Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Γράμμα προς τον κ. Παλαιοκώστα



Αγαπητέ κ. Παλαιοκώστα,

Συγνώμη που παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σε σας, και ν' αποσπάσω τη σκέψη σας από το σχεδιασμό των μελλοντικών σας αποστολών, αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση Αλουμίλ. Μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ πριν το όνομα αυτό, αλλά σίγουρα γνωρίζετε το όνομα του ιδιοκτήτη του, του κ. Μυλωνά, από τον οποίο δια της μεθόδου της ου-τόπον απαγωγής απαλλοτριώσατε ένα σεβαστό ποσόν, της τάξεως των μερικών δεκάδων εκατομμυρίων, αν μας έχουν πληροφορήσει σωστά.

Η επίδραση της οικονομικής αυτής αφαίμαξης στην πορεία της εν λόγω εταιρίας ήταν οδυνηρή, έχοντας σαν αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της να περιέλθει, παρά την θέλησή του, σε στάση πληρωμών, αφήνοντας τους εργαζόμενους κυριολεκτικά στο δρόμο.

Επειδή, κ. Παλαιοκώστα η εντύπωση που έχετε αφήσει στον ελληνικό λαό είναι η καλύτερη δυνατή, τόσο με τις αγαθοεργίες σας προς τας απόρους κορασίδας και τους πένητες γέροντες, όσο και με την δεξιοτεχνία με την οποία χειρίζεστε τις αποδράσεις σας, θα σας παρακαλούσα, για να μην αμαυρώσετε την εικόνα του Ρομπέν των Φτωχών και του Φίλου του Λαού, που με τόσο κόπο έχετε φιλοτεχνήσει, να επιστρέφατε ένα μέρος των απαλλοτριωμένων χρημάτων στους απολυμένους εργαζόμενους, με τρόπο που τον αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια.

Όπως θα είστε ενήμερος, αν με την τελευταία σας απόδραση κερδίσατε τις καρδιές ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, με την πράξη ανακούφισης των εργαζομένων που σας προτείνω, θα κερδίσετε και τις καρδιές των υπολοίπων, ένα κέρδος που μεταφραζόμενο σε πολιτικό πλέον κεφάλαιο δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να σας χάριζε κάποια μέρα και τον τίτλο του πλέον λαοπρόβλητου ηγέτη της χώρας!

Έχω την εντύπωση, πως αν τ’ αποφασίζατε θα ήταν η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσατε ποτέ να σκεφτείτε.

Με τιμή
Cynical

28 σχόλια:

pentanostimi είπε...

΄παλι ''εγραψες''κυνική
εξαιρετική ιδέα!την προσυπογράφω
μηπως να μαζεψουμε υπογραφες,λέω,για καλυτερο αποτελεσμα;

vripol είπε...

Αγαπητή μου cynical, η δραματική σου έκκλιση δόνησε τίς καλά κρυμένες στό σκληροτράχηλο κορμί μου ευαίσθητες χορδές μου.
Περιττόν νά σου πώ ότι η εταιρία μας " Paleokostas brothers, illegal investments" από χρόνια δραστηριοποιείται στόν χώρο τής βραχυκύκλωτικής ανακατανομής τού εισοδήματος, ξεπερνώντας τίς γραφειοκρατικές καί νομικές αγγυλώσεις τού βραδυκίνητου κρατικού μηχανισμού καί την αναλγησία τών τραπεζών.
Εμείς, ακόμα καί στίς λίγες περιπτώσεις πού δέν μοιράζουμε τό προϊόν τής εργασίας μας στίς φτωχές οικογένειες, ακόμα καί τότε τά κατασπαταλούμε δίνοντας δουλειά σέ πολύ κόσμο καί τονώνοντας την αγορά.
Γι αυτό εξ άλλου καί μας συλλαμβάνουν συνήθως εντοπίζοντας τά καταναλωτικά μας ίχνη.
Μήν ανησυχείς, θα φροντίσουμε γιά τούς εργαζόμενους τής Alumil.
Εξ άλλου, όπως ξαναδραπέτευσα απ τόν Κορυδαλό, δέν μού είναι δύσκολο να ξανααπαγάγω τόν λεγάμενο άμα απολύσει κόσμο.
Καί τότε μπορεί να μην είμαι τόσο ευγενικός όσο την άλλη φορά..
Οσο για σένα θα ήταν μεγάλη μας τιμή να συνεργαστούμε επιχειρησιακά..
Ο γιά πάντα Λεύτερος,
Β. Παλαιοκώστας

vripol είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Prokopis Doukas είπε...

Από την "Ελευθεροτυπία":

"Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν απορρίπτει την καθιέρωση ελαστικών σχέσεων εργασίας από την ALUMIL, αλλά καλύπτει ταυτόχρονα και τις επιχειρήσεις που θα πράξουν το ίδιο.

Τη θέση αυτή εξέφρασε εμμέσως, αλλά με σαφήνεια, η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφίας Καλαντζάκου κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου.

Το κυβερνητικό στέλεχος, χρησιμοποιώντας το πολυφορεμένο επιχείρημα της Ν.Δ. ότι η οικονομική κρίση είναι μητέρα όλων των δεινών, δεν έκρινε την απόφαση του επιχειρηματία, αλλά σημείωσε με νόημα «ότι είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης για όλους και για την κυβέρνηση και για τον πολιτικό κόσμο, αλλά και για τους ίδιους τους κοινωνικούς εταίρους».

Και αυτό παρά την οργίλη αντίδραση της κ. Καλαντίδου, η οποία της υπενθύμισε ότι η ALUMIL έχει παρουσιάσει κερδοφορία το τελευταίο τρίμηνο του 2008 κατά 10%."

VAD είπε...

Αυτό κι αν θάναι επανάσταση!
Σου τα παίρνω όποια ώρα θέλω ρε,
σου τα γυρίζω πίσω τώρα,αλλά πρόσεξε καλά,δε σου τα επιστρέφω για να συντηρήσεις τη βίλα στο Πανόραμα,πάρτα να τα μοιράσεις στους εργαζόμενούς σου,ρε...δικά τους ειναι...

Πάρτα να μη στα χρωστάω,που βρήκες ευκαιρία με αιτιολογικό την απαγωγη σου να μου το παίξεις καημένος

Greek Rider είπε...

@cynical καλημέρα, κάτι μου λέει ότι αυτό που ζητάς έχει ήδη συμβεί.

Γι' αυτό και ο άλλος αρκέστηκε - ο φιλάνθρωπος - μόνο σε μειώσεις ωρών εργασίας...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τη πρόταση Cynical.

Άλλωστε μετά την αποτυχία να εξαγοράσει την Ολυμπιακή για να τη σώσει από τα μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, οι χορηγίες του εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών που ευγενικά του προσέφεραν, είναι καλύτερα να διοχετευτούν στην ανόρθωση της εθνικής οικονομίας μιας και οι τράπεζες αρνούνται να τη χρηματοδοτήσουν. Και έτσι πάλι μεγαλύτερος σωτήρας θα είναι από τους νόμιμους ληστές με τα δυο χέρια.

Ανώνυμος είπε...

Απουρώ γιατί δε κοινοποιείται το γράμμα στο Μυλωνά; Αλλες απαντήσεις έχει ή πάλι θεωρείται ταχυδρόμους τους Παλαιοκώστες;

Ανώνυμος είπε...

Φίλη Cynical,
δεν είναι πλάκα:
Ο Μυλωνάς επισκέφτηκε τον Παλαιοκώστα στον Κορυδαλλό, πρίν την τελευταία του απόδραση, και του κλάφτηκε για οικονομικές δυσκολίες, λόγω των οποίων, θα αναγκαζόταν να απολύσει εργαζόμενους.
Ο Παλαιοκώστας του υπέδειξε διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκαν 3 εκατομμύρια. Αν ψάξεις τις ειδήσεις θα βρείς ότι τα χρήματα αυτά τα "εξιχνίασε" η ασφάλεια.
Η είδηση ότι ο Μυλωνάς επισκέφτηκε τον Παλαιοκώστα στη Φυλακή προηγείται...

Το λάθος του Παλαιοκώστα είναι ότι τα έδωσε στον λύκο για να ταϊσει τα πρόβατα.

katerina είπε...

Cynical καλη σου μέρα.
Ξεκινησα να σχολιασω την αναρτηση σου, αλλά μου βγήκε τόσο μεγάλο το σχόλιο, που το έκανα αναρτηση.

cynical είπε...

@πεντανοστιμη,

πρεπει να κινητοποιηθουμε! Ο παλαιοκωστας φαινεται ευαισθητος ανθρωπος και αλλωστε τι τα θελει τοσα λεφτα; Παιδια σκυλια δεν εχει, απο κρυσφηγετο σε κρυσφηγετο μετακινειται...

Επισης εκκρεμουν και τα χρηματα απο την απαγωγη του εφοπλιστη (τον ξεχναω πως τον λενε). Ας κανουν τα "παιδια" ενα κοινο ταμειο και η ελλην. κοινωνια θα τους ανταμειψει!

Aς κανουμε μια ξενη δημοσιευση-εκκληση στις εφημεριδες και πλακα-πλακα, πεντανοστιμη πιστευω οτι θα εχει ...αποτελεσμα!

cynical είπε...

Αγαπητε κε Παλαιοκωστα-Βριπολίδη

με τιμα ιδιαιτερως η γρηγορη ανταποκριση σας. Εκτιμω τις προσπαθειες που κανετε για την τονωση της αγορας, αλλα νομιζω οτι η πρακτικη αυτη ειναι κατωτερη των δυνατοτητων σας και των προσδοκιων της ελλην. κοινωνιας. Υπαρχει κριση ρευστοτητας και εσεις ειστε απο τους λιγους που διαθετετε ρευστο.

Αν δεν σας φαινεται ελκυστικη η ιδεα να χρηματοδοτησετε αμμεσα τους ελαστικοποιημενους εργαζομενους, γιατι αυτο μπορει να διεγειρει τα αντι-επιδοματικα σας αισθηματα, μπορειτε να προβειτε σε εξαγορα της αλουμιλ και επαναπροσληψη των απολυμενων.

Επειδη γνωριζω οτι δεν μπορειτε αυτη τη στιγμη να συναψετε νομικες πραξεις, προσφερομαι να δρασω σαν αντιπρόσωπος σας και μοναδικος διαχειριστης του κεφαλαιου σας

cynical είπε...

Αγαπητέ Προκόπη,

το εν λογω δημοσιευμα, μας χαλαει τη δουλεια. Θα το δει ο κ.
Παλαιοκωστας και κει που τον ειχαμε ψησει να χρηματοδοτησει τους εργαζομενους, θα υπαναχωρησει.

Η κ. Καλαντιδου πρεπει να προβει σε αμεση διάψευση των δηλωσεων της, διτι ετσι υπονομευει τα συμφεροντα του λαου...

cynical είπε...

@VaD,
πρεπει τωρα να διακαιωσει τη φημη του! Επισης ολοι οι ληστες, απαγωγεις, και σια, πρεπει τωρα στις δυσκολες μερες του εθνους να ενωθουν και να συνδραμουν. Αλλιως λιγο θελει να ανακηρυξουμε εθνικο ευεργετη τον κ. Βγενοπουλο!

cynical είπε...

@Rider καλημερα,

απ' οτι γραφει ο ΝP παρακατω, λεει οτι ο Παλαιοκωστας οντως εδωσε πισω χρηματα στον Μυλωνα. Μα ειναι δυνατον να εκανε τετοιο λαθος, αυτος ο τοσο ικανος ανθρωπος;; Πρεπει τωρα να επανορθωσει διπλά.

cynical είπε...

Στεργιο καλημερα,
πρεπει να κινητοποιησουμε και καποιους παλιοτερους. Ο Ρωχαμης τι γινεται; Κι αυτος ευαισθητος ανθρωπος μου φαινοταν. Θα ειναι κι αλλοι που τους ξεχασαμε. Πρεπει ολοι να ψαξουμε στα ποινικα χρονικα και να δουμε πού βρισκεται αυτη τη στιγμη το ρευστο και να ζητησουμε οικον. συνδρομη!

cynical είπε...

@airgood, το κοινοποιω μονο στους κατεχοντες ρευστο και ειναι αποδεδειγμενα και "κοινωνικα ευαισθητοι"

cynical είπε...

@ΝΡ εισαι σιγουρος γιαυτο;

Δεν μπορω να πιστεψω οτι εκανε τετοιο λαθος! Μαλλον θα ειναι πολιτικα ατοιχειωτος τοτε, και γιαυτο πρεπει να περασει για επιμορφωση απο τα θρανια του Περισσού.

NdN είπε...

Ακόμα και αν ήθελε να το κάνει δυστυχώς τώρα χάθηκε και η τελευταια ελπίδα. Θα δείξει ότι σέρνεται πίσω από υποδείξεις των bloggers...

Την καλησπέρα μου αγαπητή cynical.

grsail είπε...

Αγαπητή Cynical,

Είναι για μένα απολύτως σαφές ότι το γράμμα αυτό δεν το έγραψες για τον κύριο Παλαιοκώστα.

Απλούστατα διότι το γράμμα αυτό ο κύριος Παλαιοκώστας το έχει διαβάσει πριν το γράψεις (υποπτέυομαι ότι το φύλαξε στο σακάκι του).

Αυτός ο οποίος θα έπρεπε να το διαβάσει δεν είναι σε θέση ούτε να το διαβάσει ούτε να το κατανοήσει ... ΠΟΤΕ !

cynical είπε...

NdN, δεν μου ειχε αφησει διευθυνση. Πως αλλιως θα τον εβρισκα;

cynical είπε...

@grsail,

λες και να τα εδωσε κιολας;

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες.
θα αντιγράψω.

Tyler Durden είπε...

άραγε είχε ζητήσει επιχειρηματικής φύσης συμβουλές από τον Μυλωνά κατά τη διάρκεια της απαγωγής του;

Άθεος είπε...

Επικροτώ το ευφυές της Cynical και το χιούμορ της Katerina!

cynical είπε...

@Odyssey,

μετα γραψε εσυ ομως, για ν' αντιγραψω κι εγώ!

cynical είπε...

@Τyler, νομιζω οτι αμφοτεροι θα ειχαν μια πολυ εποικοδομητικη συζητηση. Ο καθεις ειναι καλος στο ειδος του. Και θα ειχαν σπουδαιες εμπειριες ν' ανταλλάξουν.

cynical είπε...

Aθεε,

εσυ νομιζεις οτι τογραψα για πλάκα, έ;; Να δεις που θα πιασει!!!