Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η Τρέλα του Μεγαλείου



Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει σήμερα, ή μάλλον από χθες; Ολόκληρη η Ελλάδα και ολόκληρος ο κόσμος περιστρέφoνται γύρω από μια ψηφοφορία. Για το αν δηλαδή ο έσχατος Παπανδρέου θα πάρει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης. Η οποία ψήφος θα είχε μόνο νόημα, αν μέσω αυτής ο ίδιος αυτός Παπανδρέου θα έπαιρνε το χτύπημα στην πλάτη από τους ανθρώπους του, για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και να κυβερνά.


Αλλά δεν είναι έτσι. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίδεται μόνον υπό τον όρο ο εν λόγω έσχατος Παπανδρέου να παραιτηθεί και να αποχωρήσει. Δηλαδή φαίνεται να αποζητά μετά μανίας μια ψήφο με την οποία θα δηλώνεται εμπιστοσύνη όχι προς το πρόσωπό του, αλλά προς την απουσία του προσώπου του!


Αν αυτό δεν είναι απτή απόδειξη μιας παράλογης, και σχιζοφρενούς προσωπικότητας, τότε τι είναι;


Αλλά αυτό, το οποίο αποκαλύπτεται τώρα σε όλο του το μεγαλείο, εμείς το είχαμε επισημάνει πολύ καιρό πριν, όταν στις 19 Ιουλίου 2010, γράφαμε το "Μήπως το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό;". Και η διάγνωση δεν ήταν δύσκολη. Aνέκαθεν, óλες οι δυναστείες είχαν ανάμεσά τους κάποιον παράφρονα...




5 σχόλια:

grsail είπε...

Πιθανόν να μην είναι ζήτημα παράφρονα. Ο παράφρων είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν άλλος. Φαίνεται ότι το κεντρικό ζήτημα που απασχολεί την οικονομική κυρίως ελίτ σήμερα (εντός αλλά και εκτός χώρας) είναι η αποφυγή των εκλογών με κάθε τρόπο. Μάλλον για τον σκοπό αυτό και μόνον έχει στηθεί όλη αυτή η οπερέτα. Ο γαπ νομίζω ότι παίζει με μεγάλη επιτυχία τον κατάπτυστο ρόλο που του έχουν αναθέσει τα αφεντικά του. Το ζήτημα είναι -και ήταν πάντα- ξεκάθαρα πολιτικό.

Ανώνυμος είπε...

@grsail
Εκτος απο τον καπιταλισμο την οικονομική κυρίως ελίτ σήμερα -εντός αλλά και εκτός χώρας- (και πριν απ' αυτον) υπαρχει η ψυχικη διαταραχη, η διαταραχη προσωπικοτητας και αλλες ψυχικες ασθενειες.
Παντοτε οι μονοδιασταες ερμηνειες μου προξενουσαν δυσφορια, οι δε βεβαιοτητες έως αφορισμοι φοβερο εκνευρισμο.
Η προβληματικη παιδικη του ηλικια του ΓΑΠ, αλλα και του ΑΓΠ ως παιδι (λογω του ανωριμου και ναρκισσιστικου χαρακτηρα των πατεραδων τους)οδηγει στο συμπερσμα οτι ταδε εφη καλως cynical.

Αφώτιστος Φιλέλλην

cynical είπε...

grsail,

το ένα δεν αποκλειει το άλλο.

grsail είπε...

Αφώτιστε Φιλέλληνα,

Εκτός από τον καπιταλισμό υπάρχει και η μοναξιά αλλά η καταστροφική κατάσταση που ζούμε τους τελευταίους μήνες με σουρεαλιστικό αποκορύφωμα ίσως την σημερινή βραδιά, μάλλον δεν οφείλεται στο αποδεδειγμένο ψυχικό έλλειμμα του γαπ. Πίσω από αυτό κρύβεται κάτι ιδιαίτερα σοβαρό και πολύ άσχημο που παίζεται στις πλάτες όλων μας. Αυτό προσπάθησα να πω και αν είχα καλύτερο (λιγότερο εκνευριστικό) τρόπο θα τον χρησιμοποιούσα οπωσδήποτε :-)
.

Ανώνυμος είπε...

Την κατασταση αυτη μπορω να την αντιστοιχισω με την κλασσικη συμβουλη που δινεται σε περιπτωση αναποφευκτου βιασμου.

Λοιπον αφου θα μας γ... που θα μας γ... ας ηρεμησουμε και ας προσπαθησουμε να το απολαυσουμε.