοινωνικά στρώματα" όπως γράφεις, αλλά στους (Γερμανούς) μικροαστούς, που δεν είναι απαραίτητα αδαείς, αμόρφωτοι, και καθυστερημένοι πνευματικά.
Τουναντίον θα' λεγα.
Μονο που δεν ξεκουνούν, έστω και εκλογικά.
(και τι να ψηφίσουν;)

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι λαοί πέφτουν θύμα της προπαπαγάνδας .
Αλλά αυτοί οι Γερμανοί γίνονται ζόμπυ πραγματικά , που τα πας όπου θέλεις.

markos

spiral architect είπε...

Πάντως οι Γερμανοί κοιμούνται και η τύχη τους δουλεύει:

“Για αυτό επιθυμούμε η Ευρώπη να μην σταθεί στα σύνορά μας. Ας είναι ανοιχτή σε όλες τις χώρες και τους ανθρώπους καλής βούλησης, σε όσους επιθυμούν να μοιραστούν ειρηνικά και ελεύθερα με άλλους το ευρωπαϊκό όνειρο και το μέλλον” υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κροατίας.

Η Κροατία των Ουστάσι του Β'Π.Π., η σύγχρονη Κροατία των πρωθυπουργών της ρεμούλας αλλά και πολιορκητικός κριός της Γερμανίας στα Βαλκάνια πανηγυρίζει.