Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η Συνωμοσία της Ντομάτας


‘Έχω την αίσθηση, ότι τον τελευταίο καιρό η «τρομοκρατία» στον τόπο μας έχει ξεπέσει στη λιανική. Από το χονδρεμπόριο των mega-οργανώσεων της μεταπολιτευτικής περιόδου με τα μπαζούκας, τα ούζι και τις βόμβες ναπάλμ, περάσαμε στους ψιλικατζίδικους «πυρήνες», στις φιγουρατζίδικες «ομάδες» με τα δύσπεπτα και γελοιογραφικά ονόματα-βγαλμένα θαρρείς από cartoon-, στους σκυθρωπούς πιτσιρικάδες που με το πέρασμα από την εφηβεία στην άγουρη ενηλικίωση είδαν και τους εαυτούς τους να μεταπηδούν από το status των «μπαχαλάκηδων» στο status των «γκαζάκηδων».

Δε λέω, ασφυχτική η ζωή στις πόλεις και οι πανελλήνιες, τραύμα βαθύ και μόνιμο. Εμείς τουλάχιστον στην εποχή μας είχαμε σφεντόνες, και κάποιοι «τυχεροί» κι από κανένα φλόμπερ Άντε, με κάποιο αδέξιο πουλί, το πολύ πολύ με κάποια απρόσεχτη κι αφηρημένη γάτα που είχε την απερισκεψία να βρεθεί στο δρόμο μας, σπρώχναμε κουτσά στραβά τον καιρό μέχρι να καταλαγιάσουν οι ορμόνες και να τακτοποιηθούν τα μπερδέματα της εφηβείας.

Το «γκαζάκι», απλό απλούστατο αξεσουάρ, προσβάσιμο σε ερασιτέχνες και οικονομικά εξαρτώμενους νεαρούς, βρέθηκε σαν το πιο πρόσφορο μέσο υλοποίησης μιας ersatz επαναστατικής φαντασίωσης, στρεβλό δυστυχώς είδωλο προηγούμενων επών που μάς τελείωσαν. Ο χαρακτηρισμός «τρομοκράτης» αν μη τι άλλο, φαντάζει κωμικός κι εντελώς αναντίστοιχος τόσο του μέσου και των δυνατοτήτων του, όσο και της φυσιογνωμίας και της προσωπικότητας των χρηστών του. Παιδιά, παιδιά, παιδιά.

Αλλά, οι ποινές είναι ποινές και μάλιστα βαριές. Κι εδώ είναι το στίγμα και το κρίμα. Κι εδώ η συμβουλή μου. Αφού βρε παιδιά, έτσι κι αλλιώς κάτι θέλετε να πετάτε, αντί να καταγίνεστε με τα γκαζάκια, γιατί δεν πιάνετε τα γιαούρτια; Αντί για τους πυρήνες της φωτιάς, γιατί δεν οργανώνετε τις «ελαφριές ταξιαρχίες της γιαούρτης», τα «πεζοπόρα τμήματα της ντομάτας», τις «διμοιρίες των ιπτάμενων αυγών»;

Πόσοι πια εντυπωσιάζονται μ’ ένα γκαζάκι; Πέσανε τόσοι πολλοί στο επάγγελμα, που κατάντησε ρουτίνα. Κανείς δεν ασχολείται πια μαζί σας, και στις ειδήσεις περνάτε στα ψιλά μαζί με τα φαρμακεία και τα μνημόσυνα. Σκέφτεστε τι προβολή θα έχετε αν ρημάξετε το Σύνταγμα στ’ αυγό; Το Κολονάκι στο γιαούρτι; Την Ομόνοια στη σαντιγί; Ειδικά αν τα αυγά είναι κλούβια, τα γιαούρτια ξινισμένα κι οι ντομάτες σάπιες; Σκέφτεστε πόσοι και πόσοι θα ταχθούν με το μέρος σας και πόσοι απ' τους περαστικούς θα συμμετάσχουν στο γιουρούσι; Πόσο πιο εύκολα θα στήσουν αυτί να σας ακούσουν; Πού είναι λοιπόν η φαντασία σας, η πρωτοτυπία σας, η δροσερή σας σκέψη;

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα

Βρε κι εγώ που νόμιζα πως είσαι ΚυνικΗ!! ΚυνικΟΣ άνω των 40!
Δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούσε κορίτσι με σφεντόνα(τέγκαλα τα λέγαμε εμείς)ΤΟΤΕ.
Άντε μια στις 10000, να το πάρει το ποτάμι αλλά με ΦΛΟΜΠΕΡ!; Ούτε στον ύπνο σου! Εγώ είχα ένα αεροβόλο (ΔΙΑΝΑ), ο μόνος σε τρεις μαχαλάδες! Και ποτέ δε λέγαμε, χτύπησα ένα αδέξιο πουλί! Είχαμε σημάδι!
Στη γάτα μέσα έπεσες!
Εκτός κι αν είσαι ξαδέλφη εκείνης της Αγγελίνας του ΜπραντΠιτ! Αλλά, γίνονται αυτά;;; Αποκλείεται!

Σχετικά με τα άλλα που λες σε παραδέχομαι! «ελαφριές ταξιαρχίες της γιαούρτης», απίθανο!

Καλοπροαίρετος Φυσικός.

ο κύριος "αμ" είπε...

Αν εξαιρέσω ότι διαβλέπω μιά δόση ταξικού διαχωρισμού**, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ! Το μόνο που θα πρόσθετα είναι ότι τα "παιδιά" , με περισσό θράσος , θεωρούν τους εαυτούς τους >"αντάρτες των πόλεων" !!!!



** γιατί δηλαδή γιαούρτι στο Κολωνάκι και σαντιγύ στην Ομόνοια ?

Ανώνυμος είπε...

CYNICAL, όλα ξέπεσαν εδώ, δε θα ξέπεφτε κι τρομοκρατία;

@ Καλοπροαίρετος Φυσικός
Βάλτε 2 στις δέκα χιλιάδες. Και σας πληροφορώ ότι με το φλομπερ τα πήγαινα καλύερα στη σκοποβολή από τους
άρρενες της παρέας. Σημαδεύαμε λούκια και κονσέρβες.

η άλλη με το φλομπερ

Sophia είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω... οι νέες γενιές, στερούνται φαντασίας... Το πολύ πολύ, να πετάξουν κανένα κρουασάν..
;-Ρ

navarino-s είπε...

Άστα αυτά κυρία cynical δεν μασάμε!
Τα πιασες από...τον Βγενόπουλο για να προωθήσεις τις πωλήσεις της Δέλτα σε γιαουρτάκια και του Φλόκα σε σαντιγύ!

Θανασης Ξ. είπε...

Το ερώτημα cynical είναι εάν τα 'παιδιά' αυτά δρούν από μόνα τους. Διότι πολύ μικρές ηλικίες ακούμε και μου φαίνεται πως οι ...στρατολόγοι τους κρύβονται πολύ καλά...

υγ. Η υποψία, πάντως, του navarino-s έπεσε βαρειά σκιά πάνω σου χα χα χα...

cynical είπε...

Ειδες που τα βρηκαμε
@Καλοπροαίρετε Φυσικε;

Εγω, αυτοπροσώπως δεν ειχα φλομπερ. Κοριτσι πραμα τωρα! Ειχαν ομως τα ξαδέρφια μου. Πεταγα ομως κατι ξεγυρισμενες πετρες στα κεραμιδια, οταν σχολαγαμε απ' τ' αγγλικά!!! Αλλο πραγμα. Ν' ακους τον τσγκο να βροναει και να πεταγονται αλαφιασμενοι οι ενοικοι, και να γαμοσταυριζουν! Ασε, που ειχα οργανωσει και την πιτσιρικαδα της γειτονιας. Κανανε αυτοι τα σπασιματα κι εγω εβγαινα λαδι! Λέρα σου λεω. Λέρα!

cynical είπε...

Ελα βρε κε "Αμ"!,

Σαντιγυ στην Ομονοια, για να γλυκανουμε τους μεταναστες! Καλυτερα θα ηταν βεβαια με προφιτερόλ!
Ε! το Κολονακι, μονο για ληγμενα γιαουρτια ειναι!

cynical είπε...

Γεια σου βρε παλιοσειρά σκοπεύτρια!
(@Η Άλλη με το Φλόμπερ).

Παρακμή, αγαπητή μου, παρακμή!

cynical είπε...

Γεια σου Σοφια,

Οχι μονο κρουασαν, αλλά κι απο τον Τερκενλη! Σινιε!

cynical είπε...

@Navarino-s,

στην πραγματικοτητα εννοούσα ληγμενα γιαουρτια. Απ' αυτά που τα πετανε ετσι κι αλλιως στις χωματερες! Ανέξοδα πραγματα. Α! όλα κι όλα. Ο Βγενό ειναι η αδυναμια μου! Ο νέος Εθναρχης!

cynical είπε...

Γεια σου Θαναση,

Δεν μπορω να ξερω. Αλλα κλινω προς την αποψη οτι δρουν αυτοβούλως. Δεν ειναι δα και δυσκολο. Αν ειχαν πάτρωνες, θα ειχαν και πιο fancy εργαλεια. Τωρα, γκαζακια σε τεφαλ! Πολυ home-made λύση μου φαίνεται!

Ενταξει, θα προτεινω βιολογικο γιαουρτι για να φυγει καθε σκια απο πανω μου!

the elf at bay είπε...

Έδωσες πολύ όμορφες ιδέες αλλά πού φαντασία να υλοποιηθούν. Όντως πλέον ακούμε γκαζάκια και σκασίλα μας. Εγώ λέω να μαζευτούμε κόσμος και να ζωγραφίσουμε την βουλή γύρω-γύρω. Να ευχαριστηθεί κι αυτή πάστωμα!

Swell είπε...

Aυγό και πάλι αυγό. Δοκιμασμένο όταν ήμασταν μικροί, καταναλώναμε μεγάλες ποσότητες κάθε βράδυ, είχαμε θεσπίσει και γιορτή, τα "Αυγούλεια" κάθε χρονιάς. Τα αυγά έχουν δύο πολύ καλά χαρακτηριστικά. Οταν το φας μυρίζεις σαν κοτέτσι, αλλά δυναμώνουν και τα μαλλιά.

cynical είπε...

@elf,

ναι, να ζωγραφισουμε τη βουλη γυρω-γυρω με τέρατα, και μετα να στερεώσουμε το χρωμα με αυγό, όπως κανουν οι ζωγράφοι με τις τέμπερες.

cynical είπε...

Καλα, καλα Swell. Εσυ οργανώσου στον πυρηνα των αυγων. Εγω θα παω στους πυρηνες της ντοματας. Μου αρεσει ν' ακουω το ...σπλαςςς οταν σκάει.

akrat είπε...

xaxa
εξαιρετικά ευφάνταστο το σημερινό.
ας ελπίσωμεν ότι θα εισακουστεί..

Tyler Durden είπε...

αυτό που δεν ανέφερες κιόλας είναι η ιδεολογική αγραμματοσύνη τους, το ιδεολογικό τους υπόβαθρο συγκροτήθηκε το πολύ από κανένα βιβλίο τύπου "ο Marx για αρχάριους"

IonnKorr είπε...

Ελλάδα, η χώρα του μίσους.

Ντομάτες για τους πολιτικούς, αυγά για τους μεγαλογιατρούς, κατακραυγή για τους μεγαλοεργολάβους-καταπητητές, μίσος για τους πλούσιους, γκαζάκια για όλους και πάει λέγοντας.

Και μετά τίποτα.

Αν όλοι οι κρατούντες γιαουρτωθούν και αυγουλωθούν τι θα κερδίσουμε? Απλά, θα κλέβουν περισσότερο.

Αναρωτιέμαι, μήπως το θέμα δεν είναι ότι αυτοί πρέπει να πάψουν να κλέβουν αλλά ότι εμείς να πάρουμε την θέση τους!

Το ζήτημα δεν είναι να καταγγέλουμε κάθε φορά τους απανταχού άρχοντες αλλά να δημιουργήσουμε αξιοκρατικούς <νόμους χωρίς παράθυρα ώστε να μην έχουν την δυνατότητα να αυθαιρετούν.

Ίσως, κάποτε πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η απάτη και η διαφθορά δεν εξαλείφεται με διώξεις και αντικαταστάσεις υπευθύνων (καθόσον είναι θεμελιώδες συστατικό της φύσης) αλλά με σχεδίαση (και μηχανογράφηση) νόμων.

Δεν πρέπει να καταδικάζεται, απλά, ο όποιος "διεφθαρμένος" αλλά οι νομοθέτες, που με τους ύπουλους νόμους τους, του έδωσαν την δυνατότητα να αυθαιρετεί.

Unknown είπε...

Μπααα...
Μετά δε θα κάνουν αίσθηση οι αγρότες όταν πετάνε τα προϊόντα τους...

Άλλο, άλλο...

Τσαλαπετεινός είπε...

Μήπως μπορώ να εμπλουτίσω λίγο το ονομα της οργάνωσης «ελαφριές ταξιαρχίες της γιαούρτης», προσθέτοντας το επίθετο ολόπαχης;
Νομίζω ότι δένει αντιθετικά με το ελαφριές προσδίδοντας ένα επι πλέον κύρος στον τίτλο.

καλο Σαββατοκύριακο!

Sophia είπε...

Χμ... πάντως, για εντελώς βρωμερά αποτελέσματα, προτείνω την βροχή σάπιων κρεμμυδιών...
(Άσε, με τα κρουασάν από τον Τερκενλή, μου ήρθε στο μυαλό η μυρωδιά από τις πάστες πρεπαρέ του Φέσσα και της Κυψέλης... Για να έχουμε δυνάμεις να πετάμε και πιο μακριά!)
;-Ρ

cynical είπε...

γεια σου @akrat,

ταιριαζει πιο πολυ με την ηλικια τους. Λεω μετα τα γιαουρτια, να ερχονται οι εφεδρειες με τις ζαχαρες και τα ρυζια και να τρωμε και ρυζογαλο στο τελος.

cynical είπε...

Tyler,

οι πανελληνιες δεν σε αφηνουν να εμβαθυνεις σε τιποτα καλυτερο. Ξερεις τωρα πως ειναι το καθημερινο προγραμμα.

cynical είπε...

Ειδες @IonnKorr

οταν σε μια κοινωνια βασιλευει η ανομια και το αδικο τι συμβαινει; Η χαρά του Hobbs!

cynical είπε...

Darthiir,

μηπως χουρμάδες;

cynical είπε...

@Τσαλαπετεινε,

εχεις απολυτο δικαιο. Στις ονομασιες των τριων ομαδων υπαρχει μονον ενας επιθετικος προσδιορισμος: τα "ιπτάμενα αυγά".

Αν προσθεσουμε και αυτον που προτεινεις, δηλ. "παχιά γιαούρτη", τοτε για να μην διαταραχτει η αρμονια της προτασης θα προσεθετα κι εναν τρίτο: οι "παρόριμης ντομάτας".

cynical είπε...

Που τις θυμηθηκες τις "πρεπαρέ" βρε Σοφια;

Ποσα πραγματα εχω ξεχασει! Οταν θα παω θα τις τσακίσω!

Sophia είπε...

Εμ... ξεχνιούνται οι πρεπαρέ? Χώρια που ΜΟΝΟ στα μέρη μας τις βρίσκω (έχω κάνει ενδελεχή έρευνα, καταλαβαίνεις, σε εμβέλεια πολλών νομών της επικράτειας) οπότε κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στην Καβάλα, αποτελούνε φετίχ.... (Κάνουν λες ντελίβερι? Μήπως να πάρουμε το franchise για τον νότο?)
;-)

cynical είπε...

Σοφια,
Πρωτα πρεπει να εξετασουμε αν αυτα τα μαγαζια συνεχιζουν να υπαρχουν. Μετα οι πάστες, και μετα τα υπολοιπα.

Sophia είπε...

Μέχρι πέρσι υπήρχανε, αλλά επειδή είμαι ερευνητικός τύπος, αναλαμβάνω την διεξοδική έρευνα για την τρέχουσα χρονιά (ακαδημαϊκό έτος) με λήψη δειγμάτων για την επιβεβαίωση της σταθερότητας στην ποιότητα, καθώς και την πιθανότητα δειγματοληψιών από όμορα ζαχαροπλαστεία της περιοχής για το εν λόγω έδεσμα.
;-D

Στέργιος είπε...

Εντάξει βρε CYNICAL αλλά όλα αυτά θέλουν και εκπαίδευση. Τι δλδ από τη μια μέρα στην άλλη είναι εύκολο να το γυρίσουν τα «παιδιά» από γκαζάκι σε ντομάτα; Πάραυτα να ανακοινώσεις σε ποια αλάνα θα βρίσκεσαι τη Κυριακή για να έρθουν τα «παιδιά» να εκπαιδευτούν πάνω σου με ντομάτες και γιαούρτια. Να μπορούν να πετυχαίνουν στις «μάχες» τους! Ίσως και πολλοί από εμάς να θελήσουμε να εκπαιδευτούμε στο σπορ.

Εγώ πάω κιόλας για ντομάτες! Πόσο να έχει άραγε η κάσσα; Ή να παραγγείλω από Ισπανία, από τη πόλη που γίνεται ο τοματοπόλεμος;

cynical είπε...

Στέργιο,

εγω ειμαι της θεωριας. Εσυ που εισαι πιο πρακτικος δεν δινεις κανενα χερακι στα παιδια;

Nikos Lioliopoulos είπε...

εισάγεις καινά δαιμόνια. Τι ποινή σηκώνει αυτό?

cynical είπε...

Nίκο,

οποιος θα πιανεται θα ντοματοβολείται δημοσίως στο Συνταγμα!