Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ο Ξεχωριστός κ. Χριστοφοράκος


Ο κ. Χριστοφοράκος είναι ένας κομψός, ευφυής, καλοσπουδαγμένος και δημιουργικός άνθρωπος. Όλα στον υπερθετικό βαθμό. Δίχως αμφιβολία, τζέντλεμαν κανονικός. Θα συνέχιζε να είναι και άκρως ευυπόληπτος, αν δεν είχε την ατυχία να έρθουν στο φως τα γαλαντόμα δώρα που χάριζε διακριτικά η εταιρία του σε άλλα εξ ίσου ευυπόληπτα άτομα στη χώρα μας, αλλά και αλλού.

Δεν είναι ο πρώτος που πρωτοτύπησε σε αυτό το σπορ, ούτε φυσικά και ο τελευταίος. Απλά ήταν άτυχος και η συγκυρία κακή. Ο κ. Χριστοφοράκος είναι πλασμένος να κυκλοφορεί σε μεγάλα και άνετα σαλόνια, πράγμα που το έκανε με ευχέρεια και επιδεξιότητα, και δεν είναι πλασμένος για τον Κορυδαλλό. Δεν του ταιριάζει, είναι στον αντίποδα της αισθητικής του, και της αισθητικής μας βεβαίως, και εξ αυτού εικάζεται ότι δεν πρόκειται να παραμείνει εκεί επί μακρόν.

Οι φυλακισμένοι, σε οποιοδήποτε μέρος της γης, σε οποιαδήποτε φωτογραφία, σκίτσο ή καρικατούρα κι αν ανατρέξουμε, απεικονίζονται με τον ίδιο πάντοτε τρόπο. Βρωμιάρηδες, κουρελιάρηδες, με παμπόνηρο και γλοιώδες βλέμμα, αξύριστοι, απεριποίητοι, ξεδοντιάρηδες, ενίοτε και δύσμορφοι στο πρόσωπο ή στο σώμα. Αυτό είναι το στερεότυπο του φυλακισμένου γιατί απλούστατα άνθρωποι με περιποιημένο γένι και ακριβές καμπαρτίνες, τις οποίες έχουν εκπαιδευτεί στα καλύτερα σχολεία να κρατάνε ατσαλάκωτες στο χέρι, δεν φυλακίζονται ποτέ. Μόνο από σπόντα, όπως καλή ώρα με τον Χριστοφοράκο, κι αυτό, αν κι εφ’ όσον ποτέ συμβεί. Αν φυλακίζονταν, απλά, απλούστατα, θα είχαν περάσει και αυτοί στην εικονογραφία και το στερεότυπο θα ήταν διαφορετικό από το επικρατούν.

Αν για τον κ. Χριστοφοράκο αυτό ισχύει μια φορά, για τα νηστικά και λαίμαργα αρκούδια που χόρευαν στα πόδια του περιμένοντας ν’ αρπάξουν από καμιά κουζίνα, κανένα φαξ, ή από κανένα λεμονοστύφτη, τοστιέρα ή καφετιέρα, και για τα άλλα τα μεγαλύτερα αρπαχτικά που τους έτρεχαν τα σάλια περιμένοντας πλουσιότερους μποναμάδες, ισχύει δέκα.

Το πρόβλημα βέβαια θα μπορούσε να λυθεί από μια κυβέρνηση η οποία δεν θα δίσταζε να προχωρήσει στην ανέγερση φυλακών υψηλής αισθητικής και design, στην οποία οι υψηλοί κρατούμενοι θα είχαν όλες τις ευκολίες και ανέσεις, όπως σεντόνια Aslanis, κλινοσκεπάσματα Βερσάτσε, ρομπ ντε σαμπρ Υβ Σαιν Λωράν και χειροπέδες Lalaounis, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα τα χρηματοδοτούσαν οι ίδιοι. Με την προοπτική ότι το επίπεδο ζωής των κατηγορουμένων δεν θα ξέπεφτε και πολύ από το προηγούμενο, και οι συλλήψεις θα ήταν ευκολότερες και οι καταδίκες πιο συχνές.

Δεν θα τού έπρεπε, όμως, του κ. Χριστοφοράκου, δεν θα ‘ταν δίκαιο, να μπει μόνος αυτός στη φυλακή, με όλα τα υπόλοιπα σιχαμερά ανθρωπάρια, να κυκλοφορούν λυτά εκεί έξω συνεχίζοντας να μάς βρωμίζουν με τις ακαθαρσίες τους. Έτσι, ενώ ο κ. Χριστοφοράκος θα έπρεπε να κλειστεί σε φυλακή-έπαυλη, οι υπόλοιποι σε χοιροστάσιο, και αυτό πάλι πολύ θα τους έπεφτε.

Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, αν μια πόρνη πιαστεί να εκδίδεται παρανόμως, υπόλογοι στο νόμο και καταδικαστέοι είναι και οι πελάτες. Και στην περίπτωση αυτή ο νόμος εφαρμόζεται αδιακρίτως σε όλων των ειδών τις κοκότες, και της Τρούμπας και της Εκάλης και σε όλων των ειδών τους πελάτες. Εκτός κι αν μια κοκότα καταφέρει να βρεθεί μαζί με τους πελάτες της στην Κυβέρνηση. Οπότε...

28 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Καλησπέρα cynical

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι πόρνες ήταν τα πολιτικά κόμματα και ο ελληνικό λαός και όχι η μίζενς.

Η μίζενς πλήρωσε και έκανε τη δουλειά της.

Η παραπάνω περιγραφή δείχνει ότι η σύγχρονη δημοκρατία έχει γίνει το μπουρδέλο των επιχειρήσεων.

VAD είπε...

Μα δικάστηκε απ'τους Γερμανούς,εδώ στα μαλακά θα πέσει κι αυτός κι όσοι τα πήρανε!
Ακου φυλακή ο Χριστοφοράκος!
Μα δεν ταιριαζει στο ιματζ του!

Swell είπε...

Καλημέρα σας Cynical,
μια λύση θα ήταν σε τέτοιου "επιπέδου" κρατούμενους, να τους επιβάλλεται κατ' οίκον περιορισμός. Θα μας ερχόταν και πιο φτηνά. Όπου ο "οίκος" θα ήταν ένα υπερπολυτελές κρουαζερόπλοιο που θα έπλεε συνεχώς και θα λιμενιζόταν μόνο για ανεφοδιασμό. Δεν θα επιτρεπόταν σε κανένα "επιβάτη" η έξοδος, ούτε και οι επισκέψεις προσώπων ελευθερίων ηθών, όπως πουτάνες, πολιτικοί κ.λ.π.

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

Καλημέρα cynical,

μόνο και μόνο η επιμονή των "δελτίων" αλλά και των πολιτικάντηδων να συνεχίζουν να αποκαλούν "κύριο" τον περί ού,
τα λέει όλα !

Στέργιος είπε...

Έλα μωρέ τελικά ο Χριστοφοράτος φυλάκισε μια χώρα με τους πολιτικούς της στο σίριαλ το δικό του. Σιγά μη συμβεί το αντίθετο. Και μήπως θέλουμε να συμβεί το αντίθετο;;;

Θυμάμαι και μια ανάρτηση της Κατερίνας που σχολίαζε το ίδιο θέμα και έλεγε μεταξύ άλλων;

«Επιτέλους ένα σωστό serial στην ώρα του…

»Αμ εκείνο τον Χριστοφοράκο, χειμώνα καλοκαίρι, με την καπαρντίνα στο χέρι… Αυτόν πάλι γιατί δεν τον κάνουμε κατ’ ευθείαν Πρωθυπουργό, αφού από ότι φαίνεται είναι και ο μόνος που διαθέτει 153 βουλευτές;

»... α, όχι "ζητάμε" να μας στείλουν από τις γερμανικές φυλακές τον Χριστοφοράκο... και τα τεφτέρια του με τους 153... Καλά τώρα, μια κουβέντα είπαμε, δεν φαντάζομαι να την πάρουν και σοβαρά, οι Γερμανοί φίλοι μας...»

Αυτό ακριβώς το… «σωστό serial» παίζεται τώρα! Και δε, λέω, οι θίασοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το παίζουν άριστα όπως προηγούμενα έπαιξαν αριστοτεχνικά το πολιτικό μέρος και τη παραγραφή. Ο θεατής δεν γνωρίζει καν ποιος του δίνει σφαλιάρες!!!

Μα καλά, πίστεψε κανένας ότι θα έχουμε φυλακές για το σκάνδαλο αυτό (είχαμε για κάποιο άλλο και μου ξέφυγε;;;) και κυρίως δίωξη πολιτικού; Ούτε ένας νομίζω. Άντε να πληρώσει κανένας άτυχος αχθοφόρος που κουβαλούσε τα εκατομμύρια εδώ και εκεί απερίσκεπτα. Αυτός φταίει, ας μη τα κουβαλούσε μιας και αυτά δεν είχαν… ούτε αποστολέα ούτε παραλήπτη. Αυτός να τιμωρηθεί!

Τώρα αν ο αχθοφόρος έπαιρνε καλό «μεροκάματο» ε, τι νομίζετε εσείς, τζάμπα γίνονται αυτά; Πάτε στο λιμάνι και τη λαχαναγορά και τολμήσετε να ρωτήσετε για το μεροκάματο. Θα σας κοιτάξουν ειρωνικά. Θα σας περάσουν για άσχετο και δεν θα σας απαντήσουν γιατί όποιος δεν ξέρει ποσό παίρνουν είναι μπατίρης, άρα εκτός.

Εγώ όμως θέλω να πάρω το αίμα μου πίσω και από μερικούς που θαυμάζουν την… αυστηρή γερμανική δικαιοσύνη μαζί και αυτή των ΗΠΑ. Για όσους ξέρουν καλά, η υπόθεση δεν είναι ελληνική αλλά παγκόσμια. Αφορά διαμάχη ΗΠΑ- Γερμανίας για τις μίζες σε παγκόσμια κλίμακα, γιατί η ΖΗΜΕΝΣ «ξεπέρασε τα εσκαμμένα». Όχι γιατί έδωσε μίζες, όπως όλες οι αμερικάνικες και γερμανικές εταιρείες, αλλά γιατί τις ξεπέρασε! Αφού έγιναν διάφορες αψιμαχίες και οι ΗΠΑ άρχισαν να βγάζουν στη φόρα κλεμμένα στοιχεία από το ΕΣΕΛΟΝ και από εξαγορασμένους πράκτορες στη ΖΗΜΕΝΣ, οι γερμανοί έκανα πίσω, έδωσαν έδαφος (αγορές) στους αμερικανούς και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Έτσι κανένας πουθενά δεν πήγε φυλακή για μίζες παρότι οι αποκαλύψεις αφορούσαν δεκάδες εξαγορασμένους και διεφθαρμένους πολιτικούς και στελέχη. Νομίζω και στη Γερμανία δεν έχουμε κανένα φυλακισμένο με το κόλπο της «συνεργασίας» και μόνο κάτι ελαφρά για τα μάτια του κόσμου έχουμε. Αυτές είναι οι δικαιοσύνες που κάποιοι θαυμάζουν.

Τώρα όσοι πίστευαν στη γερμανική δικαιοσύνη ας δουν πως θωρακίζει τον Χριστοφοράκο από κάθε πραγματική δίωξη και ας βγάλουν τα συμπεράσματα. Μου άρεσε πολύ που κάποια αναλύτρια του αστυνομικού ρεπορτάζ, έλεγε με στόμφο και θαυμασμό ότι στη γερμανική δικαιοσύνη δεν χωράνε παρεμβάσεις ελληνικού τύπου για την έκδοση χρστοφοράκου! Αυτό την εντυπωσίασε! Όχι το ότι συγκαλύπτει τόσο αδιάντροπα ένα σκάνδαλο προστατεύοντας από δίωξη τον βασικό, για μας, ένοχο. Μέχρι και τα (στενά) χρονικά όρια που μπορούμε να ερευνούμε απάτες και δωροδοκίες γι αυτόν μας φόρεσε! Τόσο δικαιοσύνη είναι!

Όσο τώρα για την αλήθεια, τι να τη κάνουμε, όλοι τη ξέρουμε και ας γελοιοποιούνται οι πάντες κάνοντας τον ανήξερο. Αυτό είναι το σύστημα και θαυμαστά τα έργα του.

ELvA είπε...

Aγαπητε Στεργιε

Συμφωνω απολυτα με οσα λες. Οσο για την αλήθεια που 'όλοι τη ξέρουμε και ας γελοιοποιούνται οι πάντες κάνοντας τον ανήξερο'ξερεις τι εχω καταλαβει;
Νομιζω οτι δεν νοιαζονται πολυ πια οι περισσοτεροι απο τους (δυστυχως για εμας)..συμπατριωτες μας,επειδη
βολευονται να ζουν μ αυτο το τροπο.
Τους αρεσει το δουλεμα,το βολεμα, ή και τα δυο. To θεμα ειναι οτι δε 'δαγκωνεις το χερι που σε...
ταιζει',(κυριολεκτικα, ή και μεταφορικα) οποτε, να γιατι το συστημα παει ετσι οπως παει, κυριως
σε χωρες οπως η Ελλαδα, οπου το δημοσιο ΑΚΟΜΗ θρεφει κοσμο, αλλά και αλλου, οπου οι μιζες και αυτοι που τα παιρνουν ειθισται να κουκουλωνονται και να τη γλυτωνουν ολοι εξ απαλων ονυχων....Εμενα με ενδιαφερει ο κοσμος που ΔΕΝ
'βολευεται' σε θεσεις κλπ και δεν τα παιρνει απο κανενα. Ειμαστε τοσο λιγοι λοιπον;

navarino-s είπε...

Πόσο δίκιο έχεις ρε cynical! Η γυναίκα μου παρατήρησε ότι όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα "κύριο Χριστοφοράκο" τον ανεβάζουν και "κύριο Χριστοφοράκο" τον κατεβάζουν, ενώ ο Παλαιοκώστας ήτανε σκέτο "Παλαιοκώστας"!! Και ας ήτανε το αδίκημα του πρώτου απείρως μεγαλύτερης βαρύτητας από αυτό του δευτέρου!

ΥΓ: Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοια βραβεία αλλά εγώ σου απονέμω το Μέγα Βραβείο της Χαλκέντερης Μπλόγκερ που εν μέσω θέρους δεν υπέστειλε ούτε στιγμή τη σημαία της μάχης για την αλήθεια! Και αν δεν μπήκα κάποιες φορές να σχολιάσω τα γραφόμενα σου, τούτο οφειλόταν στις χαμηλές ταχύτητες του χωριού.
Γειά σου cynical λεβεντοκόριτσο!!!!

Unknown είπε...

Τον εξοστρακισμό γιατί τον ξεχνάμε συνέχεια;

cynical είπε...

Kαλημερα Rider,

Δυσκολευτηκα ειναι αληθεια να απονειμω τους ρολους στο ιδιότυπο αυτο μπουρδελο. Αν οι πορνες ειναι τα ελληνικα κομματα και ο λαος, οπως αναφερεις, και ο κ. Χριστοφοράκος ειναι η τσατσά, τότε ποιοι ειναι οι πελάτες;

Η μιζενς εκανε ορθως τη δουλεια της, γιαυτο στενοχωριεμαι που διασυρεται ο κ. Χριστοφοράκος, ενω οι νυφιτσες μάς τη βγαινουν κι από πάνω. Κριμα να την πληρωνουν οι αξιότεροι. Αυτο δεν εντασσεται στο μοντελο μιας αξιοκρατικής κοινωνίας την οποια ευαγγελίζονται τα κομματα.

cynical είπε...

Γεια σου VaD.

Δεν ειναι σωστο να λες οτι οσοι τα πηρανε, θα πεσουνε στα μαλακά. Στην πραγματικοτητα δεν θα πεσουνε καθολου. Ουτε γρατζουνιά.
Γιαυτο προτεινω φυλακες-επαυλεις για αναλογου ιματζ απατεωνες εγχωριους και ξενους, ωστε να μην προσβαλλεται η αισθητικη μας και η δικαιοσυνη να μην κωλυεται απο τετοιες αντινομίες.

NP είπε...

Εμένα πάλι μου αρέσει που η ΝΔ αρνείται αν πέσει χαμηλά και να συνομιλήσει με τον "υπόδικο", όπως τον αποκαλεί, Χριστοφοράκο.
Λογικό: δεν μιλάμε με οικονομικούς εγκληματίες.
Μόνο που το συγκεκριμένο έγκλημα, της δωροδοκίας, δεν ολοκληρώνεται χωρίς το άλλο μισό του (που είναι και σοβαρότερο), της δωροληψίας. Αν λοιπόν ο Χριστοφοράκος θεωρείται απο τη ΝΔ αναξιόπιστος επειδή είναι, πιθανότατα, ένοχος δωροδοκίας, αυτόματα, ένοχοι υπάρχουν και εντός της ΝΔ.
Στην ουσία πρόκειται για ξεκάθαρη αποδοχή συνενοχής.
Εκτός αν η ΝΔ θεωρεί ότι χρηματίστηκαν ΟΛΟΙ οι άλλοι εκτός απο την ίδια.

Τέλος, είναι βέβαιο ότι το σκάνδαλο της Siemens, δέν αφορά μόνο τα 2 μεγάλα κόμματα.
Το ξέραμε, φυσικά, απο καιρό, αλλά τώρα που βγήκε και ο Κοροβέσης, δεν μαζεύεται με τίποτα...

cynical είπε...

Γεια σου Swell,

κινεισαι στο ιδιο πνευμα κι εσυ. Εγω αναφερθηκα σε χερσαιες φυλακες, εσυ σε πλωτες. Δεν διαφωνώ. Για να ειμαστε μεγαλόκαρδοι, ας τους αφησουμε να διαλαξουν. Αλλωστε, δεν νομιζω να εχουν προβλημα να χρηματοδοτούν ειτε το ένα είτε το άλλο προτζεκτ.

cynical είπε...

Καλημέρα L' Enfant,

ε, μπρος τα ξελιγωμένα βλαχαδερά που τάιζε, αυτος ηταν οντως κυριος.
Αλλωστε, μπορεί να χρησιμοποιούν το κυριος με την αλλη του εννοια, το "padrone". Ποιος εκανε παιχνίδι, και τοτε και τωρα;

Στέργιος είπε...

Elva,

Α καλά, και πού είμαστε ακόμη…

Με την ευκαιρία της εξαγγελίας από τον Παπαθανασίου για ενιαίο ηλεκτρονικό κέντρο πληρωμών των Δ. Υπαλλήλων, για να σταματήσουν οι διπλοπληρωμές, ναι διπλοπληρωμές, κάποιων αετονύχηδων ΔΥ και τα διπλά και τριπλά επιδόματα και αμοιβές από επιτροπές, θυμήθηκα ένα τίμιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο Γ.Λ. του Κράτους που μου έλεγε, το 1999, ότι έχουν βρει μεγάλο αριθμό διπλοπληρωμών και τώρα, ναι τώρα(!!!) είπε, με το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών που... όπου νάναι μετά τις δοκιμές που έγιναν μπαίνει σε εφαρμογή, θα πιαστούν όλοι και θα πάψει μια τεράστια σπατάλη!!!

Αυτά έλεγε και έσκασα στα γέλια λέγοντας να μου γράψει όταν εφαρμοσθεί! Δεν μου έγραψε ακόμη…

Τώρα ο Παπαθανασίου «ανακάλυψε» λέει το ίδιο πρόβλημα, 10 χρόνια μετά, είδες ρε παιδί μου ταχύτητα στην ανακάλυψη(!!!) και λέει τα ίδια… Ε, καλά ας το εφαρμόσει πρώτα…

Μα όταν τους βλέπεις πόσο ένοχα φέρονται στις υποθέσεις διαφθοράς, όχι μόνο της ΖΗΜΕΝΣ, τι να υποθέσεις;

Όσο για τη συλλογική συνενοχή που τη βλέπουμε σε μεγάλη έκταση και στο λαό, μα είναι δυνατό να επιβιώνει διεφθαρμένη εξουσία χωρίς να διαφθείρει και τμήμα του λαού για να έχει διευρυμένη «κοινωνική βάση»; Έτσι χάνεται η ατομική ευθύνη και μετατρέπεται σε συλλογική – κοινωνική και άντε να βρεις ένοχο. Θα βρεις αντιμέτωπο κάθε έναν πουλημένο, διεφθαρμένο και παραβάτη σε ενιαίο μέτωπο. Τότε αυτός που πάτησε ένα μέτρο γης από το δημόσιο για να βάλει το κεφαλάκι του, νοιώθει εξίσου ένοχος ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ με κάθε καταπατητή Βατοπαιδινό και με κάθε διεφθαρμένο υπουργό, «κουμπάρο» ή Χριστοφοράκο.

Μιλάμε δηλαδή για «κοινωνικό μέτωπο» ξυπόλυτων και χρυσοχέριδων, ταξικό-αταξική συμμαχία και άντε εσύ να καθαρίσεις τη κόπρο του Αυγεία. Μάλλον εσένα θα καθαρίσουν ταχύτερα…

Και κάτι στα σοβαρά. Ξέρεις πόσο ακριβά πληρώνουν την εντιμότητα οι άνθρωποι στην Ελλάδα; Στη δουλειά, στις κοινωνικές συναναστροφές, στους διαγωνισμούς του δημοσίου, στις συναλλαγές με υπηρεσίες… ξέρεις τι θα πει να σε θεωρούν βλάκα, Παρία, «ύποπτο» και γραφικό απόβλητο της κοινωνίας επειδή δεν διαφθείρεσαι μαζί τους;;;; Αν το διανοηθείς γράψτο. Εγώ απλά το ζω και το πληρώνω δεκαετίες ολόκληρες.

Έλα βρε NP,
που είδες εσύ το ένα «μισό» για να βρεθεί το άλλο μισό; Οι μίζες το ξαναλέω, δεν είχαν ούτε αποστολέα ούτε παραλήπτη. Είχαν μεταφορέα αλλά αυτό δεν μας νοιάζει!Απλά η ΝΔ κάνει λάθος να λέει τον κύριο Χριστοφοράκο υπόδικο. Έτσι μας λέει έμμεσα ότι και αυτή είναι υπόδικη αλλά ένοχος ένοχο ου ποιεί! Νομίζω το σωστό που πρέπει να λέει είναι, γιατί να ρωτήσω τον κύριο Χ., υπάρχει κάποιος λόγος; Ούτε έδωσε ούτε λάβαμε… όπως λέει και η διαφήμιση ούτε παίρνεις λογαριασμό ούτε δίνεις λογαριασμό! Έλα, αυτά τα ξέρουν όλοι.

Βρε Cynical,
μυρίζομαι ότι στρώνεις έδαφος να αναλάβεις εργολαβικά τις νέου τύπου μοντέρνες φυλακές για Γκόλντεν Μπόϊς!!! Αδύνατο να δικαιολογήσω τόση ανιδιοτέλεια στο θέμα. Κάποια εργολαβία ετοιμάζεις, άντε θα φανεί σε νεότερη ανάρτηση και θα σε πιάσω!

ELvA είπε...

Στεργιε

Μου αρεσουν οι ανθρωποι που σαν κι εσενα λενε τα πραγματα οπως ειναι και επειδη με ρωτας να σου απαντησω οτι ξερω και εγω πολυ καλα ποσο ακριβά πληρώνουν την εντιμότητα οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε ολους τους χωρους που αναφερεις
Και εγω το εζησα και ακομη το βιωνω, δυστυχως. Περνα κι απο τα μερη μας να τα πουμε, οποτε εχεις καιρο

cynical είπε...

Καλησπερα Στεργιο,

νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρη στο γιατι δεν θα παει φυλακη ο Χριστοφορακος, ουτε κανενας δωρολήπτης. Θα στραπατσαριστει η αισθητικη μας. Φανταζεται κανενας επι της γης τον Κυριακο Μητσοτακη (τυχαιο παραδειγμα) στα σιδερα; Ουδεις! Αφου δεν χωραει ουτε στη φαντασια μας, ειναι δυνατον να χωρεσει στο συνειδητο; Αποκλειεται.

Τωρα γιατι κωλυσιεργουν οι Γερμανοι; Ο Χ. ειναι δικος τους και εκλεκτος. Εμεις θα διναμε τον Βαρδινογιαννη (παλι τυχαιο παραδειγμα) να δικαστει στις αρχες της Ροδεσιας; Ποτέ, ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα.

Νομιζω οτι ο λαος θα συναινουσε στην ιδρυση φυλακων για VIPs. Τωρα ξερουμε οτι δεν ειμαστε ολοι ισοι εναντι του νομου. Με τις φυλακες αυτες ομως, θα γινουμε ισοι απεναντι στο νομο και ανισοι απενατι στην ποιοτητα των κελιων. Οπως και να το δεις ειναι πιο δικαιο αυτο.
Οι ιδιωτικες φυλακες ειναι ηδη γεγονος Αμερικη, Αγγλια. Οι ιδιωτικες φυλακες για VIPs αποτελει πατεντα cynical! Να το θυμασαι...

cynical είπε...

Γεια σου @navarino-s,

Ο Χριστοφορακος εκανε τη δουλεια του με τον πρεποντα τροπο. Αλλωστε δεν εκανε τιποτε πρωτογνωρο. Απλα ηταν ατυχος και πιαστηκε απο τον υπερβολικο ζηλο των αμερικανων.

Αληθεια υπάρχει αλλος τροπος απο αυτον της πολιτικης δωροδοκιας για να παιρνει κανεις μεγαλες δουλειες; Για την αγορα οπλων δεν γινεται το ιδιο; Τα ονοματα πολιτικων για τα οποια υπαρχουν σοβαρες υπονοιες δωροδοκιας ειναι πασίγνωστα.
Ο Παλαιοκωστας τι να μετρησει μπροστα στη Siemens; Ηθελε να δουλευει αυτονομα και την πατησε. Ο Βλαστος κατι πηγε να κανει με τα πολιτικα κονε, αλλα στα πολυ χαμηλα και την πατησε και αυτος.

δεν ξερω για ...χαλκεντερη, αλλά ειναι και λιγο ψώρα το γραψιμο. Να εισαι καλα και να μας τρεφεις με τα κειμενά σου.

cynical είπε...

Γεια σου Darthiir,

εννοεις τον εξοστρακισμο αυτων που κυβερνουν και αυτων που θελουν να κυβερνησουν. Διοτι ο εξοστρακισμος του Χ. δεν οφελει και πολυ, αν παραμενουν σε θεσεις κλειδια ατομα που ειναι προθυμα να δωροδοκηθουν.

cynical είπε...

Γεια σου ΝP,
δεν ξερω αν το διατυπωνει ετσι καθαρα η ΝΔ, οτι δηλ. δεν συνομιλει με οικ. εγκληματιες. Μπορει να εκφραζεται πιο προσεχτικα, οτι δηλ. δεν συνομιλει με καποιον που ειναι υποπτος και για τον οποιο δεν εχει ακομα αποφανθει η δικαιοσυνη.

Αλλα τελικα ποιος δινει σημασια στις διατυπώσεις; Δεν υπαρχει ουτε ενας που να μην πιστευει οτι ο Χ. δωροδοκουσε συλλύβδην ολους προσωπικα και τα κομματα επισης.
Και οτι δεν ηταν ο μονος. Ποιον προσπαθουν να ξεγελασουν; Ολοι θεατρο παιζουν. Ηθοποιοι και θεατες τα ιδια σκατα ειναι.

Σημερα παντως ο Ζαγοριτης ειπε οτι το μονο που ξερει ειναι οτι δεν δωροδοκηθηκε ο ιδιος.

Για λεγε για Κοροβεση. Εχει δικαιο; Διοτι πρωτη φορα τα ακουω αυτα που λεει. Εχουν βαση;

Στέργιος είπε...

Να σου πω cynical, έχω κάτι σχέδια τουριστικής φυλακιστικής αξιοποίησης της Γυάρου. Τα έκανα όταν ήμουν εκεί και αφορούν τους 5 ανατολικούς όρμους. Έχουν και υποδομές, ύδρευσης, αποχέτευσης, υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές, λουτρά… ακόμα και πρωτότυπο βιολογικό καθαρισμό έχει που τον κάναμε το ΄67! Ακόμη και νεκροταφεία έχει!

Λες να πιάσει το σχέδιό μου ή θα το πουν φτωχομπινέδικο της ξεφτίλας και κρυπτοκουκουέδικο;

Ίσως πάρουμε νησί τζάμπα. Ρε παιδί μου, να οικονομήσουμε κάποτε και εμείς από τα… πάτρια εδάφη, τι μόνο οι άλλοι θα διαφθείρονται; Έχεις κάποιο βύσμα στο ΥΕΘΑ για να το παραχωρήσει (ιδιοκτησία του είναι ) και κάποιον στου Πολιτισμού να το πλασάρει διαφημιστικά ως νέο Παρθενώνα;

Κερδίζω ή όπως είμαι άσχετος από κομπίνες και μίζες θα με περιγελούν; Ε, δεν θέλω να ρίξω έξω και τα κεφάλαιά σου!

Να κάνω και μια στενάχωρη απολογία. Δεν είμαι καθόλου προληπτικός αλλά μετάνιωσα που κακομελέτησα τον Παναθηναϊκό στην ανάρτηση για το Θεό – Βάζελο. Έσκασα από τη στενοχώρια μου που έχασε από την Ατλέτικο και ας είμαι Θρύλος. Άλλη φορά δεν το ξανακάνω και τώρα εύχομαι νίκη του ΠΑΟ στους αλαζόνες Ισπανούς μέσα στην Ισπανία, να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Φταις και συ ρε cynical, τι τις ήθελες τις βαζελοευχές που «βγαίνουν» και τα κουραφέξαλα του Μοναστηριού, είναι καιρός για τέτοια παραμονές διεθνών συναντήσεων;

NP είπε...

Έλα βρέ Στέργιε,
μου άνοιξες τα μάτια. Πράγματι δεν το είχα καταλάβει αυτό: Τα Χρήματα έχουν μόνο μεταφορέα, ούτε αποστολέα ούτε παραλήπτη. Όντως, αν το καλοσκεφτούμε, τελικά, τι θα πάρουμε μαζί μας ? Τίποτα. Όλοι οι πεθαμένοι το ίδιο φτωχοί είναι. Άρα, οι μεταφορές χρημάτων, πράγματι, έγιναν απλώς για να "κυκλοφορήσει το χρήμα". Επιτέλους, αρχίζει να ανοίγει το μυαλό μου...


Cynical,
όντως η ΝΔ αποκαλεί τον Χ. "υπόδικο", αλλά όπως μου εξήγησε ο Στεργιος αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τα 2 "μισά", το δωροδοκικόν και το δωροληπτικόν.

Δυστυχώς, ο Κοροβέσης ξέρει πολύ καλά για τι μιλάει. Περίμενε, ίσως, ότι θα έδινε την ευκαιρία στα αριστερά κόμματα να κάνουν κάποια αυτοκάθαρση, αλλά αφού όλοι μαζί του την πέφτουν και θέλουν να τα σκεπάσουν τα ψιλο-μαζεύει. Για λεπτομέρειες και πηγές απο κοντά...

Unknown είπε...

Των πάσης φύσεως κυβερνώντων...

Greek Rider είπε...

Σημείωση: όταν λέω ότι τα πολιτικά κόμματα ήταν οι πόρνες δεν θέλω να θεωρηθεί από κανέναν ότι προσβάλω τις πόρνες που συγκριτικά με τους πολιτικούς κάνουν τίμιες δουλειές...

grsail είπε...

... ας μην μας μπερδεύουν οι ατσαλάκωτες καπαρντίνες !

Και αυτοί που τα δίνουν αλλά και αυτοί που τα παίρνουν ανήκουν στην ίδια ακριβώς - μα ακριβώς ! - συνομοταξία αρπακτικών !

cynical είπε...

Γεια σου @grsail,

εγω βαζω τον Χ. σε ψηλοτερο σκαλι αξιοσυνης απο τους αλλους. Τους ειχε και τους χορευε. Αλλοι χορευαν να σκεφτεις και με λεμονοστιφτες.

Αποδειξη οτι οι αλλοι περναγαν απο το γραφειο του και τον προσκυνουσαν, και οχι αυτος απο τα γραφεια των αλλων. Σιγα μην κατεβασει το επιπεδό του.
Επι της ουσιας, τωρα, παρ' τον εναν και χτυπα τον αλλον!

cynical είπε...

Rider,

σε κατανοω πληρως! Υποστηριζουμε oμως τις φτωχες πορνες και οχι τις πορνες των golden boys...

cynical είπε...

Στεργιο,
καλοπερναγατε στη Γυαρο βλέπω! Ωραιες παραλιες, βιολογικα ζαρζαβατικα, μπάνια, καθαρο αέρα...

Δεν τη βλεπω ασκημη την ιδεα σου να εξοριζουμε εκει τα golden boys και τους συνεργατες τους. Θα προσλαβουμε και κουκουέδες για φυλακες...

cynical είπε...

Γεια σου ΝP,
ο Κοροβεσης δεν ξηγηθηκε παντως σωστα. Ειτε τα βγαζεις ολα στη φορα με ντοκουμεντα, ειτε το βουλώνεις. Οι σπόντες και τα μισολογα δεν ταιριαζουν σε ανθρωπους που θελουν να εχουν ανάστημα.