Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Σουτιέν Έκτακτης Ανάγκης




Παρακολουθώντας τον τελευταίο καιρό τον κόσμο στις πορείες, παρατήρησα ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός αυτών που δεν έρχονται πια ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια, αλλά ανίθετα, πεζοπορούν καλά εφοδιασμένοι με τα πλέον innovative αξεσουάρ και gadgets που διαθέτει η παγκόσμια αγορά για την επιβίωση σε συνθήκες χημικού πολέμου, είτε είναι χαμηλής διαβάθμισης κινδύνου, όπως για παράδειγμα χημικός πόλεμος στο Λουξεμβούργο, είτε υψηλής διαβάθμισης, όπως χημικός πόλεμος στο κέντρο της Αθήνας εν ώρα πορείας.


Η εκτόξευση δακρυγόνων από αντιαρματικά όπλα έχει εξελιχθεί στο πιο διασκεδαστικό παιχνίδι που παίζεται αυτή την εποχή στους δρόμους της πόλης μας, αντικαθιστώντας τα παλαιομοδίτικα νεροπίστολα που παίζαμε εμείς σαν παιδιά τρομοκρατώντας τις γάτες της γειτονιάς μας. Φυσικό είναι με τα χρόνια, οι γάτες να έχουν προσαρμοστεί και να μην επηρεάζονται από το νερό, καθιστώντας τοιουτοτρόπως τα νεροπίστολα ανεπίκαιρα και προφανώς αναποτελεσματικά.


Παράλληλα με την εξέλιξη των χημικών αντιαρματικών όπλων της αστυνομίας εξελίχτηκαν και τα μέσα προστασίας των διαδηλωτών, όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες νέας γενιάς, compact συσκευές παροχής οξυγόνου, βαζελίνες με πράσινους κόκκους βραδείας απελευθέρωσης αερίων εαρινού λειμώνα, κ.α. Αυτό όμως που παρατήρησα ήταν το δύσχρηστο όλων αυτών των συσκευών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν τον βηματισμό του κινήματος, την εκφώνηση συνθημάτων, τις πράξεις φτυσίματος και μουντζώματος, καθώς και το κόψιμο λάσπης άμα τη εμφανίσει των Robocop των δυνάμεων καταστολής.


Σαν φιλέρευνο πνεύμα λοιπόν, αποφάσισα να κοιτάξω για ελαφρύτερο εξοπλισμό. Ψάχνοντας λοιπόν δεξιά και αριστερά έπεσα πάνω στην πιο επαναστατική αντισφυξιογόνα μάσκα που έχει ποτέ εφευρεθεί, και μάλιστα από μια γυναίκα, την Dr Elena Bodnar από το πανεπιστήμιο του Σικάγο. Η συσκευή αυτή που βραβεύτηκε το 2009 με το Ig βραβείο Νόμπελ στον τομέα της δημόσιας Υγείας παρουσιάστηκε πρόσφατα σε επίσημη τελετή στο πανεπιστήμιο του Harvard όπου, κατ’ επιταγήν της εφευρέτιδος εφαρμόστηκε επί σκηνής σε τρεις εθελοντές, όχι όποιους κι όποιους, αλλά κατόχους βραβείων Νόμπελ: τον Paul Krugman, βραβείο Νόμπελ Οικονομίας το 2008, τον Wolfgang Ketterle, βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 2001, και τον Orhan Pamuk, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2006.



Η εν λόγω μάσκα, φοριέται αποκλειστικά από γυναίκες, είναι πάρα πολύ ελαφριά, εξυπηρετεί δυο άτομα ταυτόχρονα, αν και φοριέται από το ένα, τη γυναίκα, και μπορεί να ενεργοποιηθεί σε 25 μόλις sec, 5 για να προσαρμοστεί στο πρόσωπο της γυναίκας και άλλα 20 sec έως ότου η εν λόγω γυναίκα αποφασίσει ποιον από όλους τους εραστές της επιθυμεί να διασώσει σε περίπτωση χημικού πολέμου.


Παρακάτω, για του λόγου το αληθές παρουσιάζω το τελικό σχέδιο του πρωτοτύπου, ενώ στο επισυναπτόμενο video μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή βράβευσης καθώς και όλες τις λεπτομέρειες από την επίδειξη εφαρμογής της πρωτοποριακής αυτής αντισφυξιογόνου μάσκας.





Υ.Γ. Για το τι πράγμα είναι αυτά τα Ig Βραβεία Νόμπελ, μπορείτε να επισκεφτείτε είτε μια παλιότερη ανάρτησή μου για το θέμα με τίτλο «Η Χαρούμενη Επιστήμη», είτε την επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων της Improbable Research, είτε και τα δυο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ στο

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/


18 σχόλια:

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

καλά όλα αυτά τα σουτιέν..,
πες μου σε παρακαλώ...
τι έγινε στην συνάντηση των 5.00'..?

cynical είπε...

Πηγε πολυ καλα! (για πρωτη συγκεντρωση)

Θα κανω ρεπορταζ αυριο καποια ωρα στο you pay your crisis. Τωρα θελω λιγακι ν' αλλαξω λιγο το "δισκο", γιατι θόλωσα! Και να μαζεψω ολα τα σαιτ που εγραψαν για μας.

ippoliti_ippoliti είπε...

Βρέ Cynical συγγνώμη αλλά εγώ πήγα στη ΄Νικης στις 5.30 περίμενα μέχρι 5.50 κι έφυγα. Που συγκεντρωθήκατε;

cynical είπε...

Ιππολύτη,
βρε κοριτσι μου,

Ειμασταν μπροστα στο Υπ. Οικονομικων, απεναντι απο την πλατεια Συνταγματος στις 5:30 ακριβως.

Μετα , κατα τις 6 πηγαμε απεναντι. Με πικετες και σφυριχτρες. Καταλαβα, ησουν απο την κανονικη μερια. Εμεις ημασταν ακριβως απο πισω!

Θα κανω ρεπορταζ αυριο , περιμενω να μου στειλουν φωτογραφιες και βιντεο.

Ειπα ν' αλλαξω λιγο θεμα τωρα, γιατι λαλησα...

Αυριο, ο απολογισμος!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα μπορούσαμε να μαθουμε αν τελικα εγινε η συναντηση στο Συνταγμα.Πως πήγε.Δεν υπαρχει ενημερωση στο YPYC.

vripol είπε...

Το φορούνε λάθος οι Νομπελίστες.
Φοριέται ένα στηθος σε κάθε μάτι.
(Γιά το τσούξιμο)..
Γιά την αναπνοή υπάρχει το αντιασφυξιογόνο σώβρακο και οι αντιασφυξιογόνες κάλτσες.
Αλλά λίγοι τά αντέχουν... :)
Γι αυτό, ας αρκεστούμε στην μάσκα φαρμακείου, και στο Μαλόξ για το πρόσωπο...

Swell είπε...

Εξαιρετικό, η κα Bodnar εφηύρε τη νέα χρήση του σουτιέν. Και μου 'βαλε την ιδέα να ψάξω να βρω τη νέα χρήση του στρινγκ.

Blackened είπε...

xaxaxaxaxaxaxa! πολύ γέλιο έριξα πρωί πρωί νάσι καλά

Sophia είπε...

Είχα γελάσει όταν το πρωτοδιάβασα και ξαναγελάω και τώρα και έχω να δηλώσω, ευτυχώς που το ανακάλυψε γυναίκα με σουτιέν (το οποιό, εκτός από ότι μπορεί να λειτουργήσει και σαν σφεντόνα, είναι και πιο κοινωφελές δεδομένου ότι σώζεις και δεύτερο άτομο.. ;-Ρ) και όχι άντρας γιατί, όπως και να το κάνουμε, άντε να κυκλοφορείς με ένα σπασουάρ στα μούτρα!!!
;-ΡΡΡ

cynical είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Παίδες,

όσοι διψάτε για ρεπορτάζ από τα χθεσινά κάνετε τον κοπο να περάσετε στο διπλανό σαλόνι στο

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/


και να διαβάσετε!

Την αλλη φορα να ειστε παροντες. Δειτε τι χασατε!

Unknown είπε...

Ναι, αλλά έτσι τώρα θα πρέπει να βρούν οι γυναίκες κάτι άλλον να καίνε!

ellinaki είπε...

Μ'αρεσ'! Κινείται μέσα στο πνεύμεα της Γαλλικής Επανάστασης!

Kαλημέρες.

cynical είπε...

@vripol

σε αναγορευω γιατρο του blog, ειδικό πρωτων βοηθειων για θυμαυα διαδηλωσεων!

Γραψε κανενα οδηγο! Θα σκισει. Απο δω και περα θα υπαρχει πολλη δουλεια!

cynical είπε...

Swell,

για το string ειχε βρει χρηση πριν απο λιγο καιρο η Sophia. Ειχε προτεινει να γινει σφεντονα!

cynical είπε...

@Blackened,

ξερεις ποσος κοσμος θα ερχεται τοτε στις διαδηλώσεις; Να δεις μαζικοτητα το κινημα!

cynical είπε...

Sophia,
Εμενα με τρελλανε ο Krugman! Ειδες τι κανει μια γυναικα; Και η dr Elena εμοιαζε και με ματρονα!

cynical είπε...

Πολύ καλό Darthiir!

Θελει και ρωτημα τι θα καιμε; τα στριγκακια!

cynical είπε...

χαιρετω σε @Ellinaki!

Οι νεοι αγωνες, θελουν και νεα μέσα!