Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τα λάθη της Τρόικας


Θα περίμενε κανείς τόσοι έμπειροι πολιτικοί και τεχνοκράτες να είχαν κάνει λιγότερα λάθη. Και δεν υπεισέρχομαι σε θέματα οικονομικής πολιτικής, όπου εκεί τα πάνε περίφημα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα αυτά στα οποία έχουν εντρυφήσει, αλλά σε θέματα πολιτικής τακτικής.

Είναι δυνατόν κύριε Τομσεν μου και κύριε Παπακωνσταντίνε μου να βάζετε θέματα κατάλυσης εθνικής κυριαρχίας τέτοια εποχή; Τώρα που μάς έφτασε ο Μάης, εμπρός με βήμα ταχύ, τώρα που ανθίζουν τα σπαρτά και βγάζει η γη χορτάρι, τώρα που ζέστανε ο καιρός κι ο κόσμος βγήκε, όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σουλάτσο στις πλατείες, τώρα που τελείωσαν οι πανελλήνιες κι άντε να μαντρώσεις τόσο αίμα που βράζει στα δωμάτια και τα καφενεία, τώρα που ακόμα δεν έχουν αρχίζει οι άδειες και οι πόλεις είναι ακόμα γεμάτες; Τώρα βρήκατε να πετάξετε τη βόμβα του ξεπουλήματος;


Δεν περιμένατε μέχρι το Νοέμβρη, για παράδειγμα, μέχρι το Δεκέμβρη; Τότε που ο κόσμος θα ήταν μαντρωμένος στα σπίτια του κατηφής, και τα παιδιά στα φροντιστήρια; Ποιος θα κατέβαινε σ’ ένα βρεγμένο Σύνταγμα, σε μια πλατεία που θα την έδερνε το ξεροβόρι; Κανένας απελπισμένος καστανάς, κι αυτό αν και εφ’ όσον. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να στηθούν σκηνές; Πού; Στο λασπωμένο χορτάρι; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει συνέλευση ανοιχτή; Ποιος θα μπορούσε να αντέξει το χιονιά; Μοιραία ο κόσμος θα λούφαζε στα σπίτια του, κι όλα θα ήταν μια χαρά, οι πόλεις βουβές, και η διάσωση να προχωράει απρόσκοπτη.


Είναι αλήθεια, λοιπόν. Κρίμα τα πτυχία τους. Οι άνθρωποι είναι όντως πολύ ατζαμήδες…


10 σχόλια:

ange-ta είπε...

για κοίτα και γω ακριβώς τις ίδιες σκέψεις έκανα τη ΤΡίτη που έκατσα μέχρι τα μεσάνυχτα.

cynical είπε...

Ειναι φως φαναρι Angeta μου!

Απ' ολους τους μηνες του χρονου, πεσανε στον ...χειροτερο!

Ανώνυμος είπε...

μη μου πεις πως σε πηρε ο πονος για το εθνος και την πατριδα τωρα γιατι θα βαλω τα κλαμματα


α βεβαια επρεπε να διαλεξουν την 17 νοεμβριου ή τα δεκεμβριανα

cynical είπε...

μα τι λες τωρα! Οδυρομαι για την ευπιστια μου, να εμπιστευθω την αξιοσυνη των ειδικων και των τεχνοκρατων.

Τετοια λαθη ουτε παιδια δεν τα κανουν...

Napo είπε...

αλλη φορα να μην ψηφιζεις πασοκ

cynical είπε...

καλα κρασια! napo

the elf at bay είπε...

...και τομάρια συν τις άλλοις.

Unknown είπε...

Δεν προλαβαίνουν λέμεεεε

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου, ζούμε την ολοκλήρωση ενός μακροχρόνιου σχεδίου για την υποδούλωση της χώρας μας και ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου!

Μπαμπάς και γιός Παπ. απεδείχθησαν πλέον «οικονομικοί δολοφόνοι» της Ελλάδας! Για να γίνει αυτό, χρειάστηκαν να κυβερνήσουν 20 συνολικά χρόνια και για να γίνει αυτό χρειάστηκε το «κίνημα» τους (ΠΑΣΟΚ!)!

Είμαι σίγουρος ότι ακόμα υπάρχουν πολίτες σήμερα που ορκίζονται στο ΠΑΣΟΚ. Είναι οι διάφοροι βολεμένοι που ξεκίνησαν το 1974 από το δυαράκι στο Παγκράτι και σήμερα μένουν στα βόρεια προάστια ή σε νέο-κλασσικό απέναντι από την Ακρόπολη!

Αλλά για την δυναστεία των Παπανδρέου γράφτηκε π.χ. το βιβλίο «Η μπουρμπουλήθρα» του Γρηγ. Ρουμπάνη, εκδ. Ελληνικά Γράμματα (2002) που θα έπρεπε να διαβάσει κάθε Νεοέλληνας. Ίσως γλυτώναμε από την τρόϊκα σήμερα!

Στον «Κόσμο του Επενδυτή» του Σα 28-5-2011 υπάρχει ένα καταπληκτικό άρθρο του Θαν. Διαμαντόπουλου (ανοιχτή επιστολή προς Γεώργιο Β’ Παπ.) όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται για τον Γεώργιο Α’ Παπ.: «λέγεται ότι για τον παπού σου ότι κατανάλωνε τους λίγους κόκκους του κακής ποιότητας μυαλού του στο να κατασκευάζει καλλιεπείς φράσεις κενάς περιεχομένου»!!!

Όσο για την τρόϊκα, οι τύποι αυτοί δεν ….παίζονται με τίποτα! Έχουμε αφήσει την τύχη μας σε ανθρώπους που θέλουν ψυχίατρο. Αν είχε σημειωθεί πρόοδος όπως προσπαθούν να μας πείσουν, γιατί έχουμε έλλειμμα 10.5% του 2010; Γιατί έχουμε έλλειμμα 2 δις ήδη το 2011; Μήπως η συνταγή είναι λάθος; Σε κάποιον που πάσχει από διάρροια, δεν του δίνεις καθαρτικό για θεραπεία!

«λεφτά υπάρχουν» -Οκτ 2009.

Ανώνυμος είπε...

«Λεφτά υπάρχουν» εκλογές 2009

τέτοιο δούλεμα από τον Γιωργάκη:

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=281793

Μήπως πάμε για εκλογές;