Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η Ήρεμη Δύναμη


Το video (Να ποιοι τα σπάνε) είναι από τον ΑΝεμο-Ναυτίλο



To video από τη σημερινή πορεία είναι του Γ. Σαρρή


Από τη μια μεριά είχαμε τρεις νεκρούς. Τρεις ανύποπτους εργαζόμενους που κάποιοι δολοφόνοι τους σκότωσαν εν ψυχρώ. Απ' όπου και αν προέρχονταν, ο φόνος είναι φόνος. Είναι νωρίς να μάθουμε ποιοι ήταν, αν και όλοι τους υποπτευόμαστε, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην μάθουμε ποτέ. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια μαύρα πρόβατα ξεκόβουν και ακολουθούν τις δικές τους γραμμές, είτε από μόνα τους, είτε καθοδηγούμενα από κέντρα σκοτεινά. Και δεν είναι οι αναρχικοί, αυτοί που σε τόσες και τόσες πορείες βλέπω συντεταγμένους κάτω από τα δικά τους πανώ, σε μεγάλα αυτόνομα μπλοκ, ήρεμους, πάντοτε φραγμένους ένθεν και ένθεν από διμοιρίες ΜΑΤ, αλλά πάντοτε ξέσκεπους και ξεκουκούλωτους.


Οι δολοφόνοι δεν είναι ποτέ μέσα απ’ το κίνημα. Είτε χρυσοί, είτε αργυροί είναι τα όρνια που καιροφυλακτούν να το κατασπαράξουν.


Όσοι έχουν μαθητεύσει σε πορείες, τους βλέπουν καθαρά. Είναι ομάδες κρούσης 2-3 ατόμων, που δεν ανήκουν πουθενά, εμφανίζονται μέσα στον κόσμο στα ξαφνικά και από το πουθενά, χτυπάνε, και μετά πάλι εξαφανίζονται. Και ξανά τα ίδια, παρακάτω. Και πάντα καλυμμένοι. Και κάποιες φορές προστατευόμενοι, όχι φυσικά από εμάς.


Απ' την άλλη όμως μεριά, είχαμε σήμερα έναν ολόκληρο λαό, εργαζόμενους κι ανέργους, ηλικιωμένους και νέους, έλληνες και μετανάστες, πάνω από εκατό πενήντα χιλιάδες ψυχές, μπορεί και διακόσιες, σε μια μεγαλειώδη πρωτοφανή πορεία, οργισμένο, αποφασισμένο, ξεσηκωμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει, με το μάτι πεταγμένο έξω από την αδικία και την ταπείνωση, αλλά οργανωμένο σε ομάδες, συντεταγμένο, στρατευμένο κάτω από τις δικές του σημαίες και πανώ, να βαδίζει χέρι-χέρι, και να διεκδικεί τα αυτονόητα.


Είδα κόσμο που δεν περίμενα να δω, ανθρώπους της γειτονιάς μου, που με ξάφνιασαν, είδα φίλους και γνωστούς να κατεβαίνουν μαζί με τα παιδιά τους, είδα γέρους να φτύνουν από οργή, είδα άλλους που τα είχαν παρατήσει από χρόνια και τώρα ξαναπήρανε πόστο στο δρόμο. Δεν είχα ξαναδεί τόσο κόσμο δίπλα μου. Καρφίτσα δεν έπεφτε από την Κολιάτσου, μέχρι το Σύνταγμα, και η 3η Σεπτεμβρίου, επίσης φίσκα. Ούτε στο δρόμο υπήρχε άδειος χώρος, ούτε στα πεζοδρόμια.


Αυτός ο κόσμος είναι πολύς για να σταματήσει, και η επίθεση που δέχτηκε πολύ άδικη και άγρια για να τον αποδυναμώσει.


Έχουμε μέλλον και θα είμαστε παρόντες, και αύριο και μεθαύριο και μέχρις ότου χρειαστεί.


87 σχόλια:

Sophia είπε...

Ραντεβού, λοιπόν, κάθε μέρα.

katerina είπε...

Ναι Cynical, θα είμαστε εκει, για όσο χρειαστεί.
Θα ειμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ, και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανενας δολοφονος και κανενας προβοκατορας.

Ανώνυμος είπε...

Από την άλλη μεριά έχουμε την αναισθησία σου.

ippoliti_ippoliti είπε...

Θα είμαστε εκεί Cynical και επίτρεψέ μου να πώ στο γελοίο ανώνυμο, ότι όσοι είμαστε εκεί και όσοι προσυπογράφουμε το κείμενο μόνο αναισθησία δεν έχουμε.
Καλό βράδυ

NP είπε...

Κανείς στα ΜΜΕ δεν μιλάει για το μέγεθος της πορείας στην Αθήνα. Μιλάμε σίγουρα για εκατοντάδες χιλιάδες. Μπορεί να ήταν 300 μπορεί να ήταν 400 ή και 500 χιλιάδες. (Cynical είσαι πολύ συντηρητική με τις 150.000 που αναφέρεις). Απο εδώ και πέρα τα ΜΜΕ ενορχηστρωμένα θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξαναβγει ο κόσμος στο δρόμο. Θα χύνουν κροκοδείλεια δάκρυα για ένα γεγονός που τους ήρθε "κουτί", ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ !!!

Είχα ήδη φτάσει στο Σύνταγμα όταν είδα τον καπνό απο τη φωτιά. Δεν είδα ποιοί έκαψαν τη Marfin. Ακόμη πάντως και με κουκούλες τα σουλούπια δείχνουν ποιός είναι απο μέσα. Αν κάποιος ήταν μπροστά ας πεί τη γνώμη του. Το σίγουρο είναι ότι κανείς μας δεν θεωρούσε ότι μέσα στις Τράπεζες της Σταδίου υπήρχε κόσμος. Έδειχναν άδειες. Τα σπασίματα συγκριτικά με τον Δεκέμβρη του 2008 ήταν πολύ λιγότερα. Ηταν τελείως απρόσμενη για μένα η κατάληξη με τους 3 νεκρούς. Αναρωτιέμαι, με τόση πείρα απο τέτοια γεγονότα, ποιός βάζει κόσμο σε ΤΡΑΠΕΖΑ στη ΣΤΑΔΙΟΥ να δουλεύει τέτοια μέρα ????

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: απο θέση αμυνόμενου πέρασε σε θέση επιτιθέμενου που θέλει να πάρει ρεβάνς. Σπάει τώρα μαγαζιά και στέκια στα εξάρχεια και κάνει συλλήψεις στο σωρό. Η Αστυνομία ήταν τελείως αδύνατον να ελέγξει την πορεία παρότι ο μεγάλος όγκος ήταν αγανακτισμένος αλλά ειρηνικός. Γρήγορα φάνηκε πόσο ανίσχυρη είναι η αστυνομία μπροστάσε τέτοια νούμερα διαδηλωτών. Αρχικά προσπάθησε όταν πέρναγαν τα "μετριοπαθή" τμήματα της αρχής της πορείας να κρατήσει κάποιες θέσεις στα πεζοδρόμια της Σταδίου αλλά αυτό στη συνέχεια στάθηκε αδύνατο. Θα είχαμε άλλου τύπου αιματοκύλισμα αν το επιχειρούσαν. Τωρα έχει ξεκινήσει το ντοπάρισμα για να ελεγχθεί η κατάσταση.

Το στοίχημα απο εδώ και πέρα είναι: Ακόμη μεγαλύτερες πορείες τις επόμενες μέρες. Να παραλύσει η πόλη. Να αρνηθούμε την οποιαδήποτε νομιμοποίηση στα καθήκια που μας κυβερνάν.
Αντιπροσωπεύουν - υπηρετούν (και είναι και οι ίδιοι) τους κλέφτες που μας έφεραν έως εδώ...

cynical είπε...

Aνωνυμη

"..αρνακι ασπρο και παχυ, της μανας το καμαρι..."

cynical είπε...

Σοφια,

Κατερίνα,

Ιππολύτη,

δεν εχουμε αλλο δρομο, παρά
τα πληκτρολογιο και τους δρομους.

Κανουν σαν να πέφτουν απο τα συννεφα. Σαν να μην συμβαινουν αυτα καθε φορα...

cynical είπε...

ΝP,

το απογευμα ελεγαν οτι ειναι 2,000 εδω, 3,000 εκει, δηλ την εβγαζαν την πορεια πανω κατω στους 5-6 χιλιαδες,

Τωρα αρχισαν να την ανεβαζουν στους 100,000.

Οπως και να το κανουμε τεοια πορεια δεν ξερω απο ποτε εχει να γινει.

Ποιος ξερει, αν οι υπαλληλοι της Μαρφιν δεν απειληθηκαν με απολυση αν δεν πηγαιναν να δουλεψουν σημερα.

Φανταζομαι οτι αυτο θα ερθει στο φως απο τους συγγενεις των θυματων.

Ανώνυμος είπε...

Άντρας είμαι φίλε μου.
έκανες τίποτα...επαναστατικό σε καμιά γκομενίτσα και σε κυνηγάει;

not_me είπε...

@ ολους

σας ζηλευω που δεν μπορω να ειμαι εκει...συνεχιστε οσο μπορειτε ετσι

@ανωνυμος

Learn to swim, τιποτε αλλο, απλα learn to swim ....φιλε μου!

Greek Rider είπε...

Παιδιά πάντως τα ξένα ΜΜΕ μιλάνε για πάνω από 150,000 ανθρώπους.

Greek Rider είπε...

Επίσης στο CNN είπαν ξεκάθαρα ότι βλέπουν απλούς διαδηλωτές και όχι ακροαριστερούς (όπως είπαν) να έχουν οργή.

k2 είπε...

Πάντα εκεί, cynical. Ενωμένοι, αλληλέγγυοι και με περιφρούρηση. "Η Ιστορία μάς ανήκει", είχε πει ο Αλιέντε.

not_me είπε...

να σας πληροφορησω οτι οι γερμανοι μιλουσαν για 3.000.000 κοσμο σε ολη την ελλαδα!

Στέργιος είπε...

Να πάρουμε εκδίκηση. Να είμαστε διαρκώς περισσότεροι στις διαδηλώσεις και να σβήσουμε τους προβοκάτορες μαζί και το όνειρο της εξουσίας να μας θάψει ζωντανούς με τα δανεικά του ΔΝΤ. Να μην αφήσουμε να χυθεί άλλο αίμα.

Πάντως βλέπω ότι σε πρώτη φάση οι δολοφόνοι – προβοκάτορες πέτυχαν να στρέψουν τους πάντες στους θανάτους και όχι στις διαμαρτυρίες της εργατικής τάξης. Και οι ξένοι στο ίδιο μοτίβο αλλά με έκδηλο τον φόβο της εξάπλωσης και του ντόμινο στην ΕΕ.

Έχουμε φυσικά έναν απύθμενο βαρέλι από κροκοδείλια δάκρυα. Όλοι κλαίνε και εντελώς φανερά ο… Καρατζαφέρης! Και οι ευρωπαίοι που πήραν τα μέτρα. Ακόμη και η ανώνυμη δηλώνει ευαίσθητη και καταγγέλλει την αναισθησία! Καιρός να ακούσουμε το ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

Με ποια πλατφόρμα να κατεβαίνουμε κυνική στους δρόμους; Έτσι για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας ή για επαναστατική γυμναστική; Με ποιο όραμα; Της Παπαρήγα και του Τσίπρα; Μια αόριστης αριστερής ιδεολογίας;

Ρέφλης

Στέργιος είπε...

Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι χωρίς όραμα που το ψάχνουν σε κάποια διαδήλωση; Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θέλουν σε αυτή τη κοινωνική κρίση και το αναζητούν στη Cynical, στη Παπαρήγα ή στον Τσίπρα; Άνθρωποι που θα πάνε για όραμα που θα τους πούνε άλλοι;

Μα αυτοί είναι «χαμένα κορμιά» τι το θέλουν το όραμα των άλλων;

Πολύ ψεύτες μου φαίνονται Cynical

de profundis είπε...

ΑΓΑΠΗΤΈ ΚΎΡΙΕ ΡΕΦΛΗ,

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ?? ΑΦΟΥ ΒΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΝΕΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΜΜΙΑΣ ΠΛΤΦΟΡΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΜΑς ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.

Α ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ

Unknown είπε...

Αφού αρχίσαμε τα λαϊκά δικαστήρια ας κάνω κι εγώ το δικηγόρο του διαβόλου. Διαβάζω στο in.gr

"Η τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 14:00, όταν διαδηλωτές που είδαν το υποκατάστημα της τράπεζας ανοιχτό, εξοργίστηκαν, φώναξαν συνθήματα κατά των υπαλλήλων, πέταξαν πέτρες στο εσωτερικό του και κάποιοι εξφενδόνισαν μία ή περισσότερες μολότοφ."

Πριν μου πείτε για την αξιοπιστία των ΜΜΕ θα σας θυμίσω πως δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να θεωρήσω εσάς πιο αξιόπιστους μάρτυρες, ακόμα κι αν σας θεωρώ ειλικρινείς. Άλλο πράγμα να είσαι ειλικρινής και άλλο να είσαι σίγουρος για το τι είδες και το τι κατάλαβες.

Και θα ξαναρωτήσω: Γιατί να μην ήταν αριστεροί που αναγνώρισαν τον ταξικό εχθρό στους απεργοσπάστες; Δεν είναι ξένο στην ιδεολογία τους αυτό: όταν τα πάντα είναι (ταξικός) πόλεμος οι εχθροί είναι παντού. Και μη μου πείτε πως υπεραπλουστεύω (που το κάνω φυσικά) γιατί θα σας απαντήσω πως δεν είναι διανοούμενοι όλοι οι αριστεροί οπότε δεν είμαι ο μόνος.

Γιατί θα πρέπει να κατακρίνουμε την τράπεζα που άνοιξε σήμερα; Ήταν υποχρεωμένη να μείνει κλειστή;

Γιατί να θεωρήσουμε πως οι εργαζόμενοι εκβιάστηκαν για να δουλέψουν; Είναι απίθανο να διαφωνούν με τις κινητοποιήσεις ή να μη νοιάζονται; Μήπως σ' αυτή την περίπτωση είναι προβοκάτορες που έπρεπε να τιμωρηθούν;

Να σημειώσω πως προσωπικά διαφωνώ με τις κινητοποιήσεις. Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης μόνο κακά θα φέρει στη χώρα. Αν ο στόχος σας είναι να κάνετε την Ελλάδα Αργεντινή μια ώρα αρχύτερα, γκρεμίστε τα όλα. Δεν ξέρω τι περιμένετε να γίνει μετά και κυρίως δεν ξέρω ποιος θα πάρει τα ηνία. Δεν θα είναι "ο Λαός" πάντως και φοβάμαι πως θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας (χαιρετίσματα απ' την Ουγγαρία). Παρόλα αυτά διαφωνώ από χέρι μ' αυτούς που θα βγουν αύριο και θα ζητήσουν να απαγορευτούν οι κινητοποιήσεις με αφορμή την τραγωδία. Κι αν η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να πέσει η κυβέρνηση, τότε να πέσει. Προτιμώ την πολιτική αποσταθεροποίηση και την παρεπόμενη οικονομική κατάρρευση από τη χούντα.

Αν διασταυρωθώ το πρωί που πηγαίνω στη δουλειά με τα παλληκάρια του ΠΑΜΕ που πηγαίνουν στη διαδήλωση λέτε να κάτσουν να συζητήσουμε τις απόψεις μας;

Κυριάκος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Ντε Προφούντις αν δεν καταλάβει η αριστερά ότι χωρίς συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από τη κρίση αυτός ο δίκαιος θυμός και η οργή δεν θα βγάλει πουθενά ή στο χάος. Πάντως γενικά δεν καταλαβαίνω τα ειρωνικά σχόλια που δείχνουν ίσως απώλεια ψυχραιμίας. Ούτε έβρισα ούτε ειρωνεύτηκα. Βλέπεις ο θυμωμένος μπορεί να χάσει και τη στοιχειώδη ευγένεια όπως ο Στέργιος με τα 'χαμένα κορμιά' του που θυμίζει σχόλια θρησκόληπτων που αναφέρονται στους 'άπιστους'.
Ρέφλης

not_me είπε...

@κυριακο

γιατι πολυ απλα κανενας απο τους νορμαλ διαδηλωτες (που να σου πω οτι αν δεν το ξερεις ηδη ΔΕΝ ηταν ολοι αριστεροι....αν δεν το ξερεις!)
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΟΛΟΤΩΦ!!!!

ελεος με το παραμυθακι....κανενας νορμαλ ανθρωπος δεν εχει στην κωλοτσεπη για καλο και για κακο μια μολοτωφ

αν ειναι δυνατον να συζηταμε τα αυτονοητα μια τετοια μερα!

Unknown είπε...

george

Αυτός που πάει να πολεμήσει τον ταξικό εχθρό έχει μαζί τα όπλα του. Το ίδιο και ο προβοκάτορας που πάει να σπείρει το χάος. Εσύ πώς ξεχώρισες αν ήταν ο ένας ή ο άλλος;

Κυριάκος

not_me είπε...

γιατι πολυ απλα φιλε μου αν ηταν οπως τα λες...σημερα θα ειχαν πεσει 1.000.000 μολοτωφ!!!!
αυτοι που το κανανε ειναι ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !
τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο!
αν δεν καταλαβαινεις αυτο το πραγμα λυπαμαι

Unknown είπε...

Αυτό είπα κι εγώ george. Άλλοι αποφάσισαν οτι είναι προβοκάτορες. Εγώ δεν έκρινα ούτε τα κίνητρά τους ούτε την ιδεολογία τους. Μόνο την πράξη τους.

not_me είπε...

ας πουμε λοιπον οτι ειναι δολοφονοι και οχι οτι ειναι αριστεροι οπως λες.... ετσι ?

να 'σαι καλα
καληνυχτω

You Pay Your Crisis είπε...

Κατσε ρε Κυριακο,

πρωτα πρωτα περιμενεις να τοποθετηθω σε φημες;

Αν ναι, σου ζηταω τοτε να τοποθετηθεις και συ στο γεγονος ότι οτι αυτοι που πεταξαν τις μολοτωφ ήταν προβοκατορες της αστυνομιας. Ποιος εχει μεγαλυτερη αξιοπιστα; ο ΔΟΛ ή η Παπαρηγα;
Εδω σε θελω.

Δευτερο, εστω οτι ειναι αληθεια, πιστευεις οτι θα καλυψει κανενας δολοφονους; Τι νομιζεις οτι ο Συριζα κι το ΚΚΕ ειναι αντρο δολοφονων;
Δεν κατηγορουν μια ζωη το ΚΚΕ οτι ειναι χειροτερο απο τα ΜΑΤ στην περιφρουρηση; Τωρα ξαφνικα άλλαξε;
Για ονομα!

Και γιατι να χρεωθει ενα κινημα τη δολοφονια; (που εγω σου λεω οτι ειναι προβοκατσια). Αριστερος ειναι αυτος που μετεχει σε μαζικες κινητοποιησεις και αγωνες. Οποιος δρα με αλλο τροπο δεν ανηκει στις ταξεις της αριστερας.

Υπεθαλψε ποτε η αριστερα δολοφονους;

Ας σοβαρευτουμε.

Κυριακο τι να σου. Ζητας απο τον κοσμο να υπομεινει τη μοιρα του, απο ενα εσμο απατεωνων, ανικανων, δουλοπρεπων, οταν ολες οι ενδειξεις ειναι οτι παμε για ισοβια δουλεια,
Δεν σε εξοργιζει η αλλαζονία και ο κυνισμος τους, οταν λεει ο Λοβερδος οτι σημερα κανεις δεν πεθαινει αναφερομενος στους συνταξιουχους;

Δεν σε εξοργιζει ο ΓΑΠ οταν λεει οτι εμεις δεν φερουμε καμια ευθυνη. Γιατι αυτα τα ζηταει το ΔΝΤ;


Αυτο που βλεπω ειναι ενα ασκερι αθλιων.

Η αξιοπρεπεια του ανθρωπου Κυριακο, η αξιοπρεπεια του, καταλυθηκε.
Για μενα ειναι το μεγιστο.


cynical

Leo Kastanas είπε...

Η ιστορία με τους προβοκάτορες είναι παλιά και έχει φθαρεί. Ποτέ δεν αποδείχτηκε τίποτα, είναι ένα τερτίπι του ΚΚΕ και καλά για να φαίνεται θύμα ξένων και σκοτεινών κύκλων.
Βλαμμένα φανατισμένα παιδιά, που την Κυριακή πλακώνονται στα γήπεδα, βάζουν μολότωφ στο σακίδιο και άμα βρούνε την ευκαιρία την ξαμολάνε και όποιον πάρει ο χάρος. Καθήκον τυης αριστεράς να απομονώσει τη βία, και να ανοίξει μέτωπο εναντίον της. Αλλά δεν γιατί ψαρεύει σε θολά νερά. Η βία το μόνο που πετυχαίνει είναι σκληρότερα μέτρα καταστολής, φόβο και στάβλισμα του κόσμου στα κόμματα.

Alexandros είπε...

Έτσι όπως το πάτε εσείς, θα την φέρετε στο τέλος την χούντα και να δούμε μετά ποιος μας σώζει. Έτσι και αλλιώς να πετύχεται κάτι αποκλείεται. Το πολύ-πολύ να χρεοκοπήσει η χώρα μία ώρα αρχύτερα. Οι πλουτοκρατία που έχει τις καταθέσεις της στο εξωτερικό δεν νοιάζεται, οπότε ο φτωχός σήμερα κοσμάκης θα φτάσει στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης.
Και όπως είναι γνωστό στην αναμπουμπούλα πάνω (έτσι έχει δείξει η ιστορία) αυτοί που έχουν τα πραγματικά όπλα και όχι τις μολότοφ θα επιβαλουν την ¨τάξη"

Στέργιος είπε...

Καλά μωρέ Κυριάκο τι παιδεύεσαι με ερωτήματα και αστυνομικά σίριαλ. Γιατί δεν λες οι αριστεροί φταίνε να είσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου ότι έκανες το «καθήκον» σου και βοήθησες στη σταθερότητα της κυβέρνησης και της χώρας; Εμείς νομίζεις θα έχουμε πρόβλημα αν το πεις; Αφού εμείς ήδη είπαμε τις δικές μας απόψεις και ακούσαμε τρισχειρότερες από τις δικές σου, σιγά το πράμα.

Μη προβληματίζεσαι τόσο καημένε. Αλώστε εγώ άκουσα τον Καρατζαφέρη και είμαι ήσυχος για το ποιος φταίει. Οι… Χυσαυγίτες του… ΠΑΜΕ ήθελαν «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή»!!!! αυτό είναι η αιτία! Τα είπε όλα, από σένα τώρα θα περιμένω να ακούσω;

Και μη παριστάνεις τον ουδέτερο, για αφελείς μας έχεις; Ούτε να νομίζεις ότι εδώ δικάζουμε με βάση το νόμο. Πολιτική κάνουμε όλοι εδώ, εμπειρίες καταθέτουμε, το ίδιο κάνεις και εσύ εκτός και αν δηλώσεις δικαστής των blog! Πολιτικές απόψεις θέλουμε, όχι αστυνομικές. Άσε τη ΓΑΔΑ στο ρόλο της και κρίνε την πολιτικά μη την υποκαθιστάς.

Τώρα αυτό που είπε ο Μητσοτάκης (και ματαείπε ο Τέλογου) για τη Χούντα εμείς ξέρουμε γιατί το αναμασάς ευχάριστα δυο φορές (την άλλη με Ουγγαρία). Λες να μας ξεγελάσεις ότι τάχα πας να μας προφυλάξεις; Μα το ίδιο ακριβώς είπε και ο Μ. Κοίτα ρε που ο Κυριάκος μας νομίζει κότσους!!!

Αλήθεια γιατί δεν θέλεις να καταργηθούν οι διαδηλώσεις; Γιατί δεν θέλεις οι φιλήσυχοι νοικοκυραίοι να κυκλοφορόν άνετα στους δρόμους, να μη πεθαίνουν οι άρρωστοι που εμποδίζονται να πάνε στο νοσοκομείο και εσύ να πας στη δουλειά σου; Μαζώχα είσαι; Ή μήπως ξέρεις να προσφέρουν κάτι καλό και μας το κρύβεις;

Ειλικρινά δεν καταβαίνω τι σου προσφέρουν οι διαδηλώσεις και δεν θέλεις να καταργηθούν. Μήπως απλά είσαι ντροπαλός και δεν θέλεις να μας στενοχωρήσεις; Μπα εμείς είμαστε αναίσθητοι, μη φοβάσαι. Άλλωστε πολλοί και πολλές φορές μας κατάργησαν τις διαδηλώσεις σε σένα θα κολλούσαμε; Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι οι αριστεροί είναι μαζόχες και αποζητούν αίμα και απαγορεύσεις για να μπορούν να γίνουν ήρωες!!! Αυτή η δημοκρατία τους κάνει κοινούς θνητούς, κάτι σαν λαπάδες δηλαδή και πιάνει πυρετός την Αλέκα που τα στρατά της μένουν ανεκπαίδευτα. Τι να σου κάνει η απλή επαναστατική γυμναστική…

Unknown είπε...

Cynical, τοποθετήθηκες κι εσύ και οι υπόλοιποι υπονομεύοντας την αξιοπιστία σου. Γιατί δεν καταλαβαίνετε ρε γαμώτο πως έτσι χαρίζετε τη "λογική" στον Καρατζαφέρη; Γιατί δεν καταλαβαίνετε πως όταν ρωτάτε "και γιατί ήταν ανοιχτή η τράπεζα;" είναι σαν να ρωτάτε "και γιατί φορούσε το ξώβυζο;" για μια κοπέλα που βιάστηκε; Σόρυ cynical και λοιποί (που σας σέβομαι και γι αυτό σας τα λέω όλα αυτά) αλλά ο τραμπουκισμός δεν είναι άγνωστος στην αριστερά. Πρέπει να καταλάβετε πως δεν είναι καθόλου βέβαιο πως ήταν προβοκάτσια και είναι πολύ πιθανό να ήταν θερμόαιμοι πιτσιρικάδες που θέλουν να πολεμήσουν το σύστημα και έκαναν μια χοντρή μαλακία. Και όταν το καταλάβετε αυτό να καταδικάσετε τους φονιάδες χωρίς υπονοούμενα για προβοκάτσιες. Μ' αυτές τις μαλακίες έπεισε ο Καρατζαφέρης τον κόσμο πως τους τρομοκράτες τους έφτιαξε ο Τσίπρας.

cynical είπε...

Ρεφλη

ολοι αυτοι οι δεκαδες χιλιαδες δεν κατεβηκαν επειδη ειχαν πρωτα διαβασει ενα πολυσελιδο manual με τα ακριβη βηματα που θα οδηγουσαν τη χωρα στον παραδεισο.

Οταν κατεβαιναν στο Πολυτεχνειο το 73, ειχαν ενα αιτημα μονο. Να πεσει η χουντα.
Το ιδιο και τωρα. Να αρθουν τα μετρα.
Οι εξελιξεις δρομολογουνται μεσα στη δραση. Οπως τοτε δρομολογηθηκε η μεταπολιτευση, ετσι και τωρα θα δρομολογηθει κατι καινουργιο.

Ετσι πανε συνηθως τα πραγματα. Ο καθενας εχει κατι στο κεφαλι του. Η συνσταμενη βγαινει μονο απο αλληλεπιδραση.

Στέργιος είπε...

Αλήθεια κύριε Ρέφλη πιστεύετε ότι έχασα τη ψυχραιμία μου; Ας πούμε ότι το παραδέχομαι αλλά… στ αληθινά «υπάρχουν σήμερα άνθρωποι χωρίς όραμα που το ψάχνουν σε κάποια διαδήλωση». Σας φαίνεται ειρωνεία αυτό; Δεν καταλάβατε από την ελαφρά κριτική δεν καταλαβαίνετε και από τη σοβαρή; Αυτό που έπρεπε να σας πειράξει πιο πολύ το περάσατε χωρίς να το ακουμπήσετε! Ε, τι να πω… μάλλον έχασα τη… ψυχραιμία μου!

Νοσφεράτος είπε...

''Γιατί θα πρέπει να κατακρίνουμε την τράπεζα που άνοιξε σήμερα; Ήταν υποχρεωμένη να μείνει κλειστή;''

Οχι δεν ηταν Καθολου υποχρεωμένη..
οπως δεν ηταν και αλλες τραπεζες σημερα(χθες) που ηταν την πορεια της ..πορειας .. και ομως κλεισανε.. Και δεν κλεισανε επειδή οι εργαζομενοι απηργησαν .. Εκλεισαν διοτι προεβλεψαν και το ενδεχομενο να προκαλέσουν την οργη του πληθους..
και πιθανόν να ηθελαν και να προστατεψουν και τους εργαζομενους σε αυτές ...


Ας τις ρωτησουμε .. Τις Τραπεζες που εκλεισαν...Γιατί εκλεισαν .;

Unknown είπε...

Στέργιο λυπάμαι που δεν με πιστεύεις αλλά δεν θα απολογηθώ ούτε σε σένα ούτε σε κανέναν άλλο για τις απόψεις μου. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί επιμένοντας στη σεναριολογία της προβοκάτσιας εσύ ο ίδιος δίνεις το δικαίωμα στον Καρατζαφέρη να λέει τις βλακείες που λέει δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω.

cynical είπε...

Κυριακο

δεν χρεωνομαι εγω αν ο δολοφονος ειπε γιατι ειναι ανοιχτη η τραπεζα και γιαυτο τους σκοτωσε. (αν το ειπε).

Γιατι κολλας σε λαθος ερωτημα; Και κυριως γιατι κολλας σε κατι που μπορει και επιτηδες να κυκλοφορει, ακριβως για να μπουρδουκλωνονται καποιοι;

Κυριακο,

εχεις ιδεα ως που μποροει να φτασει η εξουσια; Και το πιο απιθανο σεναριο, μπορει να ειναι αληθινο.

Και θερμοαιμοι βλαμμενοι νεαροι μπορει να ηταν και προβοκατορες μπορει να ηταν απο την αστυνομια βαλμενοι και χρυσαυγιτες μπορει να ηταν, και οτι θελεις αλλο. Οποιοι και να ηταν δεν ειχουν καμια σχεση με τους 200,000.

ΤΙ εννοεις να τους καταδικασουμε. Δηλ σου περασε ποτε απο το μυαλο οτι δεν τους καταδικασε ο κθενας απο μας, αλλα και ο Συριζα και το ΚΚΕ, αν νομιζεις οτι δεν το εκαναν;

Πες μου το θα σημαινε για σενα καταδικη, για να καταλαβω.

Τι ειναι αυτα που λες βρε Κυριακο;

Νοσφεράτος είπε...

κ. ΕVI και αλλοι
επαναλμαβνω ενα σχοιο πουεκαν και στου Ν. Σαραντακου

Στον Νομικό μας πολιτισμό και σε ενα κρατος Δικαιου και οχι σε Φασιστικο
η εννοια της Ποινικής ευθυνης ειναι ατομική .
Δηλαδή
Οταν εχει γινει ενα αποτροπαιο εγκλημα σαν κι αυτο
δεν μπορει να στοχοποιειται ευκολα ετσι στα γρηγορα ενας πολιτικος χωρος ειτε ειναι κομμουνιστες ειτε αναρχικοι ειτε οπως θελετε πεστε το

Ετσι και με τις Φωτιες του 2007 δεν ειχε γινει ..Πριν καλά καλα καταλαβουμε τι εγινε βγηκε η Ντορα και τα παπαγαλακια της και μιλησαν για ασυμμετρη απειλή .. Θυμαστε;

Και βεβαια για να καλύψουν την δική τους ευθυνη για τις εγκληματικές αμελειες τοσο στην πυροσβεση οσο και στην ελλειψη υποδομων αυτα φορτωσαν ως συνηθως στους ..συνηθεις υποπτους ..(βεβαια ειχε προηγηθει ο κΓιακουματος που τα φορτωσε στο ..Πρασινο )
Τωρα

Ο εγκληματιας ή οι εγκληματιες που εκαψαν ζωντανους ανθρωπους μπορει να ειναι ή να παριστανουν οτιεχουν …”αντιεξουσιαστική ” ιδεολογια .. Φυσικά τα κτηνη μπορει να δηλώνουν οτι θελουν ..
Ομως η ευθύνη τους ειναι Προσωπική – ατομική . Καταλαβατε
και εν προκειμένω υπάρχει βαρυτατη εγκληματική ενεργεια και Προθεση .. Δολος .. πως το λένε .. Σκοπιμα εγκληματισαν ..

————–
ομως

υπάρχει και μια αλλη Νομική εννοια στον Νομικό μας πολιτισμό
η εννοια της Εγκληματικής αμελειας ….
Ε και η Αμελεια οταν επιφερει βαρεια σωματική βλαβη ή θανατο ειναι Εγκλημα ..Και τιμωρειται απο το Ποινικο μας Δικαιο
Τί ειναι αμελεια .. Ε αν απο την θεση που κατεχεις οφειλοταν να παρεις καποια μετρα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑς Π.Χ ΕΡΓΑΖΟΜενων στην επιχειρηση σου και δεν τα πηρες ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ βΛΑΒΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΆ ΑΥΤΟ ΚΟΝΤΟΛΟΓΉς ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ ..
δεν ειμαι προχειρος για πιο επιστημονικό ορισμό Θα ψαξω ..

Τωρα κοιταξτε



Το ενα Δεν αναιρει το αλλο


αν δηλαδή καποιος κανει εναν εμπρησμό σε ενα κτηριο και καουν σε αυτο ανθρωποι
την βαρυτερη ευθυνη -τον Δολο – βεβαια τον εχει ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ

ομως
αν δεν Υπαρχουν εξοδοι κινδυνοι , μετρα πυρασφαλειας αν αναγκαστηκαν ανθρωποι να μεινουν εγλειστοι σε αυτο τον χωρο ενώ υπηρχαν βασιμες υποψιες οτι θα γινει εμπρησμός κλπ

Ευθυνη για αμελεια εχουν οσοι επρεπε να πάρουν και Δεν πηραν αυτά τα μέτρα … Καταλάβατε;
Απλό δεν ειναι
Αλλο
ο Δολος
αλλο
η αμελεια .

Και τα δυο ομως Τιμωρουνται ως εγκλημα απο το Ποινικό μας Διακιο οταν επιφερουν θανατους . Βαρυτερα το πρωτο Ελαφρυτερα το δευτερο ..
Καταλάβατε;

cynical είπε...

Greek Rider,

Να σου πω μονο οτι η πορεια ηταν παρα πολυ πυκνη. Ασφυκτικα πυκνη και οτι πρεπει να διηρκησε γυρω στις 2,5 ωρες.

Ηταν κατι το ασυλληπτο. Οι 150,000 μοιαζει λιγο.

Unknown είπε...

Νοσφεράτε, όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο, και η κοπέλα που βιάστηκε τα θελε, αλλιώς γιατί φορούσε το ξώβυζο; Σωστά;

Ναι καλά θα είχε κάνει η τράπεζα να είχε κλείσει. Αλλά ο διευθυντής του καταστήματος ήταν ηλίθιος και δεν του πέρασε απ' το μυαλό. Γιατί να μην έγινε έτσι; Κι αν έγινε έτσι έπρεπε να πεθάνουν οι άνθρωποι;

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως όταν λες κάτι τέτοιο φαίνεται σαν να δίνεις ελαφρυντικά στους φονιάδες. Ο Καρατζαφέρης δε θα στη χαρίσει κι ο κόσμος δεν θα κάτσει να σκεφτεί αν έχεις δίκιο. Μην το κάνεις γιατί γίνεσαι θύμα μόνος σου.

cynical είπε...

Γεια σου Νοσφερατε

καταλαβαμε

δειτε και αυτο

απο μαρτυρια εργαζομανου στο κτηριο

ΕΔΩ

Alexandros είπε...

Αυτά να τα πείτε στις οικογένειες των θυμάτων. Να πάτε να τους πείτε ότι δεν υπήρχαν έξοδοι κίνδυνου ή ότι η εργοδοσία έπρεπε να προνοήσει και να μην ανοίξει την τράπεζα. Και να μην ξεχάσετε να τους πείτε ότι η πορεία πέτυχε! Μην το ξεχάσετε.
Πόσες μολότοφ έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα; Χιλιάδες! Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Οι μαρτυρίες είναι ξεκάθαρες. Οι παρόντες διαδηλωτές κάθε άλλο παρά στενοχωριούνταν για αυτό που συνέβαινε. Φώναζαν στους τρομοκρατημένους εργαζομένους "καλά να πάθετε!" Όταν είσαι τυφλωμένος από μίσος, όταν το μάτι σου γυαλίζει, όταν παντού βλέπεις εχθρούς τότε αυτά είναι φυσικά επακόλουθα. Και θα ξαναγίνουν.

Νοσφεράτε, τον νομικό μας πολιτισμό κάποιοι δεν τον δέχονται και θέλουν να τον ανατρέψουν. Έτσι δήλωσαν στη Βουλή σήμερα. Οπότε για αυτούς τα λεγόμενα σου, είναι κενα νοήματος.

not_me είπε...

@alexandre

τον περασμενο μηνα ειχαμε 3 θανατους απο 3 εργατικα ατυχηματα...δεν σε θυμαμαι να μιλησες για αυτα οπως μιλας σημερα.
εισαι εκτος θεματος και κλιματος!
καληνυχτα!

Νοσφεράτος είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως όταν λες κάτι τέτοιο φαίνεται σαν να δίνεις ελαφρυντικά στους φονιάδες. Ο Καρατζαφέρης δε θα στη χαρίσει κι ο κόσμος δεν θα κάτσει να σκεφτεί αν έχεις δίκιο. Μην το κάνεις γιατί γίνεσαι θύμα μόνος σου. ''
επειδή αυτο ακουγεται σαν απειλή
και επειδή διαβασα και κατι αλλο παρακατω μ=]που ειναι ακομα πιο Βαρυ .. θα φερωψ εδώ και ενα αλλο μου μου σχόλιο που παλι εκαν στου Νικου Σαραντακου οταν μου την πεσανε αναλογα ..

Νοσφεράτος είπε...

λοιπόν επειδή κι εκει Ν. Σ οπως και δω καποιοι μου αρχισανε αυτά τα ..αγρια ...
ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΥ ν. Σ

------------------------------
Δεν καταλαβαινω ..
Ολος ο κοσμος και γω μαζί λέμε οτι αυτοι που ριξανε το ευφλεκτο υλικό (μιλουν για καποιον που εχυσε βενζινη)ειναι ΚΤΗΝΗ με περικεφαλαια ..
Γιατί ομως τιθεται τοσο εντονα σε ανατιπαραθεση απο καποιους

το αυτονοητο οτι τα Κτηνη οι εμπρηστες πρπει να τιμωρηθον ειτε ειναι αναρχικοι ή δηθεν αναρχικοι η Φασιστες προβοκατορες που βαζουν μια κουκουλα και παριστανουν τους αναρχικους ( οπως ειδαμε δεκαδες μαρτυριες απο τα γεγοντα του Δεκεμβρη του 08)ή οτι διαλο ειναι …

Με το επισης αυτονοητο οτι το να μην ΤΥΧΟΝ υπαρχουν μετρα πυρασφαλειας

που επιβαλλονται απο τον νόμο ή αλλες αμελειες (κατι που βεβαια ειναι προς ερευνα και οχι ακομα βεβαιο)

ειναι κατι που ΕΠΙΣΗς τιμωρειται απο τον Νομο ανεξαρτητως της πρωτης εγκληματικής πραξης του Εγληματικου εμπρησμου;
Δηλαδή αυτο το εργο θα παιχτει τωρα; Ε;

Καθε φορά που θα ρωτα καποιος για τα αυτονοητα – Αν υπηρξε πυρασφαλεια αν υπηρξε εγκλεισμός των εργαζομένων εκει με την απειλή απολυση κλπ κλπ και αν ολα αυτά ειναι Νομιμα -



θα τον κατηγορουν εμμεσως πλην σαφώς οι διαφοροι


οτι ..παει να καλυψει τους φυσικους αυτουργους του εμπρησμου; ε;
αυτο θα παιχτει;

Οπως τοτε με τη Ντορα; με τις φωτιες του 2007;

οταν με ευθυνη της εγκληματικής αμελειας της Κυβερνησης Νεας Δημοκρατιας
απεναντι σε οσους επισημιναν τα εγκληματικά λάθη και τις ευθυνες της


Οι Καρα Δεξιαρες λεγανε ‘πολύ απλά ”Καλυπτετε τους αναρχικους και Ασυμμετρη απειλή ”(το θυμαμαι πολύ Καλά την κυρια Ντορα να γυρνα και να το λεει στον Βενιζελο στην Τηλεοραση ” Γιατι τους κα΄λύπτετε; … Ακριβώς για να συγκαλύψει τις καταιαδικές της ευθυνες και μετά να αρχιζει να μοιτραζει τα τριχιλιαρα και τα δεκαχιλιαρα πάνωστην καμμενη Γη; )


αυτο θα δουμε τωρα ;


Ετσι πανε να την βγουνε ;

Alexandros είπε...

Πριν από ένα μήνα έπεσε και ένα πολωνικό αεροπλάνο στη Ρωσία. Τι άλλο θα διαβάσουμε θεέ μου; Τι άλλο;

not_me είπε...

αυτο λεμε και εμεις... τι αλλο θα διαβασουμε....
λες και ειπε κανεις εδωμεσα καλως πεθανανε οι ανθρωποι ή δεν εγινε και τιποτε που πεθανανε...

cynical είπε...

Alexandre,
προσεξε γιατι χανεις τον ορθολογισμο σου και μετατρεπεσαι σε αισθηματια :))

cyn

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ρε Στέργιε η έκφραση 'χαμένα κορμιά' σε τι αποσκοπούσε;
Κυνική είναι σοβαρά πράγματα να λέμε ότι 'Ετσι πανε συνηθως τα πραγματα. Ο καθενας εχει κατι στο κεφαλι του. Η συνσταμενη βγαινει μονο απο αλληλεπιδραση'; Με το τι έχει ο καθείς στο κεφάλι του θα βρεθεί η λύση; Πως θα συγκεραστούν όλα αυτά; Και η μεταπολίτευση που οδήγησε; Στο σημερινό χάος. Αν μας εμφανιστεί κανένας σωτήρας τύπου Μπερλουσκόνι/Βγενόπουλου εκεί να δω τρέξιμο.
Ρέφλης

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ. ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.

Alexandros είπε...

Cynical, δεν έχεις και άδικο. Αλλά μπροστά στο θάνατο τι να πει κανείς; Μόνο με το θυμικό μπορεί να μιλήσει.

Νοσφεράτος είπε...

Alexandros είπε...

Αυτά να τα πείτε στις οικογένειες των θυμάτων. Να πάτε να τους πείτε ότι δεν υπήρχαν έξοδοι κίνδυνου ''

Δεν μου λές Αλεξανδρε

ειναι υποχρεωμενη η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑς ΝΑΙ Η ΟΧΙ ;

ε;
Δηλαδή αν καποιος αρμοδιος κανει ερευνα προς αυτήνα την κατευθυνση


η τολμησει να κανει και προς αυτήν την κατευθυνση
ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟς ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΏ ΠΑΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΆ ΚΑΙ ΤΟΝ Ή ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕς

Του αν δηλαδή Υπηρχαν ολα τα απαραιτητα μετρα ασφαλειας
( οπως πρεπει να υπάρχουν και για να αποτρεψουν ειτε αλλες πιθανές εγκληματικές ενεργειες είτε απλώς δυστυχηματα
κα αν δεν υπαρχουν συνιστουν αμελεια )



αυτο θα του πεταξεις ;
θα του πεις ... '' Αυτά να τα πείτε στις οικογένειες των θυμάτων. Να πάτε να τους πείτε ότι δεν υπήρχαν έξοδοι κίνδυνου; ''

Νοσφεράτος είπε...

Αμέλεια
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αμέλεια είναι η απροσεξία ή απερισκεψία στο Δίκαιο. Ενεργεί από αμέλεια όποιος μπορούσε ή ώφειλε να προβλέψει το αποτέλεσμα της πράξης του και παρ' όλα αυτά τέλεσε την πράξη.
Ποινικό Δίκαιο
Στο Ποινικό Δίκαιο έχει ιδιαίτερη σημασία η αμέλεια, γιατί είναι στοιχείο της υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος. Η αμέλεια τιμωρείται μόνο στα πλημμελήματα εφ' όσον το προβλέπει ρητά ο νόμος, ποτέ στα κακουργήματα. Αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για να καταλογιστεί ένα έγκλημα στο δράστη. Αν ο δράστης ούτε δόλο είχε ούτε μπορούσε ή ώφειλε να προβλέψει το αποτέλεσμα της πράξης του, μένει ατιμώρητος.
Η αμέλεια διακρίνεται στην ενσυνείδητη και στην άνευ συνειδήσεως αμέλεια. Ενσυνείδητη αμέλεια υπάρχει, όταν ο δράστης προέβλεψε το αποτέλεσμα της πράξης του αλλά πίστεψε ότι δε θα επέλθει (π.χ. οδηγώ μεθυσμένος. Ξέρω ότι όταν οδηγεί κανείς μεθυσμένος μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, πιστεύω όμως ότι δε θα μου συμβεί εμένα γιατί είμαι καλός οδηγός.). Δύσκολη είναι η διάκριση της ενσυνείδητης αμέλειας από τον ενδεχόμενο δόλο.
Άνευ συνειδήσεως αμέλεια έχουμε, όταν ο δράστης δεν προέβλεψε, ενώ ώφειλε (αντικειμενικά από το νόμο) και μπορούσε (υποκειμενικά ο ίδιος) να το προβλέψει. Η διάκριση πάντως ενσυνείδητης και άνευ συνειδήσεως αμέλειας δεν έχει συνέπειες για την ενοχή του δράστη, ίσως μόνο για την επιμέτρηση της ποινής. Σημασία έχει η διάκριση της αμέλειας από το δόλο.
Ερώτημα είναι ποιο θα είναι το μέτρο επιμέλειας με το οποίο θα συγκρίνουμε το δράστη, αν δηλαδή θα τον συγκρίνουμε με τον επιμελέστερο όλων και θα τον κατηγορήσουμε ότι δε συμπεριφέρθηκε με αυτήν την άκρα επιμέλεια (αυστηρό κριτήριο) ή αν θα λάβουμε υπ' όψιν τα προσωπικά του χαρακτηριστικά, ότι δηλαδή για τα δικά του μέτρα με βάση το χαρακτήρα του φέρθηκε επιμελώς (επιεικές κριτήριο). Το κριτήριο που τελικά λαμβάνεται είναι συνδυασμός και των δύο, δηλαδή η επιμέλεια του μέσου ανθρώπου του ιδίου όμως κύκλου και περιβάλλοντος (του μέσου γιατρού, του μέσου μηχανικού, του μέσου εργάτη οικοδομών αντίστοιχα).

Unknown είπε...

Cynical έλεος. Ένα ανώνυμο κείμενο στο "έγκυρο" indymedia θα γίνει αντικείμενο σοβαρής συζήτησης;

Νοσφεράτε, δεν θα απαντήσω στα περί απειλής γιατί θα σε προσβάλλω και δεν το θέλω. Πιστεύω πως αν το ξαναδιαβάσεις ψύχραιμα θα καταλάβεις το λάθος σου.

Μη βγάζετε τα μάτια σας μόνοι σας. Αφήστε τα "ναι μεν αλλά". Ναι η τράπεζα έπρεπε να είχε κλείσει. Ναι στις πορείες υπάρχουν προβοκάτορες. Αλλά κάποιος καριόλης πέταξε μια βόμβα σε ανθρώπους και αυτός ο καριόλης μπορεί και να είχε την ίδια πολιτική άποψη μ' εσάς. Όταν το δεχτείτε αυτό θα σταματήσετε να συμπεριφέρεστε σαν να έχει καμιά σημασία γιατί δεν έχει. Το μόνο που κινδυνεύει είναι η πίστη σας στην άμωμο αριστερά.

Νοσφεράτος είπε...

ΔΕΝ Ε ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΏ
αλλά θα ηθελα να πω ορισμένες σκεψεις
Λοιπόν η ολη κατασταση ειναι στο απροσωρητο
και γω σημερασυμμετειχα σε μα μεγαλειωδη πορεια στη Σαλονικη
με παρα παρα πολύ κοσμο
Ομως να πώ οτι
δεν υπηρχε αισιοδοξια
Υπήρχε απελπισια .. Οργή Απελπισια αλλά οχι πραγματικος ενθουσιασμός..
Γιατί ..
Γιατί ξερουμε οτι κιενα εκατομμυριο να κατεβει στους δρόμους παλι λιγα μπορουμε να πετυχουμε

......
και βεβαια υπαρχουν πολλών ευθυνες
Πως φτασαμε ως εδώ;
Πρωτα πρωτα βεβαια υπάρχουν οι ευθυνες της ΚΑΡΑΔΕΞΙΑς που ΡΗΜΑΞΕ τον Τοπο
Υπαρχουν οι ευθυνες του ΓΑΠ και τουΠασοκ που ουσιαστικά μας ξεπουλησε στους Δου Νου Τουδες ανεξαρτητως καλών η κακών προθεσεων ..
αλλά και του νεοφυλετισμου τους αριστεράς ( Συριζα και ΚΚΕ )

την τυφλή πιστη οτι αρκουν οι διαδηλώσεις κλπ για να αλλάξουμε την κατασταση

Η ΠΛΗΤΡΗς ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟς ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ γΝΩΣΗ
η τυφλή πιστη των αναρχικών στην ..εξεγερση ( ενώ φανηκε το αδιεξοδο μετα τον Δεκεμβρη )

Δεν φτανουν Πια ολα αυτά

Βεβαια πρεπει να υπαρξει Δικαιοσυνη
Η δικαιοσυνη πρεπει να υπαρξει οχι για να βγουμε απο το αδιανόητο αδιεξοδο αλλά για να διατηρησουμε την ανθρωπιά μας και την κοινωνική συνχή
Χωρις δικαιοσυνη - χωρις δηλαδή να τιμωρηθουν καποιοι αποαυτους που μας οδηγησαν στην Χρεωκοπία και στην Ξεφτιλα .. θα αγριευουμε ολο και ερισσοτερο
Η Τυφλή βια ειναι το αποτελεσμα της ελλειψης δικαιοσυνης

Αλλά φυσικά Δεν φτανει.. Δεν αρκει ..Μπροστα στο εγεθοςτης παρουσας Κρισης
Εναν Τυφωνα δεν τον αντιμετωπίζεις με διαδηλώσεις ..Δεν αρκουν

tsaousa είπε...

Απέκτησε και η μεσαία τάξη Κομμουνιστές! ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Νοσφεράτος είπε...

''Το μόνο που κινδυνεύει είναι η πίστη σας στην άμωμο αριστερά.''

k. EVI πολύ φοβαμαι οτι δεν καταλαβαινετε ΓΡΥ .. Χωρις να εχετε ιδεα γιατι και με ποιους μιλατε ειστε ετοιμη να βαλετε ετικετες και να προβαλλετε τις ..προβολές σας ..


Να Ενα αλλο συμπτωμα της κρισης: .. Η αλαζονικη Ημιμαθεια αυτών που ενώ δεν θελουν να προσβαλλουν εν τουτοις ..προσβαλλουν με ολη την χαρακτηριστική απροσβλητη βεβαιοτητα οτι εχουν καταλαβει το τι ακριβώς συμβαινει ενώ οι αλλοι δεν ..καταλαβαινουν.. Δεν συνεχιζω γιατι δεν θελω να σας προσβαλλω

-----------------------------
ασχετο
Cynical εχεις δει την αναρτηση μου για το Μυστικό οπλο του Βλακα;
εδω στην ετικετα περι Βλακειας .
http://nosferatos.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%20%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82

tsaousa είπε...

@Θα σου απαντούσα Νοσφεράτε αλλά με προλάβανε.

Νοσφεράτος είπε...

μπα ..Μαλλον εσυ προλαβες τονεαυτο σου ... Εσυ εισαι ο /η ανωνυμος .. Γνωστα κολπακια προβοκατορων εν υπηρεσια ..
οσο για αυτο που εγραψες ως ανωνυμος προφανώς ειναι αυτο που λιμπιζεσαι..

....δε μου λες ...θηλυκο εισαι;

Ανώνυμος είπε...

Νοσεφεράτε καλά το είπα. Γιατί φίλε μου να κάνει το ανώνυμο σχόλιο η Τσαούσα αφού συμφωνεί μαζί μου;
Τώρα, το ότι ζητάς από τον Cynical
να διαγράψει τα σχόλια μας προδίδει τη δημοκρατικότητα σου και προσδίδει άλλο κύρος στις παπαριές που γράφεις.

Νοσφεράτος είπε...

Τώρα, το ότι ζητάς από τον Cynical
να διαγράψει τα σχόλια μας προδίδει τη δημοκρατικότητα σου''


δεν ζηταω ν διαγραψει τα σχόλια σας
(σχολια τα λες εσυ αυτά ; αυτο που εγραψες για τον πουστο που ειναι ...σχόλιο)
αλλά να σας ...διαγραψει ..


Τωρα τα περι δημοκρατικοτητας και παπαριες και λοιπα αναωνυμε και Τσαουσα
ασε

Καταλαβαμε ..
οπως καταλαβαινει ο κθενας οταν βλεπει καποιον ανωνυμο να γραφει για ..πουτσους οπωςπερηφανος/η για την ηλιθιοτητα σου γραφεις και μετα να επικαλειται ..δημοκρατικοτητα για να... μην τον Διαγραψουν ..
Κριμα στη τζμαπα μαγκια που πουλάς εδω μεσα μωρε(η) ...ακου δημοκρατικοτητα

Νοσφεράτος είπε...

''Νοσεφεράτε καλά το είπα. Γιατί φίλε μου να κάνει το ανώνυμο σχόλιο η Τσαούσα αφού συμφωνεί μαζί μου;''



πολύ απλό .Για να εμφανισει οτι εχει κιαλλονπου ..συμφωνει μαζι της /σου
και να μην χρεωθει ψευδωνυμως ως ''Τσαουσα /ος'' την αηδια που εγραψε ανωνυμως

Γνωστα κολπα προβοκατορων και τετριμμeνα.. Βρειτε αλλα .

Νοσφεράτος είπε...

Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα από τη
Θεσσαλονίκη
Γυμνή καταστολή από μια αδιάντροπη κυβέρνηση
Οι σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις κατέδειξαν ξεκάθαρα ότι η
κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μοιρολατρικά τα απάνθρωπα
μέτρα της «τρόικας», κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ, Ε.Ε. Αφού τα «παπαγαλάκια»
των ΜΜΕ απέτυχαν να αδρανοποιήσουν την οργή του λαού, η πανικόβλητη
πολιτική ελίτ κατέφυγε στο τελευταίο όπλο των δειλών και άβουλων - τη
γυμνή καταστολή.
Έτσι, η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών στη Θεσσαλονίκη (πάνω
από 20.000 εργαζόμενοι/ες βρέθηκαν στους δρόμους), χτυπήθηκε βάρβαρα,
αναίτια και με πρωτοφανή μανία από τις δυνάμεις καταστολής. 40
προσαγωγές, 2 συλλήψεις, δεκάδες τραυματίες και ένα εναλλασσόμενο
αίσθημα απορίας και οργής των διαδηλωτών και διαδηλωτριών, ήταν το
αποτέλεσμα της απίστευτης αστυνομικής βαρβαρότητας που βιώσαμε σήμερα
στους δρόμους της πόλης μας. Και όλα αυτά, χωρίς το παραμικρό από ο,τι
θα μπορούσε να θεωρηθεί «αφορμή επέμβασης».
Το τραγικό γεγονός του άδικου θανάτου τριών ανθρώπων προκαλεί
αυτονόητα τεράστια θλίψη σε όλους μας. Το κίνημα όμως δεν είναι
υπεύθυνο για αυτό και η θλίψη μας δεν μπορεί να επηρεάσει την μεγάλη
μας οργή για τις απάνθρωπες πολιτικές της κυβέρνησης και των διεθνών
πατρώνων της, ούτε και την αποφασιστικότητά όλων μας να τους
νικήσουμε, σε αυτόν τον γενικευμένο πόλεμο που κήρυξαν ενάντια στην
κοινωνία.
Τέλος, απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών που άδικα
φορτώθηκαν από την Αστυνομία με παράλογες κατηγορίες. Ο μόνος λόγος
της συνεχιζόμενης κράτησής τους είναι η «δικαιολόγηση» του ανηλεούς
ξυλοδαρμού τους από τους «Προστάτες του Πολίτη» του κ. Χρυσοχοΐδη.
Όσο για τη συμμορία των μπάτσων που εισέβαλε στο Στέκι Μεταναστών στην
Αθήνα, όπου στεγάζεται και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά
Δικαιώματα, τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και τους τραυματισμούς
που προκάλεσαν, θα στείλουμε το λογαριασμό στους πολιτικούς τους
προϊστάμενους, απαιτώντας την αποπληρωμή του στους δρόμους της
εξέγερσης που έρχεται.

Θεσσαλονίκη, 5 Μάη 2010

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

tsaousa είπε...

@Ναι Νοσφεράτε, γιατί ντρεπόμουν να στο πω...Θες να στο πω;
Άντε, καλά μυαλά.

Δ.Υ είπε...

Ε καλά δεν χρειαζόμασταν καμμία τσαούσα για να καταλάβουμε το αυτό και τα πιο πολλά ιστολόγια και οι σχολιαστές ανήκουν σε κομφορμιστές,ανήκουν σε όψιμους "αντικαπιταλιστές" που εκφραζουν τα μικροαστικά τους νέυρα.
Κρατικοδίαιτοι οι πιο πολλοί,ανακάλυψαν την ταξική πάλη μολις κόπηκαν τα επιδόματα.
Ατομιστές,ιδιοτελείς,οταν παλεύαμε για συλλογικότητες απολαμβάνατε τον Πασοκικό ευδαιμονισμό σας.
Υποκριτές.

Στέργιος είπε...

Αν και θεωρώ το θέμα εξαντλημένη αναγκαστικά απαντώ στον "Ανώνυμο" Ρέφλη στο «Καλά, ρε Στέργιε η έκφραση «χαμένα κορμιά» σε τι αποσκοπούσε;»

Αντιστοιχούσε στη φράση «Με ποια πλατφόρμα να κατεβαίνουμε κυνική στους δρόμους; Έτσι για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας ή για επαναστατική γυμναστική; Με ποιο όραμα; Της Παπαρήγα και του Τσίπρα; Μια αόριστης αριστερής ιδεολογίας;».

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει την ειρωνεία και την απαξίωση στη παραπάνω φράση που δεν φαίνεται καθόλου για ερώτηση. Φαίνεται καθαρά για ειρωνική κριτική. Δεν πιστεύω ότι ρωτούσες. Είχες άποψη για το «όραμα» των Τσίπρα Παπαρήγα. Δεν πιστεύω ότι δεν γνωρίζεις τα οράματα του κόσμου,των πολιτικών δυνάμεων, του συνδικαλιστικού κινήματος ή και των απλών εργαζομένων. Δεν σε πιάνω για 15χρονο που ψάχνεται και δεν γνωρίζει από πολιτική. Παρότι τα ξέρεις αυτά, παρότι ξέρεις και τα «οράματα» των άλλων πολικών δυνάμεων εσύ ρώτησες ειρωνικά για δύο από αυτά. Κάνεις ακόμη πως δεν γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν κατεβαίνουν για οράματα κομμάτων στην απεργία αλλά για το δικό τους όραμα.

Αυτά όλα είναι πολύ σοβαρά και δε γίνεται να επιμένεις ότι στα σοβαρά ρωτούσες για «ποιο όραμα» και έλαβες ειρωνική απάντηση. Φανερά ειρωνευόσουν.

Όσο για το «χαμένα κορμιά» αντιστοιχεί ακριβώς στη παραπάνω ειρωνεία ότι τάχα «ψάχνεσαι» γι αυτό και είναι σε εισαγωγικά. Γιατί δεν είσαι χαμένο κορμί και δεν ψάχνεσαι αλλά κάνεις το «χαμένο κορμί» για να παραστήσεις δήθεν τον απογοητευμένο. Δεν είσαι χαμένο κορμί. Μπορεί να είσαι κάτι καλύτερο ή χειρότερο για μας αλλά χαμένο κορμί δεν είσαι. Και το ξέρεις και μη κάνεις τον παρεξηγημένο. Άλλωστε νομίζω πως όλοι σε κατάλαβαν.

Αυτή η συζήτηση έλαβε τέλος….

ELvA είπε...

Kαλη συνεχεια φιλη cynical και εχετε και την υποστηριξη πολλων απο εμας στο εξωτερικο που ειδαμε λιγα μεν, καταλαβαμε πολλα, δε!

Επεισοδια αναλογα ειχαν γινει και το 1991 και τοτε ειχαμε φωτια και θυματα και παλι,οπως θυμαμαι. Παλια λοιπον η τακτικη τους και θα πρεπει να την 'αναβαθμισουν' γιατι δεν παει αλλο, τους πηραμε ειδηση! Γιατι δεν βρισκονται αραγε αυτοι που κανουν τα εκτροπα; Μηπως συμφερει καποιους η κατασταση αυτη καθε φορα που βλεπουν το λαικο κινημα να δυναμωνει; Αυτα ας σκεφτουν μερικοι και ας συνεχισουν τον αγωνα,ακριβως επειδη καποιοι μας θελουν καθισμενους στο καναπε και αποβλακωμενους, ετοιμους να δεχτουμε στωικα ο τι μας προτειενει το ΔΝΤ και η ΕΕ! Ε, οχι,ας μη τους κανουμε τη χαρη!
Οσο για καποιους, εδω, που φαινεται οτι αρχιζουν να 'ανησχυχουν' για τις εξελιξεις να τους προειδοποιησουμε οτι θα μας βρουν μπροστα τους, χιλιαδες χιλαδων εξω στους δρομους!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μετριοπαθείς φιλοΠΑΣΟΚικες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 100.000 άτομα στην Αθήνα και δεκάδες χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη. Την άλλη εβδομάδα πάλι απεργία...

Xavier είπε...

Θα ήθελα να ενημερώσω τις απανταχού Αντουανέτες, ότι για κάθε ιδεολόγο διαδηλωτή, υπάρχουν καμιά εικοσαριά και βάλε διαδηλωτές που κατεβαίνουν στο δρόμο απλά γιατί τα έχουν πάρει και θέλουν να τα σπάσουν όλα, και τους φαίνεται παντελώς αδιάφορο το κατά πόσο αυτό σας φαίνεται σωστο, ώριμο, δημοκρατικό, απολιτίκ, υποκριτικό και δεν ξέρω τι άλλο.

Έτσι έχουν τα πράγματα, έτσι τα έκαναν κάποιοι (πολλοί, λίγοι, πολίτες, πολιτικοί, εσωτερικοί-εξωτερικοί παράγοντες, you name it που λένε και στο χωριό μου) και τώρα ήρθε ο λογαριασμός. Και τώρα που ήρθε, θα πρέπει να πηγαίνουμε τοίχο-τοίχο.

LeftG700 είπε...

@Κυριάκο:


Πληροφοριακά: σου έχουμε απαντήσει στο σχόλιό σου στο προηγούμενο ποστ.

Και νομίζουμε ότι ο χαρακτηρισμός προς τον Νοσφεράτο σε αδικεί -πολιτική κουβέντα κάνουμε, έτσι δεν είναι; Θα χαιρόμαστε πολύ να τον ανακαλούσες. Μη το πάρεις σαν υπόδειξη, μια γνώμη λέμε. Εσύ αποφασίζεις...


Τα λέμε

Κυριάκος είπε...

Από την παρέμβαση του Παφίλη στη βουλή:

"Δεν έχει ο λαός άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά μπορεί να ξεχωρίσει τον οργανωμένο πολιτικό αγώνα από τις προβοκάτσιες και ποιοι ωφελούνται από αυτές. Ωφελούνται αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό."

Από την παρέμβαση του Τσίπρα:

"Τη βία δεν την επιλέγει ο λαός. Την επιλέγουν αυτοί που φοβούνται τον λαό. Πρόκειται για προβοκάτσια"

Στέργιο και λοιποί, σε χαρτάκια σας τα δίνουν και τα λέτε; Σας έχουν κάνει ρομποτάκια με την προπαγάνδα και μετά μιλάτε κι όλας. Έτσι θ' αλλάξετε τον κόσμο; Με απόψεις κονσέρβες και υπεκφυγές;

Alexandros είπε...

Άνθρωποι με άποψη αλλά και με ήθος. Που ήταν εκεί.

http://tovytio.wordpress.com/2010/05/05/eksw-5-5/

akrat είπε...

ας παύσουμε να κρυφοκοιτάζουμε με αγάπη τα .... παιδιά....

και ας αναλογιστούμε ότι η ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ...

ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...

cynical είπε...

Alexandre

το ανεβασα ηδη απο χθες στο youpay...

Ανώνυμος είπε...

Πέστα γαμώ το μπελά μου, πέστα...
Χτες βρωμούσε πως ήταν στημένη όλη η φάση. Την προηγούμενη Τρίτη, έκαναν πορεία οι αναρχικοί για το Γ.Δημητράκη. Καμμιά χιλιάδα άτομα, χωρίς κουκούλες και πέτρες με τις διμοιρίες δεξιά και αριστερά να τους πηγαίνουν συνοδεία. Η πορεία σε σφιχτό μπλοκ με αλυσίδες γύρω από το μπλοκ. Δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν έσπασαν βιτρίνες, δεν έφυγαν πέτρες και μολότωφ... Τους είδα, άργησα να κατέβω η άλλη πορεία είχε ήδη φύγει και καθόμουν στην Κοτζιά και περίμενα με φίλους. Από μπροστά μου πέρασαν.
Χτες το ίδιο, το μαύρο μπλοκ όλο μαζί, σφιχτό. Οι άλλοι σε ομάδες των 2-3 στα πεζοδρόμια. Πριν γίνει αυτό στη Μαρφίν, κάποιοι από μπλοκ εκπαιδευτικών και του μ-λ, βούτηξαν κανά δυο απ' αυτούς και τους καταχέριασαν γιατί τους είδαν να πετάνε πέτρες σε βιτρίνες. Αυτοί συν η προκλητικότητα των ΜΑΤ που άρχισαν τις κρότου λάμψης και τα χημικά από την αρχή της Σταδίου χωρίς λόγο ή μάλλον επειδή κάποιοι φοιτητές από το μπλοκ του Πολυτεχνείου τους γιουχάισαν, έδειξαν προς τα που θα πάει η κατάσταση. Συν το γεγονός πως στο τέλος της πορείας, στο πάρκο του Μουσείου, κάποιοι με ψείρες στ' αυτιά, μαύρα ρούχα και σακίδια στην πλάτη "φορτωμένα" ετοιμάζονταν.... Όσα γράφω τα είδα, εκτός από το τελευταίο που το είδε φίλη η οποία φοβήθηκε να σηκώσει τη μηχανή να τους φωτογραφίσει.

athinovio είπε...

Η οργή είναι παντοδύναμη μεν, αλλά σα τον κεραυνό άστοχη, δεν μπορεί να διοχετευτεί σε τίποτα χρήσιμο, ή αν το προσπαθήσεις θα καούν όλα.

Σκεφτείτε πιός σας θέλει στους δρόμους να αλληλοσκοτωνόσαστε, ποιός έχει συμφέρον από το μπάχαλο και ότι εσείς οι ιδιοι την πληρώνετε τη νύφη.
Δε ενδιαφέρει αν η σύνικαλ πληρώνει ένα εκατομμύριο για το ρεύμα του γιού της και βρίσκω άνανδρη την επίθεση αυτή. Αν είχα τη άνεση κι εγώ θα το έκανα.

Δύο πράγματα δεν μπορώ να δεχθώ και το ένα είναι η νοοτροπία ότι το κκε και το σύριζα έχουν μονοπώλιο στο δίκιο.

Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει τίποτα μετά από όλα αυτά που έγιναν και θα γίνουν στο επόμενο διάστημα. Θέλω να αλλάξουν όλα. Δεν θέλω άλλη αλητεία.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την Evi και συμπληρώνω ότι η αριστερά είναι συναυτουργός της δολοφονίας γιατί με τη στάση της εκτρέφει την κοινωνική ανοχή στη βία των κουκουλοφόρων.

Μόνο όταν παραδεχτείτε ότι το σπάσιμο μιας τράπεζας δεν έχει διαφορά από τη δολοφονία ενός παιδιού απ' την αστυνομία, θα μπορέσετε να αποτινάξετε τη συνενοχή σας.

Ανώνυμος είπε...

Πέφτουν οι μάσκες. Οι μελλοντικοί κομισάριοι σε όλο τους το μεγαλείο. Για όσους ποντάρουν στο χάος και στην αναμπουμπούλα υπάρχει το ΅Πεθαίνω σα Χώρα΅ του Δημητριάδη.

Κυριάκος είπε...

Ανώνυμε, δεν το αξίζεις αλλά θα σου απαντήσω. Έτσι κι αλλιώς ο λόγος που τα λέω όλα αυτά είναι μήπως και σας κάνω να σκεφτείτε τα στεγανά σας, όχι για να σας κατηγορήσω για τίποτα.

Εγώ δεν ενοχοποίησα κανέναν. Αντίθετα, επιμένω σε όλους τους τόνους να επαναλαμβάνω: δεν είμαι δικαστής, ούτε και σεις. Όπως όμως παριστάνει το δικαστή ο Πρετεντέρης όταν αποφασίζει στο κανάλι πως όλοι οι τραμπούκοι είναι αριστεροί αντιεξουσιαστές επειδή η αριστερά καλεί τον κόσμο να αγωνιστεί, δυστυχώς άλλο τόσο παριστάνει το δικαστή και ο Παφίλης που αποφάσισε πως όλοι οι τραμπούκοι είναι προβοκάτορες επειδή το εργατικό κίνημα δεν είναι ποτέ βίαιο. Είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν λέω πως η αριστερά έχει ευθύνες. Όσο όμως θεωρεί τον εαυτό της εξ ορισμού αθώο δε θα διορθώσει ποτέ τα (όποια) λάθη της και δεν θα αποκτήσει ποτέ ευρεία κοινωνική υποστήριξη. Εν ολίγοις κάνει κακό στον εαυτό της και προσκαλεί τους κακόπιστους να της κάνουν εντελώς ορθολογική κριτική κάνοντας έτσι τον Καρατζαφέρη να μοιάζει λογικός. Κάνω λάθος σ' αυτό; Αν νομίζεις πως κάνω εξήγησέ το μου.

LeftG700 είπε...

Φίλε Κυριάκο,


Σε ποιόν από τους ανώνυμους απευθύνεσαι; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σχόλιό σου.


Τα λέμε

Κυριάκος είπε...

Στον 3:26 που με ειρωνεύεται (εγώ ήμουν η Evi, σχολίαζα από άλλο google account, το είπα παραπάνω) λέγοντας πως εγώ δήθεν εξισώνω το σπάσιμο μιας τράπεζας με το φόνο ενός παιδιού. Η κριτική μου στην αριστερά θεωρώ πως είναι καλόπιστη. Αν κάποιοι θέλουν να με βλέπουν ως εχθρό με λογικές τύπου "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" με γεια τους με χαρά τους.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Επειδή βλέπω πολλούς πρόθυμους για αγώνα, να σας υπενθυμήσω οτι κανένα τραγικό γεγονός (όπως το χθεσινό) δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσει.
Ο εχθρός είναι οι πολιτικοί/κεφάλαιο και όχι τα 100 μαλακισμένα που πετάνε μολότοφ σε γεμάτα μαγαζιά.
Γκεγκε, δημοσιογραφίσκοί;
Περάστε να δείτε τι εννοώ.

celin είπε...

Σημερα η Ντορα Μπακογιαννη υπερψηφισε επι της αρχης τη συμφωνια με το ΔΝΤ,συμφωνωντας δηλαδη με τον Παπανδρεου

Κατι στο οποιο συμφωνει η Ντορα,ο Παγκαλος,ο Καρατζαφερης,ο Βοριδης,ο Πρετεντερης,ο Μητσοτακης,ο Δασκαλοπουλος του ΣΕΒ κ τα χουντοκαναλα,ειναι ολοφανερο για μενα οτι δε πρεπει να συμφωνει ο υπολοιπος λαος
Υπαρχει περιπτωση να συμβαδιζουν τα συμφεροντα μας με τα συμφεροντα των προαναφερθεντων?

celin είπε...

celin

Σημερα η Ντορα Μπακογιαννη υπερψηφισε επι της αρχης τη συμφωνια με το ΔΝΤ,συμφωνωντας δηλαδη με τον Παπανδρεου

Κατι στο οποιο συμφωνει η Ντορα,ο Παγκαλος,ο Καρατζαφερης,ο Βοριδης,ο Πρετεντερης,ο Μητσοτακης,ο Δασκαλοπουλος του ΣΕΒ κ τα χουντοκαναλα,ειναι ολοφανερο για μενα οτι δε πρεπει να συμφωνει ο υπολοιπος λαος
Υπαρχει περιπτωση να συμβαδιζουν τα συμφεροντα μας με τα συμφεροντα των προαναφερθεντων?

Νοσφεράτος είπε...

επειδη πηρα μερος σε αυτήν την τρελή συζητηση και ισως συνεβαλα στην ενταση της..

θαθελανα πώ πως
οι περισσοτεροι καλοπιστοι εδώ πραμεσα
εχουν εν μερει δικιο
και
φυσικά
τα πραγματα ειναι περισσοτερο περιπλοκα απο ποτέ
και φυσικά
δεν μπορουμε πιά - αριστεροι ,πασοκοι αντιεξουσιαστες ή ανενταχτοι να νιωθουμε αθωοι
και βεβαια
Φταινε αλλοι αλλά και μεις με τον ενα αλλο τροπο
και
με οσους συζητώ αυτές τις μέρες -τους βλεπω ολους συγκλονισμένους
και προβληματισμένους
και
μακάρι να προκυψει μια αισθηση οριου βρε παιδια και λίγη συμπονοια και ανθρωπιά μεσα απο αυτό το κακό..
Μακάρι
(δεν το πολυπιστευω οτι θα συμβει. Περισοοστερο πιθανόν ειναι ο καθενας να εμμεινει στιςθεσεις του και να επιμενοι οτι ολοι οι αλλοι φταινε ..
ομως ελπίζω ... Πως θα αντεξουμε χωρις αυτήν την ελπίδα

Κυριάκος είπε...

Νοσφεράτε, τα αίματα ανάβουν καμιά φορά αλλά έτσι είναι οι συζητήσεις. Γι αυτό τις κάνουμε άλλωστε, αν δεν τις κάναμε ο καθένας θα έμενε στη θέση του. Μόνος τους ο καθένας πολύ δύσκολα θα αμφισβητήσει αυτό που πιστεύει.

Kaliteros πες μου κάτι. Εγώ μπορώ να εχθρεύομαι τα παιδιά που σκοτώσαν αθώους ανθρώπους περισσότερο από τους πολιτικούς ή αυτό με κάνει προβοκάτορα του κεφαλαίου;

celin είπε...

Kυριακο,να σου απαντησω εγω?μπορεις να εχθρευεσαι βασικα οποιους γουσταρεις κ δε χρειαζεται να απολογηθεις σε κανεναν,οπως κανεις δε χρειαζεται να απολογηθει σε σενα

Αλλα,αν θες τη γνωμη μου,μεγαλυτερο κινδυνο για τη κοινωνια αποτελουν οι επιορκοι πολιτικοι,οι απατεωνες που ρημαξαν τη χωρα,παρα οι δολοφονοι 3 ανθρωπων
Ελπιζω να γινεται αντιληπτο οτι αυτοι που στρεφονται εναντιον εκατομμυριων πολιτων,αυτοι που κατεστρεψαν μια ολοκληρη χωρα, ειναι πιο επικινδυνοι απο δολοφονους,ειναι κατι σαν εχθροι της ανθρωποτητας,αυτοι κ οι ομοιοι τους που διαφεντευουν αυτη την εποχη,τη Δυση

Ελπιζω να γινεται εξισου αντιληπτο οτι,αν οι πολιτικοι μου προκαλουν φοβο κ απεχθεια,οι δολοφονοι μου προκαλουν σιχαμαρα κ κανεις ανθρωπος δεν υπερασπιζεται κατι που σιχαινεται
κ οι δολοφονοι,περα απο τη δολοφονια 4 ψυχων,ειναι κ επιδοξοι δολοφονοι του λαικου κινηματος
ανεξαρτητως των θεωριων συνωμοσιας κ αν αληθευουν,
ξερεις,ουσιαστικα δεν υπαρχουν κ μεγαλες διαφορες μεταξυ τους

Νοσφεράτος είπε...

MίλτοςΣαχτούρης'' Δεν είναι ο Oιδίποδας ''

Δεν είναι ο Oιδίποδας





Ένας μεγάλος ουρανός γεμάτος χελιδόνια
τεράστιες αίθουσες δωρικές κολώνες
τα πεινασμένα τα φαντάσματα
καθισμένα σε καρέκλες στις γωνιές
να κλαίνε
τα δωμάτια με τα νεκρά πουλιά
ο Aίγιστος το δίχτυ ο Kώστας
ο Kώστας ο ψαράς ο πονεμένος
ένα δωμάτιο γεμάτο τούλια πολύχρωμα που ανεμίζουνε
νεράντζια σπάνε τα τζάμια στα παράθυρα
και μπαίνουν μέσα
ο Kώστας σκοτωμένος
ο Oρέστης σκοτωμένος
ο Aλέξης σκοτωμένος
σπάνε τις αλυσίδες στα παράθυρα
και μπαίνουν μέσα
ο Kώστας ο Oρέστης ο Aλέξης
άλλοι γυρίζουνε στους δρόμους από το πανηγύρι
με φώτα με σημαίες με δέντρα
φωνάζουν τη Mαρία να κατέβει κάτω
φωνάζουν τη Mαρία να κατέβει από τον Oυρανό
τ' άλογα τ' Aχιλλέα πετούν στον ουρανό
βολίδες συνοδεύουνε το πέταμά τους
ο ήλιος κατρακυλάει από λόφο σε λόφο
και το φεγγάρι είναι ένα πράσινο φανάρι
γεμάτο οινόπνευμα
τότε νυχτώνει η σιωπή τους δρόμους
και βγαίνει ο τυφλός με το μπαστούνι του
παιδιά τον ακλουθάνε στις μύτες των ποδιών
δεν είναι ο Oιδίποδας
είναι ο Hλίας της λαχαναγοράς
παίζει μιαν εξαντλητική θανάσιμη φλογέρα
είναι ο νεκρός Hλίας της λαχαναγοράς

MίλτοςΣαχτούρης(από τα Ποιήματα 1945-1971, Kέδρος 1977)

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Κυριάκο, φυσικά και μπορείς να εχθρεύεσαι τους δολοφόνους. Και εγώ το κάνω (εν μέρη) άλλωστε. Αλλά το να εχθρεύομαι τους δολοφόνους είναι δευτερουούσης σημασίας στην παρούσα φάση. Πράτωντας αυτό βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος.
Πιστεύω οτι μόνο κάποιος που δεν τον "ακουμπά" η κρίση ιεραρχεί τις ΑΔΙΚΕΣ δολοφονίες πιο πάνω απο τον πόλεμο ενάντια στους πολιτικούς/κεφαλαιοκράτες.