Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Είναι οι Χοντροί Οικολόγοι;


Μετά από το πρόσφατο μπαράζ των οικολογικών αναρτήσεων που δεχτήκατε, φαντάζομαι ότι λίγο πολύ ο καθένας σας θα αναμετρήθηκε με τη συνείδησή του για το πόσο υπεύθυνος οικολόγος είναι.

Δηλαδή θα βρήκε λίγο χρόνο να σκεφτεί:
για το αν ανακυκλώνει τα σκουπίδια του, αν και αυτό δεν είναι δα, από μόνο του αρκετό, μιας και θα έπρεπε πρώτα-πρώτα να αναρωτηθεί για το πόσα σκουπίδια κάνει, και κατά συνέπεια, για το πόσα “σκουπίδια” καταναλώνει εξ αρχής,

αλλά και σε περίπτωση που τα “σκουπίδια” αποτελούν αδιαχώριστο κομμάτι της ζωής του, θα έπρεπε να είχε ήδη αναρωτηθεί, για το αν πρέπει να ανακυκλώνει, για παράδειγμα, τα κουτιά της πίτσας, προτού γλύψει καλά-καλά τις σάλτσες και τα λίπη, και άλλα παρεμφερή,

επίσης,
για το αν πρέπει να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο στην πόλη, αν και θα έπρεπε λογικά να το είχε πετάξει στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και να είχε αγοράσει πατίνι, διότι δυστυχώς και το ποδήλατο έχει αποδειχτεί αντι-οικολογικό, μιας και οι ορθοπεταλιές θέλουν πλεονάζουσα τροφή για να γίνουν, επομένως περισσότερη τροφή, περισσότερο CO2, κ.ο.κ.

για το αν σπαταλάει το νερό, αν και θα έπρεπε να κάνει μπάνιο μια, δυο φορές τη βδομάδα (τόσες κάναμε εμείς όταν ήμασταν μικρά και δεν πάθαμε τίποτα), ή γιαυτούς που έχουν κάνει την καθαριότητα παντιέρα, να πηγαίνει στο κοντινότερο ποτάμι,

για το αν βάζει πλυντήριο κάθε μέρα, αν και θα έπρεπε να τρέχει στην κοντινότερη νεροτριβή,

για το αν καπνίζει, αν και θα έπρεπε να το είχε ήδη κόψει από καιρό, για να μην επιτείνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και επιταχύνει την κλιματική αλλαγή,

και για να τελειώνουμε κάποτε τον κατάλογο με τα «πρέπει»,

θα έπρεπε ήδη να είχε κάτσει και να σκεφτεί, για το πόσο επιβαρύνει τον πλανήτη με το βάρος του!
Μα θα μου πείτε, έχει ανάγκη η γη; Δεν πατάει γερά στο διάστημα; Δηλαδή κινδυνεύει τώρα να μπατάρει και από τους υπέρβαρους; Όχι φυσικά. Αλλά, για λόγους, που θα εξηγήσω τώρα αμέσως, οι χοντροί δεν είναι οικολόγοι.


Πρώτα πρώτα για να τραφούν καταναλώνουν πολλούς φυσικούς πόρους και μάλιστα με μεγάλο ίχνος διοξειδίου του άνθρακα. Οι υπέρβαροι δεν είναι χορτοφάγοι, όπως είναι αυτονόητο, παρά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών τα οποία εμπεριέχονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Έχει αποδειχτεί ότι το κόκκινο κρέας «απελευθερώνει» 2.5 φορές περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου απ’ ότι τα κοτόπουλα και τα ψάρια, μιας και η εκτροφή των αγελάδων είναι μια πολύ ενεργοβόρα διαδικασία. Ένα ψαράκι τώρα, τι να σου κάνει!


Και όταν λέμε «απελευθερώνει» δεν εννοούμε απ’ ευθείας, αλλά σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας από το να οργώσεις το χωράφι και να σπείρεις το τριφύλλι, μέχρι να φυτρώσει το τριφύλλι, να βοσκήσει το ζωντανό, να πλυθεί, να ντυθεί, να χτενιστεί, να τραφούν ο τσομπάνης και τα σκυλιά και μέχρι να φτάσει στα σφαγεία και τον καταναλωτή. Και τις τοξικές ανάσες των βοδιών και τους λόφους με τα τοξικά τους απόβλητα που είναι τίγκα στο μεθάνιο, πού τα βάζεις;


Και για να τεκμηριώσω περαιτέρω τους ισχυρισμούς μου θα σας παραπέμψω στους κ.κ. Gidon Eshel και Pamela Martin, από το πανεπιστήμιο του Σικάγο οι οποίοι διατείνονται ότι αν ο μέσος άνθρωπος άλλαζε, και από κρεατοφάγος γινόταν χορτοφάγος, τότε οι εκπομπές CO2 θα ελαττώνονταν κατά 1.5 τόνο κατ’ άτομο, κατ’ έτος. Και πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ήταν σαν να γλίτωνε ο πλανήτης τις εκπομπές ενός SUV για κάποια 6000 Km οδήγησης.

Είναι λοιπόν φανερό ότι οι υπέρβαροι επιβαρύνουν τον πλανήτη και επηρεάζουν το κλίμα. Πριν όμως τους καταδικάσουμε και τους στείλουμε προς αναμόρφωση, μήπως θα έπρεπε πρώτα να σκεφτούμε αν ο πλανήτης θα μπορούσε να σωθεί, αν τον κατοικούσαν μόνον οι λιγνοί και ει δυνατόν οι καλλίγραμμοι;


Μετά από σύντομη σκέψη, η απάντηση είναι όχι! Διότι η κοινή λογική λέει ότι και οι λιγνοί και οι καλλίγραμμοι επιβαρύνουν τον πλανήτη με το να παραμένουν για μεγαλύτερο χρόνο εν ζωή, μιας και βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από άποψη υγείας. Κοντολογίς, η επιβάρυνση των χοντρών είναι εντατική, ενώ των λεπτών εκτατική στο χρόνο. Μια απ’ τα ίδια δηλαδή!


Μέχρι δε νεωτέρων ερευνών για την λεπτομερή τους επίδραση στο ενεργειακό ισοζύγιο του πλανήτη, και μέχρι η επιστήμη ν' αποφανθεί ποιοι θα πρέπει να μας αδειάζουν τη γωνιά, οι λιγνοί και οι χοντροί μπορούν προσωρινά να συνυπάρχουν!

54 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

Απειλή για τον πλανήτη το... ρέψιμο του προβάτου

Νομίζατε ότι μόνο η βαριά βιομηχανία και τα μέσα μεταφοράς ευθύνονται για την έκλυση των επιζήμιων αερίων που οδηγούν "στο κόκκινο" τις θερμοκρασίες στον πλανήτη; Σωστά νομίζετε, αλλά αυτοί είναι οι "συνήθεις ύποπτοι". Υπάρχουν και άλλοι... πιο ύπουλοι, όπως για παράδειγμα η επιζήμια αντι-οικολογική συνήθεια αγελάδων και προβάτων να ρεύονται!

Ξέρατε πόσο μεθάνιο παράγει ετησίως με αυτόν τον αγενή τρόπο μια αγελάδα; Ούτε κι εμείς ξέραμε, αλλά ευτυχώς η γερμανική Τεχνολογική Επιθεώρηση μας πληροφόρησε: 114 κιλά, παρακαλώ. Ένα πρόβατο φυσικά έρχεται πολύ πιο πίσω, με μόλις επτά κιλά το χρόνο, αλλά είναι και αυτό μια ποσότητα. Τα αμνοερίφια και τα βοοειδή, λοιπόν, είναι εκείνα που κρύβουν στα "εσώτερα" τους το κλειδί για τη σωτηρία της Γης;

Όπως αναφέρει η συνδρομητική Τεχνολογική Επιθεώρηση, ένας Αυστραλός μοριακός βιολόγος ο Αντρε-Ντένις Ράιτ ανακάλυψε ένα εμβόλιο που μειώνει τις εκλύσεις μεθανίου από τα πρόβατα κατά 8%. Μάλιστα πιστεύει ότι το φάρμακο επιδέχεται βελτίωση και υπόσχεται θεαματικότερα αποτελέσματα.

Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε, όμως, ότι μεθάνιο είναι ένα αέριο, που θεωρείται 21 φορές πιο βλαβερό από το διοξείδιο του άνθρακα.
Μεθάνιο εκλύεται κυρίως κατά τη διαδικασία παραγωγής και μεταφοράς ορυκτών καυσίμων, κατά την αποσύνθεση στις χωματερές, από την αγροτική βιομηχανία και τα εκτρεφόμενα ζώα. Για παράδειγμα στην περίπτωση της Βραζιλίας, όπου υπάρχει σημαντική κτηνοτροφική βιομηχανία, εκτιμάται ότι το 29% της συνολικής ποσότητας μεθανίου που αποδίδεται στη χώρα ετησίως, οφείλεται στις αγελάδες.

Αυτό που δεν μας λένε είναι πόσο μεθάνιο παράγει ένα άλλο ζώο… ο άνθρωπος…

Πηγή: ΕΡΤ On-line

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα που προκύπτει από την ανάρτησή σας είναι ένα.

Αδυνατίστε τους χοντρούς και μετά σκοτώστε τους.

Και για να συνδεθούμε λίγο με την προηγούμενη περί φτώχιας ανάρτησή σας.

Οπου χοντρός κι η μοίρα του.

ΥΓ Σας αφήνω γιατί μου χτυπάει ο ντιλιβεράς με την πίτσα.

cynical είπε...

Mπράβο de Profudis! Bρήκες τη λύση. Η οποια ειναι μια: για να σωθει ο πλανητης θα πρεπει να εξοντωσουμε τον άνθρωπο!

ΥΓ. Διαβασε προσεχτικα τις οδηγιες της αναρτησης για το πως ανακυκλωνουμε τα κουτια της πιτσας. ΕΙπαμε, ιχνος σαλτσας να μην μεινει!

Homo Sapiens είπε...

Σκοτώστε τους χοντρούς: επιβαρύνουν το περιβάλλον, τα συστήματα υγείας, το ασφαλιστικά συστήματα....

Σκοτώστε τους αδύνατους: ζουν περισσότερο και καταναλώνουν λιγότερο (χαμηλή ζήτηση!)

Ουφ...κανένας δεν θα μείνει!!! :)))

cynical είπε...

Πολύ τεκμηριωμένος @Tyler Durden! Θα τολμούσα να πω οτι η εν λογω ερευνα που αναφερεις ειναι ελλιπής, γιατι δεν αναφερει την επιβαρυνση λογω χεσιματος των βοδιων. Εκει να δεις μεθανιο! Καιπαλι βεβαια φταινε οι Κινεζοι, που απο το ψαρι το ριξανε στο κρεας. Και ολοι φωναζουν οτι φταιει η βιομηχανικη αναπτυξη των κινεζων για την πρόσθετη επιβαρυνση!
Ας βαλουμε πια τα πραγματα στη σωστη τους διασταση!
Πολύ πολύ καλημερα σας!

VAD είπε...

Είναι δύσκολο να κατατάξεις τα ζωντανά του θεού σε οικολόγους και μη!
Ο ελέφαντας πχ αποπέμπει εκ των όπισθεν δυο χιλιάδες λιτρα αερίου,γνωστού εκρηκτικού μείγματος,αρα μολύνει την ατμόσφαιρα!
Αφ'ετέρου δια της ιδίας οδού καταθέτει την κόπρο του(μέθοδος εμπλουτισμού της γης),αρα είναι οικολόγος!
Βγάλε άκρη....

cynical είπε...

@Ηοmo Sapiens καλημερα. Λέω, μήπως τελικά οι πόλεμοι ειναι οικολογικοί; Μηπως τωρα υπάρχει μια καλη δικαιολογια για να γινονται;

cynical είπε...

Καλημερα VaD. Είναι αλήθεια οτι τους ελεφαντες δεν του ειχα σκεφτει. Παντα παιρνω υπ' όψιν μου τις παραμετρους του μικροπεριβάλλοντος μου και αγνοω τα υπόλοιπα. Να ενα απο τα καλα του να εχεις ενα πολυπολιτισμικο βλογ. Σου ανοιγει τους οριζοντες. Ειναι οντως ενα διλημμα. Να σκοτωνουμε τους ελεφαντες ή να μην τους σκοτωνουμε;

Ανώνυμος είπε...

καμιά Οδηγία για τους average ?
μπορούν να συνεχίσουν να αναπνέουν ?

cynical είπε...

K. Κ.Κ.Μοίρη. Πρεπει να μου στείλετε τις ακριβεις διαστάσεις σας , να τις εισαγω στο καταλληλο προγραμμα για να αποφανθω τι θα κανουμε με την περιπτωση σας. Μην νομισετε ομως ότι με το να κρατατε σταση οππορτουνιστικη, (και με τους χοντρους και με τους λιγνους) ότι στο τελος θα γλιτωσετε!

Νοσφεράτος είπε...

εναι οι χοντροι(οικολογοι) ; ναι ειναι..ειδικά στην Ελλάδα οπου =-για να εχει ο λόγος σου βαρυτητακαι να σε σεβονται,πρεπει να εχεις τον αναλογο σκεμπέ...

Ανορθόδοξος είπε...

Αμάν! Δηλαδή οι... κλανιές είναι όντως θανατηφόρες!!

Και αυτός ο τύπος της φωτογραφίας, πολύ brutal βρε παιδί μου... LOL

Greek Rider είπε...

@cynical, καλησπέρα. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι όποιος αρχίζει να μπλογκάρει βάζει μερικά κιλάκια...

Πάντως σε ότι αφορά το κρέας το ζήτημα είναι ότι αν τρώγανε όλοι κρέας όπως τρώμε εμείς στη δύση τότε ο πλανήτης δεν θα μας έφτανε για να μας θρέψει. Για τραφεί ένα βοοειδές χρειάζεται τόση γη για παραγωγή τροφής του που θα μπορούσαν να ζήσουν περισσότεροι άνθρωποι π.χ. ένα στρέμμα με σιτηρά συντηρεί για παράδειγμα 10 ζώα για μεγάλωμα και σφάξιμο που τρέφουν 10 ανθρώπους σε ένα Α χρονικό διάστημα ενώ το σκέτο χωράφι με τα σιτηρά θα μπορούσε να θρέψει για το ίδιο διάστημα Α τους 10πλάσιους ανθρώπους.

Επίσης νομίζω ότι το θέμα της παχυσαρκίας το έθεσες πολύ καλά και σε προηγούμενη ανάρτησή σου όπου το συνέδεσες με το βιωτικό επίπεδο και την κοινωνική τάξη που ανήκει ο κάθε ένας.

cynical είπε...

Καλημερα @Ανορθόδοξε. Δεν ειναι μονο θανατηφορες ειναι και εκρηκτικες!
Αυτο το LOL, το ακουγα για χρονια στο σπιτι και ποτε δεν καταλαβα τι σημαινει. Τι σημαινει στ' αληθεια;

cynical είπε...

Kαλημερα Νοσφεράτο. Τι βλεπω; τρεφουμε καποια μικρη συμπαθεια προς τον σκεμπέ; Το trend ομως ειναι flat-stomach.
Και παλι υπόχρεα για το promotion. (στις πόσες αναρτησεις καιγομαι;)

cynical είπε...

Καλημερα Rider. Σε επομενη αναρτηση θα σας πεισω ότι το οιολογικοτερο απ' όλα ειναι η ωμοφαγια ! Ολα να τα τρωμε ωμα!

Για τα ωφελη του καννιβαλισμου, θα περιμενω λιγο αργοτερα, για να μην πεσουν τα γευματα βαρια.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Νοιώθω περήφανος που με την δίαιτα μου βοηθάω στην σωτηρία του πλανήτη.

Swell είπε...

Aν και στο τέλος με την αναφορά στους αδύνατους μου το χάλασες, είμαι ευτυχής που είμαι αδύνατους και συχνωτίζομαι μόνο με τέτοιους και τέτοιες. Εξαιρείται ο Καραμανλής.

nelly είπε...

αντε να πεισεις εναν παχυσαρκο οτι πρεπει να αδυνατισει "για τον πλανητη ρε γαμωτο!"...

alex_m είπε...

CYNIC μου , καλησπέρα ,
εμένα , το αφεντικό μου είναι και παχύσαρκο , αλλά και όλα όσα απορρέουν από την ιδιότητά του εκμεταλλευτή , για ρίξε στο μηχάνημα την απορία μου , τι να κάνω ?

NdN είπε...

Cynical,

LOL: Laughing Out Loud.

Τώρα που ένοιωσα υπερήφανος που έμαθες κάτι από εμένα απλά μεταφέρω μια παρατήρηση μου. Οσους εκροσωπούν του Οικολόγους Πράσινους και βγαίνουν στην τηλεόραση δεν τους λες και "skinny"! Λες να μας δουλεύουν;

Ανώνυμος είπε...

Ναι, οι χοντροί είναι οικολόγοι. Και μάλιστα χορτοφάγοι (veg gia veg). Αφού τρων εντόνως, κατά κανόνα, φυτοφάγα ζώα.

cynical είπε...

Καλημερα @Νικο Λιολιόπουλε. Φαινεται ήδη το νεο look απο το νεο avatar. Προσοχη ομως μην το παρακανεις και πολυ-μακροημερευσεις στο τελος!

cynical είπε...

Αν εχεις κοψει και το καπνισμα @swell θα μπεις και συ στο πανθεον των ευεργετων του κοσμου τουτου!

cynical είπε...

Φοβερή ατάκα Νέλλη! Αυτο κι αν ειναι επιχείρημα.

cynical είπε...

Ταιζέ τον, τάιζέ τον @Κακο! Μεχρι να σκασει!

cynical είπε...

Βρε βρε, πώς φαίνεται η νέα γενιά! Μου ελυσες μια χρόνια απορία @ΝdN, για το LOL. Εγω ειχα μεινει στο OMG και στην ενισχυμενη του εκδοχή OMFG.

Σχετικα με τους fatty οικ. πρασινους, εχουν καιρο μεχρι το 2050, που θα γινει η μεγαλη σφαγή, για ν' αδυνατίσουν.

cynical είπε...

Καλημερα @cirut. Να δούμε ποιος τολμαει να φαει τα σαρκοφάγα ζώα!

Ανώνυμος είπε...

Οι ...Μεσολογγίτες

akrat είπε...

αγαπημένη μου μπριζόλα κρύψου .... θα σε φάνε οι λυσσάρηδες χορτοφάγοι...

ikor είπε...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή...

Αν παχαίνουμε τρώγοντας ψάρια;

Καλησπέρα cynical!

Ανώνυμος είπε...

Εγω ισχυριζομαι το αντιθετο. Οι χοντροι ειναι περισσοτερο οικολογοι,, σε σχεση τουλαχιστον
με μια μεγαλη μεριδα αδυνατων.Αυτων που τρωνε πολυ αλλα παραμενουν αδυνατοι γιατι
μεταβολιζουν περισσοτερο την τροφη τους , ειτε λογω πολλης γυνμαστικης ειτε λογω χειρονακτικης εργασιας.
Οι τελευταιοι λοιπον επιβαρυνουν περισσοτερο τον πλανητη γιατι και καταναλωνουν πολλη τροφη
αλλα και παραγουν περισσοτερo CO2 λογω περισσοτερων καυσεων.

NIKOS

pentanostimi είπε...

άμα διαβαζω το βλογ σου κυνικη, μπαινω σε μεγαλο λούκι
με ζωνουν οι ερινυες απο ολες τις πάντες
τωρα θα πρεπει να κοψω τα κοψίδια για να ειμαι πολιτικαλ κορεκτ ενα πράμα;
γιατι χρυσή μου τι σου εκανα ;;;;;

OnWine είπε...

Διαβάζω αλλού ότι ...δίνεις και διαλέξεις! Γιατί μας το κρύβεις, αλήθεια, εδώ? Από ...υπερβάλλουσα σεμνότητα, ή φοβάσαι μήπως ...έρθουμε όλοι, και αρχίσουμε να ρωτάμε γιά... χοντρούς, μπιντέδες και ...άλλα συναφή?...

Μην ανησυχείς... αφού δεν μας κάλεσες, δεν θα έρθουμε...

Άθεος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άθεος είπε...

Περί τίνος θέματος διαλέξεις;
Αν δεν θέλεις να μαθευτεί ευραίως, επιλεκτικά μπορείς να το κάνεις γνωστό. Έχουμε και email!

cynical είπε...

@cirut, oι Μεσολογγίτες;;; Να πάρω μήπως τη βοήθεια του κοινού;;

cynical είπε...

@akrat, Μήπως σου βρίσκονται τίποτα παιδάκια;

SUN W KNIGHT είπε...

Καλή μου Cynical, εγώ πάντα πίστευα πως ο πλανήτης μας και το σύμπαν ολόκληρο είναι πίστα γιά να αναβαθμίζουμε το παιχνίδι μας.
Άσε που και οι χοντροί έχουν ψυχή ...

cynical είπε...

Νομίζω @ikor βρηκες τη σολωμόντεια λύση! Μονο που τα ψάρια θα πρεπει να ειναι ψιλο πειραγμένα με καδμιο, μολυβδο, αρσενικο κ.λ.π., γιατι διαφορετικα κανουν καλο στην υγεια τα άτιμα, και μακροημερευουμε!

cynical είπε...

Στην επιβάρυνση, θα προσέθετα @ΝΙΚΟS και την ενέργεια που καταναλώνεται να παραχθούν όλοι αυτοι οι διάδρομοι γυμναστικής, τα power plates, τα steps και τα δεκαδες αλλα οργανα του σατανά...

cynical είπε...

Με τέτοιο όνομα @pentanostimi πώς να αντισταθείς στις νοστιμιές; Πήγες νομίζω γυρεύοντας!

cynical είπε...

Γεια σου @Σχολιαστή. Είμαι περιοδεύουσα lecturer, για ό,τι ποναει την ανθρώπινη ψυχή. Το θέμα, το είδατε στης Κατερίνας. Οι αλλοι δυο στο πανελ θα πουνε ενδιαφεροντα πράγματα για το Cern που τα γνωριζουν απο πρωτο χερι. Εγω, τις γνωστες μου γκρινιες θα πω, για επιστημες, παραεπιστήμες, περι της αλλαγης του επιστημονικου χαρτη. Σχεδον τα ιδια που εχω γραψει εδω τοσες φορες. Η δική μου ερευνητική δραστηριοτητα εχει πολύ στενό ενδιαφερον για να τραβηξει κοσμο. Αν σε φερει ο δρομος, κοπιασε το Σαββατο στο Ζάππειο στις 12 η ώρα noon. Θα προσπαθησω να κρατησω καποιο επιπεδο ωστε να μην εξαναγκαστειτε να πετάξετε γιαούρτια, ντομάτες και άλλα ζαρζαβατικά.

OnWine είπε...

Σου εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία... όσο γιά γιαούρτια και ζαρζαβατικά, ποιός τα πετάει πιά? Με την κρίση τα φυλάμε γιά ...φάγωμα... που ξέρεις... άσε που είναι και ακριβά...

Οσο γιά το Ζάππειο... καλύτερα οι bloggers ...μακρυά και αγαπημένοι...

cynical είπε...

Γεια σου Άθεε!. Ειναι ένα scientific cafe στα πλαισια του φεστιβαλ ερευνας και τεχνολογιας που γινεται αυτες τις μερες στο Ζαππειο. Θα ειμαστε ενα πανελ τριων με θεματα 1) περι του συγχρονου επιστημονικου χάρτη και της σχεσης επιστημης-κοινωνιας (απο μενα) και 2) περι Cern από άλλους δυο από το ΕΜΠ οι οποιοι το γνωριζουν απο πρωτο χερι.
Σαββατο, 12 η ωρα το μεσημερι.
Αν εχεις τιποτα παιδακια, αδερφάκια, ανηψακια, εγγονάκια, στις 10 θα γινει και επιδειξη καποιων πειραματων για παιδια.

Tώρα τι κρυφό να το κρατήσω! Η Κατερίνα πρόλαβε και το έκανε βούκινο!

Σκεφτομουν επισης, ανεξάρτητα, αν δεν το εχεις ηδη κανει να σου προτεινω να γραφτεις να σου στελνουν τα newletter απο το περιοδικο skeptics (ή καπως έτσι)
των αμερικανων σκεπτικιστων. Υπαρχει και καποιο αλλο το skeptical enquier.

cynical είπε...

Γειά σου φίλε Sun w Knight. Eδω με τις πιστες με μπερδεύεις. Δηλαδή οι πιο αναβαθμισμένοι παίζουν σε άλλα σύμπαντα;

Δε λέω, δεν είμα ρατσίστρια. Και οι χοντροι εχουν ψυχή. Αλλά αν δεν αδυνατίσουν θα μας πάρουν στο τέλος και τη δική μας ψυχή. του πλανητη εννοώ!!!

Καλο σου βράδυ! Αντε συμμαζέψου απο τα βλογς. Αυριο εχεις και δουλεια.

cynical είπε...

Σ' ευχαριστώ, Σχολιαστή. Θα παρακαλέσω μονο τα ζαρζαβατικα να ειναι βιολογικά!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα @Cynical,

Καλέ οι Μεσολογγίτες δεν έκαναν την έξοδο, αφού πρώτα έφαγαν (καλά καλά) γάτες, ποντίκια, σκύλους κλπ; Να ποιος τρώει τα carnivoria ζώα. Και κάποιοι πολιτισμένοι των ...Άνδεων (αεροπ δυστ) αλλά ας το ξεχάσουμε, πρωί που είναι. Καλή επιτυχία στο panel

Ξέρω δυο αδελφάκια από οικογένεια φυτοφάγων, πλήρως. Το κορίτσι είναι δυναμική αθλήτρια και το αγόρι.. παιδί της Μπιάφρας (το πάλαι).

Για τον μαιτρ του είδους (Βασ Καφ)
http://nettergr.typepad.com/veg/

cynical είπε...

Καλημέρα @cirut, Πώ, πω, το λησμόνησα το Μεσολόγγι..
Ειδα το veg site. Απο σημερα τασσομαι υπερ της μοριακης γαστρονομιας..

Ανώνυμος είπε...

Και ένα τελευταίο επισχόλιο,

υπάρχει και αντιστροφή τίτλου (όπως χρόνου κλπ)

"Είναι οι οικολόγοι χοντροί;" Αυτό αποδει΄κνύεται, πιο εύκολα!

Ανώνυμος είπε...

Και ένα τελευταίο επισχόλιο,

υπάρχει και αντιστροφή τίτλου (όπως χρόνου κλπ)

"Είναι οι οικολόγοι χοντροί;" Αυτό αποδεικνύεται, πιο εύκολα!

Ανώνυμος είπε...

Ατυχώς διπλο..σχολία, κατά το διπλοπία. Ο Βασ Καφ, στοιχεία στο blog παραπομπής, είναι εξαιρετική περίπτωση. Δεν ξέρω τι κάνει τώρα αλλά τούκοψα την καλημέρα, επειδή κόντευα να πεισθώ να ...κόψω τα μεζακλίκια.

cynical είπε...

@cirut, To ερωτημα τού κατα πόσον οι οικολογοι μπορουν να είναι χοντροί, εφ όσον ισχύει το αντιστροφο, δηλαδή, εφ' όσον οι χοντροι αποδειχτει οτι ειναι οικολογοι, θα το θεσω στο επομενο παγκόσμιο φιλοσοφικο συνεδριο.

Ανώνυμος είπε...

;))