Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Τον γελοίο άρχοντα, ούτε τον αγαπάς, ούτε και τον φοβάσαι


Η Κριστίνα Κίρσνερ, αναμένεται να σαρώσει τις εκλογές σήμερα στην Αργεντινή, τόσο ώστε να μην χρειαστεί καν δεύτερος γύρος. Η ίδια, μετά την κατακρήμνιση της δημοτικότητά της πέρσι στο 20%, φέτος ξεπερνάει το 50%. Τι συνέβη στο μεταξύ;

Σίγουρα είναι ο πολύ μεγάλος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας, που φέτος τρέχει με 9% , και αναμένεται στα ίδια ποσοστά και για του χρόνου.

Σίγουρα είναι το ότι τα βρήκε με τους αγρότες και με τον διαφιλονικούμενο φόρο επί των εξαγωγών.

Σίγουρα είναι η συμπάθεια που εισέπραξε μετά τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, αγαπητού όχι μόνον κι από την ίδια.


Αλλά πιο πολύ κι απ' το πολύ είναι ότι αυτός ο θάνατος την άλλαξε σαν προσωπικότητα. Την έκανε πιο ανθρώπινη, πιο γήινη, πιο προσιτή.

Η Κριστίνα δεν διστάζει πλέον να βγαίνει δημόσια και να απαριθμεί τα λάθη της, να τα ονοματίζει και να τα παραδέχεται, όπως κάθε απλός και ειλικρινής άνθρωπος.

Αυτό λοιπόν που καταλαβαίνει και αποζητά ο καθένας, αυτό που προσδοκά και αυτό που στο τέλος ανταμείβει, την ανθρωπιά δηλαδή και την ειλικρίνεια, αυτό ακριβώς αδυνατούν να εννοήσουν τα διαχρονικά ξεσαμάρωτα γομάρια που κάθε φορά που πιάνουν μια καρέκλα, εξακοντίζονται σε υψηλότερες σφαίρες αλαζονείας και γελοιότητας.

Τον γελοίο άρχοντα στο τέλος, ούτε τον αγαπάς, ούτε και τον φοβάσαι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένεις να αναγνωρίσουν λάθη κάτι τύποι όπως ας πούμε ο ΓΑΠ, να το ξεχάσεις, γιατί δεν έχουν κάνει λάθη, έχουν επιτύχει απολύτως στις επιδιώξεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως θα ψηφίσω παπανδρεου