Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Viva Palestina


Φίλοι GR & Cynical,

συγνώμη που επανέρχομαι στο ίδιο θέμα, αλλά οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.
Καταρχήν, όλες τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια εντονότατη διπλωματική δραστηριότητα στη Μέση Ανατολή, που παρόμοια δεν έχει δει η περιοχή για πολλά χρόνια - σημάδι ότι κάτι σοβαρό γίνεται με το Παλαιστινιακό.

Το
Viva Palestina, ένα convoy οχημάτων με ανθρωπιστική βοήθεια ξεκίνησε πριν από 1 μήνα από την Αγγλία. Στο δρόμο ενσωματώνονταν ακτιβιστές και νέα οχήματα που έφτασαν τελικά τα 200. Το convoy πέρασε απίστευτες ταλαιπωρίες (το ανάγκασαν να κάνει το γύρο της μέσης Ανατολής βάζοντας εμπόδια στο δρομολόγιό του), και τελικά έφτασε στο AlArish, μια πόλη της Αιγύπτου που απέχει 43 χλμ από τα σύνορα της Ράφα.


Το convoy, πιθανότατα, δεν θα είχε φτάσει μέχρι εκεί (παρότι το συνόδευαν πολιτικές προσωπικότητες από την Αγγλία και άλλες χώρες) αν δεν βοηθούσε αποφασιστικά την τελευταία στιγμή η Τουρκία που το χρηματοδότησε και το συνόδευσαν 7 μέλη του Τουρκικού κοινοβουλίου. Όλα αυτά μεταφράζονται σε πίεση στην Αίγυπτο.

Στο Al Arish η Αίγυπτος εφαρμόζει μια τακτική που είναι, πλέον, πάγια (εφαρμόστηκε και σε μας): Κόβει σε κομμάτια τους ακτιβιστές και τα οχήματα. Κάποιοι θα περάσουν και κάποιοι όχι. Το viva Palestina αντέδρασε δυναμικά και έγιναν συλλήψεις.


Παράλληλα, οι εντός της Γάζας μαζεύτηκαν στα σύνορα με την Αίγυπτο διαμαρτυρόμενοι για τα εμπόδια στο convoy. Έριξαν πέτρες στους συνοριακούς φρουρούς, και ανταλλάχτηκαν πυροβολισμοί όπου ένας Αιγύπτιος σκοτώθηκε και 3 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.


Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε αν οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ή αν μπήκαν τα οχήματα. Ελπίζω να γίνουν και τα 2.

Θαυμάστε την ελλιπή πληροφόρηση που φτάνει σε μάς συγκρίνοντας το άρθρο του in.gr εδώ,

με τα πιο πλήρη reportage χωρών της μέσης Ανατολής, π.χ, εδώ


Η Αίγυπτος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙ.

Οι λαοί πρέπει να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους.


Ούτε o Ερντογάν θα υποστήριζε το viva Palestina αν δεν αισθανόταν την πίεση του δικού του κόσμου που στέκει αλληλέγγυος στο Παλαιστινιακό.

Η δική μας προσπάθεια (το Gaza freedom march) ήταν μια πολιτική πίεση που δεν χρησιμοποίησε το ανθρωπιστικό πρόσχημα για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας και ελπίζουμε ότι επηρέασε σε κάποιο βαθμό τις εξελίξεις.

Σημερα (7/01/10) θα γίνει συγκέντρωση έξω από την Αιγυπτιακή πρεσβεία στις 5:30.

Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, ελπίζω ότι δεν κάνω κατάχρηση,

δεν έχουμε και πολλούς τρόπους να επικοινωνήσουμε το τι συμβαίνει...

NP

16 σχόλια:

akrat είπε...

μάλιστα
θα κάνετε πορεία για τους Παλαιστήνιους.
Λαμπρά
Πείτε στους Αιγύπτιους τίποτα για τους Χριστιανούς Κόπτες...
Εν τω μεταξύ πείτε και στους Τούρκους να πουν τίποτα για τους χριστιανούς...
Βλέπω αγαστή συνεργασία λαμπρά...

Εγώ δημοσιεύω κείμενο με βίντεο
ελπίζω να συγκινηθείτε...

Ελλάς Τουρκία συμμαχία... βρε πως αλλάζουν οι καιροί...

το ισλάμ καλά κρατεί...

cynical είπε...

@akrat,

θεωρεις δλδ ότι πρεπει να δειχνουμε αλληλεγγυη μονο στους ομοθρησκους χριστιανους; Οτι οι αλλοθρησκοι δεν την δικαιουνται;:

Περίεργα μου ακουγονται ολα αυτα.

Ανώνυμος είπε...

Viva palestina
δε πάτε και καμιά βόλτα από τα κατεχόμενα στην Κύπρο!;
Ή, στην Κύπρο, τα ματάκια σας δε βλέπουν κατεχόμενα;
Ή είναι ντεμοντέ η Κύπρος;
Ή ό,τι σας λένε κάνετε;
Ή φοβάστε μη σας έρθει κανένα βλήμα στο κεφάλι από κανένα τούρκο στρατιώτη...

cynical είπε...

Ανωνυμε
Χρειαζεται ανθρωπιστικη βοηθεια στα κατεχομενα;

ELvA είπε...

Γεια σου @cynical

Βρισκω οτι καποια σχολια ειναι εκ του πονηρου και εχουν σκοπο αυτο ακριβως που επιχειρειται και απο τα περισσοτερα ..ΜΜΕ(!?) Tην φιμωση, παραπλανηση, ή και διαστρεβλωση των γεγονοτων,που δεν εμπιπτουν με τα μεγαλα συμφεροντα!

Εννοειται οτι οι λαοί πρέπει να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους οταν προκειται για τετοια ανθρωπιστικα ζητηματα,ωστε να να σπάσει συντομα ο αποκλεισμός της Γάζας που δολοφονει αθωο κοσμο και κυριως μικρα παιδια!
Aν καποιοι εχουν προβλημα με αυτο, τι να πω; Ο κοσμος εχει πια γινει αναισθητος στο ανθρωπινο δραμα και το καταλαβαινουμε καθημερινα, δυστυχως!

cynical είπε...

Γεια σου Ελβα,

και με την Γαζα τωρα αλλα και με το νομοσχεδιο για τη μεταναστευση εχω δει μια Ελλαδα που δεν τη φανταζομουν. Δεν περιμενα να ειναι τοσο σφιχτα περιχαρακωμενη στον ευατο της, στη θρησκεια της και στους μυθους της. Βαλλει προς ολες τις κατευθυνσεις, Δυση και Ανατολη, φοβαται τους γυρω της, δεν εμπιστευεται κανεναν και τρωει τις σαρκες της. Οι συμπεριφορες αυτες υποδηλωνουν Μεγαλη Ανασφαλεια.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και το Gaza freedom march παραδέχεται πως οι ενέργειές τους ήταν πολιτική πίεση κι ότι ίσως κάποιοι χρησιμοποιούν το ανθρωπιστικό πρόσχημα για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας!

Με λίγα λόγια χρειάζεται πολιτική πίεση ΚΑΙ στο Κυπριακό(εκτός κι αν είστε σίγουροι πως ο Ανάν κι οι φίλοι του θα τα κάνουν όλα τέλεια), μόνο που σ’αυτή την περίπτωση ο Ερντογάν δε θα χρηματοδοτήσει το κομβόι κι ούτε θα ακολουθούν και βουλευτές Τούρκοι! Αλλά θα είναι απέναντι και θα σημαδεύουν τους ακτιβιστές!
Αλλά όπως σωστά λέει κι ο elva ο κόσμος έχει γίνει πια αναίσθητος σχετικά με το Κυπριακό και τα κατεχόμενα!
Κι οι δήθεν ακτιβιστές τι κάνουν;; Τρέχουν όπου υπάρχει χρηματοδότηση, έστω κι από φασίστες τούρκους ή ό,τι άλλο!

Ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει! Αλλά αυτό δε σημαίνει οτι βλέπει και σωστά!

NP είπε...

Αγαπητοί φίλοι σχολιαστές,
η ανάδειξη ενός προβλήματος, του Παλαιστινιακού στην προκειμένη περίπτωση, δεν σημαίνει ότι αγνοούμε όλα τα άλλα. Υπάρχουν πάμπολλα προβλήματα θρησκευτικών ή εθνικών μειονοτήτων σε όλον τον κόσμο, υπάρχει το Κυπριακό, το πρόβλημα της πείνας στον 3ο κόσμο, κλπ. κλπ.
Ας ασχοληθεί ο καθένας με αυτά που τον συγκινούν περισσότερο.

Οι λόγοι που κάνουν το παλαιστινιακό, κατά τη γνώμη μου, ιδιαίτερα σημαντικό είναι οι παρακάτω:
o Δεν είναι τοπικής σημασίας, αφορά το σύνολο του Αραβικού κόσμου και των χωρών της μέσης Ανατολής. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ομαλοποίηση των σχέσεων της Δύσης με τις χώρες της περιοχής, αλλά και των χωρών αυτών μεταξύ τους όσο το παλαιστινιακό διαιωνίζεται. Επιπλέον, μιλάμε για μια εμπόλεμη κατάσταση που κρατάει πολλές δεκαετίες. Δεν είναι παρελθόν, όπως π.χ. η σφαγή των Αρμενίων. Συντελείται από παλιά αλλά και ΤΩΡΑ που μιλάμε. Δύσκολα θα βρείτε κάτι αντίστοιχο οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
o Η ανθρωπιστική πλευρά είναι τρομαχτική. Η Λωρίδα της Γάζας έχει έκταση όση η Άνδρος, μόνο που σ’αυτή ζούνε 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι αποκλεισμένοι ασφυκτικά από τον έξω κόσμο. Οι Ισραηλινοί άλλοτε βομβαρδίζουν κι άλλοτε, ειδικά στη Δυτική όχθη, μπαίνουν με στρατό και κάνουν στοχευμένες δολοφονίες. Πέρσι, το Ισραήλ χρησιμοποίησε εναντίον τους βόμβες λευκού φωσφόρου, οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άμαχοι και παιδιά.
o Οι παλαιστίνοι ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι συγκινητικό. Ανθρωπιστικές κρίσεις υπάρχουν και αλλού στον κόσμο, ενδεχομένως μεγαλύτερες από ότι στην Παλαιστίνη, όπου π.χ. οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από πείνα, (τουλάχιστον όχι ακόμα), όπως πεθαίνουν στη μαύρη Αφρική. Δεν έχει όμως σημασία μόνο τι καταστροφή έχει βρει κάποιον, αλλά και το πώς την αντιμετωπίζει. Οι παλαιστίνοι, πολεμούν και αντιστέκονται με ελάχιστα μέσα απέναντι σε έναν πανίσχυρο εχθρό: Η ιστορία του Δαυίδ και του Γολιάθ από την ανάποδη. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας άλλαξαν ρόλους με του πρωταγωνιστές του μύθου.
o Το παλαιστινιακό αναδεικνύει την υποκρισία της «Φιλελεύθερης και Δημοκρατικής» Δύσης συνολικά, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Όλοι πριν από λίγους μήνες πήγαν στο Βερολίνο για να γιορτάσουν την πτώση του τείχους αδιαφορώντας για τα τείχη που χτίζουν Ισραήλ και Αίγυπτος μετατρέποντας την Παλαιστίνη σε γκέτο. Ειδικά το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που κεφαλαιοποιεί ακόμη σήμερα πολιτικά την εξόντωση των εβραίων 70 χρόνια πριν, κάνει ακριβώς τα ίδια σήμερα στους παλαιστίνιους. Η Ελλάδα, σε ρόλο σφουγγοκωλάριου των μεγάλων της Δύσης, αρνήθηκε πρόσφατα να στηρίξει την έκθεση Goldstone στον ΟΗΕ (η οποία υπερψηφίστηκε από 114 χώρες) για τα εγκλήματα πολέμου των Ισραηλινών.

Στέργιος είπε...

Σχολίασα ήδη στη προηγούμενη ανάρτηση τα επεισόδια.

Πολλά ακόμη επεισόδια θα περάσουμε στη Παλαιστίνη δηλαδή στη Μ. Ανατολή αφού και αυτή είναι αδιάσπαστο μέρος της. Κάθε επεισόδιο έχει δυο αναγνώσεις. Η μια ότι ανατρέπει και αποσταθεροποιεί τους κατακτητές και τις αντιδραστικές εξουσίες της περιοχής και η άλλη το αίμα και το όνειδος ενός λαού που δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Κάποτε θα ανταμώσουν οι δυο αυτές αναγνώσεις αλλά πότε και πως;

Μέχρι τότε και συνεχείς Ιντιφάντα θα γίνονται και διεθνή συμπαράσταση θα υπάρχει και το αίμα θα ρέει.

Εκατό Προφήτες, άπειροι άγιοι και τρεις Θεοί στη περιοχή αδυνατούν να βάλουν σε τάξη τους Σατανάδες που εκτρέφει ο θεός του Κεφαλαίου. Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση.

akrat είπε...

cynical
εγώ δεν είμαι ψευτοαντικειμενικός ΟΎΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΕΣ. Εμένα με αφορά αν οι κινήσεις βοηθούν ένα κόσμο να ΠΑΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ.
Στην Γάζα λοιπόν υπάρχει πρόβλημα?
ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ και από την άλλη φοβάτε τους τύπους της ΧΑΜΑΣ.
Ο ανθρωπισμός ο ψεύτικος του Ισραήλ όπως και κάθε αστικού κράτους εξ' άλλου είναι πασηφανής.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ. Να οδηγηθούν στην ανατροπή της ΧΑΜΑΣ.
Κανένα έλεος στα σκυλιά των φονταμενταλιστών.
Φυσικά δεν είμαι με την λογική των αλλοθρήσκων.
Π.χ. είμαι ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ Β. ΚΎΠΡΟΥ. Αφού τους κάψαμε με Ναπάλμ (γεώργιος Παπανδρέου και Σαμψών) τι να συνενώσεις πιά.... (για να καταλάβεις το σκεπτικό μου στα λέω)
Τώρα θα έχετε πλήρως καταλάβει ελπίζω...
Η χαμάς και οι φιλοπαλαιστήνιοι άγονται και φέρονται από τους διάφορους ιορδανούς σύριους ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΘΟΜΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ....
Λοιπόν εγώ δεν έχω όρεξη να μπλέξω με όλο τούτο τον συρφετό των ισμών....
και πάνω από όλα να είμαι το αριστερό κερασάκι στις τούρτες τους...
και είμαι άθεος ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ...
αλλά δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι τους χριστιανούς με τους ισλαμιστές ή με τους ορθόδοξους Εβραίους έλεοςςςςςςςςςςςςςςς

τελικά έγινα σαφής?
όχι ψευτοανθρωπισμό
είναι σωστό μόνο ότι συμφαίρει την πρόοδο
καμμιά συμμαχία με τους έλληνες πλούσιους και την κυβέρνηση που θέλουν ελντοράντο τους την αραβία και προσπαθούν φασίστες και αριστερούς να τους ενσωματώσουν στα παιχνίδια τους...
κάτω η χαμάς και οι φονταμενταλιστές
ταύτιση με τους αγώνες της ισραηλιτικής κυβέρνησης να διώξει τους ορθόδοξους εβραίους από τους επικοισμούς πίεση να γίνει ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΈΣΤΩ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

πόσο πιό σαφής να γίνω γαμώτο...

NP είπε...

Να πω και 2 λόγια για το Gaza Freedom March στο οποίο πήρα μέρος:
Κατ’αρχήν, τέτοια γεγονότα ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ σε μεγάλο βαθμό από τις συγκυρίες και δεν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ εξαρχής. Όποιος έχει πάρει μέρος σε κάτι αντίστοιχο θα το ξέρει.
Η βασική ιδέα όμως ήταν η εξής:
Όση ανθρωπιστική βοήθεια και να περάσει στη Γάζα είναι μάταιη. Στην ουσία είναι συμβολική. Όλο το 2009 πέρασαν μέσα μόνο 40 φορτηγά, κυρίως με καύσιμα. Ακόμη και τα οχήματα του Viva Palaistina ελάχιστες ανάγκες μπορούν να καλύψουν και για λίγο καιρό. Μόνη λύση είναι ο τερματισμός του αποκλεισμού, η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων από τα σύνορα. Αυτή είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση, και σε αυτή την κατεύθυνση ήθελε να δώσει ένα μήνυμα το Gaza Freedom March.

Δυό λόγια για τη στάση της Τουρκίας:
Καταλαβαίνω ότι και μόνο η αναφορά που έκανα στον «εχθρό» ενόχλησε κάποιους σχολιαστές. Όμως,
1) Δεν μπορούμε να αποκρύπτουμε τα γεγονότα. Αφού κάτι συνέβη πρέπει να αναφερθεί.

2) Η ευνοϊκή στάση της Τουρκίας στο Παλαιστινιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση, (που για μένα είναι ευπρόσδεκτη), σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αποδοχή της Τουρκικής πολιτικής συνολικά. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο αυτό.

3) Κανείς δεν είναι τόσο αφελής που να πιστεύει ότι η Τουρκική Κυβέρνηση ή η Τουρκική ελίτ, κινείται με αποκλειστικά ανθρωπιστικά κίνητρα. Είναι φανερό ότι και πιέζεται από τον κόσμο της, και προσπαθεί να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή.
Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια τη μεγάλη ελευθερία κινήσεων και την αυτοπεποίθηση που έχει η Τουρκία σε σχέση με εμάς που γινόμαστε μια όλο και πιο ασήμαντη δορυφορική χώρα των μεγάλων της Δύσης.

Ανώνυμος είπε...

*ΝΡ

Ελπίζω να μη σας δούμε να οδεύετε και κατά τη Θράκη, με χρηματοδότηση Ερντογάν και χέρι χέρι με τους αυλικούς του Νταβούντογλου! Να ζητάτε, πανεπιστήμιο για τους τουρκόφωνους και ανθρώπινα δικαιώματα και ποιος ξέρει τι άλλο!
Πώς τα καταφέρνετε πάντα εσείς οι ακτιβιστές και πάτε χέρι χέρι με φασίστες!!!! Αμερικάνους, άγγλους, τούρκους..
Βρείτε και κανέναν άλλο χρηματοδότη.

cynical είπε...

Ανωνυμε,

μπορεις να το τραβηξεις σκοινι κορδόνι και επι του Υποθετικού να ζητας τον ουρανο με τ' αστρα!.
Να ζητας λογαριασμο για το παρελθόν , αλλά και για το μέλλον.

Οπως καταλαβαινεις απαντηση επι τουτων δεν υπάρχει.

Ειδικα αν πιστευεις ότι με τα Ανθρωπινα Δικαιωματα ασχολουνται οι Φασίστες!!! Καπου τα εχεις πολύ μπερδεμμενα!

NP είπε...

Αγαπητέ "Ανώνυμε",
αν και νομίζω ότι μάλλον κάνεις πλάκα, θα σου απαντήσω:

1) Δεν χρηματοδοτηθήκαμε απο κανέναν. Πληρώσαμε τα πάντα απο την τσέπη μας, και πήραμε και άδεια απο τις δουλειές μας γιατί είμαστε εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δεν είμαστε επαγγελματίες ακτιβιστές (μιλάω για τον εαυτό μου αλλά και για όσους γνώρισα)

2) Και να υπήρχαν μεταξύ μας φασίστες θα πρέπει να ήταν πολύ καλά κρυμένοι. Δεν αναγνωρίσαμε κανέναν...

2)

Ανώνυμος είπε...

Μιλώ για το παρόν και μόνο
**θεωρείς το κυπριακό με τα κατεχόμενα, ΠΑΡΕΛΘΟΝ; και θέμα που δε κλείνει εξαιτίας των μισαλλόδοξων ελληνοκυπρίων;; **,
με μια ευχή να μη δω κομβόι ακτιβιστών με χρηματοδότες φασίστες
**τι είναι άραγε αυτός που τρώει από το χέρι του φασίστα;**
να πηγαίνουν στη Θράκη όπως άλλοτε τραβούσαν στο κοσσυφοπέδιο.

Αν νομίζεις πως ζητώ τον ουρανό με τ’άστρα για τα κατεχόμενα τότε οι φίλοι σου τι ζητούν όταν τρέχουν για τη Γάζα;

Όταν οι φίλοι σου ακτιβιστές παραδέχονται πως χρηματοδότες τους είναι οι φασίστες οι τούρκοι, κι όταν άλλοι δήθεν-ακτιβιστές-ανθρωπιστες χρηματοδοτούνταν/αι από τους αλητήριους αμερικάνους τότε ποιος είναι ο μπερδεμένος; Κάπου εσύ μπερδεύεσαι και κλείνεις τα μάτια!

Αν δεν έχεις απάντηση για αυτά, τα απλά, που σου λέω τότε τι ζητάς; τι ψάχνεις; ποιος ο σκοπός σου; Έχεις ελπίδα να κατανοήσεις άλλα πιο δύσκολα; Μακάρι να τα καταφέρεις.

Το 'καλυτερότερο'ήταν το:
"Οπως καταλαβαινεις απαντηση επι τουτων δεν υπάρχει"
Τελικά και τις απαντήσεις τις φέρνει ο πελαργός...............
την άνοιξη..............

NP είπε...

Για όποιον ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω, ένα σχετικό άρθρο του Guardian εδώ:

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/jan/07/egypt-gaza-strip-viva-palestina