Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο σεισμός στην Ιαπωνία και ο φόβος του Ισραήλ


Σεισμός, τσουνάμι, ραδιενέργεια, απειλή για ακόμα περισσότερη ραδιενέργεια, χιόνι, περισσότεροι μετασεισμοί, άστεγοι, πεινασμένοι, φόβος, κι άλλοι άστεγοι, τρόμος, πανικός, κι όχι μόνο στην Ιαπωνία.

Κι όμως το Ισραήλ φοβάται κι αυτό. Δεν ξέρω αν συμπάσχει. Μα φοβάται, φοβάται πολύ, αυτός ο ατρόμητος λαός!

Εδώ και μέρες είναι ανάστατοι. Οι κάτοικοι του Ισραήλ. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τις πληγείσες περιοχές, αλλά δηλώνουν ότι είναι ακόμα αδύνατο. Βιάζονται, όμως. Και δίκαια ανησυχούν. Οι προμήθειες τελειώνουν. Στο Ισραήλ.

Ειδικά στο Τελ Αβίβ. Πόσο μπορούν να υπομένουν ακόμα; Μελετούν την κατάσταση και προβαίνουν σε σχεδιασμούς. Ο Rakuto Kasei. Είναι ο άνθρωπος κλειδί. Αυτός είναι ο κύριος προμηθευτής. Τον έχουν τρελάνει στα τηλέφωνα, μα δεν απαντά. Και ο πανικός κορυφώνεται. Μπορεί να τον άρπαξε το τσουνάμι, ακόμα χειρότερα όμως μπορεί να άρπαξε τις αποθήκες του και να τις σκόρπισε στον ωκεανό, μαζί με το ρύζι, τα φύκια, το wasabi, αλλά κυρίως τη σάλτσα σόγιας. Ειδικά την Kikkoman. Κανείς όμως δεν απαντά, κι η αγωνία κορυφώνεται.

Ο Dudi Afriat δεν κλείνει μάτι και εξομολογείται; «Ο πιο μεγάλος φόβος μου είναι μην τυχόν και διακοπούν για πάντα οι εισαγωγές απ’ την Ιαπωνία. Όχι για μένα. Αλλά για το Ισραήλ. Μετά το τσουνάμι, έπαιρνα συνέχεια τηλέφωνα από ανθρώπους σε κατάσταση υστερίας και πανικού, απ΄ όλη τη χώρα, φοβούμενοι ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις. Στην Kikkoman. Στο Ισραήλ κανείς δεν μπορεί πλέον να ζήσει χωρίς Kikkoman. Στο Ισραήλ, κανείς δεν μπορεί πλέον να ζήσει χωρίς σούσι. Ναι γαμώ το κέρατό μου! Το Ισραήλ είναι εθισμένο στο σούσι. Βοήθεια, σώστε μας!».

Συμπάσχω με τον άνθρωπο, συμπάσχω με το Ισραήλ. Μα πάντα υπάρχει λύση, όταν δουλεύει η λογική. Με τόσους Παλαιστίνιους εκεί τριγύρω, αν το σκεφτόντουσαν καλύτερα, δεν θα τους έλλειπε ποτέ το σούσι.


Την είδηση την ψάρεψα μόλις τώρα από το liveblog του Al Jazeera. Το πρωτότυπο άρθρο με τίτλο «Israel fears sushi shortage after quake» βρίσκεται ΕΔΩ. Ναι γαμώ το κέρατό μου, είναι αληθινό!


17 σχόλια:

Swell είπε...

Φταίω εγώ τώρα να πω ότι ανησυχώ μην πάθουν τίποτα στο Ισραήλ και ξεμείνουμε από σαπούνια;

grsail είπε...

βρε Swell, το ξεφτίλισες
Θα σε βρει ο Καστανίδης με τον νέο του νόμο και τότε να δούμε ....

lol lol
.

Ανορθόδοξος είπε...

Θυμήθηκα τώρα μια ατάκα ενός καραβανά λοχαγού στο στρατό. όταν ένας απελπισμένος φαντάρος του έδειξε τα παραβρασμένα, νερουλά και κολλημένα μακαρόνια ρωτώντας τον «αυτά θα φάμε;», αυτός του απάντησε «δεν μας πέτυχε το σούσι, οποτε ΝΑΙ, αυτά θα φάτε»!

ELvA είπε...

Aπ αυτο και μονο θα θελαμε να τους παρει επιτελους ο γνωστος με τα... κερατα και τη τριαινα, απο εκει και να τους παει ολους σε καποιο αλλο μερος, εκει που τους αξιζει!

Υ.Γ
Α, εχω μαθει οτι θα εχει και.. σουσι, εκει, ας μην ανησυχουν λοιπον οι Ισραηλινοι πολεμοκαπηλοι!

cynical είπε...

γεια σου Ελβα,

το γεγονος ειναι οντως σοκαριστικο. Μεχρι τωρα προσπαθουσαμε να διαχωρισουμε τους λαους απο τις επιλογες των αρχηγων τους. καναμε βεβαια και λιγο τα στραβα ματια, για να μην ξυσουμε πληγες.

Εδω, παλι θα μπορουσε να πει κανεις οτι ειναι απλως μαλακισμενος ο αρθρογραφος, που καθεται αυτη τη στιγμη και γραφει τετοιο κειμενο σε εφημεριδα.

Αλλα πώς μπορεις να αγνοησεις τα υστερικα τηλεφωνηματα, των σουσιομανων πολιτων του ισραηλ;

Κατι σαπιο υπαρχει, σ' αυτο το βασιλειο. Πολυ βαθυεια μαλιστα...

psephis είπε...

Όχι σχετικό με την στενή έννοια (το θέμα του άρθρου) αλλά όχι άσχετο με την ευρύτερη: http://www.youtube.com/watch?v=O1aH2-MhEko (βίντεο για παιδιά, που εξηγεί το πρόβλημα στη Fukushima)

eilidh είπε...

Είμαι σίγουρη οτι πρόκειται για υπερβολές του αρθρογράφου.

Οκ, μπορεί να υπάρχει έλλειψη και να δημιουργείται πρόβλημα για τα διάφορα sushi bar και μπορεί μερικοί sushόπληκτοι που ούτως ή άλλως είναι στην κοσμάρα τους να κλαίγονται (ερώτηση: στο Ισραήλ μόνο;), αλλά δε νομίζω να έχει γίνει θέμα τέτοιων διαστάσεων.

Alexandros είπε...

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τις στρεβλές εντυπώσεις που δημιουργείς. Με σύγχυσες βραδιάτικα. Έγραψε ένας περίεργος μία μαλακία και εσύ βάσει αυτής στοχοποιήσεις έναν ολόκληρο λαό. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε ξαναδιαβάσω.

cynical είπε...

Αγαπητε Αλεξανδρε ο αρθρογραφος δεν ειναι καποιο τυχαιο κωλοπαιδο αλλα κυριος δημοσιογραφος της μεγαλυτερης σε κυκλοφορια εφημεριδας Yedioth Ahronoth.


Ynetnews is the online English language Israeli news website of Yedioth Ahronoth, Israel’s most-read newspaper, and the Hebrew Israel news portal, Ynet.[1][2] It is part of the Yedioth Media Group.[3]
The Yedioth Group also owns stock in the Israeli TV Channel "Channel 2"; "HOT", the Cable TV company, weekly local newspapers, magazines, and other non-media companies.

Αν δεν αντιπροσωπευει παρα καποιους περιθωριακους, κανονικα θα πρεπει να απολυθει.

Γεγονος, για το οποιο αμφιβαλω πολυ.

ELvA είπε...

@Alexandros

Αντι να ασχολειται κανεις με το οτι ..στοχοποιουνται (στη κυριολεξια και καθημερινα) οι Παλαιστινιοι ασχολουμαστε με την υπερασπιση των ..Ισραηλινων που ειναι αποδεδειγμενα δολοφονοι αθωων και το λιγοτερο γελοια ατομα, εφ οσον σκεφτονται το τομαρι τους και στη περιπτωση ελλειψης ενος ...φαγητου, οταν ο κοσμος χανεται στην Ιαπωνια!

(Λιγη ντροπη!)

habilis είπε...

Ακουσα σε δικό μας τηλεοπτικό κανάλι σε πρωινάδικο τον οικοδεσπότη να ξεπετάει το θέμα χαρούμενος με το τηλεγραφικό :
.... άρα η Ελλάδα δεν κινδυνεύει απο την ραδιενέργεια οπότε κανένα πρόβλημα για μας τους Ελληνες.

Σωκράτης είπε...

Ποιος το περίμενε ότι το Ισραήλ θα τό' βρισκε από την Ιαπωνία (και όχι από το Ιράν);

eilidh είπε...

"ο αρθρογραφος δεν ειναι καποιο τυχαιο κωλοπαιδο αλλα κυριος δημοσιογραφος της μεγαλυτερης σε κυκλοφορια εφημεριδας Yedioth Ahronoth."

Ενώ δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι που γράφουν λιβελλογραφήματα ή παπαρολογίες στους New York Times, για παράδειγμα. Τι είδους επιχείρημα είναι αυτό;

Elva: Δεν νομίζω οτι βοηθάμε ή στηρίζουμε με κάποιον τρόπο τους Παλαιστίνιους (ή τους Ιάπωνες εν όψει αυτής τησ καταστροφής) με το να κυκλοφορούμε άρθρα του τύπου "οι Ισραηλινοί είναι εγωιστές, κακοί (despise them, HATE THEM!)' Γιατί πραγματικά δε βλέπω άλλο στόχο σε αυτή την ανάρτηση.

"να τους παει ολους σε καποιο αλλο μερος, εκει που τους αξιζει! " - How very humanitarian. :/

cynical είπε...

eilidh

δεν θα το κατετασσα στις παπαρολογιες, ουτε σε αστειακι.

Ειναι πολυ βαρυ για να το καταταξεις εκει. Παρα πολυ βαρυ για να το σηκωσει μια κοινωνια. Αν το περασει στο ντουκου, τοσο το χειροτερο γιαυτην.

grsail είπε...

Οπωσδήποτε δεν πρόκειται για αστειάκι.
Το άρθρο δείχνει την τρέχουσα νοοτροπία αυτών των ανθρώπων.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ‘ράτσα’ τους (αν βέβαια υπάρχει τέτοιο πράγμα) αλλά με την μαγαρισμένη κουλτούρα της κρυψίνοιας και την εγωπαθή νοοτροπία του συμφέροντος που κουβαλάνε επίμονα για αιώνες όπως οι τσιγγάνοι τον τρόπο ζωής τους.
Δυστυχώς, το άρθρο τους καθρεφτίζει …
.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εδώ η Ιαπωνία χάνεται και κάποιοι Εβραίοι χτενίζονται...

LeftG700 είπε...

Ρε παιδιά! Ακούει κανείς π ρ ο σ ε κ τ ι κ ά τι μας λέει η φίλη eilidh;