Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΑΣΦΥΞΙΑ...


Από τα μικράτα μου θυμάμαι έντονα δυο σκηνές, από δυο διαφορετικές ταινίες. Από τίτλο, ηθοποιούς και τα ρέστα, μην κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε. Ασπρόμαυρες ήταν κι οι δυο, και με θεματική γύρω από κάποιους ήρωες φανταστικούς, μεσαιωνικών μυθιστορημάτων ή παραμυθιών. Θα σάς γελάσω. Κοινό τους σημείο ο εγκλωβισμός και η ασφυξία. Όχι ο συμβολικός, αλλά ο φυσικός.


Στη μια, που μπορεί να λεγόταν και «Το Σιδηρούν Προσωπείον», ο ήρωας, του οποίου το κεφάλι έχουν εγκλωβίσει οι «κακοί» σε μια σιδερένια μάσκα, από την οποία δεν μπορεί ν’ απαλλαγεί, πεθαίνει τελικά από ασφυξία, όταν τα γένια του μεγαλώνουν αρκετά για να τον πνίξουν.


Στην άλλη, ο ήρωας βρίσκεται φυλακισμένος σ’ ένα δωμάτιο με κινούμενους σιδερένιους τοίχους, που πλησιάζουν προοδευτικά, ώσπου κάποια στιγμή έρχονται τόσο κοντά που τον συνθλίβουν. Άσχετο αν τον ήρωα στο τέλος μπορεί και να τον γλιτώνει κάποιος από μηχανής θεός, αμφότερες οι σκηνές μεταδίδουν παρ’ όλα αυτά, με τον πιο ζωντανό τρόπο το συναίσθημα του αναπόδραστου, της ασφυξίας, της φυλακής, της αδυναμίας διαφυγής και αντίδρασης, της σύνθλιψης, της συντριβής.


Έτσι ακριβώς αρχίζω να αισθάνομαι κι εγώ μέσα στη χώρα μου. Παγιδευμένη στον κλοιό που έστησε γύρω μου μια δράκα ξετσίπωτων που μ’ εξαπάτησε, μού πέρασε κολάρο στο λαιμό και με σέρνει. Με κάθε τους απόφαση, μέρα τη μέρα, μου κλείνουν κι από μια πόρτα διαφυγής, μου φράζουν τον όποιο δρόμο τραβήξω για να γλιτώσω, μου σφραγίζουν λίγο λίγο τα ρουθούνια, με στριμώχνουν στη γωνία, με χτυπούν, με συκοφαντούν, και μ’ αφοπλίζουν.


Πώς να φωνάξεις πια, όταν αυτός ο ίδιος που σε κακοποιεί έρχεται δίπλα σου λέγοντας ότι έχεις δίκαιο; Πώς να διαμαρτυρηθείς όταν πριν ακόμα προλάβεις να κάνεις ένα βήμα ένας πάνοπλος στρατός σού φράζει το δρόμο, σε χτυπάει με λύσσα στα τυφλά και σε τυφλώνει με τόνους δακρυγόνων; Πώς να διαμαρτυρηθείς όταν μπλοκάρουν το δρόμο κι αυτής της απεργίας, συκοφαντώντας την;


Κοντολογίς, όλο και πιο δύσκολο γίνεται σ’ αυτή τη χώρα και να διαδηλώσεις, και να απεργήσεις.


Το βλέπετε πια στις πορείες σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε φορά και πιο άγριο. Σε κάποια στιγμή, ο Χρυσοχοϊδης αμολάει στο πλήθος τα αφιονισμένα του σκυλιά, κόβουν αναίτια την πορεία στη μέση και με την παραμικρή διαμαρτυρία, σκούντημα ή πέταγμα μπουκαλιών μετατρέπουν το δρόμο σε πεδίο μάχης, με καταιγισμό βομβών, με ρίψη χημικών κατ’ ευθείαν στο πλήθος, με ανελέητο ξύλο, με τραυματισμούς και με συλλήψεις. Είναι τόσο αλήθεια πως κινδυνεύουν, όσο αλήθεια είναι ότι και ο στρατός του Ισραήλ κινδυνεύει από ένα καράβι ξεβράκωτων στα διεθνή ύδατα. Διαισθάνομαι ότι κάτω από το κοινό τους δόγμα, τού «καμία ανοχή», αυτοί οι δυο αρχίζουν και μοιάζουν.


Μετά, το ίδιο σκηνικό και με τις απεργίες. Απαξίωση, συκοφαντίες, μίσος και ανάθεμα. Ακόμα είναι στα λόγια, δεν είναι μακριά ο καιρός που δεν θα στέκονται μόνο σ’ αυτά. Μετά το λόγο, η ράβδος, και μετά τη ράβδο, το κελί. Σαν να μην είναι η απεργία το μόνο νόμιμο εργαλείο που έχει ο εργαζόμενος για να κάνει ζημιά, αμυνόμενος. Απεργία χωρίς ζημιά δεν νοείται. Αλλιώς θα ήταν άδειο σακί, φίδι δίχως δηλητήριο, σκυλόψαρο δίχως δόντια.


Πίσω από το αστραφτερό χαμόγελο, βλέπω ήδη τη σειρά με τα σάπια δόντια, πίσω από το φρέσκο δέρμα, βλέπω ήδη τις βαθιές ρυτίδες της γριάς, πίσω από το φωτεινό βλέμμα, βλέπω ήδη το γυάλινο μάτι, πίσω από το φτιασιδωμένο προσωπείο της εξουσίας, βλέπω ήδη το αποκρουστικό πρόσωπο της μέδουσας. Και κάτω από το καλοραμμένο κουστούμι, υπάρχει μόνο ο σκελετός.


39 σχόλια:

Νοσφεράτος είπε...

ετσι ακριβως ..και μη χοιροτερα

monahikoslikos είπε...

Περιέγραψες θαρρώ με ενάργεια αυτό ακριβώς που ζούμε όλοι αυτή την εποχή και αδυνατούμε να εκφράσουμε, ασφυξία.
Ασφυξία που οδηγεί στο θάνατο.
Που βλέπεις να πηγαίνουμε ρώτησα σήμερα πρατρεχάμενο του συστήματος Παπανδρέου που γνωριζόμαστε από παλιά.
Που πάμε?
Σε πτώχευση μου απάντησε μα πρέπει πρώτα να πειστεί ο λαός πως η πτώχευση δεν είναι επιλογή μας αλλά μονόδρομος και ότι γι αυτό φταίμε όλοι.
Ασφυξία δηλαδή και στην οικονομία, ασφυξία που οδηγεί στο θάνατο.

Sophia Kollia είπε...

Απλά κατάλαβα ότι στις δικτατορίες δεν γίνονται απεργίες. Είναι δύσκολο να το παραδεχθούμε αλλά όσο περνάει ο καιρός πρέπει να το πάρουμε απόφαση.
Όσο για την ασφυξία...είναι κοινό πια συναίσθημα.
Καληνύχτα...καλού κακού ψάξτε για όυι χωράφι υπάρχει σε χωριό, θα το χρειαστούμε σύντομα...

celin είπε...

Που να βρεις λοιπον το οξυγονο,οταν στο αφαιρουνε τοσο βαναυσα?
πως μπορεις να αντισταθεις οταν εχουν προβλεψει καθε σου κινηση κ τον τροπο για να συκοφαντουν τη καθε σου κινηση/αντισταση?

1)με ρεαλισμο.Με αποδοχη της καταστασης.Ολοι εμεις που φωναζουμε οτι εχουμε να κανουμε με ενα παγκοσμιο Πινοσετικο Καθεστως,
νομιζω οτι ακομα κ εμεις οι ιδιοι απωθουμε αυτη την αληθεια,εξακολουθωντας να περιμενουμε μια διαψευση αυτης της αληθειας.

Καθε κατακραυγη εναντιον του Χρυσοχοιδη πχ που εχει δωσει εντολη να βαραν αλυπητα στις διαδηλωσεις,
ουσιαστικα για μενα ειναι απωθηση της αληθειας.
Δηλαδη,κακως φωναζουμε,
φωναζουμε σα να περιμενουμε δικαιωση απο το Καθεστως,
σα να περιμενουμε οτι θα βγει ο Χρυσοχοιδης κ θα πει "ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ,ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΜΕ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Οταν φωναζεις,
ενδομυχα αναμενεις τη δικαιωση απο αυτον για τον οποιο φωναζεις.

Για αυτο μιλαω για ρεαλισμο.
Δεν ωφελει να φωναζουμε,τα πραγματα ειναι αυτα που ειναι,
υπαρχει μια νεοφιλελευθερη χουντα που πρεπει να αντιμετωπιστει.
Πως λοιπον μπορει να αντιμετωπιστει?

Με ενα κ μονο τροπο
με ψηφο στα κομματα της Αριστερας.
Κ με προσπαθεια ολων μας να ψηφιστουν απο οσους δυνατον περισσοτερους,τα κομματα της Αριστερας.

Κ εδω ας εγκαταλειψουμε τον ρεαλισμο κ ας εισελθουμε στην ελπιδα,στο οραμα,στην ουτοπια,
φυσικα κ τα κομματα της Αριστερας εχουν απογοητευσει πολλους που τα πιστευουν,
φυσικα κ κανεις δε μπορει να πει με σιγουρια οτι θα ανταπεξελθουν στον ιστορικο τους ρολο.

Ε και?

Τωρα λοιπον ειναι που θελει πιστη κ ελπιδα,
κινητοποιηση ολων των δυναμεων κ στρατευση στον κοινο σκοπο.

Οσο πιο πολυ πιστευεις σε κατι,τοσο αυξανεις τις πιθανοτητες αυτο το κατι,καποτε να πραγματοποιηθει.
Κ αν δε πιστεψουμε με ολες μας τις δυναμεις στην Αριστερα-αφηνοντας τις αντιφασεις,τις αδυναμιες κ τη κριτικη για τα λαθη της λιγο στην απεξω-,
θα συντηρουμε με τις επιφυλαξεις μας αυτο το Καθεστως.

Κ αυταπατη να ειναι ολα αυτα,ξερετε,καποιες φορες,πολλες αυταπατες μαζι,
εχουν τη δυναμη να δημιουργουν
πραγματικοτητες.
Αυτο ισχυει παντου.Απο τον ερωτα μεχρι τη πολιτικη.

Πιστη λοιπον στην Ιδεα της Αριστερας,πιστη γιατι δεν υπαρχει κ τιποτα αλλο της προκοπης για να πιστεψουμε

not_me είπε...

ρε celin σαν να ακουω τον εαυτο μου ειναι αυτο που ειπες.
χτες ακριβως τα ιδια πραγματα ελεγα στον πατερα μου.
αυτο ακριβως που περιγραφεις....

υπαρχουν 100 δικαιολογιες αν θελεις να μην πιστεψεις σε κατι (αριστερα),αλλα υπαρχουν αφενος και 1000 καλα αλλα το βασικοτερο 1.000.000 λογοι για να μην ξαναψηφισει ο κοσμος πασοκ-ΝΔ

@cynical
προς θεου μην το βαλεις τωρα κατω...αυτο θελουν να πετυχουν!
κουραγιο και ψηλα το κεφαλι!
ολα θα πανε καλα! ;)

χαιρετω

katerina είπε...

Εξαιρετικό. Εξαιρετικό και εφιαλτικό.

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι όλο αυτό ειναι η κορυφωση του δραματος. Όλο αυτό θα σκάσει με μια κραυγή. Στο έχω πεί πολλές φορές, θυμησου το τειχος του Βερολίνου.

Δεν ξέρω τον χρόνο. Αλλά ...πάντα ετσι δεν ήταν; Πάντα η Ιστορία δεν αγαπουσε να εξαντλεί την υπομονή μας.

Μα ειμαστε μόνοι μας; Μα είμαστε λίγοι; όχι,ειμαστε όλοι.

Αλλά πάντα δισταζουμε όταν πρέπει αν γινει η επεμβαση, πάντα θα κάνουμε κι αλλες εξετασεις, πάντα θα φυρνάμε στους γιατρούς, ελπιζοντας ότι κάτι διαφορετικό, πιο ελπιδοφορο θα μας πουν. Πάντα θα νομιζουμε ότι ε, να λιγο παυσιπονο να παρουμε, ίσως αν τωρα λίγο ο πόνος κοπασει...

Cynical, ναι σε εσένα μιλάω, σε εσένα με το πιο παραταιρο nick στο διαδικτυο, ...θα έρθει.
Δεν ξερω αν θα ειναι καλυτερο, αλλά θα ειναι άλλο. Πάντως ξέρω ότι ...ότι καλυτερο ή χειροτερο, θα ειναι ΚΑΙ στο χερι μας.

υ.γ.εμένα με ειχε εντυπωσιασει το βιβλίο "τα παιδια του Αραρατ", όταν ο Κουρδος, παιδί ακόμα πηγαινε κρυφά το βραδυ για αν ξεσπάσει αυτον τον άγριο θυμό, αυτή τη οργή που έβραζε, αυτό το σιδερενιο προσωπειο που του φορουσαν, και ανακουφιζόταν χαστουκιζοντας το άγαλμά του Κεμαλ.

Alexandros είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=fYZuqtyquk4

Αφιερωμένο από εμένα σε σένα.

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλή μου πόσο με εκφράζει, είναι ακριβώς έτσι. Ασφυξία, απόγνωση, παρά την αγωνιστικότητά μας.
Και για να το ελαφρύνω λίγο (γιατί δεν το αντέχω), όπως λέει και μία φίλη σε λίγο η αμερικάνικη βοήθεια θα είναι μαζική ρίψη αντικαταθλιπτικών.

de profundis είπε...

Εσυ ασφυξια εγω βαρυστομαχια με αλλα λόγια δεν μπορω να το χωνεψω με τίποτα

Ελένη Μπέη είπε...

Ασφυξία. Πράγματι αυτό νιώθω κι εγώ και βλέπω σε όλους τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου (συγγενικού, φιλικού, επαγγελματικού). Ωραία το τοποθέτησες, cynical.

Celin,
εκείνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το εξής:
τα (αναμφισβήτητα) λάθη της αριστεράς όχι μόνο δεν της τα συγχωρούν μα και τα υπερτονίζουν, αλλά ο δικομματισμός (που τον έχουν στο απυρόβλητο) αφήνεται να διαπράττει τερατουργήματα.

katerina είπε...

@de profundis.
Αχ φίλε μου να ήξερες πόσο σε καταλαβαινω! Και άλλοι καταπιαν πολλά, αλλά εσύ καλέ μου ταχτηκες να καταπιείς μια ολοκληρη Κυβερνηση!
Δεν πειραζει, ο ανταγωνισμός ανεβάζει την αξία του αγωνιστή. Keep ...swallowing!

ELvA είπε...

''Ασφυκτικη'' η κατασταση, αλλα οχι για ολους, μονο για καποιους που πανε σε πορειες και αγωνιζονται, οπως εσυ, φιλη cynical! Καποιοι αλλοι δεν ακουω οτι ..ασφυκτιουν και φαινεται οτι δεχονται με ηττοπαθεια τη μοιρα τους..Μπορει ομως και να εχουν απελπιστει τοσο που τους φταινε ολοι και ολα χωρις να βλεπουν τους πραγματικους υπαιτιους...
Μετα ειναι και καποιοι που αντι να ασφυκτιουν με δουλοπρεπεις ιδεες για ...δωρακια σε ξενους αυτοι/ες τις βρισκουν σωστες για τη ''βελτιωση της εικονας της χωρας μας στο εξωτερικο''! Τι θα ακουσουμε αλλο και πως θα αποφυγουμε την ..ασφυξια, που μας περιβαλλει; Μονο με αγωνες!

Καλο κουραγιο!

Αγάντα είπε...

Επειδή "...ένα παιδικό χαμόγελο, όσο να 'ναι, μετράει πολύ..."

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=75&smid=400&ArticleID=2729&reftab=37&t=Η-(πράκτορας-του-καπιταλισμού)-Μάγια-Τσόκλη-και-το-ΚΚΕ

Dannossiel είπε...

σιγουρα η πρωτη ταινια δε λεγεται ετσι.

κατα τα αλλα γαμησε τα

η φωνη πνιγεται πριν καν βγει...

celin είπε...

george,δε μου κανει εντυπωση το οτι συμφωνουμε,αλλωστε καποιος που εχει σημα τον v απο τη ταινιαρα v for vendetta,λογικο επακολουθο ειναι να χει σκεψη εξεγερσιακη κ ριζοσπαστικη!

νερενια,εννοειται οτι αυτο θα κανουν τα τσιρακια τους στα ΜΜΕ,
οταν οι κυβερνησεις του Σημιτοκαραμανλισμου ρημαζαν τον τοπο,εκεινοι τουμπεκιαζονταν κ το βαπτιζαν εκσυγχρονισμο,ηπια προσαρμογη κ προοδο της χωρας,

καμια εμπιστοσυνη στους τσατσους προπαγανδιστες των ηλεκτρονικων ΜΜΕ οι οποιοι βρισκονται σε διατεταγμενη υπηρεσια για να αποπροσανατολισουν τον κοσμο,σε αυτους που ακομα κ τωρα θεωρουν συνυπευθυνη την Αριστερα για τα δεινα του τοπου

grsail είπε...

Η διευθέτηση θεωρώ ότι είναι περίπου όπως παρακάτω:

- Οι κρατούντες (ένα απειροελάχιστο τμήμα του πληθυσμού)
- Οι υλοποιητές των κελευσμάτων και της πολιτικής των κρατούντων (κάποια ανώτατα στελέχη, κάποιοι πολιτικοί, κάποιοι στρατιωτικοί, μικρό τμήμα του επιστημονικού κόσμου, κάποιοι θρησκευτικοί ηγέτες, μικρό τμήμα των εκπροσώπων της τέχνης)
- Όλοι οι υπόλοιποι

Αυτός ο παγκόσμιος διαχωρισμός θα γίνεται όλο και εντονότερος περιορίζοντας τον πληθυσμό των υλοποιητών στους απολύτως απαραίτητους.

Λίγα υποστηρικτικά της θεωρίας μου νούμερα :

(a) Το 50% του παγκόσμιου πλούτου κατέχεται από το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού
(b) Το 1% του πληθυσμού των ΕΠΑ κατέχει το 25% του πλούτου της χώρας
(c) Το 25% του πληθυσμού των ΕΠΑ κατέχει το 87% του πλούτου της χώρας

(πόσο άλλαξαν άραγε τέτοιοι συσχετισμού τα τελευταία 3.000 χρόνια ;)

Φοβάμαι ότι η πραγματική ασφυξία έρχεται, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Anomymous είπε...

Ωραίο το μνημόσυνο που φτιάξατε για την "αριστερά".
Συγκινήθηκα κι εγώ.

" Σαν να μην είναι η απεργία το μόνο νόμιμο εργαλείο που έχει ο εργαζόμενος για να κάνει ζημιά, αμυνόμενος."

Σιγά, τη ζημιά. Και σιγά την άμυνα. Η λέξη επίθεση σας λέει τίποτα;

Συγνώμη, αλλά, αν κάποιος περιμένει από τέτοιες σκέψεις και με τέτοιες σκέψεις, κάτι καλύτερο από αυτό που συμβαίνει, τότε η "αριστερά" είναι ένα καλό άλλοθι για να κρύβονται οι αναμάρτητοι.

Χαρτομάντηλα με άρωμα μέντας.
(Συγνώμη για όσα άσχημα έγραψα, αλλά με ενέπνευσε η φιλολογία της ήττας, πριν αυτή συμβεί).

Left Liberal Synthesis είπε...

Cynical
Υπάρχει στον Δρομο 29/5 ενα καταπληκτικό ρεπορταζ για την Vodafone
Μαχητικότητα,αλληλεγγύη, "εξυπνη διαχείριση" της κρίσης και τα αποτελεσματα πολύ καλά!!
Μέσα στην κρίση ,κανένα συναίσθημα δεν είναι ευχάριστο,αλλά γι'αυτό υπάρχει και ο λόγος η κριτική που μπορεί να αναδείξει τις λύσεις μεσα από την ανάλυση και ταξινόμηση
Για οποιον ενδιαφέρεται ας δει το ιστολόγιο "Βλεμμα" του .Ξυδάκη το αρθρο
"Μητις και Πόροι"
Τελος για όποιον ασκείται σε αινίγματα
Γιατί η πολιτική ΟΛΩΝ των καναλιών το πρωί είναι "ΑΣΦΥΞΙΑ" και το βάρδυ παραπληροφόρηση;
Μήπως και η διασπορά ενό τυφλού γενικού αδιεξόδου είναι μέρος μιας στρατηγικής;

LeftG700 είπε...

@Anomymous (04 Ιουνίου 2010 1:35 π.μ.):


Αν ε ι ρ ω ν ε ύ ε σ α ι, πώς θα π ε ί σ ε ι ς;


Συγνώμη, αλλά, αν εσύ περιμένεις από τέτοιο λόγο και με τέτοιο λόγο, κάτι καλύτερο από αυτό που συμβαίνει, τότε φοβόμαστε ότι η Αριστερά είναι για σένα ένα καλό άλλοθι για να κρύβεις την αλαζονική σου διάθεση, εκφρασμένη όχι μέσα από τον πλούτο ή την ισχύ, αλλά από τη "σοφία του πρωτοπόρου".

Σ κ έ ψ ο υ τι θα πεις πριν πάρεις το λόγο. Μη γαμάς αυτό για το οποίο παλεύεις!

LeftG700 είπε...

(Συγνώμη για όσα άσχημα γράψαμε, αλλά μας ενέπνευσε η φιλολογία της καταγγελίας)

cynical είπε...

Νοσφερατε,

η ορθογραφια στην υπηρεσία της ανατροπής!

Tα xoιρότερα..
Το κυνοβουλιο...

cynical είπε...

Λυκε,
αυτος ο παρατρεχάμενος ακομα να πεισει τον λαο προσπαθει;
last year πες του.
Ο λαος εχει περασει στην επομενη φαση: του ξεψαρωματος.
Να του μηνυσεις οτι άργησε!

cynical είπε...

sofia,

στις πολεις θα μεινουμε. Σιγα που θα σκορπισουμε! Εδω, μεχρι την ανατροπη.

cynical είπε...

celin,

το χειροτερο που μπορει να συμβει ειναι να βρισκεσαι σε πλανη για το τι συμβαινει, και για το τι μεθοδευεται. οταν εχεις ξεκαθαρη εικονα, ποιος κανει τι, βρισκεις και τροπους να τους πολεμήσεις.

Η αριστερα θελει τη βοηθεια μας. Το ενα κομματι πασχει απο αυτισμο και δεν το λογαριαζω. Το αλλο ειναι σε συγχυση. Ας το στηριξουμε. Στις εκλογες φυσικα. Και οχι μονον τοτε.

cynical είπε...

Οχι george,

μη φοβασαι!!!

cynical είπε...

Κατερινα,

καθομαι μετα απ' εξω και σκεφτομαι τις μεθοδεύσεις τους. Και οταν ηρεμω, με πιανουν τα γελια. Ρε τους άθλιους τι κανουν!!!
Με τα ΜΑΤ, αλλα κυριως με τις τηλεορασεις. Αν σταματησουν για ενα μηνα να παιζουν, το συστημα θα καταρρευσει. Μονο για ενα μηνα.

Αυτο ειναι το μεγαλυτερο οπλο που εχει το συστημα. Αλλα δεν ειναι ανικητο.

cynical είπε...

Αλεξανδρε,

κανενα τραγουδι δεν θα ταιριαζε καλυτερα στο Χειμωνα που ερχεται. Να εισαι καλα. Σ' ευχαριστω.

cynical είπε...

Ιππολύτη μου,
ο χρονος εργαζεται εναντιον τους. Δεν θα αντεξουν πανω απο χρονο. Σιγα μην πεσουμε στα χαπια... Μεγαλο δωρο θα τους κανουμε!

cynical είπε...

de Profundis,

μακρια απο φαρμακα. Ασε κατω το Μαλόξ. Ειναι για αλλη δουλεια.

cynical είπε...

Nερενια,
γινονται πολλες διεργασιες στην αριστερα. Ξαναμπηκε στο παιχνιδι πολυς κοσμος. Βιβλια αρχισαν να κατεβαινουν απ' τα ραφια, κινησεις συγκροτουνται, και κυριως σε επιπεδο βασης. Σε λιγο θα τους εχουμε κυκλωσει ολους αυτους.

cynical είπε...

Γεια σου φιλη Ελβα,

δουλοπρεπεις. Το χειροτερο ειναι οτι δεν το καταλαβαινουν. Αλλα τι να περιμενεις; Η αστικη ταξη παντα δουλοπρεπεις προς τους ισχυρους και σαδιστικη προς τους αδυναμους ηταν.

cynical είπε...

Αγαντα,

μηπως νομιζουν οτι και οι τουριστες ειναι μαλακες; Βλεποντας την ολη σκηνη στο λιμανι, ειμαι σιγουρη οτι θα ελεγαν συνοφρυομενοι: "Μα τοση καταντια;"

cynical είπε...

Danossiel,
πως λεγοταν; κοιταξα στη wikiepdia και υπαρχει τετοια ιστορια, (του Δουμα) και πολλες ταινιες πανω σε αυτη. Καποια απο αυτες θα ειδα...
Τη σκηνη τη θυμαμαι σαν σημερα.
κατα τα αλλα, χεστα...

cynical είπε...

grsail,

φευγει και η διακυβερνηση απο τους λαους,

αλλα μια καινουργια Διεθνης θα ανατειλει! Τιποτα δεν παει μονοπατα στην Ιστορια! Αυτη ειναι η απαντηση της και η εκδικηση της.

cynical είπε...

Ανωνυμε,

ο,τι βλεπω λεω. Οτι ουτε να αμυνθεις δε σε αφηνουν. Και ποια η αντιδραση; Η αποφυγη καθε συγκρουσης και ο φοβος μηπως το κατεστημενο κακοχαρακτηρισει την αριστερα, οτι δεν εχει σαβουαρ βιβρ. Μηπως και βηξει λιγο παραπανω και ενοχληθει το τερας.

Ασε να τα ξαναπουμε σε ενα χρονο.

cynical είπε...

LLS,
θα το διαβασω. προς το παρον μονο η Vodafone κανει επανασταση...

Τι εννοεις "εξυπνη διαχειριση" της κρισης; Δεν μου αρεσει παντως αυτο. Να ξεκουμπιστουν θελω. οχι να πεσω στα μαλακά, και για αυριο να λεω οτι εχει ο θεος.

Η κριρικη εχει νοημα οταν πιανει καποιο τοπο. Οταν εχεις ανθρωπους που τους φτυνεις και λενε οτι βρεχει, πρεπει να αναθεωρηθουν τα εργαλεια παλης.

Δεν βλεπω τηλεοραση. Αλλα θεωρω οτι οι πρωινες πολιτικες εκπομπες, μεχρι τις 10, αναφερονται σε αλλο κοινο απ' οτι οι βραδυνες των 8. εγω θα πιστευα τις πρωινες. οι απογευματινες ειναι infοtainment. Οι Τατιανες των 8...

Νοσφεράτος είπε...

το μη χοιρον ...

not_me είπε...

ενα απιστευτο κειμενο που πιστευω οτι συμπληρωνει τελεια το κειμενο σου cynical....

http://vasiliskos2.blogspot.com/2010/06/blog-post_03.html

καλο βραδυ σε ολους

Ανώνυμος είπε...

Απώλεια θέσεων εργασίας από την Πράσινη Ανάπτυξη

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/06/blog-post_04.html

Με το νέο νόμο για ΑΠΕ χαρίζει εκατομμύρια στην ισπανική πολυεθνική IBERDROLA , από τις τσέπες του Ελληνικού λαού.
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_1370.html