Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Γράμμα προς τον Πρωθυπουργό


Αγαπητέ μου Γιώργο (ex-Γιωργάκη)


Τσατάλια βλέπω σου τα ‘καναν τα νεύρα οι φορτηγατζήδες. Πώς να μη σου τα κάνουν! Καθόλου τακτ αυτοί οι άνθρωποι, άξεστοι κι αμόρφωτοι, βγάζουν τις μαούνες τους στους δρόμους και χαλάνε την πρόσοψη στους τουρίστες. Μπας κλας Γιώργο μου. Σε συμπονώ απόλυτα. Άμα είχα στρατιωτάκια, αλλά βλέπεις κορίτσι ήμουνα και δεν μου έπαιρνε η μαμά μου, θα τα ‘βγαζα κι εγώ στο δρόμο ν’ αρπάξουν απ’ τ’ αυτί τους ξεδιάντροπους, τους χουντικούς, που τους δώρισε ο Παπαδόπουλος τις άδειες πριν από σαράντα χρόνια και τώρα αυτοί θέλουνε και λεφτά από πάνω.


Άντε βρε, να δούμε και κανένα τανκ στους δρόμους. Μάς λείψανε, καιρό έχουμε να δούμε τέτοια χαρά. Από τότε που τα κόψατε κι απ’ τις παρελάσεις νοιώθουμε πολύ πεσμένοι. Σκέψου τους τουρίστες πόσο θα ενθουσιαστούν. Μιλούνια θα προσγειώνονται τα τσάρτερς στο Ελ Βενιζέλος, και θα έχουμε και τη Μάγια ντυμένη λοκατζή να μοιράζει σημαιούλες με τη σεπτή εικόνα σου επάνω.


Τέτοιο υπερθέαμα στους δρόμους τις Αθήνας ούτε το 2004 δεν είχαμε δει. Να βγάλεις δε, και το θωρηκτό Αβέρωφ, με τις μουνίτσες επάνω να φωνάζουνε αέρα, να μάς ανέβει κι άλλο το ηθικό. Κακά τα ψέματα Γιώργο μου, με τη διαβούλευση δεν βγαίνει άκρη. Τα τανκ είναι ισχυρότερο διαβουλευτικό όργανο. Κρίμα να μένει αναξιοποίητο. Τόσο το έχουμε χρυσοπληρώσει, και να κάθεται στην άκρη και να σκουριάζει;


Μόνο πρόσεχε τον αρχηγό των τανκ. Τον Ευάγγελο, εννοώ. Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβει πίσω από το βλοσυρό του βλέμμα. Τι σκέφτεται και τι μηχανεύεται. Άμα του πεις να τα κατεβάσει στη Σταδίου, αυτός μπορεί να τα στρέψει και προς το Καστρί. Πρόσεχε Γιώργο μου, πρόσεχε!


32 σχόλια:

ange-ta είπε...

αψογο!!!!

Ούτε η Μαλβίνα δεν θα λεγε καλύτερα

Νοσφεράτος είπε...

Να βγάλεις δε, και το θωρηκτό Αβέρωφ, με τις μουνίτσες επάνω να φωνάζουνε αέρα, να μάς ανέβει κι άλλο το ηθικό. ''
ποιές;

ELvA είπε...

Θα συμφωνησω με τη φιλη ange-ta και ελλειψει..Μαλβινας καλο ειναι να εχουμε πολλες φωνες που να τα λενε εξ ισου καλα εκει που χρειαζεται! ;)

Παντως τα καταφεραν παλι να γινουν πρωτοσελιδα στις πιο πολλες ξενες εφημεριδες...Απο PR, oμως, δεν εχουν αναγκη,'σκιζουν'απο μονοι τους, οποτε ας μη τα ριχνουν ολα στους 'κακους'...απεργους ολων των κλαδων!

grsail είπε...

Μην του στέλενεις τέτοια γράμματα ... ποτέ δεν ξέρεις :-)

celin είπε...

Σωστη!!

Αλλα,σιγα τον Βενιζελο,σιγα το πολιτικο διαμετρημα του ανδρος κ σιγα το βλοσυρο του βλεμμα.Μια τριχα απο τα λιγοστα μαλλια του ΓΑΠ αποδειχτηκε,για ο,τι αφορα τη πολιτικη δεξιοτεχνια κ ραδιουργια του

ellinaki είπε...

Μου κάθεται άσχημα το σκεπτικό ότι όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι σωστές και όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις λάθος. Το ίδιο άσχημα βέβαια μου κάθεται και το αντίθετο.

Νομίζω πώς η ανάρτηση του Ανέστη με εκφράζει 100%, οπότε δεν την επαναλαμβάνω.

cynical είπε...

Γεια σου Ελληνακι,

δεν θα ηθελα να αναλυσω τα δικαια και τα αδικα μιας συγκεκριμενης απεργιας, αλλα το κλιμα που διαμορφωνεται. Και εδω θελω να εστιασω.

1. τον τελευταιο καιρο παρατηρω συντονισμενη απαξιωση και πολεμικη αντιμετωπιση καθε ειδους απεργιακης κινητοποιησης απο τα ΜΜΕ τα οποια εκτελουν διατεταγμενη πλεον υπηρεσια στο πλευρο της Τροικας. Τα σεμιναρια της civitas αποδιδουν καρπους.
Η προσπαθεια των μεσων ειναι να διεγειρουν πάση θυσία τον κοινωνικο αυτοματισμο χαρακτηριζοντας καθε απεργια σαν αντικοινωνικη, σαν συντεχνιακη, σαν να διεπεται μονο απο οικονομικα κινητρα, σαν παράνομη και καταχρηστικη, κλπ

2. Επιχειρειται έτσι διαστρεβλωση του περιεχομενου της απεργιας, η οποια εξ ορισμου θα προκαλεσει καποια ζημια. Απεργια, απο την οποια δεν θιγεται κανενας δεν ειναι απεργια.


3. Εκτιμω οτι η τωρινη εποχη ειναι απο καθε αποψη σε συνταγματικο εκτροχιασμο, οπότε χρειαζεται και αλλη τακτικη και αντιμετωπιση. Θεωρω οτι το απεργιακο οπλο πρεπει να διαφυλαχτει με καθε τροπο. Ο δημοσιος "διαλογος" στο πνευμα των ΜΜΕ για την αντικοινωνικοτητα των απεργιων, και για το ποσο βλαπτουν την κοινωνια κλπ, δεν εχει νοημα αφου σκοπιμως δεν αποδεχονται την φυση της απεργιας.

4. Η σημερινη ενεργεια της κυβ. ειναι εντελως αναντιστοιχη της συγκεκριμενης απεργιακης κινητοποιησης και απλα δειχνει αδυναμια και ελλειψη ψυχραιμιας, αντιδρασεις, για τις οποιες χαιρομαι ιδιαιτερα.

Όσο πιο αυταρχικο γινεται ενα καθεστως, τοσο πιο πολυ δειχνει να χανει την αυτοπεποιθηση του.

5. Οσο για τους φορτηγατζηδες εχουν σε πολλα δικαιο. Δεν ειναι λιγο να σου παιρνουν 100,000 ευρω απο την τσεπη και να σε στελνουν υπαλληλο σε εταιρια. (Αυτο ακριβως προκειται να συμβει). Μπορει να μην εχουν σε αλλα. Αλλα το κυριοτερο που με κανει να παιρνω το μερος τους ειναι η προσπαθεια διαλυσης καθε μικρομαγαζου, καθε μικροεπιχειρησης προς χαραν των καρτελ που θα δημιουρηθουν.

Ηδη απο καιρο εχουν βαλει στο ματι τη χωρα μας οτι εχει πολυ λιγους μισθωτους. Αυτο δεν τους αρεσει. Οι μισθωτοι πειθαρχουνται πιο ευκολα...

Αυη ειναι η πραγματικοτητα (φυσικα οπως την αντιλαμβανομαι).

cynical είπε...

celin

το θεμα ειναι να το πιστεψει ο ΓΑΠ και να φοβηθει...

Παντως πολυ θα ηθελε ο Βενιζ να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη. Μην κοιτας που κανει την παπια.

Καιροφυλακτει!

cynical είπε...

Νοσφερατε

εσεις τα ξεκωλα, πως τα λετε εκει πανω;

ellinaki είπε...

Εννοείται ότι τα ΜΜΕ διαστρευλώνουν την οποιαδήποτε πραγματικότητα, κατά τη γραμμή συμφερόντων τους.

Ειλικρινά όμως, τα ΜΜΕ με αφήνουν αδιάφορο. Δεν τα παρακολουθώ. Όσες φορές έχει τύχει να ασχοληθώ, μέσα σε λίγα λεπτά άλλαζα κανάλι, γιατί ο καννιβαλισμός που λαμβάνει χώρα, βγάζει μάτι.

Εγώ όμως δεν αναφέρομαι στα ΜΜΕ. Δεν με ενδιαφέρει αν ο τάδε ή ο δείνα δημοσιογράφος εκφράζει μία αντι-απεργιακή άποψη, για να κάτσω να σκεφτώ πάνω στη δική του άποψη. Έχω και το δικό μου μυαλό και μπορώ να δω κάποια πράγματα.

Και αυτό που βλέπω τον τελευταίο καιρό (με λίγες εξαιρέσεις), είναι ότι οι απεργίες δεν γίνονται κατά τα πρότυπα διεκδίκησης, αλλά κατά τα πρότυπα εκβιασμού και σύγκρουσης με ολόκληρη την κοινωνία. Όταν λοιπόν μία κινητοποίηση ξεπερνάει τα όρια του κλάδου της και προφανώς δεν στοχεύει στην καθεαυτό εργοδοσία, αλλά σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία, νομίζω πως έχω κάθε δίκιο να είμαι καχύποπτος απέναντι στα συμφέροντα των απεργών. Δεν χρειάζεται να μου το πει κανένα ΜΜΕ αυτό!

cynical είπε...

Ελληνακι,

ξαναρχισα να παρακολουθω τα ΜΜΕ για να ξερω τι παιζει στην κοινη γνωμη. Δυστυχως έχουν τον κυριο λογο στη διαμορφωση της.

Δεν ξερω ποσες ειναι οι απεργιες που δεν επηρεαζουν μεγαλα κοινωνικα στρωματα. Οταν απεργουν γιατροι, δικηγοροι, καθηγητες, αγροτες, ΔΥ ολων των αλλων κατηγοριων, θα πεις οτι στρεφονται εναντια στην κοινωνια οποτε δεν θα πρεπει και να απεργουν. Ετσι το δικαιωμα της απεργιας θα περιοριζεται μονο σε καποιες περιθωριακες βιοτεχνιες ή αλλο. Δεν το δεχομαι αυτο.

Αλλα σημερα, το τονιζω, ζουμε σε μια εκτακτη κατασταση. Η απεργια με καθε μεσο πρεπει να διαφυλαχτει και να εξασκηθει στο επακρο. Καθε "μεν, αλλα", κάθε δισταγμος, εκτιμω οτι αποδυναμωνει αυτο το μεσο αντιστασης.

Εξαρταται φυσικα πως ο καθενας εκτιμαει την κατασταση. Αν θεωρεις οτι θα περασουμε το ποταμι χωρις να βραχουμε και οτι θα παμε σε καλυτερη ακτη, τοτε υπαρχει χωρος για να ασκουμε φιλελευθερη κριτικη.
Αν ομως θεωρεις οτι αναπόφευκτα θα υπαρξει συγκρουση, τοτε πρεπει να φυλασσουμε καλα τα "οπλα" μας.

Σε προηγουμενες εποχες θα ημουν διατεθειμενη να εξεταζω καθε μια απεργια χωριστα και να τη ζυγιζω με το γραμμαριο. Τωρα, το θεωρω πολυτελεια.

cynical είπε...

ange-ta,

ο ΓΑΠ δεν εχει και μεγαλη συναισθηση. Μπορει και να το κανει. Παντα για το καλο της πατριδας...

cynical είπε...

grsail,

ηδη εχουν κυκλοφορησει και φωτογραφιες του με στολη αξιωματικου. Νομιζεις μονο εγω τον εχω ικανο να το κανει;

cynical είπε...

Ελβα,

οχι που θα εχαναν την ευκαιρια. Αλλα εκαναν κριτικη στη κυβερνηση για την επιστρατευση; ή μονο ρεπορταζ;

cynical είπε...

Kαι κατι αλλο, για να μην το ξεχασω.

Κυκλοφορει οτι η χουντα εδωσε αδειες τζαμπα στα φορτηγα.

Για δεν λενε ομως οτι η Χουντα για να το κανει αυτο κατηργησε πρωτα τις ήδη υπάρχουσες αδειες; Με απλα ελληνικα, δεν εδωσε δεκαρα σε οσους τις κατειχαν και τις εχαν χρυσοπληρωσει.

Και ο δικος μας αυτο ακριβως κανει. Οπως κι η χουντα, που δεν λογοδοτουσε πουθενα.

Κυριάκος είπε...

Μόλις μιλούσα με ένα συνάδελφο που έχει πλημμυρίσει ο βόθρος στην πολυκατοικία του εδώ και τρεις μέρες και παρακαλάνε κάθε μέρα το βυτίο να έρθει να τον αδειάσει χωρίς αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος πως βρίζει τους απεργούς επειδή βλέπει MEGA.

cynical είπε...

Κυριακο,

επειδη οταν καποιος κλαδος απεργει, ο οποιοςδηποτε, παντα καποιος άλλος θα υποφερει, ας καταργουσαμε τις απεργιες μια δια παντος. Στη χουντα δεν απεργουσαν, ουτε στη Β. Κορεα απεργουν. Ετσι υποφερουν ολοι και κανεις δεν διαμαρτυρεται για τον διπλανο του...

Ανώνυμος είπε...

Ean egkataleipoume tin fileleutheri kritiki mas epeidi eimaste se katastasi ektaktou anagkis ,tote exoume xasei ki emeis tin psuxraimia mas me ton idio tropo pou tin exase kai i kyvernisi ,opws eipes ki esy cynical.

To oplo auto tis apergias to exoume apaksiwsei xronia twra oloi mas ws koinwnia pou vreksei xionisei mia apergia kai mia poreia diamartyrias tha upirxe kathimerina sto kentro tis Athinas!Na tis vrasw tis apergies otan kanoume o,ti kanoume stin kathimerinotita mas ws atoma kai otan psifizoume o,ti psifizoume stis ekloges!!!

Oute egw vlepw eidiseis stin tileorasi, alla eimai sigouri oti einai ferefwna kapoiwn.De tha endwsw omws ,oso ki an me travaei i aganaktisi mou gia tin simerini katastasi se mia "ektaktou katastasis" kritiki.

Kai gia na uparxei kai antilogos, i epitaksi einai syntagmatiko metro kai dimokratiko oso dimokratiki kai syntagmatiki einai kai i apergia.

PS:Se mia koinwnia san tin elliniki opws einai twra, i apergia ws metro diamartyrias einai adiki.Dioti ean gia paradeigma apergoun oi ekpaideutikoi,ase tous na apergoun gia 6 mines...karfaki den kaigetai se kanenan (poso kostologoume eilikrina tin paideia oloi mas???) ,alla an apergoun oi skoupidiarides kai oi fortigatzides....allo apergia ki allo ekviasmos (gia na min anaferw ton polemo pou ufistatai enas apergospastis!)

De diafwnw me ola osa les, alla mou fainetai (prwtofanes gia esena) meroliptiki i kritiki sou!

calmirita

Κυριάκος είπε...

Cynical, απλά προσπαθώ να σου πω κάτι παρόμοιο μ' αυτό που λέει το Ελληνάκι. Οι φορτηγατζήδες εκβιάζουν (αγωνίζονται πες το όπως θέλεις) και είναι το πιο φυσικό πράγμα να ενοχλείται και να διαμαρτύρεται ο κόσμος που μένει χωρίς βενζίνη ή χωρίς χέσιμο. Δε φταίνε τα ΜΜΕ γιαυτό.

Στην ουσία του πράγματος, οι φορτηγατζήδες έχουν όλα τα δίκια του κόσμου. Αν δεχτώ οτι το άνοιγμα είναι καλό πράγμα δεν θα έπρεπε να γίνει όπως γίνεται τώρα. Ο τωρινός υπουργός υποτίθεται πως είχε κλείσει το θέμα πριν από μήνες. Έκανε μια τρύπα στο νερό όπως και όλοι οι προηγούμενοι (γιατί ήταν όλοι τους ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια) και εξαναγκάστηκε να το κάνει όπως όπως. Οι φορτηγατζήδες φυσικά θα διαμαρτυρηθούν και καλά θα κάνουν. Κι εμένα αν μου έπαιρναν 200 χιλ. από την τσέπη στο δρόμο θα ήμουν. Το τραβάνε όμως και κάνουν λάθος. Αυτή τη φορά δεν μπορούν να τη βγάλουν καθαρή. Καλό είναι που αντιδρούν για να πάρουν όσο περισσότερα μπορούν και η κυβέρνηση το καταλαβαίνει και τους δίνει, αλλά αυτοί αρνούνται τη διαπραγμάτευση, ή του λάχιστον έτσι φαίνεται, κι αυτό δεν θα τους βγει σε καλό.

Απ' την άλλη δεν φταίνε τα κανάλια που γκρινιάζει ο κόσμος. Αν έπρεπε να πας κι εσύ στο καφενείο για να κατουρήσεις μπινελίκια θα έριχνες.

grsail είπε...

Θα σε παρακαλέσω θερμά να μην μου πειράζεις την Βόρεια Κορέα.

Όλα κι όλα !

cynical είπε...

Κυριακο,

δεν εστιαζω στις στενες διεκδικησεις των φορτηγατζηδων, οπως το ειχα κανει και προηγουμενως με τους ναυτεργατες.

Η προβληματικη μου ειναι η αντιμετωπιση της απεργιας απο την ελληνικη κοινωνια. Το εχω πει πολλες φορες οτι για μενα εκει εστιαζεται το προβλημα.

Θεωρουμε την απεργια ισχυρο οπλο;
Ποια απεργια νομιζουμε οτι το πετυχαινει;
Εχουμε αλλους τροπους αντιστασης στο μυαλο μας, και ποιες;

Αυτο φυσικα για οσους πιστευουν οτι το ΔΝΤ κανει κακο στην υγεια.

Καθισα και εγραψα καποιες σκεψεις επ' αυτου στο ποστ που ακολουθει.

cynical είπε...

calmirita,

ο προβληματισμος μου δεν ειναι η απεργια γενικα σαν φιλοσοφικο προβλημα, ουτε ειδικα η απεργια των φορτηγων, αλλα η απεργια εδω και τωρα σαν μεθοδος ανατροπης του ΔΝΤ και της κυβερνησης.

cynical είπε...

grsail

εχω ετοιμο πακετακι για Β. Κορεα :))

Κυριάκος είπε...

Cyn μπερδεύεις το αίτιο με το αιτιατό. Το πρόβλημα της χώρας είναι η οικονομική ύφεση όχι το μνημόνιο. Η οικονομική κρίση της Ελλάδας έχει πολλές ρίζες. Ακόμα και οι αριστεροί οικονομικοί σχολιαστές το λένε αυτό. Η υπερχρέωση (Καζάκης) ή το ευρώ (Λαπαβίτσας) έχουν υποδειχθεί ως οι υπαίτιοι της κρίσης. Το μνημόνιο είναι ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του δανεισμού, τίποτα περισσότερο.

Να ανατραπεί το ΔΝΤ και η κυβέρνηση γιατί; Για να ξανακάνουμε ακριβώς αυτά που κάναμε τόσες δεκαετίες και μας έφεραν εδώ; Ή μήπως για να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός;

Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που η ριζοσπαστική αριστερά αγωνίζεται τόσο σκληρά για να μην αλλάξει απολύτως τίποτα.

cynical είπε...

Κυριακο,

το ΔΝΤ αντιπροσωπευει ενα συγκεκριμενο τροπο αντιμετωπισης της κρισης που για να το πω απλοικά, δεν τον ...εγκρινω. Αντθετα με αλλους που θεωρουν τη συνταγη ΔΝΤ, δλδ θατσερικου τυπου νεοφιλελευθ. ως μονοδρομο.

Τι στο καλο, 560+ ποστ εγραψα αποδομωντας και κριτικαροντας τη νεοφιλ. ιδεολογια.

Γιαυτο και στα σχολια στο παρον ποστ διευκρινίζω συνεχως πως οσα υποστηριζω και οι κριτικες που κανω δεν αφορουν αυτους που πιστευουν στις ΔΝΤ λυσεις.

Κοιταξε, ουτε καμια σολωμωντεια λυση φερνουν οι εδω. Η καταστροφη και το ξηλωμα δεν ειναι δα και δυσκολη δουλεια.
Δεν χτιζουν οι ανθρωποι. Γκρεμιζουν ατακτως και παντοιοτροπως.

να σου πω Κυριακο, σκεψου εναν Παναθηναικο και εναν Ολυμπιακο να προσπαθει ο ενας να πεισει τον αλλον ποια ειναι η καλυτερη ομαδα. Γινεται; Δε γίνεται!

Κυριάκος είπε...

Τι σχέση έχει ο νεοφιλελεφθερισμός; Το ταμειακό πρόβλημα πώς θα το λύσεις; Ξορκίζοντάς το με την ιδεολογία σου; Τυπώνοντας χρήμα σαν να μην υπάρχει αύριο;

Προσπαθώντας να δεις το δάσος έχεις χάσει το δέντρο.

cynical είπε...

H διαφορα μας ειναι οτι κατ' εμε η πολιτικη προηγειται της οικονομιας, ενω εσυ πιστευεις το αντιθετο.

Για τη διευθετηση του χρεους υπαρχουν πολλες πολιτικες οδοι. Μια απο αυτες ειναι η ακολουθουμενη. Τις αλλες οδους τις εχουμε παρουσιασει κατα κορον στο youpay απο πληθωρα αριστερων, δεξιων και αριστεροδεξιων, αρθρογραφων.

Κυριάκος είπε...

Ξέρεις cynical όταν δεν χρειάζεται να εφαρμόσεις τη λύση που προτείνεις είναι πολύ εύκολο να προτείνεις ότι σου κατέβει. Εγώ έχω κάνει σχόλια πάνω σε όλες τις "λύσεις" που έχω διαβάσει και απαντήσεις δεν έχω πάρει από κανένα.

Οι υπάλληλοι του δήμου Πειραιά είναι απλήρωτη. Λες να συμφωνήσουν να κάνουν κόκκινα μεροκάματα σαν τους καλούς κομμουνιστές του ριζοσπάστη;

cynical είπε...

Κυριακο,

τωρα αυτο δεν ειναι ουτε κατ' ελαχιστον επιχειρημα. Και ο Φριντμαν οταν εγραφε την εποχη του Κευνς, θα του λεγανε, τι καθεσαι και σκοτιζεσαι, αφου κανενας δεν θα τα εφαρμοσει!

Παντως, η διαγραφη ή αναδιαπραγματευση χρεων δεν ειναι κατι μοναδικο. Ρουτινα θα το ελεγα.
Οπως και η διαλυση νομισματικων ενωσεων. Δεν ειναι κομμουνιστικα πραγματα αυτα, για να τα φοβαται ο κοσμος...Κοινοτοπιες ειναι.

stefanos είπε...

[Σε έχω γνωρίσει από σχόλια σου στην ΚΑΤΕΡΙΝΑ].
Όπως χιουμοριστικά γράφεις στο Γιωργάκη, σου γράφω κι εγώ, συνεισφέροντας στο αντιπασοκικό μένος την εξής χιουμοριστικη ιδέα:
Nα γράψεις κανα-δυό καλές κουβέντες και για τους 74 ηρωϊκούς εφοριακούς υπαλλήλους της Εφορίας Κορίνθου τους οποίους ξηλώνει η αντιδημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η γελοία κατηγορία του Παπακωνσταντίνου και του Σαχινίδη είναι ότι ως τώρα οι εισπράξεις της Εφορίας ήταν χαμηλές ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις των υπαλλήλων παχυλές. (800 χιλ έως 3 εκατ. λένε οι λασπολόγοι και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ). Απλά οι άνθρωποι έκαναν αντίσταση κατά των οικονομικών μέτρων του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι νέοι Ρομπέν των Δασών. Είναι ήρωες σαν τον χουντικό Τζωρτζάτο, πρόεδρο του καρτέλ φορτηγατζήδων και βοθρατζήδων!
Ζήτω οι αντιΠασόκ αγωνιστές!
Κάτω ο φασίστας ΓΑΠ.

Κυριάκος είπε...

Cyn, κι όμως είναι επιχείρημα: αν κάνει στάση πληρωμών το κράτος πρώτοι οι ΔΥ θα το νιώσουν. Άντε ρώτα κανέναν της ΑΔΕΔΥ εκεί που κατεβαίνετε στις αντιμνημονιακές εκδηλώσεις αν θέλει να χρεοκοπήσει το κράτος να δεις τι θα σου πει.

Αν νομίζεις πως η χρεοκοπία του κράτους είναι υπόθεση ρουτίνας, ευτυχώς που δεν είσαι εσύ αυτή που θα την αποφασίσει...

cynical είπε...

Kυριακο,

δεν μου αρεσει η λεξη χρεοκοπια για τους λογους οτι δεν εινα μονοσημαντα ορισμενη, και επι πλεον κουβαλαει ενα βαρυ συμβολισμο που θελει να απευθυνθει πιο πολυ στο θυμικο.

Εχω ξαναμιλησει για επαναδιαπραγματευση του χρεους, οπως και παρα πολλοι αλλοι δινοντας πολλες και συγκεκριμενες λεπτομερειες. Δεν θελω να επεκταθω. Οπως λεει και το συστατικο "...διαπραγματευση" υπαρχουν επισης πολλοι τροποι να αναδαπραγματευθει μια χωρα το χρεος της, προς οφελος των πολιτων της.

Ολο το youpay ειναι γεματο με παραλλαγες διαπραγματευσης. Και ο λογος που προτεινεται ειναι ακριβως για να μπορουν οι ανθρωποι να παιρνουν τους μισθους τους, αντι να πληρωνουν το 1/4 του ΑΕΠ σε τοκοχρεολυσια.

Θα βρεθουμε σε σταση πληρωμων και σε χειροτερη θεση σε 3-4 χρονια. Δεν ειναι σοφο να αρνεισαι να δεις αυτο που βλεπει ολος ο κοσμος, ντοπιος και αλλοδαπος. και προ παντος η αναδιαπραγματευση δεν ειναι σοσιαλιστικο, ποσο μαλλον κομμουνιστικο μετρο, για να τρομαζει ο κοσμος και να κλειδαραμπαρωνεται...