Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

"Οι φίλοι των ΜΑΤ"


Άκουσα τις προάλλες ότι υπάρχουν κάποιοι νεαροί χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου προστασίας του πολίτη που αντί να τον προστατεύουν, όπως λέει και η ονομασία του υπουργείου, ορμούν κατά πάνω του και τον ξυλοφορτώνουν. Με άγριο μάλιστα τρόπο που δεν μπορεί να εξηγηθεί από ένα κανονικό μυαλό. Είναι αλήθεια ότι αγριεύτηκα μαθαίνοντας πως υπάρχουν τέτοιοι δημόσιοι υπάλληλοι, και μάλιστα παιδαρέλια, ανάμεσα στα είκοσι και τα εικοσιπέντε, που επιτίθενται άνευ λόγου και αιτίας σε άλλα παιδαρέλια της ίδιας πάνω-κάτω ηλικίας.


Δεν ήξερα τι να υποθέσω. Μάλλον θα είναι από ζήλια, σκέφτηκα. Να, όσο να ‘ναι αισθάνονται μειονεκτικά απέναντί τους, που την πάτωσαν στις πανελλήνιες και δεν μπόρεσαν να περάσουν σε καμιά σχολή της προκοπής, όπως πολυτεχνείο, νομική ή ιατρική. Κι επειδή δεν είχαν μούτρα να παρουσιαστούν ούτε στην κοινωνία, αλλά και ούτε στους γονείς τους, το βρήκαν σαν καλή διέξοδο να ντυθούνε με στολή, να φοράνε κράνη που τους κρύβουνε τη μούρη από φίλους, γειτόνους και συγγενείς, και να ζαλικωθούνε κι από ένα όπλο κι από ένα ματσούκι και να βαράνε τους επιμελείς συμμαθητές τους που τα είχαν καταφέρει καλύτερα στο σχολείο.


Είναι αλήθεια ότι η ντροπή και τα αισθήματα κατωτερότητας δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Όσο κι από καλή πάστα να είναι ο άνθρωπος, άμα αισθάνεται έτσι συνεχώς, στο τέλος αγριεύει και μισεί. Νομίζω, ότι πρέπει να τα βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, να απαλλαγούνε από το κόμπλεξ τους, να ενσωματωθούνε και πάλι στην κοινωνία, και να συμφιλιωθούν με τους συμμαθητές τους από το λύκειο.


Να τα πιάνεις ένα ένα και να τους μιλάς με συμπόνια και με καλοσύνη, δεν γίνεται. Είναι πολλά και δεν υπάρχουν τόσες αδελφές του ελέους. Μπορείς όμως να τα πιάσεις στο facebook. Βάζω στοίχημα, πως όταν δεν δουλεύουν, δηλαδή, όταν δεν δέρνουν, βολοδέρνουνε στο facebook και χαζοβιολίζουν με χαζογκομενίτσες.


Θα μπορούσανε λοιπόν, κάποιες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ψυχικής υγείας και της καταπολέμησης της βίας να άνοιγαν από μια σελίδα «Φίλων των ΜΑΤ» στο facebook και να έπιαναν το μπίρι-μπίρι με το μαλακό.


«Γιατί βρε Θανάση; Τι είχες με τον Σάκη, και του άνοιξες προχθές το κεφάλι; Θυμάστε που κάνατε καζούρα με την Αγγλικού; Αμ, και το μεθύσι στην πενταήμερη;». Και άλλα τέτοια παρόμοια καταπραϋντικά και μελιστάλακτα.


«Μπα!», μου είπε κάποιος φίλος, που του εκμυστηρεύτηκα την ιδέα μου. «Τα παιδιά αυτά, μαζί με το γάλα κάθε μέρα, τρώνε και πολύ φανατισμό. Δεν μένει χώρος στο στομάχι για κάτι άλλο».


Αλλά ποιος λόγος μπορεί να είναι τόσο δυνατός ώστε να τα φανατίζει ανεπιστρεπτί; Το χαρτί του «κομμουνιστή με το κονσερβοκούτι» έχει πια κιτρινίσει, και οι μνήμες, που φτάνουν στην τρίτη γενιά είναι πια ξεθωριασμένες. Αντίθετα στο περιβάλλον σήμερα υπάρχουνε εικόνες πολύ πιο ζωντανές. Οι γονείς που τα κουτσοβόλευαν, και τώρα πια αδυνατούν, οι απολυμένοι που σίγουρα θα υπάρχουν μέσα στην οικογένεια, η αδελφή που δεν βρίσκει δουλειά, η δυσφορία που έτσι κι αλλιώς θα υπάρχει μέσα στο σπίτι. Δεν μπορεί, κάτι θα τους σφίγγει το στομάχι. Κάτι θα οσμίζονται, κάτι θα καταλαβαίνουν.


Υπάρχουν παιδιά εκεί έξω, από αυτά που τις τρώνε, και τα οποία σίγουρα έχουν συμμαθητές που πήγανε στα ΜΑΤ, στον ΔΙΑ και αλλού. Τους ξέρουν με τα ονόματα, τους ξέρουν από παλιά. Ας βρούνε λοιπόν τον Θανάση, και όλους τους Θανάσηδες, μέσα από το facebook και ας τους μιλήσουν.


Ο πάγος ποτέ δεν σπάει με την πρώτη. Άμα τον πριονίζεις σιγά σιγά, κάποια στιγμή θα λιώσει. Κι είπαμε, όπου μπορούμε πριονίζουμε. Με φαντασία και με όλα τα διαθέσιμα μέσα.


21 σχόλια:

Swell είπε...

Το να πιάναμε γκόμενους-γκόμενες από τα ΜΑΤ, το έχετε σκεφτεί αγαπητή; Ετσι θα γνωρίζαμε τους φίλους και τους συναδέλφους τους και η διάβρωση θα γινόταν από μέσα και θα ήταν πιο αποτελεσματική. Αντί να μπερδευόμαστε με ανέργους κι άνεργες, νυν και future to be, θα έμπαινε έτσι κι ένα εισόδημα στο σπίτι.

cynical είπε...

Σουελ,
μπορουμε να κανουμε και εισοδισμο στα ΜΑΤ.

Τα κινηματα δεν ειχαν ποτε αρκετη φαντασια. Συνεχως με απογοητευουν

στελιος είπε...

Ο Λυκούργος εκπαίδευσε δυο σκυλιά , το ένα να γίνει κόπρος και το άλλο σαϊτα για να διδάξει την σπαρτιάτικη αγωγή.
Ο Ναπολέων-το γουρούνι στην φάρμα των ζώων ξεχώρισε τα κουταβάκια και τα εκπαύδευσε να γίνουν αιμοβόρικα και πειθαρχικά στο κόμμα-τον ιδιο- για να εξοντώσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους-σου θυμίζει τίποτε?-
Οπότε μάλλον δεν γίνεται τίποτε, παρά μόνον -και ιστορικά-η φόλα δίνει την λύση.
Δεν θυμάσαι και το σύνθημα
Φόλα στον σκύλο της ΕΣΑ?

cynical είπε...

Στελιο

παιδια στα 23 που να εχουν σκλυρηνει τοσο πολυ και τοσο γρηγορα δεν υπαρχουν...

Εν πασει περιπτωσει, ας μην ξεχναμε και την τεχνικη της διαβρωσης απο τα μεσα, εν παραλληλω με την τεχνικη της κατα μετωπον αντιπαραθεσης.

στελιος είπε...

cyn, θα έλεγα οτι στην πραγματικότητα, που είναι πάντα πιο σύνθετη, ο κατασταλτικός μηχανισμός διαλύεται πάντα από δυο παράγοντες,
Την Πειθώ και την Βια.
Ο συνδυασμός τους και η δοσολογία τους ποικίλει και είναι αυτό που λέμε σιδερένια γραθιά με βελούδινο γάντι και που φέρνει αποτέλεσμα.

cynical είπε...

διαλεγεις το μεσο που σε παιρνει καθε φορα.

katerina είπε...

Αντι να κάνουμε ...κονέ με τα ΜΑΤ, μήπως να διεκδικησουμε κάτι άλλο;

Κανείς στην Αστυνομία, που δεν θα έχει περασει με Πανελληνιες στη Σχολή και δεν θα παιρνει όπλο, γκλομπ, φυσουνα χημικών, ή ότι άλλο, πριν τελειωσει την εκπαιδευση του σε επιπεδο Πανεπιστημιακό.

Έχεις απολυτο δίκιο για όλα όσα γραφεις για το προφιλ των ΜΑΤατζηδων και όλων αυτών των ομαδων ΔΙΑΣ, ΜΙΑΣ, ΖΙΑΣ, ειδικών φρουρών, κλπ.

Είναι εξαιρετικά χαμηλου επιπέδου, και ως εκ τουτου πολύ ευκολα χειραγωγισιμοι απο την κάθε εξουσία. Γινονται Ράμπο και επιτέλους αισθανονται περηφανοι γιατί και αυτοι έχουν δικαιωμα να ασκουν εξουσία(ζωής και θανατου) σε όσους έχουν, ότι αυτοι δεν γευτηκαν, σε ότι θεωρουν ότι τους στερηθηκε.

Πόσο επικινδυνο είναι να παραχωρείς τετοιες εξουσίες σε τόσο στερημενα και κομπλεξικά άτομα Cynical;

Θα μου πεις ότι οι Πανελληνιες και οι σπουδές, ειναι εχέγγυο; Όχι, τιποτα δεν ειναι εχεγγυο. Αλλά τουλάχιστον εξασφαλιζεις ένα τυχαίο δημογραφικά, κοινωικοοικονομικά δειγμα μέσα απο Πανελλήνιες, και κάποιος που νοιώθει ότι έχει τυπικά προσόντα, κάποιος που επι 4 χρόνια, διδαχτηκε στοιχεία δικαίου, πολιτική αγωγή, ψυχολογία, ε, σιγουρα δεν ειναι τόσο ευκολα διαχειρισιμος, για να τον μετατρεπει σε Ράμπο η κάθε λογής εξουσία.

cynical είπε...

Ο εχθρος δεν ειναι τα ΜΑΤ. Ας μην το ξεχναμε, επειδη αυτα βλεπουμε μπροστα μας.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ... ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟ '67, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ, ΟΙ ΛΑΜΠΡΑΚΙΣΣΕΣ ΜΕ SUPER MINI - ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ - ΚΑΙ ΚΑΛΤΣΕΣ ΧΟΥΛΑ-ΧΟΥΠ(ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΗΤΑΝ SEXY), ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ... ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΓΥΡΙΖΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. :)

cynical είπε...

Η καταληψη της βουλης θα ηταν μια πρωτης ταξεως κινηση, εστω και συμβολικη. περιφρουρειται ομως απο μια σειρα Ματ. Πώς τους παραπλανεις;

Για να τους εξουδετερωσεις δεν γινεται. Λοιπον ή προβαλεις τσοντες, με πρωταγωνιστρια τη Τζουλια ή στηνεις ενα live sex show μπρος τα ματια τους.

Εδω σε θελω μαστορα! Τα υπολοιπα ειναι ευκολα.

celin είπε...

"Αν οι αστυνομικοι ειχαν συναισθηση του ρολου τους,θα ηταν το πιο ριζοσπαστικο κομματι της κοινωνιας"
ειπε ο Παζολινι.

Ενταξει,πολυ ρομαντικο αυτο,ασφαλως και πολλοι εχουν συναισθηση του ρολου τους και γουσταρουν που ειναι τα μαντροσκυλα των τροικο-προσκυνημενων.Ασφαλως και πολλοι απο αυτους ειναι σαδιστες,επιδοξοι δολοφονοι και εχθροι του λαου.

Ασφαλως δεν ειναι ολοι ετσι και πολλοι απο αυτους απλα βγαζουν ενα μεροκαματο.

Τωρα που το λες,cynical,ειχα καποτε ενα γνωστο,πολυ καλο παιδι,που τη τελευταια φορα που τον ειδα,μου ειπε οτι ειναι ματατζης η κατι τετοιο.
Ισως πρεπει να τον βρω,καποτε καναμε και παρεα.
Θα προσεξω ομως να του τα πω λιγο στρογγυλεμενα,ντουλαπα ο τυπος,αν θυμωσει δε με βλεπω καλα!

cynical είπε...

Ειδες celin που εχω δικαιο; Πολλοι ειναι σαν και σενα. ξερω και γω εναν, που εχει γυναικα και παιδια, και ειναι πολυ καλος ανθρωπος.
Στις πορειες, αμα λαχει ξεμοναχιαζω κανεναν απ' αυτους και του κανω τη μανα: "βρε παιδακι μου", του λεω, " τι θα ελεγε η μανουλα σου αν σ' εβλεπε; θες να την πεθανεις τη γυναικα;"

Μου απαντανε πολυ ευγενικα, "κυρια μου, εμεις δεν θελουμε να χτυπαμε τον κοσμο".

Ειναι αληθεια οτι δεν χτυπανε μανουλες, μονο τα παιδια τους χτυπανε.

Napo είπε...

Υπαρχουν και ανθρωποι που δεν τους αξιωσε ο θεος με ιδιαιτερες ευαισθησιες γνωσεις ικανοτητες ή τελοσπαντων εναν πλουσιο μπαμπα για να μπουν στο πανεπιστημιο και να γινουν επιστημονες

Υπαρχουν απλοι ανθρωποι με οικογενειες και παιδια και θελουν την σταθεροτητα του εγγυημενου μισθου της σιγουρης αναγκαιας και απλης δουλειας

Κανουν την προσπαθεια τους και προσπαθουν να βοηθησουν την κοινωνια με τον μονο τροπο που ξερουν καλυτερα

Γενικα παντως ο κοινωνικος ρατσισμος δεν ειναι καλο πραγμα
Ο θειος μας /αδελφος/φιλος/συμμαθητης δεν ειναι ζωο επειδη ειναι εργαζομενος εκει και οχι συνδικαλιστης σε μια ΔΕΚΟ

Εξαλλου φταινε οσο εφταιγαν οι φυλακες των γκουλαγκ και των 20 εκατ. θυματων των εντολων του σταλινισμου

Robopsychologist είπε...

χαχα εξαιρετικό!
Κρατάω ένα σχόλιο σου "Ο εχθρος δεν ειναι τα ΜΑΤ. Ας μην το ξεχναμε, επειδη αυτά βλεπουμε μπροστά μας." Πολύ σημαντικό. Και πολύ δύσκολο στην πραγματικότητα, μιας και με την ωμή βία σε σπρώχνουν σε παρόμοιες αντιδράσεις. Εκτός και αν είσαι ο Μαχάτμα. Αλλά δεν... Και το ξέρουν.

ένας στρατολάτης είπε...

Γιατί βρε το βάφτισες το μπάτσο "Θανάση"; Χάθηκε ένα "Γιάννης" ένας "Γιώργος"; Τι έχει δηλαδή το "Θανάσης";

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Κάπου είχα διαβάσει πέρυσι, αλλά όσο και αν έψαξα δεν μπορώ να το βρω, δεν θυμάμαι κιόλας πού το είχα δει.... τελοσπάντων τι έλεγα;
Α, ναι είχα διαβάσει λοιπόν ένα ποίημα για αυτά τα παιδιά με στολή που δέρνουν, όπου κάπου λεγόταν ότι "τα γκλομπ είναι η επέκταση του πεσμένου φαλλού τους".

Εγώ πάντως δεν θα τους τον σηκώσω :)


ΥΓ: Πού το είχα διαβάσει γαμώτο...

ELvA είπε...

Kαλημερα, φιλη μου cynical!

Αλλοι, παλι, λενε οτι η βια δειχνει μια εντονα καταπιεσμενη σεξουαλικοτητα...
Κριμα τα παιδια αυτα να μην εκδηλωνονται και να μενουν μεσα στη ...ντουλαπα!
Τοσα και τοσα λεγονται καθημερινα για τη προοδο στο τομεα δικαιωματων, αυτοι δεν ακουνε, δε διαβαζουν τιποτα;
Στις ΗΠΑ, οπως φανταζομαι θα εχεις διαβασει,cynical, τωρα πια δεν υπαρχει προβλημα ουτε με καρριερα στον στρατο, ολα ενταξει και με τον νομο..(και ετσι πρεπει να ειναι, φυσικα).
Στην Ελλαδα ομως........

Βγειτε, ρε παιδια,επιτελους απ το ντουλαπι, πως χωρατε δλδ. ΤΟΣΟΙ εκει μεσα; :)

cynical είπε...

Oι συνδικαλιστες της ΕΛΑΣ που θα συγκεντρωθουν σημερα στην παλια βουλη ζητουν την συμπαρασταση του κοσμου.

και ανακοινωνουν

"ότι στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όταν το καζάνι της κοινωνίας βράζει τα σώματα ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την κατοστολή των κοινωνικών αγώνων, γεγονός που δυστυχώς συμβαίνει κάτα κόρον τις τελευταίες ημέρες, με πιο πρόσφατα τα όσα συμβαίνουν στην Κερατέα»


Θελω να δω τη μερα που θα πετανε τις ασπιδες και τις μασκες στα πεζοδρομια και θα διαδηλωνουν με τον κοσμο μαζι.

Τοτε θα ειναι η στιγμη που αυτη η κυβερνηση θα ανεβαινει στο ελικοπτερο.

cynical είπε...

στρατολατη

ελα ντε; Γιατι Θαναση; Ισως επειδη συμπαθω τον Βεγγο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ιστορικό ποστ!Κορυφαίο!
Ποιος πιτσιρίκος και ποιος Λαζόπουλος.
Τα σπάει!
Γεια σου Cyn!

cynical είπε...

Γεια σου Γιωργο!

Σημερα ηταν πολυ απασχολημενα και δεν μπορεσα να τους πω για το σχεδιο. Απο βδομαδα, ομως το βαζω μπρος!