Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τα Ιδρωμένα Κορμιά: Μια Επιστημονική Μελέτη


Στα μεταπολεμικά χρόνια, η λαϊκή φιλολογία και ειδικά το τραγούδι και ο κινηματογράφος εξύμνησαν υπέρ το δέον το γιαπί όχι τόσο για τη συμβολή του στην οικονομική ανάκαμψη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, όσο για τα σφριγηλά κορμιά, που τούβλο στο τούβλο το μαστόρευαν στις σκαλωσιές, πυρωμένα από τον ήλιο και στιλβωμένα από τον μόχθο, και που ταυτόχρονα γήτευαν και κόλαζαν όσα θηλυκά συνέρεαν στο νεοεγειρόμενο βωμό για να προσκυνήσουν το Κάλλος και να δοξάσουν το Αντριλίκι.


Αν το γυμνασμένο κορμί είναι ένα δέλεαρ, το ιδρωμένο γυμνασμένο κορμί είναι η απογείωση. Σ’ αυτό ο Παπαμιχαήλ δεν είχε ταίρι και κει πάνω μάλιστα πόνταρε για να τουμπάρει τα κοριτσόπουλα και τη Βουγιουκλάκη. Στο τέλος τον κέρδισε, φευ, η τελευταία! Ο Άρης πάλι, σε ένα μεταγενέστερο χρόνο, όταν τα κορμιά τα έφτιαχναν τα γυμναστήρια και όχι τα γιαπιά, τύλιξε το καλοσχηματισμένο του κορμί σε μια λευκή πετσέτα, αλλά, δυστυχώς αστόχησε στο να διεγείρει το πάθος, προφανώς γιατί δεν ήταν ιδρωμένο.


Τα βράδια στα γυμναστήρια, χύτρες που κοχλάζουν με ιδρώτα και σάλιο, μαζί με τα βλέμματα διασταυρώνονται και οι ορμόνες. Τα κορμιά, και γυμνασμένα και ιδρωμένα. Και η μυρωδιά διαπεραστική, ζωώδης, πρωτόγονη, ερεθιστική.


Κάτι γίνεται λοιπόν εδώ. Κάτι έχει το ιδρωμένο κορμί, το ιδρωμένο ανδρικό κορμί, που σαγηνεύει και ξεσηκώνει. Για τα ζώα το ξέραμε εδώ και καιρό, τα θηλυκά εκκρίνουν χημικά σήματα, τις φερομόνες, για να δηλώσουν διαθεσιμότητα, αλλά και τα αρσενικά κάνουν το ίδιο για να δηλώσουν ταυτότητα ή για να εντοπίσουν και ν’ αποπλανήσουν το θηλυκό. Όλη η φύση έτσι δουλεύει, με σινιάλα, με μυρωδιές που εκτοξεύονται από κάθε κατεύθυνση προς κάθε κατεύθυνση, με μικροσκοπικά μόρια που ανταλλάσσονται για ν’ αναστατώσουν και να διεγείρουν, γι αυτό λοιπόν και ένας περίπατος στη φύση μάς γεμίζει με ευφορία, γι αυτό και μιλάμε για φύσεις οργιαστικές και οργασμούς της φύσης.


Με τους ανθρώπους όμως τα πράγματα δεν είναι τα ίδια. Οι προσπάθειες να ανιχνευτούν φερομόνες στα κορμιά και τις μασχάλες, δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Ή μάλλον σαφή τεκμηρίωση. Πιο πολλοί ήταν οι ευσεβείς πόθοι παρά τα hard data. Κι όμως κάτι έπρεπε να συμβαίνει με τον ιδρώτα. Δεν μπορεί τόσα κοριτσόπουλα, που συνέρεαν για χρόνια στα γιαπιά να έκαναν λάθος!


Το κλειδί προς το παρόν φαίνεται να είναι η ανδροσταδιενόνη (androstadienone), ένα στεροειδές αντίστοιχο των φερομονών, που εντοπίζεται στον ιδρώτα. Προέρχεται από το μεταβολισμό της τεστοστερόνης και έχει ενοχοποιηθεί για κάποιου είδους ορμονική παρενόχληση των γυναικών. Μη τυχόν δε και χαθεί η «ανακάλυψη», έσπευσαν οι επιτήδειοι να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο γυναικείες και ανδρικές κολόνιες με το πολύτιμο αυτό συστατικό, αλλά αν κρίνουμε από τα ράφια του Hondos που τις αγνοούν, μάλλον τζούφια η κολόνια και τζίφος η ανδροσταδιενόνη.


Φυσικά η επιστήμη ποτέ δεν το βάζει εύκολα κάτω, ειδικά αν τα μηνύματα από τα γιαπιά και τα γυμναστήρια συνεχίζουν να έρχονται ενθαρρυντικά και ανελλιπώς. Μια καλή και ακούραστη επιστημόνισα από το Berkeley αποφάσισε να βάλει τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων και να διεξάγει εδώ και τώρα εμπεριστατωμένη έρευνα. Μάζεψε λοιπόν 21, αποφασισμένα να λύσουν το μυστήριο, θηλυκά τα οποία και υπέβαλε στο μαρτύριο των 30 mg ανδροσταδιενόνης. Τα υποχρέωσε δηλαδή να σνιφάρουν από 20 σνιφιές τη φορά, ενώ ταυτόχρονα τους μετρούσε τους παλμούς, τη θερμοκρασία, την αγωγιμότητα, την αναπνοή, καθώς και τα επίπεδα της κορτιζόλης, μιας καλής ορμόνης που συνδέεται με τη σεξουαλική διέγερση. Το μαρτύριο συνεχίστηκε για 15 λεπτά έως μια ώρα, όσο δηλαδή μπόρεσαν ν’ αντέξουν τα κορίτσια πριν σωριαστούν μπαϊλντισμένα στο πάτωμα. Προφανώς και το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία. Όλοι οι δείκτες, μηδενός εξαιρουμένου, είχαν χτυπήσει κόκκινο.


Η Dr. Claire Wyart θα πρέπει να κοιμήθηκε πολύ ήσυχα εκείνο το βράδυ. Η Επιστήμη είχε αποδείξει και πειραματικώς αυτό που όλες και όλοι ξέραμε, ότι δηλαδή το ιδρωμένο κορμί, και ειδικά το ιδρωμένο και γυμνασμένο κορμί, όπως και να το κάνουμε, τραβάει! Φυσικά αυτό το δεύτερο δεν έχει ακόμα αποδειχτεί, πώς δηλαδή οι τσιτωμένοι κοιλιακοί, και οι φουσκωμένοι δικέφαλοι, τρικέφαλοι και τετρακέφαλοι ενισχύουν θετικά το σεξουαλικό αποτέλεσμα των ιδρωτοποιών αδένων. Αλλά μην ανησυχείτε. Ήδη ένα καινούργιο πείραμα βρίσκεται στα σκαριά.


35 σχόλια:

wolfgangius είπε...

Μπραβο! Έτσι να αρχίσουμε να χτίζουμε σιγά-σιγά τον ανδριάντα της πιο παραμελημένης από όλες τις αισθήσεις: της όσφρησης. Μια καλή αρχή έχουν κάνει ο Ζισκιν και ο Ρομπινς με το άρωμα και το άρωμα του ονείρου αντίστοιχα, αλλά θέλει δουλειά ακόμα μέχρι να ρίξουμε από το βάθρο της την όραση :)

Έτσι πληροφοριακά να αναφέρω ένα ακομά πείραμα. Μαζευτήκανε πάλι κάποια θυληκά του είδους home sapiens και αρχίσανε να μυρίζουν κάποια φανελάκια που φορούσανε αρσενικά του ίδιου είδους. Μετά την ιδρωτοκατάνυξη τα θηλυκά έπρεπε να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο ποιους από τους ιδιοκτήτες των ιδρωμένων φανελακίων θα προτιμούσανε για εραστές και ποιους για συζύγους.

Το αποτέλεσμα: η πλειονότητα των θηλυκών επέλεξε για εραστές τους ιδιοκτήτες των φανελακίων που έμοιαζαν περισσότερο με λατίνους εραστές, ενώ για συζύγους τους κατιτίς λιγότερο αρρενωπούς.

Συμπέρασμα: και με κλειστά μάτια τα θηλυκά μπορούν να διαλέξουν το "καλό" αρσενίκο για κάθε χρήση :)

de profundis είπε...

κρύος ιδρώτας μ΄ελουσε καλά το ιδρωμένο ευκολο αυτό το γυμνασμενο ομως???

Στο ράφι μας βλέπω .

cynical είπε...

Wolfgangius,

να σκεφτεις οτι ο μηχανισμος της οσφρησης ανακαλυφθηκε τελευταιος απ' οτι των αλλων αισθησεων. Πηρε μαλιστα και το νομπελ ιατρικης προσφατα.

Δε μου λες, μονο τα θηλυκα εχουν καλη οσφρηση; Ή τα αρσενικα δεν χρειαζεται να την εξασκησουν για να διαχωρισουν; Αφου πες, ετσι κι αλλιως, θα γινει ο,τι αποφασίσουνε τα θηλυκα!

Σχετικα με το πειραμα που ανεφερες, κοιταξε, ο ιδρωτας του εραστη μοσχοβολάει. Του συζυγου βρωμαει, παρα τα δεκα μπανια που κανει τη μερα.
Ετσι ειναι αγαπητε μου...

cynical είπε...

de Profundis

τι το ηθελες και τ' αφησες το γιαπι; Ηθελες και συ γραφιας να γινεις. Τωρα πληρωνε!.

Unknown είπε...

Ααααχά...
Πού δηλώνω συμμετοχή για κριτής;

cynical είπε...

Darthiir,

δεν καταλαβες παιδι μου.
Εμεις θα σε κρινουμε!!!

Unknown είπε...

O.Y.Σ.T.

(Κριτής στο πειραματικό εννοώ βρε)

cynical είπε...

Α καταλαβα, Darthiir,

για ν'αποφορτισεις τα μπαιλντισμενα θηλυκα, που τα εξαντλησε η πειραματικη διαδικασια!

Unknown είπε...

Α να 'γειά σου!

wolfgangius είπε...

Μα και βέβαια έχει γίνει αντίστοιχη έρευνα και για τις οσφρηντικές ικανότητες των αρσενικών homo sapiens: http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=121468
Βέβαια, τα αρσενικά αυτού του είδους πιθήκου δεν ενδιαφέρονται και πολύ γιατί τη διαφοροποίηση μεταξύ συζύγου και ερωμένης! Στο μυάλο τους έχουν μόνο ένα πράγμα :) Για αυτό και η όσφρησή τους έχει εξελιχθεί ώστε να μπορούν να παίρνουν χαμπάρι πότε τα θηλύκα διανύουν τις πιο γόνιμες μέρες τους.

Βέβαια, το ότι καταλαβαίνουν πότε τα θηλυκά είναι στις γόνιμες μέρες τους δε λέει και τίποτα μιας και, οπως πολύ σώστα παρατήρησες, τον τελευταίο λόγω τον έχουν τα θηλυκά. Στη συμπεριφορά των τελευταίων όμως παρατηρείται κάτι το παράξενο κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών: τείνουν να προτιμούν τα αρρενωπότερα αρσενικά που δεν κάνουν για σπίτι. Οπότε, ευνοούν τα one-night-stand και έτσι το πράγμα έρχεται να δέσει αρμονικά!

katerina είπε...

Τωρα γιατί μας κολάζεις Παρασκευιάτικα!

Θες να γραφουμε κοινοτυπίες του στυλ "σε θέλω για το μυαλό σου και όχι για το κορμί σου" ή ...αλήθειες και να στο κλεισει η Google;;;

cynical είπε...

@Wolfgangius,

σημεια και τερατα γινονται βρε παιδι μου σε ολο τον κοσμο.

Παιρνεις πεντε κοριτσια, παιρνεις και πεντε αγορια απο το δρομο, τους δινεις και απο ενα μπλουζακι απο τη λαική, τα πασπατευεις απο δω, τα πασπατευεις απο κει, τα ιδρωνεις, κατι μετρας γιατι αλλιως πειραμα δεν γινεται, και στο τελος να τα papers, να και τα πρωτοσελιδα στις εφημεριδες!

Αχ, βρεθηκα σε λαθος επιστημονικη μερια!

Δλδ, θελεις να πεις οτι τα θηλυκα προτιμουν τα αρρενωπα αρσενικα μονο τις γονιμες μερες; Δλδ τις αλλες μερες προτιμουν τον συζυγο;

Α!, πρεπει να σε πληροφορησω ότι αυτη η ερευνα και τα συμπεράσματά της ειναι εντελώς, μα εντελώς λάθος!

cynical είπε...

Κατερινα,

ξερω μια βίγλα-πρωτο πραμμα στο Πέραμα που εχει θέα σε τρία γιαπιά! Ποσο λες να τη νοικιαζουμε την ώρα;

Sophia είπε...

Μυρίζομαι πολύ ζουμί στο θέμα!!
;-ΡΡΡ

cynical είπε...

Σοφια

θες ενα μπλουζάκι;

Θανασης Ξ. είπε...

Και καμιά έρευνα δια τους 50ρηδες κορίτσια. Διότι εγώ τώρα, εάν τρέξω τρία χιλιόμετρα, δια να επιστρέψω στο σπίτι ιδρωμένος και ζουμερός, μόνον το πονηρόν δεν θα είμαι εις θέσιν να πράξω..χαχαχα...

VKP είπε...

Ιδρώτας με τρίχα πηγαίνει? Για να ξέρουμε δηλαδή αν θα κάνουμε αποτρίχωση.

Tic Tac είπε...

Νομιζω οταν λεμε οτι "παιζει χημεια" αυτο ακριβως εννοουμε. Την πληροφορια που μπανει στην κεφαλα μας μεσω της μυτης μας.

Ασε που η οσφρηση "θυμαται" καλυτερα απ' ολες τις αλλες 4 αδερφουλες της.

Και που καμια φορα σε ισοπεδωνει εκει που δεν το περιμενεις.

ARIS είπε...

Καλησπέρα σας ,
Εδώ θα ήθελα να καταθέσω , ακόμη , δυο σημαντικές απόψεις που ίσως διαφωτίσουν την Επιστημονική μελέτη που σχολιάζεται.
Η πρώτη επιστημονική άποψη λέει ότι η τεστοστερόνη παίζει τον πρώτο ρόλο στην έλξη ανάμεσα στα φύλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Independent Η σχετική έρευνα έγινε από το εργαστήριο Αναγνώρισης Προσώπων του πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκοτία.
Και δεύτερη , η "πρακτική" , που λέει ότι βασικός παράγοντας που επηρεάζει την έλξη ανάμεσα στα δύο φύλα είναι το επίπεδο τεστοστερόνης του άντρα, που είναι το πάχος του πορτοφολιού του. Οι γυναίκες νιώθουν μια έλξη προς τους πλούσιους άντρες, κάτι που δεν έχει εξηγηθεί ακόμα επιστημονικά. Μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή η λέξη που ταιριάζει στις γυναίκες για αυτή τους τη συμπεριφορά...

cynical είπε...

Θαναση Ξ

υπαρχουν ακομα τετοιες ηλικιες; Δεν εχουν αποστρατευθει;

cynical είπε...

@VKP,

το πειραμα δεν διαχωρισε αναμεσα σε τριχωτα και ατριχα κορμια. Οποτε προς το παρον τη γλιτωνεις την αποτριχωση..

Στέργιος είπε...

Διαπιστώνω βασικές επιστημονικές παραλήψεις που μάλλον είναι σκόπιμες από έναν άνθρωπο που δεν του ξεφεύγει ούτε ο ίδρως της μύγας.

Αφού ο ιδρώτας είναι φυσικό άρωμα:
1. Το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση ήταν φουλ ΙΔΡΩΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ (γυμναστηρίων και άσε τι λέγαν τάχα από τους αγώνες για το λαό) ενώ τώρα στη κυβέρνηση είναι φουλ ΙΔΡΩΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ.
2. Οι του ΠΑΣΟΚ αμφοτέρων των φίλων μάζευαν σταγόνα - σταγόνα τον ιδρώτα τότε και τον βάζουν τώρα σαν… άρωμα για να νομίζουμε ότι ιδρώνουν για το καλό μας, και προσελκύουν σύμφωνα με τα γκάλοπ το 78% του πληθυσμού αμφοτέρων των φύλων!
3. Στη ΝΔ δεν ιδρώνει κανένας,
4. Στην Αριστερά φοράνε και άρωμα διεθνισμού από Αφγανιστάν, Ιράκ... και έχουμε ακόμη οικοδόμους, αγρότες…
5. Ο Καρατζαφέρης φορά άρωμα από τον ιδρώτα της περικεφαλαίας του Μεγαλέξαντρου και βάλε.
6. Ο Άνθιμος φορά άρωμα ιδρω-πτωμαΐνης.

Είδες που λέμε ότι η ζωή ξεπερνά και τη τελειότερη θεωρία; Να εδώ έχουμε την απόδειξη.

Καλά πως σου ξεφεύγουν τόσο βασικές εφαρμογές της θεωρίας σου; Σκοπιμότητα για να μη ανοίξουν τα μάτια μας και χάσουν οι πολυεθνικές στις μελλοντικές πωλήσεις των τεχνιτών αρωμάτων τους;;;;

Προφούντις,
Κάτι επιστημονικό και κοινωνικό. Ανακαλύφθηκε τέλειος ηλεκτρονικός μηχανισμός όσφρησης του καλού καφέ! Αλλοίμονο, μόλις επεκταθεί και στα «άλλα» βλέπω τις γυναίκες να κυκλοφορόν στους δρόμους και τα μπαράκια με ένα μαντζαφλάρι ανίχνευσης…. και τότε ένας Καιάδας μας σώζει!!

ΑRI,
Τι είπες για το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν;;;; εκεί έχουμε δικό μας άνθρωπο και θα στείλουμε να κάνει διεξοδικό έλεγχο, έ Cynical;Θα σε ελέγξουμε αν λες αλήθεια!

cynical είπε...

Tic Tic,

προσπαθουν να το αποδειξουν καιρο τωρα. Αλλα δεν τους βγαινει...

Ακομα δεν εχουν βρει το μηχανισμο. Αλλα και τα πειραματα δεν δινουν ξεκαθαρα αποτελεσματα

navarino-s είπε...

Εμπεριστατωμένη η ανάρτησις της φιλτάτης Συνικάλεως αλλά αφήνει απέξω -και δικαίως άλλωστε λόγω φύλου- τον θηλυκό ιδρώτα αυτόν που μετά μανίας ...σνιφάραμε τα καλοκαίρια στα κατάμεστα λεωφορεία της Αθήνας του '60 καθώς εκείνες πιάνονταν από τις χειρολαβές και όλο πλησιάζαμε το ρινικό μας σύστημα προς την ευωδιάζουσα και άκρως ερεθιστική, τριχωτή ακόμη γυναικεία μασχάλη!

cynical είπε...

Γεια σου Aris,

ετσι ειπε το πανεπιστημιο του Aberdeen? Ε! αφου το λεει, ετσι θα ειναι. Και εχω ιδιαιτερα στενες σχεσεις με το πανεπιστ. αυτο. Τωρα που θα παω θα το διευκρινησω εκ του συνεγγυς!

Το δευτερο θεμα που θιγεις, αποτελει το κυριο θεμα μιας παλιας μου αναρτησης : Treatise on Sexo-Economics!
http://dialogoi.enet.gr/post/treatise-sexo-economics

cynical είπε...

Στεργιο,

αυτο ηταν σχεδιο πραγματειας περι "Ιδρωτας, Αρωμα και Πολιτική".
Η Αλεκα αραγε τι αρωμα φοραει; Ο Τσιπρας παντως φοραει αλλο. Πιο φρεσκο. Κατι σαν πευκο μου φερνει. Ο Αλαβανος, ασε, πρπει να αλλαξει κολωνια. Τη θυμασαι την κολωνια Μυρτω, που ειχαν στα κουρεια;
Ο Καρατζαφερης, Πάκο Ραμπάν, παλιοκαιρισια, βαρια, και φτηνιαρικη.

Ο ΓΑΠ, καλα, φινα γαλλικη.

Παω παραυτα Aberdeen να διαπιστωσω!

cynical είπε...

navarino-s

σου πετω το γαντι, να γραψεις εσυ, οπως ξερεις, για τις γυναικειες τριχωτες μασχαλες! Σε βλεπω τωρα να ανασυρεις δεκαδες εικονες. Αντε ενα νεο αριστουργημα γεννιεται!

Ανώνυμος είπε...

μάλιστα...
κατά τα άλλα εγώ είμαι που σας βγάζω στο κλαρί :-)

K.K.M.

cynical είπε...

Με συγχωρειτε κ. Κ.Κ.Μ. μας,

αλλα το παρόν ειναι ενα ακρως σημαντικό επιστημονικο αρθρο, γραμμενο ομως, (ισως γιαυτο με παρεξηγησατε) με ενα τετοιο τροπο ωστε να φτασει και να αγγιξει τις πλατιες μαζες.
Τι να κανουμε, χρησιμοποιουμε και εμεις οι "επιστημονες" kinky τεχνικες marketing!

Νοσφεράτος είπε...

χριστε και Κυριε

cynical είπε...

Νοσφερατε,

απο ποτε εχεις να πας σε γυμναστηριο; ευκαιρια να αρχισεις!

Νοσφεράτος είπε...

Μα απο εκει αρχισα την καρριερα μου...(ως ο Βρυκόλακας των γυμναστηρίων)

cynical είπε...

Nosferatos

και συ γερμανικο νουμερο στα γυμναστηρια; (υπηρχαν καποια που ηταν ανοιχτα 24 ωρες).

Νοσφεράτος είπε...

Mου θυμισες Χρυσές εποχές ..Πραγματι πηγαινα Γυμναστηριο πρωι και εφευγα βραδυ (με μικρά διαλειματα) Εκει διαβαζα, ετρωγα ..Μισοκοιμόμουν κανοντας διαδρομο. Διαβασα το Πολεμος και Ειρηνη κανοντας ταυτοχρονα Πους Απς.....

cynical είπε...

Nosferate,

τωρα σε εφαγαν οι ταβερνες, ε;;