Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Η Τιμωρία των Αντι-καταναλωτών


Σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε ισχύ το αφορολόγητο όριο μόνον εφ’ όσον ο φορολογούμενος, ας πούμε ένας μισθωτός, προσκομίσει αποδείξεις των 6,000 ευρώ κατ’ ελάχιστον, σημαίνει ότι ο κάθε φορολογούμενος της κατηγορίας αυτής θα πρέπει καθημερινά να ξοδεύει τουλάχιστον 15 ευρώ, πέρα από αυτά που ξοδεύει για τις ΔΕΚΟ και για αγαθά των οποίων οι πωλητές δεν υποχρεούνται προς το παρόν να εκδίδουν αποδείξεις.


Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος δεν επιθυμεί, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα, να ξοδέψει αυτά τα 15 ευρώ; Αυτό λοιπόν που συμβαίνει είναι ότι τιμωρείται!!!


Διότι, το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο καταλήγει να βραβεύει αυτούς που καταναλώνουν, με το να τούς προσμετρά το αφορολόγητο, και να τιμωρεί αυτούς που δεν θέλουν, με το να τούς το αφαιρεί.


Μπορεί λοιπόν το κράτος να υποχρεώσει κάποιον σε μια ελάχιστη καθημερινή κατανάλωση, η οποία μάλιστα καθόλου ελάχιστη δεν είναι; Το επεδίωξαν για να τονώσουν πλαγίως την οικονομία ή τους ξέφυγε;


Μ' αυτή την απορία θα πάω...

33 σχόλια:

Ελένη Μπέη είπε...

Ε, αυτό ακριβώς ισχυρίστηκα κι εγώ το πρωί σε μια κουβέντα με συναδέλφους. Μαζί θα πάμε με την ίδια απορία. :-)))

athinovio είπε...

κυνική και αγαπητή κυρία

δεκαπέντε ευρά κοστίζει η ανάσα και μόνο...δηλαδή σα να λέμε το φαί και το πιοτό, άντε και κανένα άλλο ψώνι όπως σφουγγαριστικό ή γάλα για τα πιτσιρικόπουλα. Δεκαπέντε ευρω-αργύρια ξοδεύω στην καθισιά μου με την τυρόπιτα στη δουλειά ή στον ηλίθιοο ντελίβερη που ακόμα νομίζει ότι θα του δώσω πουρμπουάρ κι ας μου κρατάει την απόδειξη...
Κάποτε έλεγα στους μαθητές μου ότι ένα ίσον κανένα, αλλά τώρα είμαστε στο 15 ίσον κανένα.....

χαχαχαχα


εεεε, ρε γλέντια!!!

Θανασης Ξ. είπε...

Καλησπέρα cynical..

EAN ισχύσει τελικά (καθώς από παντού το κράξανε το 'μέτρο'), απλά πρόκειται για ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ, ΤΕΛΕΙΑ.
Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ περισσότερα απ' όσα ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ για να πιασει ο Παπακωνσταντίνου τα φαντάσματα. Το περίφημο ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ (!!!) για το οποίο σήμερα θριαμβολογεί απλώς θα μας κάνει να συγκεντρώνουμε εκείνες τις αποδείξεις που και ΠΡΙΝ κοβόντουσαν και κατά μεγάλο ποσοστό φορολογούνταν (όπως πχ Σούπερ Μάρκετ). Επομένως ΜΙΚΡΗ αύξηση εσόδων θα έχει απ' αυτό. Θα έχει όμως ΑΥΞΗΣΗ των εσόδων απ' τη μείωση του αφορολόγητου, επίσης τελεία.
Ναι, πάλι απ' τα αιώνια θύματα..

ellinaki είπε...

Θεωρώ ότι το βασικό σκεπτικό πίσω από αυτό το μέτρο είναι καθαρά η πάταξη της φοροδιαφυγής αυτών που οφείλουν να κόβουν αποδείξεις και δεν το κάνουν. Αντί να στέλνεις συνέχεια κλιμάκια να ελέγχουν τις χιλιάδες επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, τί καλύτερο από να τους ελέγχεις μέσω των καταναλωτών;

Το ζήτημα που θέτεις είναι η κλασσική περίπτωση όπου μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. Όπως σε μία ταχέως αναπτυσόμενη οικονομία, θα πρέπει συνεχώς να κάνεις επενδύσεις για να μην χάσει αξία το κεφάλαιό σου, έτσι και σε μία οικονομία που χρειάζεται τόνωση, θα πρέπει να καταναλώνεις.

Κατά τη γνώμη μου, ηθικά δεν είναι σωστό κάτι τέτοιο. Αλλα μιλώντας με όρους οικονομικούς, μάλλον είναι σωστό βραχυπρόθεσμα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή τη σκέψη δεν την έκανα. Όσοι δεν καταναλώνουν τιμωρούνται με φόρους (προφανώς όσους δεν πλήρωσαν έμμεσα κατά την αγορά που δεν έκαναν).

Βέβαια, επειδή αυτοί είναι υπερβολικά λίγοι (εξαιρούμε τους φτωχούς, συνταξιούχους κλπ) είναι αμελητέο το ποσοστό. Ωστόσο, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το ζήτημα παραμένει και απέναντι σε αυτή τη μικροστή μειοψηφία είναι αντιδημοκρατικό.

cynical είπε...

Καλημερα Νερένια,

Σε προλαβα ομως. Την εγραψα πρωτη!!!

cynical είπε...

Καλημερα σας κυρια Αθηνά !!

Δεν εχεις υπολογιζει, καλή μου τους τσιγκούνηδες! Γιατι θα πρεπει το κρατος με το ζορι να τους αλλαξει τη φυση και να τους κανει σπαταλους;
Ημερησιως: 15 ευρω η ελάχιστη καταναλωση + 5 ευρω ΔΕΚΟ-κινητο + 7 ευρω για αγαθα που δεν θα σου δωσουν αποδειξη (ταξι, βενζινη, υδραυλικος, αγορες απο ιντερνετ απο το εξωτερικο, γιατρος)

Αμα κανεις τη σουμα βγαινουν 27 ευρω ημερησιως, δλδ 700 ευρω μηνιαιως. Αμα εχεις και ενοικιο, θελεις συνολικο εισοδημα 1000 ευρω.

Μιλαμαε οριακα...

cynical είπε...

Καλα Θαναση Ξ, το τι εχει να γινει δεν μπορουμε ακομα να το φανταστουμε.

Πρωτα πρωτα αγοραπωλησια αποδειξεων.

Eπίσης, αφου καποιοι, οι περισσοτεροι- συμπληρωσουν τα 6000 ευρω απο αποδειξεις supermarket, χαζοι ειναι να ζητανε αποδειξη απο το γκαραζιστα, υδραυλικο, γιατρο, που θα τους καπελωνει με ενα επιπλέον 18% ΦΠΑ;

Αρα δυσκολα θα πιασει αυτους που πρεπει να πιασει.

Τελικα λες να ειναι τοσο εξυπνοι και με το μετρο αυτο να βγουν κερδισμενοι απο δυο μεριες; Πρωτα απο εμμεση πτωση του αφορολογητου οριου και δευτερο απο τονωση της εγχωριας καταναλωσης;

Sophia είπε...

Πλάκα, πλάκα, υπάρχει περίπτωση να ανήκω στην κατηγορία αυτή, άμα κάτσω και το καλοσκεφτώ, παίζει και να περνάνε μέχρι και 6-7 μέρες χωρίς να έχω ξοδέψει ούτε ένα ευρώ (σε μένα δεν παίζουν τυρόπιτες, ταξιά, εφημερίδες, μικροπραγματάκια, και βέβαια, βασικό: ΔΕΝ έχω παιδιά!) και μάλιστα, χωρίς να το επιδιώξω καν..... Τι σου είναι να ζεις στις επαρχίες, βρε παιδί μου, και να μην παρασύρεσαι από τις βιτρίνες!

cynical είπε...

Καλημερα Ελληνακι,

Μεχρι τωρα έχουμε αποδεχτει, ότι το κρατος νομιμοποιειται να θετει ανωτατο οριο στο υψος του εισοδηματος, ρυθμιζοντας το συντελεστη φορολογησης, που καποτε σε διαφορες ιστορικες εποχες και σε διαφορες χωρες εφτανε και το 90% για τα πολυ υψηλα εισοδηματα.

Αλλα το να θετεις ελαχιστο οριο καταναλωσης, αυτο πρωτη φορα συμβαινει, νομιζω παφκοσμιως!!!
Αυτο σε θεωρητικο επιπεδο.

Σε πρακτικο, αμφιβαλλω αν θα πετυχει για το λογο που εξηγησα στον Θαναση Ξ. Θα συμπληρωνουμε τις 6000 απο μαγαζια που ετσι κι αλλιως κοβουν αποδειξεις και τα υπολοιπα παλι στη μαυρη για να γλιτωνουμε τον ΦΠΑ.

Αν παρ' ελπίδα αναγκασει τους συνηθεις υποπτους να κοψουν αποδειξεις αυτοι θα ανεβασουν τις τιμες και θα γινει παλι μπαχαλο..

cynical είπε...

@Σοφια, μα το θεω, εσενα ειχα στο νου μου.

Βγαλε τα λεφτα απ' τα μπαουλα και μπρος, ξόδευε. Και για την ατυχια σου, τα βενζιναδικα δεν δινουν αποδειξεις!!

cynical είπε...

Καλημερα Δήμο,

ξερεις κανενα κρατος να σε φορολογει για διαφυγοντα κερδη επειδη δεν καταναλωσες; Δεν ειναι ιδεα για πατεντα;

navarino-s είπε...

Aκούγονται διάφορα και βρήκαν έδαφος να αλωνίζουν οι Αυτιάδες! Ψάχνεται βέβαι ακόμη η κυβέρνηση αλλά με τις αποδείξεις δεν είναι έτσι τα πράγματα (είμαι και λογιστής βλέπεις). Άκουσα από τον Παπακωνσταντίνου ότι για να πιάσεις τα 6000 αφορολόγητο θα απιτείται ένα μίνιμουμ αποδείξεων 1000-1200 ευρώ το οποίο θα κλιμακώνεται όχι πιο πάνω από τα 3000 ευρώ για το αφορολόγητο των 12000.
Αλλά όλα αυτά πιστεύω ότι είναι κουταμάρες! Γιατί:
1.Η φοροδιαφυγή "πατάσσεται" σε περιόδους παχέων αγελάδων και όχι στην κρίση γιατί την επιτύνει.
2.Η φοροδιαφυγή δεν γίνεται από τα Σούπερ Μάρκετ και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτοί έχουν θεσμοθετημένη φοροδιαφυγή με τη νομοθεσία περί αποσβέσεων και επενδύσεων και περί κοινωνικών δωρεών.
3.Η φοροδιαφυγή γίνεται από τις μαστοράντζες τα συνεργεία αυτοκινήτων και τους γιατρούς όπου κάλιστα μπορούν να επανέλθουν τα τεκμήρια και να μη βάζουν τον κοσμάκη να τρέχει.
Την καλημέρα μου και Καλή Χρονιά!

the elf at bay είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς όλη αυτή η υστερία με τις αποδείξεις και τα αφορολόγητα είναι μια ακόμα τεράστια βλακεία που δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα φέρει. Παρακολουθώ τον βλαμμένο Έλληνα με άγχος να συλλέγει αποδείξεις ακόμα και για ένα μέτρο κωλόχαρτο. Τι άλλο θα ζήσουμε;

Unknown είπε...

Κοίτα να δεις, η αθηνά έχει δίκιο και άμα είναι να τα βάζεις στο τσουβάλι τότε καλύτερα να τα δώσεις για κοινωνική πολιτική! Αν δηλαδή δεν ξοδεύεις 15€ την ημέρα, που τα βασικά σου έξοδα και μόνο είναι σίγουρα παραπάνω, όσο τσιγκούνης κι αν είσαι. Φυσικά είναι αυτονόητο πως το μέτρο πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις αποδείξεις, γίνεται όμως πιο πολύπλοκο. Σίγουρα, άμα εφαρμοσθεί με απλοϊκό τρόπο μάλλον θα αδικήσει κατά περίπτωση.

athinovio είπε...

κυνική
είπες τις μαγικές λέξεις, αυτές που αποτελούν και την ΑΙΤΙΑ των πάντων:

"ταξι, βενζινη, υδραυλικος, αγορες απο ιντερνετ απο το εξωτερικο, γιατρος"

Αυτοί είναι που τόσο καιρό τα έπιαναν χοντρά και αδήλωτα, αυτοί είναι που τώρα τους έπιασε το φιλότιμο και η κοινωνική συνείδηση για το δίκιο του λαού!

Για αυτούς που τόσο καιρό μας έγδερναν, τώρα μαζί τους μας παίρνει κι εμάς η μπάλα, αλλά χαλάλι!

Πως θα δικαιολογήσει το φακελάκι τώρα ο καρδιοχειρούργος, που πάνω από το νεκρκρέβατο τσέπωσε 10.000?

Ο περιπτεράς, ο ιδιαιτεράς, ο εστιάτορας και ο σκίππερ...που πουλάνε μούρη χάρις στη δική μας ανοχή!!!

Μωρέ, αποδείξεις και πόθεν έσχες μέχρι τελικής πτώσεως!

cynical είπε...

Καλημερα Navarino-s,

Θεε μου χαλασαν κιαυτα! Τα supermarkets φοροδιαφευγουν;; Παρ' όλο τον τονο χαρτι με αποδείξεις που εκδιδουν;

Τις μαστοραντζες ΔΕΝ θα τις πιασει. Ουτε τους γιατρους. Γιατι αμα συμπληρωνεται το οριο, δεν θα ζηταει κανει αποδειξη απο αυτους. Κοροιδο ειναι;

Οι γιατροι παντως αναγκαζονται να δωσουν αποδειξη σε οσους εχουν ιδιωτικη ασφαλιση και παιρνουν τα χρηματα πισω.

Αυτο ομως εχει το μειονεκτημα οτι ανεβαζει την τιμη της επισκεψης, που με τη σειρα του ανεβαζει τα ασφαλιστρα κοκ.

cynical είπε...

Γεια σου elf,

Αυτο με τις αποδειξεις μπορει να εχει κι ενα καλό: να συνειδητοποιησουμε επιτελους τι ξοδευουμε, και πού τα ξοδευουμε.

Να δεις κλαμα που θα πεσει!

cynical είπε...

Darthiir,

ωσπου να πειθαρχησουν οι ταξιτζηδες για να κοβουν αποδειξεις, το ιδιο και οι βενζιναδες, θα εχουν λιωσει τα παγοβουνα!

Αστο...

Εγω, για παραδειγμα, δεν ξοδευω 15 ευρω τη μερα για προσωπικα μου εξοδα. Επισης προτιμω τις e-αγορες απο το εξωτερικο. Λοιπον;;;

cynical είπε...

Αθηνα,

ειμαι πολυ σιγουρη, οτι αυτοι θα συνεχισουν να τα "παιρνουν", οπως και πριν.

Εκτος, αν κι πει το κρατος ότι οποιος φερνει αποδειξη καρδιοχειρουργου, θα ανεβαινει το αφορολόγητό του κατά 50%. Οποιος φερει αποδειξη γκαραζιστα, κατα 20% κοκ.

Μονο τοτε. Βεβαια στη μαυρη η αποδειξη αυτη θα πιανει διπλασια τιμη, οποτε, ...μπάχαλο!

Unknown είπε...

Το φαγητό που τρως, τα πάγια έξοδά σου και τα συναφή είναι σίγουρα πάνω από 15€. Μίλησα για απόδειξη από κάθε μα κάθε είδους δοσοληψία, αλλιώς όντως αδικεί. Το χρήμα άλλωστε είναι μέτρο, απλά λόγω του διαχειριστικού μας σχήματος πρέπει να αποδεικνύεται το ύψος των μέτρων μας :)
Πάντως η αδικία για την οποία μιλας δεν υφίσταται μιας και αν όντως ξοδεύεις λιγότερα από 15, και βγάζεις πάνω από 15, ε καλό θα ήταν να μοιράζεις το πλεόνασμα ;)

Unknown είπε...

Α και παρεμπιπτόντως, όπως τα παρουσιάζεις (λαμβανομένου υπ' όψη του σχολίου προς την αθηνά), τότε λύση δεν υπάρχει και πρέπει να πέσει ράβδος :)

cynical είπε...

Darthiir,

αν μετρανε ΟΟΟΛΕΣ οι αποδειξεις, τοτε ναι εχεις δικαιο. ΑΛλα αυτο ειναι εντελως θεωρητικο και απραγματοποιητο.

Αν ισχυσει ομως το μετρο αυτο, πιστευω οτι θα καταπεσει για λογους αθεμιτου ανταγωνισμου. Φερ' ειπειν ομ ΟΤΕ θα ειναι λιγοτερο ανταγωνιστικος απο την Vodafon και Wind.

Eπισης οι ξενες εταιριες απ οπου αγοραζαμε βιβλια και ειδη ρουχισμου και ηλεκτρονικα, επισης θα ειναι σε μειονεκτικη θεση. Η ΕΕ θα το δεχτει αυτο;

Το πως θα μαζεψει τη φοροδιαφυγη, ας μελετησει τι εκαναν οι αλλες χωρες και οι αμερικανοι.

Ελεγχοι και ποινες!

Tyler Durden είπε...

απόλυτο δίκιο έχεις κύνικαλ, αυτός είναι ο σκοπός τους. Γιατί επιβάλλουν να μαζέυεις απόδείξεις από καταστήματα που ούτως ή άλλως σου κόβουν πάντα

Στεργιος είπε...

Θυμάστε τις παλιές εκστρατείες για τα προτερήματα της αποταμίευσης; Σχεδόν εμε τη βία μας την επέβαλλαν για να χρηματοδοτήσουν τις νέες τότε βιομηχανίες. Οι νεώτεροι ούτε ήταν γεννημένοι.

Μετά περάσαμε στη θεωρία της κατανάλωσης και υπερκατανάλωσης «με τη θέλησή μας» και με τη «βοήθεια» τραπεζών, πολυεθνικών, πολιτικών κλπ, κλπ. Αφού τη γευτήκαμε και αυτή, με τη κρίση είπαμε να περιοριστούμε. Δε ρωτήσαμε όμως τις τράπεζες και τις πολυεθνικές! Έτσι ήρθε το κράτος να μας υπενθυμίσει ποιος είναι αφεντικό στη χώρα αυτή!!! Μας επιβάλλει να καταναλώνουμε με το ζόρι αφού δεν τσιμπάμε τόσο πλέον με το καλό. Αλλιώς θα το πληρώσουμε με φόρο!

Ξέρω ξέρω τα λαϊκά εισοδήματα δεν θα πληρώσουν τη κρίση. Το είπε και ο Πρωθυπουργός!!! Κοίτα ρε που δεν μπόρεσα να βρω έναν αντιλαϊκό πρωθυπουργό που να λέει "ναι ρε οι φτωχοί θα πληρώσουν"!!! Τι στο καλό περονόσπορος έπεσε;

Επί του νομοσχεδίου σε άλλο σχόλιο.

Στεργιος είπε...

Γιατί μωρέ Cynical πυροβολείς τους βενζινάδες για τις αποδείξεις; Όλοι κλέφτες τους ανεβάζουν κλέφτες τους κατεβάζουν και δεν ξέρουν ότι στη κλίμακα των παραβατών κλάδων που εκδίδει η ΓΓΕμπ έχουν το μικρότερο ποσοστό παραβάσεων ενώ στη κλίμακα ελέγχων έχουν το υψηλότερο ποσοστό από όλους. Μικρομεσαίος είμαι και ξέρω ότι δεν θα βρεις κλάδο με περισσότερους ελέγχους… και μη λέμε λόγια, ρωτήστε το ψιλικατζίδικο ή το περίπτερο ή τη μπουτίκ πόσο και πότε ελέγχθηκε από ΣΔΟΕ, ΚΕΔΑΚ, ΓΧΚ, ΔΟΥ, Υγειονομικό κλπ, κλπ και πες μου… Στα βενζινάδικα κάθε βδομάδα και κάποιος έλεγχος γίνεται, άντε και στα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος…

Για τις αποδείξεις. Πώς να εκδώσουν αποδείξεις; Αφού είναι τύποις παράνομη πράξη που επισύρει ποινή κατά τη βούληση του ελεγκτή!

Οι βενζινάδες ζήτησαν έγκαιρα από το υπουργείο να εγκρίνει την έκδοση αποφορολογημένων αποδείξεων όπως ισχύει για τα πετρέλαια, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1022/2008. Ξέρεις ποια απάντηση πήραν; «Δεν υπάρχει διάταξη να τις νομιμοποιεί, δεν είστε υποχρεωμένοι να εκδίδετε, αν όμως εκδώσετε μπορεί να θεωρηθεί παράνομη και να επιβληθούν κυρώσεις»! Δηλαδή έκοψες απόδειξη ταμειακής θα φας πρόστιμο και μετά θα ξαναφορολογηθείς αφού θα ληφθεί ως νέο έσοδο μαζί με τα άλλα είδη Β κατηγορίας παρότι τον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους των καυσίμων τους έχουν προκαταβάλλει ήδη οι βενζινάδες κατά την αγορά. Για να γλυτώσει δλδ ο καταναλωτής περίπου, ίσως, αν… μισό λεπτό ανά λίτρο, οι βενζινάδες να φορολογηθούν 2 φορές και να φάνε και πρόστιμο κατά τη βούληση του κάθε ελεγκτή!!! Δες και την ανακοίνωσή τους στο: http://www.obe.gr/obenew.html

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να υποσχεθεί το υπουργείο μια συνάντηση τη Τρίτη 12/1 για να λυθεί το θέμα! Τόσο γρήγορα! Μετά φταίνε οι βενζινάδες!

Βλέπεις πόσο μπορεί να απέχει η αλήθεια από αυτά που περιχύνουν τα κανάλια στα κεφάλια των καταναλωτών;;;; Μη τη πατάς και εσύ….

cynical είπε...

Tyler,

δεν νομιζω να εχει φτασει τοσο μακρια το μυαλο τους. Μαλλον τους προεκυψε στην πορεια!

cynical είπε...

Δηλ Στεργιο οι βενζινοπωλες παρακαλανε "φορολογείστε μας!" και το κρατος αρνειται;;

Μπορει να συμβαινει και αυτο.

Αλλα ας τα βρουνε. Εγω θελω ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

katerina είπε...

Μα καλά τι λόγιω φίλη εισαι του λόγου σου βρε Cynical!!!

Επιτέλοςυ βρήκα έναν Υπουργό να καταλάβαινει τις ψυχολογικές μου άναγκες, να μου λέει...ξοδεψε καρδούλα μου, καταναλωσε μανάρι μου, κι αμέσως να μου τον κακολογήσεις.

Αν κατατεθεί και ένα νομοσχέδιο που θα λέει ότι Ράμπο του Χρυσοχοίδη θα ορμάνε σε παιδικά δωμάτια και όταν διαπιστώνουν βιβλία αδιαβαστα, άχρηστα τετραδια, μονά παπουτσια, κοκα κολες κάτω απο τα κρεβάτια, κουβαρια καθαροβρωμικα, θα τιμωρούν τα ...καμάρια με κοινωνική εργασία του στυλ να μαζευουν τα σκουπίδια στο δρόμο, νομιζω ότι θα έχω βρει πια την τέλεια Κυβέρνηση.

cynical είπε...

Κατερινα,

αν το κανει αυτο ο Χρυσοχοιδης, δλδ να κανει ντου στα παιδικα και οχι μονο δωματια, εικονισμα θα του κανω του ανθρωπου! Τι εικονισμα! Τέμπλο!

Αν τα στειλει και σε κατεργα, ακομα καλυτερα.

Στέργιος είπε...

Δεν κατάλαβες cynical για τους βενζινοπώλες. Τους προφορολογούν με ή χωρίς αποδείξεις. Άρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις αποδείξεις. Αρκεί να μη τις πάνε σε δεύτερη φορολόγηση και στα Β κατηγορίας βιβλία. Το πρόβλημα είναι αλλού. Η ανυπαρξία διάταξης τους κάνει να κινδυνεύουν.

blackholegr είπε...

πολύ εύστοχη η ανάρτησή σου cynical
συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου και θα ήθελα να αναδημοσιεύσω....πάντα με την άδειά σου
ευχαριστώ

cynical είπε...

Ευχαριστω @blackholer,

φυσικα και μπορεις να αναδημοσιευσεις.