Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ο Υπουργός και ο Οδηγός του


Η σημερινή είδηση ήταν θαρρείς θεόσταλτη για να επιβεβαιώσει με τον πιο εύγλωττο τρόπο, αυτό που καιρό τώρα υποστηρίζω: Ότι αυτός που στήνεται στο απόπασμα για τη διαφθορά των διεφθαρμένων είναι όχι ο Θύτης, αλλά το Θύμα.


Τη Λογική αυτή που συνεχώς βάλλει και ενοχοποιεί τα θύματα για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, για να αφήσει στο απυρόβλητο τους αληθινά μεγάλους ενόχους, ας τη δούμε εδώ σε μικρογραφία μεν, σε όλο της το μεγαλείο, δε.


Σύμφωνα με εγκύκλιο του Ραγκούση, "...Με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις απειλούνται οι οδηγοί των κρατικών οχημάτων, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν καταγγελίες για σοβαρές παραβάσεις κατά τη χρήση…”


Ποιες είναι όμως αυτές οι παραβάσεις; Και ποιοι τις παραγγέλνουν;

«...Σύμφωνα με τις καταγγελίες εξακολουθεί να παρατηρείται το φαινόμενο να χρησιμοποιούνται παρανόμως τα κρατικά αυτοκίνητα από πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να τους μεταφέρουν από το σπίτι τους στην υπηρεσία ή και για προσωπικές εξυπηρετήσεις των ιδίων και των οικογενειών τους. Παράλληλα γίνεται χρήση κρατικών οχημάτων από πρόσωπα που δεν δικαιούνται βάσει του νέου νόμου, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρόσωπα τα οποία δικαιούνται χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα υπηρεσιακά αυτοκίνητα παρανόμως....»


Ποιος λοιπόν χρησιμοποιεί παρανόμως τα κρατικά αυτοκίνητα; Οι οδηγοί; Όχι βεβαια.


Οι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ παράγοντες φυσικά, όπως λέει και οι εγκύκλιος, οι ανώτεροι δηλαδή αξιωματούχοι οι οποίοι και τα δικαιούνται.


Και σε ποιους θα πέσουν καμπάνες; Στους υπηρεσιακούς παράγοντες;


Όχι βέβαια! ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ, φυσικά!


Μάλιστα. Θα τιμωρούνται οι οδηγοί που δεν θα έχουν το θάρρος να σηκώσουν κεφάλι στον Υπουργό για να του πούνε, «Δε γαμιέσαι ρε μαλάκα που θα πάω να σου φέρω τα ρούχα απ’ το καθαριστήριο και την κόρη σου απ' το μπαλέτο!».


Ετσι μπράβο, παλικάρια μου! Τον βρήκατε τον μαλάκα της παρέας!


5 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Φαίνεται πως στην Ελλάδα θα αργήσει πολύ να γίνει η Ανάσταση γι αυτό σου εύχομαι καλό Πάσχα.

the elf at bay είπε...

Κωλοέλληνες. Δουλοπρεπείς. Αρκεί να γεμίζει το πορτοφόλι τους λεφτά, λεφτά, λεφτά.

cynical είπε...

Monahike Lyke,
τωρα που περασαμε τον σκοπελο του Πασχα, τις θερμοτερες μου ευχες για μια αξιομνημονευτη Άνοιξη.

cynical είπε...

Γεια σου elf

προσπαθω να βαλω σε μια ιεραρχια τις κουραδες, κι εσυ μου τα ισοπεδωνεις τωρα!

Κατερίνα είπε...

Έχω πάθει την...πλάκα μου. Στην ηλικία που είμαι και με τόση απαισιοδοξία στην πλάτη από τριάντα χρόνων αδιαφορία για τα μελλούμενα λόγω δανεικής...καλοπέρασης των εργαζόμενων, τα κείμενα των μπλόγκερς μου αποδεικνύουν ότι δεν είναι όλα...μαύρα.Για παράδειγμα "Ο Υπουργός και ο Οδηγός του" είναι αποκαλυπτικό από όλες τις απόψεις, πολιτική-νομική-κοινωνική-ανατρεπτική. Ναι, ανατρεπτική, διότι μας βγάζει όχι απλά από τον ύπνο της δήθεν ανυμπόριας μας, αλλά και από το δειλό τρόπο σκέψης στην καθημερινότητά μας. Μας προκαλεί ν' αντιστεκόμαστε, μας προτρέπει στην αναμέτρησή μας με την αυτονόητη αλήθεια του αν αφήσω τη σκέψη μου να μάθει να λογίζεται αυτό που μπορεί να μας συμβή φέρνοντάς μας σε δύσκολη θέση από ευθύνη αλλότριας αλητίας των θεσμικών μας ταγών, μπορούμε να το ανατρέψουμε αν το διατυμπανίσουμε, μαζί και την αντιλογική της εξουσίας. Ήμουν πάντα κοντά στον τρόπο σκέψης του συγγραφέα του κειμένου και δεν μετανειώνω αν από τις πολλές απολύσεις θα βγω στη σύνταξη μετά...θάνατον!
Δεν συμφωνώ, εντούτοις, με τον,την the elf at bay ότι λόγω αλλοτριωμένου τρόπου σκέψης των Ελλήνων είμαστε "Κωλοέλληνες. Δουλοπρεπείς. Αρκεί να γεμίζει το πορτοφόλι τους λεφτά, λεφτά, λεφτά", διότι κι έτσι να είναι, με αυτούς θα αλλάξουμε τον κόσμο γιατί δεν είναι όλοι αλήτες εκμεταλλευτές, άνθρωποι της εξουσίας και του δοσιλογισμού της.