Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο «Δρόμος της Αριστεράς» εκτάκτως Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου


ANAKOINΩΣΗ

Σεβόμενη το χαρακτήρα της εφημερίδας και την κρισιμότητα της συγκυρίας η Συντακτική Επιτροπή του Δρόμου αποφάσισε να μην συνταχθεί ούτε με τους «πειρατές», ούτε με τους απεργοσπάστες. Όπως είναι ήδη γνωστό, τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, εκτός από τη συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη έχουν εξαγγείλει και 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.


Οι διαπλεκόμενοι μεγαλοεκδότες ετοιμάζονται, σπάζοντας την απεργία, να κυκλοφορήσουν την Παρασκευή τα κυριακάτικα φύλλα για να πουλήσουν την πραμάτεια τους (dvd και λοιπές προσφορές), πακετάροντάς τη σε κυριολεκτικά μπαγιάτικη ενημέρωση.


Αν και η απεργία δεν αφορά το «Δρόμο της Αριστεράς», ο οποίος ούτε επιχείρηση είναι, ούτε στο κέρδος αποβλέπει, αποφασίσαμε ως ελάχιστη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που αγωνίζονται και πιστοί στις αρχές μας για το ποιους υπηρετεί η εφημερίδα, ο «Δρόμος» να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και όχι την Παρασκευή -μια μέρα, δηλαδή, πριν την κανονική κυκλοφορία του, όπως κάνουν οι μεγαλοεκδότες και -δυστυχώς- όχι μόνο.



To ΠΡΙΝ κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή. Δείτε ΕΔΩ:

8 σχόλια:

στελιος είπε...

Η πράξη είναι το κριτήριο της αλήθειας. Αυτή η βασική φιλοσοφική αρχή, που στις Επιστήμες μεταφράζεται οτι το πείραμα είναι η επιβεβαίωση της θεωρίας ,στην πολιτική λέγεται το παράδειγμα αξίζει χίλιες κουβέντες.
Αυτήν την στιγμή, όχι μόνον στην αριστερά, αλλά και όλος ο πολιτκός κόσμος έχει ανάγκει από παραδείγματα για να πειστεί.
Νομίζω οτι η απόφαση της εφημερίδας είναι ένα καλό παράδειγμα που αξίζει πολλά φύλλα.

Ανώνυμος είπε...

To ΠΡΙΝ κυκλοφορεί την Παρασκευή. ¨Οπως μου είπαν είτε θα κυκλοφορούσε τότε ή δεν θα μπορούσε να κυκλοφορούσε καθόλου καθώς το τυπογραφείο του δεν δουλεύει την Κυριακή.

bhoy είπε...

'Αρα το "ΠΡΙΝ" που κυκλοφορεί κι αυτό την Παρασκευή είναι ¨πειρατικό¨.

cynical είπε...

Toσο ο Δρομος οσο και το ΠΡΙΝ, δεν ανηκουν στο κατεστημενο εκδοτικο κυκλωμα. Βγαινουν στο μεγαλυτερο μερος τους με εθελοντική δουλεια.
Ας μην αρχισουμε τωρα διαξιφισμους αναμεσα σε εντυπα που διαπνεονται απο τις ιδιες αρχες.

Ευρυτερος είπε...

Συμφωνώ με τη Cynical. Καλά κάνει ο Δρόμος και κυκλοφορεί τη Δευτέρα, όπως και δεν βλέπω τίποτα μεμπτό στο ΠΡΙΝ που κυκλοφορεί αύριο. H απεργία των δημοσιογράφων έγινε για να μην κυκλοφορήσουν οι αστικές εφημερίδες το Σάββατο και την Κυριακή που έχουν και τη μεγαλύτερη κερδοφορία από διαφημίσεις. Από την άλλη οι αντισυστημικές εφημερίδες του Σαββατοκύριακου είχαν δύο επιλογές ή να μην βγούνε καθόλου, (κάτι που θα ήταν λάθος μετά από μια τέτοια κινητοποίηση) ή να κυκλοφορήσουν μια μέρα που δεν θα καταπατούν την απεργία.

cynical είπε...

Ευρυτερε
ή καποιος αλλος αν ξερει,

εχεις καμια ιδεα ποσο πουλησε το κυριακατικο βημα, μετά την καμπάνια που εγινε να μην αγοραστει;

Επεσε καθολου με την προηγουμενη κυριακατικη εκδοση του;

Napo είπε...

Ναι ειδα και γω την κρατικη σημερα που μεχρι την κηριακη δε θα προβαλλει προγραμμα

Φυσικα τα ιδιωτικα καναλια θα προβαλλουν προγραμμα μια χαρα

και αναρωτιεμαι ποιος χεστηκε γιατι το κρατικο καναλι δε θα προβαλλει ειδησεις ή τα γνωστα προπαγανδιστικα του ψευδοντοκυμαντερ?

το 1% του πλυθησμου

εαν ομως δεν παιξει μπιγκ μπραδερ και μαστερ σεφ θα γινει η πραγματικη επανασταση


νομιζω πως εχουμε φτασει στο επιπεδο της χωρας που ακομα και ολη να κατεβασει ρολα στο δημοσιο κανεις δε θα νιαστει

μετα απο 40 χρονια μεταπολιτευσης ο θεσμος της απεργιας εχει ευτεληστει τοσο πολυ απο την ψευτοαριστερα που κανεις δε νοιαζεται πια

ξερετε στην ιαπωνια οταν ο εργαζομενος κανει απεργια φοραει απλως το καπελο του αναποδα ή ενα περιβραχιονιο και συνηθως αυτο ειναι αρκετο για να νοιαστει ο κοσμος


η υπερβολη της αριστερας ερχεται τωρα πισω μπουμεραγκ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συγνώμη, αλλά κάπου χάθηκα. Στείλε mail με λεπτομέρειες για το "δρόμο".