Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα αυγά μάς είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων σαν τροφή υψηλής διατροφικής αξίας και εφ όσον συνεχίσουν να υπάρχουν πτηνά και στο μέλλον, θα μπορεί κανείς να τα προμηθεύεται απ’ ευθείας από τη φύση. Με την πρόοδο δε της επιστήμης και της τεχνολογίας, τα αυγά διατίθενται σήμερα εμπλουτισμένα με Ω3, Ω4 και Ω166 λιπαρά, με ασβέστιο και βιταμίνες, ενώ σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμα και αυγά εμπλουτισμένα με κακάο, βανίλια, φράουλα, και σε ακόμα μεγαλύτερο χρόνο, με πλουτώνιο και υδράργυρο.

Τα αυγά στον σημερινό πολιτισμό χρησιμεύουν και για άλλες χρήσεις, όπως πέταμα σε πουλημένους διαιτητές, σε κανέναν πρύτανη, στον Ψωμιάδη απαραιτήτως, και κάποιες φορές και στους Χρυσαυγίτες, αν και το τελευταίο δεν θα το συνιστούσα, μιας και είναι πολύ πιθανόν να αντιγυρίσουν τη ρίψη με στιλέτα αντί με ντομάτες.

Με την πάροδο του χρόνου τα αυγά απέκτησαν και άλλες χρήσεις, ας πούμε, σαν κύρια εξαρτήματα πειραματικών συσκευών.


Θα αναφερθώ σε τρία τέτοια πειράματα που είναι αλήθεια με εντυπωσίασαν για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων τους.


Συγκεκριμένα στο πείραμα με τα αυγά :


1) τα οποία ο δήμαρχος Νισύρου τοποθέτησε σε πίδακες νερού στον κρατήρα του ομώνυμου ηφαιστείου, και τα οποία αφού έβρασαν επιτυχώς, απέδειξαν ότι όντως το ηφαίστειο είναι ενεργό και κοχλάζει.





2) τα οποία απελπισμένος για ρεπορτάζ, αλλά παρ' όλα αυτά εμπνευσμένος ρεπόρτερ, τοποθέτησε κατακαλόκαιρο πάνω στην άσφαλτο ντάλα μεσημέρι, και τα οποία αφού έβρασαν επιτυχώς, απέδειξαν ότι όντως το καλοκαίρι, ιδίως το μεσημέρι, είναι πολύ θερμό στην Αθήνα.




3) τα οποία πειραματικός επιστήμων, επίδοξος για Νόμπελ, τοποθέτησε δίπλα σε κινητό τηλέφωνο σε ώρα λειτουργίας (δες youtube) και τα οποία αφού έπηξαν επιτυχώς (άλλο αν το ολο εγχείρημα ήταν καραμπινάτη φάρσα), απέδειξαν ότι το κινητό όντως βλάπτει τον εγκέφαλο γιατί μπορεί να τον μετατρέψει σε βραστό αυγό.




Κλείνοντας να μην ξεχάσω ν’ αναφέρω και τη συμβολή των αυγών στην αποτελεσματικότητα ορισμένου τύπου βασανιστηρίων, (για παράδειγμα κάτω από τις μασχάλες).

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός απο όσα γράφονται στην ανάρτηση να μη ξεχνάμε τη συμβολή των αυγών στην εκπαίσευση των... κουρέων και στην ανακάλυψη της σφαιρικότηταας της γης απο το... αυγό του Κολόμβου.
φίλη μου διέψεσε μετά βδελιγμίας οτι υπάρχουν (και...άλλες!!!) γυναίκες τόσο θερμές που... βράζουν και αυγό αλλά μπορούν λέει αν θέλουν να το ψήσουν στα χείλη των ανδρών!

Στέργιος

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα αυγά..........μην σπάσουνε.

Προτείνω σε επόμενη ανάρτηση να εξετάσετε την οσμωση των αυγών με την ντομάτα (αυγά με ντομάτες) με τη συνοδεία φέτας.

VAD είπε...

Λησμονήσατε τον ΄΄ποιητή΄΄ Κούβελα,αγαπητή κυρία!
Για το ψήσιμο στο τσιμέντο δε δοκίμασα,πάντως στο Χαρτούμ τα έψησα στη λαμαρίνα....και πρέπει να καίγανε τοσο πολύ,ούτε οι γατες δεν τα πλησίασαν!!!
Καλησπέρα σας....

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, στερέψατε από θέματα;
Μετά τα αυγά, οι ντομάτες, τα αχλάδια,και τι άλλο;

Μήπως έχετε κόρη στο δημοτικό και τα αντιγράφετε από τις εκθέσεις της;
Προσέξτε, φίλη μου, μην σας πάρουν με τα αυγά, στο τέλος.

cynical είπε...

Στέργιε καλημέρα. Ακριβως αυτος ηταν ο σκοπός της ανάρτησης. Να αλιευσω ποικιλες και ανορθοδοξες χρησεις των αυγών όπως και τη συμβολή τους στο ιστορικο προτσές!

Απ' ότι γνωριζω καποιες γυναίκες ψηνουν ..ψάρι στα χείλη των ανδρών. Για αυγά πρωτη φορά το ακούω.

cynical είπε...

Καλημέρα φον Προφούντις. Ειναι αλήθεια οτι παρελειψα όλες τις μαγειρικες χρησεις των αυγων στις οποιες φανταζομαι οτι ειδικευεστε.

cynical είπε...

Καλημέρα vad. Εγινε δεκτης αυγών και ο κ. Κούβελας; Φανταζομαι οτι εννοούμε το ιδιο προσωπο. τον λαμπρό θεσσαλονικιώτη πολιτικο. Υποπτεύομαι ότι στο Χαρτουμ δεν θα χρησιμοποιείτε καν φωτιά. Τα τρόφιμα θα τα μαζεύετε απ ευθειας μαγειρεμένα από τους αγρούς.

cynical είπε...

κε. Ιδιοτελή λησμονέσατε τα ..γιαούρτια. Και αυτά ενιοτε χρησιμοποιούνται εναλλακτικά για τον ιδιο σκοπό με τα αυγά.
Για να μην παραπονιέστε θα σας αφιερωσω την επόμενη ανάρτηση για την οντολογια της μνησικακίας.
Το ενδεχόμενο οτι μπορεί να εχω γιο στο δημοτικό γιατι δεν το λαβατε υπ' όψιν σας; Διακρινω ενα λανθάνοντα φυλετικο ρατσισμό στα γραπτά σας.

Ανώνυμος είπε...

μασχάλες αποτριχωμένες ή μή ?
χρήζει διευκρίνισης...

aerostatik είπε...

είχε δυό αυγά τηγανητά αντί για μάτια ...

VAD είπε...

Mα πώς σας διέφυγε;Προ ετων,Μητσοτάκη πρωθυπουργεύοντος,ως υπουργός πολιτισμού, εν Πάτραις!
Οσα προσφέρει ο Νείλος αγνά,ε,απαιτουν και θερμοκρασίες υψηλότερες του τηγανίσματος των αυγών,άρα η κουζίνα πάει συννεφο και μάλιστα τοπικές συνταγες,στις οποίες εν καιρώ θα αναφερθουμε!
Την καλημέρα μου!

cynical είπε...

κ Κ.Κ. Μοίρη καλως ορίσατε. Πάντα με επιφύλαξη αναφέρω ότι μάλλον, δεν υπήρχε δυνατότητα ξυρίσματος και άλλων καλλωπιστικών πράξεων στα κρατητήρια Μπουμπουλίνας, Αβέρωφ κ.λ.π. Οπότε η απάντηση ειναι η προφανής.

cynical είπε...

ωραια εικόνα aerostatik. Θα ειναι τοτε αυγουλομάτης, όνομα και πράγμα. Καλημέρα σου.

cynical είπε...

Καλημέρα VaD. Ευχαριστω για τη διευκρίνηση. Αστέρας και αυτος, αστερας και ο άλλος με τον οποιο τον μπέρδεψα. Ολα τα αστέρια στον ουρανό άλλωστε μοιάζουν.

Στο Σουδάν τρώτε ακόμα αγνα, ε;; Περιμενουμε συνταγες για να τις εκτελεσουν οι φιλοι ανδρες του βλογ. Γιατι τις γυναικες δεν τις πολυκοβω για μαγείρισσες ούτε των στοιχειωδών.

VAD είπε...

Δεν μπέρδεψες κανέναν,για το ίδιο πρόσωπο μιλάμε,τον πρώην θεσσαλονικάρχη Κούβελα,πρόδρομο του Πανίκα Ψωμιάδη και του΄΄ φτερωτού γιατρού΄΄Παπαγεωργόπουλου,αγωνιστή του΄΄ελεύθερου ραδιοφώνου και της ελεύθερης τηλεόρασης΄΄,δηλαδή του περίφημου ΄΄κουβελοκάναλου΄΄,εκλεγόμενον εν Θεσσαλονίκη με τις ψήφους των παπάδων,τις οποίες ψήφους άφησε προίκα στους ανωτέρω λαμπρούς πολιτικούς απογόνους του, καταγόμενον εκ Πύργου Ηλείας και πολιτικώς προερχόμενον από τη νεολαία της Ενωσης Κέντρου!Τα αυγά όντως τα εισέπραξε σε επίσκεψή του στην Πάτρα!Πού τον θυμήθηκα το λαμπρό αστέρα!!!Μούφκιαξες τη μέρα,Σ'ευχαριστώ πολύ....

aerostatik είπε...

δεν τα ξέρεις καλά, ο αυγουλομάτης συνδέεται με σφιχτά βραστά αυγά, όχι τηγανητά...

cynical είπε...

Είδατε κ. VaD, πως η ανάρτηση τελικά είχε κρυπτο-πολιτικό περιεχόμενο;
Βέβαια αυγά και πολιτικοί είναι δυο σιαμαίες έννοιες. Όπως και γιαούρτι, ντομάτα, και άλλα (ποια ;;)ζαρζαβατικά. Ισως διερευνησω το θεμα σε άλλη θερινη ανάρτηση.

cynical είπε...

Τελικά aerostatik, πολύ ευρύ το θέμα των αυγών...Δηλαδή αυτος που έχει μάτια σαν τηγανητά αυγά μάτια, πώς θα ονομάζεται;
Εδώ σε θέλω!

VAD είπε...

Βλίτα!!!

cynical είπε...

@VaD, καλα που μου τα θυμησες. Εχω μια σακούλα στο ψυγειο και θα σαπισουν αν δεν τα μαγειρέψω!