Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Οι Άγγελοι στο Πλευρό της Ελλάδας


Μου φαίνεται ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας που να αμφιβάλει ότι η οικονομία μας πνέει τα λοίσθια. Τα δις σαν καλοακονισμένα μαχαίρια περνάνε ξυστά πάνω απ’ τo κεφάλι, απειλώντας το ξεπάστρεμμα του έθνους μας.


Μπορεί να μας ξεμπροστιάζουν ασύστολα και να μας φτύνουν στα μούτρα ο ένας μετά τον άλλον από τους επικεφαλής τραπεζών, κρατών και οικονομιών, από εφημερίδες της Αμερικής, Αγγλίας, Ζιμπάμπουε και Ζουαζηλάνδης, μπορεί να μάς έχουνε πάρει ακόμα και οι ζητιάνοι στο κυνήγι με τις πέτρες, αλλά εμείς με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια κλειστά πάλι συνωμοσίες βλέπουμε, πάλι νέους κερδοσκοπικούς βιασμούς στο αμόλυντο παρθενικό μας κορμί φανταζόμαστε.


Τι μπορείς παραπάνω να κάνεις για μια χώρα που μαζικά εθελοτυφλεί; Που αρνείται να δει την αρρώστια της; Που είναι πρόθυμη με τη μια να ρίξει το φταίξιμο στον πρώτο που θα βρεθεί μπροστά της; Που κι αν ακόμα δεν τον βρει είναι ικανή και να τον επινοήσει;


Λυπάμαι, αλλά τίποτα δεν μπορείς να κάνεις για μια χώρα που την ξέχασε ακόμα κι ο Θεός. Κι η Παναγιά μαζί, κι οι τόσοι της Άγιοι που τους εξέτρεφε πλουσιοπάροχα και τους προσκύναγε ευλαβικά για αιώνες.


Δεν ξέρω, ίσως μάς μείναν μονάχα οι Αγγέλοι. Οι ταπεινοί και προστατευτικοί σύντροφοι των παιδιών, των ανήμπορων, και των κατατρεγμένων. Αν έχουν καταφέρει, όπως μάς λένε οι γραφές, να βγάλουν απ’ τα αδιέξοδα τόσους και τόσους ανθρώπους, γιατί να μην μπορέσουν να το κάνουν και για μια ολάκερη χώρα!


Angel Therapy, παιδιά, όλοι μαζί ένα χεράκι, και τα καταφέραμε!

31 σχόλια:

Unknown είπε...

Κααααλώς ή κακώς...

Έχει ο θεός! :)

Και μην ξεχνάτε, κανείς δεν πέθανε από έλλειψη χρημάτων, αρκεί να μην πιστεύει πως τα λαχανάκια μπορούν να τα καλλιεργούν μόνο οι άλλοι!!!

cynical είπε...

Darthiir,

όσο υπάρχουν οι πιστωτικές, δεν υπάρχει κινδυνος ελλειψης χρηματων...

εχεις ακουσει για την angel therapy? Ποσο αποτελεσματικη ειναι;

IonnKorr είπε...

Στο πανεπιστήμιο έμαθα διάφορες στατιστικές (π.χ. Κβαντική Στατιστική).

Πρόσφατα ανανέωσα αυτές τις γνώσεις καθώς πληροφορήθηκα ότι στις Βρυξέλλες έχουν καθιερώσει τον όρο "Greek Statistics" και "greek position"

*"Greek Statistics" = χαλκευμένη στατιστική

*"greek position" = "τελευταία θέση σε στατιστικό πίνακα"

Και η εύλογη απορία. Γιατί άραγε?

IonnKorr είπε...

Παίζει, επίσης, και το ακόλουθο (στους κοινοτικούς οικονομικούς κύκλους πάντα):

"Hell's country" (= "Hellas country" ) δηλ. "η χώρα της (οικονομικής) κόλασης"

Αυτό σχετικά με τους Ελληνόφιλους αγγέλους.

ανεστης είπε...

Κι όμως όλοι ομολογούν οτι η Ελλάδα είναι η μαγαλύτερη και καλύτερη αγορά στοιχήματος.
Όλοι οι μπούκηδες δηλάνωουν πως έχουν ανεβασμένο τζίρο απο Ελλάδα τόσο, που τους αντισταθμίζει τις απώλειες απο άλλες αγορές...

cynical είπε...

Μεταξυ μας IonnKorr,

εμεις δεν εχουμε εφευρει τιποτα απολυτως. Αντιγραφες κανουμε, αλλα καθυστερημενα, οταν οι αλλοι εχουν προχωρησει σε πιο εξελιγμενες μορφες.

Ασ τους τωρα που λοιδωρουν και εξανιστανται. Μαλλον, γιατι δεν τα κανουμε με χαρη.

Ηταν στη δεκαετια του '80 όταν διαβασα για πρωτη φορα σε αμερικανικο journal για το cosmetic engineering, σχετικα με την ωραιοποιηση των δεδομενων σε παρουσιασεις σε επιστημονικα συνεδρια.

Η δημιουργικη λογιστικη ειναι απλως μεταφραση του creative accounting, ορου που προυπήρχε. Οχι οτι δεν το εχουμε ξανακανει.
Απλως τωρα το παραχεσαμε, και σε περιοδο που δεν επρεπε.

cynical είπε...

Ανεστη,
τι στοιχηματα πέφτουν δηλαδη που εμεις δεν τα εχουμε περιλαβει;

ανεστης είπε...

Πως δεν τα έχουμε περιλάβει; Ο ΟΠΑΠ απο που βγάζει λεφτά δηλαδή;

Sophia είπε...

Αυτά τα Ραφαηλάκια πάντως, τα βλέπω κάπως αφρατούλικα... Σίγουρα δεν εμπίπτουν στο ποστ της παχυσαρκίας???
:-Ρ

cynical είπε...

Ανεστη,

ωστε μας ανταγωνιζεται ο ΟΠΑΠ; Γιαυτο δεν σταυρωνει πελατη το cynicalbet.com!

cynical είπε...

Σοφια
Τρωνε απο τις σαρκες μας, γιαυτο και αφρατευουν!

Παντως δεν μολυνουν τον πλανητη αφου οι ουράνιες σφαιρες οπου κατοικοεδρευουν εμπιπτουν στο FIR του γαλαξια...

Στέργιος είπε...

Πρώτ’ απ όλα ξέρουμε τι φταίει για τη κρίση. Τόπε και ο Παπακωνστίνου. Φταίει η Δεξιά, ο γκαντέμης Μητσοτάκης, και το επάρατο ’89. Το ερώτημα τώρα είναι αν φταίει και η κόρη Μηστοτάκηνα. Μέρες που είναι ας της ρίξουμε κάτι, όχι και να μας φάει και τον Αντώνάκη…

Δεύτερο η Παναγιά είναι πάντα μαζί μας όπως ήταν μαζί και με εκείνους που θαλασσοπνίχτηκαν τελικά.

Τρίτο, το σοβαρό πρόβλημα της χώρας σήμερα που οδηγεί ακόμη και μια Πόλη στην άλωση δεν είναι αν οι άγγελοι είναι αρσενικοί ή θηλυκοί, αυτό λύθηκε από το… προσδόκιμο ζωής (ζουν λιγότερο από τη Παναγία(!!!) άρα είναι άντρες, αλλά αν έχουν τα #@δια τους Αριστερά ή Δεξιά. Αν δε λύσουμε αυτό το πρόβλημα εάλω η Πόλις!

Με απασχολεί και κάτι άλλο. Μπορεί το Ντουμπάι που πνίγεται στο πετροδόλαρο να πνίξει το ελαιόλαδο;

Και ο τρίτος παγκόσμιος θα γίνει από ένα Ντουμπάι που θα μας ντουμπάρει ή από πολύ σοβαρότερη αιτία, όπως η άρνηση της Αλέκας να αγοράσει εκείνη τη περιβόητη γόβα-στιλέτο με αποτέλεσμα να προκληθεί ντόμινο αναστολής πληρωμών και χρηματιστηριακών κρίσεων; Ας μη κρύβεται η Αλέκα έχουμε και φωτο-ντοκουμέντα για τις βαριές ευθύνες της!

Βλέπει πόσα υπαρξιακά προβλήματα έχει ο προβληματικός πολίτης;

Θανασης Ξ. είπε...

Τα πράγματα είναι αναστρέψιμα παιδιά, μην φοβάστε. Είναι αλήθεια πως έχουμε δεχθεί μια επικοινωνιακή πίεση, που θα υπήρχε ακόμη κι αν δεν είχαν γίνει εκλογές, για να μην πω πως ο απερχόμενος κάτι ήξερε για το τι ερχόταν και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
Ο Προβόπουλος, πέρα απ' το ολίσθημα που έκανε να μιλήσει πολιτικά, είπε και κάτι σημαντικό. Πως το δημοσιονομικό έλλειμα πρέπει αυτή τη στιγμή να καλυφθεί κατά τα 2/3 απ' την περιστολή των δαπανών, και κατά το 1/3 απ' την αύξηση των εσόδων.
Σημαίνει πως στις δαπάνες υπάρχει τεράστια δυνατότητα εξορθολογισμού.
Αυτό, στην πραγματικότητα ξέρουμε όλοι τι σημαίνει: Περιστολή του Δημόσιου τομέα. Που επιβεβαιώνει αυτό που επίσης ξέρουμε όλοι: Ο μεγάλος ασθενής είναι το Δημόσιο.
Η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν, θεωρώ προς τις σωστές κατευθύνσεις. 1. Ετοιμάζει ένα καλύτερο φορολογικό νομοσχέδιο. Φαίνεται πως το σχεδιάζει για να παίξει και αναδιανεμητικό ρόλο (τόνωση της αγοράς) αλλά και για να μειώσει την φοροδιαφυγή. 2. Κινείται προς έναν ορθολογισμό του ασφαλιστικού. Εδώ, με το δημογραφικό πρόβλημα, δεν υπάρχουν περιθώρια για τελικές λύσεις. Παρατάσεις μπορούν να γίνουν μόνο για την ώρα. Επίσης μπορεί να χτυπηθεί κάπως η εισφοροαποφυγή και η μαύρη εργασία. Μην ξεχνάμε πως οι συντάξεις είναι μεγάλο ποσοστό των δημόσιων δαπανών. 3. Δηλώνει πως βάζει στο στόχαστρο το κάθε μορφής οικονομικό 'έγκλημα', μαυρη εργασία, οφσορ, ναρκωτικά, κλπ. Μεγάλη τρύπα κι αυτή που οργιάζει. 4. Δηλώνει πως οι προσλήψεις στο δημόσιο θα γίνονται σε αναλογία 5 αποχωρούντων με 1 προσλαμβανόμενο. Πρέπει να μειωθεί το δημόσιο. Έχουμε την μεγαλύτερη αναλογία καθηγητών προς μαθητές, τη μεγαλύτερη αναλογία αστυνομικών προς πληθυσμό, την μεγαλύτερη αναλογία δημοσίων υπαλλήλων. Ξέρουμε επίσης ΟΛΟΙ γιατί και πώς έγινε αυτό με τις δεκαετίες.

Ειλικρινά φίλοι, δεν φοβάμαι τα νούμερα. Την νοοτροπία μας φοβάμαι. Αυτή είναι, ήταν και θα είναι ο μεγάλος εχθρός κάθε προκοπής. Και μην ξεχνάτε: Μέσα στην ΟΝΕ δεν πτωχεύεις. Σε βάζουν σε επιτήρηση. Μετά σε πιο σκληρή επιτήρηση. Σε στέλνουν στο ΔΝΤ. Σου βάζουν τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι. Αυτό ίσως ζούμε ήδη, και δεν το ξέρουμε...

Greek Rider είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Δεν Έχω Προσόντα είπε...

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!

Είδατε όμως τι κάνει η επίμονη και μαζική προσπάθεια?

Greek Rider είπε...

Cynical καλησπέρα. Η ελληνική κουτοπονηριά είναι πασίγνωστη.

Αυτό που δεν είναι ακόμη πολύ γνωστό είναι το πώς καταφέρνουν να τη βγάζουν καθαρή ορισμένοι καραμπινάτοι απατεώνες. Π.χ. Arthur Andersen η πιο παλαιά εταιρεία λογιστών-ελεγκτών στον κόσμο η οποία συμμετείχε ενεργά και περισσότερο από τους άλλους στα μεγάλα σκάνδαλα της Enron το 2000 και για τα οποία την έκλεισαν. Επανήλθε με απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου το 2005!!

Τα ίδια και για πολλές άλλες "ελεγκτικές" εταιρείες όχι μόνο της εποχής αλλά και σημερινές...

Στα δικά μας τώρα υπάρχει πραγματικά μεγάλη πίεση στις διεθνείς αγορές απέναντί μας επειδή δεν παίρνουμε τόσο καθαρόαιμα καπιταλιστικά μέτρα και κατευθύνσεις όσο θα ήθελαν. Είμαστε ένα περίεργο συνονθύλευμα κράτους+αγοράς. Γι' αυτό και η πίεση, γι' αυτό και τα χρέη...

Σήμερα όμως διάβασα ότι επιβεβαιώνονται οι φήμες που κυκλοφορούσαν την τελευταία εβδομάδα ότι θα μας εξαγοράσουν οι Κινέζοι! Ναι είναι αλήθεια, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την Ελλάδα (τα χρέη μας δηλαδή). Τύφλα να έχει η κόσκο....

Δεν Έχω Προσόντα είπε...

Ηταν στη δεκαετια του '80 όταν διαβασα για πρωτη φορα σε αμερικανικο journal για το cosmetic engineering, σχετικα με την ωραιοποιηση των δεδομενων σε παρουσιασεις σε επιστημονικα συνεδρια.................

Και που να δεις τα περισσότερα papers που είναι κατα 90% πατάτες

Ανώνυμος είπε...

..'' η ελλαδα ποτε δεν πεθαινει'' οι πεθαμενοι δεν πεθαινουν ...αντε καιρος ειναι να διαλυθει αυτο το κοτετσι

cynical είπε...

Θαναση,
πολυ ωραια τα τοποθετεις.Για να δουμε. Αμα παντως παει να πειραχθει κατοι στην ελλαδα, γινεται ξεσηκωμος.

Εγω παντως, σ' αυτο το ποστ, στοχευα στο Angel Therapy που με κουφανε οταν διαβασα οτι υπαρχει κοσμος που τα "σκαει" για να εξασφαλισει ιδιωτικη security απο αγγέλους!

cynical είπε...

Βρε Στεργιο,
πώς μαθαινεις γρηγορα τα προσδόκιμα!
Μην και αντικαταστησεις την μαρξικη αναλυση με την "προσδόκιμη" ανάλυση της κοινωνιας και της οικονομιας.

cynical είπε...

Θαναση Ξ,

ξερεις καμια αναλυση που να σπαει τα δημοσια εξοδα κατα τομεις; Περα απο τους ανελαστικους μισθους, συνταξεις κλπ.

Τα εξοπλιστικα που τα πας; Γιατι κανενας δεν τολμαει να τα θιξει;

Οι Δημ. Υπαλληλοι, το ειχα δειξει παλια, δεν ειναι πολλοι αναλογικα με τις βορειες χωρες και τη Γαλλια. Μονο που δεν ειναι καλα κατανεμημενοι. Αλλου πλεοναζουν και αλλου δεν υπαρχουν.

Για την παταξη της φοροδιαφυγης προτεινω να φτιαχτει σωμα εθελοντων το οποιο αυτο που θα κανει, θα ειναι να σταματαει κοσμο στο δρομο και να του ζηταει αποδειξεις. Ειδικα θα στεκεται εξω απο ιατριεα, οδοντιατρεια, μπαρ, ταβερνες κλπ.
Αφου δεν επαρκουν οι εφοριακοι, ας το κανουμε οι πολίτες!

IonnKorr είπε...

Γι αυτό σου λέω Cynical, μη πίνεις ποτέ το Σαββατόβραδο!

Γιατί ενώ όταν είσαι νηφάλια γράφεις εξαίρετα τώρα γράφεις κουφά:

Για την παταξη της φοροδιαφυγης προτεινω να φτιαχτει σωμα εθελοντων το οποιο αυτο που θα κανει, θα ειναι να σταματαει κοσμο στο δρομο και να του ζηταει αποδειξεις. Ειδικα θα στεκεται εξω απο ιατριεα, οδοντιατρεια, μπαρ, ταβερνες κλπ.
Αφου δεν επαρκουν οι εφοριακοι, ας το κανουμε οι πολίτες!!!!!


Εδώ πετάνε σηκωτούς έξω τους ΣΔΟΕ από νυχτερινά κέντρα και μπάρ οι μπράβοι αλλά και οι πελάτες που διασκεδάζουν και θα δεχτούν έλεγχο από πολίτες.

Υ.Γ. Και εγώ ήπια αλλά το κουφό το διακρίνω.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Φίλοι μου, αν είναι αλήθεια (όπως λένε τα επίσημα στατιστικά) ότι η πλειοψηφία των γιατρών , των δικηγόρων, των μηχανικών, των ελεύθερων επαγγελματιών κ.λ.π. και δη του Κολωνακίου έχουν εισοδήματα σε ποσοστό 50 και κάτι % κάτω από 15000 ευρώ το χρόνο (κάτω από τα όρια της φτώχειας δηλ.), τότε πράγματι πάμε κατά διαόλου. Επειδή όμως οι περισσότεροι έχουμε γιαυτά κάποιες αμφιβολίες, μη φοβάστε τίποτα. Οι Έλληνες θα ζουν ακόμα και όταν οι Ευρωπαίοι τους θεωρούν... πεθαμένους!!! Το πολύ-πολύ να βάλουμε σε κοινή θέα κανένα ...μισθωτό ή Δημόσιο υπάλληλο ή συνταξιούχο να τον δουν, να πιστέψουν ότι οσονούπω τα τινάζουμε όλοι και πάμε για άλλα...

cynical είπε...

@Δεν εχω Προσοντα,

Σ' αυτη τη χαβουζα ολοι εχουμε βαλει το χερακι μας. Θα μας βγαλουν στο e-bay κι εμας. Και στο τελος τελος τι εγινε;;

cynical είπε...

καλημερα @Rider,

μας πιεζουν επειδη ειμαστε γενικως ..χυμα και ενδοτικοι λογω κομπλεξ αλλα και κακης μαθητειας στον βέρο καπιταλισμο. Απο χρεη ομως εχουν και παλιοτερες καραβανες, οπως η Αγγλια.

Μου κανει εντυπωση πως η αγορα χρεών ακομα υφισταται. Ετσι δεν φτασαμε στην κριση; Με την τιτλοποιηση χρεων απο mortgages?

cynical είπε...

@Δεν εχω Προσοντα.

Το 90% των papers ειναι αναπαραγωγες και επαναληψεις παλαιοτερων με μικρες τροποποιησεις. Κι επι πλεον μεσα στα επομενα χρονια θα αποδειχτουν και λαθος.
Τι μου λες τωρα, για τη βιομηχανια των papers!

cynical είπε...

valamonte1,

γιατι κοτετσι; Χοιροστασιο μηπως;

cynical είπε...

@IonnKorr,

η ενσταση σου ηταν μονο για τα νυχτερινα κεντρα.
Για τα υπολοιπα; Αλλα δεν θα κανουμε ελεγχο στους ιδιοκτητες, αλλα στους πελατες.

Θα τους σταματαμε στο δρομο και θα τους ρωταμε στα ξαφνικα, πριν προλαβουν να τα μασησουν, "Που ειναι η αποδειξουλα σου;"

Μετα θα φυλαμε καραουλι (κρυμμενοι για να μη φαμε ξυλο) εξω Και απο νυχτερινα κεντρα και θα μετραμε τον κοσμο που μπαινοβγαινει. Αναλογα θα φορρολογούνται. Δυσκολο ειναι;

Δεν βλέπω θετικο πνευμα, IonnKorr.

Για τους υδραυλικους, πατωματαδες, μπογιατζηδες, ηλεκτρολογους δεν εχω βρει ακομα το καταλληλο σχεδιο.

cynical είπε...

Καλημερα Χρήστο,

Οι Ελληνες θα ζουν γιατι θα ερθουνε χρηματα απο ΕΕ. Ειτε φρεσκα ειτε δανεια. Δηλ. αν μας βαλουνε σε επιτηρηση τι παραπάνω κακο θα πάθουμε; Μηπως θα ειναι και για καλο μας;

Γκρίνια!!! είπε...

Από Γκρίνιααα!!!


Αγαπητή CYNICAL

Κάποιο σφάλμα του Blogger με εμποδίζει να αναρτήσω στο τελευταίο άρθρο του blog σαςτο σχόλιο που ακολουθεί.

Είναι πιθανό εσείς να μπορείτε, εφ' όσον θέλετε, βέβαια, να το αναρτήσετε για λογαριασμό μου.
Ευχαριστώ


Γκρίνιαα!!

Αγαπητή CYNICAL

Φτου και βγαίνω!
Κι από πίσω μου δεν πάει, όποιος είναι τα φυλάει!

Θα ήθελα κι εγώ να μεταφέρω στη συζήτησή σας ολίγη από τη θετική σκέψη που απόκτησα προσφάτως σε φίλιόν σας βλογ.

Θαρρείτε, CYNICAL!!

Ο κ. Προβόπουλος, ως τραπεζίτης, και είναι και αξιόπιστος και επίσης λέει και σημαντικά πράγματα. Προτείνω, μάλιστα, για την πρόσφατη σοφή υπόδειξή του να του προσφερθεί αντιολισθητικό bonus. Θα τολμούσα να πω, επαυξάνοντας, πως, ίσως, θα έπρεπε το δημοσιονομικό έλλειμμα αυτή τη στιγμή να καλυφθεί κατά τα 4/3 απ' την περιστολή των δαπανών, και μόλις κατά το 2/3333333 απ' την αύξηση των εσόδων. Διότι, ως γνωστόν, τα πολλά αγαθά πολλοίς κόποις κτώνται και είναι κρίμα κι άδικο να σου τα παίρνει η εφορία.

Συνεχίζοντας την πλειοδοσία, προτείνω όχι απλώς περιστολή αλλά Περιτομή του Δημόσιου τομέα. Για παράδειγμα, τι τα θέλουμε τα νοσοκομεία; Ερωτώ. Για να παίρνουν φακελάκια (μαύρο χρήμα) οι γιατροί; Αφού έτσι κι αλλιώς μια μέρα (μπορεί και νύχτα) όλοι, εκτός Μητσοτάκη, θα πεθάνουμε (και πρώτα οι άνδρες). Ας δίνουμε μόνο τις προμήθειες στους προμηθευτές, για να μη θιγεί το ελληνικό μπάσκετ που μας έχει κάνει τόσο υπερήφανους και ας απαλλαγούμε από τις λοιπές δαπάνες του Εθνικού και άλλα αναχρονιστικά Συστήματος Υγείας.

Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι, αντί να γκρινιάζουν που θα πάρουν αύξηση τριάντα λεπτά την ημέρα, θα πρέπει να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους και μάλιστα όσο αγόγγυστα αποδέχθηκαν την καταβολή της έκτακτης εφ’ άπαξ εισφοράς κοινωνικής ευθύνης οι στυλοβάτες της εθνικής (συγκινούμαι) οικονομίας. Τι είναι, δηλαδή, αυτοί και δέχτηκαν; Κορόιδα; Ή πολίτες β΄ κατηγορίας; (τη συγκίνηση διαδέχεται η οργή).

Συνεχίζεται...

Γκρίνια!!! είπε...

Η Συνέχεια...


Επίσης, προτείνω να απολυθούν όλοι οι δάσκαλοι και τη θέση τους να καταλάβουν οι πλεονάζοντες αστυνομικοί. Έτσι κι αλλιώς στουρνάρια βγάζουν τα σχολεία και καλό είναι να τα σκοτώνεις όσο είναι μικρά. (Τα 15 είναι μια καλή ηλικία)

Για τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού, διαπιστώνω κι εγώ πως κυκλοφορούν πολλοί γέροι που παίρνουν σύνταξη και επιβαρύνουν τα ταμεία μας με τα φάρμακά τους. Κάτι πρέπει να γίνει. Επίσης πληροφορούμαι πως πολλοί νεότεροι, είτε από έλλειψη συνειδήσεως είτε και δολίως ακόμη, σκοπεύουν να γεράσουν και να ζητούν συντάξεις. Αυτό το βρίσκω εντελώς ανήθικο.

Αγαπητή CYNICAL

Συμφωνώ με την πρότασή σας για τη δημιουργία Σωμάτων Εθελοντών Πολιτών (Σ.Ε.Π).
Δε συμφωνώ όμως να παρακολουθούν τα κέντρα διασκέδασης πάσης φύσεως. Ως γνωστόν, η κραιπάλη σκοτώνει και αυτό βοηθά στον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού μας συστήματος. Είμαι βέβαιος πως αν γίνει μία αναλογιστική μελέτη θα καταδείξει πως οι απώλειες από το Φ.Π.Α είναι απείρως μικρότερες από την εξοικονόμηση πόρων λόγω έγκαιρου θανάτου των παραδομένων εις την κραιπάλην.

Νομίζω πως τα Σ.Ε.Π θα μπορούσαν να συντελέσουν στην είσπραξη εσόδων από την άλλη μεγάλη τρύπα μαύρου χρήματος, την αγορά των ναρκωτικών. Κάθε βαποράκι οφείλει να έχει ταμειακή μηχανή και τα Σ.Ε.Π να τη στήνουν στα γνωστά στέκια και να κατάσχουν τη δόση από κάθε πρεζόνι που συλλαμβάνεται χωρίς απόδειξη.

Να μη σας κουράζω, όμως, άλλο.

Είμαι βέβαιος πως η καινούργια μας κυβέρνηση, με τέτοια βιογραφικά, θα αποφύγει τα ελαφρά πηδηματάκια των απεληλυθότων και θα ξεκινήσει αμέσως το ΜΕΓΑΛΟ ΠΗΔΗΜΑ.

Είμαι, επίσης, βέβαιος πως η καλή μας αγελάδα βόσκει κάτω στη λιακάδα μικρά χόρτα και μεγάλα για να κατεβάσει γάλα.

Όμως, δεν είμαι σίγουρος αν εις το βουνό ψηλά, εκεί, είν’ εκκλησιά ερημική.

Έρρωσθε!!

Υ.Γ. Όσο για το angel therapy, δηλώνω ευ + δαίμων.


--
http://blogs.sch.gr/greaug/