Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σιχασιάς συνέχεια...

Θ’ αναφερθώ σ’ αυτό το γεγονός λιγάκι καθυστερημένα και μάλιστα σε μέρα που το έθνος θρηνεί την υποστολή της βοσκοπούλας, της κόρης της σεμνής της παινεμένης, η οποία ούτε είχε ακούσει, ούτε είχε μάθει, ούτε είχε μυρίσει. Άντε λοιπόν, κι άλλος ένας εκπεσών φοροφυγάς που ξεσκεπάστηκε, όχι φυσικά απ’ την κυβέρνηση, που κι αυτή ούτε είδε, ούτε άκουσε, ούτε μύρισε. Αλίμονο αν κοίταζε εκεί που έπρεπε να κοιτάξει, θα 'χαν τελειώσει τα ψωμιά της προ πολλού.


Στην πελώρια αρένα που ονομάζεται Ελλάδα του μετανεωτερικού Πασόκ, το κυνήγι των δημοσίων υπαλλήλων, το διαδέχτηκε το κυνήγι των συνταξιούχων, το οποίο στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στο κυνήγι του φοροφυγά, για να μπει ένα φρένο υποτίθεται στο κυνήγι του συνταξιούχου, του δημοσίου υπαλλήλου κλπ, αν και όλοι πια έχουμε καταλάβει ότι η ληστρική αυτή επιδρομή άλλο δεν έχει σκοπό, παρά να φορτώσει τη λεία της σε τρένα και βαπόρια για να τη φυγαδεύσει, έτσι φρέσκια και ζεστή στο εξωτερικό, στις τράπεζες και τα ξένα θησαυροφυλάκια.


Κι ακόμα είμαστε στην αρχή. Όταν κάποια στιγμή ξεμείνουμε από ρευστό και στραγγίξει από τις φλέβες και η τελευταία ρανίδα χρήματος, θ’ αρχίσουνε να φεύγουνε τ’ οικόπεδα, να ξηλώνονται τα νησιά και οι νησίδες, να ξεθεμελιώνονται τα εργοστάσια και τα μαγαζιά.


Μέσα στο γιούχα λοιπόν τής ως άνω επιδρομής, η κυβέρνηση άρχισε ως γνωστόν να πετσοκόβει πρώτα επιδόματα και μετά μισθούς από όλες τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες όπως γρήγορα απεδείχθη, δεν ήταν όλες οι τάξεις μιας και φρόντισε πρώτα πρώτα να εξαιρέσει τον αφρό, τα πιστά σκυλιά της δηλαδή, τα αιμοβόρα μπουλντόγκ του Χρυσοχοϊδη, μην τυχόν και ξεμείνουνε από σκυλοτροφή και δεν έχουν δύναμη να δαγκώσουν.


Δεν ξέρω ποιες άλλες κατηγορίες εξαιρέθηκαν, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει η ευγενής τάξη των τελωνειακών, οι οποίοι με κάποιες μια δυο μέρες απεργία, κι όχι κάνοντας κανένα πατιρντί της προκοπής, κατάφεραν όχι μόνο να διατηρήσουν τα μισθολογικά του προνόμια, αλλά και να τα μετακυλήσουν σε όλο το κοινωνικό σύνολο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δηλαδή δεν θα πληρώνουμε πλέον, υπέρ ΕΡΤ, δήμου και λοιπά, αλλά και υπέρ των τελωνειακών ημών των αγίων.


Ακολουθώντας λοιπόν το δόγμα των τραπεζών και των επιχειρήσεων, στις οποίες έχει αναγνωριστεί το προνόμιο να ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και να κοινωνικοποιούν τις ζημιές, η αθλία αυτή κυβέρνηση κοινωνικοποιεί επιλεκτικά το μισθό-επίδομα μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής κατηγορίας, μεταθέτοντας σε μας τα λύτρα που σύρθηκε να πληρώσει εξ αιτίας ενός απεργιακού εκβιασμού.


Άλλη μια κατά σειρά κατάπτυστη ενέργεια αθλίων ανθρώπων, οι οποίοι δεν διστάζουν να πετάξουν στο δρόμο πένητες συνταξιούχους, (ποιος είπε ότι θα πεθάνουν; Τόλμησε να ξεστομίσει ο ανίερος και θρασύτατος Λοβέρδος), να αγνοήσουν γιατρούς και δασκάλους που επίσης απεργούν, για να μιζάρουν και μάλιστα με ξένα κόλλυβα, μια και μόνη επαγγελματική ομάδα.


Σιχαμένοι...


32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ψάξεις στα σοβαρά και υπεύθυνα να δεις το ποσοστό των τελωνειακών, θα διαπιστώσεις ότι είναι κάτι που πάντα το πληρώναμε και μάλιστα πολύ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ.
Απλώς τώρα πέρασε στη ΔΕΗ και έρχεται πολύ-πολύ φτηνότερα για όλους.
Επίσης, το ποσόν αυτό δεν πάει για χρόνια στους τελωνειακούς, αλλά στο κράτος σαν φόρος.
Όταν πήγαινε στους τελωνειακούς ήταν για να καλύψει τις υπερωρίες τους να βρεθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή και ημέρα, στον (οποιοδήποτε) τόπο εκτελωνισμού, ακόμα και στην εταιρία του εισαγωγέα.
Οι τελωνειακοί έπαψαν να παίρνουν αυτά τα χρήματα και έπαψαν να εκτελούν τέτοια χρέη εξυπηρέτησης των εισαγωγέων.
Σε έχω διαβάσει αρκετές φορές. Δεν είσαι αντικειμενικός αρκετές από αυτές.
Δεν ξέρω αν το κάνεις σκόπιμα ή από ελλειπή πληροφόρηση.
Ελπίζω το δεύτερο.

Γιος τελωνειακού (και όχι πασόκος).

katerina είπε...

Cynical καλημέρα,

Μέσα σε αυτό το άθλιο τουρλουμπουκι της λαμογιας με την εκπληκτική και τόσο παραταιρη κωδική ονομασία «ευνουμενο Κράτος» μην ξεχνάμε ότι το ...παρασυνθημα ήταν η «αναδιανομή».
Βέβαια, εμεις άλλη αναδιανομή νομιζαμε ότι εννουσε ο Κυβερνητης, και άλλη μας προεκυψε. Αλλά θα μου πεις γενικώς με τις έννοιες των λέξεων αυτή η Κυβερνηση εχει ένα ....προβλημα.

Αλλά βρε έχω καλά νέα!!!! Τι διαβασα χθες στην εδημερίδα Ισοτιμία;
Δεν μπορουν λέει οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές να ΄κάνουν τις μεγάλες επενδυσεις τους γιατί τους ταλαιπωρει η γραφειοκρατία των ...στρατιών των Δ.Υ.

Συσκεφθηκε λοιπόν το Υπουργικό Συμβουλιο και βρηκε τη λυση να ξεπερασει την ...γραφειοκρατία των Δ.Υ. Θα μου πεις ότι η γραφειοκρατία δεν ειναι τίποτα περισσότερο απο τους Νόμους και τις διαδικασίες που η Νομοθετική και η Εκτελεστική ΕΞΟΥΣΊΑ καταρτιζει, ψηφιζει και υπογραφει ειτε με νόμους ειτε με Προεδρικά διαταγματα, αλλά ...είπαμε οι Κυβερνητες μας, έχουν ...ένα προβλημα με την κατανοηση.

Προφανώς ο κ. Πάγκαλος νομιζει ότι ο κάθε υπάλληλος ή το ΣτΕ, φτιαχνει τους δικους του νομους, τους ψηφιζει το βραδυ στο σπιτι του με την γυναικα του και το πρωί τοςυ εφαρμόζει στην πλάτη των άμοιρων των επενδυτών.

Η λύση; Μα η Κυβερνηση λεει θα κάνει by pass στην ....γραφειοκρατία, διαφευγοντας απο την Δημοσια Διοικηση, και ....κάποιοι θα κάνουν περαν των Νομων και των Διαδικασιων την διαχειριση τω μεγάλων επενδυσεων.

Τυμπανοκρουσίες!!! Κια λες ok. Και διαβαζεις παρακάτω ποιες ειναι οι μεγάλες επενδυσεις που ...καθυστερουν. Και ...ένας ντουβρουτζας, ένα εγκεφαλικό σου ερχεται.

Γιατί βλέπεις ότι προκειται για 6 επενδυσεις εκ των οποιων η μία είναι η επενδυση του ομίλου Πάπιστα για την αναπτυξη 2.500 τετραγωνικών στο Τυμπάκι.

Που το ξέρω εγώ το όνομα ...Πάπιστας; Τι μου θυμιζει;

Και μετά θυμασαι το Βατοπεδι, θυμασαι τον μεγαλοεργολαβο Παπιστα που ξεπλενε λίμνες, δαση, βουνά, πεδιαδες, ακινητα, μιζες, λεφτά, με καλογερους, υπουργους, και λοιπούς...

(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Και μετά θυμάσαι ότι ειχε γινει μια ανταλαλγή πυρών μεταξυ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, την εποχή της υπερπαραγωγής του Βατοπεδίου και η τότε Κυβερνηση της Ν.Δ. έβγαλε κάτι χαρτια και κατι φήμες ότι ο κ. Παπιστας ειχε παραπονεθεί τον κ. Παπακωσταντινου, τότε εκπροσωπο Τυπου, για το Βατοπεδι.

Μα τουλάχιστον το Κομμα του, το ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να το έχει ενημερωσει έλεγαν τοτε οι Νεοδημοκρατες της εξεταστικής;

Μα δεν το ειχε αξιολογησει ο κ. Παπακωσταντινου ως σοβαρό περιστατικό απαντουσε η τότε αντιπολιτευση. Δεν καταλαβε τι γινοταν.
Φίλος μου είναι ο κ. Παπιστας έλεγε ο τοτε εκπροσωπος τύπου και νυν υπουργός οικονομικών, ψηφοφορος μου που ερχόταν στο γραφείο μου για έναν καφέ, μια πορτοκαλάδα, να συζητησουμε για τον Ολυμπιακό, ε, μου έλεγε και για το Βατοπεδι να περασει η ώρα. Θα ποινικοποιησουμε τη φιλία; Οχι ρε αδερφε!!

Ε, το καταλαβε και η Αντιπολιτευση ότι οι φίλια ειναι ιερό πραγμα και ...το ένα χερι νιβει το άλλο, το ξεχασαμε.

Σημερα όμως θα κάνουμε by pass στις διαδικασίες και ο κ. Πάπιστας, θα παιρνει την άδεια του γα την ...επενδυση του σε μια μέρα.

Η άλλη απο τις 6 επενδυσεις έχει κολήσει λεει στο ΣτΕ.
Μα πειτε μου συχωριανοί, τι ειναι αυτό το Συμβουλιο της Επικρατείας για να κολαει τις επενδυσεις των ...επενδυτων;

Τωρα το πως η Κυβερνηση αποφασισε ότι δεν θέλουμε το ΣτΕ βρε αδελφέ, προφανώς εντασσεται στον μεγάλο σεβασμό της προς το Συνταγμα.

Ως εκ τουτου Cynical να ειμαστε πολύ χαρουμενοι που θα πληρωνουμε τα κερατιατικα στη ΔΕΗ για τοςυ τελωνειακους και όχι για τον κ. Παπιστα.

Φτου, και όμως μεσω της ΔΕΗ θα πληρωνουμε και τον κ. Παπιστα ή τον κάθε κ. Παπιστα. Μην ξεχνιομαστε η ΔΕΗ ειναι εισηγμένη στο Χ.Α. Αυτό σημαινει ότι ...δεν πληρωνουμε μεσω της ΔΕΗ μόνο το Κρατος και τοςυ εκλεκτους του, αλλά και όλους τους ιδιωτες μετοχους της ΔΕΗ. Με ένα σμπαρο ...πολλά τρυγονια.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως οι τελωνειακοί λένε ότι δεν είναι για εκείνους η ρύθμιση στη ΔΕΗ.

monahikoslikos είπε...

Εμένα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα με ένα κομβικό σημείο της ανάρτησης.
Κι αυτό γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με μια "ληστρική επιδρομή" όπως γράφεις αλλά με ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΚΗ επιδρομή...
Όχι τιποτά άλλο αλλά για να μην γράφει ο καθένας ότι θέλει εδω μέσα.

athinovio είπε...

Είναι και αυτό μία ακόμη έκφανση της γενικότερης ασυνεννοησίας και ανικανότητας.
Όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις κακοδιαχείρηση και ασυνέπεια, με τη διαφορά ότι κάποιοι τομείς είναι πολύ σημαντικοί για να τους χτυπήσεις. Οι τελωνειακοί, πχ, είναι σπουδαίοι για το εμπόριο, οι μεταφορείς είναι σημαντικοί για την αγορά γενικώς, κτλ.

Χωρίς να έχω καμμία πείρα, απλά θα πω ότι αν αυτοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, την πληρώνουμε όλοι τη νύφη, με πολλούς τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι, πιθανώς, η φήμη του απατεώνα έλληνα.
Αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, τότε θα πρέπει να χτυπηθούν και τα κακώς κείμενα είναι ζωτικής σημασίας να διορθωθούν, όσο κι αν φωνάζουν όσοι είναι καλοβολεμένοι με τις μιζούλες και τα "δωράκια" τους.

Μέχρι να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα, πάρε μία μείωση μισθού να έχεις να πορεύεσαι, κι εσύ κι εγώ μαζί.

cynical είπε...

Ανωνυμε,

δεν βγαζω νοημα με αυτα που γραφεις.
Για να καταλαβω, οι τελωνειακοι (που σημειωτεον δεν εχω τιποτε εναντιον τους), κανουν μια απεργια, την οποια σταματουν οταν κερδιζουν καποια χρηματα, τα οποια δεν θα πανε στις τσεπες τους, αλλα θα πανε για το γενικο καλο;

Γιατι περιμενε τη συγκεκριμενη απεργια η κυβ. για να βαλει αυτο το χαρατσι στη ΔΕΗ, ενω θα μπορουσε να το κανει καθε στιγμη, ανεξαρτητα του ποιος απεργει και μη;
Δηλ χαρατσι και απεργια των τελωνειακων ειναι ασυσχετιστα φαινομενα;;

Unknown είπε...

Είναι για να πληρώνουμε και τον εκτελωνισμό εισαγωγής ρεύματος βρε!

Ανώνυμος είπε...

cynical και εμένα αυτές οι εξαιρέσεις με εκνευρίζουν αφάνταστα!

Μπορούμε να μάθουμε τι επιδόματα ΔΕΝ κόπηκαν από την ευγενή τάξη των αστυνομικών-μπουλντογκ και των τεκωνειακών??

Ένας αστυνομικός μου είπε πως και αυτούς τους έκοψαν τα επιδόματα...

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

για ποιον λογο υπαρχουν ακομα τελωνεια? ο ρολος των τελωνειων ειναι να προστατευσουν μια η ορισμενες ταξεις παραγωγων σε ενα κρατος , κατ΄ουσιαν προκειται για την αστικη ταξη την οποια τα τελωνεια σκοπο εχουν να προτατεψουν απο τον ανταγωνισμο των αστικων ταξεων αλλων χωρων . στην ελλαδα οσο ειχαμε τον μυθο της " αναπτυξης" τα τελωνεια εχρειαζονταν-υποτιθεται-προς προστασια της ντοπιας παραγωγης.αφου τελικως η αναπτυξη δεν επετευχθη (μα ηταν δυνατον?) κι΄αφου η ελλαδα σημερα δεν κατασκευαζει ουτε αυτοκινητα ουτε πλυντηρια ουτε εν γενει καμια τεχνολογια εχει , για ποιο λογο πρεπει να πληρωνη δασμους οποιος τ΄ αγοραζει? στην ελλαδα , ως γνωστον , ακριβως οι ταξεις υπερ των οποιων υποτιθεται οτι υπαρχουν τα τελωνεια , ειναι αυτες που απομυζουν τα δημοσια εσοδα και τα εξωτερικα δανεια χωρις ποτε τους να πληρωνουν φορο . ειναι δηλαδη οι ταξεις με τη μεγαλυτερη φοροδιαφυγη .

ELvA είπε...

''Άλλη μια κατά σειρά κατάπτυστη ενέργεια αθλίων ανθρώπων, οι οποίοι δεν διστάζουν να πετάξουν στο δρόμο πένητες συνταξιούχους, (ποιος είπε ότι θα πεθάνουν; Τόλμησε να ξεστομίσει ο ανίερος και θρασύτατος Λοβέρδος), να αγνοήσουν γιατρούς και δασκάλους που επίσης απεργούν, για να μιζάρουν και μάλιστα με ξένα κόλλυβα, μια και μόνη επαγγελματική ομάδα''.

Πες τα φιλη cynical, επειδη τα πραγματα εγιναν ωμα και βαρβαρα αυριο το πρωι πιστευω οτι θα εισαι στην Ομονοια!

Τους χαιρετισμους μου και καλο κουραγιο!

vague είπε...

Μια είδηση που ίσως δεν κατάλαβα καλά (ή την κατάλαβα και αρνούμαι να την έχω καταλάβει), αλλά την άκουσα και μου έπεσε το μούσι (χρήσιμες τελικά αυτές οι ειδήσεις - πού λεφτά για αποτριχώσεις σήμερα;), έλεγε ότι υπάρχει πρόταση τα χρέη των εργοδοσιών προς το ΙΚΑ να μετακυλούν στους εργαζόμενους, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, ξέρει κανείς αν είναι σοβαρή, ή δεν πάω καλά; (Πείτε μου ότι δεν πάω καλά, σας παρακαλώ..)

Κυριάκος είπε...

Cynical, αυτοί οι τελωνειακοί είναι μεταξύ των ΔΥ που "δεν φταίνε" και "δεν πρέπει να τιμωρηθούν" από τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης. Με τέτοιους εκβιασμούς λειτουργούν τόσα χρόνια και με τέτοιους εκβιασμούς αποσπούν τα κάθε είδους προνόμια, που όμως δεν πρέπει να μας ενοχλούν γιατί είναι λίγα τα λεφτά και δεν είναι αυτά το πρόβλημα της Ελλάδας έτσι δεν είναι; Το λέει και ο ανώνυμος γιος τελωνειακού. Μην αναρωτιέσαι μετά γιατί οι ΔΥ δεν έχουν την αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων, παρόλο που προφανώς δεν είναι όλοι ίδιοι.

celin είπε...

riski,καλα το ακουσες,κ εγω το ειδα κ νομιζα οτι κατι δε καταλαβα καλα!ζουμε ιστορικες στιγμες πραγματικα

cynical,να πω κ κατι ενοχλητικο?οταν ανακοινωθηκαν οι περικοπες στο Δημοσιο,δεν ηταν κ λιγοι εκεινοι που πανηγυριζαν,εγω ακουσα κ διαβασα πολλους,"ΕΤΣΙ ΡΕ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ,ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ"
Ολοι αυτοι θεωρουσαν οτι θα αφηναν απειραχτο τον ιδιωτικο τομεα!
Δε καταλαβαν οτι η σφαγη ειναι κοινη,δε καταλαβαν το πολυ απλο,οτι,οταν αφαιρεις αγοραστικη δυναμη- λεφτα απτο μισθο ενος ανθρωπου,αυτο εχει αντικτυπο σε ολους,ακομα κ στους μικροψυχους που πανηγυριζαν.
Το ΔΝΤ λεγαν,δε θα πειραξει τον ιδιωτικο τομεα.
Τωρα που θελουν να φανε κ τους μισθους εκει,
τωρα μαλλον εχει γινει αντιληπτο οτι η Αργεντινοποιηση προχωραει.

Αργεντινοποιησ, με τη πρωτη εννοια,την εννοια της εξαθλιωσης.
Με τη δευτερη εννοια,την εννοια της αντιστασης,ειμαι περισσοτερο αισιοδοξος απο πριν αλλα κ παλι,
ειναι μακρυς ο δρομος που πρεπει να διαβουμε για τη συνειδητοποιηση της καταστασης.
Προς το παρον,
στρουθοκαμηλισμος

athinovio είπε...

celin
ήμουν από αυτούς που πανηγύριζαν.
Ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη πληγεί και μάλιστα πολύ σοβαρότερα από ότι νομίζουν οι δυ ή το δντ. Απλά τώρα θα επισημοποιηθεί, θα μπεί και στα χαρτιά.

Τόσο καιρό που δούλευαν ανασφάλιστοι σε κάθε είδους ειδικότητες, από σερβιτόροι μέχρι οικοδόμοι και ιδιαιτεράδες δάσκαλοι, αυτό ακριβώς συνέβαινε, αλλά εσείς κολλάτε στις λέξεις και όχι στην ουσία.
Η ουσία είναι ότι αυτό που ήδη συνέβαινε στον ιδιωτικό τομέα (για αυτό και κλείσαnε όλες οι βιομηχανίες στην ελλάδα, από κλωστοϋφαντουργεία μέχρι χαρτοβιομηχανίες και τη γιουνιλέβερ) τώρα αγγίζει και τους δυ.

Μόνο που ξέρεις τι?
Οι εργαζόμενοι στα κλωστήρια ακόμα περιμένουν τα δεδουλευμένα τους πέντε χρόνια μετά, ενώ οι δυ με ίδια χρόνια απασχόλησης θα πάρουν παχυλότατες συντάξεις.
Είναι αυτό δίκαιο?
Όταν φωνάζανε οι βάρδιες των κλωστοϋφαντουργείων, πού ήταν η παπαρηγα? Μήπως είχε κάνει μόκο?

Φωτιά και μπούρμπερη φίλε celin.

cynical είπε...

Riski
καλα καταλαβες. Αν δεν σου κολλαει ενσημα ο εργοδοτης, θα πρεπει να τον τραβας στα δικαστηρια. Και αυτα που εχει κρατησει απο σενα πανε στο βροντο... Τα χανεις δλδ.

Καταλαβαινεις λοιπον που παμε! Και οχι μονο αυτο.
Καταργουνται η διαιτησια, καταργουνται συλλογικες συμβασεις, και αλλα πολλα, που ακομα δεν τα εχουμε χωνεψει

Και ακομα καθομαστε και τους κοιταμε???

cynical είπε...

Δημο,

ας πουνε τοτε γιατι σταματησαν την απεργια μετα τη συγκεκριμενη ρυθμιση, αφου δεν τους αφορουσε.

cynical είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το προβλημα μου δεν ειναι οι τελωνειακοι. Εκαναν απεργια για να διεκδικησουν αυτα που θεωρουν οτι τους αναλογουν. Και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ.

Ολοι οι εργαζομενοι κανουν απεργια γιατι θιγονται.

Αυτο που με εβγαλε απο τα ρουχα μου ειναι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
1. γιατι ενδιδει ειδικα σε αυτους και οχι πχ στους γιατρους και

2. γιατι κανει κουτοπονηριες, περνωντας στη ζουλα το κοστος σε ΟΛΟΥΣ.

cynical είπε...

Μοναχικε Λυκε,

σωστα. Ειναι σοσιαληστρικη επειδη ληστευει την κοινωνια μονο. (τον λαο). Τους απο πανω τους φορο-ελαφρυνει.

Να γινουμε ολοι Robin Hood...

cynical είπε...

Athinovio,

αν οι τελωνειακοι ειναι σημαντικοι, οι αλλες μεριδες γιατι δεν ειναι; Οι γιατροι; οι δασκαλοι;

Τα παιχνιδια τα παιζει η κυβερνηση. Αυτη αποφασιζει, αυτη διευθετει. Αυτη μοιραζει στους μεν και αρπαζει απο τους δε.

Προς αυτην ειναι το μενος. και απο αυτη ζηταω ευθυνες...

cynical είπε...

darthiir,

κι εγω ζητησα. Μου εδωσαν τιποτε; Οχι!

Ποιος διαιρει τους εργαζομενους; Ποιος αρχιζει και σπαει τον κανονα; Απο τοσο νωρις!

Για να διαιρει το κανει. Η αθλία!

cynical είπε...

Γιαννη

αμα χτυπησεις στο google θα το βρεις.
Τα σωματα ασφαλειας εξαιρεθηκαν. Αυτο το εχω σιγουρο.

Αν και εκει μεσα υπαρχουν εξαιρεσεις και υποδιαιρεσεις δεν το ξερω.

Θυμαμαι ομως, πως μολις ακουσε ο Βελτσος οτι οι ενστολοι εξαιρουνται των περικοπων, ειπε ότι απο δω και μπρος θα κυκλοφορει με την ...τήβενο!!!

Απιθανος!

cynical είπε...

Κυριάκο,

μη μου πεις οτι εξεβιασαν την καημενη τη κυβερνηση οι τελωνειακοι και αυτη τι να κανει; ενεδωσε!

Σοβαρα; ειναι πιο δυνατοι απο την κυβερνηση; Ή κανουν πιο σπουδαια δουλεια απο τους γιατρους, για τους οποιους δεν ιδρωσε και τοσο;

Η ευθυνη ειναι αποκλειστικα της κυβερνησης και κανενος αλλου.

Αυτη αρχίζει το δούναι και λαβείν. Αυτη αρχίζει τις διαιρέσεις. Αυτη αρχιζει τις λαθροχειριες.
Γιατι απλα, αυτη ειναι η εξουσια...

Μην αρχιζεις να χτιζεις στρατοπεδα. Οι μεν εναντιον των δε.
Οι ΙΔ τι να εκβιασουν, αφου ουτε να απεργησουν δεν τολμουν. Θα τους φαει παραυτα η μαρμαγκα. Απλως ειναι πολυ στριμογμενοι για να κανουν οτιδηποτε.
Δεν σημαινει οτι εχουν καλυτερα γονιδια απο τους ΔΥ.

cynical είπε...

celin,

μου καθονται στο στομαχι αυτες οι ρεβανσιστικες ιαχες των ανόητων φτωχοδιάβολων. Τις προσπερναω.

Αν διαβαζαν youpay δεν θα μιλαγαν ετσι!!

Γιαυτο αν ακους κανεναν να ριχνει το φταιξιμο περα απο κει που ειναι ο στοχος, να τον στελνεις στο βλογ να ανοιξουν τα ματια του...

cynical είπε...

Γεια σου φιλη Elva

θα ειμαι εξω, μαζι με αλλες δεκαδες χιλιαδες...

Λειπει ο Μαρτης απ' τη σαρακοστη;;

cynical είπε...

Katerina

η κυβερνηση εκανε bypass τη βουλη.
Θα κανει bypass και το ΣΤΕ,
και στο δρομο ειναι να αρχισει τις απευθειας αναθεσεις..

Να δω τουριστικη μοναδα στο Τυμπακι και ας πεθανω!
Εχει παει κανεις να δει τι εστι Τυμπακι;;

cynical είπε...

Ανωνυμε,

τα τελωνεια ειναι να εκτελωνιζουν τα Timberland και τα Sebago...

Τι να σου πω δεν ξερω το ειδος των εμπορευματων απο τριτες χωρες.

celin είπε...

Nομιζω οτι υποπιπτεις σε ενα λογικο σφαλμα.Η ορθη επισημανση σου για το καθεστως στον ιδιωτικο τομεα,δεν αναιρει το γεγονος οτι οι περικοπες στον δημοσιο,θα εχουν καταστροφικες επιπτωσεις για ολους.
Εκτος αν μπουμε στη λογικη,ΑΦΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΜΕΝ,ΑΣ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ Κ ΟΙ ΔΕΝ.
Γιατι να μη μπουμε σε μια αλλη λογικη,που να λεει ΟΧΙ ΡΕ,ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ,ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ.

Σου φαινεται λαικισμος αυτο?μπορει κ να ειναι,αλλα αν ειναι αυτο λαικισμος,τοτε η περικοπη της συνταξης των 700-800-900 κτλ ευρω ειναι φασισμος.
Ξερεις επισης τι ειναι φασισμος?οι απολυμενοι,οι φτωχοι,οι ανεργοι που ψαχνουν για δουλεια κ δε βρισκουν,ενω αυτες οι κ@@@@λες φαγαν με χρυσα κουταλια.
Λεει ο ποιητης Καρουζος
"Κοιτα τον,ειναι ανεργος
εχει τα δυο του χερια στις τσεπες
απασφαλισμενα
σαν χειροβομβιδες"

Νομιζεις οτι η σφαγη των δημοσιων υπαλληλων θα ειναι επωφελης για εμας τους υπολοιπους?
Να σου πω κατι,αν ηταν να συμβει κατι τετοιο,κ εγω θα υποστηριζα μια σφαγη των ρετιρε.
Σιγα μη νοιαστω για τον υψηλομισθο των 3.000 που του το κανουν 2.600[ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ Κ ΚΟΡΟΙΔΑ!]
Αλλα η περικοπη ΑΚΟΜΑ Κ ΣΕ ΑΥΤΟΝ,ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ.

Ολα γινονται για την εξυπηρετηση της πλουτοκρατιας,των ξενου κ εγχωριου Κεφαλαιου,εγω δε θα ειχα προβλημα να τα πληρωσουμε ΟΛΟΙ μαζι τα σπασμενα,
αλλα οταν βλεπω να τα πληρωνει παλι ο μισθωτος,εξεγειρομαι.
Μπορει αυτα να σου φαινονται κομμουνιστικες ιστοριες συνωμοσισς,εγω πιστευω οτι η χουντα του ΠΑΣΟΚ μας παει ολους στη λαιμητομο.

Οσον αφορα αυτο που λες οτι η Παπαρηγα κανει μοκο για τους ιδιωτικους υπαλληλους,δεν το χαρακτηριζω γιατι εισαι ευγενικος κ εχω ενα ελαττωμα,οταν ο αλλος μιλαει ευγενικα,τα χειροτερα να μου λεει,δε μπορω να αντιδρασω οπως θελω.

Αν δεν υπερασπιζεται-οχι μονο η Παπαρηγα αλλα συνολικα-η Αριστερα τους εργαζομενους,ποιος τους υπερασπιζεται?ο Παπακων/νου μηπως?
συμφωνω οτι εκ του αποτελεσματος,η υπερασπιση τους ως τωρα ειναι αναποτελεσματικη.
Αλλα για αυτο εχει ευθυνες κ ο κοσμος.Ας προσεχε τι ψηφιζε.Τωρα θελω να δω τι θα κανει.Αν αποδειχτουμε ριψασπιδες,καλα θα κανει το ΔΝΤ να ερθει κ να μας αποκεφαλισει στη προαναφερθεισα λαιμητομο του ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΛΑΟΣ-ΝΔ

Odyssey είπε...

Χτες που πήγα στη ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι μου είπαν πως αυτό το "χαράτσι" δεν πρόκειται να εμφανιστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών. Θα δείξει.
Πάντως, το να τα βάζουμε με συντεχνίες, όταν όλη μας η ζώη δομήθηκε με συντεχνιακές λογικές είναι αδιέξοδη προοπτική.
Δεν μπορεί να παταχθεί η διαφθορά και η συντεχνία, όπου κι αν εντοπίζεται, χωρίς λαϊκό έλεγχο, λαϊκό δικαστήριο και χωρίς δυνατότητα απολύσεων.

Συντεχνίες, που γλύτωσαν από την λαίλαπα του ΔΝΤ:
1.Η σύνταξη των Υπαλλήλων της βουλής (πάνω από 2000). Διακομματικά, αυξήθηκαν τον τελευταίο μήνα κατά 250. Ακόμα και μία τ. ευρωβουλευτής της ΝΔ έγινε υπάλληλος της βουλής.
2.Οι συνταξείς των δημοσιογράφων.
3.Των αστυνομικών και των στρατιωτικών.
4.Των δικαστών. (Πρέπει να πήραν με δική τους (δηλ. δικαστική απόφαση) και κάποια "αναδρομικά").

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχτισα εγώ στρατόπεδα αλλά οι τελωνειακοί. Ενώ όλοι οι συνάδελφοί τους χάνουν εκείνοι φρόντισαν να βρουν τρόπο να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω, ενώ μάλιστα είναι από τους καλοπληρωμένους. Δεν τους είδα να απαιτούν να προστατευτούν τα γεροντάκια που χάνουν τις συντάξεις τους, για το δικό τους επιδοματάκι εκβιάζουν. Και δεν φταίει φυσικά ο εκβιαζόμενος, ο εκβιαστής φταίει. Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με τους τελωνειακούς η κυβέρνηση; Δε νομίζω, απλά είναι σε νευραλγικό πόστο και η δική τους απεργία πονάει πιο πολύ την οικονομία. Ακούω πως και οι εφοριακοί ετοιμάζονται διεκδικήσουν κι αυτοί τα δίκια τους. Δεν έχει καμιά σημασία που είναι πάνω πάνω στη λίστα των καταγγελιών για διαφθορά ενώ παίρνουν ειδικά επιδόματα για να είναι αδιάφθοροι, δεν έχει καμιά σημασία που δεν έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να μαζέψουν τους φόρους - είναι γνωστό πως οι πολιτικοί φταίνε για όλα γιατί η γραφειοκρατία λειτουργεί τέλεια απλά λείπει η πολιτική βούληση. Αυτό που έχει σημασία είναι πως έχουν κατακτήσει με ταξικούς αγώνες το δικαίωμα να παίρνουν επιδόματα και δεν μπορεί να τους το στερήσει κανείς - ειδικά αν απειλήσουν να ακυρώσουν τις θυσίες όλων και να ρίξουν έξω το πρόγραμμα σταθερότητας με μια λευκή απεργία διαρκείας.

Ο καθένας την πάρτη του κοιτάζει, μην παραμυθιάζεστε. Τη συλλογικότητα μόνοι μας τη σπάμε, δε χρειαζόμαστε καμιά μακιαβελική πολιτική τακτική.

Θυμάμαι μια οικογενειακή φίλη, συνταξιούχο της Ολυμπιακής, σε μια κουβέντα που βρίζανε όλοι τους ΔΥ να κατηγορεί τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. "Όποτε ήθελαν αύξηση" μας έλεγε, "έκαναν μια απεργία και νέκρωνε το αεροδρόμιο. Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αντέξει πολύ, μετά από λίγες μέρες υπέκυπτε και τους αύξανε τα επιδόματα." Μετά φυσικά, όπως μας εξήγησε, οι διοικητικοί υπάλληλοι έκαναν μια προσφυγή στο αρμόδιο δικαστήριο και έπαιρναν κι εκείνοι το επίδομα γιατί "δεν είναι δίκαιο αυτός που δουλεύει στο διπλανό γραφείο να παίρνει περισσότερα από σένα, έτσι δεν είναι;" Τα νόμιμα δικαιώματά τους διεκδικούσαν οι άνθρωποι, και οι μεν και οι δε.

Και μετά ήρθαν οι κακοί νεοφιλελεύθεροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, προφανώς επειδή είχαν ιδεολογική προκατάληψη με το κράτος...

Κυριάκος

Alexandros είπε...

Και εγώ νομίζω ότι είναι ζήτημα εκβιασμού. Των τελωνειακών βεβαίως. Δεν υφίσταται το διαίρει και βασίλευε σε αυτήν την περίπτωση. Είναι και λίγοι, οπότε κατάφεραν να επωφεληθούν αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο. Αν οι δάσκαλοι κάνουν 20 μέρες απεργία δεν θα πάρουν φράγκο. Αν κάνουν οι γιατροί, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος άσε που θα πέσουν από ντομάτες μέχρι ξύλο. Δεν φταίνε για τα πάντα οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Δεν είναι η μοναδική εξουσία. Υπάρχουν μικρές "εξουσίες" που μας δυναστεύουν καθημερινά και δεν έχουν να κάνουν με κυβερνήσεις. Όπως για παράδειγμα οι κάθε λογής συντεχνίες. Και όχι, ΔΕΝ κάνουν καλά που διεκδικούν αυτά που τους αναλογούν! Διότι ΔΕΝ τους αναλογούν αυτά που διεκδικούν. Δεν θα το κρίνουν αυτοί άλλωστε.
Διακρίνω κάποιες εμμονές cynical. Όταν για ψύλλου πήδημα τα χώνουμε στην κυβέρνηση και μιλάμε για σιχασιές, αργότερα, στα σοβαρά ζητήματα δεν θα μας παίρνει στα σοβαρά κανείς. Αυτό πιστεύω.

zalion είπε...

Cynical ευχαριστω για την ενημερωση του αλλου σχολιου.
Δε μπορω να απαντησω σε απολιτικες κραυγες ανωνυμων για το τι ειναι ο ΣΥΝ.
Και βλεπω οτι η κουβεντα ξεφευγει σε καταρες και σχολια μη πολιτικα απο αρκετους.
Η προσπαθεια οσων πιστευουν σε μια αλλη κοινωνια θα πρεπει ναι ειναι να θεσουν τους πολιτες σε κινηση. Κινηση ιδεων και δρασεων. Και αυτο δε μπορει να γινει οταν κυριαρχει η αποψη, "ολοι ιδιοι ειναι". ΟΧΙ δεν ειναι ολοι ιδιοι και δε παλευουν ολοι για τον ιδιο στοχο.
Επαναλαμβανω πως οι κοινωνιες δεν αλλαζουν με εκλογικες αναμετρησεις. Αλλαζουν οταν το πολιτικο υποκειμενο συνειδητα και οργανωμενα απαιτει αλλαγες. Δυο παραδειγματα, ασφαλιστικο Γιαννιτση, συνταγματικη αναθεωρηση. Το ζητημα λοιπον ειναι πως μπορεις να θεσεις τη κοινωνια σε κινηση.