Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τα Spreads της Τρομοκρατίας


Μέρες αγαλλίασης οι τωρινές. Πιάσανε λέει τους τρομοκράτες και έτσι θα πάψουμε πια να τρομοκρατούμαστε και να ζούμε το δράμα των τρομοκρατημένων. Το βλέπεις παντού, στα πρόσωπα του λαού που ξεχύθηκε αλλόφρων από χαρά στους δρόμους, (πάλι καλά που δεν σκέβρωσε τόσα χρόνια χωμένος στα υπόγεια από το φόβο του τρόμου), στον ήλιο που λάμπει πιο λαμπρός από ποτέ, στα παρτέρια που άνθισαν, στα πουλιά και τους παπαγάλους της ΓΑΔΑ που κελάηδαν.


Κι όμως μέσα σ’ αυτό το πανηγύρι, τα spreads δεν φάνηκε να ξετρομάζουν και να αποκλιμακώνονται. Τι παραπάνω να θέλουν πια τα σκασμένα. Τι να τους φέρουμε για να πειστούν; Δεν ξέρω, όμως μιας και είναι τόσο ευαίσθητα όπως τα παινεύουν, μπορεί κάτι να ξέρουν παραπάνω για να μην ξετρομάζουν.


Ίσως γιατί δεν βρήκαμε ακόμα τη γιάφκα. Γιατί δεν στήνουνε μια γιάφκα βρε παιδί μου; Αναρωτιέται ο Πιτσιρίκος και τους δίνει ιδέες. Τι τους λείπουν; Τα όπλα, τα σπίτια, τα βιβλία, οι καφετιέρες, η ανακατωσούρα που συνήθως επικρατεί εκεί, γιατί πώς να εμπιστευθείς τα κλειδιά σε μια ξένη γυναίκα να πάει να καθαρίσει;


Μπα, μπορεί να φοβούνται τα τεκμήρια και δεν πάνε να τη στήσουν. Αποτελεί η γιάφκα τεκμήριο; αναρωτιέται ο Καιρός της Ελευθεροτυπίας; Όντως, μεγάλη παράλειψη αν το νέο φορολογικό δεν δώσει απάντηση.


Τo μάτι πάλι του grsail γυάλισε όταν αντίκρισε τις τζιπάρες που τις ξερνούσαν μια μια τα υπόγεια του γνωστού κτιρίου. Μα τι να θέλουν τις σκάρες εκεί πάνω, και το βίντσι μπροστά και τον κοτσαδόρο εκεί πίσω, αναρωτιόταν, ενώ συμπλήρωνε τη φορολογική του δήλωση. Δεν κατάλαβε βέβαια ότι αυτά περιλαμβάνονται στην πληβειακή έκδοση. Λόγω οικονομίας είχαν κόψει την κάμερα μπροστά για να τραβάς το σαφάρι, το δορυφορικό τηλέφωνο και το κότερο που είθισται να σέρνει ο κοτσαδόρος. Αυτός ο λαός έτοιμος είναι πάντα για να κατασπαράξει.


Εγώ πάλι είχα άλλες απορίες. Καλά βρε παιδί μου γιατί να πρέπει να μεταφέρουμε τους τρομοκράτες με τόσο ακριβά αυτοκίνητα; Κάτι σε λιγότερο γκλαμουράτο δηλαδή θα ήταν ασέβεια; Θα μείωνε το κύρος της αστυνομίας; Και μετά, τι τα κάνουν τα τζιπ όταν δεν πιάνουν τρομοκράτες; Δηλαδή, μετά το δυο χιλιάδες κάτι που πιάσαμε τους τελευταίους όλα τ’ άλλα χρόνια κάθονταν στα υπόγεια και σκούριαζαν; Ή βγάζανε βόλτες τις γκομενίτσες απ’ τις απέναντι καφετέριες, κι έτσι όπως είναι και μπόλικα ρίχνανε κι από ένα πήδο στο πίσω κάθισμα; Καλά έκανε ο Ραγκούσης και έβγαλε την οδηγία του για τη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων. Εκεί στα υπόγεια της ΓΑΔΑ το είχαν πια παρακάνει.


Τι να πεις! Ρίχνω πάλι μια ματιά στη Ναυτεμπορική και βλέπω τα spreads να έχουν μουλαρώσει στα 397,7. Φαίνεται πως ξέμειναν πολλοί τρομοκράτες εκεί έξω και πως τα spreads θα συνεχίσουν να μας τα πρήζουν.


31 σχόλια:

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

Guten Tag,liebe Cynical..:-)

cynical είπε...

Lieber BBimbo,
Ich auch wünsche Ihnen einen guten Tag!

Α. Δημητρίου είπε...

Αν είναι να πηδάνε τα παιδιά χαλάλι τα τζιπ. Γιατί αλλιώς μπορεί να βγάζουν τα πιστόλια και να εκπυρσοκροτούν δεξιά αριστερά (ή μάλλον μόνο αριστερά)

Α. Δημητρίου είπε...

...γιατί ευθύς μελαγχολούν

vague είπε...

Κάτσε να δούμε πού θα πάει αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.. (Λέω τώρα εγώ και εύχομαι.)

katerina είπε...

Μην ανησυχείς Cynical,η Κυβέρνηση έχει σχέδιο (αυτό βέβαια ειναι όντως ανησυχητικό). Σημερα λοιπόν συνεδριάζει το Υπουργικό (γιατί όποιος δεν σκέπτεται συσκεπτεται)και η Κυβέρνηση σκοπευει να τρομοκρατησει τα ...spreads με το καινουργιο Ασφαλιστικό (βλέπεις αυριο έχει ecofin...).

Εμεις δεν πρέπει να τρομοκρατηθουμε, τα spreads πάμε να τρομοκρατήσουμε...

Y.G.Τι μαρτυριο και αυτό με τις τρομοκρατίες, άντε τωρα εμεις να καταλάβουμε ποιος τρομοκρατεί ποιον. Ευτυχώς που πιασαμε τον τρομοκράτη Μαζιώτη, με εξαιρετικό timing!!!!

Rodia είπε...

Επιτέλους, τέλος. Η Ελλας ανταξια των προγονων. Με το χαμογελο ως τα αυτια. Ευτυχείτε!

akrat είπε...

χεχε...
σωστή...

athinovio είπε...

Να σου πω, χωρίς παρεξήγηση, μου έλειψαν τα non spread-related κείμενά σου, εκείνα τα κείμενα επί παντός επιστητού.

Θα περιμένω να σου περάσει η τσαντίλα

cynical είπε...

Γεια σου A. Δημητρίου,

βασει της οδηγιας εξορθολογισμου των δαπανων , μηπως ενα δωματιο για ημιπαραμονη στο Πρεζιντεντ διπλα, θα μειωνε κι άλλο το έλλειμμα;

cynical είπε...

καλημερα Riski,

ελα και συ που αναρωτιεσαι πού θα παει η κατάσταση! Απλως ακομα δεν εχουν φτασει τα καινουργια γραφεια και οι καρεκλες που παράγγειλαν στη SATO για να εγκατασταθουν μονιμως τα παιδια του ΔΝΤ.

Α. Δημητρίου είπε...

να το δούμε cynical, ή κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις (www.opengov.gr)

cynical είπε...

Ναι Κατερινα,

το δηλωσαμε: Δεν ασχολουμαστε πια με τα spreads.
Κι επειδη αυτα το εμαθαν, κανουν ο,τι μπορουν για να τραβηξουν την προσοχη μας!

Οι Νάρκισσοι!

Αλλη απορια (άσχετη): Οι σεναριογραφοι της Αστυνομιας προσλαμβανονται μεσω ΑΣΕΠ ή με ρουσφέτι;

cynical είπε...

Rodia,
τι εγινε; Κατεβασαμε τα ρολα;

cynical είπε...

καλημερα και σε σενα Ακρατ!

cynical είπε...

Να σου πω Αθηνόβιο,

και γω δεν αντεχω αλλο πια. Το εχω ξαναπει δυο τρεις αναρτησεις πιο πισω βεβαια, αλλα τωρα το εννοω. (Μάλλον!).

θα γραψω κατι τις το επιστημονικόν!

cynical είπε...

Α. Δημητριου,

πώς θα κανουμε προταση στο opengov αν δεν εχουμε κανει πρωτα ερευνα αγορας;
Ζητουνται εθελοντες!

Α. Δημητρίου είπε...

Αντιγράφω τη ρήση του πρωθυπουργικού αδελφού: "για την πατρίδα θα κάνω και τούμπες!"

Blackened είπε...

Μην ανησυχείς, τώρα με το δεύτερο ντιβιτνι της Τζούλιας θα πέσουν

cynical είπε...

A. Δημητριου,

εχω μπροστα μου μια επιστημονικη μελετη που λέει οτι το βουντου εχει κατα 78.5432% μεγαλυτερη πιθανοτητα να εξευμενισει τα spreads απ' οτι η τούμπα του πρωθυπουργικου αδελφου...

Το ξερουν αυτο στην κυβερνηση;

cynical είπε...

blackened,

αμφιβαλω αν τα spreads θα ικανοποιηθουν μονο με τη Τζουλια. Θελουν ντι βι ντι απο καποιον απο την κυβερνηση. Τι εγινε το ντι βι ντι αυτου που επεσε απο το μπαλκονι;

Ανώνυμος είπε...

δίκιο έχετε-ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο που δεν χωρούν τρομοκράτες, κερδοσκόποι, αδικίες κατά των αδύναμων κρίκων (ακα χωρών).

the elf at bay είπε...

Έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα και αποκαλούν τρομοκράτες αυτούς τους λίγους. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Όσο για τα αυτοκίνητα τι να πω; Η μόστρα μας μάρανε, δεν βλέπουμε καλύτερα τα χάλια μας μπας και αφυπνιστούμε επιτέλους;

Α. Δημητρίου είπε...

Αχ, σε πιάνω αδιάβαστη. Δε θυμάσαι που ο μπαμπάς του ΓΑΠ είχε στα τελευταία και προσωπικό αστρολόγο; Αυτά (βουντού, διαλογισμοί κλπ) είναι τα πρώτα που έκαναν επί έξι μήνες. Μετά είδαν ότι απέτυχαν κι αυτά και τότε τους ήρθε η φαεινή ιδέα με το ΔΝΤ βοήθεια μας.

monahikoslikos είπε...

Μήπως το φάρμακο για την πτώση των spreads ακούει στο όνομα "συνδεδεμένη με πολυαιθυλενική γλυκόλη ντεαμινάση αδενοσίνης"?
Δεν ξέρω αλλά μια δοκιμή θα μας πείσει....

grsail είπε...

Θα σχολίαζα με ένα βαθύσκεπτο και ιδιοφυές σχόλιο (όπως πάντα) αλλά λόγω της τρομοκρατίας είμαι τόσο τρομοκρατημένος ώστε δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη … sorry …

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας ενδιαφέρουν πλέον τα spread. Το υπουγργείο οικονομικών αντέγραψε έναν κινέζικο τρόπο για να μας τα παίρνει

navarino-s είπε...

Το έχουνε ψάξει το πράγμα: η επιβλητικότητα των τζιπ ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας του λαού μόνο που όπως λες και συ, το έγραψα και εγώ: τα spreads δεν μασάνε!

Odyssey είπε...

Tα spreads δεν μασάνε.
Τα αλοίφουμε στο ψωμί και τα μασάμε εμείς.
Ή τα γλύφουμε.

Odyssey είπε...

Spread είναι και ο ταραμάς της κατσίκας.
Μασάει η κατσίκα spread;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Για τα spreads δε μπορώ να μιλήσω (έριξε γραμμή ο Πρωθυπουργός). Ωστόσο, αυτό που βλέπω ότι με την τρομοκρατία δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε. Όπως φαίνεται θα έχουμε κι άλλο Κορκονέα, κι άλλες συγκρούσεις αστυνομικών διαδηλωτών, κι άλλους φόρους (πάλι καλά που αποδέχονται ότι η οικονομική τους πολιτική δεν είναι σοσιαλδημοκρατική).