Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ο Κουτσαβακισμός (των ενεργειών) του κ. Βγενόπουλου


Αγαπητέ μας κ. Βγενόπουλε,

Τρίβαμε τα μάτια και δεν το πιστεύαμε, Σάββατο πρωί με το μπουγιουρντί που στείλατε στον εξ ίσου αγαπητό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπανδρέου.


Τi σφρίγος, τι στάμινα αυτό το παιδί σκέφτηκα και σταυροκοπήθηκα. Ο θεός να το έχει καλά με τη φόρα που πήρε. Σαν παιδί που κατάπιε ένα ολόκληρο κουτί Hemo κάνει, σαν έφηβος που πήρε μονοκοπανιά ένα κουτί βιταμίνες Supradin ενισχημένες μάλιστα και με τριπλή δόση Q10. Ίδιος ο Iron Mike, θεέ μου! Ώρες-ώρες μου φέρνετε στο νου τον Ντένις τον Τρομερό τη μέρα που στήθηκε πουρνό-πουρνό στο σταυροδρόμι και άρχισε να χτυπάει και να κλωτσάει αδιακρίτως, κάτι σαν σε αμόκ, οποιονδήποτε πήγαινε να περάσει στην περιοχή του και να του πάρει τους βόλους.

Καλά κ. Βγενόπουλε, κάντε λίγο κράτη. Εντάξει παίξατε με τον κ. Τσίπρα, Παιδί κιαυτός, και το κόμμα του παιδική χαρά κιαυτό. Ωραία. Ξεδώσατε. Αλλά και με τον κ. Παπανδρέου; Δεν λέω, παιδί και ο ΓΑΠ, αλλά το κόμμα του όπως και να το κάνουμε είναι κάπως πιο μεγάλη παιδική χαρά. Πιο κοντά σε Theme Park φέρνει, άντε και με λίγο σπρώξιμο πάει και για Disneyland. Δεν ξέρετε ότι δεν παίζουμε σε τόσο μεγάλες παιδικές χαρές κ. Βγενόπουλε, εσείς ένας άβγαλτος και πρωτάρης. Δεν έχετε νταντάδες να σας συμβουλεύσουν; Δεν ξέρετε ότι αν κάνετε του κεφαλιού σας μπορεί να φάτε και το κεφάλι σας; Είπαμε, έχουμε κράτος μπουρδέλο, αλλά μπουρδέλο ξε-μπουρδέλο, το μισό ανήκει στο ΠΑΟΚ, δεν είναι όλο στη ΝΔ. Και το ΠΑΣΟΚ έχει μερτικό, καθόλου αμελητέο και στο κράτος και στους οργανισμούς και στους δικαστές. Δεν σας πληροφόρησε κανείς γιαυτό; Α! Θα σας μαλώσω για την απερισκεψία σας.

Δεν λέω, βιάζεστε, θέλετε να κάνετε κουμάντο πριν σαν πάρουν και πολύ τα χρόνια και σας ρίξουν κάτω τ’ αρθριτικά και η μέση. Αλλά λάου-λάου βρε παιδί μου. Κάντε λίγη κράτη. Δεν χρειάζεται άγχος, δεν χρειάζεται ανυπομονησία. Σαν «βρέφος πεινασμένο, που δεν μπορώ να περιμένω» κάνετε.

Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές, κ. Βγενόπουλε. Πολύ άγαρμπα ξεκινήσατε, εκεί που θα έπρεπε να είχατε πρώτα περάσει από το σχολείο του Ζαμπούνη και του Ζάχου για να μάθετε καλούς τρόπους και κυρίως να μάθετε να περιμένετε. Δεν κερδίζονται έτσι οι δουλειές, με μαγκιές και κουτσαβακισμούς. Συγνώμη κ. Βγενόπουλε, αλλά εγώ σας είχα για πιο έξυπνο άνθρωπο. Ε!, δεν είστε και Κόκκαλης, ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε και Λάτσης. Λυπάμαι, αλλά θα χάσετε. Ο ψυχαναλυτής σας θα σας έλεγε πάραυτα, ότι δυστυχώς διαθέτετε μια άκρως αυτοκαταστροφική προσωπικότητα. Και πολύ ανασφάλεια κ. Βγενόπουλε. Από τα μπατζάκια σας τρέχει. Πάντως είναι ακόμα καιρός να μάθετε πως συμπεριφέρονται τα μεγαλύτερα παιδιά.

ΥΓ. Ως έγκριτος νομικός που είστε θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να κρίνει την αγωγή εναντίον του ΓΑΠ. Με τα λίγα νομικά που ξέρω θεωρώ ότι αυτού του είδους οι αγωγές κρίνονται συνήθως από τα δικαστήρια ανηλίκων!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NP:

Πάντα στην επικαιρότητα η φίλη μας η cynical !

Όσο για τον κ. Βγενόπουλο, τι να πω ?

«Επιχειρηματίας» νέας κοπής. «Επιχειρεί» αποκλειστικά στον φανταστικό χώρο του χρήματος και των τίτλων. Καμία παραγωγική επένδυση, καμία παραγωγή πλούτου, μόνο ιδιοποίηση.

Λύσσα για δημοσιότητα και πίεση για να γίνει παράγοντας σε ποδοσφαιρικές ομάδες (για να αποκτήσει και αυτός τη δική του «λαϊκή του βάση», το δικό του ιδιωτικό στρατό, όπως ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης...)

Τέλος, ούτε εγώ συμπαθώ τον πολιτικό κόσμο: Από αντιπάθεια έως εχθρότητα μου εμπνέουν και ο Κωστάκης, και ο Γιωργάκης, και ο Αλογοσκούφης, και οι διάφοροι εποχούμενοι σε μαύρα θηριώδη τζιπ υπό τη συνοδεία φουσκωτών μπράβων, κλπ.
Νομίζω όμως ότι την πιο συμπυκνωμένη μου εχθρότητα, πολιτική, ταξική, πολιτισμική, κλπ, συγκεντρώνουν περιπτώσεις τύπου Βγενόπουλου.

OnWine είπε...

Εχεις δίκιο.... τι θράσος αλήθεια! Πως του πέρασε από το μυαλό πως εχει το δικαίωμα... πως τόλμησε αυτός, ενας "πτωχός" (τω πνεύματι, ασφαλώς) επιχειρηματίας να μηνύσει τον ...μεγάλο αρχηγό!
Και τι λέει? Οτι τον ...συκοφάντησε? ε... και? Ο πρωτος ή ο τελευταίος θα είναι που δέχεται πυρά... ανεξέλεγκτα πολιτικού, και δη αρχηγού... Εδώ ο Κόκκαλης δεν αντέδρασε... εδώ ο Βαρδής δεν ανοιξε το στόμα του ...και αυτός! Τι θράσος!

Ασε που ετσι που το πάμε... θα πάρουν θάρρος και οι υπόλοιποι! Οι αλλοι, ντε... εμείς... η πλέμπα... και μπορεί να αρχίσουμε και εμείς να τολμάμε να ...ζητάμε το δίκιο μας!

Καλώς πέσανε ολοι να τον φάνε... Πολύ καλά κάνατε... δημοκρατικά! Και... οχι για την ουσία...οχι γιατί είχε ...άδικο!!! ΟΧΙ! ..... Απλά... γιατί ΤΟΛΜΗΣΕ!!! Τόλμησε αυτός... ο ελάχιστος... να αμφισβητήσει το ...απυρόβλητο των πολιτικών! Τόλμησε να ασκήσει το αναφαίρετο (τι λέω... το αφαιρεμένο!) δικαίωμά του να... μηνύει ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ! Νόμισε, ο βλάκας, οτι ζει σε δημοκρατία... άλλο πάλι και τούτο!

Φάτε τον, φίλοι μου... ζωντανό! Επάνω του φίλη Cynical!!! Και εσύ και ολοι οι δημοκράτες bloggers... φάτε τον που τόλμησε... Και αφήστε κάτι αιθεροβάμονες... κάτι οπιστοδρομικούς να αναμασάνε εκείνες τις ανοησίες οτι "Διαφωνώ με εσένα αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να διαφωνείς" ή κάτι παρόμοιες αρλούμπες....

Και φάτε τον ...δυνατά, φωναχτά... ετσι... να τον ακούσουν και άλλοι.. να κάτσουν στα αυγά τους... να μη φέρουν τα βρώμικα, τα βρωμερά χρήματά τους εδώ για να διαφθείρουν αγνές ψυχές... να μάθουν αυτοί....

Και... εχεις δίκιο, Cynical... τελικά θα χάσει.. εχεις δίκιο... και θα χαθεί και αυτός.. και θα φύγει και η βρωμερή MIG... και θα αφαιθούν ελέυθερες ολες αυτές οι εταιρείες του να ...βουλιάξουν με την ησυχία τους ...οπως πριν ...όπως πάντα ...The Greek Way...

cynical είπε...

Καλημέρα ΝΠ,
Έχει μια μοναδική χοντροκοπιά ο τρόπος που θέλει να "ιδιοποιηθεί" ο Βγενόπουλος. Την "άκομψη" βουλιμία κάποιου που πέφτει άγαρμπα στο ψητό, κάποιου που θέλει να προλάβει ν' αρπάξει πριν τον προλάβουν οι επόμενοι στην ουρά. Που του πέφτουν τα κοψίδια απ' το στόμα πριν προλάβει να τα καταπιεί, που τα λεφτά τού τρέχουν απ' τις τσέπες στο δρόμο.

Μου θυμίζει έντονα τον Κοσκωτά που είχε κιαυτος αυτή την ακόρεστη πεινα για χρήμα. Για να μην παρεξηγηθώ δεν τον παραλληλίζω με τις παράνομες πράξεις του πρώτου. (Μαλακιες στο τετράγωνο δηλαδή).
Με αηδιάζει ο τύπος αφάνταστα.

cynical είπε...

Γειά σου σχολιαστή. Αν πρόσεξες δεν κρινω ηθικά τον Βγ. γιατι εκανε μήνυση στα "ταμπού" Τσίπρα και ΓΑΠ. Ποσώς με ενδιαφέρει.

Το κειμενο σατιριζει με αποτροπιασμό 1) την βουλιμική περσόνα του κ. Βγεν. που θελει να βγαλει χρημα στα γρηγορα, και 2) τον άγαρμπο τροπο που το κανει.
Και με καλή διάθεση τον συμβουλεύει ότι απλά δεν ξέρει να "παίζει". ίσα ισα που θέλω και το καλό του.

Εικονογραφώ, τελικά, την ποιότητα ενος σύγχρονου άπληστου και άπειρου "επιχειρηματία" που θέλει να ανέβει παντί τρόπο. Και τον βρισκω εως και γραφικό.

Swell είπε...

Καλημέρα, επειδή υποθέτω δεν ξέρεις ότι ο Κορυδαλός κλείνει, έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να κάνεις "επιμορφωτικές διακοπές" σε επαρχιακό "σωφρονιστικό" κατάστημα;
Ποιός θα μας ΦΕΡΝΕΙ ΤΣΙΓΑΡΑ;

cynical είπε...

Αλσουέλ, σε βλέπω τρομαγμένο! Ή είναι η ιδέα μου! Κοίτα με Τσίπρα και ΓΑΠ στη φυλακή δεν θα κακοπεράσουμε.Ευκαιρία να το κόψεις το τσιγάρο.
Συντονιστήκαμε, βλέπω, ως προς τον εντοπισμό της γελοιότητας του κυρίου Β. Κριμα, αλλά, θα χάσει με την τακτική που ακολουθεί.

PN είπε...

Καλά εγώ ένα περιμένω τώρα. Τον Γιώργο να βγει ως άλλος Λαζόπουλος και να φωνάζει: "Μηνύστε με μηνύστε με, σε δίκες ξεφτιλίστεμε"!!!!

Τίποτα αυτό ο Βγενό έχει χάσει λίγο την μπάλα και το ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν φαίνεται δημοσίως τουλάχιστον να ενοχλείται!!!

PN είπε...

@Sxoliasti: Προφανώς και δεν κρίνει κανείς το γεγονός ότι ένα επιχειρηματίας κάνει μήνυση. Αυτό στην τελική είναι μαγκιά του και καϋμποϊλίκη του. Εδώ κάνει η Ιφιγένεια Ταυρινίδου, ο Βγενόπουλος δεν θα μπορεί να κάνει; Αλλά δεν νομίζεις ότι έχει ζουμί από πίσω η αβάντα με τις οποίες τις μοιράζει τις μηνύσεις; Εμένα κάτι μου βρωμάει σε αυτό το σημείο ακριβώς...

Ανώνυμος είπε...

NP:

Βλέπω ότι η περίπτωση Βγενόπουλου "διχάζει". Ο σχολιαστής υπεραμύνεται, αν κατάλαβα καλά, των δημοκρατικών δικαιωμάτων του Βγενόπουλου. Τον συκοφάντησαν, λεει, οι πολιτικοί που έβγαλε 200 εκ. ΕΥΡΩ από τον ΟΤΕ !
Τι γίνεται, φίλε, σχολιαστή ?
Εξομοιώνεις τον Βγενόπουλο με τον απλό πολίτη που είναι ανήμπορος μπροστά στη δύναμη της εξουσίας των πολιτικών ?
Πολιτικοί και κεφάλαιο είναι στην ίδια πλευρά. Ο Βγενόπουλος πρέπει να καταλάβει ότι ο Παπανδρέου, παίzει κι αυτός το ρόλο του. Ας περιμένει λίγο, πάλι φίλοι θα είναι.
Είναι άγαρμπος όμως. Κάνει μηνύσεις, βιάζεται. Αυτό νομίζω χλευάζει και η cynical.

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Δωρεάν συμβουλές καλή μου CYNICAL
βλέπω οτι δίνεις άλλα το νου σου
Με την φόρα που πυρέ αυτός μπορεί
να σου κάνει καμιά αγωγή και να
τρέχεις στα δικαστήρια χωρίς λόγο
χαχαχα

καλημέρα

τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

ωχχχχχ!!!
το σκότωσα το ρήμα!!!

πήρε καλή μου οχι πύρε
χαχαχα

ξανά τσίου

cynical είπε...

@VK, αυτό ακριβώς έκανε ο Γιώργος, που έσπευσε αμέσως να αποποποιηθεί την βουλευτική ασυλία. Αν είχε χιούμορ, αυτά θα έλεγε.
Πάντως, αντιγράφω απο "ΝΕΑ"

"...Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έχει αναθέσει στον Τομέα Τεκμηρίωσης του Κινήματος να διερευνήσει όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία Βγενόπουλου, και ειδικότερα το σκέλος που αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΙG, δεν πρόκειται να αφήσει- κατά την έκφραση στελέχους της Χαρ. Τρικούπη - «σε χλωρό κλαρί» τον εκπρόσωπο του επιχειρηματικού ομίλου. Όπως έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει από τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, «προκειμένου να φωτίσει τις δραστηριότητες του επιχειρηματία και κατά πόσο αυτές είναι σύννομες».

-Πού πας ρε Καραμήτρο;

VK, με εκπλήσσεις με τις εγκυκλοπαιδικές σου γνωσεις. Ποιά είναι η κ. Ταυρινίδου;

cynical είπε...

ΝΠ, αυτό χλευάζω.
Για το αν βέβαια είναι "νόμιμο" κάποιος να βγάζει 200 εκ. σε μια νύχτα αυτό ας το συζητήσουμε αλλού. Για την αστική νομιμότητα μιλάω και άλλα "παλαιοκομμουνιστικά" που τα απαξιώνουμε. Για το αν είναι νομιμο να σε γδέρνει η τράπεζα με ληστρικά επιτοκια και αν αρνεισαι να σου παιρνει τα υπάρχοντα.
Θα πρεπει να ξανακουβεντιάσουμε τις εννοιες του δικαιου και του νομιμου, διοτι δεν ειναι καθολου ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ, ειδικά σήμερα.

cynical είπε...

@καραφλοκότσυφα, γιατί τα έχουμε τα κοτσύφια και το δάσος τους! Για να μας συντρέχουν στα δυσκολα!

τσάο!!!

Homo Sapiens είπε...

Cynical,

Οι πληροφορίες ότι χθες βράθυ εθεάθησαν να κλαίνε με μαύρο δάκρυ στα σκαλάκια της Βουλής ο Καρατζαφέρης και η Παπαρήγα, γιατί ακόμα δεν τους έχει κάνει αγωγή ο βγενόπουλος ελέγχονται ως ανακριβείς! :)

την καλησπέρα μου

cynical είπε...

Γειά σου Homo Sapiens. H απορία μου είναι γιατί δεν είδες και τον μικρό Κωστάκη στα σκαλάκια; Αυτός δεν είχε ούτε μια απορία για τον κ. Βγενό; Όλα τα ξέρει πια;

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε οτι ο εν λόγω κύριος είναι και Παναθηναικός οπότε ,το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Greek Rider είπε...

@cynical καλησπέρα και πάλι, νομίζω το πιο σημαντικό από όλα είναι αυτό:
"Για το αν βέβαια είναι "νόμιμο" κάποιος να βγάζει 200 εκ. σε μια νύχτα αυτό ας το συζητήσουμε αλλού. Για την αστική νομιμότητα μιλάω και άλλα "παλαιοκομμουνιστικά" που τα απαξιώνουμε."

PN είπε...

Cynical σε βλέπω ανενημέρωτη. Η Ιφιγένεια Ταυρινίδου, κατά τον κόσμο Έφη Σαρρή, δεν γίνεται να μην την γνωρίζεις!!! Ντροπή και αίσχος!!!!

cynical είπε...

Vk, συγνώμην, αλλά που να θυμαμαι ολα τα παρώνυμα, ψευδώνυμα, αντώνυμα... Την κα. Σαρρή βεβαίως και την γνωρίζω. Πηγαιναμε μαζί στο Ωδείο.

cynical είπε...

De Profundis, στην πυρά, στην πυρά οι Παναθηναικοί. Άλλη μια απόδειξη ότι δεν μπορείς να περιμένεις τιποτε καλό από αυτούς.

cynical είπε...

Άσε GR, που νομίζω ότι δεν είναι μονο 200 εκατομ. Ο ΝΠ μάλλον τα υποεκτίμησε. Νομίζω ότι πάνε προς 800-900.

Ανώνυμος είπε...

και πριν τις ενέργειες αυτές (δεν τις βλέπω αρνητικά, να εξηγούμεθα), ήταν ανεξιχνίαστα αντιπαθής (όχι "μη συμπαθής" , αυτό είναι ως και θετική γνώμη)

δεν κάθησα ποτέ να ψάξω το γιατί, υποθέτω έχει να κάνει με το γενικότεερο knack που ή το 'χεις ή δεν το 'χεις

ο MIG δεν το 'χει , ούτε και μπορεί (αυτό τουλάχιστον)να το αγοράσει

δεν βρίσκω, δε, ανυστερόβουλη την εμπλοκή του στα του ΠΑΟ, άλλη μια ανασφαλής περίπτωση επιχειρηματία -με την ευρεία ελληνική έννοια- που κρίνει πως χρήζει μελλοντικής ασυλίας και οπαδικής προστασίας (βλ. και Κόκκαλης)

πολλά είπα

cynical είπε...

Καλημέρα κ. Κ.Κ.Μοίρη. H αντιπάθεια του κ. MIG κατ' εμέ, δεν πηγάζει από κάποιο στραβό γονίδιο αλλά από την πρωτοφανή αρπακτικότητά του που κανει ολους τους ομοιους του εξ ισου αντιπαθείς. Τετοιες τασεις βλεπαμε στον κινηματογραφο (π.χ. κ. Γκέκο)τώρα βλέπουμε και τον ενσαρκωτή τους live. Ο Κοσκωτάς τελικά μου ηταν πιο συμπαθής. Ειχε ακομα μια ρομαντική ερασιτεχνικότητα (τα λεφτά μέσα σε παμπερς είναι πιο γοητευτικα από τα λεφτά σε θυρίδες).

Σχετικά με τον ΠΑΟ, φυσικά ακολουθεί την πεπατημενη άλλων, αλλά το κανει τοσο βιαστικά, τόσο εξώφθαλμα που σοκάρει όπως και η πορνογραφια. Δεν υπάρχει τελικά καμια διαφορά.