Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος, η χαρά του λαού


Ο λαός μπορεί τώρα να ανακουφιστεί. Στις τουαλέτες ή και αλλού. Μπορεί να βγει και στους δρόμους ακόμα και να πανηγυρίσει. Το σάπιο πλέον πολιτικό σύστημα στριμώχτηκε στη γωνία, με κατεβασμένη την ουρά, ηττημένο και αδύναμο. Προσπάθησε χθες να παίξει τα τελευταία του χαρτιά με Πετσάλνικο, Βενιζέλο κλπ, μα δεν πρόκανε. Ο λαός ξεσπάθωσε. Οι βουλευτές ξεσπάθωσαν. Άρχισαν να στέλνουν εδώ κι εκεί σωρηδόν επιστολές διαμαρτυρόμενοι για την καταρράκωση της αξιοπρέπειάς τους, για το πώς θα ήταν δυνατόν ένα ολίγιστος πολιτικός, να αναλάβει να οδηγήσει το έθνος στην οδό της σωτηρίας, όταν μάλιστα οι άριστοι κι οι εκλεκτοί βρίσκονταν ήδη απ’ όξω πανέτοιμοι, αδέκαστοι και αποφασιστικοί. Αδίστακτοι; Μπα! Ούτε κατά διάνοια.

Ο λαός πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος για την επιτευχθείσα «εθνική συνεννόηση». Μ’αυτό κοιμόντουσαν η Λαγκάρντ, και οι Μερκόζυ, μ’ αυτόν τον καημό ξύπναγαν τα κανάλια, ο ΣΕΒ, κι οι τραπεζίτες. Κι από δίπλα, με τον ίδιο καημό, κι ο λαός.

Ο Παπαδήμος έχει πολλά προσόντα, παχύ βιογραφικό, βαρύ λόγο στας Ευρώπας, δεν χαμπαρίζει από πολιτικές, μίκρο και μάκρο. Από πολιτικές και πολιτικούς που έφτασαν, όπως έφτασαν, εδώ τον λαό και την χώρα του. Ο Παπαδήμος είναι εχέφρων κι αξιόπιστος. Θα ανεβάσει την αξιοπιστία και θα αποκαταστήσει το καλό όνομα της χώρας στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ο καθείς πλέον, θα μπορεί να πίνει ανενόχλητος τον καφέ του στο Παρίσι, χωρίς να αναγκάζεται να υφίσταται την επιτιμητική ματιά του κάθε σερβιτόρου, θα μπορεί να διαβαίνει με άνεση και με ψηλά το κεφάλι το κατώφλι του Harrods και θα μπορεί να ανεμίζει περήφανος την πιστωτική του κάρτα.

Ο Παπαδήμος θα την κάνει καλά τη δουλειά. Γιατί είναι άριστος σ’ αυτό και ικανός. Άλλωστε τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στο τιμόνι της χώρας. Θα υλοποιήσει στο ακέραιο τις συμφωνίες της 26-27 Οκτωβρίου, θα επιβάλει τα μέτρα που απορρέουν από αυτές, χωρίς να παρεμποδίζεται πλέον από ανίκανους πολιτικούς που μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν, οι άχρηστοι, να εφαρμόσουν ολάκερο ούτε ένα από αυτά, θα προχωρήσει στην «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», και για να μην μακρηγορώ, όλα απολύτως τα συμφωνηθέντα.

Γι αυτό και ο λαός είναι πολύ χαρούμενος σήμερα και γιορτάζει. Γιατί έχουμε έναν στιβαρό και ακέραιο καπετάνιο που θα τα εφαρμόσει όλα, και μάλιστα εις το ακέραιο!

20 σχόλια:

Dyer είπε...

Ο Παπαδήμος εκτός από τραπεζίτης είναι και ….. φυσικός!
Οφείλει λοιπόν να γνωρίζει την αρχή δράσης - αντίδρασης όπως βέβαια και τη θεωρία του χάους.

cynical είπε...

Λες να την θυμαται; Καιρος να την φρεσκαρει, αν οχι!

Πειραχτήρι είπε...

Έχω μια απορία: Με βάση ποιό άρθρο του Συντάγματος έδωσε ο Πρόεδρος εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στον Παπαδήμο;

cynical είπε...

Πειραχτηρι;
Ειναι αυτο που λενε μιαφορα πουτανα, μια ζωη πουτανα. Εδω το εχουν καταπατησει σε 14 αρθρα. Τι πειραζει να πατησουν κι ενα ακομα;

grsail είπε...

Μας τον φόρεσαν τον παπαδήμο και μάλιστα ως παράκλητο.
Ας δούμε όμως και τι θα πεί η κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια CYNICAL. Επιτέλους! Τέρμα οι γκρίνιες. Δουλειά!

Πειραχτήρι, φαίνεται δεν θέλεις να δημιουργηθούνν οι προϋποθέσεςις υγιούς ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Κρίμα!

cynical είπε...

Καλά που μου το θυμήσατε κ. Υπεύθυνε. Δεν χρησιμοποιησα τον χαρακτηρισμό "υπεύθυνος" για τον Παπαδήμο.

cynical είπε...

η κοινωνια grsail,

δεν θα εχει αλλα περιθωρια να λεει. Μονο να "κανει" θα μπορει.

Ανώνυμος είπε...

@cynical
Ευχαριστω πολυ για την μη δημοσιευση του επισης σαρκαστικου σχολου μου, αντιθετης αποψης.

Αφωτσιτος Φιλελλην

cynical είπε...

Αφωτιστε,

δεν ειχα καμια τετοια διαθεση. Θα μου διεφυγε και θα μου ξεφυγε.

Θα εχεις προσεξει οτι αντιθετες αποψεις τις χαιρετιζω και τις δημοσιευω. Οταν οντως εκφραζουν αποψεις και δεν ειναι εξυπνακισμοι. Δεν εχω παρατηρησει τετοια διαθεση στα σχολια σου, απ' οσο θυμαμαι.

Αν το εχεις ακομα μπορεις να μου το ξαναστειλεις;

λυπαμαι..

Ανώνυμος είπε...

Το ξαναγραψα και ελαφρως καλυτερα.
Αλλη φορα θα κρατω αντιγραφο.

Λοιπον να διαγραψουμε το απεχθες/ανηθικο χρεος και να συμψηφισουμε τις ελληνικες απαιτησεις απο την Γερμανια με μερος του εναπομειναντος ηθικου/μη επαχθους χρεους (απο το οποιο μισθοδοτηθηκαν τριτεκνες μητερες που διορισθηκαν με "κοινωνικα κριτηρια" απο τον μακαριτη Μενιο Κουτσογιωργα και επλεκαν πουλοβερ η καθαριζαν φασολακια,και συνταξοδοτηθηκαν στα 40 λογω ανηλικων τεκνων, τεμπεληδες κομματικοι και αλλες δημοκρατικες δυναμεις, υπερκοστολογημενα εργα και προμηθειες, ... ) το κατοχικο δανειο και τις αποζημιωσεις και αφου συμπτυχθει Αντιμνημονιακο Μετωπο να επιλεχθει καταλληλη αγωνιστικη πρωθυπουργος η Σ. Σακοραφα (σ' αυτο δεν επιμενω, αλλα καιρος ειναι επιτελους να εχουμε γυναικα πρωθυπουργο).
Να γινει το επισημο νομισμα η δραχμη η η μνα για ολη την Ε.Ε.,διοτι το ευρω ειναι πολυ σκληρο και εχει τραυματισει την πλειονοτητα του ευρωπαικου λαου. Ενω η δραχμη (η η μνα)ειναι απο τα αρχαιοτερα νομισματα στον κοσμο και εαν δοθει η εξουσια στην χωρα μας να εκδιδει το νεο νομισμα που μπορει να ειναι και πληθωριστικο (οπως ΗΠΑ), θα επεκταθουν σχεδον 20 φορες οι εγκαταστασεις του Νομισματοκοπείου Χολαργου και θα υπάρξει ανάπτυξη, ενω θα διασωθει η ευρωπαικη οικονομια.
Επομενως δεν θα γινουμε η Κουβα της Ευρωπης, αντιθετα θα γινουμε το Μαϊαμι της, δηλ. θα ενοικιαζουμε επι 6μηνο τα ακατοικητα πατρικα η εξοχικα σπιτια μας στους βορειους συναξιουχους -και μη- ευρωπαιους(αξιοποιηση ακατοικητης ιδιωτικης ακινητης περιουσιας) που συνεπαγεται 4+9=13 δις/ετος σε πληρη αναπτυξη του προγραμματος (2017).
Οποτε με τον καλπαζοντα πληθωρισμο στην Γερμανια η Merkel, βουλευτης πλεον στην αντιπολίτευση, θα βλεπει τους χειροτερους φοβους της Γερμανιας να γινονται πραγματικοτητα (πολλες Γερμανιδες να γινονται π....για 3η φορα τα τελευταια 100 ετη).

Προσεξτε το, ειναι σατανικο σχεδιο και εξυπηρετει τα συμφεροντα της χωρας και των λαων της Ε.Ε.

Αφωτιστος Φιλελλην

Ιθάκη είπε...

Κοίτα να δεις χαρές που θα κάνουμε αύριο όταν ανακοινωθεί και η κυβέρνηση - Λάος με τουλάχιστον 2 υπουργεία. Πάμε στοίχημα ότι θα πιάσει το ΠΡΟ.ΠΟ;

Νεοφιλελεύθερος είπε...

Αγαπητέ αφώτιστε συνέλληνα,
έχεις δίκιο.
Θα πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να γίνει ένας γαλανόλευκος τίγρης.
Ο δημιουργικός εργοδότης/επιχειρηματίας/τραπεζίτης θα πρέπει να απολαμβάνει τόσο του σεβασμού της κοινωνίας όσο και της απόλυτης ευημερίας.
Ο εργαζόμενος, από τεμπέλης λεηλατητής και μικροκλέφτης θα πρέπει να γίνει στρατιώτης της εργασίας, πάντα πρόθυμος να προσφέρει όλο του το χρόνο και τη ζωή του ακόμα στην υλοποίηση του οράματος του εργοδότη του. Δε θα επιθυμεί κι αυτός να τρώει σούσι, αλλά θα τρώει την μισή μερίδα αλάδωτης εισαγόμενης φακής του περήφανος γιατί συντέλεσε στην ευημερία του εργοδότη του και γιατί ζει οικολογικά και λιτά.
Χωρίς να είναι δεμένος με σπίτι και περιουσία θα πηγαίνει όπου η ανάγκη τον καλεί αντί ελάχιστου μισθού που όμως θα του αρκεί για τα απαραίτητα.
Αν δεν τον χρειάζεται ο εργοδότης του, θα λαμβάνει ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα αντί αόκνου υπηρεσίας στην κοινωνία. Τέρμα με τους δημόσιους υπάλληλους, ζήτω ο υποχρεωτικός εθελοντισμός!
Ιδού ένα αριστεροφιλελεύθερο αναπτυξιακό όραμα που πρέπει να ακολουθήσουμε!

Ανώνυμος είπε...

@Νεοφιλελεύθερος

Νομιζω οτι δεν καταλαβες τιποτα.

Ειμαι βαθια ουμανιστης και κοινωνιστης αλλα σατιριζω τον βολονταρισμο του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιμνημονιακου μετωπου.

Παντως και η δικια σου προταση ειναι ενα επισης σατανικο σχεδιο εργοδοτων/επιχειρηματιων/τραπεζιτων
σε συνεργασια με ντοπιους και ξενους διατροφολογους, με σκοπο -την επομενη δεκαετια- να αδυνατισει σε σημαντικο βαθμο ο ελληνικος λαος (Δεικτης μαζας κατω του 25) εφοσον κατατασσεται στους δεκα πρωτους πλεον υπεβαρους η παχυσαρκους λαους και εξυπηρετει τα συμφεροντα της χωρας και υπολοιπων τεμπεληδων και παχυσαρκων λαων της Ε.Ε.

Σπευδω να εγγραφω στο μεταπτυχιακο διατροφολογιας με ειδικευση την αριστοποιηση της διατροφης του μεσου ελληνα υπο συνθηκες οικονομικης καταρρευσης!!!


Αφωστιστος Φιλελλην

Νεοφιλελεύθερος είπε...

Φυσικά αγαπητέ μου, οι φτωχοί σαν μη δημιουργικοί λεηλατητές που είναι, τρώνε παχυντικές και ανθυγιεινές προμαγειρεμένες και έτοιμες, αντί να φάνε ένα υγιεινό σούσι, έναν Kopi Luwak, ρε αδερφέ!
Θα πρέπει να κανονίζεται η σίτιση και η στέγασή τους από τον εργοδότη, ο οποίος με οικονομίες κλίμακος θα τους παρέχει στέγη σε υπνωτήρια και συσσίτια τόσων θερμίδων όσων αρκούν για τη συντήρησή τους. Καταργείται έτσι η ανάγκη μισθού και η βλαπτική ελευθερία που τους κάνει να τρώνε όλα αυτά τα παχυντικά πράγματα.

cynical είπε...

Συμφωνω κι εγω με τον Νεοφιλελευθερο. Οι νεες εργασιακες σχεσεις και μισθοι ελλαττώνουν τη χοληστερινη, μειωνουν τις πιθανοτητες εμφανισης διαβητη, και καρδιοπαθειων, προσφερουν δωρεαν προγραμματα work out και γενικά αυξανουν το προσδωκιμο ζωης των εργαζομενων...

Μια απορια μονο. Τι ειναι βρε παιδι μου το Kopi Luwak? Εχω μεινει πολυ πισω?

Ανώνυμος είπε...

@cynical
Ουτε που ειχα καν ακουσει για τον ακριβοτερο καφε του κοσμου. Ειχα ακουσει για καποιο αιθιοπικο καφε για espresso η γαλλικο στο γνωστο καφεκοπτειο Μισεγιάννη στην αρχη της οδου Χαρητος με τιμη 40 ευρω το κιλο.
Για το ερωτημα σου βρηκα τα εξης:
"Kopi luwak, ο ακριβότερος καφές του κόσμου
Θα έχετε ίσως ακούσει για τον καφέ kopi luwak, ή αλλιώς καφέ μοσχογαλής, τον ακριβότερο καφέ του πλανήτη. Ο καφές αυτός παράγεται κυρίως στην Ινδονησία και η βασική του διαφορά με τον απλό καφέ είναι η... φυσική επεξεργασία του (ας το θέσουμε έτσι). Οι κόκκοι του καφέ καταναλώνονται από ένα μικρό, νυκτόβιο αιλουροειδές που λέγεται μοσχογαλή ή κιβέπη, όμως, δε χωνεύονται από το πεπτικό της σύστημα και το ζώο τους αποβάλλει. Στη συνέχεια, οι έξυπνοι επιχειρηματίες συλλέγουν τα περιττώματά της, αλλά το θέμα είναι πως τα στομαχικά υγρά του ζώου αυτού προκαλούν μια ενζυματική διαδικασία που προσδίδει στον καφέ ένα μοναδικό, σοκολατώδες άρωμα και μια ιδιαίτερα απαλή υφή, χωρίς οποιαδήποτε πικρή επίγευση.
Ο καφές αυτός δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι Ολλανδοί, που κυβερνούσαν την Ινδονησία για τρεις περίπου αιώνες, αλλά και οι Ιάπωνες στρατιώτες που κατέλαβαν τη χώρα κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έπιναν, υποτίθεται, μανιωδώς kopi luwak. Κατά τη δεκαετια του '50, όμως, το ρόφημα αυτό ξεχάστηκε, ώσπου ανακαλύφθηκε ξανά πρόσφατα.
Ο kopi luwak κοστίζει εκατοντάδες ευρώ το κιλό και, όπως καταλαβαίνετε, καθώς η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια από τότε που τον ανακάλυψαν οι διάφοροι γευσιγνώστες, οι επιχειρήσεις παραγωγής του kopi luwak έχουν εξελιχθεί σε χρυσωρυχεία. Στην Ινδονησία, πολλοί άνθρωποι ξαμολιούνται στα δάση και αιχμαλωτίζουν τα μικρά αυτά ζωάκια, στήνοντας μικρές φάρμες παραγωγής κόκκων καφέ στις αυλές τους...."

http://foodforthoughtathens.blogspot.com/2010/04/kopi-luwak.html


Αφωτιστος Φιλελλην

ΥΓ καλοπερνανε οι μοσχογαλες και αν οχι ποσο οικολογοι ειναι οι οικονομικες ελιτ ;

Νεοφιλελεύθερος είπε...

Είμεθα οικολόγοι διότι είμεθα λιγότεροι. Η λεηλατητική τάξις των φτωχών είναι αντιοικολογική, καθώς τρώγωσι τον αγλέουρα και καταστρέφωσι τα δάση προκειμένου να ζεστάνουν τα άθλια κόκκαλά τους. Επιπλέον, εδώ στην Ελλάδα, τους βλέπουμε να ρυπαίνωσιν, τόσο δια της παρουσίας τους όσο και δια των απορριμάτων τους τις παραλίες.
Ελπίζω η ιδιωτικοποίησις όλων των παραλιών να λύσει το πρόβλημα. Μόνο η δημιουργική ελίτ, η ικανή να πληρώνει, θα πρέπει να μπορεί να απολαμβάνει υπευθύνως το φυσικό περιβάλλον. Οι λεηλατητικές τάξεις των πληβείων θα πρέπει για σωφρονισμό και δικαιοσύνη να ζούν στις υποβαθμισμένες συνθήκες που αξίζει η ποταπότητά των.

cynical είπε...

Ασε που οι φτωχοί, επειδη δεν τρεφονται καλά, αρρωσταινουν και συχνοτερα, και επιβαρυνουν και το συστημα υγειας, το οποιο πληρωνουν οι πλουσιοι. Οι φτωχοι ειναι τα παρασιτα της κοινωνιας, ζουν εις βαρος των πλουσιων και γιαυτο πρεπει να εκλειψουν.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κατά τη γνώμη μου ουσιαστικά ο Παπαδήμος είναι ένα κατασκεύασμα των ΜΜΕ, όχι ως ειδικός, αλλά ως ειδικός για την Πρωθυπουργία. Εκεί που δεν τον ξέραμε καν, τον είδαμε ως Μεσσία και τον υπερψηφίσαμε στις δημοσκοπήσεις. Έλα ντε που κανείς δε θέλει να θίξει το γεγονός ότι είναι διορισμένος κι όχι εκλεγμένος...