Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ονειροφαντασίες γεροπαραλημένων...


Αυτά παθαίνουν οι απανταχού επηρμένοι γεροπαραλημένοι, όταν από μια ηλικία και μετά αδυνατούν να αποδεχτούν ότι θα έχουν έναν κοινόν, κοινότατο θάνατο, μπορεί από έμφραγμα, μπορεί από πτώση μετά κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, μπορεί από εγκεφαλικό, όπως ο κάθε κοινός κοινότατος θνητός κάποιας ηλικίας, που έχει υπερβεί την ετήσια δόση λίπους, τριγλυκεριδίων, εμπάθειας και κακίας.


Αρχίζουν τότε και ονειρεύονται θανάτους ηρωικούς, ανδριάντες και μνημεία, κάποια χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας, σαν θύματα πλεκτάνης μικρόνοων και αδίστακτων πολιτικών εχθρών, που τους μισούν και γιαυτό τους εξοντώνουν, για το τεράστιο έργο τους και το ακτινοβόλο παράδειγμα του βίου τους.


Παρά τους κιλλίβαντες, όμως, τα λαϊκά προσκυνήματα και τα τριήμερα πένθη, που εν' όσω ευρίσκοντο εν ζωή θεωρούσαν ότι θα τους έπρεπαν, η πραγματικότητα δεν παρουσιάζεται τόσο απλόχερη τελικά, ώστε πολλοί από αυτούς, όντες προ πολλού πολιτικά νεκροί, να καταλήγουν δυστυχώς, όταν έρθει εκείνη η ώρα, να έχουν ...μια κηδεία, σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες.


4 σχόλια:

NP είπε...

Να υποθέσουμε ότι μιλάς για τον χοντρό ?

cynical είπε...

Δεν ειναι καθαρο; Ποιος αλλος δηλωσε χθες στο Μεγκα οτι ο Τσιπρας τον εχει στοχοποιησει και οτι ζητα τη δολοφονια του;

Εχει ξεφυγει το ατομο...

Θανασης Ξ. είπε...

Εάν είναι ζήτημα ...υστεροφημίας, εγώ πάω πάσο. Να ρίξουμε και κανονιές, να κυματίσουν μεσίστιες και οι σημαίες...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έχει όντως ξεφύγει πολύ... Η πλάκα είναι στα περισσότερα που είπε είχε δίκιο -η τουλάχιστον συμφωνώ μαζί του. Αλλά σε τούτο έχει ξεφύγει πολύ.