Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

9 λόγοι που καθιστούν την Ελλάδα προτεκτοράτο


Για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες ότι η Ελλάδα είναι ένα κανονικό, σύμφωνα με όλους τους ορισμούς, προτεκτοράτο.

1. Η πρωτοβουλία του ΓΑΠ για δημοψήφισμα ακυρώνεται πάραυτα από τους Μerkozy.

2. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, σε περίπτωση της σπάνιας περίπτωσης εκδήλωσης ανυπακοής, υπαγορεύεται απ' ευθείας από τους Merkozy.

3. Ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού, όπως επιχειρείται τώρα αποτελεί πάγιο αίτημα και μοχλός πίεσης εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο από τους Merkozy.

4. Το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός εγκρίνεται από τους δανειστές. Ο Παπαδήμος φεύγει απ' το τραπέζι μετά από πίεση του ΔΝΤ.

5. Το νέο χαρτί που πέφτει στο τραπέζι, ο Ρουμελιώτης είναι άνθρωπος του ΔΝΤ, άρα εγκεκριμένος.

6. Η διεξαγωγή των εκλογών επαφίεται στην καλοσύνη των δανειστών μας.

7. Η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα αποφασιστεί από τους δανειστές μας επίσης.

8. Οι νέοι υπουργοί της νέας, όποτε σχηματιστεί κυβέρνησης, θα είναι τύποις υπουργοί. Οι καρέκλες τους είναι ήδη κατειλημμένες από το ασκέρι των Γερμανών επιτρόπων-τεχνοκρατών.

9. Ο νέος πρωθυπουργός θα βρει κι αυτός την καρέκλα του κατειλημμένη από τον ήδη εν ενεργεία πρωθυπουργό, ονόματι Reichenbach.


Αν όμως ο κόσμος βρίσκεται τη στιγμή αυτή σε μια κατάσταση άκρως επισφαλή, εκτός ισορροπίας και εντελώς χαοτικός, τι λέει η θεωρία γιαυτό; Ότι αρκεί το κούνημα των φτερών μιας μικρής και αθώας πεταλούδας για να τον γονατίσει.

Και πώς ονομάζεται όλο αυτό;

Πολύ απλά: "Η εκδίκηση της πεταλούδας!"

Και ποια είναι η πεταλούδα;

Ε! βρείτε το...





7 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Εντάξει βρε παιδί μου, μη φέρνεις την καταστροφή, τουλάχιστον δεν έχουμε σημαία με το Union Jack στην πάνω αριστερά γωνία, σαν τo Φίτζι ας πούμε...:-P

cynical είπε...

τα ήθελαν και τα επαθαν εκει στο φιτζι. Αφησαν τοσο κενο χωρο στη σημαια τους που ηρθαν ευκολα και τον κατελαβαν!

Η δικη μας η σημαια, βλεπεις polsemannen να εχει καποιο κενο ωστε να χωρεσει κι αλλη; Δεν εχει! Αρα δεν κινδυνευουμε!

Ανώνυμος είπε...

Μιας και θέλουν να εξασφαλιστούν ενυπόγραφα ακόμα κι απ τις επερχόμενες κυβερνήσεις. Στην απίθανη περίπτωση που γυρίσει το μάτι του λαού και ο φοβισμένος μην του πάρει το σπίτι ο κομμουνισμός, το ρίξει αριστερά, αφού η αριστερά δεν δεσμεύεται, δεν υπάρχει και λόγος για την τήρηση των συμφωνιών.
Έχετε ακόμα ελπίδες να γίνουν εκλογές;
Απαγόρευση απεργιών, διαδηλώσεων κι ίσως κι αναστολή άρθρων του συντάγματος (επίσημη πια, όπως κι επίσημη θα γίνει κι η χούντα της εποχής μας).
Απ την μεριά των πολιτικάντηδων τώρα.
Πούλησαν και πρόδωσαν τα πάντα, για ένα και μόνο λόγο. Την διατήρηση της καρέκλας.
Και θα μας δώσουν την ευκαιρία να τους διαολοστείλουμε, ίσως και να τους δικάσουμε;
Είμαι τόσο απαισιόδοξος κα δεν βλέπω φως;

Spyros είπε...

Η δική μας σημαία , ούτως ή άλλως είναι η σημαία της Βαυαρίας , απλά κολλήσανε επάνω της και τον σταυρό.
Οπότε ίσως πρέπει απλά να δούμε την όλη φάση σαν επιστροφή των νόμιμων ιδιοκτητών της χώρας στο τσιφλίκι τους, το οποίο με τόση καλοσύνη μας επέτρεψαν να εκμεταλευτούμε για τόσα χρόνια. Και μην ξεχνάτε - Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας , όπως είπε και ο μέγας Αρτέμης Μάτσας.

KnowDame είπε...

Και ποια είναι η πεταλούδα;

http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=717&m=141520


Εντάξει, όλα είναι σκοτεινά και άραχνα ακόμα και το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι έτσι για πολύ καιρό, αλλά ας μη χάνουμε τις ελπίδες μας. Το χειρότερο απ' όλα όσα γίνονται εδώ και δύο χρόνια, είναι ότι με τον συνεχή βομβαρδισμό και την τρομοκρατία, δεν αφήνουν πολύ χώρο για νηφαλιότητα. Χωρίς νηφαλιότητα και όραμα για κάτι καλύτερο, δεν έχουμε και ούτε θα έχουμε τη δύναμη να αντιδράσουμε. Το μόνο ευχάριστο σε όλη αυτή τη διαδρομή, είναι ότι όλο και πιο πολλά πρόβατα ξυπνάν και βλέπουν που τα οδηγούν. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε -κατά την άποψή μου- περίπου από τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Το ερώτημα είναι αν θα προλάβουμε πριν βάλουν και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας με την επικύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Είδωμεν...

LeftG700 είπε...

Φίλη cynical,


Ένα σχόλιο με δυο εγγενή ελαττώματα BAR:

1ον, είναι εκτός θέματος.

2ον, είναι κατόπιν εορτής.

Παρ' όλα αυτά, θα το αφήσουμε να πάρει χώμα.

Νομίζουμε ότι από το ερωτηματολόγιο του άτυπου γκάλοπ για το ευρώ λείπει μια βασική ερώτηση:

Να μείνουμε προετοιμάζοντας την έξοδό μας.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Οι τελευταιες εξελιξεις ερχονται απο ....τα βορεια.

Πρωτα ανακοινωθηκε οτι συνεληφθη ο προεδρος Μακης Ψωμιαδης, στα Σκοπια.
Δευτερον, διαρροες υποδεικνυουν ως νεον Πρωθυπουργον τον Προεδρο της Βουλης, τον εκ Καστοριας ορμώμενον Φιλιππον Πετσαλνικο, γερμανομαθην, στενον φιλον του ΓΑΠ.

Νομιζω οτι οι ποιητες ειναι -παντοτε- πιο μπροστα απο την εποχη τους.
Ετσι λοιπον στους αισιοδοξους για την πορεια της χωρας μας, σαν τον γραφοντα, ο ποιητης υπενθυμιζει... αδιστακτα σχεδον "τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα"


Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ

Κι αν γύριζε ο χρόνος πίσω στην αρχή
όπως γυρίζει πίσω μια βιντεοκασέτα
το ίδιο αδέξια, με την ίδια ταραχή
τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα.

Τίτος Πατρίκιος

Αφωτιστος Φιλλελλην

ΥΓ Ο Φίλιππος Πετσάλνικος είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, πρόεδρος της Βουλής από το 2009. Έχει τιμηθεί με τον Μεγάλο Σταυρό της Αξίας με Αστέρα του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1950 στο Μαυροχώρι Καστοριάς από αγροτική οικογένεια. Έκανε σπουδές νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στα νομικά και στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Βόννης, στη Γερμανία. Για να εξασφαλίζει πόρους για τις σπουδές του, εργάστηκε σε διάφορα εργοστάσια. Κατά τη διαμονή του στη Γερμανία ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Είναι παντρεμένος με τη Μαριέλε Μπίντεχντικ και έχουν τρία παιδιά. Ομιλεί γερμανικά και αγγλικά.

ΠΕΤΣΑΛ στα Βουλγαρικα σημαινει λυπημενος. Λετε να ειναι σημειολογικη επιλογη ;