Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

The Nanny State


Η ιστορία για την κοινωνική βλαπτικότητα των χονδρών καλά κρατεί. Μετά τις εισηγήσεις κάποιων influential think tanks στην Αμερική για την φορολόγησή τους, στην Αγγλία αρχίζει να καλλιεργείται μια άλλη αποτελεσματικότερη σκέψη: Το ζύγισμα των ζευγαριών που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά. Στην προκειμένη περίπτωση μια θεόχοντρη μαία ματρόνα, εντεταλμένη φορέας της κεντρικής πολιτικής του κράτους για την προαγωγή της χώρας από κοινωνία σκεμπέδων σε κοινωνία top-models, θα τραβάει απ’ το αυτί όσους απερίσκεπτους γονείς τολμούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά, άπαξ και βρεθούν να ζυγίζουν πάνω από ένα ορισμένο κατώφλι βάρους, το οποίο θα θεσμοθετείται δημοκρατικά και κατόπιν δημοψηφίσματος. Για όσους δε, το υπερβαίνουν έως και δυο φορές, δεν θ’ αποκλειόταν η σκέψη να υποβληθούν και σε στείρωση, πληρώνοντας ταυτόχρονα ένα υπέρογκο πρόστιμο, το βάρος τους ας πούμε σε χρυσό.

Η απαγόρευση αυτή θα νομιμοποιείται βάσει της ακόλουθης γραμμικής λογικής: χοντροί γονείς = χοντρά παιδιά = άρρωστα παιδιά = άρρωστοι ενήλικες = υπερφόρτωση του συστήματος υγείας = κατάρρευση της κοινωνικής πρόνοιας = υπερφόρτωση των νεκροταφείων = περιβαλλοντική επιβάρυνση = κλιματική αλλαγή= πλημμύρες = καταστροφή του πλανήτη.

Η ιδέα του να ανακηρυχτεί η παχυσαρκία σε ασθένεια, από ένα κράτος που όλο και πιο πολύ θέλει να το παίζει γκουβερνάντα, γιατί προς τα κει το πάει το πράγμα, δεν θα είναι τελικά καθόλου κακή, αν σκεφτεί κανείς την αλματώδη αύξηση των αναρρωτικών αδειών που θα δικαιούνται να παίρνουν οι χοντροί, ως χρονίως πάσχοντες.

17 σχόλια:

k1 είπε...

Και γιατί πρέπει να μπούμε σε όλη αυτήν τη χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία; Γιατί δεν τους πετάμε απλώς στοιν Καιάδα, όπως οι σοφοί αρχαίοι ημών πρόγονοι; Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Τις περιττές φιοριτούρες ομολογώ δεν τις καταλαβαίνω...

Ανώνυμος είπε...

Kopellia to ''nunny'' dior8wse to kai grapse:

''Nanny, (or Nannie) State''.

Etsi poy to exeis grapsei simainei 'kalogria' kai den nomizw na anaferesai se afto.

Filika
Nikos

athinovio είπε...

Μαζί με ένα σωρό άλλων "παραβάσεων" το πάχος είναι πλέον παράνομο σα να λέμε?

Κάποτε είχα ακούσει ότι στη Σουηδία (μάλλον, δεν είμαι σίγουρη) έκαναν στείρωση σε άτομα με κληρονομικές παθήσεις ή γεννετικούς εκφυλισμούς, με σκοπό να σταματήσει η μετάδοσή τους από γενιά σε γενιά, το οποίο έλαβε μεγάλη διάσταση όταν κάποια γυναίκα τη στείρωσαν από λάθος, μετά από μπέρδεμα στα αποτελέσματα των εξετάσεών της. Δυστυχώς δεν θυμάμαι περισσότερα.

Πόσο κανονικοί είμαστε άραγε?

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

@athinovio,
αυτό συναίβαινε τα χρόνια του 30-45 που χάσαν οι ναζί...
αμέσως μετά γίναν οι σουηδοί δημοκράτες και το κράτος τους σοσιαλδημοκρατικό..:-)))
τους έχουμε άλλωστε ως παράδειγμα υγειούς πολιτισμού..!!?!!

grsail είπε...

Επί τέλους, ακούστε κυρίες και κύριοι :

Θάνατος Στους Χονδρούς (ΘΣΧ) !

επί πλέον :

Κουμούνια Θα Πεθάνετε (ΚΘΠ) !

... αμ' πώς ;;

Unknown είπε...

Εεε το κατώφλι ορίζεται ανά άτομο, ή για το ζευγάρι ως σύνολο;

Κούκος είπε...

Kαι τι θα γίνουμε ορέ Κυνική χωρίς Παγκάλους; Χωρίς Βενιζέλους; Θεέ μου, χωρίς Καραμανλήδες;
Φωτιά θα πέσει να μας κάψει!

Ανώνυμος είπε...

Μου θυμίζει μια ταινια πριν καμποσα χρονια που ειχε να κανει με τον ρατσισμό ανάλογα με τον γεννετικό κώδικα και λεγόταν CATAGA από τα αρχικά των αμινοξέων που λαμβάνουν μέρος στην σύνθεση του DNA. Το λεγα εγώ κάποτε οτι θα καταλήγαμε ετσι... ήταν μια ταινία προφητική.

μ είπε...

Ααα μάλιστα πλεκτάνη λοιπόν η μόλυνση του περιβάλλοντος!

Οι χοντροί γονείς καταστρέφουν τον πλανήτη!

Μωρέ καλά τους κάνουν.

:PPP

Swell είπε...

Κούκο, καλά να ζήσουμε χωρίς Πάγκαλο και Βενιζέλο. Αλλά και χωρίς Θώδη; Αυτό πώς θα το αντέξουμε;

ArisX είπε...

Όχι στη συλλογική ευθύνη των παχουλών :)

Στέργιος είπε...

Προσοχή θα μπατάρει το πλοίο.

«Η απαγόρευση αυτή θα νομιμοποιείται βάσει της ακόλουθης γραμμικής λογικής: χοντροί γονείς = χοντρά παιδιά = άρρωστα παιδιά = άρρωστοι ενήλικες = υπερφόρτωση του συστήματος υγείας = κατάρρευση της κοινωνικής πρόνοιας = υπερφόρτωση των νεκροταφείων = περιβαλλοντική επιβάρυνση = κλιματική αλλαγή= πλημμύρες = καταστροφή του πλανήτη».

Κοίτα να δεις που μπορεί να οδηγήσουν το καράβι του κόσμου ένας Πάγκαλος και ένας… «υφιστάμενός» του Βενιζέλος!!! Να… μπατάρει από το κέντρο! Και ακόμη κανένας δεν το πήρε μυρωδιά. Εγώ είμαι σαφώς υπέρ του Καιάδα.

athinovio, στείρωση και λοβοτομή οι σουηδοί σοσιαλιστές έκαναν και στους σουηδούς κομμουνιστές…

ellinaki είπε...

Ευτυχώς ο Winston Churchill γεννήθηκε σε άλλη εποχή.

Sophia είπε...

Υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη και για την βλακεία? Γιατί αυτή, είναι ακόμα πιο προβληματική και πολύ χρηματοβόρα....
(σσ. η ταινία ήταν τo Gattaca, βέβαια, έτσι κι αλλιώς, η επιστημονική φαντασία μας έχει προσφέρει πλειάδα κειμένων που ασχολούνται με τον επιλεκτικό ρατσισμό και την επιβολή ορισμένων καταστάσεων σε ομάδες ανθρώπων..)

ο κύριος "αμ" είπε...

Με προβλημάτισες σοβαρά απόψε Cynical μου .
Τελευταία , όλα τα παντελόνια μου πέφτουν , οι τρύπες στις ζώνες μου κοντεύουν να φτάσουν στις αγκράφες και οι τιράντες γμτ μου δεν μου πάνε .
Λες να στηρίζω , έστω ασυνείδητα , το σύστημα
:) :)

καλό σ/κ να έχετε !

vripol είπε...

Τί έγινε, ξαδέλφη;
Πάχυνες; :)

cynical είπε...

Καλά μου παιδια,
Καλως σας βρισκω, εστω και καθυστερημενα. Μολις κατεφθασα από .... (συνεχεια στην επομενη αναρτηση).