Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το απόλυτο ελληνικό πορνό


Η Διαφάνεια στο πάνω όριό της γίνεται «πορνό». Ό,τι κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο σώμα της Νικόλ Κίντμαν στο «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» και στο κορμί της Τίνας Σπάθη στον «Πυρετό της Ηδονής» είναι η ποσότητα, το χρώμα και η σκληράδα του φωτός. Στη μια περίπτωση το φως γίνεται χάδι, στην άλλη μαστίγιο. Στην μια περίπτωση, αφήνει χώρο στις σκιές και φτιάχνει αγάλματα, στην άλλη, τις απαλείφει και φτιάχνει χαλκομανίες.


Είναι αυτή η χρυσή τομή στην αναλογία φωτός και σκιάς που ανάγει την πρώτη ταινία σε αισθησιακό έργο τέχνης, ενώ η απουσία μέτρου είναι αυτό που ανάγει την δεύτερη σε πορνογράφημα.


Η κάρτα του πολίτη, σχεδιασμένη χωρίς την αίσθηση του μέτρου και χωρίς την επίγνωση της χυδαίας φύσης του λευκού ανακριτικού φωτός, μπορεί εύκολα να καταστήσει τους κατόχους της συμμέτοχους σ΄ ένα ακούσιο σκληρό συλλογικό πορνό.


8 σχόλια:

Napo είπε...

Δεν ειναι και γαμω να εχεις σοσιαλισμο τελικα ε?

Ποιος το περιμενε ο γιωργακης ο μεταναστολαγνος που θα νομιμοποιουσε τη μαριχουανα ηρθε και απαγορευσε το τσιγαρο και φτιαχνει φραχτη για τους λαθρο

αναρωτιεμαι εαν τολμουσε ποτε η "δεξια" του καραμανλη να κανει φραχτη να απαγορευσει τσιγαρο και να βγαλει τη καρτα του πολιτη δε θα ειχε καει η αθηνα?

Αληθεια που ειναι η αριστερα ?
Γιατι δε μιλαει κανεις για την καρτα ή δεν διοργανωνει μια πορεια για τον εβρο?
Αληθεια που ειναι το πιπερατο ποστ μου για το προηγουμενο αρθρο του Ιραν?

Ειναι και γαμω τελικα να εχεις "σοσιαληστες" στην εξουσια.

cynical είπε...

Ναπο,

αν λειανεις λιγακι το υφος σου ωστε να ειναι λιγοτερο προβοκατορικο, θα τα παμε μια χαρα...

Μην αμφιβαλεις οτι σε περιπτωση που παρθει αποφαση να χτιστει ο φρακτης, οτι δεν θα αντιδρασει ο κοσμος.

Γιάννης είπε...

"Είναι αυτή η χρυσή τομή στην αναλογία φωτός και σκιάς που ανάγει την πρώτη ταινία σε αισθησιακή ταινία τέχνης, ενώ η απουσία μέτρου είναι αυτή που ανάγει την δεύτερη σε πορνογράφημα."

Ποίημα!!!
Ρομαντική αν και κυνική!
Καλή χρονιά...

cynical είπε...

Γιαννη,

καλη χρονια και σε σενα, και χρονια πολλα για αυριο!

με το φετιχ της διαφανειας που εχει ο ΓΑΠ, για τους αλλους φυσικα και οχι γιαυτον και τους συνενοχους του, θα μας κανει ολους πορνοσταρ...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άψογοοοο...

the elf at bay είπε...

Θυμήθηκα την επάρατη κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμάν-Αλή που μας είχε πρήξει τα @@ με το 'άπλετο φως παντού'. Αιωνία τους η μνήμη.

de profundis είπε...

εντάξει την Νικόλ Κηντμαν αλλά την Τίνα Σπάθη πως τη γνωρ'ιζεται????

Μένω εκθαμπος μρ την ευρθμάθεια σας

Ανώνυμος είπε...

Ο σοσιαλισμος ειναι μεγαλος.

Το πλεον αισχρο ειναι η προσπαθεια να συνδυαστει η απιστευτης συλληψης φοροκαρτα και καρτα πολιτη (τα dvd με τα πληρη στοιχεια ολων μας θα πωλουνται στο μοναστηρακι αν βαλει ως παραμετρο και την μνημειωδη ασφαλεια του ελληνικου κρατους και των υπηρεσιώ του) με 666 και σκοταδιστικες αντιληψεις κλπ.

μιλαμε για εκπαραθυρωση της αντιθετης αποψης, για κανονικη εκπορνευση του δημοκρατικου υποτιθεται διαλογου.