Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ιδέες για Νέους Φόρους!


Οι νόμοι θεσπίζονται πάνω σε κάποιες γενικές αρχές, όπως ας πούμε την αρχή για την προστασία της ζωής, της αξιοπρέπειας και της ιδιοκτησίας του ατόμου, και στοχεύουν με τον τρόπο αυτό στην εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας. Σε γενικές γραμμές οι νόμοι απαγορεύουν και ποινικοποιούν πράξεις οι οποίες στρέφονται είτε κατά συγκεκριμένων μελών είτε κατά του συνόλου γενικότερα, κάθε εποχή δε, έχει και τις δικές της θεωρήσεις ή εμμονές για το τι θεωρεί βλαπτικό.

Ανέκαθεν υπήρχε μειωμένη κοινωνική ανοχή στις γυναίκες, τα ποτά, τα χαρτιά και τα ξενύχτια, μιας και υπήρξαν νόμοι για την ποινικοποίηση της μοιχείας (π.χ., η «Βίλα των Οργίων» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα), για την απαγόρευση του αλκοόλ, (π.χ. Αμερική, την εποχή του Αλ Καπόνε), για το χαρτάκι, (π.χ. στην «Χαρτοπαίχτρα» της Ρένας Βλαχοπούλου), αλλά και για τα ξενύχτια, όπως θυμόμαστε από την εποχή Παπαθεμελή. Όλα αυτά είχαν καταχωρηθεί σαν αδικήματα για το λόγο ότι μπορούσαν να εξαθλιώσουν άτομα και να φέρουν οικογένειες στο χείλος της καταστροφής. Υπήρχε δε, κάποιο σκεπτικό που δεν ήταν εντελώς παράλογο, γιατί πώς να δείξεις αλληλεγγύη και να πάρεις το μέρος κάποιου γυναικά, ή κάποιου μεθύστακα ή χαρτοπαίχτη, που ξυλοφορτώνει κάθε μέρα την κυρά του και ξεκοκαλίζει κι από πάνω το βιός των παιδιών του;

Σ’ αυτές τις εποχές της ελληνικής αθωότητας, δεν μπορούσες φυσικά να κάνεις όλα τα παραπάνω, μπορούσες όμως να βγάλεις, ας πούμε, το πακετάκι με τα άφιλτρα στο νοσοκομείο, δίπλα στο κρεβάτι του αρρώστου με πνευμονία και να καπνίσεις ανενόχλητα, όσο τραβούσε η ψυχή σου.

Το τσιγάρο μπήκε στο στόχαστρο πολύ αργότερα, όταν οι ελληνικές ταινίες είχαν χάσει πια τη χάρη τους και η Ελλάδα την αθωότητά της, για λόγους που αφορούσαν πρωτίστως τον καπνιστή, η επιβάρυνση της υγείας του οποίου έγινε αντιληπτό ότι θα επιβάρυνε και την υγεία, την οικονομική όμως, του κοινωνικού συνόλου, εξ αιτίας της υπερεκμετάλλευσης των ταμείων ασφάλισης. Έχω την εντύπωση, ότι ο παθητικός καπνιστής προστέθηκε στις αιτίες απαγόρευσης αρκετά αργότερα, σαν ένας επιπλέον σοβαρός λόγος για την προώθηση ακόμα σκληρότερων αντικαπνιστικών μέτρων. Η κύρια αιτία όμως ήταν η αποφυγή της επιβάρυνση των ταμείων υγείας από ανεύθυνους εν γένει προς το κοινωνικό σύνολο ανθρώπους, όπως είναι κατά κανόνα οι καπνιστές. Είχαμε εισέλθει πλέον στην Εποχή της Υπευθυνότητας!

Αν και το μέτρο αυτό είχε μια λογική, αυτή όμως είχε πλέον διολισθήσει προς μια άλλη κατεύθυνση, διαφορετική απ’ ότι οι λογικές των προηγούμενων απαγορεύσεων, (χαρτιά, ποτά, γυναίκες κ.λ.π.), διότι υποδήλωνε μειωμένα κοινωνικά αντανακλαστικά και μειωμένη διάθεση μοιράσματος του κόστους από τα πάθη και τα πάθια κάποιων συνανθρώπων μας, πολλών ή λίγων. Πώς να το κάνουμε, η κοινωνική συμβίωση έχει και κάποιο κόστος, το οποίο είχαμε συνηθίσει, υπόρρητα φυσικά, να το αναλαμβάνουμε ομαδικά!

Άπαξ, όμως και μια κοινωνία αρχίσει να σκέφτεται έτσι, δύσκολα θα βάλει μετά φρένο στις απαγορεύσεις που θα αρχίζει να σκαρφίζεται, αίροντας έτσι κάθε διάθεση συμμετοχής στον κοινό λογαριασμό. Για παράδειγμα, γιατί θα έπρεπε εμείς, (θα έλεγε κάποιος), οι ευσυνείδητοι φορολογούμενοι να συντηρούμε τις φυλακές και τους φύλακες των παρανόμων, οι οποίοι δεν φτάνει που μάς απειλούν και μάς βλάπτουν, αλλά θα πρέπει να τους πληρώνουμε κι από πάνω! Γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε τα επιδόματα ανεργίας των ανίκανων και τεμπέληδων; Και πάει λέγοντας...

Μετά λοιπόν, την εμπέδωση της θεωρίας ότι οι καπνιστές επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, δεν ήμασταν παρά ένα βήμα πριν από την στοχοποίηση της επόμενης κατηγορίας ανθρώπων, που είχαν κι αυτοί εξαιρετικές συστατικές επιστολές για καρδιοπάθειες, διαβήτη και καρκίνο, δηλαδή την κατηγορία των χοντρών!

Όντως, η σκέψη να επιβληθεί ειδική φορολογία, έως και 10%, σε τροφές μηδενικής θρεπτικής αξίας, αλλά πλούσιες σε λιπαρά και ζαχαρούχα, όπως burgers και αναψυκτικά, κερδίζει ολοένα έδαφος στην Αμερική, με το σκεπτικό ότι όσοι τις καταναλώνουν χοντραίνουν, αρρωσταίνουν και μετά μάς τρέχουν. Κάθε χοντρός στην Αμερική στοιχίζει κατ’ έτος περίπου $700 περισσότερο από έναν λιγνό, πράγμα που σημαίνει ότι ένας χοντρός ζει κατάφορα σε βάρος του λιγνού ο οποίος κυριολεκτικά τον τρέφει. Και ότι το κόστος συντήρησης και επισκευής των χοντρών είναι μεγαλύτερο από αυτό, άκουσον, άκουσον, των καπνιστών! Σαν να μας λένε, δηλαδή, ότι τόσα χρόνια παλεύαμε σε λάθος μέτωπα!

Οι αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν το άδικο του μέτρου, μιάς και έβαζε στην ίδια ζυγαριά αυτούς που έτρωγαν τα παραπάνω και δεν γυμνάζονταν, με αυτούς που έκαναν το ίδιο, αλλά γυμνάζονταν και παρέμεναν σε φόρμα και υγιείς. Επιπλέον επισημάνθηκε, ότι η κατανάλωση τέτοιου είδους τροφών παρατηρείται συνήθως σε υποβαθμισμένες περιοχές, οπότε η αυξημένη φορολόγηση θα στόχευε αποκλειστικά στο πορτοφόλι των φτωχών, εξ’ ίσου άδικο κι αυτό.

Έτσι, αφού το μέτρο της άμεσης φορολόγησης των παχυντικών τροφών βρέθηκε άδικο και ανάλγητο, δεν έμενε λοιπόν παρά η άμεση φορολόγηση των χοντρών των ίδιων, με βάση την απόκλιση του βάρος τους απ' το ιδανικό. Κάπως έτσι, όπως η φορολόγηση των αυτοκινήτων ανάλογα με τα κυβικά τους, ή των σπιτιών ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Δε λέω, εντελώς δίκαιο μέτρο. Ειδικά τώρα που τα οικονομικά του κράτους είναι σε κρίσιμη φάση!


Υ.Γ. Η πληροφορία από το Economist,
εδώ.

33 σχόλια:

de profundis είπε...

Δεν πάς καλά δεν πας καθόλου καλά.

Υ.Γ Εγώ πάντως χοντρός δεν είμαι ισως λίγο κομψα ευτραφής

Swell είπε...

Καλημέρα Cynical,το πρόβλημα της οικονομίας θα λυνόταν άπαξ και δια παντός, αν αποφάσιζε η κυβέρνηση να φορολογήσει τη μαλακία. Θα γινόμασταν Ελβετία.

katerina είπε...

Να υπενθυμίσω ότι ο Μπισμαρκ (αν δεν απατώμαι) ειχε πει ότι οι νόμοι ειναι ακριβως σαν τα λουκάνικα. Κοιμάσαι πολύ καλύτερα αν δεν ξερεις ...πως φτιαχνονται,και τα μεν και οι δε.

Υ.Γ.Swell φίλε μου,μην βάζεις ιδεες, φορολόγησης στη μονη ευγενή πια πράξη που μας απεμεινε. Αλλωστε όταν κάνεις έρωτα με τον εαυτό σου, ειναι η μονη περίπτωση να κάνεις έρωτα με κάποιον που αγαπάς.

Θανασης Ξ. είπε...

Αυτά, όμως, δεν θα συνέβαιναν ποτέ στην Δανία, διότι κατά την καύση ο χοντρός θα ζεστάνει για ώρες όλο το σπίτι, ενώ ο λιγνός τι θερμίδα να παράγει...

Kameleon είπε...

Κυνικότατο το άρθρο Cynical!

Επίσης θα συμφωνήσω με την πρόταση - σωτηρία του Swell!

k είπε...

Ο Θανασης Ξ. έγραψε! Και αναρωτιέμαι... ο Κωστάκης θα πλήρωνε;

navarino-s είπε...

Επειδή πολλοί χοντροί/ες είναι καλοί και αγαπησιάρηδες άνθρωποι δεν μπορώ να αποδεχτώ εκ προοιμίου το μέτρο. Θα μπορούσα όμως να το αποδεχτώ για μια ιδιαίτερη κατηγορία εξ' αυτών -όρα Πάγκαλος- που λόγω υπερβολικής κατανάλωσης κρεάτων και εμπεριεχομένων σε αυτά τοξινών: βγάζουν διαρκώς κακία και επιθετικότητα προς τους συνανθρώπους τους!

Unknown είπε...

Οι καπνιστές επίσης πρέπει να πληρώνουν δικαιώματα διοξειδίου του άνθρακα.

Οι χοντροί έναν επιπλέον φόρο φθοράς των πεζοδρομίων (επιπλέον τριβή για την κίνηση + επιπλέον τάσεις στις πλάκες => ταχύτερη φθορά)

Οι γυναίκες { >:) } πρέπει να πληρώνουν επιπλέον φόρους για όλα τα συνθετικά καλλυντικά που χρησιμοποιούν και δύνανται να οδηγήσουν σε καρκινογενέσεις. Οι έγκυες δε, πρέπει να πληρώνουν και πρόστιμο για τέτοιου είδους κατανάλωση.

(μη συνεχίσω.. δε θα διαβάσετε πιο κάτω, μετά το τελευταίο! :ppp)

cynical είπε...

swell,

μονο που πρεπει να βρεθει τροπος ποσοτικοποιησης της. Αλλιως πώς;

cynical είπε...

de profundis,

εγω επιμενω οτι δεν θα πρεπει να περασει μια τετοια προταση. Τι στο καλό, μια θα πεταμε τους καπνιστες, την αλλη τους χοντρους... Ποιοι θα μεινουν τελικα σ' αυτο τον πλανητη;

cynical είπε...

Καλημερα Κατερίνα,

στη συγκεκριμενη περιπτωση φορολογησης των χοντρων, η ιδεα ερχεται απο τα κάτω. Και δεν κάνω πλάκα.Ειναι απορροια ενος νεου ορθολογισμου που λεει οτι εγω δεν πληρωνω για τον ταδε και τον δεινα που ζει "ανεύθυνα", γιαυτο και για κεινο, τελικά, για οτιδηποτε κάνει ο όποιος άλλος και δεν κανω εγω.

Η λογικη αυτη μπορει να τα παρει σβαρνα όλα στην εξέλιξη της!

cynical είπε...

Θαναση,
πολυ σωστη η παρατηρηση σου.
Σκεφτομαι μονο, μηπως θα μπορουσαν να το παιξουν σε δυο ταμπλω: Να φορολογουν τους χοντρους οσο ειναι εν ζωή και τους λιγνούς όταν πεθάνουν.

cynical είπε...

kameleon,
δεν αρκει να συμφωνεις με τον Σουελ. Πρεπει να προτεινεις και μοναδα μετρησης...

cynical είπε...

γεια σου kayadesigner,

ο Θανασης θα γινει ο επομενος Υπ. Οικονομικων!

cynical είπε...

Νο problem navarino-s

θα μπορουσαν να φορολογηθουν επιπλεον και οι κακοι και οι πικροχολοι και οι μικροψυχοι! Η κοινωνια ψαχνει για εξιλαστηρια θυματα να τους φορτωσει τα δεινα της.

Σε λιγο, και αλλες ιδεες θα ξεπηδησουν..

cynical είπε...

darthiir,

εισαι σε πολυ καλο δρομο.
Εμπρος για το κινημα της νεας μνησικακιας!

Kameleon είπε...

Σωστά cynical. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να φορολογείται η κάθε φορά. Κι όχι η ποιότητα της μαλακίας. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει όριο για αφορολόγητο.
Πόσες μαλακίες προτείνετε να είναι το όριο του αφορολόγητου?

Θανασης Ξ. είπε...

Μετά την 'βελτίωση' της Cynical της δίνω το Υπουργείο μου...

Όσο για την φορολόγηση της μαλακίας, αργήσαμε: Εδώ και χρόνια στην Ελλάδα ο μαλάκας φορολογείται...

Greek Rider είπε...

Cynical καλησπέρα. Καθώς διάβαζα το κείμενο περίμενα να έβλεπα από κάτω ετικέτα που παραπέμπει σε χιούμορ ή κάτι παρόμοιο. Και τότε είδα το λίνκ που είχες από το εκόνομιστ.

Και μετά θυμήθηκα ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες απαιτούν διπλό εισιτήριο ανάλογα με το βάρος.

Ασφαλώς το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Νομίζω όμως ότι η αντιμετώπισή του θα πρέπει να ξεκινήσει με την υποχρεωτική αναγραφή των θερμίδων και των θρεπτικών/βλαβερών στοιχείων σε κάθε τρόφιμο και μαγαζί(και στα Μάκ Ντόναλτς) καθώς και με την υποχρέωση όλων των εταιρειών να βάζουν προειδοποιητικές πινακίδες ότι τα προιόντα τους κάνουν κακό (όπως π.χ. στα τσιγάρα).

Καθώς βέβαια και με παρεμβάσεις στην παιδεία και με την ανάπτυξη αθλητικού τύπου δραστηριοτήτων και όχι πρωταθλητισμού των εκατομμυρίων και των αναβολικών.

Νομίζω όμως ότι είχες πολύ δίκιο σε εκείνο το κείμενο πριν πολύ καιρό σου που έλεγες ότι το φαινόμενο της παχυσαρκίας συναντάται κυρίως σε χαμηλότερα κοιωνικοοικονομικά στρώματα.

Τι σύμπτωση και πάλι!

Αν συνεχίσουμε με βάση αυτόν τον εργαλειακό ορθολογισμό/οικονομισμό τότε τα παραδείγματα που δίνεις είναι λογικά (απόλυτα λογικά επακόλουθα). Και στοχοποιήσεις θα γίνονται ανάλογα τα κακά ή τα καλά γονίδια, και θα δημιουργηθούν κινήματα για την εκτέλεση των φυλακισμένων κτλ, κτλ.....

cynical είπε...

Καλησπερα @Rider,

η λογικη ότι αυτός που βλάπτει τον εαυτό του, βλάπτει κατ' επέκταση και το κοινωνικό σύνολο, καθ' ότι επιβαρυνει ορισμενους κοινωνικους πόρους, (σημερα είναι τα ασφαλιστικα ταμεια, αυριο μπορει να ειναι τα ...πεζοδρομια, δλδ το ο,τιδηποτε), μπορει να εφαρμοστει στα παντα, αρκει η κοινωνια να διασπαται ολο και πιο πολυ και η φαντασια να αφηνεται αχαλίνωτη.

Απαξ και εγινε με το τσιγαρο, το θεωρουσα σχεδον βεβαιο οτι θα γινοταν και με τα τροφιμα, διοτι οι καρδιοπαθεις ειναι πιο επιβαρυντικοι απο τους καρκινοπαθεις. Αλλωστε αυτο λεει και ο αρθρογραφος του Economist.

Το κβαντικο άλμα στη συγκεκριμενη υποθεση δεν ειναι πώς θα αντιμετωπισθει η παχυσαρκια, που μπορει να γινει με ολα αυτα που προτεινεις, αλλά το πώς ΘΑ στιγματιστεί ο παχύσαρκος ο ΙΔΙΟΣ, εφ' όσον αντιμετωπίζεται σαν παρείσακτος και επιβλαβής, ο οποιος και πρεπει να πληρώσει γιαυτο ένα εξτρα φόρο...


Η εργαλειακότητα, και η κατασκευη αποδιοπομπαιων σε ολο της το μεγαλειο!

Στέργιος είπε...

Μια άποψη είναι να κάνουν οι φυλακισμένοι Α.Ε. και να μετατρέψουν τα κλεμμένα τους σε μετοχές. Δεν αποκλείεται να είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο του ΣΕΒ. Ε, με αυτά να συντηρούνται να κάνουν και καμιά χορηγία κατά δω μεριά, να κάνουν και καμιά επένδυση που δεν κάνουν οι ηθικότατοι και νομοταγείς μιζαδόροι και να αναπνεύσει η κοινωνία.

Η άλλη είναι να σε βρει στο δρόμο της καμία Σέχτα, μια Φράξια, τέλος πάντων μια Ερυθρή Ταξιαρχία να ησυχάσουμε από τις ιδέες που μας βάζεις….

Καλά ε, ο Τσαουσέσκου είναι μαθητούδι μπροστά σε σημερινούς θεωρητικούς της λιτότητας οι οποίοι τον έριξαν στη κόλαση για να γίνουν βεζίρηδες στη θέση του βεζίρη!

Όσο για τους νόμους ε, οι νόμοι του ισχυρού είναι πάντα νόμοι.

Tyler Durden είπε...

ξεχνάς και αυτούς που έχουν μεταβολικό πρόβλημα, θυρεοειδή, κλπ.

vripol είπε...

Εκλογές 4 Οχτωβρίου...
Πάντως εσύ θα έχεις τίς πατάτες σου πολύ νωρίτερα...
Κι αυτό δεν είναι προεκλογική υπόσχεση...
Είσαι στην πατρίδα;

Στέργιος είπε...

Έρχονται φόροι ,άρτι εκλεγμένοι και βουτηγμένοι στη λαϊκή θέληση. Ετοιμαστείτε να ληστευτείτε! Μετά τη μπλε φορολογία έρχεται επί τέλους η πράσινη! Οικολογικά και εκλογικά ανανεωμένη!

Και για να γίνουν όλα αυτά από τη μέλλουσα κυβέρνηση θα χρειαστεί να τα αναλάβει εντελώς Κυνικός/ή Υπουργός. Η θέση θα προκηρυχθεί! Θα προτιμηθούν οι έχοντες/σες μακρά θητεία σε άκρως κυνικά κείμενα, μέτρα και ιδέες.

Όποιος ξέρει τέτοιο… δυσεύρετο πρόσωπο κατά δω ρε παιδιά, να το προτείνει αμέσως μη μας φάνε τη θέση! Να έχουμε και εμείς κάποιο δόντι στη νέα κυβέρνηση…

cynical είπε...

vripol,

με τοσες πατατες θα χοντρυνω! Εδω ειμαι ακομα.

cynical είπε...

Tyler,

αυτοι θα εχουν μειωμενη φορολογια με χαρτι γιατρου και στρογγυλη σφραγιδα. Φανταζεσαι μετα το νεο μετρο, ποσο πολυ θα αυξηθουν οι υπο-θυροειδικοι;

cynical είπε...

Κοιταξε Στεργιο,

οσους φορους εβαλε η μπλε κυβερνηση απετυχε να τους μαζεψει (ημι υπαιθριοι, χαρατσι στα υψηλα εισοδηματα). Με τους χοντρους, το πραγμα ειναι ευκολο. Θα κυκλοφορουν οι πολιτσμανοι με μια ζυγαρια και οσοι υπερβαινουν ενα οριο αυτοματα θα πληρωνουν προστιμο. Αν οχι, θα κρατουνται μεχρι να αδυνατησουν. Παλια ο Παγκαλος ειχε μεζουρα για τις φουστες. Ε, τωρα αντι για μεζουρα θα εχουμε ζυγαρια! Και να τα δεκαευρα, θα πεφτουν σαν βροχη!

Ομολογα φυλακών! Νεο, εγγυημενο προιον απο επαγγελματιες του ειδους. Θα σκισει στα χρηματιστηρια!

Η φορολογιση των χοντρων θα ειναι ενα αυθεντικο πρασινο μετρο, διοτι αν θυμασαι παλιοτερα ειχα αποδειξει, πώς οι χοντροι επιβαρυνουν οχι μονο την κινωνια, αλλα και το κλιμα...

Σιγα την κυνικη ιδεα! Σε λιγα χρονια, θα θεωρειται αυτονοητη. Στεργιο, εγω δεν θελω να γινω υπουργος. Θα κολλησω στην καρεκλα και απο το καθισμα θα χοντρυνω... Ασε. Προτιμω να γυριζω στους δρομους με μια ζυγαρια υπομάλης

NP είπε...

Γεια σου Cynical,
κι εδώ,απο όσο ξέρω, έχουν προηγηθεί οι Αρχαίοι μας πρόγονοι.
Οι Σπαρτιάτες έστελναν τους χοντρούς σε δυσμενείς θέσεις, υπηρεσίες κλπ.
Δεν είχε δήλωση, πόθεν έσχες, και παρόμοια αμφισβητούμενα πράγματα.
Τα πράγματα ήταν απλά:
Είσαι χοντρός ? Άρα τρώς περισσότερο απο όσο ασκείσαι. Και η δουλειά των Σπαρτιατών ήταν η άσκηση.
Άρα, σου λέει, πήγαινε στην ταδε υπηρεσία για σωματική βελτίωση.
Οι απλές σκέψεις, έστω και καραβανάδικες, είναι αφοπλιστικές...

NdN είπε...

Προτείνω όσες γυναίκες είναι ευτραφείς αλλά έχουν μεγάλο στήθος να μην πληρώνουν φόρους. Μην ψάχνεις καμία λογική στην πρόταση μου, βασίζεται καθαρά στο συναίσθημα!

Sophia είπε...

Πιστεύω ότι άμα φορολογηθεί δε και η βλακεία, θα έχουμε τρελά έσοδα, είναι πάγια πρότασή μου!! Θεωρώ επίσης, ότι η ποινικοποίησή της μάλιστα, θα ωφελήσει τα μάλα το κοινωνικό σύνολο...
Επίσης, έχω να παρατηρήσω, πως στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, δεν τίθεται θέμα πεζοδρομίων, καθόσον στην ουσία, ΔΕΝ έχουμε πεζοδρόμια...
;-Ρ

cynical είπε...

Καλημερα NP,

η φορολογηση των χοντρων ας πουμε, ή των καπνιστων, μου μοιαζει με την φορολογηση των επιχειρησεων που ρυπαινουν.

Και ετσι καλλιεργειται η νοοτροπια, η κοινωνια να τους αντιμετωπιζει με τον ιδιο τροπο.

Δηλαδη, να βλεπει τον χοντρο, σαν αυτον που θέλει να ιδιωτικοποιει τα κερδη (στην προκειμενη την ευχαριστηση απο το φαι και το καπνισμα) και να κοινωνικοποιει τις ζημιες (στην προκειμενη περιπτωση την επιβαρυνση του συστηματος υγειας).

Ανώνυμος είπε...

Ένα απωθημένο με τους χονδρούς το έχεις πάντως, ίσως λίγο ρατσισμό ως γυναίκα θα τον έχεις υποστεί και θα ξέρεις πως είναι, αλλά μάλλον η εναισθησία (empathy) δεν είναι και το δυνατό σου σημείο.

Μην ανησυχείς, κάποια στιγμή ο τραγικός Ποιητής θα το φροντίσει και θα επέλθει η "κάθαρσις"...

Καλημέρα
Αλίκη

cynical είπε...

Γεια σου Αλίκη,

Απ' όσο θυμαμαι ασχοληθηκα με τους χοντρους στις εξης αναρτησεις:

"Σημειολογια του Παχους"
http://e-cynical.blogspot.com/2007/12/blog-post_6679.html

"Ποιους έχει βάλει στο ματι η γριπη των Χοίρων;"
http://e-cynical.blogspot.com/2009/07/blog-post_21.html

"Είναι οι Χοντροί Οικολόγοι;"
http://e-cynical.blogspot.com/2008/11/blog-post_26.html

και το παρόν
"Ιδέες για Νέους Φορους".

Εκτός απο την πρωτη που ειναι δοκιμιακου χαρακτηρα, ολες οι υπολοιπες σαρκαζουν σοβαρα αρθρα που εμφανιστηκαν σε σοβαρα περιοδικα (New Scientist, Economist), απο σοβαρους επιστημονες που καθονται και σκεφτονται τετοιες ασόβαρες μπούρδες.

Ε!, δεν θα μπορουσα να τις αφησω να περασουν απαρατηρητες!

Παντως το βλεμμα μου καθε αλλο παρα κακεντρεχες προς αυτους ειναι. Ισα ισα τους ανοιγω τα ματια για το πως τους αντιμετωπιζουν οι σοβαροι αναλυτες και επιστημονες!