Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές ad infinitum


Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι μόλις προκηρυχθείσες εκλογές θ’ αποτελέσουν ορόσημο και αφετηρία για ν’ αρχίσει ο τόπος να παίρνει την ανιούσα. Γιατί αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι μάλλον θολό, ασαφές και ταραχώδες. Κασσάνδρα, θα πείτε!

Ας πάρουμε την πιο πιθανή περίπτωση που κερδίζει το Πασόκ. Γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει σασπένς. Με το Πασόκ πρώτο κόμμα, υπάρχουν δυο πιθανότητες. Είτε να κερδίσει με αυτοδυναμία, είτε όχι.

Αν κατορθώσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, κι αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων μ' ελάχιστη πλειοψηφία, τότε οι καλές μέρες θα κρατήσουν μέχρι το Μάρτη, οπότε σκοντάφτουμε πάλι στον σκόπελο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να κρατηθεί η κυβέρνηση αυτή στα πόδια της θα πρέπει αναγκαστικά να ψηφίσει τον οποιονδήποτε θελήσει να προτείνει η Ν. Δ.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε η Ν.Δ. αποκτά αυτόματα στρατηγικό πλεονέκτημα, μιας και η εκλογή Προέδρου, εκ των πραγμάτων, περνάει πλέον στα δικά της χέρια. Είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος που θα θελήσει να προτείνει το Πασόκ θα πάει σούμπιτος στην κάλαθο των αχρήστων.

Κι εδώ έρχεται η κορύφωση του δράματος. Αν θέλει η ΝΔ να τη φέρει στο Πασόκ, τότε μπορεί να προτείνει για παράδειγμα τον Ρουσόπουλο. Έτσι, καπνός δεν θα βγει απ’ του Μαξίμου και η χώρα θα παραμείνει ακέφαλη. Το Πασόκ τότε θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές, τις οποίες δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι θα τις ξανακερδίσει.

Το τι θα συμβεί αν το Πασόκ δεν σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση είναι πασιφανές. Προφανώς και θα πάμε πάλι σε εκλογές, διότι, παρά τις προτροπές που θα αρχίσουν να κυκλοφορούν εκ νέου στο διαδίκτυο για καταψήφιση του δικομματισμού, οι Έλληνες δεν είμαστε και πολύ ώριμοι για πολυκομματικές Κυβερνήσεις. Οπότε, τζάμπα η χαρά του Πασόκ.

Μ’ αυτά και με κείνα, αν όλοι βλέπουν εκλογές και μια νέα αρχή, εγώ γιατί τις βλέπω διπλές και τη «νέα Αρχή» στον ορίζοντα ούτε ν’ αχνοφέγγει;

Μήπως θα πρέπει να επισκεφτώ τον οφθαλμίατρο;

36 σχόλια:

μ είπε...

Ξεσκονίζω τη μαγική σφαίρα μου και βλέπω ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-Οικολόγους στο Υπουργικό συμβούλιο του Οκτώβρη...

ΥΓ. Τί θα λέγατε για Εφραίμ Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Στέργιος είπε...

Καλή αρχή στους προβληματισμούς. Υπάρχουν χίλιες υποθέσεις που μπορεί να κάνει κανένας μέχρι το βράδυ των εκλογών και χίλιοι συνδυασμοί ανάλογα με τα αποτελέσματα μετά από αυτές. Οπότε τι να αρχίσω να λέω; Αφήνω να ακούσω μερικούς.

Ένα μόνο με τρώει. Μπορεί να προταθεί από τη ΝΔ για Πρόεδρος και κηπουρός; Βλέπω ότι το Σύνταγμα στο Άρθρο 31 δεν θέτει προϋπόθεση να... μην είναι κηπουρός! Αρκεί να έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και κάτι άλλα ψιλά.

Με προβληματίζει όμως το άρθρο 30 που λέει ότι είναι ασυμβίβαστο να είσαι και κηπουρός και πρόεδρος. Αυτό είναι πρόβλημα! Επιπλέον αν η ΝΔ προτείνει για πρόεδρο τον κηπουρό του Αμαρουσίου τι θα γίνει που είναι τερματοφύλακας; Αλήθεια συμπλήρωσε τα 40; Όλα αυτά θα είναι ασυμβίβαστα και θα στερήσουν το έθνος από Πρόεδρο;

Για την ώρα με απασχόλησε το τελευταίο θέμα. Το πρώτο, της αυτοδυναμίας ή όχι, το αφήνω στη Τρέμη, ξέρει καλά να το χειρίζεται. Χθες π.χ. μετά τα διαγγέλματα, ανακάλυψε απίστευτα χαρίσματα στον ΓΑΠ που και ο ίδιος δεν γνώριζε ότι είχε! Μαζί με τα άλλα κανάλια έβαλαν πλώρη να του δώσουν ούριο άνεμο για αυτοδυναμία γιατί δεν έχουν σκοπό να ρωτάει ο Ηγέτης τον Αλέγκρο ηγετίσκο συνεργάτη για το πόσα θα χαρίσει στο μεγάλο, μαζί και το καναλικό, κεφάλαιο, τι μίζες θα πάρει και πόσα θα μας κλέψει και να βγαίνουν όλα στη φόρα.

Παρατηρήστε τα κανάλια. Σκυλιά θα γίνουν για την αυτοδυναμία. Και θα κάνουν σκόνη κάθε κατηγορία και χλευασμό που τα ίδια απηύθυναν κάποτε στον ΓΑΠ. Ακούστε και ειδήσεις να δείτε τις λεπτές "αποχρώσεις" τους. «Μιλάνε» από τώρα!

Άλλαξαν οι καιροί, ξαναζούμε το ’96 όταν η χώρα (ακόμη και ο ΑΝΤ1!!!) ανακάλυπτε έτσι μαγικά τις αρετές του «Κινέζου» και του χάριζε ανέλπιστο θρίαμβο.

Το κουίζ της ημέρας: Σήμερα 3 Σεπτέμβρη! Βρείτε, τι απέμεινε από τις 3 Σεπτέμβρη;;;; Όποιος το βρει, μπαίνει στη λίστα υποψήφιων προέδρων κι ας μην είναι κηπουρός.

ο κύριος "αμ" είπε...

Δεν θα με πείραζε καθόλου αν το κείμενό σου το έβρισκα στην κατηγορία "ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΑ" και φυσικά δεν το υποτιμώ καθόλου κι αυτό και σένα , αντίθετα μάλιστα .
Είναι μία μάχη , έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ , επικράτησις του λιγότερο κακού μάνατζερ για την επιχείρηση που λέγετε Ελλάδα .
Εγώ κι Εσύ και όλοι οι Υπόλοιποι δυστυχώς δεν θα έχουμε λύσεις στα φλέγοντα προβληματά μας .
Θάλεγα μάλιστα πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως θα επιδεινωθούν , όλα σε όλα τα επίπεδα .
Το χειρότερο όμως δεν είναι εκεί . Το χειρότερο είναι πως καλούμαστε να κάνουμε παιγνίδι σε μια αρένα "πλημμυρισμένη" με πράσινα και μπλε κτήνη , εντελώς ανυπεράσπιστοι αλλά και χωρίς κερκίδα . Γιατί όχι και χωρίς manager !
O manager μας έχει άλλα ζητήματα να λύσει και στην περίπτωσή μας manager μας είναι η Αριστερά .

@Στέργιε - Στέργιε , τι θες κι ανασκαλεύεις την έρμη τριτη του Σεπτέμβρη ? Ας την να πάρει η ευχή :)
Καλησπέρα !!!

Unknown είπε...

Τον Ρουσό;;;;

Τύφλα νά 'χει ο Στίβεν Κινγκ...

de profundis είπε...

Εσείς πηγαίνετε στον οφθαλμίατρο και μείς οι υπόλοιποι στον ψυχίατρο.

Κώστας είπε...

Ο συλλογισμός σου σκοντάφτει στα εξής:
-καταρχάς και τα 2 κόμματα συμφωνούν στην επιλογή Παπούλια.
-το χαρτί "δε ψηφίζουμε Παπούλια για να γίνουν εκλογές και θα τον ψηφίσουμε μετά" έχει καεί.
-δεν θα έδινα καμία πιθανότητα η ΝΔ να έχει ανασυνταχθεί δημοσκοπικά και ουσιαστικά έως το Μάρτιο, για να θέλει εκλογές.
-

vripol είπε...

Οχι, να μην πας σε Οφθαλμίατρο..
Δεν είσαι εσύ δίπλοπις.
Είναι εκείνοι ημιάνοπες.(ημιανοψία.Οταν βλέπω μόνο τό μισό οπτικό πεδίο.
Ομώνυμη ημιανοψία: Οταν κάθε μάτι βλέπει τό ίδιο μισό τού οπτικού πεδίου. πχ, δεξιά ομώνυμη ημιανοψία: Καί τα δύο μάτια δεν βλέπουν τό δεξιό μισό τού οπτικού τους πεδίου.
Καλά, αυτό παίζεται..
Αλλά σκέψου τό άλλο:
Ετερώνυμη ημιανοψία: πχ, καί τα δύο μάτια βλέπουν τό έξω μισό τού οπτικού τους πεδίου, δηλ. τό αριστερό βλέπει τό αριστερό μισό, και τό δεξί τό δεξί μισό.
Θυμάσαι έναν δικηγόρο στην Καβάλα, πού έπαιρνε τό 2 λεωφορείο της Δεξαμενής, κάθονταν στά πίσω καθίσματα και έβριζε χριστοπαναγίες;
Ε, γι΄αυτόν λέγαν ότι είχε ετερώνυμη έσω ημιανοψία, και στην 21η Απριλίου, βρισκόταν νύχτα στούς δρόμους της Αθήνας.
Είδε τά φωτα ενός τάνκς, νόμισε ότι ήταν δύο μηχανάκια, και πήγε να περάσει από ανάμεσα...

Sophia είπε...

Καβάλα? Σωστά διάβασα? Καβάλα? Μάλιστα και το λεωφορείο της γειτονιάς μου? Ω, οποία συγκίνησις!!!! Πάνω που θα ρώταγα ποίο το μέλλον με τον Κόκκαλη Πρόεδρο, αλλά αποσυντονίστηκα τώρα....
;-)

Ανώνυμος είπε...

Τα πάντα θα κριθούν αν η όποια οριακή κυβέρνηση 151-155 βουλευτές, μπορέσει να λειτουργήσει έτσι, που να μη φαλιρήσει το κράτος από τη μια, να αντέξει στις μπαρόζικες και αλμούνικες πιέσεις για πολύ σκληρή λιτότητα, αλλά και να μη καταβαραθρώσει την πλειοψηφία των πολιτών από την άλλη με πολύ αντιλαϊκά μέτρα..
Αν δεν το πετύχει αυτό, τότε πολλά θα παιχτούν δημοσκοπικά μέχρι τον Μάρτη και ο Καραμανλής βέβαια θα βρει ένα τέχνασμα να μην ψηφίσει και αυτός τον Παπούλια (εδώ μέχρι πριν μαι βδομάδα αν τον άκουγες έλεγες το έβαλε αμέτι μουχαμέτι να πάει μέχρι τον Μάρτη)
Αλήθεια την προοπτική "μεγάλου Συνασπισμού ΠΑΣΟΚ_ ΝΔ" γιατί την απέκλεισες;
Εδώ μετά το βρώμικο 89 έγινε οικουμενική για χάρη της... οικονομίας

vripol είπε...

Ναί, Σοφία, Καβάλα.
Κι εγώ, καί η οικοδέσποινα μας Καβαλιωτάκια είμαστε.
Εγώ, τελείωσα τό 13ο Δημοτικό, αλλά είχα κάνει και μία τάξη στό 11ο, στα ποταμούδια.
Τό πατρικό μου είναι στην Μακεδονίας, λίγο πιό κατω απο τό γηροκομείο...
Εμένα με λένε Γιώργο Πολυχρονίδη.
Εσύ, πώς στην Πελοπόνησο;

cynical είπε...

Μανο, ο Εφραιμ
δεν θα επρεπε να ειναι στη φυλακη; Πού ειναι αυτο το παιδο τωρα; Με τοσα και τοσα εχουμε αφησει επισοδεια πισω μας

Sophia είπε...

Εγώ το 22ο που ήταν δάσκαλος ο πατέρας μου αν και μέχρι και την τρίτη ήμουν στο σχολείο της γειτονιάς μου (μέναμε στο τέρμα του 2 στη Δεξαμενή), και 2ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο!! Θα βγούμε και γνωστοί στο τέλος, ε? ;-Ρ
Στην Πελοπόννησο λόγω καταγωγής μητέρας, και στην Καβάλα πλέον έρχομαι στις διακοπές για να βλέπω τους συμμαθητές και το βαφτιστήρι μου!!!
Small, world, isn't it?
;-)

cynical είπε...

Οχι βρε Στεργιο,
το 1971 γεννηθηκε. Ψαξε αλλον. Δεν μου λες ο Σαργκανης δεν κανει; Ο Βαμβακουλας;

Ποιο Πασοκ; Τις εκλογες τις προκαλεσε το Mega. Εδω και καιρο δεν υπηρχε καμια αλλη ειδηση. Λυσσαγαν καθε βραδυ στο γκιρι-γκιρι.

3 του Σεπτεμβρη; Μήπως οτι θα σε ξαναβρω στους μπαξεδες;

Ποσα πραγματα αλλαξαν; Ολοκληρος νεοφιλελεθυερισμος μας εκατσε στο κεφαλι τοσες δεκαετιες. Αλλαξε ο τροπος σκεψης αρδην. Ο σκελετος, το υποστρωμα. Και τις ιδεις λεξεις να λες, αλλα εννουν και αλλα καταλαβαινουν.

cynical είπε...

Sophia,

στειλε μου e-mail γιατι δεν βλεπω το δικο σου. Θα βρουμε και αλλα κοινα.

cynical είπε...

Κώστα,

τα 2 κομματα δεν συμφωνησαν στην εκλογη Παπουλια. Αν συμφωνουσαν δεν θα ειχαμε τωρα εκλογες. Απλως εκανε παιχνιδι το Πασοκ.

Το ιδιο παιχνιδι μπορει να παιξει και η ΝΔ. Ενταξι δεν θα πει Παπουλια, θα πει καποιον αλλον και εν τω μεταξυ μπορει να βρει πολυ ευλογα προσχηματα να το κανει, ιδιως αν δεν παρει αυτοδυναμια το Πασοκ και επικαλεστει μπαχαλο κ.λ.π.

Εν πασει περιπτωσει δεν ειμαι και μαντης. Απλως δεν βλεπω αυτη η ιστορια να εξελισσεται ομαλα.

cynical είπε...

Χαίρετε κε "αμ",

Μα δεν ειναι καν managers! Και απο τα επιτελεια αντε ενας-δυο που να μην προκαλουν αναγουλα με τις αφορητες κοινοτοπιες, στρεψοδικιες, πομφολυγες, κενοτητες, παραμορφώσεις, ψευτιες...

Εγω παντως θα ημουν ευχαριστημενη με εναν Ομπαμα.

cynical είπε...

Darthiir,
τωρα που το λες, εχει κατι το δρακουλιαρικο επανω του.
Καλα μη το δενεις κιολας οτι θα τον προτεινει.
Μπορει να προτεινει Βουλγαρακη.

cynical είπε...

de Profundis,

καλα τα μπλογκς δεν ειναι ψυχοθεραπευτικα;

cynical είπε...

Βριπολιδη,

δε μου λες πριν παω να ψηφισω, θα πρεπει να τα ξερω ολα αυτα απεξω;
Τωρα πρακτικα!

Απο ποια γωνια θα πρεπει να προσεγγισω την καλπη για να τη δω;

Βριπολιδη, Πώς θελεις να θυμαμαι τον δικηγορο αυτο, αφου τον θυμασαι εσυ; Εχουμε μηπως ιδια ηλικια; Θα ρωτησω τη γιαγια μου μηπως τον θυμαται αυτη...

cynical είπε...

Καπιταλιστικο Κομμουνι,

Με τοσα χρονια αποχης απο την εξουσια, οι πασοκοι και 151 να ειναι, δεν θα βγαλουν κιχ ο,τι και να γινει. Θα γαντζωθουν γερα.
Και ο κοσμος αν δυσαρεστηθει μ' αυτους, ποια εναλλακτικη θα εχει; Θα κατσει και θα περιμενει, τοσο ωστε να ξεχασει τι εκανε η ΝΔ , οποτε και θα την ξαναψηφισει πιθανον με Ντορα για αρχηγο (αν και δυσκολο).

Συγκυβερνηση δεν το βλεπω καθολου. Θα ξαναπαει σε εκλογες ο ΓΑΠ και με το νεο νομο θα παρει 10+ εδρες οποτε και θα ησυχασουμε ολοι.

Παντως το πραγμα μεχρι να φτασει σε ισορροπια θελει χρονο και θα υπαρχει και σασπενς!

Greek Rider είπε...

Καλησπέρα, νομίζω ότι το πλεονέκτημα που δίνει ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου στις δεύτερες εκλογές θα προβληματίσει το ΠΑΣΟΚ. Πολλοί θα σκεφτούν να μην "φορτσάρουν" ώστε να μην βγουν αυτοδύναμοι και έτσι να πάνε τη δεύτερη φορά σε μεγάλη και άνετη νίκη λόγω του άλλου εκλογικού νόμου.

Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω ότι χρειάζεσαι οφθαλμίατρο. Οι πολιτικές εξελίξεις διαγράφονται πολύ θολές και προβληματικές για όλους.

Unknown είπε...

Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες...

Prokopis Doukas είπε...

Στο βασικό σου ερώτημα: Μια ηττημένη με 3-4 μονάδες ΝΔ, λογικά, δεν θα μπορέσει να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο, αν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ προτείνει Παπούλια, που ήταν επιλογή της ΝΔ. Θα χρωθεί μια τέτοια επιλογή -επανάληψης εκλογών εν μέσω κρίσης, με αποτέλεσμα να ξαναχάσει με περισσότερες μονάδες.

Αν έχει ήδη χάσει με έξι μονάδες και πάνω, ούτε καν θα το σκεφτεί. Θα συναινέσει - κι αν όχι, το ΠΑΣΟΚ ανέτως μπορεί να προτείνει π.χ. Σουφλιά, για να την υποχρεώσει.

Όσο για την πιθανότητα κυβέρνησης συνεργασίας, αυτό προϋποθέτει να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ή οι οικολόγοι στη Βουλή. Καμία άλλη συνεργασία δεν είναι πιθανή ή αρκετή, για να δώσει αυτοδυναμία. Ο εκλογικός νόμος κατεβάζει τον πήχυ της αυτοδυναμίας στο 39%, αν μπουν 4 κόμματα στη Βουλή.

Υποθέτω οτι το ΠΑΣΟΚ, αν δεν πάρει αυτοδυναμία, θα επιδιώξει την επανάληψη των εκλογών - πιθανότατα μεγαλώνοντας έτσι τη διαφορά με τη ΝΔ και παίρνοντας το bonus των 50 - που στην πράξη είναι 6 παραπάνω βουλευτές.

Swell είπε...

Kαλημέρα Cynical, η κορυφαία κίνηση του Καραμανλή, θα είναι να προτείνει το Μάρτιο για πρόεδρο τον Κουλούρη. Το ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να τον ψηφίσει κι έτσι ο θεσμός θ' αποκτήσει νέο κύρος. Ο Κουλούρης ξέρει κι αγγλικά. Θυμάστε, φαντάζομαι, το "by the way" στη βουλή.

k2 είπε...

Θα συμφωνήσω με κάποιους από τους προλαλήσαντες ότι είναι πολύ πιθανό τη ΝΔ να μην τη συμφέρει να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτη. Με τόσα που έσουρε στο ΠΑΣΟΚ επειδή θα χρησιμοποιούσε την εκλογή προέδρου για να προκαλέσει εκλογές, δεν το θεωρώ πιθανό να διακινδυνεύσει να χρησιμοποιήσει το ίδιο χαρτί. Κι επίσης αν χάσει τον Οκτώβρη είναι πιθανό ως τον Μάρτη να μην έχει ανέβει ακόμα αρκετά δημοσκοπικά. Βέβαια μάντες δεν είμαστε, θα δούμε...

cynical είπε...

καλημερα Rider,

και γω πιστευω οτι θα ξαναπαμε σε δευτερες εκλογες, ειτε λογω μη αυτοδυναμιας, ειτε λογω προεδρου, αν θελησει η ΝΔ να βαλει τρικλοποδια.
Το προσχημα θα το βρει. Μπορει να κανει ενδιαμεσα το Πασοκ καμια χοντραδα την οποια θα εκμεταλλευτει η ΝΔ και θα την κανει παντιερα.

Αν δεν μπει ο Συριζα στη βουλη, δεν θα φταιει τοσο το κεφαλι του, οσο η εκστρατεια τρομοκρατησης που θα ξεσηκωσουν τα ΜΜΕ, πως η ψηφος σε μικρα κομματα αναγκαστικα θα οδηγησει τη χωρα σε κατρακύλα.

Haris είπε...

Καλησπέρα

Θεωρώ πως είναι άτοπο προς το παρόν να μας προβληματίζει ακόμα, παρ'ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Θεωρώ πώς η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει στις εκλογές σαν την ομάδα που είναι υποχρεωμένη να κατέβει στο γήπεδο και τίποτα παραπάνω Οι φαγωμάρες έχουν ξεκινήσει, ταυτόχρονα το προσωπικό άγχος κάθε βουλευτή για το αν θα επανεκλεγεί, θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερες εντάσεις εσωκομματικά. Απο την άλλη πλευρά σε μια διαφαινόμενη και πολύ πιθανή ήττα με 5%+, με μια ηγεσία που δείχνει έλλειμα πολιτικής στρατηγικής,δεν πήγε σε εκλογές τον Ιουνίο που τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ευνοικά γιαυτήν, (η διαφορά ήταν 2-3% και δεν είχε εκτιναχθεί η παράσταση νίκης του ΠΑΣΟΚ) και στο εσωτερικό της ήδη γίνονται ζυμώσεις πως θα μπεί σε αυτή τη διαδικασία? Θα επιτρέψει αυτός/η που είναι στην επετηρίδα της διαδοχής και ήδη τρίβει τα χέρια του απο ικανοποίηση κάτι τέτοιο?Η ΝΔ είναι βαριά άρρωστη και τέτοιες κινήσεις θα αποτελέσουν κύκνειο άσμα ίσως και για το συγκεκριμένο κόμμα σαν σύνολο

cynical είπε...

Καλημερα Προκοπη,

σχετικα με τον Παπουλια, ηταν μεν επιλογη της ΝΔ, νομιζω ομως κυριως οτι επειδη δεν θα εφερνε αντιρρηση το Πασοκ. Και το εκανε για να αποφυγει να το ερεθισει και αρχισει και ζηταει εκλογες γιαυτο και μονο το λογο.

Το Πασοκ, βεβαια δεν τσιμπησε και η ΝΔ βρεθηκε στην παγιδα.
Θα ηταν αλητεια της ΝΔ να αναιρεσει τη στηριξη Παπουλια, αν τα πραγματα παραμεινουν ως εχουν.

Αλλα μεσα σε αυτο το διαστημα, μπορει η ΝΔ να ξανασηκωσει κεφαλι δημοσκοπικα εξ αιτιας ενος διολου απιθανου κυβερνητικου μπαχαλου, και να αρχιζει να απεργαζεται εκ νεου τροπους για να ξαναπαρει την εξουσια.
Παντως αμα θελει να προκαλεσει ξανα εκλογες, τυπικα μπορει!

Αυτο το 6% διαφορα που δειχνουν οι δημοσκοπησεις το βλεπω πολυ παραφουσκωμενο, λογω του πουσαρισματος της κοινης γνωμης απ' τα καναλια. Οι καφετζουδες που εχω στην υπηρεσια μου, με διαβεβαιώνουν ότι θα κατσει πιο χαμηλα, αν οχι σε ενα μηνα, σιγουρα ομως σε 3.

Μπορει να μην μπει ο Συριζα στη Βουλη, θα μπει ομως με τα τσαρουχια ο Λαός. Αλλα συνεργασια δεν γινεται με Πασοκ.

Δε μου λες ομως, υπάρχει περιπτωση να σχηματισει κυβερνηση η ΝΔ με Λαός και το Πασοκ να βρεθει παλι εξω; Πω πω χουνερι που θα παθει!

Αλλα και ο Συριζα να μπει στη βουλη, αποκλειεται να στηριξει το Πασοκ. Μη ξεχναμε οτι οι δηλωσεις Κοροβεση ξαναφρεσκαραν στη μνημη το 89, το οποιο εχει κατοχυρωθει στις συνειδησεις σαν "βρωμικο". Και κανεις δεν μπαινει στον κοπο να διευκρινησει γιατι και ποσο βρωμικο ηταν.

Τελος παντως, οποιος στησει τωρα ενα στοιχημα για το αν θα γινουν παλι εκλογες, θα κανει χρυσες δουλειες!

cynical είπε...

swell,
που τον θυμηθηκες;

cynical είπε...

k2,

ειναι τοσοι οι παιχτες και τοση η αβεβαιοτητα ωστε για πρωτη φορα δεν θα πληξουμε συζητωντας σεναρια!

cynical είπε...

Darthiir,

τι θα ελεγες για Λιαπη; Φευγουμε απο τα θριλλερ και παμε στα cartoon!

Unknown είπε...

Πιστεύω ότι σαν δίδυμο ταιριάζει μόνο με πρωθυπουργό Καραμανλή...

Ο Χοντρός και ο Λιγνός! :)

Prokopis Doukas είπε...

Όχι. Για να σχηματίσει κάποιος κυβέρνηση, πρέπει να έρθει πρώτος (για να πάρει το μπόνους των 40 ή των 50 εδρών) - αλλιώς δεν τα καταφέρνει (πρέπει για να πάρουν διερευνητική εντολή και να πετύχουν, να συνενωθούν όλοι εναντίον του πρώτου, π.χ. ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα απολύτως απίθανο). Συνεπώς για να συγκυβερνήσει ΝΔ με ΛΑΟΣ, πρέπει να έρθει η ΝΔ πρώτη.

cynical είπε...

καλησπερα Χαρη,

τα πραγματα ετσι δειχνουν τωρα σχετικα με τη φυσιογνωμια της ΝΔ. Παρα ταυτα, εχω την αισθηση και οχι μονο εγω, οτι το κλιμα θα συνεχισει να ειναι ρευστο και μετα τις εκλογες.
Προς το παρον, κανουμε συζητησεις καφενειου.

cynical είπε...

ευχαριστω Προκοπη.

Συνεπως, τωρα μας μενουν 99 σεναρια μονο!

k είπε...

Kουτάβια που κυνηγάνε την ουρά τους...