Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Οι Βρικόλακες


Καιρό τώρα παρατηρούμε χάσκοντας τις παντός είδους κοκότες πολυτελείας, εγχώριες και αλλοδαπές, να θρηνολογούν και να σκίζουν σκούζοντας το καλσόν τους, για την ελληνική μπαγαμποντιά, που μεταξύ μας μόνο ελληνική δεν είναι, της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων των δημοσιονομικών μεγεθών, ενώ την ίδια στιγμή κάνουνε μόκο για τα στοιχεία που αφορούν στην ανεργία και που εγκληματικά, αλλά πάνω απ' όλα νόμιμα παραποιούν, βάζοντας στον ίδιο κορβανά των εργαζομένων κι αυτούς που εργάστηκαν μόνο μια ώρα, κι αυτούς που δουλεύουν εξ ανάγκης και χωρίς να το έχουν ζητήσει για λίγες μόνο ώρες καθημερινά, που ούτε να συντηρηθούν δεν φτάνουν, ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν απ’ έξω από τα έγκυρα μπακαλοτέφτερά τους, τις στρατιές των μακροχρόνια ανέργων και αυτών που έχουν πια κουραστεί να ψάχνουν και έχουν τελειωτικά παραιτηθεί.

Με το να κρύβουν όμως κάτω απ’ το χαλί, όχι πια ψυχρά νούμερα, μα ζωντανούς ανθρώπους, με το να τους διαγράφουν με μια μονοκοντυλιά από τις τάξεις των ζωντανών, λησμονούν ότι κάποια μέρα αυτοί οι ζωντανοί νεκροί μπορεί και να βρικολακιάσουν. Και οι βρικόλακες άμα πεινάσουν δεν αστειεύονται...

16 σχόλια:

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

..από το στόμα σου και στο αυτί των βρυκολάκων...
για να τελειώνουμε με τον συρφετό!!!

Alexandros είπε...

180 χρόνια μας πήρε να μάθουμε πόσοι πληρώνονται από το Δημόσιο. Και αν δεν ερχόταν το ΔΝΤ μπορεί να χρειαζόταν 300. Σε καμιά 50 χρόνια να περιμένεις και τον ακριβή αριθμό των ανέργων.

Ανώνυμος είπε...

τα προβατα και να βρυκολακιασουν παλι προβατα θα μεινουν και κουτοχορτο θα τρωνε.
Καππα

cynical είπε...

Alexandre

μην πιανεσαι τωρα απο τις ταχα μ' δηθεν "νοικοκυροσυνες" του Γιωργακη. Αφου ξερεις οτι σε καθε δημοσια υπηρεσια υπαρχει λεπτομερης καταλογος οσων πληρωνονται, αφου τα λεφτα πανε κατευθειαν και στην τραπεζα.

Υπαρχει περιπτωση καποιος να πληρωνεται και να μην ειναι καταγεγραμμενος; Τα ποσα ειναι εγγεγραμμενα στον προυπολογισμο.

Αλλωστε ηδη εδω και ενα χρονο ειχα γραψει με στοιχεια του ILO για τον αριθμο των ΔΥ. Ειναι λιγο πανω απο το 1 εκατομμυριο.

Ο ιδιαιτερος ομως τροπος προσμετρησης των ανεργων ειναι καθαρα δολιος, για να δειχνουν μικρα ποσοστα ανεργιας και οτι ολα βαινουν καλως.

ΥΓ. Μεγαλωσε το κοριτσι, βλεπω, κι ομορφυνε!

Alexandros είπε...

Και εγώ τόσους τους υπολόγιζα αλλά άλλο να τους υπολογίζεις και άλλο να ξέρεις πόσοι ακριβώς είναι και που δουλεύουν. Αυτή η βάση δεδομένων ήταν τόσο δύσκολο να καταρτιστεί; Για ποιο λόγο δεν είχε γίνει μέχρι τώρα;
Σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν υπάλληλοι ίδιας ειδικότητας, με ίδια χρόνια προυπηρεσίας, με ίδια μόρφωση και εκπαίδευση που πληρώνονται διαφορετικούς μισθούς. Υπάρχουν Υπηρεσίες με συνωστισμό υπαλλήλων και Υπηρεσίες με σημαντικές ελλείψεις. Και άλλα πολλά. Η βάση δεδομένων είναι ένα σημαντικό εργαλείο προς αξιοποίηση. Περιμένω να δω αν θα το αξιοποιήσουν και τότε, ναι, θα μιλάμε για νοικοκυροσύνη

LeftG700 είπε...

Φίλη cynical,


Η ρίζα αυτής της αθλιότητας (της κανονικής και με το νόμο παραποίησης των στοιχείων της ανεργίας) βρίσκεται στο λεχθέν "Ό,τι είναι νόμιμο είναι ηθικό". (Και, βέβαια, είναι παγκόσμιο φαινόμενο).

Στα λόγια όλοι την ξορκίζουν και έσπευσαν να λιθοβολήσουν τον Βουλγαράκη. Στην πράξη την υιοθετούν. Κι έχουμε και κάμποσα δημοκρατικά αριστερά χαϊβάνια που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, κατάκοπα καθώς είναι από τη μάχη κατά του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς...

Good point!


Τα λέμε

Θανασης Ξ. είπε...

Καλημέρα cynical..

Για τον άνεργο, για τον μερικώς εργαζόμενο, γι όποιον τέλος πάντων δεν τα βγάζει πέρα με όσα παίρνει απ τη δουλειά, ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία δεν έχει το ποσοστό που ανακοινώνεται, χέστηκε, και 0% ανεργία να του παρουσιάσεις, την πέτρα την έχει στο χέρί..

Είναι γνωστό πως γίνεται κάποιο μαγείρεμα εκεί με το ποσοστό. Κάποιους δεν τους μετράει. Το κρίσιμο είναι εάν ΑΛΛΑΞΕ αυτο το μαγείρεμα. Εάν ήταν ίδιο πάντα, κάτι δείχνει ο δείκτης. Εάν όχι, βέβαια, εάν το άλλαξαν για να φανεί αλλιώς ΤΩΡΑ, είναι επικοινωνιακό τρικ και είναι και επικίνδυνο, διότι χάνεις την συγκρισιμότητα.

υγ. Λές να φτάσουν το 1.000.000 οι ΔΥ; Μέχρι σήμερα βλέπω 760.000. Περίεργο. Πόσοι να μην έχουν απογραφεί ακόμη;;...

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Αλέξανδρε,
εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι η συγκέντρωση στοιχείων δεν θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό, αλλά σε κανιβαλισμό (μεταξύ των βρικολάκων). Εξάλλου πιστεύω πως οι υπεράριθμοι καθηγητές σε θέσεις διοικητικών σε όλο το δημόσιο τομέα δεν θα ήταν και πολύ... χρήσιμοι ως νοσηλευτές και γιατροί (που μας λείπουν). Αν οι άνεργοι δεν μειωθούν, και αν η παραοικονομία παταχθεί, να είσαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα τους μετράς στους δρόμους.

cynical είπε...

Θαναση,

δεν νομιζω να εχει αλλαξει ο τροπος μετρησης της ανεργιας. Ο ιδιος ειναι παντου και παντα.

Οι ΔΥ που δεν εχουν ακομα απογραφει ειναι αυτοι των ΔΕΚΟ και των ΝΠΙΔ.

cynical είπε...

φιλοι LeftG700,

εχουν αρχισει τωρα και πλακωνονται οι μαιμούδες για το τι σοι στοιχεια εστελναν στη eurostat. και εβαλαν ενα τοποτηρητη του ΔΝΤ για να δωσει και κυρος. Εν τω μεταξυ παλι για αναθεωρηση προς τα πανω πανε του ΑΕΠ για να μαγειρεψουνε το χρεος και να θριαμβευσουν!

cynical είπε...

Ανωνυμε,
η επιστημη βρηκε οτι και τα προβατα βρικολακιαζουν.

cynical είπε...

Γιωργο,
οσο θα μειωνουν το εισοδημα, τοσο θα φουντωνει η παραοικονομια. Ο λαος ρυθμιζει την αδικια απο ενστικτο και μονος του.

cynical είπε...

ΒΒimbo,

λεω να ξαναδω το παρτι των βρικολακων!

Νοσφεράτος είπε...

βρε μανια με τους βρυκαλακες ;

the elf at bay είπε...

Δυστυχώς έχεις δίκιο. Γελάω βροντερά βλέποντας όλες αυτές τις γνωστές δημοσιογραφίσκες του κώλου, με fake σπασμένη φωνή να αναλύουν νούμερα και συμπεριφορές ενώ οι ίδιες θάβουν κάτω από το χαλί την πραγματικότητα. Τις έχουμε πάρει χαμπάρι τις καργιόλες.

cynical είπε...

Elf,

μαθανε κι οι νυφιτσες τωρα να μιλανε με "στοιχεια". Εβλεπα χθες στο mega, τους γνωστους (μην τους ονοματισω και συγχυστω) να κουνανε τα κωλοχαρτα με τα "στοιχεια" στον προεδρο των μεταφορεων. Ποσο κοστιζει ενα container να παει Βολο; ποσο κοστιζει να ερθει απο Μαλαισια;

Ματαια τους απαντουσε οτι απο Μαλαισια ερχονται 14000 κοντεινερς μαζι, ενω στο Βολο παει μονο 1 και γυριζει και αδειο, οποτε αναλογη ειναι και η τιμη.

Ρε μαλ..νες νυφιτσες, ξερετε ποσο κανει ενα εισητηριο αεροπορικο για Ροδο; Ξερετε ποσο κανει για Λονδινο; Μιση τιμη για Λονδινο. Δεν υπαρχει ελευθερος ανταγωνισμος;

Επιτεθηκαν μετα στη μικρη φορολογια κατα τη μεταβιβαση των αδειών των φορτηγων.

Ρε μαλ..νες νυφιτσες, θιξατε ποτε το θεμα για την πληρη φορολογικη απαλλαγη των μερισματων και της μεταβιβασης μετοχών; Θιξατε ποτε τη φορολογικη ασυλια του εφοπλιστικου κεφαλαιου;

Αναθεματισμενες νυφιτσες!!!