Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Αλλαξοκωλιές


Η επιβράβευση του πρωθυπουργού μας από τη Deutsche Bank με το βραβείο ειλικρίνειας, ανταγωνιστικότητας και αποδοτικότητας εις το ειλικρινές και ακαταλόγιστο ψεύδος, κακώς ξεσήκωσε τέτοιο σάλο, μιας και θα έπρεπε να ιδωθεί από τη σκοπιά της εξυπηρέτησης ενός καλού φίλου που λόγω κρίσης ψάχνει να βρει μια πιο αξιόλογη δουλειά από αυτή που τώρα κάνει και την οποία πιθανολογεί ότι θα χάσει.

Για παράδειγμα στις αιτήσεις πρόσληψης σε ευαγή διεθνή ιδρύματα που ακούνε στο όνομα ΟΗΕ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κλπ, υπάρχει ειδικό πεδίο το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί με τα βραβεία, εθνικά και διεθνή, καθώς επίσης και με τις διακρίσεις με τις οποίες έχει τιμηθεί ο αιτών. Και επειδή ο ανταγωνισμός για τέτοιες θέσεις είναι μεγάλος, ο προνοητικά σκεπτόμενος ΓΑΠ καλώς θεώρησε ότι κανένα πεδίο δεν θα πρέπει να παραμείνει ασυμπλήρωτο και παραπονεμένο.

Το βραβείο Quadriga είναι μια καλής θέλησης κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή και τίποτε παραπάνω. Αν σκανδαλίζει το κοινό αίσθημα, αυτό δεν ενδιαφέρει τους χορηγούς του βραβείου μιας τόσο το "αίσθημα", όσο και το "κοινό", "κοινότητα" είναι γι αυτούς γράμματα ανύπαρκτα και ξένα.

Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός βραβείων που έχουν θεσμοθετηθεί και τα οποία απονέμονται βάσει της αρχής "βράβευσέ με να σε βραβεύσω", προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν, είναι δε ανακυκλούμενα στην ίδια περιορισμένη δεξαμενή προσώπων. Κάπως όπως και οι αναγορεύσεις σε επίτιμους διδάκτορες, "αναγόρευσέ με για να σε αναγορεύσω", και οι απονομές του τίτλου του επίτιμου δημότη.

Και να με θυμηθείτε, όταν με το καλό τελειώσει και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να δείτε που κάποιος σύμβουλος από αυτούς που μάζεψε ο ΓΑΠ για να τον συμβουλεύουν, θα τον ανακηρύξει και επίτιμο διδάκτορα του αλλοδαπού πανεπιστημίου όπου προεδρεύει. Είμαι δε τόσο σίγουρη γι αυτό που βάζω στοίχημα το blog μου. Για το αν όμως θα εισπράττει και το 18% επίδομα διδακτορικού, εκεί θα σας γελάσω!

11 σχόλια:

στελιος είπε...

Μα το έχουν πει καθαρά οι ξένοι ιθύνοντες για τον ΓΑΠ.
''Είναι ο άνθρωπός μας''
Και αυτό είναι όλα τα λεφτά.
Το ζήτημα είναι πως θα βρούμε εμείς τον δικόν μας άνθρωπο.

akrat είπε...

νταξ μωρέ

έτσι ήταν έτσι θα είναι...

ELvA είπε...

''To ενα χερι νιβει τ αλλο..'', δε λενε; Να ξεφυγουν απο το γνωστο ρητο;Ουτε ο Βlair,Clinton, oυτε ο Bush(οσο και να μη το πιστευουμε!)
ξεφυγαν απο τις αναγνωρισεις τις ανακηρυξεις τους σε δε-ξερω-κι- εγω τι διδακτορες και τιτλους που δε θα τους φανταζοντουσαν ποτέ αν δεν ειχαν κανει αυτα που εκαναν στη πολιτικη (και που ολοι ευχομαστε να μην ειχαν κανει!)

Καλη σου μερα, φιλη cynical!

athinovio είπε...

μου θυμίζει τη βράβευση του ομπάμα με το νόμπελ ειρήνης...
Τί άλλο θα δούν τα μάτια μας!

Θανασης Ξ. είπε...

Καλέ, το πήρε μεν αλλά το αφιέρωσε στον 'ηρωικό Ελληνικό λαό' !!
Σε εμάς ανήκει !!

Greek Rider είπε...

Πάντως, παιδιά, τον Ομπάμα πιστεύω ότι τον βράβευσαν για να μπορέσει να αντιμετωπίσει κάποια οργανωμένα ιδιωτικά λόμπι. Έκανε και μια διάσκεψη για τα πυρηνικά : Ο Ομπάμα κατά των πυρηνικών, προσπάθησε να περάσει και κάποιους νόμους, άσχετα αν έφαγε τα μούτρα του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με οριακή πλειοψηφία: Εταιρεία στις ΗΠΑ λέει ότι κατεβαίνει στις εκλογές.

Τον κάθε άνθρωπο πρέπει να τον συγκρίνουμε με τα δεδομένα της εποχής του. Στις ΗΠΑ τον Ομπάμα τον έχουν λιγάκι κάτι σαν αριστερό.

Τον ΓΑΠ από την άλλη μεριά, τον βράβευσαν λόγω της σκληρότητας των μέτρων που επέβαλε. Νομίζω ότι κάποιοι φιλελεύθεροι που δεν του έδειχναν την απαραίτητη εμπιστοσύνη πριν αναλάβει, και μετά από μια περίοδο απραξίας του, πρέπει τώρα να έχουν μείνει κάγκελο με την αποφασιστική του προσήλωση στις πολιτικές λιτότητας που τόσο πολύ θεωρούνται ορθολογικές.

Δεν ξέρω μπορεί και να είναι ορθολογικές και να είμαστε τρελοί όλοι εμείς. Όσοι έχουν άλλωστε την εξουσία έχουν και την δύναμη να επιβάλλουν το δικό τους "λογικό" στην κάθε κοινωνία.

Γι' αυτό σημασία δεν έχει η επιστημονική αλήθεια που άλλωστε στις κοινωνικές επιστήμες πάει από εδώ και πάει και από εκεί, αλλά σημασία έχει ποιος έχει τον έλεγχο των ΜΜΕ και της εξουσίας.

katerina είπε...

Αχ βρε cynical,γιατί να μην γίνει επιτιμος καθηγητής Πανεπιστημίου ο Γιωργάκης;
Εδώ έμαθε μεσα σε ένα χρόνο και την λέξη "εργώδης" και τη λέξη "χαινουσα".Κι όπως όλα τα ...μικρα μόλις μάθουν κάτι σου ζαλίζουν τα αυτιά,μας έχει ζαλίσει τα .... με το "εργώδης" και με το "χαινουσα". Αν αντέχεις παρακολουθησε τις δηλώσεις του. Και δέκα φορές θα επαναλάβει τις δυο λέξεις!
Μην το συζητας,τεραστια προοδος.

celin είπε...

Παντως,κακως κατηγορειται ο ανθωπος για ελλειψη πατριωτισμου κ αδιαφορια για την απογνωση των συμπολιτων του.Ο ανθρωπος ειναι μεγαλος πατριωτης.Απλα,η πατριδα του ειναι οι τραπεζες κ οι διεθνεις μαφιοζοι-τοκογλυφοι.

de profundis είπε...

Ακουσα οτι και ο Κ.Καραμανλης θα τιμηθει με το βραβειο ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ αληθευει????

Άναυδος είπε...

Να υποθέσω οτι, αφού ο ΓΑΠ αποδέχτηκε να πάει και να πάρει το βραβείο, δεν έχει σκοπό να κυνηγήσει ποινικά τις εταιρίες τους που μιζάριζαν ώστε να μας χρεώνουν και το κόστος, και την υπερ-χρέωση, και την μίζα. Σωστά;

cynical είπε...

Οι ανθρωποι εχουν καθε λογο να χαιρονται οταν τους βραβευουν. Αν ομως ακομα και οι γατες γνωριζουν τι σκοπιμοτητες εξυπηρετουν παρομοια βραβεια, οι βραβευθεντες θα πρεπει να συμπεριφερονται πιό σεμνα.
Αλλιως γελοιοποιουνται.

Πηγαινε τωρα σε εναν Αφγανό ή σε οποιονδηποτε αλλο εκτος Αφγανισταν και πες του οτι ο Καρζάι πηρε βραβειο! Τι θα σκεφτει αραγε; Οτι τι καλος που ειναι ο Καρζαι, ή ποσο γελοιοι ειναι αυτοι που του το δώσανε.