Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα;


Χρειάζεται καμιά παραπάνω απόδειξη ότι η κυρίαρχη ιδεολογία της κοινωνίας είναι η ιδεολογία της κυρίαρχης τάξης; Έχει κανείς αμφιβολία ότι η κυρίαρχη αυτή ιδεολογία ενσταλάζεται στην κοινωνία από τα ΜΜΕ, κάνοντάς την μόνο δια της επανάληψης και της αυθυποβολής, να πιστεύει ότι μοιράζεται τις ίδιες λαχτάρες και τα ίδια συμφέροντα με τις χαριτωμένες, μα ακριβοπληρωμένες κοπελούδες, αυθεντικές ή μη ως προς αυτό, και με τα γεμάτα αυτοπεποίθηση και ευθυκρισία παλικάρια, αυθεντικά ή μη, των τηλεοπτικών παραθύρων;

Πώς γίνεται τότε, και οι τυχαίοι άνθρωποι που συναντάς στα μικρομάγαζα της καθημερινότητάς σου, την καλημέρα τους να σού την απευθύνουν μαζί μ’ ένα βαθύ κι αληθινό αναστεναγμό ανακούφισης; Ανακούφιση, για ποιο πράγμα αναρωτιέσαι; Για την κουλτούρα συνεννόησης που απέκτησε επιτέλους το πολιτικό προσωπικό; Χεστήκαμε! Για την κυβέρνηση των αρίστων που εγκαθίσταται στο Μαξίμου; Δεν πάει να γαμηθεί! Για την επιτυχή εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, των περσινών και των προπέρσινων, των φετινών και των μελλοντικών;

Και γιατί η ανακούφιση της Μέρκελ, της Όλγας, της Κριστίν και της Πόπης, σώνει και καλά να γίνεται και ανακούφιση της Λίλης που δεν ξέρει αν αύριο θα έχει κι αυτή μεροκάματο, μιας και ο άντρας της έπαψε εδώ και ένα χρόνο να έχει; Πώς γίνεται κι η Λίλη ν’ ανησυχεί για την άνοδο των σπρεντς και να μένει απαθής στην άνοδο των δεικτών ανεργίας; Είναι ίσως γιατί η Όλγα, η Σία, και η Πόπη κινδυνεύουν πιο πολύ από τα σπρεντς και καθόλου από την ανεργία;

Το ίδιο κι αν πάμε παραπέρα στην Ιταλία. Γιατί χαίροντα οι Ιταλοί με την αποχώρηση του Μπερλουσκόνι; Για να ‘χουνε αξιοπρεπή πρωθυπουργό, έστω και με τσέπη τρύπια;

Κι απ’ την άλλη, γιατί στο κάτω κάτω να χαίρονται κι οι αγορές; Τι νομίζουν ότι θα πάρουν με μια Ελλάδα να έχει δώσει τα ρέστα της, με μια Ιταλία να ετοιμάζεται να δώσει τα δικά της, και με την κάθε μια Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία να έχουν μπει στον προθάλαμο εκτέλεσης της δικής τους θανατικής ποινής;

Κι απορώ...Θα υπάρχει στο τέλος κάποιος εδώ πάνω να χαρεί;

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μου αρέσει η αθυροστομία σου , έστω και αν..

cynical είπε...

marko

εχω γραψει πολλες φορες για το ποιες ειναι οι βρωμικες λεξεις

http://e-cynical.blogspot.com/2011/06/blog-post_03.html

και εδω

http://e-cynical.blogspot.com/2009/03/blog-post_06.html

και εδω

http://e-cynical.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

Η λεξη Μνημονιο συμπυκνωνει ολες αυτες. Αυτη ειναι η μεγαλυτερη βρισια.

Ανώνυμος είπε...

@cynical
Και πεφτει διχονοια στην ομαδα της ανανεωτικης αριστερας να φυγουμε απο το ευρω, να μην φυγουμε, δεν θα παρουμε την 6η δοση κ.λ.π. και το ΛΑΟΣ φευγει απο το Προεδρικο με 4 μελη της κυβερνησης Παπαδημου.
ΒΕΒΑΙΑ το περιμενα ηδη απο 8 -7-11 αφου "... φαίνεται πως κλείδωσε το ΔΣ του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επισημαίνει στον πρωθυπουργό πως θα συμμετέχουν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΛΑΟΣ."

Και εγω ...καγγελαριος (κοινως στην παλιοελληνικη μενω καγκελλο) για την ανεπαρκεια της αριστερας.

Απ΄οτι εχω καταλαβει εχεις οικονομικες σπουδες.Επειδη ειμαι Μηχανικος και οχι οικονομολογος,
ελεγξτε σας παρακαλω αυτην την ιδεα που αναπτυσω παρακατω.

Η αιτια της σημερινης κρισης με την 5η και την 6η δοση ειναι οτι, οπως ειχε γραφτει σε καποιο blog, η ελληνικη κυβερνηση δεν ειχε αποκτησει τελος 2009 η αρχες 2010, με διαφορους τροπους (αμεση απαιτηση βεβαιωμενων φορων απο μεγαλο- και μεσαιο-φοροφυγαδες, ρυθμιση για μικρο-φοροφυγαδες, πωληση μετοχων κρατικων εταιρειων σε 3πλασια σχεδον τιμη απο την σημερινη, κρατικης ακινητης περιουσιας, δανειο απο Κινα η Ρωσια, ομογενειακο η εθνικο ομολογο, κ.λ.π.) εγκαιρα 10 εως 15 δις για να εχει "ταμειο".

Σγκεκεριμενα, η νεα κυβερνηση ΠΑΣΟΚ οφειλε να δανεισθει απο χωρες BRIC (κυριως απο Κινα και Ρωσια), ενα μερος απο εθνικο εθνικο και ομόλογο της ομογενειας που επρεπε αμεσα το τελος του 2009 η εστω -λογω βραδυστροφιας (;)- αρχες 2010 να ειχε εκδοθει(υπαρχουν 7 εκατομ. περιπου ελληνικης καταγωγης) ακομη και ζητωντας εναντι απο την Γερμανια για τα κατοχικα δανεια και τις αποζημιωσεις.

Εκτος αν αυτα απαγορευονται.

Μηχανικος ειμαι, οχι οικονομολογος.

Νομιζω οτι οδηγηθηκαμε στο δηθεν αδιεξοδο της οικονομικης ασφυξιας απο κυβερνητικες πραξεις, παραληψεις, ανεπαρκειες η -το χειροτερο- σκοπιμοτητες κερδοσκοπων.

Παρακαλω για σχολια σας .

Αφωτιστος Φιλελλην

cynical είπε...

Ενταξει αφωτιστε,

τα ξερουμε για την αριστερα. και τα εχουμε αναλυσει επαρκως. Ας μην ξαναπαμε στα ιδια. Εδω ομως διαμορφωνεται αλλο πολιτικο σκηνικο, το οποιο θα μεταμορφωσει και την ιδια την αριστερα.
Ας μην πεσουμε στη λουμπα να τα θελουμε ολα εδω και τωρα, και ολα αυτα να συμβουν εξω απο μας. Ο καθενας πλεον συμμετεχει για να δωσει μορφη στο νεο πολιτικο σκηνικο, οχι μονο εδω αλλα και παγκοσμιως.

Δεν ειμαι οικονομολογος.

Ο παπανδρεου θα μπορουσε να ειχε κανει διαφορες αλλες κινησεις απο το 2009 που να μην μας ειχαν φτασει εδω, και με τα brics, και με αλλα. Ειναι φανερο πια οτι μας πηγαινε ντουγρου για το ΔΝΤ. Εχουν βγει πολλα στη φορα περι αυτου.

Δεν ξερω αν πρεπει να γλιτωσει την αγχονη.