Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Σήμερα έχουμε Ραντεβού! Έτσι;


Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους τους ξεχασιάρηδες ότι σήμερα είναι η μέρα που το blog you pay your crisis” μοιράζει ...δώρα.


Ναι καλά ακούσατε! Παράλληλα με τα κουπόνια σίτισης, τις κουβέρτες crylor και το ρουχισμό που θα χρειαστούμε για τις χαλεπές μέρες που θα έρθουν να μάς συναντήσουν, θα μοιραστούμε τη χαρά της πρώτης μας συνάντησης και της ομαδικής έκφρασης της αντίδρασής μας στην άνευ όρων υποταγή μας στις αγορές.


Τρέφω πολλές ελπίδες ότι το παράδειγμα του Ισλανδικού λαού είναι αρκετά ρεαλιστικό και ότι θα μπορέσει να βρει μιμητές και εδώ. Πιστεύω ότι η κατάσταση αναφορικά με το χρέος της χώρας είναι αναστρέψιμη, αρκεί να υπάρξει μαζική και συντονισμένη αντίδραση.


Μπορούμε να θέσουμε αιτήματα τα οποία να πυροδοτήσουν έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο στην κοινωνία, όπως ήδη άρχισε να γίνεται από κάποιες φωνές όπως ο καθηγητής Σπύρος Μαρκέτος σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Αυτό αποτελεί μια πρώτη δική μου, αρκετά θελκτική σκέψη.


Αναφορικά με το μέλλον των δράσεων που έχουμε ξεκινήσει στο blog «you pay your crisis», όλοι μας θα θέλαμε να μην καταστούν στείρες και αδιέξοδες, διότι τότε η όλη προσπάθεια θα απονευρωθεί και θα περάσει κι αυτή, όπως και πολλές άλλες στη λήθη της Ιστορίας.


Θα πρότεινα, πέρα από ό,τι άλλο προκύψει στη συνέχεια, να οργανώναμε και μια κλειστή συγκέντρωση σε κάποιο χώρο που δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, ώστε όσοι το επιθυμούν να κατεβάσουν προτάσεις για την πορεία της κίνησης. Να επακολουθήσει συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις, άμεσα υλοποιήσιμες. Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, παρά μια κίνηση πολιτών με περιορισμένες δυνατότητες και αναγκαστικά στόχους.


Κάποιες δικές μου σκέψεις είναι η διοργάνωση δημοψηφίσματος. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει με το παρόν blog που από τεχνική άποψη έχει τα χάλια του! Εδώ θα θέλαμε «αγωνιστική» βοήθεια. Καταλαβαίνετε βέβαια τι σημαίνει αγωνιστική, συντροφική βοήθεια!


Επίσης, ας έχουμε υπ' όψιν μας ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Από δω και πέρα θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας.


Λοιπόν, το ραντεβού μας στο Υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα, ανάμεσα

5:30 -7:00μμ σήμερα Παρασκευή 12/3.


ΥΓ. Στο τσακ γλιτώσαμε παίδες το Παρασκευή και 13!

2 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Τελικά καπελώθηκε και μόμο για το gamato λένε...
Κρίμα.

cynical είπε...

Γεια σου Σοφια,

δεν καταλαβα κοριτσι μου! ποιος καπελωθηκε; Χθες ειχε μεγαλη συγκεντρωση συμπαραστασης στο Συνταγμα για το γαματο. Ηταν πιο πολλες οι μικρες ηλικιες