Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ο αγαπητικός


Καλά λένε πως οι πιο παθιασμένοι έρωτες είναι οι γεροντο-έρωτες. Κοίτα να δεις που τα πουρά βγήκαν ξεδιάντροπα στο μεϊντάνι, στα κανάλια και τις εφημερίδες κι αρχίσανε τις φιλοφρονήσεις, το φλερτάρισμα και τα σαλιαρίσματα μ' ένα καινούργιο γκόμενο, γερο-πουρό κι αυτός, μην νομίζετε, αλλά ευέλικτος, παρά την ηλικία του, θεατρίνος, τσαχπίνης και με ματάκι τσακίρικο.

Δεν ξέρω τι πέραση έχει στις γυναίκες, αλλά στους άντρες, σκίζει. Είναι γνωστός ο έρωτας του Πάγκαλου προς αυτόν. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί γιαυτόνανε μιλάει. Και να!, να τρέχουν τα σιρόπια και τα σάλια απ' τη μασέλα.

Κι ο Παπακωνσταντίνου, ερωτευμένος δηλώνει και αυτός. Μόνο που είναι πιο συγκρατημένος, μην έρθει και σε ανοιχτή σύγκρουση με τον αντιπρόεδρο που τον είδε πρώτος και τον καπάρωσε. Κι ο Πρόεδρος! Προς το παρόν, κάνει πως δεν βλέπει το ειδύλλιο των παιδιών, αλλά είμαι σίγουρη πως περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να εκδηλώσει κι αυτός το ασίγαστο ερωτικό του πάθος.

Στη λίστα των ερωτοχτυπημένων γράφτηκε προχθές και ο Παπαχελάς. Αμ τι ήταν αυτό το ποίημα που του αφιέρωσε την Παρασκευή στην Καθημερινή! Πες το καλύτερα ωδή, για νάσαι μέσα. Και τι καλό παιδί, και πόσο συνετός, και πόσο ορθόφρων, και πόσο νομοταγής και πόσο ψυχοπονιάρης, και πόσο σέξι! Αλλά και πόσο πατριώτης, όχι σαν κάτι τσόλια απ' τ' αριστερά που είναι έτοιμα να ξεπουλήσουν και την τελευταία σταγόνα πατρίδας!

Τα βλέπω αυτά να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μου, αλλά και στα μάτια αθώων παιδιών και μου δημιουργείται η εντύπωση πως τα πολιτικά ήθη της χώρας έχουν πάρει τον κατήφορο και πως έχουν εντελώς εκτραχηλινθεί. Πώς είναι δυνατόν τόσοι πολλοί και ευυπόληπτοι άνδρες να είναι ερωτευμένοι με τον ίδιο άνθρωπο, να το δηλώνουν ανοιχτά, να κάνουν ότι δεν ζηλεύουν και να μην ντρέπονται τη ξεφτίλα; Και να σκεφτείς ότι έχουν και οικογένειες από πίσω, γυναίκες και παιδιά που τους βλέπουνε και τους ακούνε.

Δεν ξέρω, δεν ξέρω, έχω δει κατά καιρούς, κι έχω ακούσει πολλά για πολιτικά φλερτ, αλλά μια τέτοιου μεγέθους πολιτική παρτούζα, πρώτη φορά αντικρίζω.

Όσο όμως το ξανασκέφτομαι, ελπίζω πως στο τέλος μπορεί να βγει και κάτι καλό, δηλαδή ίσως και να ξεμπερδεύουμε μια για πάντα με τον αγαπητικό. Διότι έτσι και ο Πρόεδρος υποκύψει στο ερωτικό κάλεσμα και βάλει στον επικείμενο, όπως δείχνουν τα πράγματα, ανασχηματισμό, το ερωτικό πουρό του πόθου στην κυβέρνηση, τότε δεν αποκλείεται ν' αρχίσουν εντός ολίγου τα μαλλιοτραβήγματα και ο γάμος να διαλυθεί δια παντός.

Είπαμε, πολύφερνος η νύφη, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που με το πέταγμα των πέπλων, η νύφη αποδεικνύεται βαμπίρ.



8 σχόλια:

Athens Girl είπε...

έρωτες που προσφέρουν αναγκαία αγκαλιά και θαλπωρή για να εκκολαφθεί το αυτό του φιδιού....

OMADEON είπε...

Στο μεταξύ... από την άαααλλη πλευρά της Ερωτικής Πραγματικότητας...

NOT on the wrong side of life - (tm)Monty Python,

ο Δημήτρης Καζάκης δεν είναι -τελικά- τόσο αφελής, ώστε να... παντρευτεί κιόλας τη γνωστή... Ms. Σπίθα! Εχει μαζί της ελεύθερη σχέση, αλλά... τά'χει και με μια... Ms. Σεισάχθεια. Μαζί, κάναν και... παιδί (χαχαχα), το blog http://dimitriskazakis.blogspot.com
(προσωπικό blog του Δημήτρη Καζάκη)
:-)

(καταχωρήστε το, Ms. PayYourCrisis I)

Θανασης Ξ. είπε...

Δεν τον βάνει. Δήλωσε σήμερα (χθες;) πως 'για να λάβει μέρος' θέτει όρο να 'διωχθούν οι μετανάστες' !!
Ειναι 'δύσκολος'....:)))

cynical είπε...

Οχι ρε συ Θανάση.
Βαζει και όρους η νυφη; Δλδ τζαμπα έγραφε υμνητικους δεκαρικους ο Παπαχελάς; Ειχε τοσο λαθος πληροφορηση;
Δεν το πιστευω!
Ειτε χαλασαν και οι καλοι δημοσιογραφοι, ειτε η νυφη κανει πιο χοντρα παζαρια.

Δεν μπορει να ξοδευουν τοσο μελανι για να φτιαξουν το προφιλ της νυφης, χωρις να εχουν κατα νου να την ανεβασουν στο βαθρο, και μαλιστα συντομα.

cynical είπε...

γεια σου athens girl!

Πολυ ευστοχο!

cynical είπε...

Omedeon,

η κατασταση ακομα μοιαζει με την εφηβεια, οπου ο καθεις μπορει και επιβαλλεται να κανει πολλες ελευθερες σχεσεις, αλλα καποια στιγμη, ωριμαζουν τα πραγματα και καποια απο αυτες τις σχεσεις πρεπει να καταληξει σε γαμο!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άσε μην τα συζητάς. Έπαθα πλάκα μόλις το διάβασα. Έκανα ένα κάπως επιθετικό σχόλιο. Ετοίμαζα ν αγράψω κι εγώ κάτι και με προλάβατε. Τι να κάνω θα αλλάξω την ανάρτηση. Προλαβαίνω μέχρι αύριο.

Πρέπει πάντως να δούμε και άλλες οπτικές το φαινόμενο ΛΑΟΣ. Μόνο η μιντιακή του προσέγγιση δεν αρκεί πιστεύω.

cynical είπε...

Δειμο

εχει βουίξει ο τόπος με το αρθρο Παπαχελα. Τελειως ξεδιάντροπο, τελειως δοτό. πανε να του φτιαξουν προφιλ.

Ασε χτες διαβαζα στην "Ε" για τα λεφτα που δινονταν σε αμερικανους καθηγητες για να αρθρογραφουν υπερ κανταφι, φτιαχνοντας του στη Δυση ενα νεο φιλικο και εύπεπτο προφιλ.

Ο ΛΑΟΣ μολις καθισει σε κυβερνηση θα δειξει τι πραγματικα ειναι και θα χασει ψηφοφορους, πολυ γρηγορα. Γιαυτο αντιδραει και ο Καρατζφερης. Υπολογιζει οτι μενοντας απ' εξω θα συνεχιζει να μαζευει οπαδους, μεχρις οτου εχει τοσους ωστε να βαζει και μεγαλυτερα βετο...