Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Αναλαμβάνονται «Αναλήψεις Ευθυνών»


Το παρόν blog, παραμένοντας πάντα άγρυπνο στο να αφουγκράζεται και να καταγράφει τα κοινωνικά ελλείμματα και τη δυσφορία των πολιτών, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καινούργιο φορέα, μια νέα, ας το πούμε υπηρεσία, μέσω της οποίας θα αναλαμβάνει να εξοφλεί και να μεταβιβάζει ευθύνες, μετατρέποντας την ευθύνη σε εμπορεύσιμο προιόν.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι κάποια στιγμή στα σαράντα του έρχεται ο κανακάρης σας, και σας ζητάει το λόγο, που λόγω χρηστής ανατροφής, δεν τα κατάφερε έως σ’ αυτή την ηλικία, ο ανεπρόκοπος, να καβατζάρει το πρώτο του εκατομμύριο. Μεγάλη κι αβάστακτη η ευθύνη που πέφτει στους ώμους σας. Αντί να τρέχετε σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και παντός είδους θεραπευτές, έρχεστε σε μάς, μάς καταθέτετε το πρόβλημα και αναλαμβάνουμε εμείς τα περαιτέρω. Δηλαδή, με κατάλληλους χειρισμούς, σας απαλλάσσουμε από τις ύβρεις και τις κατηγόριες και μεταβιβάζουμε τις ευθύνες της αποτυχίας του υιού σε άλλα πρόσωπα ή φορείς, σε ότι τέλος πάντων παρουσιάζεται προσφορότερο εκείνη την εποχή.

Άλλο παράδειγμα. Μια κυβέρνηση δεν μπορεί συνεχώς να βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναλαμβάνει, λόγω μεγαλοθυμίας, ευθύνες για ατασθαλίες και παραλείψεις άλλων. Με τόσο βάρος στους ώμους της, δεν θα μπορεί να εκτελέσει με υπευθυνότητα το βαρύ της έργο. Κάποιος θα πρέπει να την απαλλάξει από τα βαρίδια για να ελευθερώσει το βήμα της και να κυβερνήσει. Τότε ερχόμαστε εμείς και αναλαμβάνουμε το δύσκολο και άχαρο ρόλο τής μεταβίβασης ευθυνών είτε στην αντιπολίτευση, ας πούμε, είτε στην κοινωνία, αν τύχει και την πιάσουμε στον ύπνο.

Φυσικά, το όλο εγχείρημα το γραφείο μας, λόγω πάγιων λειτουργικών εξόδων, δεν μπορεί να το αναλάβει με το αζημίωτο. Γι αυτό δημιουργήσαμε ένα νέο ασφαλιστικό/επενδυτικό προϊόν κάλυψης και μεταβίβασης ευθυνών, το οποίο είναι ανώνυμο, εμπορεύσιμο σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια και μεταβιβάσιμο.

Αναλόγως των ευθυνών που προβλέπετε ότι σε κάποια στιγμή της ζωής σας θα κληθείτε να αναλάβετε, καθορίζετε και το ύψος της ασφαλιστικής σας κάλυψης, την οποία μπορείτε να εξοφλείτε σε μάς σε μηνιαία βάση.

Γίνονται ειδικές προσφορές για τους φίλους του blog, ενώ για τα ομαδικά ασφαλιστήρια Κυβερνήσεων ζητούνται ανταλλάγματα μη χρηματικής φύσεως, όπως διορισμοί σε θέσεις οικονομικών διευθυντών ΔΕΚΟ και Υπουργείων.

22 σχόλια:

Cosmos είπε...

Α, ρε να πάρει!
Με προλάβατε στο τσακ!
Πάνω που πήγαινα να ανοίξω κι εγώ μια τέτοια υπηρεσία!
Όσο να 'ναι θα μου άφηνε το κάτι τί της! ;-)

Αλλά επειδή ο χώρος είναι ακόμα παρθένος, μάλλον σηκώνει και ανταγωνισμό, ε;!

cynical είπε...

Γεια σου Cosmos,

τι να κανω,παλεύω και γω νυχθημερον, να εκσυγχρονιζω το βλογ με καινοτομες ιδεες.

Οι αλλοι πουλώντας χρέη, κερδισαν δισεκατομμυρια. Και οι ευθυνες χρεη ειναι αν το καλοσκεφτεις. Ο αλλος σου "χρεώνει ευθύνες".

Ετσι λοιπον, επειδη τα τοξικα ομολογα απεκτησαν πια κακο ονομα και δεν πουλιουνται, ετσι, θα λανσαρω το νεο προιον, "ομολογα ευθύνης". Ακούγεται πιο καλο στα αυτια.

Ανοιξε εσυ την εταιρια, και αν δουμε πως σκοτωνομαστε, θα κανουμε καρτελ, βρε αδερφέ, και θα τα βρουμε...

cirut είπε...

Εμένα ο πρωθυπουργός πολύ μάρεσε, αυτές τις μέρες. Με ευχερείς, ξεκάθαρες κινήσεις "αεροκοπτικής", ανέλαβε τίμια κι αντρίκια, όλες τις ευθύνες. Τι τα φοράμε τα πανταλόνια! (καλά φοράν και οι γυναίκες τώρα, τρομάρα τους. Αλλά ο άντρας είναι άντρας). Ο άντρας ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ. Όχι παίζουμε! Μπράβο ρε παλίκαρε, μπράβο λεβέντη. Ένας και μοναδικός είσαι. Με συγκίνησες απύθμενα. Είχα να κλάψω από κάτι δακρυγόνα, στα 18.

Θα σου φέρνω στη φυλακή (εγώ και οι απόγονοι μου) χαλβά και κουλουράκια, για τα επόμενα 47.000 χρόνια που σου απομένουν. Κουράγιο, λεβέντη μου!!!

cynical είπε...

@Cirut,

μην υποτιμας τοσο τις γυναικες. Και αυτες αναλαμβανουν ευθυνες. Η Ντορα δηλαδη δεν τις ανελαβα ευθαρσώς και τιμιως; Α! ολα κι όλα!

Iptamenos Ollandos είπε...

Πιό κυνική και σαρκαστική, μάλλον δεν γίνεται, αλλά από σένα όλα να τα περιμένει κανένας... ;-)
Να 'σαι καλά!

Iptamenos Ollandos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
cynical είπε...

γεια σου @Ιπταμενε Ολλανδέ,

τι θα γινει,
θα σπρώξουμε κανενα απο αυτα τα ομολογα ευθύνης στην Ολλανδια; Ή δεν τα χρειαζονται εκει;

μ είπε...

Είμαι σίγουρος, ότι για μια τέτοια σύγχρονη επιχειρηματική δραστηριότητα θα υπάρχει πολύ καλή επιχορήγηση! Ψάξ'το!

cynical είπε...

@Μανο,

νομιζω οτι κάποιο σχετικό προγραμμα χρηματοδοτησης εχει κατα νου η κυβερνηση της Ονδουρας...

cirut είπε...

Δεν τόχα δει, @Cyn! Ανακαλώ. Κουλουράκια και σ' αυτή, στο κελί το 13, λόγω πατρός.

Ανώνυμος είπε...

Φίλη Cynical,

Παρακολουθώ εδώ και κάποιο καιρό τις αναρτήσεις σου και καταγράφω τον διαρκή "κατήφορο". Δηλ. πως μετά εκείνα τα αρχικά φοβερά άρθρα σου για τον κβαντικό εναγκαλισμό και τα συναφή κατέληξες να στην εύκολη "αμπελοφιλοσοφία" περί παντός επιστητού. Αλλά, βέβαια, γράφοντας επιστήμη κατάλαβες ότι δεν πουλάς. Η "κακόπιστη" κοινωνική κριτική πολιτικών και άρχουσας τάξης είναι το δέλεαρ που κουβουλά αναγνώστες.

Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους πολιτικούς που κατακρίνεις. Μερικοί από αυτούς ξεκίνησαν με καλές προθέσεις και όταν είδαν με τι λαό έχουν να κάνουν τόριξαν στην ξάπλα και στην μάσα.

Επομένως συμπερασματικά τα ελαττώματα και η διαφθορά είναι ανθρώπινο γενετικό χαρακτηριστικό και ένας φυσικός αυτό πρέπει να το κατανοεί περισσότερο από τους άλλους.

Ι.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Πίσω ξανά στον Μουτζούρη ε;
the less is more
not the more is better.
Τέρμα τα Μονόπολυ!

bon soir

cynical είπε...

Αγαπητε Ι.Κ

ευχαριστω για το ενδιαφερον σου και τις επισημανσεις σου θα τις παρω σοβαρα υπ' όψιν.

cynical είπε...

@airgood,

αναφερεσαι στην προηγουμενη αναρτηση, περι αεροπλανων; Επειδη ειδα τον Μουτζουρη...

Ανώνυμος είπε...

Πως φαίνεται ότι δεν ανεβαίνεις σε αεροπλάνα!

Στέργιος είπε...

Έλα ρε, και γω έλεγα ότι θα βρεθεί μια ΜΚΟ [Μη Κερδοσκοπική (ή και κρατική) Οργάνωση] ή ΜΚΧ (Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα) να αναλαμβάνει ευθύνες άλλων για να μην υπάρχουν κενά πληροφόρησης. Μου τα χαλάς που εμπορεύεσαι τον επαναστατισμό και τα σκάνδαλα.

Τέλος πάντων θα αγοράσω και γω ένα παράγωγο, μπας και ανοίξουμε νέο μέτωπο εικονικών μετοχών τώρα που οι παλιές έπιασαν πάτο. Καλού - κακού κάνε και μια Υπεράκτια (Οφ – Σορ) για τα κέρδη σου. Τουλάχιστον να εξασφαλίσεις τα… γεράματα γιατί αλλιώς θα τη πάθεις όπως εκείνος ο μητροπολίτης με τα 1-2 δισεκ. που τα είχε σε τράπεζες για τα… γεράματα και πήγε φυλακή.

Αλήθεια βάλε ένα στοιχηματικό πεδίο να ποντάρουμε ποιο θα είναι το επόμενο σκάνδαλο και τι κέρδος θα έχει το παράγωγο της ανάληψης ευθύνης. Βάλτε τώρα που γυρίζει. ΟΣΕ, ΤΟΡ Μ2, παγοκόφτης Κυριάκου, βαρέλι Πάγκαλου, κάλπη ΓΑΠ…. Βάλτε…

Και για άλλες αναλήψεις ευθύνης βάλτε. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη του επόμενου καύσωνα; Από κινητό ή τσακμάκι με φυτίλι του παππού της 17Ν άναψε η τελευταία βόμβα; Θα συλληφθούν οι επόμενες κουκούλες;

Σκέφτομαι ότι στα blog που έμπλεξες θες δε θες, γίνεσαι και συ σιγά - σιγά επιχειρηματίας. Τι να κάνεις, προσφορά και ζήτηση βλέπεις…. Δε γίνεται να αρνείσαι συνεχώς τις προκλήσεις του… κέρδους!

Και μην ακούς που λένε ότι οι ΜΚΟ και ΜΚΧ δεν έχουν κέρδη. Έχουν και παραέχουν αλλά, ρε παιδί μου, πρέπει να είσαι του σιναφιού για να μάθεις πως τα κέρδη αποκτούν… μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα!!! Άμα είσαι στην απέξω θα παλεύεις με τα ρίσκα των παραγώγων.

cynical είπε...

Στεργιο,
χαλάλι πήγαν τα λεφτά για το S-MBA! Αστέρι μου έγινες στα παράγωγα!

Η σκεψη ειναι πολυ απλά. Οπως έγινε τιτλοποιηση χρεων για να διαχεθει ο κινδυνος, με τον ιδιο τροπο θα φτιαξουμε ενα αναλογο προιον για διαχυση ευθυνων. Τωρα υπάρχει πια εμπειρια ωστε να μην κανουμε τα ιδια λαθη.

Ειναι η μετα-καπιταλιστικη εξελιξη των μεσαιωνικων συγχωροχαρτιων. Και αυτα τα εμπορευονταν αλλα με απλοικο τροπο. Δεν εκαναν τοτε ΜΒΑ και δεν ηξεραν οι ανθρωποι περισσοτερα.

Αμα θες φτιαχνουμε και μια ΜΚΟ, και περνουμε επιδοτηση και μισθο για τα στελεχη με μοτο : We are responsible for your responsibilities και θα εχουμε λογοτυπο τον Χριστο στο σταυρό.

cynical είπε...

Στεργιο,
τι θα ελεγες να φτιαχναμε μια εταιρια περιρισμενης ευθυνης, (ΕΠΕ) ;

S-MBA Στέργιος είπε...

Τι περιορισμένης ευθύνης παιδί μου... Εταιρεία Απεριόριστης Ευθύνης (ΕΑΕ) να μλέξουμε τους πάντες σε ενοχές και να μείνουμε στο ακαταδίωκτο!!!!

Όλα τα λεφτά στη μπάνκα!

Iptamenos Ollandos είπε...

Ανοίγω πάραυτα υποκατάστημα - αντιπροσωπεία, με τα νόμιμα ποσοστά βεβαίως, βεβαίως, διότι το νόμιμο είναι και ηθικό (ξανά) βεβαίως, βεβαίως.

cynical είπε...

@Oλλανδε

πολυ χαιρομαι που πριν καλα καλα αρχισουμε, γιναμε κιολας πολυεθνικη!

Τα ποσοστα σου βεβαιως θα ειναι σε ομολογα και μετοχες της υπό συσταση εταιριας..

Iptamenos Ollandos είπε...

Ώπα, τι αρώτηξε;
Η ηθική μπορεί να έχει χαθεί αλλά οι κατεργαρέοι πάντα είχαν τον δικό τους ηθικό κώδικα και συνήθως τον τιμούν...
Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνια Cynical, συνήθως δουλεύω αντιπροσωπείες με 25% (από πάνω προς τα κάτω, ήτοι 33,3%) ;-)