Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Η Σκοτεινή Πλευρά του Φιλιού


Είπα να γράψω κι εγώ ένα επετειακό άρθρο για την άγια μέρα που ξημερώνει, για να μην με νομίσετε και άκαρδη. Για τις καρδιές, δηλαδή, που αύριο θα κοκκινίσουν, για τις καρδιές που θα πουληθούν - ζαχαρένιες, σοκολατένιες, καραμελένιες, χάρτινες -, για το καψουροτράγουδο που θα πλημμυρίσει τα σπίτια, τα μαγαζιά και τους δρόμους, για το σεφτέ που θα κάνουν τα λουλουδάδικα, για το παραμύθι που θα χαϊδέψει παρθένα αυτιά, για τα ποτά που θα υποβοηθήσουν τα συναισθήματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, για τις αγκαλιές που μοιραία θ’ ανοίξουν, προτού μαραθούν κατά το τέλος της γιορτής, για τα φιλιά που θα ακολουθήσουν, για, για, για,....Τι είπα; Για τα φιλιά;

Παναγία μου και Χριστέ μου! Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που επιδίδονται σε τέτοιου είδους επικίνδυνες πράξεις; Καλά δεν τους μίλησε κανείς για τις στρατιές των μικροβίων, των βακτηριδίων και των ιιδίων, που παραμονεύουν μαζί με τα σάλια να γλιστρήσουν στο άλλο στόμα και να επιτεθούν; Για τον στρεπτόκοκκο που μπορεί να φωλιάζει στις πτυχές του ξένου λαιμού και που καραδοκεί να βρει ένα πέρασμα για να μετακομίσει σε μια άλλη κατοικία, που την φαντάζεται περισσότερο άνετη και φιλόξενη; Αμ, για τα κακόβουλα μονοπύρηνα που τρελαίνονται για τσουλήθρες πάνω στους χλιαρούς πίδακες των σιελογόνων αδένων; Για τον ύπουλο έρπη που μπορεί να ξυπνήσει ζόρικα και στο θυμό του επάνω να περάσει ακόμα και μέσα από τα δόντια; Και για όλες τις υπόλοιπες τρομαχτικές αποικίες των καταχθόνιων μικροσκοπικών εχθρών, που από το ταρακούνημα του εισβολέα μπορούν να ξεσηκωθούν και να σημάνουν επίθεση και εισβολή;

Τι είναι αυτό λοιπόν, που κάνει τους ανθρώπους, παρ’ όλους τους ανωτέρω κινδύνους να συνεχίζουν ν’ ανταλλάσσουν φιλιά και να εκτίθενται; Μπορεί να είναι οι ορμόνες που διεγείρονται από το ντάπα-ντούπα, παρέα με μια συμμορία από νευροδιαβιβαστές, για να προάγουν λέει, τους κοινωνικούς δεσμούς και το σεξ, και μαζί μ’ αυτά και την ανθρωπότητα. Ε!, αν είναι για το καλό της ανθρωπότητας, τι να κάνουμε, θα τα αντέξουμε αυτά τα ξεσηκώματα των νευροδιαβιβαστών!

Άλλοι λένε, ότι οι άνθρωποι φιλιούνται, όταν ξαφνικά φλασάρουν και πηγαίνοντας προς τα πίσω, αναθυμούνται τις ωραίες στιγμές που πέρναγαν αγκαλιά με το στήθος της μανούλας. Γι αυτό μην το πολυπιστεύετε, λένε οι ανθρωπολόγοι, το φιλήδονο στόμα που σας πλησιάζει. Δεν έρχεται για σας, για τη μανούλα κίνησε και πάει.
Μπορεί βέβαια να έρχεται και για άλλονα σκοπό. Εφοδιασμένο με μυστικό αποκωδικοποιητή, να συλλέξει όλα τα buses των bits and bytes που εκπορεύουν οι ορμόνες σας, να τα αναλύσει και ν’ αποφανθεί αν πρόκειται να είστε εσείς η τυχερή που θα ευνοηθείτε από το σπέρμα του.

Μπορεί όμως, να γίνεται κι αλλιώς, Να έρχεται από σαγήνη για το κόκκινο χρώμα των χειλιών σας, αταβιστικό κατάλοιπο της εποχής που το στόμα, πιο σοφό από ποτέ, έψαχνε όχι για κόκκινα χείλη να φιλήσει, αλλά για φρούτα κατακόκκινα και ώριμα να χορτάσει. Από τότε, λένε μας έμεινε και το κόκκινο χρώμα και οι δυνατοί συμβολισμοί του. Πάρτε για παράδειγμα, τους χιμπατζήδες και τους μπαμπουίνους με του φιλήδονους κατακκόκινους κώλους τους. Και πριν προλάβετε να προβάλετε αντιρρήσεις, ρωτήστε πρώτα και τις χιμπατζίνες και τις μπαμπουίνες να σας πουν.

Βάσει λοιπόν αυτών, δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει ένα ζευγάρι χείλη να σας αναστατώνει. Είναι το ώριμο φρούτο που περιμένετε να γευτείτε! Και αντίθετα, δεν χρειάζεται ούτε λεπτό να σκοτιστείτε για τα χείλη που σας απωθούν. Απλά, δεν είναι τα χείλη που βλέπετε, αλλά τα δυο κατακόκκινα κωλομέρια μιας τριχωτής μαϊμούς!

42 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Χα χα! Πολύ καλό! Καλησπέρα!

katerina είπε...

Ε, δεν παιζεσαι....
Δεν παιζεσαι καλή μου...
Δεν παιζεσαι ουτε με συρτό παιχνίδι, ουτε με βολέ...

Σε απειλώ ευθεως, οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως....
Τον Αγιο μου και τα μάτια σου!!!!!!!

busy bee είπε...

Οπως πάντα άψογη η τοποθέτηση σου και εδώ!:)
Κάτι μου λέει ότι ποτέ δεν θα σταματήσουμε να "τρελαινόμαστε" για τις στρατιές των μικροβίων και βακτηριδίων!:)

marianaonice είπε...

Χαχαχα!! Τι έκανες τώρα στους ερωτευμένους;;
Πώς θα ανταλλάξουν τώρα τα φιλιά τους;; Και ξημερώνει του Αγίου Βαλεντίνου;;
Χαχαχαχα!!!

Νοσφεράτος είπε...

τι μου θυμισες τωρα

k1 είπε...

Είναι πάντως ο μόνος ανεκτός τρόπος να ασχολούμαστε με τη μέρα. Αλλιώς την κόψαμε τη φλέβα...

VAD είπε...

O Αγιος,φορεύς μικροβίων;Ντροπή!

Tyler Durden είπε...

safe sex και safe kiss πακέτο ολικής προστασίας προτείνει ο Λέσλι Νίλσεν

aerostatik είπε...

αναρωτιέμαι αν θα τολμήσει να σε φιλήσει ξανά κανείς μετά από αυτή την ανάρτηση...

Ανώνυμος είπε...

Αχ σύντροφοι πάει, αστικοποιήθηκε ο κόσμος. Άκουσα ότι του Αγίου Βαλεντίνου η Αλέκα θα ανακοινώσει τον έρωτά της! Είναι αλήθεια; Ξέρει κανείς τίποτα; Θα δοθεί και το καθιερωμένο φιλί διαδοχής; Θα αλλάξουν και δαχτυλίδια; Πνίγομαι στην αγωνία και ας μη λένε τη μάνα μου Κατίνα… άλλες έχουν το όνομα και γω τώρα βγάζω το φίδι από τη τρύπα.

Και συ Cynical ξέρω καλά τι προβοκάτορας είσαι. Μιλάς για μικρόβια στο φιλί μόνο και μόνο για να μη δοθεί το φιλί της Αλέκας. Μήπως έχεις εσύ κάποια προτίμηση δελφίνου που προωθείς και τώρα μας παρουσιάζεσαι δήθεν ως επιστήμονας που ανησυχεί; Μήπως είσαι από εκείνους τους επιστήμονες που κάνουν κατά παραγγελία έρευνα; Κοίτα, δε μου φαίνεσαι σόϊ, σε κάποια συνωμοτική φράξια (όχι σέχτα ε,)θα είσαι μπλεγμένη. Άκου έχει μικρόβια το φιλί! Άκου «οι άνθρωποι φιλιούνται, όταν ξαφνικά φλασάρουν…»! Τώρα που είναι η κρίσιμη στιγμή της Αλέκας τα θυμήθηκες δηλαδή;

Και ο τίτλος «Η σκοτεινή πλευρά του φιλιού» τι είναι δηλαδή αν όχι μια σκοτεινή συνομωσία!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι γιατί επιθυμώ διακαώς να μου επιτεθούν οι στρατιές των μικροβίων και άλλων άκρως επικινδύνων μικροοργανισμών που ελοχευουν στο στόμα της Μόνικα Μπελούτσι ?

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε profundis βολέψου και με πιο ταπεινά μικρόβια.

Άκου της Μπελούτσι…. Εδώ κοντζάμ Κλίντον και βολεύτηκε με της άλλης Μόνικας! Άλλωστε οι λαϊκιστές λένε ότι η κοινωνία των μικροβίων είναι αταξική! Ή μήπως δεν είναι έτσι;;;; για να βάλουμε τη γνωστή, πανελληνίως πλέον, ερευνήτρια του blog να ψάξει. Ποτέ δεν ξέρεις…

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς αυτά δεν τα ξέρει η νεολαία! Μούτυχε σε τραίνο, να δω ΕΝΑ φιλί από 16ρια, Herculanium - Ρώμη. Αυτό θα πει μακρόσυρτο φιλί, κε Βαλεντίνε!

cynical είπε...

@Μιχάλη καλημέρα,
Χι, χι,χι !!!

cynical είπε...

@Κατερινα καλημερα,

περίεργος άγιος αυτος, που θελει να τον τιμουμε με ακολασίες και με αυτο τον τοσο επικινδυνο τροπο!

cynical είπε...

@busy bee γεια σου,

τρελλαινεται ετσι η ανθρωποτητα και γιαυτο πάει κατά διαόλου!

cynical είπε...

@Νοσφεράτος καλημέρα,

παρελθόντα μεγαλεία , διηγώντας τα να κλαις! Ε΄;;;

cynical είπε...

@aerostatik γεια και χαρα,

πόσοι νομιζεις ότι θα την διαβασουν; ξερεις πόσος λαός θα παραμείνει απληροφόρητος;

cynical είπε...

@Κ1 καλημερα,
αύριο όλοι στα σπίτια μας, με κατεβασμένα παντζούρια και τηλεοράσεις κλειστες.

cynical είπε...

@VaD, καλημερα,

προηγήθηκε η αναρτηση περι θεου, όπου αποδειξαμε οτι δεν υπάρχει, οπότε δεν ντρεπομαστε. Αλλα δεν αποδείξαμε οτι δεν υπάρχουν και Άγιοι. Εδώ μπορεί να εχεις και δικαιο.

cynical είπε...

@Tyler Durden,
μάλλον πρεπει να πας στην προηγουμενη αναρτηση περι "Καινοτομίας" να εισπράξεις και το εφταχίλιαρο. Φοβερή ιδέα!

cynical είπε...

@de Profundis,
πολυ ψηλα τον βαζεις τον πήχυ βρε παιδι μου. Δε λεω, όλοι πρεπει να εχουμε φιλοδοξιες στη ζωη μας, αλλα τοσο μεγάλες!

cynical είπε...

@Στεργιο,

τα μικροβια κανουνε αποικιες. Αρα ειναι ιμπεριαλιστικά. Επισης οι ιοι τρεφονται απο ξενα σωματα. Αρα, ειναι η παρασιτικη αστικη τάξη .
Για αναθεωρησε , σε παρακαλώ, περι αταξικων μικροβιων!

cynical είπε...

@cirut καλημερα,

φαινεται οτι τα 16άρια, που ειδες να φιλιουνται, ειχαν κοπει στο μαθημα της βιολογιας.

Swell είπε...

Ξέρω, αμάρτησες κι εσύ για τον Αγιο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Cynical καλημέρα!

ΔΕΝ ΘΕΛΩ να διαβάσω το κείμενό σου γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ τη σκοτεινή πλευρά του φιλιού! Αυτό πώς το εξηγεί η Επιστήμη;

Ξανά-μανά καλημέρα!

cynical είπε...

Αγαπητέ @Rive Gauche,

μπορεις να το κρατησεις το κειμενο για τα γεράματά σου, για να βλέπεις εκ των υστέρων τις απερισκεψίες που έκανες στα νιάτα σου!

Υ.Γ. Διαβαζω τωρα τα σχολια σου και τον διαλογο με τον Στεργιο περι Θεου κ.λ.π. Μετά το 76ο σχόλιο , τα επαιξα!

cynical είπε...

Στα νιάτα μου μόνο @Swell.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Cynical,

Ζήτησα απαντήσεις από την Επιστήμη και εισέπραξα συμβουλές! Διπλή χαρά! Η συμβουλή είναι χρήσιμη και απάντηση δεν υπάρχει!

Καλό μεσημέρι!

Κούκος είπε...

Απολαυστικό σαν ένα ...φιλί

Εγώ πάλι, αμετανόητος οπαδός της Θεωρίας της Εξέλιξης παραθέτω την παρακάτω εξήγηση:
Tο ερωτικό φιλί γεννήθηκε όταν οι πρόγονοί μας έπαψαν να χρησιμοποιούν την οπίσθια στάση κατά την αναπαραγωγή και υιοθέτησαν την πρόσθια στάση, τη λεγόμενη του ιεραποστόλου . H νέα στάση, πέρα από το ότι ήταν πιο βολική για την αναπαραγωγή, ευνοούσε την ανάπτυξη των συναισθηματικών δεσμών ανάμεσα στους ερωτικούς συντρόφους, οι οποίοι μπορούσαν πλέον να κοιτάζονται στα μάτια, να μιλούν, να φιλιούνται, με δυο λόγια να αγαπιούνται. Φαίνεται ότι αυτό ήταν ένα από τα κόλπα που επινόησαν οι θηλυκές πρόγονοί μας για να κρατούν κοντά τους ανήσυχους αρσενικούς, εξασφαλίζοντας μ´ αυτό τον τρόπο τροφή και προστασία τόσο για τις ίδιες όσο και για τους απογόνους τους Eν ολίγοις, το φιλί εδώ και εκατομμύρια χρόνια επιτελεί την ίδια λειτουργία: να ισχυροποιεί τους δεσμούς του ζευγαριού. H άποψη αυτή επιβεβαιώνεται κι από ορισμένους επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το φιλί είναι ένας τρόπος ανταλλαγής οργανικών μεταλλικών αλάτων και σμήγματος, ουσίας που αφθονεί στο εσωτερικό μέρος των χειλιών. Φαίνεται ότι το σμήγμα βοηθά στην εδραίωση των συναισθηματικών δεσμών, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε ορισμένα ζώα. Για παράδειγμα, τα πουλιά θρυμματίζουν κατά τη διάρκεια της ερωτοτροπίας τους την τροφή, σπρώχνοντάς τη στο στόμα του συντρόφου τους πριν προχωρήσουν στη συνουσία. Eπίσης έχει παρατηρηθεί ότι αν αφαιρέσουμε στο ένα από τα δύο πουλιά τους σμηγματογόνους αδένες, αυτό δεν μπορεί να αναπαραχθεί.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα CYNICAL δώσε μου ταξικοτητα και ας είναι από μικρόβια. Μετά πάρε μου τη ψυχή αν έχω!

Αποδεκτή η τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημά μου, τρέχω για τον ταξικό αγώνα του φιλιού!!!

akrat είπε...

ωωωωωωωωω
μια νέα οπτική της επιθυμίας φιλιού επί των οπισθίων
ΛΑΤΡΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΤ....

grsail είπε...

Ναί ναί φιλί βέβαια, αλλά εξαρτάται ... που και πως.

Όσο για τις θεωρητικές αναλύσεις που διαβάζω εδώ, συμφωνώ με όλες και παράλληλα ετοιμάζω την δική μου εκδοχή που ταυτόχρονα θα συμβάλλει και στην θεμελίωση της απόδειξης περί ύπαρξης ή μη του Θεού αφού θα απαντηθεί το διακαές επί αιώνες θεμελίωδες ερώτημα :

O Christ φιλούσε την Μαγδαλινή; και εάν ΝΑΙ τότε ΠΩΣ;!

Ανώνυμος είπε...

τέτοιο ποστ από τα χεράκια σας ...
άφωνος

cynical είπε...

Γεια σου @Κούκε,
το βλεπω τελευταια, πως θα σε φαει και σενα σιγα σιγα η επιστημη!!!
Ενας τωρα συναδελφος με πληροφορησε (και το λεω off the record) oτι η επισημη επιστημονικη εξηγηση για την σαγηνη των κοκκινων χειλεων, ειναι οτι προσλαμβανονται σαν το αιδοιο. Αρα εχουμε τρεις ως τα τωρα επιστημονικες εκδοχες: αιδοιο, ωριμο φρουτο και κωλο της μαιμους!

Πώς τα λυπάμαι τα καημενα τα πουλάκια!!


Καλο ΠΣΚ.

cynical είπε...

@Akrat,
τα οπισθια πρεπει να ειναι κοκκινα!

cynical είπε...

Αχ κυριε Κ.Κ.Μοίρη,

εξασκούμαι εξασκουμαι, Αλλά ακομα να τα καταφερω να γραψω ποστ με τα ποδαράκια μου!

cynical είπε...

Γεια σου @grsail,

η θεωρια σου θα εχει καθολου Hayek; Αλλιώς τι θεωρια θα ειναι;

Αυτο με τη Μαγδαληνη που λες, συνιστά ένα απο τα 10 αναπάντητα ερωτήματα που ταλανιζουν τον κοσμο; Προχώρα!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τον Άγιο Γιαλαντζί ερωτευμένων, που του έπρεπε και μια τόσο περισπούδαστη ανάλυση!
Ζήτω ο Άη Γιάννης ο Λαμπαδάρης. Φωτιά και λαύρα ο δικός μας ερωτικός άγιος.
Εκεί δε μιλάμε για φιλιά, μόνο.
Είναι καλοκαίρι και οι θημωνιές αναστενάζουν εν ώρα θερισμού και ζεστής έναστρης νυχτιάς.
(Βρήκαν κάτι και για το AIDS).
Μεθυσμένοι από έρωτα κρασί Οργίων.
Άλλο Άγιος του Έρωτα και άλλο των Ερωτευμένων.
Λευτεριά στα φιλιά, στις επιθυμίες και σε κάθε ανομολόγητη πράξη, που προκαλούν αυτές.
Να ενδίδετε. Στες επιθυμίες να ενδίδετε.
Κάτω η δολιοφθορείς του μόνου πράγματος που μας απέμεινε.
Κάτω οι αντιερωτικές επιστήμες. Καπιταλιστικό σχέδιο μου μυρίζει. Το ρίξαμε στον έρωτα και κόψαμε τα ψώνια.
Cynical, για πράχτορα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε κόβω.
Ζήτω τα μικρόβια των φιλιών και του κοκορετσιού.
Υπογράφουν:
Οι Πιστές στην Παράδοση,
Ερωτικές Ταξιαρχίες.
(Αναμένεται απελευθέρωση και από τον τρισκατάρατο HIV, μεταμόσχευση μυελού. Για μεταμόσχευση μυαλού δε λένε τίποτα.)

cynical είπε...

Γεια σου Οδυσσέα,

Μπορεί όσοι δεν ασχολούνται με τον έρωτα να ασχολούνται με τα ψώνια, και εδώ θα συμφωνούσα μαζί σου οτι προκειται περί καπιταλιστικού σχεδίου, αλλά όμως, όσοι ασχολούνται γίνονται ράθυμοι και αισθηματίες, είδος, ακατάλληλο να εκπορθήσει ανάκτορα και μάλιστα χειμερινά!
Τι κάνουμε εδώ λοιπόν φίλε Οδυσσέα; Πόσο μάχιμες είναι οι ερωτικές Ταξιαρχίες; Μα θα μου πεις ότι ο ερωτας ειναι απο μονος του επαναστατικός, ή οτι ο έρωτας ανθιζει καλυτερα στην επανάσταση!

ΥΓ. πάντως εμεις στου Αη Γιαννη του Λουμπαδάρη ανάβαμε φωτιες και καιγαμε τα σχολικα βιβλία! Για θυμωνιες, ούτε που τις είχαμε ακουσει!

christos milionis είπε...

Ανυσυχησα πολυ ,που εμαθα οτι εχει μικροβια και βακτηριδια το στομα .
Αληθεια σε παρακαλω ,πες μου ισχυει το ιδιο και για το αιδοιο;
Τωρα αν ισχυει " ζαμάν φου ".

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν?... για φιλί μιλάμε. Τι μαϊμούδες και μαλακίες? Σου αρέσει ο άλλος και πας να τον φιλήσεις. Τόσο απλά. Ωραίος ο κυνισμός αλλά μη γινόμαστε ανέραστοι.