Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τα κουρέλια, που έκαναν τη Νομική ...κουρέλια


Δεν με νοιάζει ποιος τους έφερε, αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήταν το ΚΚΕ, αν ήταν το ΠΑΣΟΚ, αν ήρθαν μόνοι τους, αν ήτανε η μοίρα, αν ήτανε ο άνεμος.

Όποιος στυλώνει το μάτι του στο "ποιος", μοιραία χάνει το νόημα του "που". Και όντας τυφλωμένος, σκοντάφτει και προσπερνά τον συμβολισμό, όπως αδυνατεί και ν' ακούσει την αντίφαση που κραυγάζει.

Γιατί αυτό το "που", δεν είναι ο όποιος κι όποιος τόπος, αλλά ο τόπος όπου αυτά, που κάποιοι μεγαλοσχήμονες διδάσκουν και τα οποία στρεσαρισμένοι πρωτοετείς διδάσκονται και πιθηκίζουν,όπως, ας πούμε τα παρακάτω:

"...ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (Α! Εξάμηνο): Θεμελιώδεις αρχές:
Δημοκρατική αρχή,
αρχή του κράτους δικαίου,
αρχή του κοινωνικού κράτους,
αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας,
αρχή της ισότητας,
αρχή της ελευθερίας...".


φτάνει μια δράκα κουρελιάρηδων, για να τα κάνει όλα κουρέλια...


Δεν θα μπορούσε λοιπόν, να βρισκόταν καλύτερος τόπος από αυτή τη σχολή!
Δεν θα μπορούσε να βρισκόταν καλύτερος τρόπος για να λάμψει η τόση υποκρισία, που όσο και ν' ασπρίζεις και να ξανασπρίζεις τους τοίχους, αυτή, όπως η γλίτσα, θα μένει ματαίως κολλημένη επάνω τους.


12 σχόλια:

Napo είπε...

Ειναι απιστευτο και ομως ελληνικο

Στον εθνικο παροχεα νομικης παιδειας
Στο χωρο εκπαιδευσης των νομων
Στο μερος που υποτιθεται διδασκει του αυριανους μας δικαστες

ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η νοητικη φρενοβλαβεια της αριστερας δινει το καλυτερο δωρο στο πασοκ και στο λαοσ

Ο κοσμος σιγα σιγα αρχιζει και καταλαβαινει πως απωλιθωμενοι και παρακμιακοι θεσμοι της ιστορικης και πολιτιστικης μας ιδεοληψιας δινουν την θεση του στην αναγνωριση απο τον κοσμο για αλλαγη της μεταπολιτευτικης βλακειας

Η ιδεολογικη κυριαρχια της ακροαριστερας των τελευταιων 40 χρονων και ο ελληνικος υπαρκτος σοσιαλισμος της θολοκουλτουρας ειναι ενα ακομα βημα πιο κοντα στην καταρευση

Ευχαριστουμε το συρριζα ή οποιον αλλο σκεφτηκε να μας δωσει αυτο το τεραστιο δωρο

Ανεξαρτητως του εαν φυγουν ή δε φυγουν, μπουν η αστυνομια μεσα ή οχι το θεμα τεθηκε

τα καναλια γεμισαν εκπροσωπους ολων των κομματων που ζητουν αρση του ασυλου

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πες τα. Για΄τι τελικά μόνο για το άσυλο μιλάμε. Μου φαίνεται ότι πρέπει να γράψουμε κάτι για αυτό. Κάθε τόσο κάποιος βρίσκει αφορμή και το θέτει...

cynical είπε...

Napo

ακριβως!

το ασυλο μπαινο βγαινει καιρο τωρα στο δημοσιο διαλογο.

καιρος να ξεκαθαρισουμε τα πραγματα. Ειναι μια νομικιστικη ιδεα, ή ειναι κατι παραπανω;

Τι ειναι επισης το πανεπιστημιο; Ενα αδειανο κουφαρι που δεν εχει καμια σχεση με την κοινωνια;

Απ' τη μια διδασκει αξιοπρεπεια κι απο την αλλη την παταει;

Για το αν καταλυθηκε ο Νομος ή οχι, εξαρταται απο το τι περιεχομενο δινεται στο Ασυλο.

Και στην Παιδεια...

Τσουχτρα είπε...

Πέρα απο το "ποιός" τους έβαλε στη Νομική, που προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορη ,είναι γεγονός πως ανθρώπινες ψυχές σύρρονται απο το ένα "που" στο άλλο έτσι άνανδρα. Γι' αυτούς έχουμε, όχι να πούμε αλλά να κάνουμε κάτι ? Αυτούς τους ανθρώπους, εγώ αρνούμαι να τους δω ως "κουρελιάρηδες" ή τουλάχιστον όχι παραπάνω εμάς και τις "επαναστάσεις" μας, που πάντα μένουν στα λόγια. Απόδειξη ο ραγιαδισμός μπροστά στην κατοχή που ζούμε.
Πρακτικά, τι γίνεται με όλους αυτούς, που έβαλαν μπροστά την ίδια τους τη ζωή , τώρα αλληλέγγυοι και μη τους βάζουν μπορστά σ' αυτό που οι ίδιοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν.
Λόγια, λόγια, λόγια ....και απο πράξεις μηδεν !
Συγνώμη που δεν με κάνουν να νιώσω καλύτερα οι όποιοι συμβολισμοί. Ντρέπομαι που στη χώρα τούτη μπαίνουν στον πειραματικό σωλήνα και στο στόμα αδηφάγων πολιτικάντιδων και ΜΜΕ, ανθρώπινες ζωές.

Ευχαριστώ για τον χώρο και ελπίζω να μην έκανα κατάχρηση αυτού.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Υποπτεύομαι ότι ο ΝΑΠΟ υποφέρει που δεν εκτελέσθηκαν το άσυλο και οι μετανάστες και δεν το λέει. Αυτή η Αριστερά δεν έκανε καλά τη δουλειά της, δεν είχε αίμα η υπόθεση ώστε να απαλλαγούμε και από το άσυλο και από τους μετανάστες και από την Αριστερά. Παρά τη λυσσώδη προπαγάνδα από τα κανάλια που ήθελε αίμα δεν έγινε! Πάμε για το επόμενο επεισόδιο που θα ξαναδώσει την ευκαιρία κατάργησης του ασύλου.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι υποκρίνονται για το άσυλο μαζί και ο ΝΑΠΟ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΡΓΗΜΕΝΟ για μη ακαδημαϊκές πράξεις.

Ν. 3549/07, Άρθρο 3, Ακαδημαϊκές ελευθερίες και ακαδημαϊκό άσυλο. «6. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής».

Ε, τόσο δύσκολο είναι να μας πουν ότι διαπράττονται εγκλήματα… πως βγάζουν το 99% των απεργιών παράνομες και καταχρηστικές… είναι παράνομες δηλαδή;;; Μόνο ο ΝΑΠΟ θα το πιστεύει αυτό.

Τώρα γιατί αυτή η υποκρισία; Μα είναι φανερό. Δεν στοχεύουν στο ανύπαρκτο για παράνομες ενέργειες άσυλο. Στοχεύουν στις νόμιμες ενέργειες. Αυτό τους πειράζει, αυτό θέλουν να καταργήσουν ώστε ο μόνος τόπος μη ελεγχόμενης διακίνησης ιδεών να είναι τα κανάλια και τα γραφεία του κεφαλαίου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όπως έγραψα και κάπου αλλού δεν έχει σημασία το "ποιος". Σημασία τελικά έχει να δούμε "τι πραγματικά επετεύχθη". Και το αποτέλεσμα ήταν να θυμώσουν οι ιθαγενείς με τους μετανάστες και να το γυρίσουν οι διάφοροι σε πρόβλημα νομιμότητας και κατάργησης ασύλου. Ένα πρόβλημα επιβίωσης, μετατράπηκε σε διακαναλικό τσίρκο αντιδημοκρατισμού.

cynical είπε...

Pano

εξαρταται, απο το αν εχεις δει το μισο ή ολοκληρο το εργο.

παντως ερωτηματα του ασπρου-μαυρου, δεν ειναι ευστοχα ερωτηματα.

Panos είπε...

Εγώ το έχω δει όλο το έργο και αυτό που δείχνει είναι ακριβώς αυτό,ότι τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα. Μπορείς να βάλεις ταμπέλες σε ένα τέτοιο χαρακτήρα; Και όταν κάποιοι προσπαθούν να βάλουν ταμπέλες σε σχολιαστές όπως ο Αλέξανδρος δείχνει ότι αγνοούν βασικά στοιχεία της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.

LeftG700 είπε...

Η Νομική που έκανε κουρέλια τα ...κουρέλια[1] μας!


[1] Την εξαθλίωση της ελληνικής(*) κοινωνίας

(*) των μεταναστών συμπεριλαμβανομένων

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Συμφωνώντας με την επισήμανση "ποιός-πού", διαφωνώ ως προς τον αυτουργό που τά έκανε «όλα κουρέλια» !!!

ΑΛΛΟΙ τά έκαναν κουρέλια...

Κι εμείς, κατά 80-90%, τούς ψηφίζουμε 35 χρόνια συνέχεια.

Καλό σαββατοκύριακο.

cynical είπε...

ναπολεοντα

μαλλον θα χρειαστει να διευκρινισω:

"κουρελια" --> δλδ οι μεταναστες

"Τα εκαναν κουρελια" --> δλδ αυτα τα ωραια και υψηλοφρονα που διδασκονται οι φοιτητες στη σχολη της Νομικης.

Unknown είπε...

Βρε 'συ, αφού για τους τύπους διδάσκονται όλα αυτά. Μόλις τελειώσει η σχολή παύεις να είσαι σπουδαγμένος άνθρωπος και γίνεσαι επαγγελματίας αγρίμι που κοιτάει μόνο την τσέπη του!