Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Υπηρέτες ή Εχθροί του Λαού;


Μ’ όσα κοσμητικά επίθετα και να χαρακτηρίσεις τη φάρα που συνέταξε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και μ’ όσα άλλα το αληταριό που το ψήφισε, πάλι λίγα θα είναι. Δεν είναι μόνο ότι παίρνουν θέση απέναντι σε όλη την κοινωνία, και στα ίδια τα παιδιά τους ακόμα, αλλά ότι το κάνουν με γνώμονα την πιο ποταπή ιδιοτέλεια.


Αν η φάρα των εμπνευστών και συντακτών του νομοσχεδίου έχει μια κάποια δικαιολογία, μιας και ουδέποτε είχε την ελάχιστη σχέση με την ελληνική κοινωνία, παρά μόνο μέσα από τους παραμορφωτικούς καθρέπτες των συμφερόντων των δικών τους και των δημοσίων σχέσεων τα οποία και προσδοκούν να εξαργυρώσουν, η άλλη, η φάρα των 159 βουλευτών, η ψωμολυσσασμένη για ψήφους, τις οποίες πολύ γρήγορα θα βγει στη ζητιανιά ν’ αναζητήσει, φαινομενικά δεν μπορεί να προβάλει κανένα πρόσχημα για τη συνενοχή της. Κι όμως υπάρχει. Και αυτό είναι η σωτηρία της δικής τους αποκλειστικά σύνταξης, μέσω της προσδοκίας μιας δεύτερης επανεκλογής για μια δεύτερη τετραετία.


Μπορεί με τη στάση τους αυτή να βάζουν σε ρίσκο την ψήφο εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων τους, την οποία ευελπιστούν να ανακτήσουν με διάφορα καραγκιοζλίκια αντλημένα από το πλούσιο ρεπερτόριο της μέχρι τούδε ιστορίας των πολιτικών πρακτικών, από την άλλη όμως γλιτώνουν την σίγουρη αποπομπή τους απ’ το μαντρί, (βλ. λίστα), σε περίπτωση άρνησης υποταγής στα κελεύσματα του Μεγάλου Τσομπάνη.


Μπορείτε να ρίξετε την ψήφο σας σε όποιο κόμμα θέλετε στις επόμενες εκλογές, άλλωστε κανένα δεν πρόκειται, από δω και πέρα, να έχει στιβαρή λαϊκή νομιμοποίηση, αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μην την δώσετε σ’ αυτούς τους 159 που καταδικάζοντας μια ολόκληρη κοινωνία και για πολλές γενιές που θα ‘ρθουν, φρόντισαν πάνω απ’ όλα να σώσουν το δικό τους ευτελές τομάρι εις βάρος των υπολοίπων, μπαίνοντας στη λίστα όχι των υπηρετών του λαού, αλλά των δολίων εχθρών του. Δεν θα υπάρξει καμιά καλύτερη τιμωρία από το να αποτύχουν να εξασφαλίσουν την παχυλή βουλευτική τους σύνταξη, η οποία είναι και το ισχυρότερο κίνητρο για να εμπλακούν στην πολιτική, αν υποθέσουμε ότι είναι κατ’ ελάχιστον έντιμοι και ηθικοί.


Και κάτι τελευταίο. Υπάρχει στ’ αλήθεια κανείς που προσδοκά να εξασφαλίσει σύνταξη; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι οι βαριές εισφορές που πληρώνει κάθε μήνα κάποτε θα του γυρίσουν πίσω; Όχι. Και ο λόγος είναι απλός, μιας και τα νούμερα δεν βγαίνουν.


Εξηγούμαι: καλώς εχόντων των πραγμάτων, κάποιος θα μπορεί να βγει στη σύνταξη μετά από 40 χρόνια συνεχούς δουλειάς και στα 65. Δηλαδή, θα πρέπει να αρχίσει να εργάζεται κανονικά από τα 25 του. 18 χρονών αποφοιτά από το Λύκειο, θέλει 4 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση να ερμοτελειώσει κάποιες σπουδές, 1 χρόνο στρατός, και άντε 1 χρόνος αέρας για την περίπτωση που ενδιάμεσα του τύχει καμιά αναποδιά. Έτσι φτάνουμε στη σημαδιακή ηλικία των 25. Πόση είναι όμως η ανεργία στις ηλικίες αυτές; 25% με 30%. Δηλαδή στην καλύτερη των περιπτώσεων μόνο ένας στους τέσσερις θα είναι ο τυχερός που θα μπορεί να εκπληρώσει το πλάνο των ακατονόμαστων.


Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ένα τέταρτο της κοινωνίας καταδικάζεται από τώρα και με συνοπτικές διαδικασίες ώστε να μην μπορεί να συνταξιοδοτηθεί κανονικά.


Και ακόμα καθόμαστε και τους κοιτάμε!


21 σχόλια:

katerina είπε...

Αν ξέρεις κάποιο τροπο που
1ον. να τους εξολοθρευει όπως το Μπαυγκον τις κατσαρίδες
2ον. να μην χρειαστεί να περάσουμε... τα νιατα μας και την ομορφια μας, σε καμιά φυλακή ασφαλείας

θα με ενδιεφερε πραγματικά να τον ξέρω.
Το να κυνηγάμε τις κακομοιρες τις άκακες τις κατσαριδουλες, και να μην κυνηγάμε αυτά τα βρωμερα σιχαμένα σκουληκια που κλεβουν ασυστολο το ψωμί απο το τραπέζι του πιο φτωχου, του πιο αδυναμου, του πιο ευπαθούς κρικου της ανθρωπινης αλυσιδας, δεν το θέλει ουτε θεός ουτε άνθρωπος. Σε καμια κουλτουρα, σε καμία θρησκεια, σε καμια ιστορία, σε καμία πατριδα.

Υ.Γ.Αν σκέφτείς και κάτι λίγο πιο βασανιστικό...μέσα είμαι.

Θανασης Ξ. είπε...

Ρίχνω μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών του 2009. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται πρωτη φορά, δεν ξεπερνούν τους 70. Επομένως απ' τους 159 οι περισσότεροι δεν είχαν κίνητρο την σύνταξή τους αφού την εχουν ήδη εξασφαλίσει.
Εξ άλλου, βρε cynical, θα μπορούσαμε να πουμε και το αντίθετο. Πως το κίνητρο αυτό το είχαν εκείνοι που ΔΕΝ το ψήφισαν, μιας που έτσι γίνονται πιο δημοφιλείς..

Όταν επί 35 χρόνια ψηφίζουμε δικομματισμό σε ποσοστό πάνω από 80%, κι όταν η λέξη 'αποστάτης' έχει τέτοιο 'βάρος', δύσκολα μπορούμε να τους ζητάμε να ρίξουν μια κυβέρνηση, και ξαφνικά από πρόβατα στο μαντρί να μεταμορφωθούν σε γνήσιους εκπροσώπους του λαού, υπεύθυνους κλπ κλπ.

Δεν μιλώ φυσικά για το ίδιο το 'ασφαλιστικό', αυτό είναι άλλη κουβέντα. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε δίκες προθέσεων νομίζω. Κάλλιστα θα μπορούσα να πω κι εγώ πως εξίσου ένοχοι είναι και όσοι στο παρελθόν άφησαν πχ τα ταμεία να καταρρεύσουν, ή έβγαλαν τα δομημένα ομόλογα, ή, ή, ή και πάει λέγοντας...

cynical είπε...

Κατερινα,

το ενα το εγραψα. Νομιζω οτι ειναι ο ποκλεισμος τους απο τη βουλευτικη συνταξη.

το δευτερο ειναι μπουκοταζ, ειδικα στην επαρχια που μπορει να εχουν και καποιο επαγγελμα.

cynical είπε...

Θαναση,
αυτο για τη συνταξη δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου. Οντως συμβαινει. Εστω οι 70. Λιγοι ειναι;

Οι υπολοιποι 90-1, λεω εγω, προλαβαν και πορωθηκαν και αποκοπηκαν. Απο το ΓΑΠ μπορει να γλυψουν κανενα αλλο κοκκαλακι εξουσιας.

Οι βουλευτες δεν ψηφιζουν ποτε με δικη τους κριση. Οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν καν τι διαβαζουν.

Ναι μπορει να γινονταν δημοφιλεις, αλλα δεν θα ειχαν και κομματικη στεγη για να διεκδικησουν βουλευτικη εδρα. Πού θα πηγαιναν μετα; Στον Κουβέλη;

Νομιζεις οτι η Σακοραφα θα μεινει στην ιστορια σαν αποστατις; Για το εντελως αντιθετο θα μεινει.

Τι σχεση αυτη τη στιγμη ο συμψηφισμος; Η βουλη κληθηκε να παρει μια συγκεκριμενη αποφαση. Με ενα ναι ή με ενα οχι. Δεν ζητηθηκε τιποτε αλλο.

katerina είπε...

Θανάση και κάτι άλλο που θεωρώ εξισου σημαντικό. Έχουν λαική νομιμοποιηση για όαλ αυτά που κάνουν;
Εκλεχτηκαν με αυτη την ατζεντα και δεν το θυμομαστε;
Τι πιο απλό απο το να πει ένας βουλευτής, ...εγώ Κυβερνητα μου δνε ξέρω, εγω απο τοςυ ψηφοφορους μου με άλλη ατζεντα εκλεχτηκα, πάμε σε εκλογές και αν η πλειοψηφια σου δωσει την νομιμοποιηση, υπέγραψε το μνημονιο που θελεις, κάνε το ασφαλιστικό που θέλεις, ή εν πάση περιπτωση αυτά για ατ οποια σε εξουσιοδοτησε ο Λαός.

Θαναση μου και ο Χιτλερ εκλεγμένος ήταν. Διανοείται να πει κάποιος ότι όσοι αντισταθηκαν στον Χιτλερ η ιστορία τους εγραψε σαν ...αποστατες;

Εισαι αποστατης απο το Κομμα σου και δεν εισαι αποστατης στους ψηφοφορους με τοους οποιους υπέγραψες το συμβολαιο της υψιστης τιμής, αυτο της λαικής αντιπροσωπευσης;

Ποιον αντιπροσωπευεις ρε Θαναση μου, ποιον;

de profundis είπε...

Ωραια μετά τις κατσαρίδες πιασατε τα ποντίκια η μήπως τις βδέλες??

Θανασης Ξ. είπε...

Εγώ παιδιά (και η γυναίκα μου) είμαι απ' τους άμεσα θιγμένους απ' αυτό το ασφαλιστικό. Δεν το συζητώ αυτό. Ούτε σε κανένα κόμμα είμαι γραμμένος, ούτε καν τον ψηφισα στις τελευταίες εκλογές τον ΓΑΠ.

Μ' ενοχλεί όμως όταν συζητούν κάτι που αν μη τι άλλο είναι τρεις το λάδι τρεις το ξίδι (πάει να πει πρακτική αριθμητική), και το συζητάν (όλοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση με όρους συναισθηματικούς).
Δεν άκουσα όλους τους ομιλητές. Ωστόσο διάβασα όλη την ομιλία της Σακοράφα. Έίδα όλο το βίντεο της Λιάνας. Άκουσα αποσπάσματα απ' τον Τσίπρα και την Αλέκα. Δίάβασα τις 'προτάσεις' του Καρατζαφέρη.

Συγνώμη που θα το πω, αλλά πρόταση στην πραγματικότητα δεν άκουσα καμία. Πρόταση που να μου πει, από εδώ είναι οι πόροι, από εκεί είναι οι αποδόσεις. Εδώ θα βρώ τα έσοδα και θα είναι τόσα, εκεί θα τα δώσω και είναι τόσα και για τόσα χρόνια.
Έντονα συναισθηματική ήταν και η Σακοράφα, αλλά στο τέλος απλά σήμανε τον συναγερμό. Έντονα ιστορική και διαβασμένη ήταν και η Λιάνα, αλλά πρόταση;;
Και συγνώμη. Υπάρχουν τέσσερα κόμματα στην αντιπολίτευση. Ο Σαμαρά δηλώνει και ξαναδηλώνει πως όταν έλθει στην εξουσία θα καταργήσει το νομοσχέδιο για τους μετανάστες.
Ακούσατε εσείς κάποιο κόμμα να λέει, όχι προτάσεις, αλλά έστω πως 'όταν έλθει στην εξουσία θα καταργήσει το ασφαλιστικό;; Γιατί εγώ δεν άκουσα...
Θέλει λιγάκι πιό κρύο αίμα η κατάσταση, και οι αφίσες wanded δεν προσφέρουν νομίζω..

cynical είπε...

Θαναση,

περιμενεις απο ΝΔ προταση ή απο το ΛΑΟΣ;

Εδω ολη η υψηλιος βοα για αναδιαπραγματευση και κουρεμα του χρεους. Ολη. Και η αριστερα και οι μεγαλες τραπεζες. Απλως ο καθενας το θελει με τους ορους του.

Εκει θα πρεπει να στραφει η πολιτκη και οι πιεσεις. Το οτι θα γινει, θα γινει, απλα οσο καθυστερουμε ειναι σε βαρος μας.

Εκει ειναι η λυση. Απο κει θα προελθει η εξοικονομηση πορων.

Greek Rider είπε...

Cynical καλησπέρα.

Και όχι μόνο αυτά αλλά θα πρέπει εκτός από το να δουλεύει από τα 25 του, να μην μείνει ποτέ χωρίς δουλειά. Κάτι που είναι εντελώς απίθανο με βάση τις συνθήκες τις αγοράς!

Οπότε καταργούνται de facto οι συντάξεις.

Και υπάρχουν ΗΔΗ πιέσεις από την ΕΕ για νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας δίνοντάς μας ως παράδειγμα την καταθλιπτική Ιαπωνία.

cynical είπε...

καλησπερα rider

ναι, το γραφω καπου για 40 χρονια συνεχους δουλειας, που ειναι η ιδεατη κατασταση. Φυσικα και ειναι απιαστο ονειρο.
Αλλα ακομα και με συνεχη απασχοληση το 1/4 ηδη δεν θα μπορει να πιασει τα ορια. Δλδ δεν θα βρισκεται καν στο σημαιο εκκινησης.

Ακριβως αυτο κανουν. Καταργουν τις συνταξεις.

Μα πώς αυτο το απλο δεν το αντιλαμβανονται; Δεν χρειαζεται πολυπλοκη αριθμητικη.

vripol είπε...

ΑΝΑΛΑΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΚ-ΖΩΙΣΜΟΙ (ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ)

Κατόπιν σκέψης εμβριθούς γεμάτης φαντασία,
Πασπαλισμένης με θυμό, με σαδισμό και βία,
Ιδού, παρουσιάζω σας, των βάσανων το μείζον
Από αηδία, σαδισμό, και σιχασία σφύζον

Δεν σας μιλώ για φάλαγγα, μέγγενη στο κεφάλι,
Γαργαλητό ολοήμερο, με γάτα στο τσουβάλι,
Ζεματιστά ολόφρεσκα αυγά στις αμασχάλες,
Κινέζικο μαρτύριο μες της βροχής τις στάλες,

Ούτε σας λέω στους όνυχες να μπήξετε καλάμι,
Ουδέ βελόνες καυτερές στου πέους το κεφάλι,
Τσιγάρα να μην σβήσετε σε στήθη γυναικεία,
Ούτε να υποχρεώσετε σ’ αιώνια ορθοστασία.

Μηδέ να τους συσφίξουμε με την γροθιά τ’ αρμίδια,
Καλίγωμα παλουκωτό , γδάρσιμο σε λουρίδια,
Κάψιμο σε ψηλή φωτιά, και ρώσικη ρουλέτα,
Εμβύθιση σ απόπατο, φαΐ απ την τουαλέτα.



Μόν λέω να τους βάλουμε στο μέγιστο μαρτύριο,
Στο πιο φριχτό κι απάνθρωπο γι αυτούς βασανιστήριο,
Μ΄αυτό που θα τινάζαν τα μυαλά τους στον αέρα:
ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝΕ ΤΙΜΙΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

@θαναση

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!

ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η katerina
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ,
ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΕΣ:

1. ΗΞΕΡΕ Η ΟΧΙ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ; ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΡΥΦΑ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ, ΔΛΔ. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ(ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΛΑΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ);
2. ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ(ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ) ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΟΠΟΣ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΑΥΤΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η "ΤΡΟΙΚΑ";
3. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΕΩ ΕΠΩΝΥΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΕΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ; ./.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

συνεχεια:

4. ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΞΩΦΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;
5. ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ spreads ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΑΜΕΣΩΣ;
6. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΥΦ/ΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΟΧΙ;
7. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΙΟΓΚΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ, ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ;
ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΣ ΛΑΘΟΣ;
6. ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΤΑΣΘΑΛΙΑ, ΜΙΖΑ, ΡΕΜΟΥΛΑ ΚΛΠ. ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ, ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΜΙΤΗ;
7. ΠΟΣΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗ;

ΙΣΩΣ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ! ΟΜΩΣ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ, ΜΟΝΟ, Σ' ΑΥΤΑ!

- ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Π.Χ. ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ, ΤΟΥ ΝΑΣΙΩΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;
ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ, ΦΑΝΗΚΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ! ./.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ, ΓΙΑΤΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ!

ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΩΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ; ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ, ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΔΡΧ. ΠΡΟΣ ΕΥΡΩ(ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΜΑΡΚΟ), ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠ' ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΔΛΔ. ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ... ΜΑΡΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

ΕΥΧ. ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ! ΚΑΙ,
ΚΑΛΟ Σ/Κ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

celin είπε...

O παντοτινος ταξιδευτης τα λεει παρα πολυ σωστα.

Θανασης Ξ. είπε...

Ας επιτρέψει η cynical να 'απαντήσω' σύντομα στον Ταξιδευτή.

Αποκλείεται βέβαια να αναφερθώ σε όλα όσα αναφέρεις ένα προς ένα, ασφαλώς και όλοι τα ξέρουμε αυτά, δεν έχω καμιά πρόθεση να τα αμφισβητήσω.

Εδώ, όμως, δεν ήθελα να μιλήσω επί της ουσίας για το ασφαλιστικό.
Ήθελα απλά να πω πως ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Πως όταν επί 35 χρόνια ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ (κι εγώ μέσα) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιβραβεύουμε ψηφίζοντας ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, (μάλιστα αυτές που κι εσύ ακριβώς περιγράφεις), από τη στιγμή δηλαδή που δεν έχουμε ΠΟΤΕ δοκιμάσει έστω να τους αποδυναμώσουμε τόσο, ώστε να αναγκαστούν να δοκιμάσουν συνεργασίες, ώστε ο ένας να 'ελέγχει' τον άλλο, και να μη σκάνε τουλάχιστον Ζήμενς και Βατοπέδια, ΤΩΡΑ είναι τουλάχιστον ουτοπικό να νομίζουμε πως οι 300 εθνοπατέρες μας θα συμπεριφερθούν σαν υπεύθυνοι εκπρόσωποι του λαού.

Το δεύτερο που ήθελα να πω, είναι πως χρειάζεται μια άλλη γλώσσα το κοινοβούλιο -όταν τουλάχιστον δεν συζητά περί φιλοσοφικών θεμάτων. Διότι εδώ μου φαίνεται έχουμε χάσει τη μπάλα. Έχω παλιώτερα και στο blog αναφερθεί στην ΄τηλεοπτική βουλή'. Μιλούν ΟΛΟΙ δυστυχώς ΕΠΕΙΔΗ κάποιοι τους παρακολουθούν απ' τις κάμερες. Επειδή κάποιοι θα πουν μέσα τους 'καλά τα λέει αυτός, να τον θυμηθώ'. Και όλο αυτό το λέμε ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ !

Συγνώμη, αλλά εδώ υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας καραμπινάτο, που ήδη το πληρώνουμε.

υγ. Η σπόντα για τη Βασούλα ασφαλώς και θα κατάλαβες πως ήταν ειρωνική, μετά την κόντρα της με τη Μαριλίζα...

Χαρ. Αλβερτος είπε...

@θαναση

ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΑΝΑΣΗ,

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΟΡΜΗ, ΚΥΡΙΩΣ, ΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!
ΑΝ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ Μ' ΕΠΙΑΣΕ... ΟΙΣΤΡΟΣ Ο Ρ Γ Η Σ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, ΣΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ Ο,ΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ!.
ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΛΠ., ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ!
ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΙΤΙΑ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ. ΕΤΣΙ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΖΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΝΕΩΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΠ' ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΗ ΑΞΙΑ! ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΩΣ ΑΓΕΛΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.
Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΑΥΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΓΕΛΟΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ - ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΙΣΩΣ ΕΣΥ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ - "ΝΕΣΤΩΡ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΥ, ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο,ΤΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΧΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠ' ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΑΡΧΗ", Γ. ΡΑΛΛΗ. ./.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόοοοοννν...
Όσοι απο σας είστε δήμόσιοι υπάλληλοι, ή εργάζεστε σε ΔΕΚΟ, θάχετε παρατηρήσει πως προεκλογικά καταφτάνουν στρατιές απο δαύτους και με παρατρεχάμενους-απ όλα τα κόμματα- για ζητιανιά ψήφου.
Έ, εκτονωθείτε!
-Ούστ απο δώ μαλάκα που θέλεις πάλι να με σώσεις.
-Αντε και γαμήσου ρε τομάρι και συ κι οι όμοιοί σου.
-Καρκίνο να σε πιάσει (πούλεγε κι ο μέγας Λεβέντης χαχαχαχα)που θες να ξαναεκλεγείς...
Τέτοια.
Εγώ πάντως, ανυπομονώ να δώ κάποιους που συχνά προεκλογικά, επισκέπτονταν το χώρο που εργάζομαι.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, ήρθαν και τα γαλάζια παιδιά να παπαγαλίσουν τις σαχλαμάρες του Αντωνάκη, ακόμα κι αυτές που εκείνος σταμάτησε να λέει για να μη γίνεται εντελώς ρεζίλι (hint: το έλλειμμα το μέτρησε η eurostat μεγαλύτερο από τον Παπακωνσταντίνου) και οι "αριστεροί" τους βρίσκουν πολύ σωστούς. Cynical με όλο τον σεβασμό που σου έχω, το κατάντησες το blog αντιπολιτευτικό φυλλάδιο και έρχεται εδώ ο κάθε πικραμένος που για να βγάλει το άχτι του για το πασόκ.

Κυριάκος

cynical είπε...

Κυριακο

αν μετρησεις τα κειμενα που φαινονται φατσα στο βλογ και δεις ποσα απο αυτα αναφερονται στην κυβερνηση θα τα βρεις να ειναι 3 στα 13. Δηλαδη λιγα.

Δεν θελω ομως ετσι να δικαιολογηθω, μακαρι να μπορουσα να εγραφα περισσοτερα και με πιο σκληρο λογο.

Τουναντιον την εκτιμηση σου οτι "κανω αντιπολιτευση" τη βρισκω πολυ light και politically correct. Οπως light και ειρωνικο βρισκω και τον χαρακτηρισμο σου "πικραμενος" για οσους σφιγγουν τα δοντια απο οργη, και που ειναι εκατομμυρια.

Τωρα Κυριακο, δεν νομιζω να μην εχεις αντιληφθει τι συνεβη σ' αυτο τον τοπο.

Το εχω ξαναγραψει. Η συνειδηση μου, το αισθημα περι δικαιου που εχω, η αλλεργια μου στην αλητεια και τον εμπαιγμο δεν με αφηνουν να παραμεινω αμέτοχη.

Με χαρα βλεπω οτι δεν ειμαι η μονη.

Κυριάκος είπε...

Cynical ή είσαι πολύ μικρή ή έχεις πολύ μικρή μνήμη και δεν θυμάσαι τι είχε γίνει στα μέσα της δεκαετίας του 80 με μισθούς και συντάξεις στον πάγο και τον πληθωρισμό στο 20%. Αν θυμόσουν μάλλον δεν θα σου φαινόταν τόσο πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τόπο. Ζούμε μια ύφεση μετά από μια φούσκα η οικονομία θα μικρύνει και θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι. Μπορείς να συμμαχείς με όλους τους ραντιέρηδες που έχουν αποφασίσει πως ύφεση ξε-ύφεση το δικό τους εισόδημα είναι αδιαπραγμάτευτο αλλά η ύφεση είναι εδώ. Ξέρω, οι πλούσιοι δεν θα υποφέρουν. Εδώ που τα λέμε, ξέρεις πόσο πλούσια είσαι σε σχέση με ένα κάτοικο του Κονγκό; Εκεί ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Είναι δίκαιο αυτό; Πώς θα σου φαινόταν αν ζητούσα να σε φορολογήσουν με 80% για να μην πεινάνε στο Κονγκό; Ή μήπως εσύ τα λεφτά σου τα έβγαλες με τον ιδρώτα σου οπότε τα αξίζεις και δεν έχει δικαίωμα κανείς να στα στερήσει;

Έκανες εσύ ή κανείς απ' αυτούς που κραυγάζουν για την "κατεδάφιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων" τον κόπο να ψάξετε για καμιά αναλογιστική μελέτη; Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, στην μόνη δημοσιευμένη μελέτη που κατάφερα να βρω. Αν έχεις κάποια άλλη ευχαρίστως να τη δω. Μη με παραπέμψεις όμως σε τίποτα αρθράκια αναλυτών της κακιάς ώρας.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή λοιπόν με τις ευνοϊκότερες παραδοχές το ΙΚΑ θα ξέμενε από λεφτά το 2025. Με πιο ρεαλιστικές παραδοχές, το 2007 πριν την ύφεση, η πρόβλεψη ήταν πως θα ξέμενε το 2010. Έχεις κάποια πρόταση εκτός του "να πληρώσουν τα λαμόγια"; Ο πραγματικός εμπαιγμός είναι πως έχουν γίνει κάμποσες "μεταρρυθμίσεις" του ασφαλιστικού τα τελευταία 20 χρόνια δίχως να έχουμε ενημερωθεί ποια είναι τα δεδομένα και οι προοπτικές του συστήματος και ποιες είναι οι εναλλακτικές μας. Αυτό πληρώνουν οι συνταξιούχοι τώρα και αυτό θα πληρώσουμε κι εμείς που δεν έχουμε βγει στη σύνταξη ακόμα.

Όσο για τους πικραμένους, όταν οι θαμώνες του μπλογκ αρχίζουν να κάνουν copy-paste κειμενάκια του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ (btw τα κεφαλαία είναι ένας σίγουρος τρόπος να εντοπίζεις τους ηλίθιους) και άλλοι θαμώνες, αποδεδειγμένα ευφυέστεροι και καθόλου δεξιοί τους βρίσκουν σωστούς, τότε είναι σίγουρο πως κάτι πάει στραβά.