Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η Κουλτούρα της Πληροφορίας


«Αυτός ο λαός δεν έχει κουλτούρα!». Τούτη τη βαριά κουβέντα ξεστόμισε προ μηνών ο κουλτουριάρης αρχηγός της ΚΥΠ στα κανάλια και καταρράκωσε όση αξιοπρέπεια μάς είχε απομείνει. Ευτυχώς, γρήγορα διευκρίνισε ότι δεν ήμασταν εντελώς και για τα μπάζα, μόνο κάποια αδυναμία στην κουλτούρα περί της πληροφορίας βρήκε να μας καταλογήσει, εξ αιτίας της οποίας και θα χρειαζόμασταν εντατικά μαθήματα.


Ενώ παραδέχτηκε πως μετά τόσα χρόνια στο σχολειό ήμασταν πια ξεφτέρια στους υπολογιστές τα δίκτυα, τη φάρμα και το facebook, εν τούτοις δεν γνωρίζαμε πώς να εφαρμόσουμε όλη αυτή την πληροφορία που αποκομίσαμε, με τρόπο χρήσιμο για το καλό της πατρίδας, και των συνανθρώπων μας φυσικά.


Φυσικά και είμαστε άνθρωποι υπεύθυνοι, και δεν θέλουμε οι γνώσεις μας να μένουν αναξιοποίητες και στο συρτάρι, στέλνοντας στο βρόντο όλα αυτά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν απλόχερα για την παιδεία. Μόνο που δεν βρίσκαμε κάποιον υπεύθυνο από την κυβέρνηση να μάς καθοδηγεί.


Ευτυχώς η ευκαιρία δεν άργησε να φανεί. Με το νέα φορολογικό νομοσχέδιο κάθε νομοταγής πολίτης και πατριώτης θα μπορεί πλέον να αξιοποιεί επ’ αμοιβή όλο τον πλούτο πληροφοριών που θα έχει αποκομίσει σχετικά με το επίπεδο ζωής των γειτόνων του εφοριακών, τελωνειακών, δικαστών, βουλευτών, ιατρών, περιπτεράδων, βενζινάδων κλπ, εντοπίζοντας και καταγγέλλοντας στις αρμόδιες αρχές βίλες, πισίνες, Καγιέν, έπιπλα δια χειρός Βαράγγη, κ.α.


"Μα θέλετε να γίνουμε όλοι χαφιέδες;", ξεστόμισε ολόχαρο και στα ξεκούδουνα, το γελαστό παιδί Πολίτης στο πάνελ της επεισοδιακής περασμένης Δευτέρας, καθώς απευθυνόταν στην υπουργό μάρκας Διαμαντοπούλου.


"Μα τι λέξεις είναι αυτές;", απάντησε ενοχλημένη, η ολίγον χλομή κυρία Υπουργός, φοβούμενη μην και η κατάπτυστος αυτή λέξη λεκιάσει το εκσυγχρονισμένο της λεξιλόγιο, και το κομψό της ταγιεράκι, πιθανόν. "Είναι ευθύνη του καθενός μας προς την πατρίδα", απάντησε τραυλίζοντας η κυρία, φροντίζοντας με κεφαλιά ψαράκι, να στρέψει στο λεπτό την κουβέντα προς τις εξυπνάδες του νομοσχεδίου της.


Ωραία και καινοτόμος επιχειρηματική δραστηριότητα σκέφτηκα, με μιας, αναλογιζόμενη την αύξηση του ΑΕΠ που θα επέρχετο από το εμπόριο του μεγάλου αυτού πλούτου πληροφοριών, με εμπορικό εταίρο όχι φυσικά το κράτος, αλλά τις ίδιες τις πηγές άντλησης της πληροφορίας. Ως γνωστόν το κράτος είναι και κακοπληρωτής και τσιγκούνης. Ενώ οι κάτοχοι αδήλωτου πλούτου πληρώνουν πάντα τοις μετρητοίς και σε τιμές αγοράς.


Υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα από αυτό; Τρέχω για τα εύσημα και την πατέντα!

15 σχόλια:

de profundis είπε...

Πως μπορω να επικοινωνήσω μαζί σας ιδιαίτερως??? εχω κάτι πληροφορίες για το ατομό σας , και ταυτόχρονα κάτι χρέη να πληρώσω.

cynical είπε...

Θα προκηρυξω συντομα μειοδοτικο διαγωνισμο. Πληροφοριες στο βλογ.

μ είπε...

Το χιούμορ θα μας σώσει τελικά!

Λέτε να ανοίξουν εταιρίες διαχείρισης ιδιωτικής πληροφορίας; Επιδοτούμενες φυσικά.

καλησπέρα

katerina είπε...

Cynical δεν είπαμε ότι πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας; Ε, ιδου η κυβερνητική προταση.

1ον.Αλλαγή ...παραγωγικου μοντέλου. Θα παραγουμε ρουφιανιές, καλιεργουνται σε οποιοδηποτε έδαφος, ευδοκιμούν όμως στους βούρκους.

2ον. Μπορουν να εμπλακουν όλοι μιας που τα τυπικά και ...ουσιαστικά προσόντα που απαιτουνται απο τους εργαζομενους που θα το υπηρετούν, είναι πολύ χαμηλά. Επιτέλους να σταματίσουν οι ελιτισμοί, ζήτω οι αναλφαβητοι. Προτεινω στην Κυβερνηση οι ρουφιανοι να είναι επιλεξιμοι και με χρηματοδοτηση απο το ΕΣΠΑ.

3ον. Οι εργαζομενοι στο συγκεκριμενο τομέα ...υπηρεσιών, θα είναι ΚΑΙ πατριώτες!!!

Δεν θέλω να είμαστε μιζεροι. Τα καλά να λέγονται. Αυτή η Κυβερνηση πρέπει να πάρει Νομπελ οικονομίας.

Πατριώτες Ρουφιανοι, Πατριώτες Χαφιεδες ενωθείτε!!

υ.γ.ιδιαιτερη σημασία αποκτα όταν το συστηνει και το Υπουργείο Παιδείας. Εμπρός για μια ...Παιδεία νέα...

Α. Δημητρίου είπε...

μην ανησυχείς cyn, ο Γιώργος θα υπερασπιστεί τη συνείδηση του έλληνα πολίτη και δεν θα τον εξαναγκάσει να καταφύγει σε τέτοιες μεθόδους. Θα είμαστε φτωχοί πλην τίμιοι! Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.
Τη δουλειά αυτή θα την αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες. Ίσως οι εισπρακτικές να δευρύνουν λίγο το αντικείμενο τους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μάλλον λόγω εργασιών κάτι έχασα. Η ρουφιανιά πού κολλάει;

cynical είπε...

δημο,

δεν αναφερομαι σε κατι επικαιρο, που συνεβη σημερα , χθες.

Απλως μου ειχε χτυπησει στ' αυτι αυτα που ειχε πει περι "χαφιεδων" η Διαμαντοπουλου τη δευτερα. Το ποστ ειναι λιγο ετεροχρονισμενο...

Συμβαινουν τοσα πολλα, που δεν τα πιανω ολα στην ωρα τους.

cynical είπε...

Καλημερα

Μανο

Α. Δημητριου,


βρε, βρε, τζιμανια εχετε γινει στις ιδιωτικοποιησεις. Με το πρωτο το πιασατε για το πού το παει η κυβερνηση: Ιδιωτικες εταιριες χαφιεδων. Νεοελληνικη καινοτομος , επιχειρηματικοτητα! Ενταγμενη στο ΕΣΠΑ.

cynical είπε...

Katerina

λεω να χωρισουμε τα χωραφια μας. Εσυ θα καλλιεργεις τα ζιζανια "ρουφιανους-ρουφιανους", που θα εκβιαζουν, και κατοπιν θα εισπραττουν

κι εγω θα καλλιεργω τα φρουτα "μπραβους-μπραβους" που θα πουλανε προστασια στους ρουφιανους.

Unknown είπε...

Ψιτ, όσο θα τρέχεις για να πα΄ρεις τα εύσημα, εγώ θα πεταχτώ στο γείτονα να του πω πως αν δε μου δίνει 100 ευρά το μήνα, θα τον καταδώσω για την καγιέν!

cynical είπε...

Darthiir,

φτηνός εισαι! Ακου 100 ευρω για μια καγιεν!

Unknown είπε...

100 το μήνα είπα!
δέκα τέτοιους να βρω... να ο μισθούλης! :)

the elf at bay είπε...

Δεν ειπώθηκε και τίποτα τρομερό. Βλέπεις εσύ καμιά κουλτούρα; Γυφτο-κακοκοιρο-ελλιπείς σε όλα τα επίπεδα είναι οι περισσότεροι των Ελλήνων. Μια φάρα αγράμματων βλαμμένων είναι. Πόσες φορές έχω αναφωνήσει 'Μένουμε Ελλάδα', με την κακή έννοια βεβαίως-βεβαίως.

Όσον αφορά στην Διαμαντοπούλου μένω ενεός στην θατσερική της υπόσταση. Μας έχουν για τα μπάζα όλοι αυτοί γιατί έχουν καβαλήσει τον πατερναλισμό και δεν λένε να κατέβουν.

Κι εμείς γράφουμε σαν μαλάκες. Άλλαξε κάτι; Τίποτα.

Στέργιος είπε...

Εταιρείες χαφιέδες

Το είχα σχολιάσει πριν μήνες ως «φαεινή ιδέα» που κυκλοφορούσε στη κυβέρνηση. Τώρα μαθαίνω ότι είναι έτοιμη η σύμβαση και απλά περιμένουν τη κατάλληλη στιγμή.

Ο χαφιεδισμός θα αποκτήσει επίσημα κανονική δομή και οργάνωση. Οι πληροφορίες λένε:

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να παραδώσει το κυνήγι και τις εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εγχώριες και διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες! Οι εταιρείες χρησιμοποιώντας κάθε μέσο (!!!) θα «ανακαλύπτουν» αυτούς που χρωστούν στο δημόσιο και θα αναλαμβάνουν να τους ξετρυπώσουν και να πάρουν ότι έχουν και δεν έχουν. Παράλληλα θα γίνουν δερβεναγάδες στο Δημόσιο και θα ελέγχουν τις υπηρεσίες συλλέγοντας πληροφορίες με κάθε μέσο (!!!) για το αν τηρούν ή όχι την εκτέλεση του προϋπολογισμού και το πρόγραμμα περικοπής της σπατάλης, (κωλόχαρτα, καφέδες, κλιματιστικά, ώρες προσέλευσης κλπ) και θα εισηγούνται…

Οι ιδιώτες ελεγκτές είναι έτοιμοι να πιάσουν «δουλειά» στις εφορίες, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία…

Οι ιδιωτικές εισπρακτικές και ελεγκτικές εταιρείες έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης από τις άγριες πρακτικές τους και όταν ήρθε η ώρα της νομιμοποίησής τους δέχτηκαν σκληρή κριτική στη Βουλή και από το ΠΑΣΟΚ. Τώρα όχι μόνο γίνονται αποδεκτές από την επίσημη Πολιτεία αλλά αναλαμβάνουν δράση για λογαριασμό της. Δεν είναι μόνο οι μέθοδες που ακολουθούν για να εισπράξουν, μια και τα έσοδά τους εξαρτώνται από το πόσα θα εισπράξουν, αλλά είναι και η ύποπτη παραδοχή της ανικανότητας από το κράτους να εισπράξει, με κανονικές διαδικασίες αυτά που του χρωστούν. Σκοπό είναι να τα οικονομήσουν κάποιοι….

Παρακαλώ όλες οι πληροφορίες στις εταιρείες, να κερδίσετε εσείς αλλά να κερδίσουν και αυτές που ιδρώνουν για το καλό της χώρας! Είναι οι νέοι αδιάφθοροι!!!!!!

Όλη η χώρα να γίνει ένα απέραντο χαφιεδοποιείο! Όλοι θα κερδίσουμε!!!

Μετά διώκουμε τη διαφθορά!!!

navarino-s είπε...

Πάντως εγώ, ειλικρινά και δεν κάνω πλάκα, πιστεύω ότι στο θέμα του χαφιεδισμού είμαστε πολύ καλύτεροι από άλλους λαούς της Ευρώπης.

ΥΓ: εσύ θέλεις να χαστουκίσεις κάποιο άλλο πρόσωπο της τιβι, εγώ θέλω αυτόν τον Πολίτη!