Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πού πήγε σήμερα η πορεία;


Μπα, μπα, τι βλέπω σήμερα; Το κέντρο καθαρό και άδειο! Μήπως έχει κανέναν αγώνα ποδηλατοδρομίας και δεν πρόκανα να πάρω μέρος; Μήπως τρέχει κανένας καινούργιος Μαραθώνιος και δεν πρόλαβα να κάνω προθέρμανση; Μήπως είναι η "Μέρα Περιβάλλοντος" και οι Αττενίστας βγήκαν να καθαρίσουν; Μήπως έγινε κανένα πραξικόπημα και μάζεψαν τα αυτοκίνητα από τους δρόμους μην και τους φάει τον καθρέφτη κανένα απ' τα δρεπανηφόρα του Ευάγγελου;


Μπα! Τίποτε απ' όλα αυτά! Για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών έγιναν όλα αυτά. Για να μπορούν να διαδηλώνουν απρόσκοπτα σε δρόμους καθαρούς και απαλλαγμένους από καυσαέρια. Για να μπορούν να αναπνέουν καθαρά τα δακρυγόνα και τα χημικά, διότι σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες, καυσαέρια και χημικά σε ισόποσες δόσεις, σε αντίθεση με τα σκέτα χημικά, μπορούν να προκαλέσουν ανήκεστον βλάβη στην υγεία των διαδηλωτών, κάτι που προφανώς η κυβέρνηση απεύχεται.


Η φροντίδα όμως αυτή δεν φαίνεται να βρίσκει απήχηση στο σώμα των διαδηλωτών, οι οποίοι και διαισθάνονται την πονηριά που ελλοχεύει στο πίσω μέρος του εγκεφαλικού φλοιού των κυβερνώντων. Κι όπως γνωρίζουμε από τα παραμύθια, αν η αλεπού έχει πονηριά 100, τα αλεπουδάκια έχουν 110.


Έτσι λοιπόν σήμερα, την 6η Δεκεμβρίου, τα αλεπουδάκια οι διαδηλωτές, γύρισαν την πλάτη στη Σταδίου, στην Πανεπιστημίου, στην Αλεξάνδρας, στο κάτω μέρος της Πατησίων, στην Αμαλίας, στη Φιλελλήνων και εις τας λοιπάς αποκλεισμένας οδούς, άφησαν τους δρόμους αυτούς ήσυχους και καθαρούς, άφησαν και τις 114,295 μπατσο-συντροφιές να πίνουν ήσυχα-ήσυχα τις φραπεδιές τους και ...έστριψαν κατά Αχαρνών μεριά, κατά 3ης Σεπτεμβρίου, κατά Θηβών, μετά πήραν ν' ανεβαίνουν τη Λιοσίων, ενώ άλλοι προτίμησαν την κατηφόρα της Συγγρού, και μετά την ισιάδα της παραλιακής...


Κι οι άλλοι συνέχιζαν αμέριμνοι να γυαλίζουν και να ξαναγυαλίζουν τα τανκ, να πίνουν τον ένα καφέ μετά τον άλλον, να στρίβουν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, απορώντας πώς και οι "βάρβαροι" αργήσαν αυτή τη φορά τόσο πολύ να φανούν.

Είδες τα αλεπουδάκια;

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ααααααχαχαχαχαχαχα

cynical είπε...

Θελει λιγακι παραπάνω φαντασία...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ ωραίο, έξυπνο...

Robopsychologist είπε...

Πολύ καλό!
...Κάποιοι αστυνομικοί έδειξαν επίσης (νοσηρή) φαντασία, εισβάλλοντας μέσα μετρό στο σύνταγμα, κυνηγώντας τον κόσμο μέχρι τις σκάλες που οδηγούν στις αποβάθρες... Για να κάνουν τσαμπουκά σε κάτι πιτσιρίκια, όπως και πέρυσι τέτοια μέρα...

cynical είπε...

Πηγαινοντας καθε φορα στη Σταδιου ειναι σαν να παιρνεις συνεχεια το ιδιο αντιβιωτικο. Απο καποια στιγμη και μετα δεν πιανει.

Το κινημα πρεπει να δειξει επινοητικοτητα και να αρχιζει να αιφνιδιαζει.

Το να κανεις πορειες μεσα απο μικροτερους δρομους σε γειτονιες θα εχει πολλαπλασιαστικο αποτελεσμα.
Τη μια φορα η ΑΔΕΔΥ ας αποφασισει να διαδηλωσει στην Κυψελη. Την αλλη στην Καλλιθεα κλπ.

Και να μοιραζουν φυλλαδια. Σπανια το κανουν στις πορειες.

Θαρρεις και τις κανουν απο αγγαρεια. Γιαυτο δεν παει και ο κοσμος.

Robopsychologist είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω! Η απελευθέρωση της φαντασίας απαιτεί την τόλμη και την συμμετοχή του καθένα - όχι να προαποφασίζονται όλα από μια χούφτα "ηγέτες" του κάθε κόμματος/χώρου (από τα συνθήματα της ντουντούκας, μέχρι την κατεύθυνση της πορείας, όλα προβλέψιμα, χιλιοειπωμένα, βαρετά)

Αλλά βλέπεις... την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία πιθανόν να την φοβούνται λιγουλάκι ...