Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σκέψου τώρα να βγουν και πρώτο κόμμα!



Δεν τα’ άκουσα μια, δεν τ’ άκουσα δυο. Κάθε φορά που η κουβέντα γυρίζει γύρω από τις εκλογές, ο διάλογος εξελίσσεται κάπως έτσι, ο ίδιος κάθε φορά.


-Τι θα ψηφίσεις στις εκλογές;

-Ξέρω ‘γω, ούτε λόγος για τον Γιωργάκη, ούτε λόγος για τον Αντωνάκη. Η Αλέκα δεν παίζει, κι ο Αλέξης, μπορεί. Μπα, ίσως δεν πάω καθόλου να ψηφίσω.

-Ε!, αυτό είναι βλακεία. Πήγαινε παιδί μου να ψηφίσεις, κι ας είναι ό,τι θέλει. Άμα δεν σου κάθεται ούτε η Αλέκα, ούτε ο Αλέξης, πάνε και ψήφισε τουλάχιστον Κυνηγούς!


Και δεν το λέω μόνο ‘γω. Το λένε κι άλλοι, κι είναι πολλοί. Το κόμμα των κυνηγών είναι το τελευταίο δέλεαρ για κάποιον που, σώνει και καλά, δεν σκοπεύει να πάει να ψηφίσει. Όταν αναφέρεσαι σ’ αυτούς, τον βλέπεις κάπως να καλμάρει και να δείχνει διατεθειμένος να το ξανασκεφτεί. Απ' το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα!


Σκέψου πλάκα, τώρα, να πάνε όλοι αυτοί και να ψηφίσουν στο τέλος κυνηγούς και να το βγάλουν πρώτο κόμμα!

Δεν θα ‘ναι κι άσκημα. Αυτοί τουλάχιστον κρατάνε και καραμπίνα…


12 σχόλια:

grsail είπε...

Εμένανε μου είπανε να ψηφίσω τον κύριο Λεβέντη επειδή είναι ειλικρινής. (είναι !!).

Μετά την αθρόα και αυθόρμητη ανταπόκριση που είχε η ανοικτή μου επιστολή προς τους πονηρούς πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

http://grsail.blogspot.com/2011/07/blog-post_01.html

... με τα άπειρα (!) σχόλια και την συγκινητική ευαισθητοποίηση του Συνασπισμού (sic), σκέφτομαι να ψηφίσω ότι ψήφιζα τις τελευταίες περιόδους από την Πλειστόκαινο και μετά:

ΤΙΠΟΤΑ

.
κάθε κριτική δεκτή ...
.

Πιπεράτος είπε...

Μην το γελάς καθόλου...Μια χαρα πρόταση τη βρίσκω!
...Έτοιμοι και οπλισμένοι είναι...Αυτους χρειαζόμαστε πλάκα πλάκα...

athinovio είπε...

Μην το δένεις κόμπο.
Η αποχή θα αναδείξει πάλι δικομματισμό και εκλογές θα γίνουν μόλις το πουν οι ευρωπαίοι.

αναγνώστης είπε...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι η μικροαστική νοοτροπία που είχε φτάσει στην αποχαύνωση είναι λίγο δύσκολο να ανατραπεί από την μία μέρα στην άλλη.

Απ' ότι αποδεικνύεται στην πράξη άλλωστε, ακόμη κι αν αυτοί οι άνθρωποι αρχίζουν και καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίχτηκε, έχουν στηρίξει ήδη τόσο πολλαπλούς μηχανισμούς καταστολής (τους), που μόνο κατάθλιψη μπορούν να πάθουν αυτή την στιγμή. Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν είναι μόνο η κεντρική πολιτική σκηνή, ούτε ο ψυχολογικός πόλεμος των ΜΜΕ.
Είναι και τα συνδικάτα, είναι και το παλιοτόμαρο που τόσα χρόνια έχουν εκπρόσωπό τους στο σωματείο απλά γιατί είναι...μάγκας και "καθαρίζει" (για την πάρτη του φυσικά κυρίως), είναι κι αυτά που έχουν πει/κάνει οι ίδιοι κατά καιρούς, είναι ακόμη και τα παιδιά τους που τα έμαθαν να είναι παρτάκηδες και να ψάχνουν το γκατζετάκι.

Το ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες, όταν δεν δωροδοκούσε ανοιχτά, καλλιεργούσε -με την βοήθεια της ΕΕ φυσικά- όνειρα και αυταπάτες μαζικά στον κόσμο.
Με αυτό τον τρόπο αναπαρήγαγε μαζικά την μικροαστική νοοτροπία, ακόμη και σε κόσμο που ήταν απλός μισθωτός: Τα υλικά του συμφέροντα ήταν αλλού, αλλά αυτός πίστευε βαθιά μέσα του ότι στην πραγματικότητα δεν είναι εργάτης/εργαζόμενος αλλά ένας που "αξίζει πολλά" -σε χρήμα αποτιμώμενα πάντα- και κάποτε θα το αποδείξει, αυτός ή τα παιδιά του.

Τώρα σε αυτά τα τυπάκια και ΚΥΡΙΩΣ (αν και μειοψηφία σε σχέση με τους πρώτους) στα τυπάκια που ψιλοπιάστηκαν γερά είτε ως κρατικοί υπάλληλοι, είτε από δουλειές με το κράτος, ο ένας τους ξυνίζει και ο άλλος τους βρωμάει. Δεν θεωρούν κανένα "επαρκή" για να εκπροσωπήσει την αφεντομουτσουνάρα τους και το πιο πιθανό cynical είναι να καταλήξουν όχι σε κυνηγούς, αλλά σε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/Αποχή.

Τρεις πανομοιότυπες με βάση την σημερινή κατάσταση επιλογές, που κάνουν το σύστημα να τρίβει τα χέρια του από ευχαρίστηση. Δε βαριέσαι όμως: Έτσι κι αλλιώς στην κατάντια που έφτασε αυτός ο κόσμος μετά την ήττα του κομμουνιστικού κινήματος ήταν λογικά όλα αυτά.

Θα περάσουμε πάλι δια πυρός και σιδήρου, μπας και την επόμενη φορά είμαστε πιο προσεκτικοί και συνεπείς...

Swell είπε...

Xτύπα ξύλο!

zalion είπε...

Αγαπητε grsail διαβασα το κειμενο και τα σχολια σας απο κατω. Μπορειτε να μου πειτε με στοιχεια που ακριβως βασιζεται αυτη σας η διαπιστωση, "Τα καθεστωτικά κόμματα της αριστεράς με τους εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες κρατικοδίαιτους κομματο-χαραμοφάηδες έχουν συνηθίσει να διαλάθουν της κοινωνίας"? Μπορειτε σας παρακαλω με νουμερα να αποδειξετε το "εκατονταδες αν οχι χιλιαδες". Αναμενω.

grsail είπε...

@zalion

Αγαπητέ zalion, η παγερή αδιαφορία για το κείμενο στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι μία σοβαρή ένδειξη;

Όμως όχι zalion, δεν θα σας «αποδείξω με νούμερα» τα περί συστημικής (sic) αριστεράς. Θα σας αφήσω να αντιληφθείτε αυτήν την πολύ πικρή αλήθεια μόνος σας, αφιερώνοντας πολύ χρόνο και πολύ κόπο όπως εγώ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μια τέτοια γνώση θα είναι αξιοποιήσιμη και πραγματικά θα σας αξίζει.
.

zalion είπε...

Οπως ηταν αναμενομενο πετατε τη μπαλα στη κερκιδα. Γιατι δε μπορει να αποδειχθει μια τετοιου ειδους πασχικη τερατολογια. Ομως ξερετε οι κουβεντες δε γινονται με τερατολογιες. Κι οσο ναναι απαξιωνουν και τις "επιστολες" σας προς τα πολιτικα στελεχη. Αν παρ'ολα αυτα επιθυμειτε να μαθετε κι οχι απλως να κερδισετε τα 10 λεπτα δημοσιοτητας στο διαδικτυο μπορειτε να ασχοληθειτε στα σοβαρα με το τι οργανωνει και το τι επιδιωκει ο "καθεστωτικος" ΣΥΡΙΖΑ μεσα κι εξω απο τη βουλη. Φανταζομαι εντωμεταξυ οτι θα πεφτατε απο τα συννεφα αν σας ελεγα οτι ο ΣΥΝ δεν εχει παραπανω απο 20 επαγγελματικα στελεχη. Ισως γιατι ετσι θα επεφτε κι ο μυθος των χιλιαδων κρατικοδιαιτων χαραμοφαηδων (βαθεια πολιτικη αναλυση αυτη).

grsail είπε...

@Zalion

Τα περί κερκίδας είναι δικαίωμά σας να τα πιστεύετε. Αριστερά δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε επιστολή προς μια πραγματική αριστερά μα κυριολεκτικά οποιαδήποτε θα έπρεπε να προκαλεί μιας κάποιας μορφής θετική ή αρνητική αντίδραση. Φοβάμαι ότι θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα για να μου πείτε κάτι ώστε να «πέσω από τα σύννεφα». Επαναλαμβάνω όμως, αριστερά δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν οι συνιστώσες του, ο ΣΥΝ με άλλες συνιστώσες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με άλλες συνιστώσες, διάφορα άλλα γκρουπούσκουλα με τις δικές τους, ο κ. Κουβέλης ο οποίος πήρε 2% της αριστεράς (για να το κάνει τι;) και ως κερασάκι στην τούρτα αναφέρω το Κόμμα (διότι ένα είναι όπως γνωρίζετε). Αν βάλετε όλα τα παραπάνω μαζί στο μίξερ τότε καταλήγετε να έχετε στα χέρια σας το 30% περίπου του εκλογικού σώματος. Αυτή είναι η ‘αριστερά’ στην οποία κυρίως αναφέρομαι. Ένα ιδιότυπο μόρφωμα το οποίο, συνειδητά ή όχι, τα στελέχη του συγκρατούν στο επίπεδο του μη αποτελεσματικού και του συστημικά ακίνδυνου. Τα πράγματα είναι πολύ περισσότερο περίπλοκα από όσο καμιά φορά νομίζουμε. Με καταλάβατε;
.

Θανασης Ξ. είπε...

Παιδιά μην τσακώνεστε. Οι επόμενες εκλογές θα έχουν ...συμβουλευτικό χαρακτήρα :))))))))))

cynical είπε...

Θαναση,
πολυ ευστοχο!

celin είπε...

Η μηνυση του Τσιπρα, ενταξει, κινηση εντυπωσιοθηρικη ηταν κι ανευ ουσιας. Λες και περιμενε να τιμωρησουν τα αστικα δικαστηρια τους εντολεις για τη τρομοκρατηση του λαου. Εκτελεστικη και δικαστικη εξουσια ειναι το ιδιο παρανομες σημερα και τα ιδια συμφεροντα υπηρετουν.
Δε γινεται να μην το ξερει ο Τσιπρας αυτο, δε γινεται να μη ξερει οτι κινησεις σαν αυτη της μηνυσης,
ειναι αναποτελέσματικες οσο δε παει.

Απο κει και περα, νομιζω οτι αυτο που προτεινει ο grsail ειναι εγκλημα. Οση απογοητευση κι αν νιωθει καποιος απο τα κομματα της Αριστερας, οσο δικαιολογημενη κι αν ειναι,
παραμενει αναμφισβητητο γεγονος οτι η μη στηριξη τους, ουσιαστικα ειναι στηριξη της γαλαζοπρασινης συμμοριας.
Αποχη, ακυρο, λευκο
για αυτα παρακαλανε το νουδουπασοκ, κουτι θα τους ερθουν.

Εγω δε ψηφιζω συριζα, αλλα θα χαρω πολυ να το δω ενισχυμενο, οπως και το κομμα μου φυσικα, οπως και τον ανταρσυα και γενικα τη ριζοσπαστικη αριστερα
(Οχι τις ουρες του πασοκ)
Αυτα εχουμε, με αυτα θα πορευτουμε.
Δεν υπαρχουν αλλες λυσεις, Αριστερα η λαικη εξοντωση.