Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Είδατε οι σοσιαλιστές;


Το ξέραμε, δεν ήταν ότι δεν το ξέραμε. Αλλά μετά τα σημερινά αιματηρά γεγονότα στα ανοιχτά της Γάζας, η γνώση αυτή αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Υπάρχει μια οργάνωση παγκόσμιος θεματοφύλακας του σοσιαλισμού, που ονομάζεται Socialist International, ταγμένη στην προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, της ειρήνης και της ελπίδας, της ελευθερίας και της ασφάλειας, της ισότητας και της ευημερίας.


Μπορεί κάπου να έχει αρπάξει τ' αυτί σας ότι πρόεδρος της Socialist International είναι κάποιος σοσιαλιστής ηγέτης ονόματι George Papandreou. Αυτό όμως που δεν γνωρίζατε, είναι ότι ένας από τους αντιπροέδρους της οργάνωσης αυτής είναι ο Ehud Barak, ο οποίος τυχαίνει να προΐσταται, σαν Υπουργός, των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ. Και σαν τέτοιος μάλλον, θα έδωσε το πράσινο φως για τη νυχτερινή επίθεση.


Είδατε οι σοσιαλιστές; O καθένας εφαρμόζει το σοσιαλισμό στο πόστο του, όπως μπορεί.


58 σχόλια:

celin είπε...

cynical,τι ειναι αυτα που υπονοεις?
Σε λιγο θα μας πεις οτι η Κυβερνηση μας ειναι υποτελης κ υποταγμενη σε ξενα κεντρα εξουσιας!
Σε λιγο θα μας πεις οτι εχει εκχωρησει μεριδιο της εθνικης κυριαρχιας
[ουπς,μπερδευτηκα,αυτο το εχει πει ο ιδιος ο Πρωθυπουργος!Αλλα ενταξει,ολα αυτα γινονται για το μακροπροθεσμο οφελος της χωρας,οποτε δε τρεχει τιποτα]

monahikoslikos είπε...

Ετσι εξηγείται ότι βγάλαμε το σκασμό ως χώρα για το μακελιό στα διεθνή ύδατα.
Εκτός πια αν το μνημόνιο με την τρόϊκα του ΔΝΤ απαγορεύει τις διαμαρτυρίες.

cynical είπε...

celin,

εγω λεω απλως οτι αντε τωρα να πεις οτι σου αρεσει ο σοσιαλισμος, με τετοιο προεδρειο και τετοιους εκπροσωπους...

cynical είπε...

Λυκε,
τωρα καταλαβα γιατι ειχαμε αποφασισει να κανουμε κοινες (σοσιαλιστικες) στρατιωτικες ασκησεις με το Ισραηλ.

Buddies, ντε!

ippoliti_ippoliti είπε...

Τι θα γίνει; μάλλον δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε εάν η Σοσιαλιστική Διεθνής θα πάρει κάποια μέτρα ενάντια ΣΤΟ ΜΈΛΟΣ ΤΗΣ?
ΘΑ ΠΑΡΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ.
Καλό απόγευμα

Ανώνυμος είπε...

oi sosialdhmokrates exoun diaxronika to profasistiko politiko xrisma.
den milame edw gia sumptwseis oute gia tragwdies oute gia farses alla gia thn ousia ths politikhs tous se krisimes peristaseis.
to mono pou den 8elw einai allo ena 'prwta h ellada'.

μ είπε...

Καλησπέρα. Να σημειώσω μόνο ότι η πορεία στο Ηράκλειο ξεκινά σε ένα τέταρτο για όποιον ενδιαφέρεται.

Cynical, μπράβο που ανέβασες τις ώρες και τα σημεία συνάντησης.

katerina είπε...

Ο Ehud Barak επελεξε να δολοφονήσει ανθρώπους μια και έξω πυροβολώντας τους.

Ο δικός μας επελεξε για τους ...υπηκόοους του, την δολοφονία με τον αργό θάνατο της εξαθλίωσης.

Αρα ειναι απλά θέμα πρακτικής εφαρμογής της ...ιδεολογίας τους.

Κατα τα άλλα ο δικός μας...σοσιαλιστής, μουγκα στην στρουγκα για τον φίλο του. Ελπιζω να μην βάζει ιδέες ο Ehud Barak και στον ΓΑΠ, για πιο γρηγορη ...εφαρμογή του σοσιαλισμού. Αν και πια τίποτα δεν θα με εξεπλησε.

monahikoslikos είπε...

@Katerina νομίζω πως ως αμετανόητη ΠΑΣΟΚα δίνεις ιδέες στο ΓΑΠ για ταχύτατη αύξηση του κατακεφαλήν εισοδήματος και μείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων.

ELvA είπε...

Eιδαμε τοσο καλα που δε θελουμε ουτε να...ξαναδουμε, ουτε να ξανακουσουμε πια για ...σοσιαληστες που εκτος απο το να αρπαζουν, τωρα ειδαμε οτι...πυροβολουν πρωτα και ρωτανε μετα! Στον αγυριστο να πανε!

katerina είπε...

@Λύκος
Δεδομένου ότι θα με φάει η αναρωτηση Λυκε: πολυ ανοητος για τόσο εφιάλτης,πολύ εφιάλτης για τόσο ανόητος, πριν το καρατσεκάρουμε, να σβησουμε το σχόλιο καλου κακου;

Αλλωστε ειναι γνωστόν τοις πασι, ότι ο Ελλην Πρωθυπουργός ζει στο κόσμο των ...Ιδεών, λες να του φανεί ευφυές το concept και πάθουμε κανένα καζίκι;

Είναι ικανοί μετά να πανυγηριζουν ότι καταφεραν παρα τις πιεσεις της τροικας να κρατησουν τα χρόνια εργασίας στα 37.

Χωρίς πλάκα τώρα, η κτηνωδία των Ισραηλινών, δεν πιστευω ότι ήταν μια απλή κτηνωδία. Μακάρι οι Κασανδρες να μην επαληθευτουν. Ο Νεταναχιου έχει κάνει και άλλες γκάφες, αλλά οι Ισραηλίτες, γενικώς δεν ειναι ...γκαφατζηδες. Στοχοπροσηλωμένοι ειναι.

monahikoslikos είπε...

Έχεις δίκιο @Katerina δεν είναι να του δίνουμε ιδέες είτε είναι ανόητος είτε (για μένα το πιθανότερο) εφιάλτης.
Σήμερα και ενώ περνούσαν οι ώρες χωρίς να υπάρχει επίσημη κυβερνητική αντίδραση ανέσυρα κάτι παλιά τεύχη της ΝΕΜΕΣΗΣ και ξαναδιάβαζα την αλληλογραφία της Μαργαρίτας με το Γιώργο και του (αδελφού) Νίκου με διάφορους αμεριακνούς φίλους του και διαπίστωσα ότι μόνο ανόητος δεν είναι ο ηγεμόνας

Γκιωνης είπε...

. Ακόμα δεν μπορώ να ερμηνεύσω πώς τόσο καλά μυαλά, μπορούν να ξαφύγουν έτσι !
. Λές κι είστε κοριτσόπουλα που τα συναισθήματά τους τα στέλνουν πότε εδώ και πότε εκεί.

. ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ! ! !
. ...... και δεν σάς αξίζει αυτό !

. Σάς το λέω, και κοιτάξτε τα σχόλιά σας καμμιά φορά ! Είναι σαν να μπαίνω σε κανένα ιστολόγιο Φανατικών, ρατσιστών ή Οπαδών ποδοσφαίρου, πόλο, μπάσκετ, χαντμπωλ, ( δεν έχει σημασία το αγώνισμα έτσι κι αλλοιώς, απλά η αφορμή για φασαρία ! ), και αλλάζετε μεταξύ σας εξυπναδούλες και λογοπαιγνιάκια !

. Είναι δυνατόν να γελάτε μ' αυτά που ανταλάσσετε μεταξύ σας ;

tsaousa είπε...

http://www.parapolitiki.com/2010/05/blog-post_9704.html

Δωράκι χαρές μου.
Αν θέλετε σας γράφω και καμιά συνταγή.

cynical είπε...

Γκιωνη,

ψυχραιμια!

cynical είπε...

Γεια σου Ελβα,

αμφοτεροι χειριστηκαν τις υποθεσεις τους με ακραια βιαιο τροπο. Κατι που δεν δικαιολογει η θεση τους στο παγκοσμιο σοσιαλιστικο (τρομαρα τους) στρατοπεδο. Απλα απορω!!

cynical είπε...

Ιππολύτη,

αναρωτιεμαι οταν οι λεξεις ξεφτιζουν τοσο πολυ απο τις σημασιες τους πώς θα μπορουμε να συνενοούμαστε; Μας αρπαξαν και τη γλωσσα, συν τοις αλλοις!

cynical είπε...

Καλησπερα Μανο,

οι ωρες συγκεντρωσεων μπορει να ειχαν αλλαξει στο μεταξυ, αλλα μου εκανε εντυπωση πώς τοσο γρηγορα τοσες πολες πολεις αντεδρασαν.

cynical είπε...

Ανωνυμε,

η σοσιαλδημοκρατια ειχε καλες σχετικα περγαμηνες, οταν εφαρμοζε το κοινωνικο κρατος. Σημερα πια η σοσιαλδημοκρατια δεν υπαρχει. Εχει απορροφηθει απο τους νεοφιλελευθερους.
Οποιος ονομαζει ετσι τον εαυτο του, απλα ψευδεται

cynical είπε...

κατερινα,

κοιταξε η μεθοδος ειναι η ιδια. Εδω, φταιγαμε εμεις για την ασωτια και απερισκεψια μας, εκει, εφταιγαν τα θυματα, που τους επιτεθηκαν με ξυλα και καρεκλες. Και τους τρομαξαν...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά. Επίσης το Ισραήλ είναι μέλος του ΟΗΕ, ενός άλλου οργανισμού που είναι ταγμένος στην προάσπιση της παγκόσμιας ειρήνης. Καταγγέλλω τους ηγέτες των 192 χωρών μελών του οργανισμού καθένας από τους οποίους φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εγκληματικές ενέργειες της Ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτοί μάλιστα που είναι και μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς φέρουν διπλή ευθύνη.

Cynical, με όλο το σεβασμό: ξεκόλλα. Δε φταίει ο ΓΑΠ για όλα τα κακά της μοίρας μας. Κρίνε τον γι αυτά που φταίει. Και μην κάνεις (μικρο)πολιτική πάνω στα πτώματα, είναι αποκρουστικό.

Κυριάκος

Greek Rider είπε...

Cynical το ποστ σου αυτό είναι το πιο εξευτελιστικό για τον σοσιαλισμό που έχω διαβάσει ποτέ.

Τους ξεφτιλίζεις τελείως, και έχεις δίκιο!

Αυτή η οργάνωση των σοσια-ληστών και δολοφόνων είναι ασφαλώς χειρότερη ακόμη και από τα νεοφιελελύθερα γεράκια και λόμπι στο νότο των ΗΠΑ, και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση ο "διάβολος" έχει υιοθετήσει αγγελικό πρόσωπο για να κάνε τη δουλειά του.

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους:

Υποθέτω ότι το ποστ αυτό δεν θέλει να μιλήσει για την σφαγή αλλά για τους σοσιαλιστές, γι' αυτό και ο πολύ εύστοχος τίτλος του.

Καιρός να ξεκολλάμε από τα σοσια-ληστρικά στερεότυπα που μας έφεραν στη σημερινή χρεωκοπία ή στις χτεσινές σφαγές.

Οι πραγματικοί σοσιαλιστές δεν διατάσσουν σφαγές και επιθέσεις εναντίον ειρηνιστών ούτε κόβουν συντάξεις συνταξιούχων. Αντί αυτών παραιτούνται σαν κύριοι ώστε να μη λειτουργήσουν σαν νεοφιλελεύθερα και φασιστικά ποντίκια.

Δηλώνω τον ακραίο αποτροπιασμό μου για την σοσιαλιστική και φασιστική λαίλαπα που από ότι φαίνεται πάνε χέρι-χέρι.

cynical είπε...

Kyriako


Μην παρελκυεις τη κουβεντα. Διοτι δεν εξυπονοειται πουθενα στο κειμενο οτι ο Γαπ φταιει για την επιθεση. Εσυ πας να δημιουργησεις εντυπωσεις.

Αλλα, σου καθεται καλα στ' αυτια να αυτοαποκαλουνται οι κυριοι σοσιαλιστες και με σφραγιδα μαλιστα; Αυτο ειναι γεγονος, που δεν μπορω να αφησω ασχολιαστο.

Αυτους εχω Κυριακο στη γειτονια μου, αυτους ξερω, αυτους ξεχεριαζω, αν υπαρχει και καποιος αλλος στη σοσιαλιστικη διεθνη που ευθυνεται για σφαγες, ή για ανελεητες πολιτικες, στειλε τον να τον βαλω κιαυτον στη λιστα και να τον ξεχεριασω.
Η συγκριση με ΟΗΕ ειναι εντελως ατυχης.

cynical είπε...

Καλημερα Rider,

αυτο με εξοργιζει απ' ολα πιο πολυ: η υιοθετηση του αγγελικου προσωπου για τη διαπραξη των μεγαλυτερων εγκληματων. Για τον σφετερισμο των λεξεων και των νοηματων, για τη λεηλασια των ανθρωπινων συναισθηματων, για τη μολυνση ολων των καλων προθεσεων, για τη μολυνση της γλωσσας, να λες πια σοσιαλισμος και να μην ξερεις τι σημαινει.

Ανανδροι που κρυβονται πισω απο προσωπεια, για να εγκληματουν, το εγραψα, ο καθενας στο ποστο του.

Αν αυτοαποκαλουνταν δεξιοι, ακροδεξιοι, φασιστες, δεν θα ειχα λογο να γραψω αυτο το ποστ. Αλλα, σοσιαλιστες;
Αλλα, μηπως γνωριζουν κιολας τι σημαινει η λεξη; Αναρωτιεμαι συχνα. Αμορφωτοι, κι ανεκπαιδευτοι αγυρτες.

Εχω φουντωσει απο οργη...

katerina είπε...

Cynical, αυτό το ματοκυλισμα που ειδαμε χθες , κάποιοι θεωρουν ότι ειναι απλά στην φυση των Ισραηλινών. Έτσι ...γονιδιακό...

Αν δεν ήταν τόσο επικινδυνη αυτή η προσεγγιση,θα ήταν εντελώς για γέλια. Δυστυχώς ειναι για κλαματα.
Ότι το μορφωμα του Κρατους του Ισραηλ ειναι ο τραμπουκος των ΗΠΑ, είναι κοινός τόπος, δεν χρειαζεται να γραψω παραπάνω. Το ΓΙΑΤΙ, ο Νεταναχιου και ο Μπάρακ αποφασισαν να κάνουν ρεσάλτο σε διεθνή υδατα και να ματοκυλησουν πολίτες του κόσμου και ιδιατερα Τουρκους, μένει να το δουμε. Ή εν πάση περιπτωσει ο καθένας ας έχει στο πισω μερος του μυαλου του, ότι οι Ισραηλίτες πάντα την βρωμικη δουλεια άλλων έκαναν. Κια σχεδόν ποτε ...γκαφατζηδικα.

Αλλά οι Ισραηλινοι; Γιατί και αυτοι τον Νεταναχιου και τον κάθε Νεταναχιου ψηφισαν. Αρα ειναι συλληβδην και γονιδιακά δολοφόνοι. Πλην πιθανώς ολίγων που θα αντιδρασουν. Κια το πιθανότερο να θεωρηθούν και προδοτες απο τοςυ συμπατριωτες τους.

Αλλά cynical, η πλειοψηφία των Ισραηλινών αυτών που σημερα αποκαλουμε δολοφονους και γουρουνια, ειναι απλά οπαδοι του ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ. Μεσα σε αυτον τον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ μεγαλωσαν, ανδρωθηκαν, εκπαιδευτηκαν, ζουν. Και με την σειρά τους «ευαγγελιστές» αυτου του μονοδρομου ειναι. Αν δεν σκοτωσουμε, δολοφονησουμε, ανασκολοπισουμε, τον όποιον επιβουλευετα το Κρατος μας, θα πεθάνουμε εμεις. Θυματα και θυτες των πολιτικάντικων ανηθικων εκβιασμών.

Και εκει ακριβώς ειναι και η καταληξη του κάθε ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ. Εδώ στα καθ’ ημας, στον δικό μας σοσιαλισμό, κάποιοι εξισου «σοσιαλιστές» σαν τοςυ κάθε λογής Μπαρακ αυτου του κόσμου, τον αντιστοιχο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ θεωρουν ως την μόνη λυση. Η θα σκοτωσουμε όσους δνε αντεχουν ή θα πτωχευσουμε όλοι. Η Πατριδα. Οι νεοι Πατριωτισμοι. Τόσο αντιστοιχα, τόσο ίδια.

Αλλά αυτό ειναι το δεδομένο. Η ερωτηση του προβληματος ειναι και ΕΜΕΙΣ; Εμεις θα γινουμε ...τα γουρουνια του μονοδρομου, οι αντιστοιχοι Ισραηλινοι που σημερα όλοι εκπλησομεθα απο την ...γονιδιακή βαρβαρότητα τους;

katerina είπε...

Y.G. Προχθές εγραψες μια αναρτηση, τεκμηριωνοντας γιατί η οικονομια δνε ειναι παρα ένα, εργαλείο, ένα απο τα παιδιά της πολιτΙκής.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι και η πολιτική δνε ειναι τίποτα περισσότερο παρα μια εφαρμοσμένη ηθική.
Μένει να επιλεξουμε ...την ηθική που μας πάει, την ηθική που μας αξιζει, ρε αδερφε.

Alexandros είπε...

Cynical, έτσι όπως το πας τους τελευταίους μήνες, θα με κάνεις να συμπαθήσω τον ΓΑΠ. Και όχι τίποτα άλλο, δεν έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ποτέ. Δεν νομίζω ότι σου αρμόζει (αν κρίνω από αυτα που διάβαζα από εσένα τα προηγούμενα χρόνια) αυτού του είδους η τακτική. Σχολιάζω επί προσωπικού διότι τι να γράψει κάποιος για αυτό καθαυτό το ποστ; Κατάφερες το ακατόρθωτο. Να συνδέσεις τον ΓΑΠ με τα χθεσινά γεγονότα.

cynical είπε...

Αλεξανδρε,

Η συνδεση γινεται στο επιπεδο του σοσιαλισμου τον οποιο αμφοτεροι "προσκυνουν".
Καποιοι το αντιλαμβανονται, καποιοι οχι. Καποιοι δεν ενοχλουνται απο τον σφετερισμο μιας υπερηφανης και αγωνιστικης παγκοσμιας παραδοσης. Καποιοι αλλοι βγαινουν απο τα ρουχα τους.

Απο κει και περα, ο καθενας αναλογα με τις ευαισθησιες του, και τη βιογραφια του...

Alexandros είπε...

Το ζήτημα δεν είναι σε ποιο επίπεδο το συνδέεις και με ποιο τρόπο. Το ζήτημα είναι ότι επιλέγεις να το συνδέσεις. Και ότι από όλο το μακελειό, εσένα σε έβγαλε από τα ρούχα σου και σε ευαισθητοποίησε, το γεγονός ότι εμπλέκεται ένας υποτίθεται σοσιαλιστής και μία σοσιαλιστική οργάνωση.
Τέλος πάντων, ο καθένας με τις ευαισθησίες του, σωστά το θέτεις.

Υ.Γ. Κανονικά έπρεπε να στα γράψω με email, αν θέλεις μην το δημοσιεύσεις. Κρίμα πάντως. Κρίμα.

Unknown είπε...

Ποιός σου είπε ότι δεν το ξέραμε;
Ξέρεις πόσες φορές είχαμε αναρωτηθεί;
Αλλά αφού ξέρεις τώρα, όλα για τα μάτια του κόσμου είναι!

cynical είπε...

Aλεξανδρε,

ας αλλαξουν ονομα, και δεν θα υπαρχει προβλημα. θα ξερουμε τουλαχιστον ποιος ειναι ποιος.

Ειναι σαν να ανοιγεις την πορτα του σπιτιου σου στη Χιονατη και αυτη, αφού μπει, ν' αποδειχτει οτι ειναι η Κρουέλα!

cynical είπε...

Darthiir,

Αφου οι σοσιαλιστες συμπεριφερονται οπως συμπεριφερονται, γιατι νοιωθουμε αποτροπιασμο οταν ο Καρατζαφερης και ο Βοριδης και ο Πλευρης παρουσιαζονται σαν οι πατερες της δημοκρατιας;

Δεν ειναι μονο για τα ματια του κοσμου, αλλα για την ψηφο του κοσμου. Και μετα βγαινουν και απο πανω και σου αποδιδουν ευθυνες που δεν προσεχες!
Πώς ήρθε ο κοσμος πάνω-κάτω δεν μπορω να το χωνεψω.

Κυριάκος είπε...

Cynical, ήθελα αρχικά να ξαναρωτήσω για ποιο λόγο θεωρείς δίκαιο να αποδίδεις συλλογική ευθύνη στα μέλη της ΣΔ και όχι π.χ. στα μέλη του ΟΗΕ αλλά μου απάντησες με τα επόμενα σχόλιά σου. Προφανώς θεωρείς πως οι σοσιαλιστές (θα έπρεπε να) έχουν κάποιο μονοπώλιο στην ανθρωπιά. Να σημειώσω απλά πως και οι χριστιανοί κάτι τέτοιο πιστεύουν για τους εαυτούς τους.

Odyssey είπε...

Πήρε κανείς είδηση, πως οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν για δικαιολογία την άρνηση του "Κομμουνιστικού" ΑΚΕΛ να δώσει άδεια προσέγγισης των πλοίων στην Κύπρο;
"Δεν είμαστε σίγουροι, για το τι είχαν μαζί τους, αφού ούτε η Κύπρος δέχτηκε να τους ελέγξει", είπε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού.

cynical είπε...

ναι ρε συ Κυριακο,

γιαυτο εχουν ακομα αυτο τον τιτλο. Επειδη συμμαχεί περισσοτερο με την Ανθρωπιά. Αυτο καταλαβαινει ο περισσοτερος κοσμος που δεν εχει διαβασει τα αρθρα που μιλουν για το ξεπουλημα της σοσιαλδημοκρατιας.

Αυτην εμπορευονται κάτω απο τη φίρμα "σοσιαλιστες".

Ε! όχι, δεν ειναι ετσι!

celin είπε...

O ΓΑΠ,οχι,δε ντυθηκε ισραηλινος κομμαντο,ουτε δολοφονησε κανεναν ακτιβιστη.
Αλλα απο τη στιγμη που ειναι προεδρος της Σοσιαλιστικης Διεθνους,
κ απο τη στιγμη που ειναι Πρωθυπουργος μιας χωρας της οποιας οι πολιτες δεχτηκαν επιθεση απο τους ισραηλινους κομμαντο,
επρεπε
να αντιδρασει πολυ πιο σκληρα απεναντι στο Ισραηλ.
Εγω δε λεω οτι επρεπε να κηρυξει πολεμο!
Αλλα μεταξυ του πολεμου
κ των χλιαρων-ανυπαρκτων δηλωσεων,υπαρχει διαφορα
κ μεγαλα τα περιθωρια αντιδρασης

Κυριάκος είπε...

Στην αρχή παραξενεύτηκα γιατί μου φάνηκε πως πας να κάνεις κάποιου είδους πολιτική εκμετάλλευση αλλά τελικά φαίνεται πως απλά δεν είσαι και τόσο cynical. Δεν μου φαίνεται κακό αυτό φυσικά.

Το μόνο "καλό" της υπόθεσης είναι πως αυτή τη φορά μάλλον πάτησαν πολλούς κάλους. Δεν είναι παρηγοριά αυτό για τους ανθρώπους που χάθηκαν αλλά τουλάχιστον ίσως οι άνθρωποι αυτοί να είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα νούμερο στο λογαριασμό θανάτου της Μ. Ανατολής. "Κάτι άλλαξε στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες 24 ώρες" λέει ο Φισκ στον Independent "και οι Ισραηλινοί (με δεδομένη την εξαιρετικά ηλίθια πολιτική αντίδραση στη σφαγή) δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις εξοργιστικές πράξεις [του Ισραήλ]. Μόνο οι πολιτικοί σωπαίνουν". Κι αν υπάρχει κάποιος που ξέρει τι παίζει στη Μ.Ανατολή αυτός είναι ο Φισκ.

Κυριάκος είπε...

Odyssey, ήταν βέβαιο πως κάτι τέτοιο θα έλεγαν. Το παραμύθι τους είναι πως δεν αφήνουν προμήθειες χωρίς να τις ελέγξουν γιατί δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτές περιέχουν πολεμικό υλικό για τη Χαμάς. Έτσι ελέγχουν απόλυτα τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Greek Rider είπε...

Cynical o Κυριάκος έχει κάποιο σοβαρό δίκιο σε αυτό που λέει (χωρίς όμως να έχεις άδικο εσύ σε τίπτοτα για την σωστή κριτική σου), και ο ΟΗΕ εξευτελίστηκε με αυτά που έγιναν (περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει).

Θυμίζω επίσης τι είχε γίνει με τον ΟΗΕ στις σφαγές και γενοκτονία που έγιναν στη Ρουάντα (Τούτσι) με 800,000 νεκρούς σε 1 μήνα (!!) και την παγκόσμια κοινή γνώμη να κοιμάται.

Νομίζω τότε κυβερνούσαν οι ανθρωπιστές Κλίντον...

Ανώνυμος είπε...

H επιθεση δεν εχει σχεση γενικα με την αλληλεγγυη στους Παλαιστινιους αλλα ειδικα με την Τουρκια.
Το πλοιο που χτυπηθηκε ηταν τουρκικο,εκεινοι που αντισταθηκαν ηταν Τουρκοι ισλαμιστες πιθανοτατα του κυβερνωντος κομματος ή καποιου πιο ακραιου και το πλοιο ξεκινησε με μια τεραστια τουρκικη σημαια σαν ενα ειδος στολου του Μπαρμπαροσσα.
Ειναι φανερο οτι η Τουρκια αποφασισε να διεκδικησει την ηγεσια του ισλαμικου κοσμου και κατι παρομοιο δεν ειναι δυνατον αν δεν επικεντρωθει στο υπ αριθ. 1 ζητημα που τον απασχολει,το μεσανατολικο.
Η αποφαση Χριστοφια να απαγορευσει τον αποπλου των πλοιων απο την Κυπρο δειχνει οτι ηταν ενημερος των σχεδιασμων αυτων.
Ισως η Τουρκια ενθαρρυνεται απο φιλοισλαμικα κεντρα στη κυβερνηση Ομπαμα που επιλεγουν να στερησουν το Ιραν της ηγεσιας του ισλαμικου κοσμου προωθωντας την Τουρκια.

Μαζι με τη μεταπολιτευση τελειωνουν και τα μυθευματα της.
Η αποφαση του κομμουνιστη προεδρου της Κυπρου να απαγορευσει την επιχειρηση “τουρκικος ανθρωπισμος” ξεσκεπαζει ολες τις μασκες.Ειναι προφανες οτι οι συμμαχιες αναδιατασσονται και οποιος επιμενει στα παλια σχηματα μπορει να καταληξει να υποστηριζει τον Αττιλα για να βγαλει το αχτι του με το Ισραηλ.

Κυριάκος είπε...

Ανώνυμε, δεν έχεις άδικο και ενδεχομένως το διπλωματικό συμφέρον της ελληνικής κυβέρνησης να είναι να ταχθεί με το Ισραήλ εναντίον της Τουρκίας. Οι ισραηλινές εφημερίδες μιλούν για "παγίδα" (προφανώς της Τουρκίας) στην οποία έπεσε λόγω ανικανότητας και ηλιθιότητας ο Ισραηλινός στρατός. Εμείς όμως γιατί πρέπει να νοιαζόμαστε για τέτοιους συσχετισμούς; Η καταγγελία της κρατικής τρομοκρατίας δεν είναι "άχτι". Οι πολιτικοί ας κόψουν το λαιμό τους.

Στέργιος είπε...

Επειδή βλέπω ότι καλύφθηκε αρκούντως το θέμα εγώ θα γίνω και πάλι παλαιοκομουνιστής, μαρξιστής , λενινιστής και βάλε…

Οι παππούδες της σημερινής Σ.Δ. είναι γνωστοί αποστάτες σοσιαλπατριώτες- σοβινιστές της 2ης Διεθνούς των Εργατών. Όλοι αυτοί όταν ξέσπασε ο Α΄ πόλεμος το 1914 δεν κατάγγειλαν τον πόλεμο ως σφαγή των λαών αλλά αρνούμενοι ανοικτά τις αρχές τους ψήφισαν (πλην ολίγων επαναστατών και του Ρωσικού ΣΔΕΚ) τους πολεμικούς προϋπολογισμούς των κρατών τους που συνέταξαν οι κεφαλαιοκράτες της εξουσίας και κάλεσαν τους εργάτες να στρατευθούν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα της… πατρίδος για να μεγαλώσει και να δοξαστεί (σφαγιάζοντας τους άλλους εργάτες και λαούς βέβαια)!

Έτσι με εντολή τους ο Γάλλος εργάτης κλήθηκε να σκοτώσει τον Γερμανό εργάτη, αυτός τον Ρώσο εργάτη, αυτός τον Αυστριακό, αυτός τον Σέρβο κ.ο.κ. Κανονικό μακελειό δηλαδή τα σοσιαλιστικά συντρόφια που μέχρι τότε σύνθημα είχαν στο κούτελό τους το «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»! το οποίο μεταβλήθηκε αμέσως σε «αλληλοσκοτωθείτε». Μετά από αυτό φυσικά «εκτελέσθηκε» και η ίδια η 2η Διεθνή.

Αυτή είναι η πικρή μαμή της ιστορίας της σημερινής Σ/Δ Τι περιμένατε εσείς; Να αγαπηθούν ο Μπάρακ και ο ΓΑΠ όσο ο σοσιαλιστής Ετσεβίτ (τον ξέρετε ε, αυτός που διέταξε την εισβολή στη Κύπρο…) με τον Α.Γ.Π; Ατελείωτα τα εγκλήματα των ηγετών της Σ/Δ κατά των λαών… σε κάθε χώρα σε κάθε ιστορική καμπή. Όλα στο όνομα της υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου της χώρας ή της παγκοσμιότητάς του.

spooky είπε...

Λοιπόν, όλοι μας που ασκούμε κριτική στο Ισραήλ λέμε μαλακίες (βάλτε μου πιπέρι στο στόμα άμα χρειαστεί) και είμεθα βρωμεροί αντισημίται, θαυμασταί του Πλεύρη και του Καρατζαφέρη (το λέει κι ο προβεβλημένος υπερδιαγαλαξιακός βλόγγερας που έχει αναλάβει εργολαβικά τη μίρλα για το πόσο νεοναζιάρηδες εισίν οι ΕΛ-ληναι).

Ιδού πώς έχουσι τα πράματα σας λέω κι όποιος έχει αντίρρηση είναι αντισημίτης:

Οι Ισραηλινοί στρατιώται ανέβηκαν εις το καράβιον για φιλικήν εθιμοτυπικήν επίσκεψην, να πιουν ένα γκαϊφέ α λα Τούρκα με τα καρντάσια, να κάνουνε και σέξι, ιεραποστολικό (Bible/Torah-style) και οθωμανικόν – με αυτή ή την ανάποδη σειρά, ποιος χέστηκε; – και να σωφεράρουνε τα παπόρια μέχρι την Ασντόντ όπου φιλικοί περιούσιοι ΜΑΤατζήδες περίμεναν τους ακτιβιστές με λέλουδα του Μάη, γκλομπ βαμμένα φούξια (πασαλειμμένα και με μπόλικο K-Y jelly, elbow grease ή βαζελίνη – αυτό θα το αφήνανε στη διακριτική ευχέρεια των ακτιβιστών, καθώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα) και μπόλικον Μπυράλ (αυτή την αηδία που παράγουν στην Κρήτη για υποκατάστατο της Κόκα Κώλα). Και πείτε εσείς ό,τι θέτε ρε τσόλια, έτσι είναι τα πράγματα γιατί το είπε και το ελάλησε η Ισραηλινή εκπροσώπηση και βλογγοεκπροσώπηση κι εσείς είστε αντισημίται τύπου Πλεύρη που τολμάτε κι έχετε και αντίρρηση.

Προσέξτε όμως τι άλλο έγινε και στράβωσε η φάση… Καταπού φαίνεται, κάμποσοι από τσι Τουρκαλαραίοι είχαν φάει φασολάδα, σκορδαλιά, κοντοσούβλι τίγκα στα μπαχαρικά και σκορδοστούμπι με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κοιμηθούν από τη δίψα και το κλάσιμο. Περδόμενοι λοιπόν ασυστόλως οι Τούρκοι ακτιβιστές εσκιάξανε τους Ισραηλινοί φαντάροι με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσουν τα όπλα τους και οι σφαίρες, εξοστρακιζόμενες πιο πολλές φορές κι απ’όσες έχουμε δει σε κινούμενα με το Μπαγκς Μπά(ν)ι (τρελό τραβέλι ο τύπος και μονίμως ερωτοτροπών με τον Έλμερ Φαντ, αλλά αυτό είναι πιο άσχετο κι από το φάντη και το ρετσινόλαδο), να προκαλέσουν νεκροφάνεια σε 9 ακτιβιστές που θα τους αναστήσει κάποια στιγμή η Περιούσιος Ιατρική για να αποδείξει ότι ψεύδεστε ασυστόλως και είστε βρωμεροί αντισημίται.

Υ.Γ. Εννοείται ότι το Ισραήλ θα πει ότι ΕΤΣΙ όπως τα περιγράφω έγιναν τα πράγματα - για να μας τρελάνει όλους!

LeftG700 είπε...

Φίλη Cynical,


Όταν βλέπουμε 'μετριασμό σχολίων' σε ελευθερόφρονα μπλογκς, καταλαβαίνουμε ότι όλο και κάποιο "πέσιμο" από "κομμάντα" UFEI (Unidentified Flying Electronic Idiots) έχει γίνει.

Με κατεπείγον ψήφισμα της Κεντρικής μας Επιτροπής δηλώνουμε τη θερμή συμπαράστασή μας.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε εσύ Cynical, σε άλλο άρθρο ένα κομμάτι των σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ, τους επικαλείσαι και τους κάνεις άνοιγμα για ένα ένα κοινωνικό μέτωπο, που λέει και ο Αλέξης....

¨Έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται και ποιοι είναι αυτοί:
Eίναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιωτακόπουλος, οι σκληροί εκσυγχρονιστές, αυτοί που γέμισαν την Ελλάδα με αφίσες του Ανδρέα, οι πολιτικοί φίλοι του Βενιζέλου ????

Το πιο αρρωστημένο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που έχασαν καρέκλες και εξουσία, αυτοί οι "γνήσιοι" Σοσιαλιστές λοιπόν που εκφράζουν θέσεις κατά του ΔΝΤ, για να έχουν λόγο στα πράγματα και να ξαναπάρουν μέρος στο μοίρασμα της πίτας...

Ποιοι είναι αυτοί οεο...τους ξέρεις, πως επικαλείσαι κοινωνικές συμμαχίες λοιπόν ?

Αν πάλι τους γνωρίζεις ιδεολογικά και πολιτικά, χάρισμά σου....

cynical είπε...

Φιλοι @LeftG700

σε ορισμενα "ευαισθητα" κειμενα, εχουμε καμια φορά και μερικες λιγάκι ανώμαλες προσγειώσεις...

Θα ανακοινωσω το ψηφισμα συμπαράστασης σας, στην κεντρικη επιτροπη του βλογ..

cynical είπε...

Ανωνυμε,

οπως το εχω γραψει πολλες φορες, τα πραγματα στα κομματα, τα ξερω μονο χοντρικα και απ' εξω.

Με βαση αυτη την ελλειπή γνωση, την εσωτερικη κατασταση στον ΣΥΝ, τις δηλωσεις Κουβελη περι αποχωρησης, αλλα και παιρνοντας πληροφοριες απο αρκετά δημοσιευματα που θεωρουν το ανανεωτικο ρευμα του ΣΥΝ πλησιεστερο ιδεολογικα στην αριστερα πτερυγα του Πασοκ, δεν ηθελα και πολυ να κανω το "γάμο". Δεν σημαινει οτι και θα πασχισω να ευοδώσει.

Δεν φαινεται ομως λογικο, στο βαθμο που υπαρχει ενα κομματι του Πασοκ, που βγαζει σπυρακια με τη σημερινη πολιτικη και δεδομενης της αξιοπρεπεους στασης των τριων βουλευτων που αρνηθηκαν να ψηφισουν το μνημονιο;...

Απ' οτι διαβαζω, στο Πασοκ μπορεις να ψαρεψεις ο,τι θελεις. Απο φασιστες, μεχρι και αριστερους.

Δεν καταλαβαινω λοιπον την αγανακτηση σου.

Ανώνυμος είπε...

Ok , το τραγικό της ιστορίας για το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, είναι ότι ο Κουβέλης είναι ένα βήμα από το ΠΑΣΟΚ & ότι το ανανεωτικο ρευμα του ΣΥΝ είναι πλησιεστερο ιδεολογικα στην αριστερα πτερυγα του Πασοκ (άποψη μου είναι ότι αν γνώριζαν ποιοι είναι αυτοί πραγματικά ,τι πρεσβεύουν & τι επιδιώκουν, δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα)

Μια αριστερή πτέρυγα που κατά την άποψη μου, είναι ότι χειρότερο έχει να αναδείξει αυτός ο πολιτικός χώρος για τους λόγους που ανέφερα... τους ίδιους λόγους που τους κάνει να βγάζουν σπυράκια (δεν αναφέρομαι στους βουλευτές που ψήφισαν εναντίον του μνημονίου, εσύ λες την θέση τους αξιοπρεπή, εγώ την λέω ανύπαρκτη - τι σημαίνει Παρών τελικά...)

Ένα παράδειγμα μόνο http://tvxs.gr/news/ελλάδα/φωνές-αμφισβήτησης-στο-πασοκ

«Η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ήταν αναπόφευκτη», διαμηνύουν με δήλωση διαμαρτυρίας κατά της ασκούμενης πολιτικής 11 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Και τα 11 αυτά μέλη ήταν υποστηρικτές του Βενιζέλου, στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ (τυχαίο δεν νομίζω)

Τα νέα τύπου ιδεολογήματα και πολιτικές συμμαχίες, λοιπόν που προτείνει και ο Τσίπρας, οδηγούν τελικά στην αποσύνθεση και όχι στην σύνθεση

Αντωνης είπε...

Το μόνο που θα πω είναι ότι είναι ντροπή η ονοματολογία αυτού το μορφώματος ("Σοσιαλιστική Διεθνής" να τολμάει να παραπέμπει στην Πρώτη Διεθνή.

ΓΑΠ και Gordon Brown στη θέση Μαρξ και Έγκελς: Την τέταρτη φορά, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα της φάρσας ω φάρσα.

Σε ό,τι αφορά το αυθαίρετο της σύνδεσης, καλό είναι να μην ξεχνούμε ότι ο Theodore Herzl, βασικός οραματιστής ενός σιωνιστικού κράτους ( παρακαλώ το επίθετο να κατανοηθεί ουδέτερα, όπως και όχι υπό το πρίσμα της συνομωσιολογικής του κατασκευής από τον αντισημιτισμό), οραματίστηκε το κράτος αυτό με όρους "τρίτου δρόμου", ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον κομμουνιστικό σοσιαλισμό.

Τι σημαίνει αυτό; Τίποτε παραπάνω από το απλό γεγονός ότι υπάρχουν ιστορικά εκλεκτικές συγγένειες --και όχι βέβαια κάποια μεγάλη συνομωσία βασισμένη στην ταύτιση-- μεταξύ τριτοδρομικής σοσιαλδημοκρατίας και αρχών σύστασης του σιωνιστικού κράτους.

Το ότι η "Σοσιαλιστική Διεθνής" δεν (θα) έχει τίποτε να πει για τη σφαγή αμάχων προχθές δεν είναι ως θέμα πιο σημαίνον για κάτι από το ότι δεν (θα) έχει τίποτε να πει για το ξεπούλημα κρατών στο διεθνές κεφάλαιο. Και τα δύο ανακλούν απλώς την πλήρη της ενσωμάτωση στην κυρίαρχη τάξη πραγμάτων, την οποία όχι απλώς ανέχεται αλλά υπηρετεί ενεργά.

Αυτά.

Κυριάκος είπε...

Επειδή μ' αρέσει να σας πικάρω λίγο, από τα Νέα και τον Ρούσσο Βρανά, σήμερα 2 Ιουνίου, έμφαση δική μου:

«Γνωρίζαµε όµως ότι φοβούνταν κι εκείνοι»[οι Ισραηλινοί], συνεχίζει ο Σοµέρ Ουντεβίλ [συντονιστής της αποστολής]. Και αυτός ο φόβος τούς έκανε να ασκήσουν πιέσεις σε δύο ταµπλό. «Στο πρώτο, άσκησαν τεράστιες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση προκειµένου να αποτρέψει τον απόπλου δύο πλοίων. Οµως, τελικά η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει ως κυρίαρχο κράτος και επέτρεψε να αποπλεύσουν από τον Πειραιά».

Στο δεύτερο...

...ταµπλό, οι ισραηλινές πιέσεις ασκήθηκαν στην Κύπρο, όπου τα µέλη της ανθρωπιστικής αποστολής είδαν την κυπριακή αστυνοµία να τους περικυκλώνει στο λιµάνι της Λάρνακας και να τους απαγορεύει κάθε κίνηση. «Καταλάβαµε πως αυτή η στάση έχει υπαγορευτεί απευθείας από το Ισραήλ», γράφει ο Σοµέρ-Ουντεβίλ.

Ο κομμουνιστής Χριστόφιας υπέκυψε στις πιέσεις, ο σοσιαλδημοκράτης Παπανδρέου όχι. Απλά σας θυμίζω πως δεν είναι ασπρόμαυρος ο κόσμος.

constantinos alexacos είπε...

Cynical

Πόσους Αντιπροέδρους έχει η Σοσιαλιστική διεθνής;
Καμιά σαρανταριά είναι η απάντηση.

Πόσες χώρες συμμετέχουν; 170

Καταδικάζεις συλλήβδην όλους τους μετέχοντες ή μόνο τον Παπανδρέου;

VICE-PRESIDENTS
Pascal Affi N’Guessan (Côte d’Ivoire)
Miguel Vargas Maldonado (Dominican Republic)
Michelle Bachelet (Chile)
Ehud Barak (Israel)
Victor Benoit (Haiti)
Gordon Brown (Great Britain)
Nouzha Chekrouni (Morocco)
Helen Clark (New Zealand)
Massimo D’Alema (Italy)
Sher Bahadur Deuba (Nepal)
Elio Di Rupo (Belgium)
Mirjana Feric-Vac (Croatia)
Mizuho Fukushima (Japan)
Sigmar Gabriel (Germany)
Alfonso Gómez (Colombia)
Alfred Gusenbauer (Austria)
Ferenc Gyurcsány (Hungary)
Eero Heinäluoma (Finland)
Ségolène Royal (France)
Mahamadou Issoufou (Niger)
Chantal Kambiwa (Cameroon)
Manuel Laguarda (Uruguay)
Jeltje van Nieuwenhoven (Netherlands)
Plácido Micó (Equatorial Guinea)
Beatriz Paredes (Mexico)
Juliao Mateus Paulo (Angola)
José Luis Rodríguez Zapatero (Spain)
Mona Sahlin (Sweden)
Radmila Sekerinska (FYR Macedonia)
José Sócrates (Portugal)
Jalal Talabani (Iraq)
Maria Titizian (Armenia)
Carlos Vieira da Cunha (Brazil)
Asif Ali Zardari (Pakistan)
Jacob Zuma (South Africa)
Ex-Officio:
Ousmane Tanor Dieng (Chair of the Africa Committee)
Martin Torrijos (Chair of the Committee for Latin America and the Caribbean)
Jacinda Ardern (President of the International Union of Socialist Youth, IUSY)
Pia Locatelli (President of Socialist International Women, SIW)
Poul Nyrup Rasmussen (President of the Party of European Socialists, PES)
Martin Schulz (President of the Socialist Group in the European Parliament)

cynical είπε...

alexaco

κανεις σαν να μην καταλαβαινεις.

τοσο το κειμενο οσο και τα σχολια τα δικα μου που ακολουθησαν ειναι self explanatory.

Mαλλιασε η γλωσα μου να διευκρινιζω τα για μενα και πολλους αλλους αυτονοητα...

Αντωνης είπε...

@Κυριάκος: Ούτε ο ένας (ΓΑΠ) ούτε ο άλλος (Χριστόφιας) εκπροσωπούν κάποια ιδέα της εθνικής κυριαρχίας, ούτε και είναι εξαιρέσεις του παγκόσμιου κανόνα. Παγκόσμια τάξη=παγκόσμια τάξη, ανεξαρτήτως ιστορικών ριζών ή ονοματολογίας κυβερνούντων.

Το πρόβλημα είναι ότι η παγκόσμια τάξη ποζάρει ως εναλλακτική πρόταση προς την παγκόσμια τάξη.

Άκου Σοσιαλιστική Διεθνής!

Κυριάκος είπε...

Αντώνη,

Δε διαφωνώ, το ζήτημα είναι πως δεν μπορώ να δω έναν άνθρωπο αποκλειστικά ως εκπρόσωπο μιας ιδέας και να τον κρίνω μόνο σε σχέση με ποια ιδέα εκπροσωπεί και πόσο καλά το κάνει. Με άλλα λόγια, δε νομίζω πως θα βρεις και πολλούς σοσιαλιστές στην ιστορία της ανθρωπότητας που ανταποκρίθηκαν απόλυτα στα ιδεώδη του σοσιαλισμού, ειδικά αυτοί που κλήθηκαν κυβερνήσουν. Κρίνοντάς τους ως προς το ιδεώδες του σοσιαλισμού όλους λίγους θα τους βρεις. Αυτό δε σημαίνει πως ήταν όλοι ίδιοι. Αυτό εννοώ όταν μιλώ για άσπρα και μαύρα. Αν νομίζεις πως μπορείς να συμπυκνώσεις όλη την πολυπλοκότητα του κόσμου στις λέξεις "παγκόσμια τάξη" με γεια σου με χαρά σου. Εγώ διαφωνώ.

Alexandros είπε...

Κυριάκο

Ακριβώς πάνω σε αυτή τη στρέβλωση θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω, στηρίζεται όλη η φιλοσοφία των απαισιόδοξων και μηδενιστικών απόψεων μεγάλης μερίδας της Αριστεράς. Είναι θέμα φιλοσοφίας και χαρακτήρα. Αν το δούμε από μαθηματική οπτική, οποιαδήποτε σύγκριση ενός αριθμού Χ με το άπειρο αναδεικνύει την έλλειψη του Χ.
Όπου άπειρο, η ιδανική σοσιαλιστική κοινωνία.
Όπου Χ, οποιαδήποτε κοινωνία, από την Σουηδική μέχρι την Ταϋλανδέζικη. Από την Ελληνική μέχρι την Αιγυπτιακή.

cynical είπε...

Αλεξανδρε,

υπάρχουν αποστασεις και απο αποστασεις απο το απειρο. Οπως λενε τα μαθηματικα, απειρες ειναι και αυτες.
Αρα δεν μπαινουν ολες οι αποστασεις στο ιδιο τσουβαλι. Αλλες ειναι πιο κιντα στο ιδανικο, και αλλαε ουτε που το διακρινουν.

Alexandros είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! Μακάρι να το καταλάβαιναν όλοι αυτο...

Αντωνης είπε...

Λυπάμαι, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να ανάγεις την παγκόσμια τάξη στα συστατικά της. Δύο είναι όλα και όλα: 1) παντοκρατορία του χρήματος και της αγοράς 2) ισχύς των όπλων. Και η συνέπεια είναι μία: Αλλίμονό σου αν είσαι ΚΑΙ φτωχός ΚΑΙ αδύναμος!

Μπορείτε να επιστρέψετε τώρα στον μακάριο διαλογισμό σας για την "πολυπλοκότητα της πραγματικότητας". Σε ένα κόσμο που έχει (ξανα)φτάσει στην καθαρή χυδαιότητα της ωμής δύναμης, πετώντας στα σκουπίδια τον Διαφωτισμό και ό,τι σήμαινε αυτός και η κληρονομιά του για τις ελπίδες της ανθρωπότητας, κάποιοι βαυκαλίζονται για πολυπλοκότητα που καθιστά αδύνατες τις αποφάνσεις για το πού και τι ζούμε.