Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΑΙΜΑ


Έχω την εντύπωση ότι για πρώτη φορά, η αντίδραση του κόσμου στη χθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν τόσο άμεση. Ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ένα τεράστιο κύμα θυμού ώθησε τόσους πολλούς στους δρόμους. Δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο. Και το κύμα αυτό απ’ ότι φαίνεται δεν θα κοπάσει. Πολύ βαρύ αυτό που συνέβη, αλλά είναι φανερό ότι η οργή που είναι διάχυτη παντού δεν είναι απόρροια αυτής της στιγμής μόνο, αλλά κυοφορούταν μήνες τώρα, έβραζε καιρό και η εκτέλεση δεν ήταν παρά ο καταλύτης για να ξεσπάσει.

Δεν ήταν τυχαίο το περιστατικό, δεν ήταν η κακιά η ώρα. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε, όπως είχαν συμβεί ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν με εν ψυχρώ δολοφονίες άλλων πολιτών. Μόνο που τώρα πληθαίνουν οι λόγοι και το μίσος ξαπλώνεται όλο και πιο πλατειά.

Κομβικό σημείο η τωρινή μέρα. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο από αύριο. Το νεκρό παιδικό σώμα στο δρόμο, δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω παρά την ενσάρκωση και την συμπύκνωση της βίας αυτής που η ελληνική κοινωνία βιώνει καιρό τώρα, με χίλιους δυο τρόπους.

Ας μην μείνει μόνο εδώ η ιστορία. Ας βγει τουλάχιστον κάτι από αυτό.

Και στη μάνα λέω κουράγιο. Θα ‘θελα να μπορούσα να σταθώ δίπλα της και να της το δώσω με όλη μου την ψυχή.

62 σχόλια:

Greek Rider είπε...

@cynical καλησπέρα. Η λαϊκή δυσαρέσκεια έχει αυξηθεί πολύ, ακόμη και η απεργία που έγινε τον Μάιο ήταν πιο μεγάλη από ότι συνήθως, στο εξωτερικό έγιναν επίσης φέτος μεγάλες κινητοποιήσεις.

Σημειώνω ότι στην Πορτογολία έκαναν πορεία πάνω από 100,000 άτομα, στην Πορτογαλία που δεν έχει τέτοια παράδοση.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Οι λόγοι για μεγάλη συμμετοχή έχουν αυξηθεί δραματικά.

Οι σημερινές ταραχές σε όλη την Ελλάδα είναι λογικό αποτέλεσμα της υπάρχουσας δυσαρέσκειας και αυθόρμητης κινητοποίησης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ήδη ο Παπαχελάς, η παρέα του και άλλοι μιλάνε για τα blogs και τα συσχετίζουν με τις συγκρούσεις και για το πώς αυτά βοηθούν στην οργάνωση διαφόρων ομάδων...

nelly είπε...

Ελατε τωρα ! ! !

"τιποτα δεν θα ειναι ιδιο απο αυριο" Καθε φορα που κατι τραγικο συμβαινει, λεμε αυτο το πραγμα. Μα δειτε... απο αυριο ειναι ολα παλι ιδια (και χειροτερα).
Ειμαι πολυ φορτωμενη Σηνικαλ, σημερα και αυριο θα γεμισουν τα μπλογκς απο σχετικες αναρτησεις. Αηδιαζω. Με την ψευδοευαισθησια, με το Δηθεν, με το λαϊκισμο.
Τωρα καταλαβαν ολοι οτι υπαρχουν τραμπουκοι αστυνομικοι? Τωρα καταλαβαν ολοι οτι ο κρατικος μηχανισμος ειναι ανεπαρκης ειδικα ως προς την αντιμετωπιση περιστατικων βιας? Τωρα καταλαβαν ολοι οτι υπαρχουν ομαδες κουκουλοφορων που σπανε ξενες περιουσιες? Τωρα κλαιμε για το παιδακι και σε μια βδομαδα θα εχουμε ξανα περιχαρακωθει μια χαρα στον μικρο μας κοσμακη.
Αν ολοι οι μπλογκερς και μη, προβλαματιζονται σοβαρα ας αποδειξουν το σκεπτικισμο και την αρνηση τους στις επομενες εκλογες και οχι μονο εκει. Ας παψουμε να ειμαστε γραναζια της μηχανης και μετα μπορουμε ισως να πεισουμε οτι φωναζουμε απ την ψυχη μας.

VAD είπε...

Μαζεύονται,μαζεύονται,κάποτε φουσκώνεις πια,λες δεν πάει άλλο ρε παιδιά,και ξεσπάει η αγανάκτηση

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω λόγια,ο λαιμος μου καίει,τα μάτια μου δακρύζουν και δεν είναι από τα δακρυγόνα που έπεφταν μέχρι πριν λίγο 200 μέτρα μακριά από το σπίτι μου.

Αλήθεια οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ που ήταν όλες αυτές τις μέρες ,αν η θέση τους σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι στο πεζοδρόμιο τότε που είναι??

Α, ξέχασα ασφαλώς και θα δημιούργησαν δική τους ,πολιτικά ορθή,ξεχωριστή πορεία για να μην αλλοτροιωθούν ιδεολογικά από τα μιάσματα.

Ανώνυμος είπε...

Μιά ερώτηση... μπάς και καταλάβω... όλοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμους, καίγοντας, σπάζοντας, καταστρέφοντας... ήταν "αυθόρμητοι" αγανακτισμένοι πολίτες?

Ναι... η δολοφονία του 15χρονου ήρθε πολύ "βολικά" γιά παρα πολλούς... κοιτάξτε λίγο έξω από τους παραμορφωτικούς φακούς... μη γράφεται αυτά που ΚΑΙ οι μεν ΚΑΙ οι δε περιμένουν με ...αγωνία να γράψετε... βγήτε πιά από τα "καλούπια" των "ταξικών εχθρών", μην ονειρεύεστε "επαναστάσεις", λαό σε εξέγερση...

Καλύτερα να ετοιμαστείτε γιά την "μεγάλη καταστολή"... τις αφορμές οι εμείς οι ίδιοι τις δίνουμε.

Νοσφεράτος είπε...

Λοιπόν πραγματι εχω την εντυπωση οτι Τιποτε δεν θαναι οπως και πριν

Και βεβαι πρεπει να Φυγει αυτή η Κυβερνηση . Ομως αυτό δεν φτανει ....
Ουτε κιελπίζω οτι μπορουμε να αλλάξουμε και πολλά πραγματα προς το Καλύτερο . Δεν ελπίζω

Το χειροτερο να αποτρεψομε τουλαχιστον ΤοΠολύ χειροτερο
Αυτό το πηγαδι αυτή την δινη , αυτόν τον φαυλο κυκλο Βαραβαροτητας που μας κυκλωνει : απ'εξω αλλά κιαπο μέσα απο τα δηθεν-μυχια-κμματια της ψυχής μας ..(οτι απεμεινε)

pentanostimi είπε...

νομιζω πως αυτο που θα δουμε το επομενο διαστημα ειναι η εκρηξη καθε ειδους αντιδρασης κυριως απο τα 15χρονα χωρις να βρισκεται πισω απο αυτη τιποτε οργανωμενο -οι λογοι ,εκτος απο το εφηβικο αιμα που βραζει,η ελλειψη οραματων και ελπιδας[παλαιομοδιτικο αλλά ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ]

marianaonice είπε...

Ο κόσμος καλά έκανε και αντέδρασε άμεσα! Όμως πρέπει να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους δήθεν γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους που με τη συμπεριφορά τους κάνουν να φαίνεται ότι όσοι διαμαρτυρόμαστε είμαστε κουκουλοφόροι και πετυχαίνουν να χάνουμε το δίκιο μας και να δίνουν δίκιο στους πιστολέρο του κερατά!!
Πόσο πολύ βολεύει το σύστημα αυτό που γίνεται δεν λέγεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια οσοι ζητάνε καλύτερη Αστυνομία τι εννοούν? Μήπως περισσότερο εύστοχη??
Αυτοί μιλάνε για ζημιές και μείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Ανώνυμος είπε...

@Σχολιαστή
Εσύ συγκεκριμμένα ποιά αφορμή έδωσες ?

Ανώνυμος είπε...

Κάποιον Καραμανλή τον έριξαν το ’63 με έναν φόνο που ακόμη μνημονεύεται. Λέτε τώρα;;;;

Λυπάμαι για το παιδί και την οικογένειά του. Η μάνα του ήταν και συνάδελφός μου μια και έκανα 23 χρόνια χρυσοχόος. Λυπάμαι και για τις καταστροφές. Αλλά ας μη περιμένει κανείς διαφορετικά αποτελέσματα στα τυφλά ξεσπάσματα της μάζας. Μόνο για τους επιλεκτικά στοχευόμενους εμπρησμούς έχω ενδοιασμό. Τέτοια στόχευση και προγραμματισμός από αναρχικούς;;; εντάξει τον «πλούτο» χτυπάνε λένε αλλά τόση οργάνωση;;; Κάτι μου μυρίζει που μου λέει να φέρουμε τη κατάσταση στα άκρα για να υπάρξει συμψηφισμός με το έγκλημα για να δικαιολογήσουμε μετά την αντεπίθεση σε όσους τολμήσουν να σηκώσουν ανάστημα. Και έρχονται απεργίες…
Σενάρια συνομωσιολογίας θα πεις. Ε, ίσως…

Όσες Αντουανέτες τρίβουν τα μάτια για την ένταση της κοινωνικής έκρηξης εγώ είχα προειδοποιήσει και από το blog σου. Μιλούσα και για τις ποσοτικές συσσωρεύσεις αγανάκτησης που μετατρέπονται σε ποιοτικές και κάποιοι γέλασαν και είπαν που τις ειδα. Δεν λέω ότι άρχισαν οι εκρήξεις αλλά πού ξέρεις; Οι κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις δεν προγραμματίζονται δεν προβλέπονται. Ενίοτε είναι τυφλές. Έρχονται σε μια στιγμή που οι από πάνω απολαμβάνουν την ασυλία της εγκληματικής εκμετάλλευσης των από κάτω. Τότε που οι από κάτω δεν ανέχονται πια να προσκυνούν και οι από πάνω δεν μπορούν να τους επιβάλουν να προσκυνούν.

Την Τετάρτη έχουμε απεργία. Πως θα επιδράσει το γεγονός; Κανένας ακόμη δεν ξέρει. Η κρίση υποδαυλίζει, οι Μίχαλοι προκάλεσαν ήδη, η φτώχεια εξωθεί, το αβέβαιο μέλλον αποσταθεροποιεί και οι αξίες σταδιακά καταπέφτουν. Η γενιά των 700€ θα μείνει αμέτοχη και θα συνεχίσει να δέχεται τον διαρκή εξευτελισμό της;

Οι χριστιανοί λένε ο θεός να βάλει το χέρι του…

Η έκταση των επεισοδίων είναι πραγματικά δυσανάλογα μεγάλη. Όμως ήταν φυσικό αφού όλοι μια σταγόνα περίμεναν. Η σταγόνα δυστυχώς ήταν από αίμα. Όσο για τους ανώμαλους και τους προβοκάτορες που σέρνουν σήμερα το χορό είναι η γιορτή τους.

Δεν τα προκάλεσε όλα μόνο η δολοφονία. Είναι κοινός τόπος πλέον η ιστορική γνώση για τη μετατροπή των οικονομικών-ταξικών κρίσεων σε κοινωνικές και των κοινωνικών σε πολιτικές. Οι αφορμές πάντα θα υπάρχουν….

Έν αναμονή εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα…

Ανώνυμος είπε...

Αν, de profundis, με ρωτάς προσωπικά, κατά καιρούς έχω δώσει πολλές... αν πάλι δεν κατανοείς ότι το "εμείς" απευθύνεται στην κοινωνία ΜΑΣ -και σε κάποιο ιδιαίτερο τμήμα της ίσως περισσότερο- τότε φαίνεται ότι εσύ κοιμάσαι ήσυχος τα βράδυα...

Ανώνυμος είπε...

Στέργιε... πες τα... επιτέλους ας μη νομίζουμε "αυθόρμητες εκδηλώσεις πολιτών" (?) τα όσα γίνονται... και ΒΕΒΑΙΑ δεν είναι σ΄χεδιο αναρχικών... αλλά ΣΧΕΔΙΟ είναι... και τα σχέδια όσοι τα έχουν δει και παλιώτερα, τα αναγνωρίζουν...

Βγείτε και ζητήστε να ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ η απεργία και η διαδήλωση... όπου και με όποιο τρόπο μπορείτε...

Ανώνυμος είπε...

Η εχθεσινή δολοφονία ήυαν το κερασάκι στη τούρτα της καταπίεσης, της φτώχειας και της ανέχειας, αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει αυτή η οργή.

Νοσφεράτος είπε...

Μαλλον θα πρεπι να κανουμε οτι μπορει ο καθενας μας ..Σιγά -σιγά ..
Για να ηρεμήσουμε
οτι μπορει να ηρεμήσει
Να σκεφτουμε λιγο ....
Και - να επιστρεψουμε στην πολιτική
-την τεχνη του συμβιβασμου-



Χωρις ομως να επιτρεψουμε σ'αυτά τα κυνικά αποβρασματα που κατεχουν σημερα την εξουσια-


να παρουν παλι την κατασταση στα χερια τους - να κλεβουν ασυστολα, να ρημαζουν τον τόπο και ..να σκοτωνουν -


Θελω να πώ :Βρισκομαστε σε ενα Ιστορικό διλημμα


Απο την μια μερια μας ηρθε καταμουτρα ( η επιστροφή του απωθημενου)

Ξανά και Ξανά η γνωση οτι

Ο Βασιλιάς ειναι εντελως Γυμνος
(η Ν. Δ)
-Οτι δεν ξερουν τι τους γινεται

ομως συνεχιζουν παρολα αυτά να μας ρημαζουν

- Απο την αλλη Γνωριζουμε - Για πρωτη φορά μεταπολιτευτικά
οτι καμμια πολιτική δυναμη δεν ειναι ετοιμη ουτε αθώα..

---
και απο την αλλη πρεπει να ηρεμήσουμε ολα αυτά τα παιδιά

Χιλιαδες παιδια
που τα ρημαζουμε (κι εμεις και η κυβερνηση και η αντιπολιτευση ..τοσα χρονια)

χμμ Δυσκολα τα πραγματα. πολύ δυσκολα..

Ωστοσο πρεπει να προσπαθησουμε

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

Η αντίδραση του κόσμου μπορεί πολύ εύκολα να είναι άμεση, και η συμμετοχή τεράστια. Οι θεωρίες συνομωσίας περιττεύουν.

Βέβαια πρόκειται για άτομα που δεν πίνουν τον καφέ τους καθημερινά στα Εξάρχεια, και τα οποία αν δουν ΜΑΤατζή να κραδαίνει γκλομπ από μακριά θα τρέξουν τόσο φοβισμένοι που θα αλληλοποδοπατηθούν. (Το έχω δει αυτό ιδίοις όμμασι, το 1985, σε πορεία στη Σταδίου για τη δολοφονία του Καλτέζα, και ξέρω τι λέω.) Αυτά τα άτομα δεν είναι εκείνοι που σπάνε τις βιτρίνες. Μία σχετικά ολιγάριθμη ομάδα «σκληροπυρηνικών» είναι που σπάνε και πυρπολούν, υπό την κάλυψη του πλήθους των «χλιαρών» που τους περιστοιχίζουν, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της «γάτας» την οποία έχει βάλει τιμωρία η κυβέρνηση γιατί ήταν άτακτη και έσπασε το βάζο.

Ανώνυμος είπε...

@Στέργιο

Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο ,κάθε αντίδραση που ξεφεύγει από το πολιτικά ορθό ,να τη θεωρούμε εξ ορισμού προβοκατόρικη. Ίσως να πρέπει να προβληματιστούμε περισσότερο με την απουσία της Αριστεράς από τα πεζοδρομία τα τελευταία χρόνια.

Η μάλλον να προβληματιστούμε στο γιατί η παρουσία της συντεταγμένης (sic) Αριστεράς στα πεζοδρομία θυμίζει όλο και περισσότερο μαθητικές παρελάσεις επετειακου χαρακτήρα.

Ο κόσμος όμως και ειδικά οι νέοι ξεχειλίζουν από οργή ,οργή που δεν μπορεί να εκτονωθεί μέσα από κωματικες ανακοινώσεις.

Το 63 Έπεσε ένας Καραμανλής αλλά δεν ξαναέπεσε όταν δολοφονήθηκε η Κανελλοπούλου και ο Κουμτζης .

Το 63 δολοφονήθηκε ένας λαϊκός Αγωνιστής ενώ τώρα κατά το κόμμα (και όχι μόνο)
στο δρόμο βγαίνουν κάποιοι νέοι που τους έλεγαν αλήτες. (η και προβοκάτορες).

Δεν αμφιβάλλω ότι η άρχουσα τάξη και ειδικά η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις καταστροφές και να συσπειρώσει τους νοικοκυραίους άλλως λεγόμενους και μικρομεσαίους ,και εδώ είναι το στοίχημα της Αριστεράς ,να μη σταθεί ενοχική απέναντι στα γεγονότα αλλά να βγει μπροστά .Να οργανώσει διαδήλωση τη μέρα της κηδείας και να μη αφήσει το αίμα που χύθηκε να θαφτεί κάτω από τις σπασμένες τζαμαρίες ,στο κάτω κάτω της γραφής Αυτοί μιλάνε για ζημιές και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Greek Rider είπε...

Τα επεισόδια και τα σπασίματα δεν τα προκάλεσαν οι αναρχικοί αλλά η εξουσία που δεν έχει πλέον καμία νομιμοποίηση.

Τι πρέπει δηλαδή να πούμε ότι οι κυβερνήσεις έχουν κάθε δικαίωμα να κλέβουν και να καταστρέφουν ενώ οι πολίτες έχουν δικαίωμα μόνο να υπομένουν την αλητεία τους;

Μπορούν οι πολιτικοί να μην είναι διεφθαρμένοι σε ένα διεφθαρμένο εκμεταλλευτικό σύστημα;

Τα επεισόδια αυτά δεν μπορούμε να πούμε ότι τα καταδικάζουμε, όπως δεν μπορούμε να καταδικάσουμε και έναν σεισμό και τις ζημιές που αυτός προκαλεί.

Όσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν στην πολιτική και την οικονομία τόσο τα πράγματα θα βρίσκονται και πιο πολύ εκτός ελέγχου.

Η αστυνομία και το κράτος δεν θα μπορούν για πολύ ακόμη να κρύβονται πίσω από τα φιλελεύθερα προσωπεία τους.

Νοσφεράτος είπε...

παρολα αυτά κατι πρεπει να κανουμε και εν μεσω ενος σεισμου ,ετσι δεν ειναι ;

θελω να πώ ...Ακομα και αν δεν τα εγκρινουμε ή καταδικαζουμε ..Δεν φαινεται πιά ολοκαθαρα οτι ειμαστε σε ενα Τρελο Λεωφορειο..χωρις οδηγό; Σαν εκεινα τα εργα τρομου οπου ο Πιλοτος τους αεροπλανου κατι εχει πάθει και το αεροπλανο ειναι εντελώς ανεξελεγτο;
Και αρχιζουν οι επιβατες -αφου περασει το πρωτο σοκ - να ψαχνονται για το τι μπορουνε να κανουνε; Εν τελει βρισκουν μια γιαγιά που καποτε ειχε διπλωμα Ψεκαστικου αεροπλανου και με την βοηθεια του Πυργου ελέγχου καταφερνουν να το προσγειωσουν; Οτι ναναι λέω ..περασα ασχημη νυχτα.. σορρυ

Saq είπε...

Η Ελλάδα εδώ και μήνες είναι ένα καζάνι που βράζει. Τα τελευταία γεγονότα είναι αποτέλεσμα της παρακμής και της κατάντια της κοινωνίας μας. Η παρανομία και η ασυδοσία βρίσκονται σε όλους τους χώρους, βρίσκονται στο πετσί μας. Η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται άμεσες ριζικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές. Δεν ξέρω αν αυτά τα γεγονότα αλλάξουν κάτι, το θέμα είναι ότι είναι δεδομένο πως δεν πάει άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Οι εξουσίες είναι πάντα ίδιες. Μόνο τους μέλημα η διατήρηση της αρχής. Αν χρειαστεί δολοφονούν κι αν δε χρειαστεί.. μπορεί να προκύψει. Άσχετο.

Δε φοβάμαι, λέω, τις εξουσίες. Φοβάμαι και βρίζω το νικημένο στρατό μας. Δηλ. εμάς...

Ανώνυμος είπε...

de profundis,

Αν είναι δυνατόν να ονομάσουμε προβοκάτορες 5.000 ανθρώπου που ξεχύθηκαν στους δρόμους και εξεγέρθηκαν όχι μόνο κατά μιας δολοφονίας αλλά μιας κατάστασης απαξίωσής τους. Είμαι βέβαιος ότι από πείρα γνωρίζεις ότι οι προβοκάτορες και οι γνωστοί - άγνωστοι είναι πάντα ελάχιστοι. Απλά παίρνουν κεφάλι και αμαυρώνουν κάθε εκδήλωση. Νομίζω είμαι ξεκάθαρος δεν ξέρω γιατί ερμηνεύτηκε ότι προβοκάτορες θεώρησα όλα τα παιδιά.

Όσο για την Αριστερά θα τα πούμε στη πορεία. Τα γεγονότα ξέρεις δεν ρωτούν και όποιοι τα χάνουν, χάνουν και το τρένο…. Δεν προδικάζω.

Για μένα η απεργία της Τετάρτης είναι μοναδική ευκαιρία για την εργατική τάξη να δείξει τη δύναμή της και ποιος είναι η πραγματική δύναμη αντίστασης σε αυτή τη πολιτική.

Πέρασα από την το εμπορικό κέντρο. Μόνο μερικά μαγαζιά είχαν πραγματικά καταστραφεί. Τα πράγματα ήταν χειρότερα στα Εξάρχεια.

Θα επανέλθω.

Tyler Durden είπε...

Η αστυνομική βία είναι ίδια όποια και να είναι η κυβέρνηση. Ο 16χρονος Καλτεζάς επί ΠΑΣΟΚ και μάλιστα την εποχή της μεγαλύτερης δύναμής του πήγε κι αυτός από σφαίρα μπάτσου, ο οποίος μετα από πολλά χρόνια έπεσε τελείως στα μαλακά αν δεν αθωώθηκε κιόλας, ας μου θυμήσει κάποιος. Κάπως έτσι προβλέπεται να γίνει και τώρα.

Η σημερινή ένταση της αστυνομοκρατίας ξεκίνησε από τα τελευταία χρόνια του ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι χρεωμένο με εξίσου πολλές αστυνομικές αυθαιρεσίες και δολοφονίες, αλλά και με εξίσου μεγάλα οικονομικά και περιβαλλοντικά σκάνδαλα, για να μην ξεχνιόμαστε.

katerina είπε...

De profundis, ναι ο δράστης είναι ο Αστυνομικός. Αλλά ο ηθικός αυτουργός ποιος είναι;;
Είναι τα ΜΜΕ, αυτά τα ΜΜΕ, που μας πουλάνε αυτό που μας βοηθάει να μείνουμε αμέτοχοι;;
Πότε ανέδειξαν μια διαμαρτυρία, μια διαδήλωση, μια πορεία, αν αυτή δεν είχε επεισόδια;

Είμαστε εμείς, που νοικοκυραίοι, τα αφήνουμε να μας χαϊδεύουν τα αυτιά, πουλώντας μας τρομολαγνεία;
Είναι τα κόμματα, που το μονο που ειδαν απο όλο αυτό, ήταν το προσκαιρο μικροκομματικό τους όφελος;

Είναι η Αριστερά που αυτήν την στιγμή που μιλάμε, διοργανωνει αλλη πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλη πορεία το ΚΚΕ, μετρώντας δυνάμεις;

Είναι η ΓΣΣΕ, που δεν βγαίνει να αναλάβει την περιφρουρηση της μεθαυριανής πορείας ώστε να είναι πραγματικά μαζική, ή να την αναστείλει αν δεν μπορεί να την περιφρουρήσει;;

Ασφαλώς και όταν διαχέονται οι ευθύνες, ο δολοφόνος και ο δολοφονημένος, είναι κουβάρι αξεδιάλυτο.
Αυτό βολεύει πάντα την κάθε εξουσία, θα χρησιμοποιήσει και τον νεκρό και τον αστυνομικό, για να εντείνει τα μέτρα καταστολής. Και εκει είναι η δική μας ευθυνη.

Γιατί τελικά δεν έχουμε απεναντι μας, μονο μια κακη φασιστική Αστυνομία, μονο μια κακή Κυβέρνηση, έχουμε τους πάντες απεναντι μας...

Αλλά κάποια στιγμή, πρέπει να αναλάβει και ο καθένας μας την δική του ευθύνη.

Tyler Durden είπε...

Δείτε τον Λαζοπουλο, πολύ ωραία τα λέει:

http://www.youtube.com/watch?v=j9a8tIwSDz0

Xavier είπε...

Ελπίζω να ξέρετε πόσος κόσμος έκανε πορεία (χωρίς να σπάει κάτι), τόσο το βράδυ της δολοφονίας, όσο και την Κυριακή. Είναι εντυπωσιακό το πόσο θάβεται το γεγονός. Εγώ λέω ότι άσχετα από τα κολλήματα της Αριστεράς και των συνδικαλιστών, είναι καθήκον του κάθε πολίτη να πάρει τα ρίσκα του και να βγει στο δρόμο να φωνάξει. Είναι βέβαιο ότι το ρίσκο είναι μικρότερο από μια εκδρομή με αυτοκίνητο στην εθνική οδό. Στο κάτω κάτω, άλλοθι υπάρχουν πάντα για να μη βγούμε στους δρόμους ενώ θεωρητικά θα θέλαμε. Νομίζω όμως ότι υπάρχει και ένα όριο, που ξεπεράστηκε.

cynical είπε...

Kαλημέρα @Greek Rider. Βράζει ο τόπος. Και βοηθούσης και την οικ. κατάστασης, η δυσαρεσκεια και οι αντιδρασες θα κλιμακωνονται.
Τωρα για τα blogs και το τι λένε γιαυτα, η αποψη μου ειναι να μην μπουμε καθολου στην φιλολογια περι αυτων. Θα καταληξουμε σε μια ομφαλοσκοπηση. Ειμεις θα κανουμε αυτο που καναμε παντα. Και οσο τους αγνοουμε τοσο θα αυτοι θα αισθανονται ανισχυροι. Ειναι φανερο ποιος εχει το πανω χερι. Οχι αυτοι, φυσικα...

cynical είπε...

Νελλη καλημερα. Εδω υπάρχει αιμα. Και το αιμα εχει μνήμη! Δεν ειναι το ιδιο τωρα με αυτο που ηταν πριν δεκα ας πουμε χρονια. Το λεω τυχαια το νουμερο.
Δεν μπορεις να αγνοησεις αυτο που συνεβη, και αυτο που συμβαινει καιρο τωρα παγκοσμιως. Το χθεσινο ξεσμασμα δεν αφορουσε μονο αυτους που ξεσπασαν με τον τροπο που ξεσπασαν. Περισσοτερο απο αλλες φορες εξεφραζαν τους περισσοτερους.
Αν τα βλογς δεν ειχαν δυναμη κανεις δεν θα ασχολειτο μαζι τους. Κατι κανουν κι αυτα. Και ειναι πολλα και ελευθερα.

cynical είπε...

Καλημερα VaD. Το χθεσινο ξεσπασμα εξεφραζε τους περισσοτερους. Και με το χερι στην καρδια ολους μας.

cynical είπε...

Γεια σου de Profundis. Δεν ξερω για το ΠΑΜΕ, ουτε και για κανεναν αλλον. Χθες μιλουσε η οργη και η κοινωνια. Ηταν πολεμος αλλα κατα τη γνωμη μου δικαιος!

cynical είπε...

Γεια σου Sxoliastis. Το εχω πει και πριν και θα το επαναλαβω οσο κι ανα χρειαστει. Ο,τι εγινε χθες εξεφραζε τους περισσοτερους. Και αν ειχαν τα κοτσια, αυτοι που θα κατεβαιναν στους δρομους θα ηταν πολλοι περισσοτεροι. Είναι πολλα αυτα που εχουν μαζευτει και πολυ μεγαλη η κοροιδια για να την καταπινουμε.

Swell είπε...

"Οταν ο θεός σηκώνει τρικυμία, είναι μάταιο να ρίχνεις λάδι στη θάλασσα, πιστεύοντας ότι θα καταλαγιάσει."

cynical είπε...

Καλημερα Νοσφεράτο. Και βεβαια να φυγει αυτη η Κυβερνηση. Αλλα το αποστημα ειναι βαθυτερο. Και χωρις μαχες δεν θα καθαρισει. Εχουμε μια τσουλαρία που κυβερναει και μιαν αλλη που χειραγωγει την κοινη γνωμη. Ως πότε;

cynical είπε...

Καλημερα Πεντανοστιμη. Τα εζησα από κοντά τα δεκαπενταχρονα και παντα απορουσα πώς ξερανε αυτα που ξερανε, για το τι πραγματικα συμβαινει. Αυτο που σίγουρα ξερανε ηταν οτι δεν εχουν θεση σε αυτο το μαγαζι. Και οτι κι από πάνω δεν το γουσταρουν κι έτσι οπως ειναι.

cynical είπε...

Καλημερα Μαριαννα. Πάντως για χθες, δεν νομιζω να τολμησε κανεις να μιλησει για κουκουλοφορους. Χθες αυτοι που τα εκαψαν, το εκαναν και για μας. Πες το εκδικηση, πες το ό,τι θες, ηταν ένα γαμωτο που επρεπε να βγει.

cynical είπε...

Ντε Προφούντις, για να το εξειδικευσω λιγο το θεμα, χωρις να μιλησω επι της ουσιας,
αν θελουν να κρατανε τους ματατζηδες στο κεντρο της πολης οπλισμενους και προκλητικους, τουλαχιστον ας βαζουν μεγαλυτερες ηλικιες, πενηνταρηδες και πανω, και οχι εικοσάχρονα.

cynical είπε...

Καλημέρα Στέργιο. "Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν", όπως λες κι εσύ.
Ξεφτιλιστηκε πολύ το πραγμα για να το ανεχεται ο κοσμος, και αυτος που ειχε ολη τη διαθεση να σκυψει και να εξορθολογισει και να αντεξει και να δωσει πιστωση χρονου και να πιστεψει και να περιμενει.
Εδω υπάρχει αιμα. Και δεν ειναι παιξε γελασε. Επίσης, μια δολοφονια εδωσε το εναυσμα για τον Α! παγκοσμιο πολεμο. Δεν λέω, αλλα ο τοπος βραζει..

cynical είπε...

Σχολιαστη, η δικη μου γνωμη, απο την ενταση και την αυθορμητη αντιδραση σε ολη την ελλαδα, ειναι οτι τα συνομωσιολογικα δεν εχουν καμμια θεση εδω. Μηπως βολευουν και οι θεωριες συνομωσιας;

cynical είπε...

Καλημερα @akamas. Αυτη ειναι και η δικη μου γνωμη. Η χθεσινη μερα (και οσες θα ακολουθησουν) δεν ειχε καμμια σχεση με προηγουμενες καταστοφες. Χθες ήταν ΠΟΛΕΜΟΣ και δίκαιος!

Ανώνυμος είπε...

@ΣΤΕΡΓΙΟ
Δεν διαφωνώ επί της ουσίας και ειδικά σε αυτό που λες οτι Τα γεγονότα ξέρεις δεν ρωτούν και όποιοι τα χάνουν, χάνουν και το τρένο….

Το στοίχημα για την αριστερά δεν είναι απλά να μην χάσει το τρένο αλλά κυρίως να μπεο και στη θέση του μηχανοδηγού.Ουτοπικό? ισως αλλά ας μην προδικάζουμε τίποτα.

cynical είπε...

Πες μου Νοσφεράτο πως θα ηρεμησουμε; Υπάρχει τιποτε να πιαστεις; Ποια κυβερνηση, ποια κοινωνια, ποια πολιτική; Κουρελιασμενα ολα και διατρητα...

Ανώνυμος είπε...

@ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Οι δικές μας (αλλά ας μη μιλάω εξ ονόματος άλλων) οι δικές μου ενοχές και ευθύνες είναι δεδομένες και καταγεγραμμένες στο βιογραφικό μου και στην πιστωτική μου κάρτα .Άλλωστε και γω και περισσότεροι από τους παλιούς συντρόφους είμαστε ηττημένοι.

Τα νέα παιδία όμως τώρα δίνουν τη μάχη τους ας τα βοηθήσουμε όσο μπορούμε το ότι χάσαμε εμείς δεν σημαίνει ότι θα χάσουν και κείνα.

cynical είπε...

καλημέρα @Διαγόρα. Υπήρχε πολύς κοσμος χες, όλες οι ηλικιες. Δεν ειμαι σιγουρη αν χθες ειδικα επρεπε η πορεια να ηταν μια πολιτικώς ορθη πορεια με αναμμένα κερια μονο. Αν βολευουν οπως λενε μερικοι, οι ταραξιες, μηπως αυτού του ειδους οι πορειες βολευουν περισσοτερο;

Εχω βαρεθει να ακουω για κουκουλοφορους και γνωστους-αγνωστους. Καταντησε, ένα απο τα κλισε της τελευταιας δεκαετιας. Στο LA τα εσπαγαν οι αποκληροι μεταναστες η οι ανθρωποι των γκεττο, στ Παρισι οι ίδιοι, στην Κοπεγχαγη καποιοι αλλοι που ειχαν μια αιτια.
Εδω δεν δικαιουνται να καταταγουν σε καμιά κατηγορια; Εδώ είναι απλως βαλτοί ή ψυχασθενείς;
Γιατι ολοι κρυβονται πισω από την κουκούλα του κουκουλοφορου;

Τι σημαινει γνωστος-αγνωστος; Δεν ειναι παραλογο; Γιατι μας δουλευουν τοσο; Αν ειναι βαλτοι ας βρεθει ενας και να πει " ναι ειναι βαλτοι γιαυτο και για κεινο το λογο, εχω στοιχεια, εχω dvd και τα λοιπα". Δεν μπορει τοσα χρονια κατι θα ειχε διαρρευσει.

Εχω πολλες αποριες επ' αυτου και τωρα βρηκα την ευκαιρια να τις διατυπώσω. Ειμαστε η μοναδικη χωρα, που εχουμε ταραχες και για χρονια τωρα στη σειρα, και κανεις δεν ξερει ποιος τις κανει και γιατι τις κανει.
Παράλογο;

Tyler Durden είπε...

http://www.sarantakos.com/asteia/skitsa/1985a.jpg

επίκαιρος όσο ποτέ ο Ιωάννου

Ανώνυμος είπε...

Ρεπορτάζ, ρεπορτάζ…

12.30/ 8.12.08

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας! Ομάδες μαθητών παντού. Καμιά σχέση με αναρχικούς και γνωστούς αγνώστους. Δρόμοι κλείνουν απότομα. Η κίνηση ελάχιστη, αποκλεισμένο το κέντρο, το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια.

Στις 12.15 ξεκίνησε από το Μουσείο μια μεγάλη διαδήλωση μαθητών λυκείου προς το κέντρο με άγριες διαθέσεις. Κλειστή η Πατησίων. Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Φοβάμαι ότι κανένας δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Μια άλλη τεράστια ομάδα νέων ανέβαινε από Μάρνης προς το Μουσείο. Που θα πάνε;

Το πρωί η Β. Σοφίας στη κάθοδο κλειστή περπάτησα με τα πόδια. Το ΠΑΜΕ απέκλεισε το Υπ Εσωτερικών. Πιο πάνω προς το Χίλτον μια άλλη ομάδα κόλλησε την άνοδο. Σε πολλές περιοχές γίνεται χαμός!

Στα Εξάρχεια θρήνος για τα καμένα. Όλη η Στουρνάρη στη καταστροφή. Μη περνάτε δακρύζουν ακόμη τα μάτια από δακρυγόνα και μυρωδιά καμένου.

Πέρασα από τον τόπο της δολοφονίας. Τα αίματα είχαν σκουπιστεί. Δεκάδες κόσμου απέθετε λουλούδια. Μια καμένη σημαία από κάτω. Γράμματα δεκάδες προς τον νεκρό μαθητή. Ποιήματα αφιερωμένα. Κεράκια γύρω - γύρω. Μια φωτο για την ιστορία. Οι συγκεντρωμένοι περιέργως στη πλειοψηφία τους μεγάλοι, φανερά παλιοί μαχητές της αριστεράς και γυναίκες στα 30 με 50. Οι συζητήσεις χαμηλόφωνες εστιάζονταν στη κοινωνική κρίση, στις αιτίες της εξέγερσης, στο τι θα γίνει από δω και πέρα.

12.30. Ακούω νέα συγκέντρωση στο Μουσείο, δεν βλέπω τι γίνεται.

Σήμερα δεν πάμε σπίτι. Στους δρόμους θα είμαστε. Και το απόγευμα στη συγκέντρωση. Δεν εξετάζω τις διαφορές στην αριστερά ή αλλού, σήμερα δεν επιλέγω χώρους. Ούτε ξεχωρίζω από τους μαθητές που χωρίς κόμμα και ταμπέλα είναι στους δρόμους. Και τα παιδιά μου εκεί…

Η εξουσία πρέπει να μάθει ότι η ιστορία του τόπου δεν είναι λευκό χαρτί όπου μόνο αυτή γράφει. Μάλλον άλλοι έχουν σειρά να τη γράψουν σήμερα.

Νεότερα σε πρώτη ευκαιρία.

OnWine είπε...

Εγω θα πω μόνο τούτο και δεν θα αναφερθώ ξανά στο θέμα:

Πιστεύω ότι την Τετάρτη θα έχουμε νεκρούς... και μάλιστα νεκρούς αστυνομικούς... και όχι από φωτιές, μολότωφ κλπ. αλλά από πυροβολισμούς (έχει σημασία). Ας αναλάβειο καθε ένας τις ευθύνες του... όσο και αν κάποιοι το επιθμούν,ή και το νοσταλγούν (δεν κακίζω κανένα γι' αυτό) δεν βρισκόμαστε μπροστά σε καμμία επανάσταση, αλλά σε προδιαγεγραμμένο σχέδιο, που περίμενε να εκτελεστεί την κατάλληλη στιγμή... και οι αυθόρμητες εκδηλώσεις μαθητών, φοιτητών κλπ. θα γίνουν ΚΑΙ αυτές αντικείμενο εκμετάλλευσης...

Πιστεύω ότι ΟΛΟΙ πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους , ΓΣΕΕ, Κυβέρνηση, αντιπολίτευση... ΟΛΟΙ...

Ξέρω ότι δεν θα γίνει... και γι' αυτό ΜΑΚΑΡΙ να βγώ ψεύτης, μακάρινα έχω άδικο...

cynical είπε...

@Greek Rider, αν αναποδογυρισουμε το "Νόμιμο είναι Ηθικο", μήπως θα έπρεπε να εξετάσουμε το κατα πόσον το "Παράνομο είναι Ηθικό;" Κοιτα ποιοί μας μιλανε για νομους! Που κανουν τους νομους για να λυμαινονται νομιμα. Και οταν παρ' ελπιδα υπάρχει νομος που μπορει να τους δικασει, δεν δικαζονται.

cynical είπε...

@Νοσφεράτο,

για να εκτονώσω λιγο την κατασταση, γιατι απο χθες ειμαι παρα πολυ φορτισμενη συναισθηματικα (μάνα γαρ), λες να έρθει μια super duper γιαγια για να μας σωσει;
Αυτες τις πολυ ικανες γιαγιαδες που παρεπιδημουν στην αγγλικη εξοχη και τροφοδοτουν τα μυθιστορηματα;

cynical είπε...

Γεια σου Νewton. Στην Αθηνα σημερα, η κινηση των αυτοκινητων στους δρομους ήταν μικρη. Κοσμος περιφερεται μονο στην πολη. Υπαρχει μια θλιψη παντου, ενα σοκ. Ηταν το επιστεγασμα μιας απιθανης πορειας της χωρας. Τα πραγματα θα αργησουν να επανελθουν στο κανονικο (;)

cynical είπε...

Καλημερα @cirut. Μα αυτη ειναι και εντελως διεφθαρμενη εξουσια. Που δεν αντλει απο πουθενα νομιμοτητα. Κανονικα επρεπε να φυγει απο την πισω πορτα. Και τη νυχτα.

cynical είπε...

καλημέρα @Τyler Durden. Σιγουρα δεν ειναι η πρωτη εν ψυχρω δολοφονια, ουτε ότι δεν συνεβη και σε παλιοτερες κυβερνησεις. Μαλιστα υπήρχαν και προσφατες που δεν προκαλεσαν τοσο σαλο, οπως ακουσα χθες να τις απαριθμει ο Ραχιωτης στον Αλφα νομιζω. Ηταν ο τσιγγανος και ο Πακιστανος λιγο πιο πριν.
Το χθεσινο ομως συμπύκνωνε πολλα πραγματα ταυτοχρονα. Και το θαυμα ήταν οτι αυτοματα παρα πολλοι στην ελλαδα το καταλαβαν αμεσως, ότι αυτη τη φορα τα πραγματα ηταν διαφορετικα.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή,
τα ποτάμια, είναι να μη ξεχυθούν. Άμα ξεχυθοούν δεν γυρίζουν πίσω. Αυτές τις αντιδράσεις κανένας δεν μπορεί να τις μαζέψει. Και όποιος τολμήσει θα φάει παραμάζωμα.

Ο καθένα με τις ευθύνες του. Και οι προβοκάτσιες στην ημερήσια διάταξη και στο νου όλων. Δεν γίνομαι και γω μάντης κακών αλλά σίγουρα κάποιοι σχεδιάζουν.

Κάποιοι άλλοι όμως δεν έχουν καμιά διάθεση να κάνουν πίσω όποιο και αν είναι το κόστος. Ο κόσμος δεν μαζεύεται παρ’ ότι ξέρει ότι μπορεί… Είναι αποφασισμένος.
Και καλά κάνει. Μαζί του και γω. Δεν θα φοβηθεί τώρα τα σχέδια κάποιων Κέντρων και Υπηρεσιών. Και ούτε θα ακούσει «λογικές» φωνές αν και σήμερα δεν είναι βέβαιο ποια είναι η λογική φωνή, αυτή που λέει κάνε πίσω λόγω φόβου ή αυτή που λέει κάνε μπρος κατανικώντας το φόβο.

Τι είδους ιστορία γράφεται αυτές τις μέρες; Ανάκτησης λαϊκών και εργασιακών δικαιωμάτων καταπατημένων επί 18 χρόνια ή θλιβερή ιστορία αίματος; Κανένας δεν ξέρει. Εσύ είπες και ελάλησες. Η ιστορία ακόμη όχι.

Σε ανύποπτο χρόνο έγραψα εδώ ότι ορισμένες φορές σε μια μέρα γίνονται όσα δεν έγιναν χρόνια και δεκαετίες. Δεν ξέρω αν είναι τέτοιες οι μέρες αλλά κανείς δεν ξέρει. Η νέα γενιά μάλλον ξύπνησε άγρια και δεν πρόκειται κανένας να τη ξανακοιμίσει.

Μου θυμίζουν μέρες του Πολυτεχνείου αλλά περισσότερο μέρες του ’63 με τη δολοφονία Λαμπράκη. Μια ανατριχίλα ένοιωσα τότε παρακολουθώντας τα γεγονότα από κοντά. Ξαφνικά βρέθηκα από την οικοδομή στην οργή, στη διαδήλωση, στην οργάνωση. Σε χρόνο μηδέν άλλαξε όλη μου η ζωή… Τι ετοιμάζει άραγε η ιστορία για τους σημερινούς νέους;;;;

Εγώ δεν κρύβω τους φόβους μου. Κανένας δεν ζει χωρίς φόβους. Όμως με αυτούς θα προχωρήσω όπως σε όλη μου τη ζωή και το όποιο κόστος δικό μου. Το κόστος των άλλων φοβάμαι περισσότερο.

cynical είπε...

Κατερίνα, πωτας και δικαιως ποιος ειναι ο ηθικος αυτοργος. Κανενας δεν εξαιρειται απο τον μακρυ καταλογο που παραθετεις. Ειναι η διαχυτη σαπιλα, αυτη που καθε μερα, λέξη τη λεξη αναδεικνυουμε καθημερινα με τα χιλια της προσωπα. Γιαυτο και πάγωσε ολη η ελλαδα. Και γιαυτο ειχε και απηχηση και σε ολο τον κοσμο με ΟΛΑ τα ειδησειογραφικα πρακτορεια να ασχολουνται με το γεγονος. Ειναι κατι με πολυ βαθειες ριζες. Και ποναει γαμωτο. Η αληθεια ποναει πολύ οταν τη συνειδητοποιεις. Και το βαρος της ευθυνης τρομαζει.

Νομιζω, οτι η δολοφονια αυτη πάτησε τον καλο τς ελληνικης κοινωνιας, μεδενος εξαιρουμενου.

cynical είπε...

@Tyler. Τον ειδα τον Λαζοπουλο χθες στon Alfa, ηταν πολυ ταραγμενος και ειπε και μερικες αληθειες.

cynical είπε...

@Xavier

Συμφωνω μαζι σου. Χτες ξεπεραστηκε ενα οριο. Η δολοφονια αυτη δεν ηταν ιδια με τις αλλες. Και ο κοσμος το επιασε αμεσως και αντεδρασε.

cynical είπε...

Swell,

η θαλασσα θα ειναι ολο και πιο ταραγμενη απο δω και μπρος. Τα γιατροσοφια και τα μαντούνια δεν πιάνουν.

NdN είπε...

Παρακολουθώ τα επεισόδια του δράματος από μακριά. Στο τηλέφωνο με φίλους από χτες το απόγευμα. Τι να πεις για το παιδί που χάθηκε, για τους γονεις του, για, για, για..Εχει σημασια;

Δεν θα σταθώ στα επισόδια. Δεν νομίζω πως έχει σημασία. Στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα το φοβάμαι και εγώ...πάντως νομίζω πως δεν θα τελειώσει καλά η ιστορία που άρχισε μετά τη δολοφονία.

cynical είπε...

Γεια σου NdN. Ειδα το βλογ σου με την επισκόπηση που κανεις του αγγλικου τυπου. Πολυ καλό.
Τωρα, μετα από αυτο πώς να ειναι ολα καλα και ιδια;
Δεν ξερω, τι θα γινει απο δω και περα. Κανεις δεν ξερει. Ψυχραιμια και σκεψη.

nelly είπε...

cynical, δεν υποτιμω τη σημασια του γεγονοτος! Αλλοιμονο! Το γεγονος ειναι υψιστης σημασιας. Το σχολιο μου στοχευε στους μπλογκερς και στην υποκριτικη συμπεριφορα τους. Δεν ισχυριζομαι οτι δεν αηδιασαν με αυτο που εγινε. ΟΜΩΣ,αυτη η μαζικη υπερπροσπαθεια καλυψης των τεκταινομενων λες κι ειναι ρεπορτερς,καπου μου βρωμαει.
Αυτα.

ikor είπε...

Να κάνουμε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο σύμβολο κι όχι άλλοθι! Αρχής γενομένης από τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης.

Η κλιμάκωση των επεισοδίων δίνει βήμα σε κάποιους που απόψε τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Σαν έτοιμοι από καιρό, περιμένουν...

Το παιδί το δολοφόνησαν, να μη δολοφονήσουν τώρα και τη μνήμη του!

cynical είπε...

Kαλημερα Νέλλη, σχετικα με τους bloggers και την "μαζικη υπερπροσπαθεια κάλυψης" των συμβάντων, δεν βλέπω πού βρίσκεται το υποκριτικο. Τα γεγονοτα ειχαν τετοια δυναμη, που ηταν αδυνατον να μεινεις αμετοχος. Ακομα και γω, που κατα κανονα τα κείμενα που αναρτώ, δεν ακολουθούν κατά πόδας την επικαιροτητα, αυτες τις μερες δεν μπορω να σκεφτω για τιποτα άλλο. Δες αυτο που συμβαινει στο βαθος του. Δεν ειναι ενα συνηθισμενο γεγονος.

cynical είπε...

@Ikor καλημέρα.

Ας γινει αφορμη αυτο το παιδι να ρίξουμε πεντε φασκελα στα μουτρα μας, να αναλογιστουμε τι κανουμε, τι κοινωνια ειμαστε, τι μελλον εχουμε, να ΕΝΩΘΟΥΜΕ, να βαλουμε τα μεγαλα προβληματα της χωρας στο τραπεζι και να να μην σηκωθούμε αν δεν ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ότι πρεπει να λυθουν.